Keresés

Részletes keresés

brasil82 Creative Commons License 2006.09.04 0 0 2270
Valóban, igazad van Szponzor, Dunga ezzel az eredménnyel jó időre legitimálta saját magát a szöv.kap. posztján! Mostmár arra is kíváncsi leszek, hogy a Szpartak Moszkva középpályását, Mozartot, valamint a CSZKA-s Jo-t - aki vezeti az orosz góllövőlistát -, behívja-e vajon. És mit szól mondjuk Alex teljesítményéhez a Fenerben (3 meccs/5 gól)!
Tényleg nagyon örülök, hogy Dunga ilyen szépen indul, de nem is folytatom, tudod mennyire elfogult vagyok vele!

Üdv!
ComandanteCheguevara Creative Commons License 2006.09.04 0 0 2269
Először neked kéne megnézni a jelenetet . Meg a meccs statisztikájában , hogy hány percet játszott két a játékos . Mert az egy ilyen versenyfutásban kurvára nem mindegy .
Előzmény: CaRl_OS (2268)
CaRl_OS Creative Commons License 2006.09.04 0 0 2268

Szerintem ha megegyszer elolvasod te sem hiszed el amit irtal.

Előzmény: ComandanteCheguevara (2266)
cobana Creative Commons License 2006.09.04 0 0 2267
Nagy Messi rajongó vagy!Ez kiderült!
Előzmény: ComandanteCheguevara (2266)
ComandanteCheguevara Creative Commons License 2006.09.04 0 0 2266
Figyu ! Messi 90 percen keresztül megállás nélkül hajtott ezen a mecsen , míg a Széklet csak 30 perce kóválygot a pályán , de még így sem tudta lefutni , csak tartani azt 2-3 méteres előnyt amivel indult . Az volt a szerencséje , hogy nem Samuel fogadta , hanem Milito , különben még mindig ápolnák . A 90. percben kit érdekel egy piros lap .
Előzmény: CaRl_OS (2264)
szponzor Creative Commons License 2006.09.04 0 0 2265

De nem ám! Mindenki Kaká vágtáját emlegeti csak, pedig a másik kettő is mestermunka volt - ahogy ezt Brasil82 is írta.

Sajnos be kell látnom, hogy nagyon nagyot tévedtem. Biztos argentin siker helyett fájdalmas pofon lett ez...

Gratulálok a braziloknak, és külön Dungának! Bár sokan nem bíztak benne - például Hegyi Iván, ahogy alant írtam, vagy jómagam sem -, ezzel a győzelemmel sokáig elhallgattatja a kritikusokat. Nekem az tetszik benne leginkább - ugyan ezt is írtam már, de hát ismétlés a tudás anyja -, hogy a játékosok képességei és jelenlegi teljesítménye alapján válogat. Éppen ezért nem csak a legnagyobb nevek kerülhetnek a keretébe, hanem azok is, akik odahaza még nagy sztárok voltak, de mivel kelet-európai klubba szerződtek, ezért kicsit kiestek a brazil és a nemzetközileg meghatározó média látószögéből. Elano, Wagner Love vagy Daniel Carvalho - de ide sorolhatnám Fredet is - odahaza klasszisoknak számítottak, csak épp egészen fiatalon nem valamelyik spanyol, olasz vagy angol sztárcsapatba, hanem egy kevésbé ismert klubba szerződtek. Dunga azonban jól látja, hogy az, hogy a CSZKA, a Sahtar vagy a Lyon nem veretes múlttal, hanem vastag pénztárcával és ebből következően fényes jelennel rendelkezik, az nem, hogy nem csökkenti, de inkább növeli az oda igazoló játékosok értékét.

Kaká pedig a világ három legjobb játékosának egyike. Legalábbis szerintem.

Szóval fájó szívvel, de még egyszer gratulálok!

