Keresés

Részletes keresés

GeriSoft07 Creative Commons License 2018.11.18 0 0 62705

Az eon-nál ezek a beállítások vannak javasolva:

Feszültségcsökkenési védelem: 161 V – 230 V   javasolt beállítás: 184 V
Feszültségnövekedési védelem: 230 V – 264,5 V    javasolt beállítás: 253 V
Frekvenciacsökkenési védelem: 47 Hz – 50 Hz    javasolt beállítás: 47,5 Hz
Frekvencianövekedési védelem: 50 Hz – 52 Hz    javasolt beállítás: 51,5 Hz
Frekvenciafüggő teljesítményszabályozó küszöbfrekvencia: 
50,2 Hz – 52 Hz    javasolt beállítás: 50,2 Hz

Teljesítmény leszabályozás meredeksége: 100% PM/Hz - 16,7% PM/Hz   javasolt beállítás: 40% PM/Hz

Hálózatra kapcsolódás késleltetése: 0,5 min – 5 min   javasolt beállítás: 5 min

Vagyis nem leállnia kellene, hanem csak csökkenteni a teljesítményt Hz-enként 40%-al

Előzmény: GeriSoft07 (62704)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.11.18 0 0 62704

szoros frekvenciakövetés...

Még csak kedden jönnek órát cserélni, de ma fater meglátogatott, be akartam kapcsolni az invertert, hogy nézzük mit termel szép napos délután, erre kiállt 105-ös hibával: túl magas hálózati frekvencia. Így nem sikerült.

No elkezdtem nézegetni, hogy a leírásában mintha 48-53Hz lett volna, de a belső beállítások szerint 49,8-50,1Hz közt üzemel (ez állítható amúgy)

50,2Hz volt a frekvencia akkor épp és 240V a feszültség.

Miért ennyire szoros ez az érték? Ez régiófüggő lenne, hogy mit engednek? Mint a max vonali feszültség?

NORTHLINE Creative Commons License 2018.11.18 0 0 62703

Nekem ilyen munkaszerződésem volt anno, havi 10e körül fizettek ellentételezést. Váltáskor másnap már ugyanazt csináltam másik cégnél, a régi fenyegetett perrel, azt munkajogásszal együtt kiröhögtük és ebben maradtunk. Aztán a régi cégénél új (megfelelő) alapokra helyezték a dolgot. Akkor nem definiált összeg volt az ellenérték, hanem kialakult bírói gyakorlat. Amúgy sem nagy kihívás egy ilyet megkerülni...

Előzmény: agyarka (62684)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.17 0 0 62702

Ezt írtam én is előtte.

De ugye megkérdezték, hogy mi tennék: ha aláírási KÉNYSZERBE kerülnék, mégis.

Nos akkor ezt tenném.

Mert, ha a nekem felkínált szerződés nem tisztességes, akkor nyilván és jogosan  lazább az én erkölcsöm is.

Nem hiszem, hogy ezzel bármi gond lenne az adott eleve nem tisztességes szituban.

Előzmény: duraball (62697)
MZ/Y Creative Commons License 2018.11.17 0 0 62701

Nálam akkor volt ilyen, mikor acces point-ként akarták telepíteni. 1/3-nál megállt, onnan csak a visszalépés volt, rá is kérdezett, valóban meg akarom-e szakítani és el is felejtette a beállítást. Másnap én a helyes, 2-es pontot választottam, úgy végig is ment rendesen elsőre.

Előzmény: jeriko2 (62670)
vinettu Creative Commons License 2018.11.17 0 2 62700

Én a notebookomat vittem fel az inverterhez, azzal zongoráztam végig a konfigurálást. A mobilapp csak ezután következett.

Előzmény: jeriko2 (62670)
duraball Creative Commons License 2018.11.17 -1 0 62699

Igen, ez így van. De a jogszerű sokszor nem ésszerű.

Előzmény: Törölt nick (62698)
duraball Creative Commons License 2018.11.17 -1 0 62697

Nem kell betartani egy szerződést? Ez messzire vezet... Aláírni nem kell.

Előzmény: Törölt nick (62696)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.17 -2 0 62696

"Amilyen  az adjonisten, olyan a fogadjisten."

Vagyis semmit... aláírom fapofával és kész.

Aztán teszem, amit majd jónak látok és tehetek.

