Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Digoo bá Creative Commons License 2020.08.03 0 0 34546

Bőr belső ápolására ki mit használ?

I.Blasius Creative Commons License 2020.08.03 0 0 34545

"Az 1,4 es benzinesben van kettős tömegű lendkerék? "

Én úgy tudom, hogy nincsen.

"hogy mennyi km. után esedékes a kuplung tárcsa vagy szerkezet cseréje és ez árban kb. mit jelent?"

Hát, nekem 43 ezret eddig gond nélkül kibírt. Hozzátéve, hogy eddig kétszer volt szaga a kuplungnak (ami meglepett, más kocsimon még nem tudtam előidézni ilyet): Egyszer egy parkolóházas kihajtásnál araszolva, meg-megállva, egyszer pedig nem figyeltem (épp telefonáltam), és 6-osból nem 5-esbe, hanem valahogy 3-asba toltam vissza 90-nél a váltót. 

Kiindulva abból, hogy pl. anno a hasonlóan erős, 1,4-es Corollák kuplungja néha csak 100 ezer km körülig húzta, ha ennyit kibír a Kiaé is, akkor én elégedett leszek. Mondjuk márkaszervízben, biztos nem lesz olcsó egy kuplungcsere, de szerintem úgyse márkaszervízbe viszem majd.

Előzmény: Devente (34532)
papaj Creative Commons License 2020.08.02 0 0 34544

Szia!

Ugyanebben a cipőben járok. Sikerült valami megoldást találnod? 

Köszi előre is!

Előzmény: microli77 (33010)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.08.02 0 0 34543

Benzin/Dízel vita volt már, csak lapozz vissza. Szerintem a kultúránk része lett az óratekerés. Ha 250-ről tekerték vissza az autót, amit 170-el veszel és az benzines, akkor még pont 50-et megy, mielőtt a motorja kuka lenne. Ugyanez dízelnél is probléma, de azok 5-600-ig mennek, ergo sokkal több a tartalék.

Előzmény: KatonaZé (34540)
KatonaZé Creative Commons License 2020.08.01 0 0 34542

Szia!

Köszi, akkor mindenféle adó nem fizetése rákerülhet, na szép. : /

Előzmény: Airbag. (34533)
KatonaZé Creative Commons License 2020.08.01 0 0 34541

Szia! 

Ebben reménykedem a legjobban!

Előzmény: stefi001 (34531)
KatonaZé Creative Commons License 2020.08.01 0 0 34540

Az jó hír, akkor jóra gondoltam, hogy hitelre vették anno... És tényleg egy kereskedő árulja az autót. Egy facelift verziót 1,63-ért. Köszi az infót, mostmár ezt is tudom. Bár nem biztos, hogy beleugranék egy ilyenbe. Passz.

Nah jó, amúgy az tényleg gáz, hogy minden 2. alkalomnál hibát ír ki! Tényleg ilyen foscsi lenne, hogy állandóan lefagy? Édesapámét is próbáltam, többször egymás után és akkor is hiba hiba hátán. :D 

Azt lehet, hogy igénybe fogom venni, hogy rögzítsék a telszámom az autóhoz, nem hülyeség és még nem is hallottam róla :D 

Hogyha Pesten vagy környékén találok, akkor tényleg szeretném a segítséged kérni! Írok privátot ezügyben. 

Regisztrálva vagyok, igen. Kapok is értesítést, de azt vettem észre, hogy random dobálja a hírdetéseket ímélben, azokét is amik már rég hírdetve is vannak. Szóval ezt a részét nem értem. Másrészről nézek én is más helyen is, pl Jófogás és Kocsi.hu is. De sok autó van meghírdetve több platformon is és szerintem a hasznaltauto.hu a legelterjedtebb és sok lajikus inkább ott hírdet. Szerintem. 

Miért tartod jobbnak a dízelt a benzinesnél ebben az esetben? Sok ismerősöm a benzinest ajánlja, hogy olyat vegyek. Szóval kb 50 ember véleménye ellen érvelned :) 

Egy újabb vitatéma! Olvastam már több helyen azt a mondást, hogy "állapotot veszünk és nem km-t" Nektek mi a véleményetek erről? Szerintem mindkettő annyira összefügg, hogy nehéz szétválasztani. Szerintem a folyamatos, rendszeresen karbantartott autónál kevésbé számít a km, de előbb-utóbb valami úgyis elromlik. 

Előzmény: Akos_IKS (34530)
cápaFeri Creative Commons License 2020.08.01 0 0 34539

Az már csak hab a tortán, hogy ha "tömör tartalék gumi" lenne akkor nem kellene bele 4,2 bar! :-)))))))

Előzmény: lamagyar (34536)
Benben Creative Commons License 2020.08.01 0 0 34538

Bocsánat a hibás szerkesztésért.

Benben Creative Commons License 2020.08.01 0 0 34537

Szia! A JD-nél nálam is ezek a guminyomás adatok szerepeltek a könyvben. A jelenlegi autómnál viszont, a 205/55 R16 méret esetében, max terhelés esetén, elől 2,35, hátul 2,75 a a gépkönyvben feltüntetett érték. érték.

lamagyar Creative Commons License 2020.08.01 0 0 34536

Előzmény: lamagyar (34535)
lamagyar Creative Commons License 2020.08.01 0 0 34535

+kép

Előzmény: lamagyar (34534)
lamagyar Creative Commons License 2020.08.01 0 0 34534

Sziasztok!

Az én gépkönyvemben a keréknyomás táblázat szerintem hibás: a maximális terhelésre ugyanazok az adatok vannak, mint normál terhelésre.

Mi lehet az igazság szerintetek maximális terheléssel és 3 bicajjal a tetőn?

JD 1,4 MPI SW 2018. 205/55R16

Airbag. Creative Commons License 2020.08.01 0 1 34533

Üdv..

Nem csak autó hitellel terhelhetik be az autót sajna..

van mikor egy parkolási dij,egy örökösédés ügy,egy 

magán emberek közti fizetési meghagyás ügyvéd általi kibocsátás,

teljesítmény adót /személyi jövedelemadó elmulasztása is köztartozásnak minősül...

egy birósági fizetési meghagyás miatt is simán beterhelik az autó tulajdon jogát.

de akár egy kényszer átiratás költségét/pl megvette ,de nem iraták át időben/ is ráirják a tulajdon jogra

Előzmény: Akos_IKS (34530)
Devente Creative Commons License 2020.08.01 0 0 34532

Abban segíts légyszíves, / persze tisztában vagyok vele, hogy ez használat függö../, 

hogy mennyi km. után esedékes a kuplung tárcsa vagy szerkezet cseréje és ez árban kb. mit jelent?

Az 1,4 es benzinesben van kettős tömegű lendkerék? 