Előzmény: Törölt nick (2263)
CaRl_OS Creative Commons License 2006.09.04 0 0 2264
Hat Kaka golja valoban hihetetlen,h a labdat cipelve siman lefutja Messit,fantasztikus!
Előzmény: CaRl_OS (2256)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.04 0 0 2263
A másik kettő se mókuspisi.
Előzmény: jazoli (2259)
brasil82 Creative Commons License 2006.09.04 0 0 2262
A meccset én sem láttam, de az biztos, hogy teljesen felborult azzal minden előzetes taktika és tervezgetés, hogy Elano már a harmadik percben gólt lőtt. Az argentínok fórumán többen is vannak, akik látták a meccset, és azt mondják, hogy a gól után Argentína átvette a meccs irányítását - vagy mi engedtük át azt nekik -, és Brazília a gyors letámadásokra bazírozott. Többen is írták, hogy voltak helyzetek itt is ott is, nyilván másként alakul, ha ki tudtak volna egyenlíteni.
jazoli Creative Commons License 2006.09.04 0 0 2261
A meccset sajnos nem láthattam, csak a gólokat, szerintetek Dunga taktikája vált ilyen jól be, vagy csak "egyszerűen" az egyéni képességek domináltak?
brasil82 Creative Commons License 2006.09.04 0 0 2260
Ezekért a gólokért érdemes "brazilnak" lenni! Ahogy az első gólnál Robinho megcsinálta a helyzetet és beütötte mélységbe, ahogy a másodiknál Kaká a labdaátvétel után lefordult, majd kényszerítőzött Freddel, és szintén mélységbe passzolt Elanonak, és ahogy a hamadiknál labdával együtt gyorsabban futott, mint Messi labda nélkül... Na, egy szóval, ezek mind-mind taníthatatlan dolgok, ezek ösztönből jönnek, erre születni kell!
Ugyanúgy, ahogy arra is születni kell, hogy valaki meg tudjon nézni egy magyar válogatott mérkőzést! OKÁDÉK EGY TÁRSASÁG, AZ ÖSSZESNEK 3 MŰSZAKBAN KELLENE ROHADNIA EGY GÉPSOR MELLETT, MINIMÁLBÉRÉRT!
jazoli Creative Commons License 2006.09.04 0 0 2259

Hát a Kaka gólja valami fantasztikus volt, nézzétek csak:

http://www.youtube.com/watch?v=-mXi9UO2fSs

brasil82 Creative Commons License 2006.09.03 0 0 2258
Elano rúgta az első kettőt
Steffi21 Creative Commons License 2006.09.03 0 0 2257
Kik rúgták a többit?
Előzmény: CaRl_OS (2256)
CaRl_OS Creative Commons License 2006.09.03 0 0 2256

Nah jol van 3:0-ra nyertunk,mondtam en,h nem kell aggodni.Tetszett a hozzaallas es h kihasznaltuk a lehetosegeinket.Kaka goljarol lemaradtam,pplive nem volt az igazi,majd ha tud vki linket a golrol vagy a meccsrol akkor ossza meg legyenszives.

Gratula!

Callie Creative Commons License 2006.09.01 0 0 2255
Vasárnap lesz, de nem tudom,melyik közvetíti.
Előzmény: Steffi21 (2254)
Steffi21 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 2254
Szerintem nem rossz keret. Mikor is lesz a meccs? Adja valamelyik adó (itthoni)?
Előzmény: Callie (2253)
Callie Creative Commons License 2006.08.30 0 0 2253

A brazil keret:

Kapusok: Gomes (PSV Eindhoven), Fabio (Cruzeiro)

Védők: Cicinho (Real Madrid), Maicon (Internazionale), Marcelo (Fluminense), Gilberto (Hertha), Luisao (Benfica), Alex (PSV Eindhoven), Lúcio (Bayern München), Juan (Bayer Leverkusen)

Középpályások: Gilberto Silva (Arsenal), Edmilson (Barcelona), Dudu, Daniel Carvalho (mindkettő CSZKA Moszkva), Kaká (Milan), Ronaldinho (Barcelona), Eleno (Sahtar Doneck), Julio Baptista (Real Madrid)

Csatárok: Robinho (Real Madrid), Fred (Olympique Lyon), Vagner Love (CSZKA Moszkva), Rafael Sobis (Real Betis)

 

Szóval senki a Sao Paoloból,az Internacionalból, a Santosból......

 

Nem elesz ebből csapat.

brasil82 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 2252
Üdv Szponzor!

Látod, eljutottunk oda, hogy a 94-es brazil csapatról csak két játékoson megy a vita! Kérdem én, melyik világbajnok gárdának nem voltak gyengébb képességű játékosai (vagy kevésbé jók inkább)? Mindenhol találhatunk egy-két olyan teljesítményt, amelybe bele lehet kötni! Egyébként pedig mi más választása volt még Parreirának akkor? Ahogy írtad, Raí out of form volt, Rivaldonak akkoriban még csak egy válogatott fellépése volt, Valdoról nem tudok véleményt formálni, mert csak ritkán láttam játszani, de ő 1990-ben már egyszer megbukott, nem tudott bizonyítani! Egyszerűen akkoriban a középpálya kreatív szerepkörére nem volt több potenciális jelölt, bármily hihetetlen is ez!
szponzor Creative Commons License 2006.08.29 0 0 2251

Hát eszmecserének azért túlzás nevezni a dolgot, mindössze annyi történt, hogy az sms-emre reagált Hegyi Iván.

