Keresés

Részletes keresés

naivkezdo Creative Commons License 2021.12.17 0 0 93229

Koch Csaba és Evans Victoria közös ismeretsége hosszú időre nyúlik vissza, mindkettőjüket összeköti a szakmai alázat, és a borászati trendek diktálása.

 

Ehhez mennyire kell elbaszott önképpel rendelkezni vajon?

 

Nem látom a reklámra utalást. De ez annyira gáz, hogy ide a szekunder szégyen kevés. 

 

Nem az volt, hogy ez a pécsi borozó vállalható?

Előzmény: BZoltan (93222)
naivkezdo Creative Commons License 2021.12.17 0 0 93228

Zoli, a somlóis karakter idővel erősödik a borban, ugye?

Sokat számít 50 méter felfelé a hegyen ebből a szempontból?

naivkezdo Creative Commons License 2021.12.17 0 0 93227

Úgy látom Hepci is kőkemény összegeket fizetett, hogy egyelőre ő sem legyen a listán. Csak amikor majd szól.

Előzmény: BZoltan (93221)
naivkezdo Creative Commons License 2021.12.17 0 0 93226

Nincs is vele bajom. Pár hónap hordó után szerintem fasza lesz. Meg eleve a savszegény lusta somlóihoz kerestem fasza savas házasítani valót:) de nem házasítom semmivel, cseszett jó. 

Amúgy a Te furmintod nem is írtam, azért az picit jobb:D 

Emlékezetből írom, az elején voltak mindenféle érdekes dolgok, amik pici pihenő után kimentek, utána egy szerintem fasza furmint lett.

Olyan volt nyitás után, mint egy tömény új hordó, de ha jól emlékszem ez nem volt hordóban.

Előzmény: Daeril (93225)
Daeril Creative Commons License 2021.12.17 0 0 93225

Hát savakat szerettél volna, a rédei furmint azt mindig hozza.

Előzmény: naivkezdo (93218)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.17 0 0 93224

Főleg lopakodó :D

 

De ez is milyen már... lenyomta a srác a magyar bortörténelem legabszurdabb smittelését, amit a Jónás Csaba becsülettel meg is írt, erre mi történt? Semmi... a sok oligofrén seggarc ugyanúgy smúzol vele, ugyanúgy lájkolgatja a neres spénzpumpából vásárolt gecccidrága sámpányokkal szelfiző emvéaspiránst. Beszarás... más országokban ilyenkor örökre számkivetetté válik a boros szkénából az aki lebukott... de nem nálunk. Nálunk mintha nem is történt volna semmi.

Előzmény: kifli (93223)
kifli Creative Commons License 2021.12.17 0 0 93223

Attila lopakodó üzemmódban lett MW:)

Előzmény: BZoltan (93221)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.17 0 0 93222

A reggeli facepalm: https://www.pecsiborozo.hu/blog/koch-evans

Annál a résznél, hogy aszongya  
"szakmai alázat, és a borászati trendek diktálása" konkrétan úgy felröhögtem, hogy a macska is megijedt :D

Evans Victoria és a szakmai alázat egy mondatban.... bááááz, nincsen a magyar boros szkénában még egy akkora arcú, mindenhez értő és mindent mindenkinél jobban tudó frankómegmondója mint a Victoria. Az meg, hogy milyen trendeket diktált az szerintem talán.

Na... és akkor a Pécsi Borozó egy ilyen kamu írt lehoz... azért kamu, mert ez nyilván reklám. Magyar borsajtó... én így szeretlek. De persze ha ezt odakommenteli a facebook poszt alá valaki akkor az egy az egyben trollnak  lesz kinevezve.

BZoltan Creative Commons License 2021.12.17 0 0 93221

Szerintem Fiáth Attila szerénységből kérte, hogy az ő nevét idén ne írják fel a listára.

Előzmény: kifli (93220)
kifli Creative Commons License 2021.12.17 0 0 93220
naivkezdo Creative Commons License 2021.12.16 0 0 93219

Hepci ez a hárs tanácsadói díj nélkül is cseszett jó, már most ebben a formájában. Október 15 volt a szüret és már most 3ezres liga, pár óra pohárban pihentetés után. Én félek mi lesz ebből esetleg pár hónap hordó után. Túl jó.