Előzmény: I.Blasius (34518)
stefi001 Creative Commons License 2020.08.01 0 0 34531

Az is elképzelhető, hogy csupán nem törölték az elidegenítési tilalmat.

Előzmény: KatonaZé (34528)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.31 0 0 34530

"A jármű elidegenítési és terhelési tilalommal terhelt."

Hitelre vették anno az autót és az általad fizetendő vételárból gondolják rendezni. Tényleg macerásabb, mint egy sima adás-vételi, de még ez sem biztos. Ha kereskedő árul ilyen autót, akkor veled köt egy szerződést, valamennyi előleget kér, rendezi a hitelt saját forrásból, aztán ha tiszta az autó, akkor átírja a nevedre. Nem kell megijedni tőle, csak körbe kell járni a témát. Bármilyen autóra adnak hitelt.

A tulajdonos tilthatta a hozzáférést?

Nincs ilyen funkció. :)

Egyszerűen néha lefagy a jszp. Már a bevezetése óta ilyen. Nyilván olyankor fagy, amikor szükséged volna rá. :/

Olyan funkció viszont van, hogy megadod a jármű-nyilvántartásnak a telefonszámodat adásvételkor, hogy rögzítsék az autó adataihoz. Ezzel azt nyered, hogy ha lejár a parkolásod vagy tilosban parkolsz, nem szállíthatják el az autót, mielőtt 1x meg nem próbálnak értesíteni telefonon.

Pesten, Fváron ha összeegyeztetjük, elmegyek szívesen. Kibicnek semmi sem drága... :D

Hahu-n, ha regisztrálsz, tudsz beállítani értesítés kérést e-mailben, ha a keresési feltételnek megfelelő autó kerül fel. Más kérdés, hogy én jófogáson néznék magánszemély hirdetést. Ott is lehet értesítést beállítani, csak sajnos hol működik, hol meg nem. :(

Volt egy gyönyörű múlt héten, 1.59-ért a'sszem (már csak kocsi.hu-n találtam meg a hirdetést), 5-6 napig volt fent. Tudom, benzinest keresel, bár nem értem, miért, de erre rábeszéltelek volna. :)

KatonaZé Creative Commons License 2020.07.31 0 0 34529

Elírtam. Mármint nem-e jönnél el velem... :D de úgyis tudom, hogy nem, csak bepróbálkoztam :D 

KatonaZé Creative Commons License 2020.07.31 0 0 34528

Az királyság! köszi!

Igen valóban csúnyán néz ki!

Kerestem most guglin, hogy hol lehet a helye annak a fránya esőszenzornak, de nem találtam. Csak a hírdetésben ránagyítottam és látszik egy nagyobb furat (kb 30mm) és onnan lóg ki valami a nagyvilágba. Jól gondolom, hogy az lenne az?

Másrészről megnéztem 1-2 kiszemelt autót a JSZP-n keresztül és az egyik autónál írtak ilyet, hogy "A jármű elidegenítési és terhelési tilalommal terhelt."  és rákerestem, hogy ez még egy külön macera lenne. De ilyen van még használtautó esetében is? Az gáz, nem? Valamint az miért van, hogy beírom helyesen a rendszámot és hibát ír ki az oldal? A tulajdonos tilthatta a hozzáférést? 

Amúgy meglehetne-e oldani, hogy veled menjek el autót vásárolni? :D 

Előzmény: Akos_IKS (34503)
KatonaZé Creative Commons License 2020.07.31 0 0 34527

köszönöm! igyekszem az lenni! :) 

Előzmény: rcsz (34501)
Leslie1956+ Creative Commons License 2020.07.31 0 0 34526

Üdv Mindenkinek! Keresek 195/65/15-ös jó állapotú, nem öreg nyári gumit, akár felnivel is! Címem: l.biro56@gmail.com (+36307685918) Köszönöm! 

rcsz Creative Commons License 2020.07.31 0 0 34525

Te fogást kerestél (mert ilyen ember vagy), de csak mondvacsinàlt fokon erőlteted!

Azt írtam, hogy "tudom mit írok", vagyis 10+ éve testközelből okultam ebbnől az "egyeztetett helyszínű" adás/vételből! Ettől óvtam a forumtársat!

Ebbe piszkítottál te bele! Nem vagy érdekelt, de akkor is te akarsz itt fényeskedni! Nem állítom, hogy szövegértési hiányosságod van. Inkább rosszindulatú, önmagát túlértékelő ember vagy.

Én most fejeztem be a veled való értelmetlen, időrabló kommunikációt!

Előzmény: Benben (34523)
Devente Creative Commons License 2020.07.31 0 0 34524

Szia!

Az a helyzet, hogy használtat szeretnék vásárolni, amiket kinéztem 5-6 évesek ugyebár a garancia pont onnantól nem él..

Nagy általánosságban 130-140 ezer km-rel hírdetik mind kettöt, ami talán reális is lehet.

Persze tudom, hogy le lehet kérni a vizsgák közötti kilométer állást, a carverticálon pedig azt, hogy a  bíztosító által volt e rá kifizetés,

/egyesek szerint ez az oldal nem valami hiteles../ de azért érdeklödöm itt a forumon, hogy mik a tapasztalatok.

Az átlag városi 7-literes fogyasztás ezek szerint kicsit alá van becsülve:-)

Önmagában erről a tipusról csak jót hallottam, amit írtatok kötelező szervíz kőltségeket azt elég magasnak találom.

Benben Creative Commons License 2020.07.31 0 0 34523

Ebből Te már nem jössz ki jól. :)

Ezek szerint csak ezzel az "egyeztetett helyen" kitétellel van bajod. No de akkor minek a többi, hangulatkeltő rizsa.

Egyszer már írtam az értő olvasásról, ami nem állítom, hogy nekem minden esetben megy, de nálad meg az érthető írással vannak bajok. 

De most rövidre is zárhatjuk, nem olvaslak, nem reagálok és ezt fordítva is elvárom. :)

Peace.

Előzmény: rcsz (34522)
rcsz Creative Commons License 2020.07.31 0 0 34522

Miért lovagolsz ezen a telefonszám opción? Nem értem, ez csak mellékes kérdésként kérdőjeles!

Harmadjàra sem sikerült az "egyeztetett helyen" való találkozás, mint valami takargatni való módjàt választani az eladó részéről, pozítív oldalról megközelítened.

Ez az információ azoknak szólt akik ezután akarnak autót venni. Tudom miről írok!

Neked van autód, tehát nem vagy jelenleg érintett ebben a helyzetben. Akkor valami kényszered van, hogy kötözködj? 