Dungát illetőleg osztom az általad vázolt nézetet, valóban minden jó csapatba kell egy-két ilyen típusú játékos. A '94-ben világbajnok brazil válogatottal kapcsolatban nem is Dungával volt szerintem a baj, ami miatt máig sokan fanyalognak annak a csapatnak az említése kapcsán.

Azt senki sem vitatja, hogy a csatársorral nem volt gond: mind Romario, mind Bebeto pályafutása zenitjén tündökölt, képességeiket sem nagyon lehet megkérdőjelezni. A védelmet is ritkán szokták bírálni: az Aldair-Marcio Santos páros talán az elmúlt 30 év legjobb belső védelme a brazil válogatottban, a bal szélen Leonardo, majd Branco, a jobb szélen Jorginho, majd Cafú pedig a legjobb brazil hagyományok folytatói voltak.

Mindig a középpálya kerül elő, ha a jogo bonito hiányát kérik számon a '94-es csapaton. Azonban ott sem Dunga és Mauro Silva szerepeltetése a probléma forrása: két labdaszerző simán elfér még a brazil válogatott középpályáján is, ráadásul a La Coruna-i korának egyik legjobb védekező középpályása volt. Csakhogy mellettük két, hozzájuk hasonlóan nem virtuóz technikájáról, sokkal inkább munkabírásáról nevezetes játékos játszott Mazinho és Zinho személyében. Eredetileg Rai kapott helyet ebben a sorban, de mivel láthatóan formán kívül volt, így Mazinho kiszorította. Ha ezena két poszton a fiatal Rivaldo, Valdo vagy a jó formában játszó Rai szerepelt volna, s persze képességeikhez méltóan játszottak volna, akkor valószínűleg sokkal színesebb lett volna Parreira csapatának játéka. Hogy hasonlóan eredményes is, azt már soha nem fogjuk tudni megmondani.

Előzmény: brasil82 (2250)
brasil82 Creative Commons License 2006.08.28 0 0 2250
Üdv Szponzor!

Kár, hogy nem láttam ezt az eszmecserét, de ha így volt, akkor csalódtam Hegyi Ivánban! A Nagy brazil futballkönyvben - amit Dénes Tamás írt -, van egy bekezdés Dunga megítélésével kapcsolatban a 94-es vb apropóján, ezt most szó szerint idézném: " A csapatkapitány, aki miatt óriási vita tört ki a hajdani szép játékot, a jogo bonitot visszasírók között, illetve a világelsőséget ünneplők között. Az egyik tábor a látványosság kiírtóját látta a középpályásban, a másik pedig pedig azt emlegette, hogy ha Dunga a Zico, Sócrates, Falcao féle álomcsapatban ráncba szedhette volna az aranyzöldek védekezését, Telé Santana is világbajnoki címet nyer a válogatottal." Én ez utóbbi társaságba tartozom (nem azért szerepel a 82-es a nicknévben, mert elélvezek még ma is attól a gárdától, hanem mert akkor születtem, a vb alatt, a Brazília-Új-Zéland mérkőzés napján!). Az idei vb is megmutatta, hogy nem kell egy csapatba 5-6 varázsló, valaki(k)nek a szürke eminenciás szerepét is el kell(ene) vállalni.
A 70-es gárda csékája, C.A.Torres is megmondta, ahhoz, hogy egy gárda világbajnok legyen, elég az, hogy két játékos, de sokszor csak egy is, azon a két héten, amikor az egyenes kieséses szakasz játszódik, 120%-ot nyújtson!
szponzor Creative Commons License 2006.08.28 0 0 2249

Nem tudom, hogy hányan látták, de tegnap a Saint-Etienne-Lens meccs kapcsán a Sport1-en megkérdeztem Hegyi Ivántól, hogy szerinte van-e esélye Ilannak, hogy Dungánál újra válogatott legyen. Hegyi Ivánt lehet szeretni, utálni - mindkettőt megértem -, de az kétségtelen, hogy brazil rajongó, és többé-kevésbé ismeri is a brazil focit. Nos, a válaszából kiderült, hogy többekkel (Ronaldo, brasil82 stb.) ellentétben nagyon nem örül Dunga kinevezésének, a '94-es "védekezős", európai stílusú válogatott reneszánszára számít. Fredről - és úgy általában a Lyon braziljairól - sem túl hízelgő a véleménye: a legnagyobb brazil sztárok szerinte nem Lyonba mennek. A kérdésre egyébként azt válaszolta, hogy Ilan sem sokkal rosszabb Frednél, és, hogy igazából fogalma sincs, hogy ki kerül be Dungánál, így akár Ilan is.