Innentől két eset van.

1.

HA netán érvényes ez a rész, akkor tűrök nála, amíg jobbat nem találok.

De közben (csak hajszálnyit aggódva) megszegem, amint tudom.

Persze vigyázva arra, hogy NE OKOZZAK neki bizonyítható KÁRT!!! ezzel.

Így igazából bajom nem lesz ebből...

Max beperel, de miért tenné?

Hisz kár nem érte.

2.

HA nem érvényes ez a rész, ami általában fennáll az átlag alkalmazott esetén.

Akkor meg magasról tojok rá, mert úgyis ÉRVÉNYTELEN! és így az se érdekel, ha kár éri.

Ekkor simán megszegem és kész.

HA akar pereljen be, de nyilván nem fog :-)

----

"Gyáva népnek nincs hazája!" 

Ezt kell szem előtt tartani az élet során, szerintem.

Persze a REÁLIS kockázatot mindig előre felmérve. 

Mert igaz, hogy az egyik jogi alapelv az az, hogy:

"A szerződéseket be kell tartani."

és

"Aki nem tartja be, az helyt áll a szerződés megszegésért."

De ebből az is adódik, hogy: ha nem ésszerű betartani, akkor nem feltétlenül kell betartani, mindenáron.

Előzmény: agyarka (62692)
tfe_tng Creative Commons License 2018.11.17 -1 0 62695

Vezetoi pozicioban ez mindig mas, es mindig eleg komoly resze a szerzodesnek. 6-9 honapos versenytilalmi kitetelek sem ritkak egy felsovezeto eseten. (mondjuk azt hozzateszem hogy altalaban azert eleg jol kompenzalva vannak ezert a semmittevesert)

Előzmény: agyarka (62693)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.11.17 0 0 62694

+1: minden szerződés, ami jelenleg hatályos jogszabállyal ellentétes, semmis. Tehát pont lesza..om mit írnak bele, úgysincs jogkövetkezménye a be nem tartásnak

Előzmény: agyarka (62693)
agyarka Creative Commons License 2018.11.17 0 0 62693
OFF
Ez hasznos volt, majd tovább adom. Köszi!

A távolléti díj 50% a általában nem túl sok.
Mondjuk arra is kíváncsi lennék, hogy hogyan ellenőrizi a volt munkáltató, ha nem ismert vagy vezető beosztású emberekről van szó.
ON
Előzmény: GeriSoft07 (62686)
agyarka Creative Commons License 2018.11.17 0 0 62692
OFF
Esetedben. Mit lépsz akkor, ha Neked nem tetsző szerződést tesznek eléd, és több hónapig kereshetsz állást, ha a szakmádból akarsz megélni?
Annak ellenére, hogy sok helyen munkaerő hiány van, nem mindenki olyan szerencsés, mint Te, ( vagy én).
ON
Előzmény: Törölt nick (62689)
agyarka Creative Commons License 2018.11.17 0 0 62691
Ez az elmélet, a gyakorlat sajnos mást mutat.
Előzmény: Törölt nick (62687)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.11.17 0 1 62690

https://kocsisszabougyved.hu/dolgozhat-e-munkavallalo-munkaja-mellett/

"Az Mt. ezen rendelkezései bár a munkavállaló munkahelyen kívüli magatartására vonatkozó alapvető rendelkezések, de összefüggésbe hozhatóak a munkavállaló által létesíteni kívánt további jogviszony tartalmával is. Mindebből az következik, hogy a munkavállaló munkaidején kívüli magatartása korlátozható, de csak akkor, ha közvetlenül és ténylegesen alkalmas munkáltatója jó hírnevének, jogos gazdasági érdekének vagy a munkaviszony céljának veszélyeztetésére. Tehát a munkáltató akkor tilthatja meg a további jogviszony létesítését, illetve akkor kötelezheti a munkavállalót az adott jogviszony megszüntetésére, ha a további jogviszony veszélyezteti a jogos gazdasági érdekeit."

https://ado.hu/munkaugyek/dolgozhatunk-e-munka-mellett/

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.17 -1 0 62689

Na elírtam...

Ez ugye nem egyéni alku tárgya!

Ez ugye egyéni alku tárgya!