Előzmény: naivkezdo (93218)
naivkezdo Creative Commons License 2021.12.16 0 0 93218

Na most volt pici időm, furmint első fejtés, hárs második.

Jó lesz mindkettő szerintem.

Furmint még picit vad, savas alma ízvilág, majd következő fejtéskor megy a hordóba, az jót fog neki tenni.

A somlói hárs az alig somlói egyelőre, viszont nem sok cukor maradt benne, nehézfegyver, berúgja az ajtót.

Ez is ugye újszülött, de már most brutális.

Előzmény: Daeril (91737)
joskabacsi Creative Commons License 2021.12.16 0 0 93217

Azt nem tudom, de van a borhűtőmben még 2003-as, 2004-es és 2006-os is, ha valakit érdekel akkor boltolhatunk, cserélhetünk. (1997-es és 99-es Kopár is van még)

 

Előzmény: Raul (93214)
Raul Creative Commons License 2021.12.16 0 0 93216

Köszi a választ, én is úgy gondolom, egy próbát megér, de azért lesz B-terv is :)

Előzmény: Hepci (93215)
Hepci Creative Commons License 2021.12.16 0 0 93215

Csak egy módon tudhatod meg...

A normális körülmények között (nem szobahőmérsékleten) tárolt, drágább Gere-tételek általában kibírnak ennyit. Talán 2 éve kóstoltam 2006-os Kopárt, ami egészen remek volt.

Előzmény: Raul (93214)
Raul Creative Commons License 2021.12.16 0 0 93214

Üdv!

Szerintetek egy 2009-es Gere Solus jó lehet még? Fektetve sötétben volt tárolva, de lakásban szobahőmérsékleten.

 

Maci_P Creative Commons License 2021.12.16 0 0 93213

Ha már volt itt kénmentes, meg hordó, nemrég bontottam

Losonci Bálint 2018-as Kékfrankosát, ami kénmentes (ok, hozzáadott kén nélküli, vagy ilyesmi)
Vörösben mindenesetre jobban el lehet hagyni a ként, és úgy tűnik, nincs szükség korai szüretre hozzá. Egy gyümölcsös, nagyon jól iható bor, a hordó még érződik, Bálinttól úgy tudom, 30 hónapot volt benne, ahhoz képest viszont nem uralta el a bort. Pár napig nyitva volt, hűtőben, vákuumzárral, ami alatt ugyanazt a formát hozta.

Hepci Creative Commons License 2021.12.16 0 0 93212

Lehet, hogy én leszek az első mászterofvájn-jelölt, aki merőben újszerű szolgáltatásokat vállal: pl. kiszívom a víz egy részét a borból, tehát nem lesz többé szükség reverz ozmózist végző gépekre, vagy eltávolítom a túlzott barrikolás egy részét, miközben átöblögetem a hordó tartalmát.

Természetesen ezek az emelt szintű szolgáltatások más árszinten jelennek majd meg, mint amikor szimplán elmondom a borásznak, hogy hejjj, de fasza egy bora (100 rugó + ÁFA) és beajánlom a Lidlibe (10% jutalék), meg adok rá 99,9 pontot.

A folyamat végén egyfolytában öndicsfényben fürdöm majd, annyian szopnak fel, hogy kipállik a periszkópom, és olyan korrupt leszek, hogy a hátam mögött borászati völnerpálnak neveznek majd az irigyeim. :)

Előzmény: loading (93211)
loading Creative Commons License 2021.12.16 0 0 93211

Ha végigkóstolsz mindent, akkor végül is kivonod a hordót a borából :)

 

Előzmény: Hepci (93207)
naivkezdo Creative Commons License 2021.12.16 0 0 93210

Érdekelne a szolgáltatás, mindenképp jelentkezem.

Előzmény: Hepci (93205)
BZoltan Creative Commons License 2021.12.16 0 0 93209

"gondolod a tőzsde hülye? vagy mindenki hülye?"

