Keresés

Részletes keresés

otterlo Creative Commons License 2007.02.06 0 0 2526
Az M1-en van egy egész élvezetes vita. Kupa Mihály pl. azt mondja Tállai Andrásnak: "Ú-ú-ú-ú öregem, ez tervgazdaság, amit mondasz! ...) és közben két kézzel fogja a fejét!
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.06 0 0 2525
Árpi Creative Commons License 2007.02.05 0 0 2524
És honnan tudják meg a rossz bácsik, hogy ki van a jelvény mögött? Talán a kollégáiktól félnek a rendőrök? Persze... Köztük is van, akitől én is félnék, de attól még ez nem válasz.
Előzmény: kígyószisz (2523)
kígyószisz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 2523
Igen, mi is pontosan ezt mondtuk - másnak viszont más érdeke volt, ezért igyekezett úgy feltüntetni a dolgot, mintha a rendőrség megrendelésre rárontott volna a rendezvény résztvevőire.
Azért a rendőrségi szabálytalanságokat ez a jelentés is elismeri.

Most sem viselnek mindig jelvényt a rendőrök. Szerintem félnek azoktól, akikkel éjszaka jobb nem szembetalálkozni a kihalt utcán (mármint akkor, amikor a rendőr nincs szolgálatban).
Előzmény: Árpi (2522)
Árpi Creative Commons License 2007.02.05 0 0 2522
Tudod az a vicc, hogy ezt kb. másnap reggelre mind lehetett tudni. De akiknek más az érdekük (mint az igazság), azok 20-30 év múlva majd méteres arccal fogják mesélni az unokáiknak, hogy ők voltak az utolsó igazi harcosok a kommunista elnyomók ellen (2006-ban...), és tulajdonképpen az október 23-i ünnepségek róluk szólnak.
Előzmény: kígyószisz (2521)
kígyószisz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 2521
Nos, az ősszel valaki azt kérdezte itt (talán Érdlakó?), kinek is higgyünk az Astoriánál történtek tekintetében. Íme, itt olvasható az ún. Gönczöl-jelentés, amelynek megállapításait független vizsgálóbizottság tette. Hozzáteszem: nemcsak független, de valóban elfogulatlan is, Gönczöl K-t ismerve /tanárom volt az egyetemen/.
Sok más egyébbel is foglalkozik a jelentés, de az ominózus rendezvénnyel kapcsolatban kiemelném:
"Az október 23-i eseményekhez hozzájárulhatott az is, hogy a rendőrség a megemlékezés helyszíneként a bejelentés alapján tudomásul vette az Astoria környékét, amely azonban a városszerte folyó ünnepségek, valamint a több mint 50 külföldi delegáció közlekedése szempontjából is különösen aggályos volt.

A jelentés kitér arra, hogy hibázott a Fidesz-rendezvény műsorvezetője, aki annak ellenére nem tájékoztatta a közeledő erőszakos tüntetőkről az ünnepség résztvevőit, hogy erről időben tájékoztatást kapott a rendőrségtől. Így többen tájékozatlanságból mentek a rendőri oszlatás felé.

A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján - írja a jelentés - a békés tüntetésről távozók és az erőszakos tüntetők a szervezett rendbontó csoportok tervei szerint keveredtek össze. "

JGY topiktársunk - igencsak szenvedéllyel fűtve - jól kiosztotta itt az olvtársakat, ha ilyen véleményt fogalmaztak meg anno.
Gondolom, majd bocsánatot kér..... /hihihi - ez witz akart lenni/
babydevil Creative Commons License 2007.02.05 0 0 2520

" Ez a láncreakció:) "

A hülyeség hülyeséget szül...