Előzmény: Törölt nick (62688)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.17 -2 0 62688

1. Más kereső tevékenységet, nem azonos munkakört.

Ez ugye nem egyéni alku tárgya!

Részemről az ilyen kikötéshez igencsak MAGAS fizetés kell, különben alá sem írom. 

(infósként ez most minimum bruttó 1 milla lenne)

Mert hülye azért nem vagyok...

Hisz 750-800 ezret bármely sarkon kapok félórán belül, ha csak kicsit is értek valamihez a szakmából.

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.17 -1 0 62687

Butaság....  csak az ÜTKÖZŐ területet lehet tiltani.

Mondjuk banki számlavezető szoftver fejlesztőként senki nem korlátozhat abban, hogy pl. cnc szoftvert fejlesszek, vagy akármit, ami nem konkurencia a munkadómnak.

Előzmény: agyarka (62682)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.11.17 0 1 62686

Így szokták != így jogszerű

http://www.origo.hu/jog/lakossagi/20180530-das-jogszerviz-versenytilalmi-megallapodas.html

https://jogaszvilag.hu/cegvilag/a-versenytilalmi-megallapodas/

https://jogaszvilag.hu/cegvilag/versenytilalmi-megallapodas/

"

Ellenérték

Az ellenérték összegének csak a minimumát határozza meg az Mt., ami a tilalom időszakára járó alapbér egyharmada. (A bírói gyakorlat az ellenértéket a munkaviszony megszűnésekor irányadó éves bruttó átlagkereset felében állapítja meg annyi évre, amennyire a megállapodás szól.) Köztulajdonban álló munkáltatóval munkaviszonyban álló vezető állású munkavállaló esetében az Mt. nem minimum, hanem maximum összeget határoz meg (távolléti díj 50 százaléka).

Az összeg meghatározásakor figyelemmel kell lenni arra, hogy a megállapodás milyen mértékben akadályozza a munkavállalót egy újabb munkavégzésre irányuló jogviszony létesítésében, valamint a munkavállaló képzettségét és gyakorlatát is számításba kell venni. Az ellenérték akkor arányos, ha a munkavállaló újabb jogviszony létesítése korlátozásának kompenzálására alkalmas. Az ellenérték kifizethető egy összegben vagy részletekben is, valamint kifizethető a munkaviszony fennállása alatt, illetve megszűnését követően is.

Az ellenértéket kizárólag pénzben lehet megfizetni, étkezési és egyéb hozzájárulás formájában (pl. Erzsébet-utalvány, Széchenyi pihenő kártya, egészségügyi pénztári munkáltatói hozzájárulás, stb.) nem lehet teljesítettnek tekinteni az ellenérték kifizetését (BH2001. 84.)

Fontos, hogy a versenytilalmi megállapodás alapján járó juttatás nem minősül munkabérnek a Kúria 7/2015. számú munkaügyi elvi határozata értelmében. Így a versenytilalmi megállapodás szerinti ellenértéket a személyi alapbér összegének figyelembevételével kell meghatározni és annak elkülönülten kell megjelennie, ugyanis a személyi alapbér más jogcímen járó juttatást nem foglalhat magába. Más szóval a személyi alapbérbe (munkabérbe) nem lehet „beépíteni” a versenytilalmi megállapodás ellenértékét. Mivel nem tekintendő munkabérnek az ellenérték, értelemszerűen járulékfizetési kötelezettség sem keletkezik utána.

Annak egyébként nincsen jelentősége, hogy a munkavállaló ténylegesen képes-e versenyt támasztani. Azáltal, hogy elkezdi a megállapodás teljesítését (tehát nem helyezkedik el, nem alapít konkurens céget stb.), a munkáltató akkor is köteles folyósítani a megállapodás szerinti ellenértéket, ha a munkavállaló nincsen abban a helyzetben, hogy veszélyeztesse gazdasági érdekét."

szocske_ Creative Commons License 2018.11.17 -1 0 62685

most olvastam egy villanyautós csoportban, hogy az elmü levelet küldött, miszerint januártól 9 Ft-al nő a lakossági áram ára.

Neten nem találok semmi infót, én nem kaptam még ilyen levelet, tud valaki róla valamit?