Volt igazság abban, amit mondott, de lehet vele vitatkozni is.

Előzmény: brasil82 (2231)
Steffi21 Creative Commons License 2006.08.26 0 0 2248
1-1 lett az eredmény ha jól tudom...
szponzor Creative Commons License 2006.08.25 0 0 2247

Ha tényleg ez lesz a kezdő 11, az nagyon rendben lenne. Jó csapat! Mondjuk Gilberto nálam max. 4. számú balhátvéd.

Örülök, hogy Dunga is bátran nyúl az "oroszokhoz", "ukránokhoz".

 

Az tényleg hihetetlen, hogy miközben az argentin topik évek óta pörög, három napos kihagyás is alig akad benne, sokezer hozzászólás, tucatnyi stabil véleményalkotó jellemzi, addig a brazil topik csak a nagy tornák idején lendül fel, egyébként képes hónapokra leállni. Pedig nem tudom elképzelni, hogy több argentin szurkoló van Magyarországon, mint brazil - és ez az internetezőkre méginkább igaz.

Hiába van egy-két tényleg nagyon szimpatikus, kifejezetten szakértő hozzászóló ebben a topikban, valahogy nem tud fellendülni. Pedig én is igyekszem a magam szerény provokációival defibrillálni.

Előzmény: brasil82 (2246)
brasil82 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 2246

Üdv Szponzor!

 

 Végre kezdesz belejönni, már vártam, hogy mikor írsz ide is! Tényleg ledöbbentő számomra is, hogy a "sajátjaimmal" nem tudok társalogni, nagyon irígylem az argentín foci rajongóit, hogy ennyien hozzászóltok csapatotok életéhez és produktumához, a tietek a kedvenc topicom!

 És abban is igazad van, hogy rengeteg a divatdrukker, akiket én sem szeretek, mert csak abból áll az ismeretük, hogy a 6-os a robikárlus a,9-es a ronáldu, a 10-es meg a nagyfogú, nagyhajú ronáldinnyu. De azért remélem, hogy nem csak egyedül vagyok kis hazánkban őszinte fan, mert a környezetemben senkit sem ismerek ilyet, és mindenki beutaltatna pszichiátriai gondozásra!

 

 A várható kezdő ellenetek szerintem ez lesz: Gomes - Cicinho, Lúcio, Juan, Gilberto - Elano, Gilberto Silva, Kaká, Daniel Carvalho - Ronaldinho - Fred

szponzor Creative Commons License 2006.08.25 0 0 2245
Hát, majd meglátjuk. Én rég nem voltam ilyen biztos Argentína győzelmében Brazília felett.
Előzmény: CaRl_OS (2244)
CaRl_OS Creative Commons License 2006.08.25 0 0 2244
A Libertadores kupa kuzdelmeit en nem tudom nyomon kovetni,de a valogatottrol szivesen beszelnek.A VB kudarc okai ki lettek targyalva,nincs mese varni kell a kovetkezo meccsig.En ketlem,h zako lenne,szerintem nyerunk.
Előzmény: szponzor (2243)
szponzor Creative Commons License 2006.08.25 0 0 2243

Hozzá kell szokni, hogy Oroszországban játszó játékosok vannak a legerősebb válogatottakban is (pl. CSZKA-sok a brazilban, szpartakosok az argentinban, dinamósok a portugálban). Ilyen erős az a bajnokság. Egyébként Daniel Carvalhónak már a VB-n is ott lett volna a helye.

 

Egyébként hogy kihalt ez a topik. Hihetetlen, hogy miközben két hónapja a fél magyar ifjúság brazil pólóban grasszált, a teljes magyar sajtó bevalva-bavalatlanul brazil szurkoló volt, most már három hete nem írt ide senki. Pedig az új szövetségi kapitány első válogatott meccse, valamint két brazil csapattal zajló Libertadores-kupa döntő is volt azóta, arról nem is beszélve, hogy zajlik a brazil bajnokság.

 

Még kilenc nap Dunga első nagy zakójáig!

(egy kis provokáció, hogy fellendítsem a konkurencia topikját)

Előzmény: Callie (2241)
Steffi21 Creative Commons License 2006.08.04 0 0 2242
Elég gyenge keret, bár Baptistának kifejezetten örülök -)
Előzmény: brasil82 (2238)
Callie Creative Commons License 2006.08.03 0 0 2241
Egy sincs a Sao Pauloból, viszont hárman a CSZKA Moszkvából........
Előzmény: Callie (2240)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!