 

Kényelmes és helyes válasz lenne mindkét kérdésre azt válaszolni, hogy igen. Már amennyiben a hülyeség fogalmát kellően rugalmasan vesszük :)

 

A komolyabb válasz az, hogy az első kérdés értelmezhetetlen. A tőzsde pusztán egy protokoll, egy fórum ahol dolgok cserélnek gazdát. Egy ilyen protokoll, fórum nem okos és nem hülye. Az emberek tudnak hülyék lenni.

Namost a második kérdésedre még nehezebb a válasz. Nem, nem mindenki hülye, de elég sokan vannak hülyék ahhoz, hogy komoly problémákat okozzanak másoknak. 
Hülye volt-e az a holland üzletember aki 1637-ben egy nyamvadt tulipánhagymáért kifizetett egy iparos mester tíz éves fizetését? Hülyének neveznél ma egy befektetőt aki egy tulipánhagymáért ma kifizetne mondjuk 40 millió forintot? Ha másnap el tudná adni 45 millióért akkor  nyilván nem :) ha meg rárohadna eladatlanul akkor meg nyilván igen. Ér egy tulipánhagyma objektíven 40 milliót. Nem kérdés, hogy nem.

 

Na, az ami 1637-ben Hollandiában a tulipán volt az ma a Tesla részvény.

 

 

 

Előzmény: Sheldon Q/ (93169)
kifli Creative Commons License 2021.12.16 0 0 93208

innetől te vagy a legújjabb mászterofvájn várományos:)

Előzmény: Hepci (93207)
Hepci Creative Commons License 2021.12.16 0 0 93207

Még csak tervezem: azt várom, hogy a mászterofvájninsztitút kiemelten foglalkozzon velem, tehát ők fizetnek majd nekem. A javaslatom még elbírálásra vár.

Addig kamuzok, de Naivkezdőnek a nevében van a legjellemzőbb tulajdonsága, így simán beszopja.

Hamarosan interjúkat is adok különféle boros és gasztronómiai portáloknak, majd megkezdem az ilyenkor szokásos országos ingyenivási/tanácsadási turnémat.

Előzmény: loading (93206)
loading Creative Commons License 2021.12.16 0 0 93206

Mikor neveztél be? :)

Előzmény: Hepci (93205)
Hepci Creative Commons License 2021.12.16 0 0 93205

Szerintem először kóstoltasd meg a következő magyar mászterofvájn-jelölttel, majd kérd fel fizetős tanácsadásra, hogy mi is legyen vele. Ez általában 100 rugó + ÁFA, ha a megoldás kiókumulálása 5 percnél nem igényel több fejtörést.

Az illető keresztneve Gábor, a vezetékneve O-val kezdődik, h-val végződik, a kettő között 'lá' van, a telószáma pedig 20-as.

Előzmény: naivkezdo (93204)
naivkezdo Creative Commons License 2021.12.16 0 0 93204

Akkor nem tudom mit tegyek.

Előzmény: Hepci (93203)
Hepci Creative Commons License 2021.12.16 0 0 93203

Az utóbbihoz nem elég drága.

Előzmény: naivkezdo (93200)
naivkezdo Creative Commons License 2021.12.15 0 0 93200

Amúgy fogyasztásra alkalmas. Még. 

De ha eltenné nekem shiraz pár évre, utána lehetne belőle chefmarket nagy akció. Alapnak jó választás ez a tétel az ilyen projekthez. 

Előzmény: Hepci (93198)
naivkezdo Creative Commons License 2021.12.15 0 0 93199

Benczétől először azt a sok felesleges bizbaszt hoznám el, ami csak útban volt neki az imázsvideó hátterében, hiszen csak tapossa a szőlőt és gumitömlő. 

Előzmény: Hepci (93198)
Hepci Creative Commons License 2021.12.15 0 0 93198

Benczével nem tudtál megegyezni?

 

Eladhatnád afrodiziákumnak is, ha fogyasztásra nem alkalmas. Nőknek este 10 cseppet, reggel 20 cseppet kell belőle bevenni, utána a csillárról ugranak bele a párjuk micsodájába.

A férfiaknak pedig a 4,5%-os oldatában kell 12 percig áztatni a periszkópjukat, ami után garantált a 24 órás erekció (ez elég 1 kisebb település teljes női és férfi lakosságának meghódításához).

Előzmény: naivkezdo (93197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!