Mostmár legalább tisztában vagy a valódi felvetéssel :-)

Előzmény: Benben (34519)
lamagyar Creative Commons License 2020.07.31 0 0 34521

"Illetve 2 éves kora óta lassú elinduláskor van valami pici, rövid ideig tartó visítós hang elölről"

Nekem ez kuplung probléma volt, és két éves kora előtt még éppen sikerült gariban kicseréltetnem, a hang megszűnt. Ha Nálad is ez van, szerintem felvehető a típushibák közé.

Benben Creative Commons License 2020.07.31 0 0 34520

Nagy átlagban el lehet járkálni az 1.4 CVVT-vel 8 liter körül a városban. Persze városon belül is tud, igen változatos értékeket produkálni. Rövid távokon, ez nálam néha csak 3 kilométer, megvan a 9-10 liter is, de ha gurul egy teljesen átlagos, városi 5-10 kilométert, akkor beéri 7-7,5 literrel. Előtte egy off, kis turbós autóm volt, de az sem kért kevesebbet az én felhasználási szokásaim szerint.

A vezérlése láncos, amennyiben az évi rendszeres olajcsere megvolt, nem valószínű, hogy gond lenne vele.

Ahogyan már korábban írták a cartársak, a garira figyelj. Igaz ugyan, hogy 30 ezres az intervallum, de ha ezt nem futja meg éven belül, akkor is cserés az olaj, évente, hivatalos szervizben. Én ezt benéztem és az egyik éves pecsétem hiányzott a könyvből. Az összes előírt szerviz megléte esetén, gariban kaptam volna a megszorult ablaktörlő mechanika cseréjét. Még úgy is, hogy az autó németországi volt.  

A szervizdíjakat is írták már többen, csak megerősíteni tudom. A több helyről bekért ajánlatokra, rendre 60-70 ezres összegek érkeztek.

Előzmény: Devente (34515)
Benben Creative Commons License 2020.07.31 0 0 34519

Amennyiben nem jött volna le, erre a részre reagáltunk, - "tel.szám elrejtése nem a megbizhatóság irányába mutat nálam" - mert ez a rész a hsz-ban nem állja meg a helyét.

"A telefonszámot meg ki lehet takartatni, ezt mindenki tudja aki hirdet!"

No most már legalább Te is tudod. :)

Előzmény: rcsz (34517)
I.Blasius Creative Commons License 2020.07.31 0 0 34518

"Az autót főként városban használnánk, mi a tapasztalat mennyi a városi átlagfogyasztás?"

Nekem pont ilyenem van. A full budapesti, dugóban araszolós átlaga kis hétvégi elővárosi közlekedéssel együtt párezer km-re 7,8 volt. Most, hogy a kocsit csak hétvégén használom telekre, meg sok országút, néha autópálya menettel, 13000 km átlaga 6,1-6,2 között van. Így szerintem számolhatsz nyugodtan 5,8-8 liter közötti értékkel.

"4-5 éves autó vásárlásakor mire kell nagyon figyelni milyen hibák jöhetnek elő?"

Nekem új korától eddig 4 éves koráig nem jött elő csak annyi, hogy mozgott a váltógomb, illetve néha az ablakemelő kapcsoló letiltó gombja nem működött, és a kölkök tudták mozgatni hátul a letiltott ablakot. Illetve 2 éves kora óta lassú elinduláskor van valami pici, rövid ideig tartó visítós hang elölről, de a szerviz nem talált semmit, én pedig megszoktam. Amire még figyelj szerintem, hogy a TPMS jeladók a kerékben jól működnek-e, mert viszonylag drága a csere. 

Illetve próbáld ki az ülés, kényelmes-e. Az enyém gerinctámaszos, magasságállíthatós, mégse találom kényelmesnek, de én tudtam, hogy ilyen, így nem ért meglepetéskor vásárlás után.

"Nagy szerviz, értem ezalatt a vezérléscserét mikor lehet esedékes, és kb. mennyi a költsége?"

Láncos a motor, remélem nem kell. Amúgy a márkaszervíz nem olcsó sajnos, nekem eddig a 3 szervízlátogatás 43 ezer km alatt összesen majdnem 200 ezerbe került.

rcsz Creative Commons License 2020.07.31 0 0 34517

Akinek nem jött volna le, az "egyeztetett" helyszín lehet a probléma forrása! A neten sok átverés kiinduló előzménye ez volt! Az én tanácsom:  csak telephely vagy lakás megjelölése esetén érdemes érdeklődni.

A telefonszámot meg ki lehet takartatni, ezt mindenki tudja aki hirdet!

Zsolt_555 Creative Commons License 2020.07.31 0 0 34516

4-5 éves autó vásárlásakor csak egy dologra figyelj: még garanciális legyen és ezt tudd is érvényesíteni. Külföldről behozott autóknál nem biztos, hogy lehet.

Hány km van a kijelző szerint ?

Én olajat, olajszűrőt akkor is cserélnék ha esküszik, hogy tegnap volt lecserélve. De nem vagyunk egyformák.

Devente Creative Commons License 2020.07.31 0 0 34515

Sziasztok!

Szeretnék infót kérni a fórumozoktól az alábbi tipussal kapcsolatban:

KIA Cee'd 1.4 CVVT EX

Az autót főként városban használnánk, mi a tapasztalat mennyi a városi átlagfogyasztás?

4-5 éves autó vásárlásakor mire kell nagyon figyelni milyen hibák jöhetnek elő?

Nagy szerviz, értem ezalatt a vezérléscserét mikor lehet esedékes, és kb. mennyi a költsége?

Köszönöm előre is ha megosztjátok a tapasztalatokat!

Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.30 0 0 34514

Egy kis makula mégis becsúszott, mert hiányoznak a motortéri első légterelőről a patentek. Esőszenzor nincs benne és ködlámpa sincs, csak hátsó ködzár. Nem garázsban állt, mert akkor nem lenne kifakulva a szélvédő alatti légterelő. Ettől még lehet jó az autó, majd meséld el, mire jutottál! :)

Az ablaktörlő lapát csavarjára itt tudsz kupakot rendelni. :D

Előzmény: KatonaZé (34498)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.30 0 0 34513

Telefonszámot a hahu rejti el automatikusan. Ugyanúgy, mint a jófogás.

Előzmény: rcsz (34511)
Benben Creative Commons License 2020.07.30 0 0 34512

A telefonszám és az e-mail cím, az összes hahu-s hirdetésnél, csak a biztonsági protokoll végigzongorázásával lesz látható, azt nem a hirdető "rejti" el.

Előzmény: rcsz (34511)
rcsz Creative Commons License 2020.07.30 0 0 34511

Nem a nagy betű, de az is olyan "tukmáló/eröltető", hanem az "egyeztetett helyen", valamint a tel.szám elrejtése nem a megbizhatóság irányába mutat nálam. Nem azt írtam, hogy felejtős, hanem nem árt nagyobb figyelemmel eljárni :/

Előzmény: Akos_IKS (34507)
Matracot Creative Commons License 2020.07.30 0 0 34510

Értem. Itthon is egyre inkább úgy tűnik, hogy hó nem nagyon fog előfordulni, de só és meglepi gödör igen.