Előzmény: Ró-Ka (2518)
Árpi Creative Commons License 2007.02.05 0 0 2519
Önmagunkat legyőzni a legnehezebb. Na, ők meg ráadásul úgy gondolják, hogy a másik gyengébb, ezért aztán nem gondolod, hogy az erősebb (azaz saját maguk) ellen kezdenek küzdeni!
Előzmény: Ró-Ka (2518)
Ró-Ka Creative Commons License 2007.02.05 0 0 2518

majd a két férfit egy rabomobillal elszállították. (Hír Tv) " ... miközben rabláncra fűzték őket, meg ne szökjenek a rendőrségi fogdáig, ahol elvetemült bűnözőkhöz méltón megláncolták őket. - Ez a láncreakció:)

Nem jókedvemben, kínomban vigyorgok. Aggódom, hogy a hónapok óta tartó dráma, amely olykor tragikomikus színezetet kap, rövidesen tragédiába torkollik.

Hát már teljesen elveszett annak az esélye, hogy ebben az országban megbékélés legyen? Ehhez azonban mindegyiküknek önmagában kéne  a legyőznie a hatalomvágyat.

Előzmény: kígyószisz (2512)
Árpi Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2517
Kimaradt egy szó. Javítva: "A harmadiknak azért van..."
Előzmény: Árpi (2516)
Árpi Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2516
Az első kettőnek semmi értelme. A harmadiknak azért, mert ott azt akarták megvédeni, amihez láncolták magukat. Szerinted a két szerencsétlen a kordont akarta megvédeni, nehogy elbontsák? Na, majd ad nekik Orbán! :o)))
Előzmény: Törölt nick (2513)
Árpi Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2515
Szerintem sem volt értelme. A franc erőlködött volna láncvagdosással! Ha ott akar éjszakázni, ha nem mer hazamenni szegény, hadd maradjon!
kígyószisz Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2514
Naccerű, most éppen liberális vagyok :-) De jó! :-)
Előzmény: Törölt nick (2513)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2513
Imádom ezeket az amnéziás kommentárokat.

Amikor amerikai feministák láncolták magukat a Fehér Ház kerítéséhez, az más volt, természetesen.
Amikor a greenpeace-esek láncolják magukat ide meg oda, az is más.
Amikor (figyelem, Élőlánc!) a Zengőn fákhoz láncolták magukat a környezetvédők, az is más.

Ha a Kossuth téren ketten így tiltakoznak, mindjárt bohócok, őrültek meg Isten tudja micsoda elítélendő vagy nevetséges alakok lesznek.

S a buzgó liberálisok egymásra licitálva értetlenkednek.
kígyószisz Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2512
" Odaláncolták magukat a kordonhoz
Vasárnap dél előtt a kordonhoz láncolta magát a Kossuth téri mozgalom két tagja, Molnár Tamás és Gonda László. A láncokat lakattal fogták össze, a kulcsot pedig a szennyvízcsatornába dobták. A rendőrök elvágták a láncokat, majd a két férfit egy rabomobillal elszállították. (Hír Tv) "

Ennek meg mi értelme volt? Szerintetek?
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2511

A Szólás szabadságában Kuncze megint tökén ragadta a lényeget.

A Szájer úr meg tapló módon még egy nőbe is belefojtotta többször a szót.

Lehet, hogy holnaptól a királyi TV-t is bojkottálni fogják?

otterlo Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2510
Fujj, önbíráskodás!
Előzmény: Törölt nick (2509)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2509

Költői kérdés:

Ha egy csoport kimenne és lebontaná a Turul szobrot a XII kerületben. akkor mit szólna a helyi vezetés?

Ugyanis erre érvényes jogerős bírósági határozat van, hogy le KELL bontani. A törvényességet helyreállítani. Támogatnák-e vajon?

otterlo Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2508
:)
Előzmény: Árpi (2507)
Árpi Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2507
Mert ha bejön egy harmadik, azt a másik kettő egyesült erővel ugatja le, és bélyegzi gittegyletnek.
Előzmény: kígyószisz (2506)
kígyószisz Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2506
Ez most is pontosan így van. Csak most "többségi szavazásnak" hívják, ha lenyomják az embert.
Igazadért? Na, ez is tág fogalom, nézőpont kérdése.
Szerintem most sem olyan sokkal jobb a helyzet, legfeljebb 4 évente lehet választani, de ez is visszás lett attól, hogy valójában csak kettőre.
Előzmény: Törölt nick (2505)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2505
Te voltál a szinte... Persze, lehetett akkor is elérni egyetsmást, csak bátorság és gerinc kellett hozzá, s ez volt az, amit leginkább megpróbáltak kiölni az emberekből. Ha valaki kiállt az igazáért, néha győzött, de legtöbbször abban sem volt köszönet.
Előzmény: otterlo (2504)
otterlo Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2504

"Szinte lehetetlen volt akkoriban kijárni az igazadat, mert mindenütt falakba ütköztél."

