Kedves Sercsecs, vagy Csehszlovák Kém! Az nem jutott még véletlenül az eszedbe, hogy lehet, hogy nem a vélményed ellen van kifogása, hanem az etikátlan viselkedésed miatt törölt? Ahogy az itteni fórumot az ő profilját is ismételten sajárt cikkeid, honlapod reklámozására használtad.
Úgy érzem jócskán túlreagáltad a hamburgeres posztodra érkezett reakciókat. Ha nyitottabb lennél írásműveidben is az iróniára, az élcelődésre, a kocsmaasztal melletti csipkelődésre - ahogyan azt élőben teszed tapasztalataim alapján - valamint ha régebb óta ismernéd a topicban folyó társalgás stílusát, biztos vagyok benne, hogy Te is jót szórakoztál volna a hamburgeres-diszkós-írsörös beszólásokon.
A véleményeltérés oka, hogy itt sokan van olyanok, akik Prága kérdésében rettentő konzervatívok (ami nem feltétlenül korrelál a politikai értelemben vett konzervativizmussal). Mondhatjuk, hogy prágaiabbak a prágaiaknál. Az ő szűrőjükön nemcsak a turisták jókora része, hanem bizony sok prágai is fennakadna. Mondjuk a többségük.
Bennük már a zenés-táncos helyeknek az említése is derültséget vált ki. És az ír söré is amitől viszont más helyzetben elégedetten berúgnának. Hamburgerre is lehet igény. Minden bizonnyal sok prágai és Prágában levő nem prágai eszik ilyesmit feltételezem, bár én ilyet még nem láttam.
Talán közülünk is sokan meginognának, ha annyi időt tölthetnének Prágában, mint amennyit szeretnének. De nem töltenek annyit. Sem időből, sem sörből. Amíg ez így marad, addig Prágában Prágát keressük, a világ többi részén pedig azt, amit ott éppen érdemes. És ez szerintem jól is van így.
Ha meg valaki hamburgert akar enni, a Mester utcaban - elégg a Vamhaz körut felé) van egy pici hamburgeres, ahol - bár nem vagyok nagy hamburgerszakértő - jó a hamburger. Nem gyorsettermi szint. (ja, ebedidőben nem is gyors, mert tele van mindenféle diáknépekkel meg turistákkal)
A posztod információi alapján már a prágai sörözők 99,5%ban nem szabadna sört fogyasztani. Mivel én nem tartózkodom az év 365 napjában Prágában, így én boldog vagyok a 99,5% felkeresési lehetőségének. Sőt mi több nekem ízlenek az "uniformizált eurószarok".
Ellentétben az előttem szólóval nem feltétlenül javaslom a Gambrinus, Krusovice és bizonyos helyeken a PU fogyasztását - ezek még "magyarországi ízlelőbimbókkal" sem túl jó sörök
Hát ehhez nehéz mit hozzáfűzni. Szólnom kellene egy-két prágai barátomnak, hogy óriási tévedésben vannak már egy ideje...
Szerintem a Krusovice tipikusan az a sör, ami a legtöbb egyébként a sört annyira nem kedvelő hölgynek is tetszeni szokott. És bevallom most májusban a következő Prága-látogatásom alkalmával én elég sok korsó 12es Gambrinus elfogyasztását tervezem. És szerintem ezt a vitát zárhatjuk azzal: De gustibus non est disputandum.
Figyelemreméltóan hasznos lista annak, aki Prágában ír söröket szeretne, vagy Prága talán legjobb hamburgerét amerikai szakácsoktól, esetleg egy zenés-táncos helyet. Bevallom, ezekben én nem tudtam volna tanácsot adni...
Figyelemreméltóanhasznoslistaannak,akiPrágában ír söröket szeretne, vagy "Prága talán legjobb hamburgerét" amerikai szakácsoktól,esetlegegy"zenés-tános helyet".Bevallom,ezekbenénnemtudtamvolnatanácsotadni...
Figyelemreméltóanhasznoslistaannak,akiPrágában ír söröket szeretne, vagy "Prága talán legjobb hamburgerét" amerikai szakácsoktól,esetlegegy"zenés-tános helyet".Bevallom,ezekbenénnemtudtamvolnatanácsotadni...