Nem sok a különbség árban a lemezfelni és az alu között.

Nézek mazda honda felnit is, ha lehet azonos méret és ET-vel, és agyátmérővel, mert nem sok kia felni van eladó.

Nem kívánok 100e forintot meghaladó összeget rákölteni egy alufelni garnitúrára 16" méretben.

Köszi az infókat, keresek..

Előzmény: cápaFeri (34509)
cápaFeri Creative Commons License 2020.07.30 0 0 34509

Márkára vetítve egy gyakorlott, vagy hozzáértővel kell beszélned. (mondjuk egy profi gumissal), vagy marad a gugli. Biztosan meg tudod találni az infót a felniről. De ha van egy kis műszaki affinításod, szerintem te is meg tudod nézni/mérni a kúpszöget. Sok gyártó használ 60 fokost, nem tudom, hogy a honda milyenre állt be. Nagy eséllyel a lyukkörátmérő szintén zoll-os lesz, mert japán és korea angolszász egységre gyárt. pl. 4*114,3 mm 

Nálam mindkét szett azonos, a nyári és téli is 205/55R16. Igazából a vételnél csak anyagot választhattam, mert a kereskedésben azt mondták, nem megy fel a 15-ös felni rá. (1.6 crdi) (Erre már mondjuk volt itt a fórumon ellenpélda, valakinek ugyanilyen az autója és 15-ös felnivel van, szóval nem tudom, mi az igaz. Esetleg valamiben eltérő lehet az osztrák kiadás, mivel én itt vettem....nem tudom.)

Mindenesetre nem is vitatkoztam sokat, mert annak ellenére, hogy eddigi autóimon télinek egyel kisebb felnit és ballonosabb gumikat használtam, ezzel az autóval 80-90%-ban pályázok és itt télen max. sónedves az út, nem kátyús és havas. Szóval télen is megfelelő ugyanaz a méret :-)  S mivel ugyanannyiba számolták a lemezfelnit dísztárcsával ill. a télilakkos alufelnit is amit az autóhoz ajándékként belealkudtam, hát alut választottam.

Előzmény: Matracot (34494)
ZsoZa Creative Commons License 2020.07.30 0 0 34508

Szia,

Kia Zakar (Cegléd)

Előzmény: Matracot (34506)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.30 0 0 34507

Mert kereskedő. Azért ír csupa nagybetűvel, mert a célközönsége csak azt ismeri. :/

Előzmény: rcsz (34501)
Matracot Creative Commons License 2020.07.30 0 0 34506

Szia,

Melyik szerviz?

Előzmény: ZsoZa (34505)
ZsoZa Creative Commons License 2020.07.30 0 0 34505

Sziasztok,

Meg volt az első éves szervizem.

CEED 1.4 CVVT PLATINUM

60.500.-Ft.

+GPS frissítés is meg volt, ami a tavaly év végi HERE térképeket jelenti és a fejegység is frissítve lett.

Kela01 Creative Commons License 2020.07.30 0 0 34504

Sziasztok! Kia Ceed 2013  1.6 GDI motor, (63 ezer, tegyünk fel városi) kilométer után, gondolom kialakulhatott valami lerakódás. Mennyi idő alatt alakulhat ki? Hova érdemes vinni, volt e esetleg bármilyen tapasztalatotok, a lerakódás ill. a tisztítás ügyében? 

Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.30 0 0 34503

Zsu kiszállít pickpack pontra, az nem drága. :)

Kipufogó: igen. Főleg a flexicsőnél szempont az ilyen vizsgálat. Szakadt tartó már új mondat volt. :)

Pont erről az üléshuzat szakadásról és üléslap rogyásról beszéltem, ami a képen látható. :(

Matracot Creative Commons License 2020.07.30 0 0 34502

Mennyi ez a lemezfelni csavar? 1000/db?

Előzmény: Matracot (34499)
rcsz Creative Commons License 2020.07.30 0 0 34501

Elég "titokzatos" ez az eladó.

Légy körültekintő!

KatonaZé Creative Commons License 2020.07.29 0 0 34500

Szia! 

Koszonom az infot! Mentem is a konyvjelzok koze! 

Udv

Előzmény: kceed2013 (34497)
Matracot Creative Commons License 2020.07.29 0 0 34499

Hello!
Köszönöm. Képen is látszik. hogy eltér a két csavar kialakítása.

Előzmény: kceed2013 (34495)
KatonaZé Creative Commons License 2020.07.29 0 0 34498

Köszönöm a tippeket! 

Szép hosszú lett :D

A fék-futómű-gumi nekem is eszembe jutott, hogy azok fontosak. Mindenképp megnézetném, akármilyen állapotban vannak.

Zsu nem igazán esik útba. Szögedi vagyok. :) Ha csak nem Pesten vásárolok autót, akkor majd ráguglizok.

Amúgy, ha befogom a kipufogót az arra jó, hogy megnézzem nem-e lukas valahol? 

A zoknis trükköt észben tartom :D van a gyereknek kinőtt pár autós zoknija :D majd jól újrahaszosítom. 

A tolatóradart nem biztos, hogy beszereltetem elsőre. Nyilván nem hülyeség, de majd inkább akkor ha tényleg nem tudom megszokni az autó paramétereit és sokat bénázok a parkolásnál, akkor majd...

Nagyon remélem, hogy minden klappolni fog :D 

Van egy pár kiszemeltünk a piacon(ez egy a sok közül) remélem még meglesz:

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/kia/ceed/kia_ceed_sw_1_4_lx_plus_makulatlan-157_000_km-16019838

Előzmény: Akos_IKS (34485)
kceed2013 Creative Commons License 2020.07.29 0 1 34497

Hali! Ha esetleg saját magad szereznél be alkatrészeket, akkor ajánlom neked az alábbi oldalakat : https://7zap.com/en/ v. https://www.catcar.info/ . Itt megadod a saját autód adatait és megkapod az alkatrészek gyári számait. Ezután már meg fogod találni a jó alkatrészt bármelyik kereskedő cég honlapján. Üdv

Előzmény: KatonaZé (34496)
KatonaZé Creative Commons License 2020.07.29 0 0 34496

Értem és köszönöm.

Amúgy látom már háború zajlik... 

Visszatérve igen, egy családi ház több beállós garázsára gondoltam a "maszek" alatt, de tudom róla, hogy megbízható és elfogadható áron dolgozik. Ráadásul autószerelő szakmával rendelkezik :D 

Kaptam egy tippet mástól, hogy mondjuk megrendelem a Bárditól az alkatrészt és vele beszereltetném, mondjuk így benne van a pakliban, hogy hibás az alkatrész, de kétlem.