Na nem mintha nagyon fájna, ha drágább az áram, rövidebb a rendszerem megtérülése :)

agyarka Creative Commons License 2018.11.17 -1 0 62684
1. Más kereső tevékenységet, nem azonos munkakört.
2. A munkáltató véleménye szerint a fizetésben benne van az ellentételezés. Egyébként olyan tételekre osztja a fizetést amilyenre akarja. Akivel többet beszéltem azt mondta, hogy a záradék szerint egymással sem beszélhetik meg a szerződéseiket.

2 ismerősöm is járt így, vagy aláírják, vagy a se állás, se pénz. Ráadásul elég rossz úgy keresni a következő állást, hogy 1 napot fizettek.
Két külön multi is ezt a módszert alkalmazza, biztosan van több is.
Előzmény: GeriSoft07 (62683)
GeriSoft07 Creative Commons License 2018.11.17 0 0 62683

1: azt kötheti ki, hogy azonos munkakörben (profilú munkakörben) nem dolgozhatsz, de azt nem, hogy mondjuk IT mérnökként nem mehetsz el epret szedni

2: a versenytilalmi szerződés semmis, ha nincs ellentételezése, ami jellemzően 50% alapbérrel megegyező összeg.

Előzmény: agyarka (62682)
agyarka Creative Commons License 2018.11.17 0 0 62682
"Plusz egyéniben BÁRKI NÖVELHETI a saját jövedelmét... ha szükséges."
Ezek szerint még nem jártál úgy, hogy első munkanapodon egy multi eléd tette a munkaszerződést, amiben az áll, hogy más kereső tevékenységet nem végezhetsz, sőt (a versenyjog miatt) távozásod után 3+ hónapig nem dolgozhatsz hasonló profilú cégnél. Sajnos gyakori eset.

Előzmény: Törölt nick (62675)
agyarka Creative Commons License 2018.11.17 0 0 62681
"Eltűnik szaldó... de megveszik tőle a túltermelést leadózva  14 Ft/kWh áron."

A szolgáltatótól függően 14,77 Ft+ ÁFA áram díjból hogyan kerül a zsebedbe 14 Ft?
11,29 Ft nál nem marad belőle több, feltéve, hogy 10% költség általány lehet levonni, és nem kell belőle TB - t fizetni. Mivel rendszeres túltermelésről lenne szó, ezért számlát kell kiállítani amit postázni kell ( 12,29 Ft hoz képest jelentős a tértivevényes ajánlott levél is). Ráadásul vannak akiknek nem járható út az adószámot kiváltani, vagy gondot okoz az egyéni adózás.
Előzmény: Törölt nick (62668)
RangerJoe Creative Commons License 2018.11.17 0 0 62680

Érdemesebb lenne ide (emiatt az árnyék miatt is) inkább a nyári beesési szöghöz (20-25) igazítani?

Előzmény: Törölt nick (62679)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.17 0 0 62679

Nem nagyon... kis % szerintem az amúgyis kevéske téli termelésből, éves szinten nem számottevő.

Előzmény: RangerJoe (62678)
RangerJoe Creative Commons License 2018.11.17 0 0 62678

Mondjuk, nem árt aha tényleg van kép:

Előzmény: RangerJoe (62677)
RangerJoe Creative Commons License 2018.11.17 0 0 62677

A képen látható előtető helyén, végig a ház egyik sarkától a másik sarkáig (a járda felett) 16 panel lenne, akkor egy ilyen télen átvonuló faárnyék nagyon vissza  fogja a teljesítményt? Nyáron nincs ez az árnyék.

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.17 -2 0 62676

Azért évtizedes távlatban lehet rá építeni.

Az ellenkezője tartozik a lottó ötös kategóriába.

Előzmény: dokeee (62674)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.17 -1 0 62675

A permanens nem feltétlenül jön össze, de hosszabb távon (lakáshitel ilyen ugyebár) igen jó eséllyel nő.

Plusz egyéniben BÁRKI NÖVELHETI a saját jövedelmét... ha szükséges.

Túl vagyunk az egybeeső maszop elkúráson és a világválságon, de még az is csak ~8% csökkenést hozott.

A verseny szférában még annyit sem...

Ami nem halálosan vészes egy hitelnél.

Nem ettől dől be.

Az 1933-as nagy gazdasági válság esetleges ismétlődése (nem valószínű már a mai pénzügyi világrendben) vagy egy háború meg úgyis mindent borít.

Előzmény: dokeee (62674)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!