Na akkor nekem sikerült a lehetetlen. Egy - szerintem - igazságtalan eljárás miatt addig leveleztem a hatóságokkal, míg az akkori oktatási (művelődésügyi?) miniszterhelyettestől azt a választ kaptam, hogy - bár a jogszabályok szerint semmi gond az eljárással, de - igazam van, és a felvetésem alapján kezdeményezik a vonatkozó jogszabály módosítását. Módosították is.

Előzmény: Törölt nick (2503)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2503
Általában minél kisebb helyen élt az ember, minél messzebb a fővárostól, annál több helyi kiskirálysággal, szinte érinthetetlen élet-halál urával találkozott, akik bármit megtehettek - és meg is tettek. Én éltem kisvárosban és falun is - Budapest után -, tehát van összehasonlítási alapom.

Szinte lehetetlen volt akkoriban kijárni az igazadat, mert mindenütt falakba ütköztél. Nem volt internetes fórum, hogy kiabálhass.
Előzmény: n0ri (2502)
n0ri Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2502
Meg kell erősítsem az állításodat. Még csak nem is röstellték, rendszeresen újsághír volt, hogy X faluban kimentek az urnával azokhoz, akik még nem szavaztak, hogy hamarabb végezzenek.
Előzmény: Törölt nick (2498)
Árpi Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2501
Ki írta, hogy hazudtál? Csak ma úgy elszaporodtak az ellenállók, mint a háború után a partizánok. Akik annyian lettek a Partizánszövetségben, hogy egy műszakban is kiverték volna az egyesül német-orosz-amerikai csapatokat is, ha épp ráértek volna 44-ben.
Nevetséges ma már azzal bizonygatni a bátorságot, hogy ki mit tett Kádár alatt. Pláne, ha közben azok ellen harcolsz, és azokat szidod egyfolytában, akiket be is gyűjtöttek akkoriban, mert nem csak nem szavaztak, hanem valóban tettek is valamit.
Előzmény: Törölt nick (2500)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2500
Egészen más valakivel nem egyetérteni, és egészen más hazugsággal vádolni. Amit írtam, nem vélemény volt, hanem tény. A körítésről már azt írtok, amit akartok, de hazugságon eddig még senki nem kapott rajta (tévedésen persze igen, de az más tészta), mert nem szokásom hazudni, ezután sem fogok. Ha meg valamiben tévedek, atz el szoktam ismerni. De ez velem történt meg, nincs tévedés.
Árpi Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2499
Szegényeket miattad deportálták akkor... Nem volt meg a 100%...
Előzmény: Törölt nick (2498)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2498
Akár hiszed, akár nem, így volt. Nagykőrösön laktunk akkor, és az urnazárás előtt kimentek a hordozható urnával mindenkihez, aki nem volt szavazni, mert nyilván ki volt adva, hogy 100% kell.
Előzmény: otterlo (2496)
Árpi Creative Commons License 2007.02.04 0 0 2497
Kádárnak külön fontos volt, hogy ő is szavazzon. Ezért mikor még este, az urnazárás előtt fél órával sem jelent meg, kiküldte hozzá fekete Pobjedával a D209-est, hogy kérje meg szépen, legyen kedves szavazni. Te meg én ezt nem tudhatjuk, hiszen mi jó kommunistaként már a születésünk előtt elmentük kék cédulákkal Rákosira szavazni, így minket nem is becsültek semmire már Kádár idejében. Ja, ráadásul mi nem is emlékszünk semmire, hiszen nem is éltünk akkor, tehát minden marhasággal lehet minket etetni a kommunizmusról, ami '89 előtt itt tombolt véres terrorral. :o)))
Előzmény: otterlo (2496)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!