Összeszedtünk egy pár dolgot a piacon kapható főleg INTEX és Bestway mobil kerti medencék üzemeltetésével kapcsolatban.
Megpróbáltuk tematikusan, hátha segít az új tulajdonosoknak élvezetessé tenni a medencézés(beüzemelés, karbantartás, problémakezelés, jótanácsok, ötletek, javaslatok)
LÁSD: http://e-autos.hu/mobilmedencek/
csak mert ugyanennél a képnél már megkaptam itt, h nincs kötésben a zsalukő... - pfffneki :)
igazából tényleg azt tudom javasolni, h minden hozzáadott eszköz legyen egyszerűen kizárható (pl. csappal), úgy, h az alapfunkció - a vízkeringetés/szűrés működhessen.
persze még a medencénél is lezárható a be- és kiömlő csatlakozó csavaros dugóval (nem tudom a pontos nevét), pl. a téliesítés miatt
nálam ezek vannak, ha nem lesz újabb hozzáadott szerkezet, akkor marad ennyi csappal :)
UV szűrő - elrepedt (láthatatlan, hajszál repedéssel) a műanyag burkolótest csatlakozó menete, ami persze a vízforgatásnál jobban megnyílt
elúszott minden a tárolóban, ahol volt, m nem voltam éppen otthon
amíg nem ragasztotta meg a lökhárítós a repedést, addig nem tudott működni a vízforgató - 40 fokban... - mert nem lehetett kizárni a körből az uv szűrőt.
bekerült a LPE csöves vízmelegítő, külön rendszerben
ha elég meleg a víz és nincs szükség rá, akkor kizárható a keringési körből
persze, aki okos és előre tervez, ennél esetleg szebben és kevesebb csappal megoldhatja
tudtok mutatni nekem az általatok ajánlott shot homokszűrőhőz - amit meg is vettem - bekötési rajzot vagy valamit??? Valószínüleg én fogom csinálni és mikor látok tőletek egy egy aknát azok telis teli vannak mindenféle csapokkal meg csövekkel amiket kihámozni nem tudok nem hogy még én kössek össze....
Köszönöm
Esetleg ha valaki tud acélpalástos medencéra jó és olcsó és megbízható forrást akkor kérem ossza meg velem. 4x 1,2esre fáj a fogam. Szintén köszönöm
Köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalatod!
Kitakarítottuk, 4in1 tablettát tettünk a medencébe, időzített szűrésre állítottuk, letakartuk és kristálytiszta, meleg víz várt bennünket, mikor hazaértünk 5 nap múlva.
Egyszer ráfaragtunk, elfogyott a tabletta, úgy gondoltuk, pár napig nem lesz probléma, de mégis bealgásodott - még a mainál is kezdőbbek voltunk -, azóta nagyon vigyázunk, hogy ez még egyszer ne forduljon elő, mert rettentő munka volt kitisztítani. Opálosodás egyszer fordult elő, már nem emlékszem, h mi volt az oka, de a szűrés 1 nap alatt helyrehozta.
Nekem eddig csak jó tapasztalataim vannak az Intex homokszűrősről. Tavaly vettem egy 6 m3-est (1600 gallon/h) és az egész idény alatt tök jól működött, programozható és szív mint állat. Mikor elmentünk nyaralni beállítottam, hogy minden nap szívjon 4 órát és mikor haza jöttünk 5 nap múlva csak ki kellett porszívni az alját meg a bogarakat kiszedni. Nem takartam le, mert akkor beopálosodik. Tapasztalat!