Előzmény: KAti (34484)
kceed2013 Creative Commons License 2020.07.29 0 0 34495

Hali! Én pont a múlthéten vettem 5 db-ot lemezfelnihez. Nekem gyárilag defektjavító volt a kocsiba de vettem gyári lemezfelnit + gumit, mert abban jobban bízom. Ha keresnéd ezek a gyári számok: Alu - 5295014140 ; Acél - 5295017000 . Üdv

Előzmény: Matracot (34492)
Matracot Creative Commons License 2020.07.29 0 0 34494

Mi van akkor, ha például Honda alufelni lenne a téli ott is más a kúp és oda is kell a mádik csavar?

Keresek efyenlőre, próbálok a gyári méreteknél maradni, szélesség és ET tekintetében is, természetesen mindezt gazdaságosan.

Nálad is azonos a téli nyári szett mérete?

Előzmény: cápaFeri (34493)
cápaFeri Creative Commons License 2020.07.29 0 1 34493

Kimondottan a ceed-ét nem tudom, mert nekem mindkettő szett alu, de általánosságban lehet azt mondani, hogy bár a kúpszög miatt (ami sok esetben egyforma) ha fel is megy, akkor sem érdemes keverni az anyákat. Alufelnihez használt anyáknál a kúposság hossza több, hosszabb úton fekszik fel az anya a felniben. Lemezfelnihez használt anyáknál ez kisebb. A felnik anyagának szakítószilárdságából adódik az eltérés. Lemezfelninél a vékonyabb anyag is tud akkorát szilárdságilag, mint a könnyűfémfelninél a vastagabb. MIvel a lemez vékonyabb, rövidebb kúposságot is lehet bele készíteni. :-)

Előzmény: Matracot (34492)
Matracot Creative Commons License 2020.07.29 0 0 34492

Sziasztok!

A gyári lemezfelni és a gyári alufelni anyacsavarjai különböznek, kúposabb valamelyik? Netán használható mindkét felnihez egyazon csavarszett? 

Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.29 0 0 34491

"Jelentése sem sokat változott az 50-es évek óta: kitűnő, elsőrendű, minőségi, amit akkor az állami tömeggyártott termékekről nem, sokkal inkább a (felszámolt) magánszektor termékeiről lehetett elmondani."

Én értettem elsőre is, mire gondolt. :)

Előzmény: KAti (34490)
KAti Creative Commons License 2020.07.29 0 0 34490

Ott a félreértés, hogy én a vétel előtti átvizsgálásra gondolva írtam, amit írtam, illetve a "maszek"-re reagáltam.
Amúgy persze nyilván megfelelő lehet adott konkrét gonddal specialistához vinni az autót, akár még a garanciális időn belül is. Én is írtam már hasonló értelmű véleményt.

Vagy csak nekem ütötte a szememet a topictárs szóhasználata? "elegendo egy maszek is"

Szerintem a "maszek" az nem szinonímája a "specialistának" :-)

Előzmény: Akos_IKS (34489)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.29 0 0 34489

Nem értem, miért kell a végletekben gondolkodni, de biztos jó lehet. Ki mondta, hogy olyan szaki, aki csak az utcán lát Kia-t? Specialistákról írtam, de úgy forgatod ki, amit leírtam, ahogy szeretnéd, csak azért, hogy önmagadat igazold. Azzal kezdtem a kommentet, hogy "Szerintem".

Nem mellesleg, a fórum jelentős részét teszi ki, hogy melyik márkaszerviz mennyire sz*r, pofátlan, drága és még át is vernek. Vidd, ha kedved tartja, én nem szólok bele.

Előzmény: KAti (34486)
Skyline76 Creative Commons License 2020.07.29 0 0 34488

Sziasztok! 2020-as nagy navis (10.25") kérdés: másnak is szarakodik a kihangosítás? Kb minden 2ik hívásomnál panaszkodank, hogy visszahngos és alig érteni engem, sokszor meg is szakad a bluetooth pár másodpercre (csak azt veszem észre, hogy újracsatlakozott üzenet jelenik meg). A telefon biztos nem hibás, mert előző autómban is ezt használtam és hibátlan volt, plusz másik készülékkel is ugyanezt játssza... A vezeték nélküli telefontartó pad a navi melletti szellőzőben van, lehet annak a mágneses mezeje zavar be? Megtaláltam, hogy a mikrofon erejét is lehet állítani, de nem segített... Köszi.

Zsolt_555 Creative Commons License 2020.07.29 0 0 34487

Sziasztok!

Egy hülye kérdéssel fordulok hozzátok, hátha valaki szakértője a dolgoknak. Az autóm kulcs nélküli idítással működik, de természetesen kell hozzá (jeladós) slusszkulcs. Sajnos nem lelem a pótkulcsot a lakásban. Szerintetek létezik valami kütyü, amivel ha közelben van akkor jelez ? Annyit megtudtam hogy 433Mhz-en működik.

KAti Creative Commons License 2020.07.29 0 1 34486

Egy márkaszerviz meg tudja mondani, hogy volt-e törve az autó, és ha volt, akkor csak kis mértékben és meg lett-e csinálva rendesen. Egy olyan szaki, aki csak az utcán lát KIA-t, nem biztos, hogy tudja, hol kell ellenőrizni, hogy roggyant-e teherhordó elem, hogy néz ki  a gyári ponthegesztés.

Persze mindenki azt csinál, amit akar, de szerintem még egy "csak" egy-másfél milliós autónál is kerekítési hiba egy 20 ezer Ft-os átvizsgálás. Azt kell kikötni az eladóval, hogy ha az átvizsgálás eredménye miatt hiúsul meg az üzlet, ő fizeti. Ha nem vállalja, érdemes elgondolkodni.

Előzmény: Akos_IKS (34485)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.29 0 1 34485

Szerintem egy márkaszerviz nemigen tud mit hozzátenni egy 10-13 éves autóhoz. Ahogy mondtam, elég egy telefon a szoftverfrissítésre és ennyi.

Ha én vennék most, akkor specialistákhoz vinném, ahogyan eddig is. Első a fék-futómű-gumi, mert megállni tudni kell bármilyen autóval. Ha nem kopott a fék, nincs válla a tárcsának, akkor sok értelmét nem látom a cserének. Ha a futómű vizsgálat rendben, nem lóg, nem kopog egyik szilent vagy gömbfej sem, axiálcsuklók is rendben, gátlók is működnek, kormánymű sem kopog és a felni sem szálszakadásos, akkor 10-et megér a lézeres futómű beállítás.

