Émmegma lenyomtam egy Auris D4D-t. Nem volt nehéz. Mint Süsü a cölöpöt. Petvik.hu reklám matricával.(ezüsta..:)Vannak még naív emberek. KCR-360 gyönyörű fekete vas. Az enyém KCR-364
Ma egy focus kombi szólított le a lámpánál, hogy milyen a gép, miután előzékenyen engedett kiparkolni a járda mellöl... :) Mondta Ő is pályázik rá, de várja a kombit... mondom itt sw-nek hívják, és ősszel leszen... és számítson 2-3 hónap várakozási időre... :)
Meg tudlak érteni, de ha esetleg az astránál a felszereltség hiánya döntötte a mérleg nyelvét negatívba, akkor arra tudok orvosságot. Nagy előnye a kocsinak, hogy szinte minden be van vezetékelve, elég egy N-JOY-t venni, a többi egy szervízes ismerős és pár gombnyomás kérdése. Sógoromnak is astra-h-ja van. Eddig a legnagyobb befektetése egy indexkar volt a tempomathoz, de utólag lett programozva pl. a kulcsról működő ablakvezérlés le-fel, a hazakísérőfény hossza, intenzítása, stb. és még sorolhatnám. Sokminden benne van, csak alacsonyabb felszereltségekbe nincs beprogramozva, mintha nem lenne.:-)
Idáig én is Opel fun voltam, de nekem sem jött be a H Astra, a G-t viszont sajnáltam eladni. Én a csomagtartók közti 10L diferenciát nem érzem egyáltalán. (Astra G vs Cee'd)
OFF
Szolgálati közlemény.:)
K.L 16:40-től mostanáig vártalak, most mennem kell. Mail vagy csörögj holnap és beszélhetünk.
Nekem ez most olyan kettős érzés, mert most hogy elhatároztuk, hogy nagyobbra cseréljük a csomagtartót, rohadtul sajnálom leadni a Lacettit, ugyanakkor a cee'd meg anyira tetszik, hogy alig várom. :)))
Sokáig úgy tűnt, hogy H Astra lesz belőle, de az annyira nagyon nem tetszik, hogy brrrr (még a sógorom G Astrája is ezerszer jobban tetszik, csak az mégis "classic"). Szóval egyet sajnáltam volna nagyon, "akkumulátor őr"-t, hát nicsak, a cee'd is tudja... :)))
Hmmmm...te itt? Nocsak nocsak! Nem én vagyok az egyedüli lacsis, aki átkacsingat? :-)
No de témánál maradva: nekem eddig elégnek tűnt a 275 liter, viszont a nyaraláshoz már betároltam a csomitartót és tetőboxot.:-) Kispénzű ember lévén meg keveset vásárolok hétvégére.:-) (Csak halkan mondom, hogy ha egy kicsit előbb érkezik a ceed......meg ha még egy millával több lé lett volna!.....hmmm Sicc!)
Nekem egyetlen bajom a Lacettimmel, hogy a csomagtartó csak 275 liter. Ezt már családilag kinőttük, kéne még egy százas. A 375 literrel meg az a bajom, hogy Astrát adnak hozzá, ammeg nem annyira kellene, de szerintem a cee'd 340-e már sokat segítene...
A cee'd-del az az érdekes, hogy mindenki meglepődik azon, hogy milyen hatalmas. Ugyanis a formája olyan, mintha rázoomoltak volna egy szokványos japán kompaktra: hosszabb, szélesebb, magasabb és a kereke is nagyobb, így nem veszed észre, hogy mekkora míg közel nem mész hozzá. Én tudtam már a méreteit, amikor először láttam, és megis meglepődtem rajta.
Szerintem viszont semmi baj nincs a Ceed formájával, nem tudom miért hőzöngenek az autós újságírók, hogy unalmas, meg izé. Szerintem egyáltalán nem unalmas, hanem harmónikus. Értem ez alatt, hogy a formája egységesnek hat, nincs rajta semmi olyan részlet, ami önmagában lenne kiugró a formájából. Ezért nem felűnő az autó. Én pl. néha frászt kapok az "istenített" olasz formatervektől, amikor dícsérik, hogy milyen szép kilincs, meg lámpabúra, satöbbi. Naigen, az szép, csak néha az egész autó már úgy néz ki, mint amit vasvillával hánytak egy kupacba, mert az alkatrészek formája nem illik össze. Jót röhögtem az új VW bogáron. Egy gömbölyű forma az egész, erre a tanksapka szögletes. Rohadtul nem illik oda.
Csak egy megjegyzés a civicről. Hamar lecsengett a külalak miatti nagy felhajtás. A forma sem lett időtálló (szerintem) ráadásul az angolok nem tudják normális minőségben gyártani, sok civic tulajdonos véleménye, hogy ez volt az utolsó hondájuk.
Ugyanis szerintem a Peu 206 formailag igencsak megelőzte korát és nagy dobásnak számított, a Megane II is merész formával jelent meg ami megosztotta a közönséget. Amikor a nagy dobást hiányolom akkor ilyenekre gondolok. vagy anno a Fiat Punto, hogy necsak a franciákat említsem, illetve most az űr Honda Civic.