Nem tudom mivel mentek, de ha kocsival, akkor fontos, hogy ahol a hotel van az még parkoló övezet. Vagyis keresnetek kell parkolót az autónak, mert az utcán nem tudjátok hagyni (na jó tudjátok, de el fogják szállítani).
Vendéglő/söröző tekintetében természetesen a lent említett kocsmográfiai alapmű igen nagy segítség a ráhangolódásra. Ha más infót is szeretnél illetve fotókat, meg térképet, akkor megnézheted ezt az oldalt: http://www.pragaisorozok.hu/index.php
Holesovicében egyébként sok jó hely van, de gondolom Ti a "hangyaútvonalon" fogtok sok időt tölteni. Itt fontos, hogy a legtöbb közvetlenül az útvonalon fekvő söröző/vendéglő jellemzően a turisták lehúzására megy rá. Én alap sorvezetőnek javasolnám a "sörindex" ellenőrzését mielőtt bárhová bementek. A belvárosban 40CZK felett csak PUt és csak bizonyos helyeken szabad fogyasztani. De inkább törekedjetek lemenni a hangyaútvonalról egy kis mellékutcába és ott keressetek megfelelő helyet. Normális helyeken Gambrinus, Krusovice, Kozel 25-30 CZKért kapható. (külvárosokban ez alatt is akad)
Amit feltehetően az ismerősök megkérdeznek amikor hazajöttetek:
U Zlatého Tygra - menjetek be feltétlenül, ha van egy asztalnál akár csak két szabad hely üljetek oda nyugodtan, máshogyan nem is biztos, hogy lesz hely
U Fleku - a sörük drága, de szigorúan egy sörre megéri beugrani (becherovka meg nem ingyen van, bármennyire kínálják)
U Kalicha - Svejk kedvenc helye, de ide ő be nem tenné a lábát. Turista lehúzás ipari méretekben. Célszerű elkerülni.
A nyáron megyünk Prágába a párommal, és jó kis sörözők, éttermek után érdeklődnék. :) Tudnátok nekem pár jó helyet ajánlani? Valamint a Hotel Olgában fogunk megszállni, és esetleg van valakinek erről a hotelről személyes élménye?
Sziasztok, nagy köszönjük mindketőtöknek az infókat...már le is mondtuk ezt a szállást, majd keresünk más megoldást.
Prága már rágóta szívm vágya -csodaszépnek moindják,és mindjárt összekötöttük volna egy kis keresztlányés annak picic babánájak látogatásával. ez lett volna az említett egy nap Berlin. tudom, hogy kevés három nap Págára, most majd kicsit kutakodunk a bookon.
Nem hiszem el, hogy ti is Prágába készültök! A Top hotelben a húgomék voltak, szerintük erős 2,5 csillag.A reggeli feljthető volt, és azt mondta,kissé kollégiumi érzése volt. A tisztaság viszonylagosan elment. Személy szerint én a bookingon 7,5 alatt meg sem nézem a szállást, pedig nem vagyok grófnő, de azért van egy alap elvárásom,inkább legyen kissé drágább.(Mi most megyünk húsvétkor!:)
Mindenképpen megfontolandó, bár azért vannak dolgok, amiket nem árt tudni. A szálloda egy lakótelep szélén van, ami Prágának ezen a részén megszokott dolog. A valamivel mutatósabb főépülethez zárt folyosókon megközelíthető melléképületek kapcsolódnak, amik egyébként 8-10 emeletes panelházak, kicsit kipofozva. A főépület a 4 csillagos, a tőbbi csak 3 (vagy inkább 2,5), szóval nem árt tisztázni a szállodával, hogy pontosan melyik szobákról van is szó, mert a bónuszbrigád akár félre is érthette az ajánlatot (kedvező áru szobák a négycsillagos hotelben). A belváros megközelítése nem túl jó, busz közlekedik az opatov metromegállóig, autót pedig nem célszerű használni városnézéshez. Az ár nem hangzik rosszul, főleg ha április-májusban vagy szeptemberben is vannak szabad szobáik, de ez kizárólag a feltételezett szolgáltatásoknak szól. Az a kérdés ugye, hogy ki miért megy Prágába.
A szállodát nem ismerem, de az elhelyezkedés alapján ideális egy olyan prágai konferenciára, ahova sokan jönnek a brünni autópálya felől, és cél, hogy a résztvevők este ne menjenek be a városba inni.