Olajat akkor cserélnék, ha ellentmondást látok a szervizkönyv vagy a motortéri olajcsere-matrica és az olaj átlátszósága között. Ha tiszta az olaj, akkor jó, majd lecseréled, amikor kell, egyébként csak a környezetet terheled a felesleges cserével. Olajcserekor dobd le a váltóolajat is, aztán akkor tiszta lappal indul onnantól.

Pollenszűrőt magad is kicseréled 5 perc alatt. Inkább 4. :)

Légszűrő meg 2 perc. Lehet kapni mindkét szűrőt a bótba'. :)

Ha Zsu útba esik, akkor meg olcsó is lesz. UNIX 40%-ot rak mindenre, ha nincs kártyád.

Az egyedüli kérdés, az a vezérlés. Ha szíjas autót vennék, akkor azt biztosan cseréltetném.

Klíma meg hát... ha van egy maghőmérőd a konyhában, akkor megméred. Bedugod a középkonzol szellőzőrostélyán, 8,5 fok alatt kéne lennie a befújt levegőnek. No nem a tűző napon órákig állt autó indításakor, hanem mondjuk 10 perc klímázás után, ha a műszerfal és a szellőzés műanyag elemei már lehűltek. Ha hűt, akkor van benne gáz, így kenőolaj is.

Izzókat szemrevételezéssel átnézheted egyedül, bár a féklámpa ellenőrzéshez célszerű egy kirakat elé tolatni. :)

Alapjáraton, ha befogod a kipufogót és pár másodperc után ledobja a kezed, akkor jó. Ha szakadt valamelyik tartó, azt úgyis meghallod, mert kopogni fog.

Van egy bug a régi Ceed-ben, ami segít a vásárlásnál. A vezetőülés ülésmagasság állító karját 90 fokos belső éllel tervezték. 200.000 km környékén már kikezdi az üléshuzatot, illetve az ülés lapja is megrottyan (külső oldalán bordás lesz), hacsak nem egy 40 kilós női hölgy használta. Ha megvetted, húzz rá valamit, hogy ne kopjon tovább (én egy fekete zoknival orvosoltam).

Ha esetleg minden klappol a vásárlásnál, de nincs az autóban tolatóradar, akkor azt még megéri berakatni. A hátsó lökhárítón belülről megvannak a helyei a szenzoroknak. 30-40 körül megáll a sztori.

Előzmény: KatonaZé (34483)
KAti Creative Commons License 2020.07.29 0 0 34484

Szerintem vásárlás előtt márkaszerviz az átvizsgálásra, utána egy normál független szerviz. A "maszek"-ot nem tudom értelmezni, nincs már állami autószerviz, amihez képest volt anno a meszek :-)

Ha a családi ház egybeállós garázsában dolgozó egy személy autószerelőre gondolsz - mert azért legyen már autószerelő szakképesítése, hivatalos vállalkozása - , ha megbízható, ott dolgozik már 10 éve, esetleg van róla referenciád, persze, jó lehet az is az olyan melókra, amiket te is el tudnál végezni. Annyit javaslok, bár kicsit emeli az árat, ilyen helyen úgy végeztesd a munkát, hogy az anyagot, alkatrészt ő szerzi be, és számlát ad a munkáról és az anyag/alkatrészről is. Egy hibás teljesítés esetén egy perben jól jöhet.

Persze ufb cartárs megkeresheti a létező legolcsóbb beszerzési forrást és számla nélkül is dolgoztathat egy kontárnál - de én ezt még a 16 éves Off autómmal sem csinálom.

Előzmény: KatonaZé (34483)
KatonaZé Creative Commons License 2020.07.28 0 0 34483

Ertem, en mondjuk az utobbi vagyok, aki zenere kolti, koltene...

Vasarlas utan erdemes egybol egy markaszervizbr vinni vagy elegendo egy maszek is? Gondolom van olyan amit csak a markaszervizben tudnak megoldani. De en most arra gondolok, hogy fekcsere, olaj, pollenszuro stb eleg egy maszek is, nem? 

Meg mik azok amiket erdemes atvetelkor kicsereltetni? 

Előzmény: Akos_IKS (34481)
KatonaZé Creative Commons License 2020.07.28 0 0 34482

Elhiheted, hogy nekem se ez a legfontosabb,  en se ulnek be csak, hogy meghallgassam a legujabb release-eket, csak szimplan erdekel, hogy szol a magas/mely/kozep tartomanyokban. Meg csak azert irtam HiFinek, mert a hirdetesekben is igy irjak. De amugy meg jah, sima autó rádió. 

Előzmény: KAti (34480)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.28 0 0 34481

Fagyás ellen volt szoftverfrissítés, amúgy meg a CD fagyott, nem az egész rádió. Ha veszel autót, alvázszám alapján megmondja a márkaszerviz, hogy kell-e bármilyen szoftvert (pl. motorvezérlés) frissíteni rajta.

Szerintem nincs értelme egy 10 éves autóba "nagyzenét" rakni, mert rámegy az autó értékének 10%-a... de hát van, aki az egyháznak adja, van, aki drogokra költi és van, aki zenére. :)

Előzmény: KatonaZé (34479)
KAti Creative Commons License 2020.07.28 0 0 34480

A gyári audió rendszert erős túlzás HiFi-nek hívni, szerintem messze van ettől a minőségtől. Alacsony igénynek megfelel, szól a zene az autóban, de zenét hallgatni nem fogok beülni a kocsiba.

Előzmény: KatonaZé (34478)
KatonaZé Creative Commons License 2020.07.27 0 0 34479

Nah ez jo hír! Akkor nalad egesz sokaig bírja. Mashol olvastam, hogy par ev alatt bekrepalt az elektronikaja. Meg hogy lefagy? Erdekes dolgok ezek... 

Előzmény: Akos_IKS (34475)
KatonaZé Creative Commons License 2020.07.27 0 0 34478

Szia! 

Kifejtened bovebben? 

Előzmény: KAti (34477)
KAti Creative Commons License 2020.07.27 0 0 34477

A hifi-t nem HiFi-nek találom :-)

Előzmény: KatonaZé (34474)
HajnalGyé Creative Commons License 2020.07.27 0 0 34476

Sziasztok! 2010-es 1.4-es benzines, 110e km-rel, bemelegedett motornál hirtelen visszaesik a fordulat, fordulatszámmérő megáll, és onnantól csak alacsony fordulaton megy az autó. Alapjáraton bemelegedést követően leáll, újraindítva ugyanaz a probléma, amit leírtam. Hideg indításkor tünetmentes. Kiolvasást követő főtengely jeladó csere nem segített. Esetleg találkozott valaki hasonló problémával? Típushibák között nem találtam hasonlót. Előre is köszönöm.

Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.27 0 0 34475

Áhhh, audiofilként nem kell tartanod tőle! Egészen biztos lehetsz benne. :D

Én szinte csak és kizárólag podcast-ot hallgatok, illetve kihangosítóként használom, arra jó. Kicsi gyerekeknek Süsü vagy Gryllus Vilmos is belefér. Teljesen átlagos hifi van benne, cserébe működnek a gombjai 12 év után is. Szigetelés is megfelelő, menetzaj is kevés jön be, hacsak nem tartod a tetőn a keresztléceket állandóan.

Előzmény: KatonaZé (34474)
KatonaZé Creative Commons License 2020.07.27 0 0 34474

Hali! 

Igen ezzel egyetertek, valoban szebb es a kormanykerek se olyan hatalmas bumszli... 

A hifit milyennek talalod amugy? Tartok tole, hogy audiofilkent nekem nem fog tetszeni... 

Előzmény: Akos_IKS (34472)
KatonaZé Creative Commons License 2020.07.27 0 0 34473

Szia! 

Koszonom es persze erdekel a tapasztalatod! 

Irtam is privatot. 

Udv

Előzmény: l.csaszar (34470)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.27 0 0 34472

Nem "nem ajánlom" az elsőt, hanem javaslom inkább a 2. generációt. :)

Pont annyival jobbak, mint amennyivel fiatalabbak és (szubjektív) szebbek. Nekem is 1. van, tervezem épp lecserélni pont ezek miatt.

Előzmény: KatonaZé (34471)
KatonaZé Creative Commons License 2020.07.27 0 0 34471

Szia! 

Koszonom a valaszodat! 

Eddigi auto amit vezettem az egy G Astra Classic II 1.4-es, benzin motorral, nem rgy bika auto de nekem a forgalomban, csaladdal egyutt annyira nem tunt lomhanak. Osszehasonlitasi alapom, hogy mennyivel jobb egy erosebb motor, akar dizel, akar benzin. Ugyanigy felpakolva tobbszor megjartuk Szeged - Dunaújváros tavot. Klimaval erezhetoen lomha, de csak megszokas kerdese szerintem. Kenyelmesen es biztonsagban megerkeztunk mindig. Komolyabb elozesekbe nem mentem bele, de egy traktort siman megelozok 😀

A hibalistat koszonom, elolvastam. Kezdek lelkiekben felkeszulni, hogy mi var ram. 

Az 1. generaciot miert nem ajanlod? 

Előzmény: Akos_IKS (34468)
l.csaszar Creative Commons License 2020.07.27 0 1 34470

Szia KatonaZé,

Nekem 1.6-os benzines kombim van, 2008-as automata (ED, első generációs). Privátban szívesen megosztom a tapasztalataimat. Publikusan csak annyit, hogy nem bántam meg, bár voltak vele problémák.

Üdv

Előzmény: KatonaZé (34465)
Feco1985 Creative Commons License 2020.07.27 0 0 34469

Nem haragszom, koszonom a tippet!

Előzmény: Akos_IKS (34467)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.27 0 2 34468

Szia!

Nem tudom, mihez vagy szokva, de a benzinesek nem paripák. Nehogy az legyen, hogy a "lomhasága" lesz az első kompromisszum... a vásárlás után. :/

A páromnak egy 101 lovas off benzinese van, most gondolkodik egy dízel Ceed-en, annyira megszerette az enyémet, hogy mennyire nagyon meg az övéhez képest (nem kell visszaváltani, húz az emelkedőkön, stb.).

Típushibákról egyszer összeszedtem egy listát. Mintha lett volna még folytatása, de már nem emlékszem.

Ha lehet, akkor ráncfelvarrottat vegyél és arra figyelj, hogy minden olyan extra legyen benne, amire szükséged van. Utólagos ablakemelő, klíma, tempomat, stb. felejtős, irreálisan drága ahhoz képest, hogy találni olyat, amiben benne van gyárilag.

Tekerés ellen autodna (ha külföldről veszed), illetve jszp, ha hazai autót veszel.

A műszerfal púposodás javítása elég húzós, mert macerás (sokáig tart) kiszerelni és megy vele a szerviz óradíj.

A próbaúton a szokásos dolgokon kívül a kormányműre figyelj, az szokott megdögleni, olyankor random kattan egy picit vezetés közben, illetve a csomagtér ajtóra kell még figyelni, az rázós úton tud kopogni, amivel az a baj, hogy a lámpabúrával lehorzsolja a saját festését.

Ha nem viszed szervizbe az autót vásárlás előtt, akkor legalább annyit tegyél meg, hogy teszel egy zsebkendőt az aszfaltra, rárakod a telefont (bekapcsolt kamerával) és az autóval áthajtasz felette jó lassan (nyilván nem rajta, hanem felette! :D). Így legalább kiderül, rozsdásodik-e (nem szokott), nincs-e olajfolyása.

Előzmény: KatonaZé (34465)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.27 0 0 34467

Ha nem haragszol, felejtsd el a szilikont végleg. :(

Féktisztító spray-vel ki tudod mosni azt a vackot, utána van teflonos zsírspray, azt használd.

Előzmény: Feco1985 (34466)
Feco1985 Creative Commons License 2020.07.27 0 0 34466

Köszönöm szépen! Nem hagyott nyugodni a dolog és újra nekiestem. A porvédő alatt telenyomtam újra szilkonsprayvel es szilikonzsírral. Egyenlőre most csend van és hullaszag.

Üdvözlettel

Előzmény: Benben (34464)
KatonaZé Creative Commons License 2020.07.26 0 0 34465

Kedves Tagok!

Uj vagyok itt es elorelathatolag en is Cee'd boldog tulajdonosa leszek 1-2 honapon belul. Szoval, tajekozodni es tippeket/tanacsokat szeretnek kerni Toletek, mivel ez lesz az elso autonk es autovasarlasom is egyben.

Elsodleges szempontom az volt, hogy egy korrekt es kiforrott tipust szeretnek vasarolni elso csaladi auto celjabol (persze csakis a kombi johet szoba, mert hat kell a hely babakocsinak...is)
Es rengeteg cikk/teszt/nepitelet elolvasasa utan egyre jobban tudatosult bennem es persze A felesegemben is, hogy ilyen autot szeretnenk. Itt gondolok a 2007-2010-es, 1.4 vagy 1.6 benzines tipusra. (Van valami egetvero kulonbseg az 1.4 es 1.6 kozott?)

Innentol jottek a "gondok" amik nem is igazan gondok, csak kikell mivelnem magam a felszereltsegi szintekbol, hogy az E, EX, L, LX, LX PLUS stb megis mit tartalmaz. Mert fapados tipust nem szeretnenk, de annyira csucskategoriasat sem. Csak hogy egy 2 gyerekes csalad igenyeit kiszolgalja. Talaltam a neten leirast a tipusokrol, de szerintem hianyos, mert 1-2-ot osszevetettem a hasznaltauto.hu-n talalhatoval es tobb volt feltuntetve mint a neten. (Ezen a linken neztem: https://katalogus.hasznaltauto.hu/talalatilista/SC2C4C1DK9ACACMZ1LZJ3G45YM1M3OD6G65RA5HO10RJRQ0L1YUY9DSK1AFR67MK9LPQ8QH74QKAROP5C0YGR1CGR1DHT0L0K7H9EGZAU7TSJY61S2OPZ60A2ZY3SWSL1TFMF8DCS1EPJ5AYLOSCO4T3IAHOIA/page1

Ha esetleg valaki birtokaban van reszletesebb leirasnak, annak szeretnem a segitseget kerni.

Olvastam, 1-2 tipushibat, mint mondjuk a hi-fi kabelezese kontaktos lehet, a kormanynyoszorges, muszerfal puposodas, ezektol annyira nem felek, alkalmazkodo tipus vagyok. Inkabb a melyen zsebbenyulos dolgoktol felek, feltudnatok sorolni egy parat ami mondjuk pl. 150.000 km utan jelentkezik?
Valamint vasarlaskor mik azok a jellegzetes dolgok amik a kesobbiekben gondot okozhatnak? Mire figyeljek leginkabb?

Osszegezve a mondandomat: 1,5 millioig keresek kombi, 1.4 vagy 1.6 benzines tipust, 2007-2010-es evjaratig. Km? Ugyis visszatekerik, nem? Vagy a hozzaallasom tul negativ?

Valaszotokat elore is koszonom!

Tovabbi szep estet!

Zoli

Benben Creative Commons License 2020.07.26 0 0 34464
Előzmény: Feco1985 (34454)
Matracot Creative Commons License 2020.07.26 0 0 34463

Használ valaki honda esetleg mazda felnit?

Esetleg a Rondell márka ismert valakinek?

ikim2025 Creative Commons License 2020.07.25 0 0 34462

Jah.Hát olaj szivattyú/pumpa nélkül neki se állj. :))

KAti Creative Commons License 2020.07.25 0 0 34461

"A kérdés az lenne,hogy hol tudom ellenőrizni a váltó olaj mennyiségét,és hol tudok utána tölteni?"
Szervizben :-)

Előzmény: yamakka (34459)
ikim2025 Creative Commons License 2020.07.25 0 0 34460

Én már cseréltettem váltó olajat szervízben,ott voltam mellette,de pontosan nem láttam,hogy hol a szint jelző lyuk,de az biztos,hogy azon szívták le és töltötték fel Castrollal.Mintha a váltó elején lenne,úgy rémlik.

Előzmény: yamakka (34459)
yamakka Creative Commons License 2020.07.25 0 0 34459

Üdv.1.6 CRDI autómon  kb 2 hónapja vettem észre,hogy csöppen az olaj.Ma olaj cserét csináltam,és azt láttam,hogy a váltóból jön.Úgy gondolom,hogy a tolató lámpa kapcsolójánál enged.Most lemostam,és 1-2 nap múlva megnézem,hátha pontosabban látom.A kérdés az lenne,hogy hol tudom ellenőrizni a váltó olaj mennyiségét,és hol tudok utána tölteni?

Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.24 0 0 34458
Előzmény: 111pista (34457)
111pista Creative Commons License 2020.07.24 0 0 34457

2011 es kiacedd 1,6 benzines  tulajdonosa vagyok  nem boldogulok a bluetot kihangositó összehangolásával telefonrol van sszó ha valak lenne ojan rendes hogy  leirná hogy kell ezt csinálni azt meg köszönném.Nemvagyok müszaki analfabéta de ez kifogott rajtam ,előre is köszi.

Feco1985 Creative Commons License 2020.07.24 0 0 34456

Koszonom! Nem tudom mar komolyan. Ma is fel orat fetrengtem a pedal alatt. En a munkahenger felol hallom lenntrol, nem a jelado felol fenntrol...de lehet mar becsapnak az erzekeim...

Előzmény: KAti (34455)
KAti Creative Commons License 2020.07.24 0 0 34455

Nem lehet, hogy egy kapcsolót hallasz?

Előzmény: Feco1985 (34454)
Feco1985 Creative Commons License 2020.07.24 0 0 34454

Tisztelt Forumtarsak,

van egy 2019-es 1.4 T-GDI KIA Ceed-em, start stop-os.

Az elmult hetekben azt vettem eszre, hogy a kupplungpedalt amikor benyomom az elso 1-2 cm-en belul kattogas hallhato. Csak a benyomaskor es csakis a pedal kezdeti utjan egy kattanas. Lenyegtelen, hogy jar vagy all az auto, minden benyomaskor hallhato. 

Ket hete elkezdett a pedal kicsit nyekeregni, szilokonzsirral mindenhol megkentem, a munkahenger utaster feloli porvedoje alatt is, es a nyikorgas el is mult, most viszont erre a kattogasra lettem figyelmes. Olyan mintha ez is a munkahenger felol jonne, nem pedig a jelado iranyabol. 

A ti autotoknal esetleg hallani, tapasztalni ilyesmit? A mechanika szepen mukodik, "akadast" a pedalon nem tapasztalok, a kupplung hibatlanul teszi a dolgat.

Olvasgatom a nemet forum oldalakat, masok is panaszkodra hasonlo jelensegre, de konkret megoldasra nem talalok...

Elore is koszonom a valaszotokat!

Udvozlettel:

Feco

Matracot Creative Commons License 2020.07.24 0 0 34453

Tehát ez a gyári méretezésnek megfelelő. Köszönöm.

Előzmény: Akos_IKS (34452)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.24 0 0 34452
Előzmény: Matracot (34451)
Matracot Creative Commons License 2020.07.23 0 0 34451

2012 utáni Ceed-re 16" és 17" mértben, milyen ET-vel szerelhetőek a kerekek?

aamen Creative Commons License 2020.07.22 0 0 34450

"1.5-ös szívó motor 110 LE-vel és 1.5 T-GDI 160 LE-vel"

a tgdi az egyszerűbb ebből, az ugyanaz a koncepció a turbójával mint az eddig is sikeres 1.4, picit nagyobb picit erősebb, ez a koncepció az autóipari trend meg igény is lehetett rá hogy legyen picit erősebb, hát megcsinálták
a szívó az érdekesebb, mert totál szembemegy a piaci trendekkel
viszont bizonyára a korábbi szívómotorok kivezetése után akkora igényt érzékeltek a technikára, hogy bevállalva az eus bírságokat is, de invesztáltak ebbe a vonalba is
pedig ezt nem sokan teszik meg, a mazda még aki viszonylag tartja magát a szívó benzineseivel meg talán a corolla sedanban (és csak abban) van még ilyen
ha valaki hosszú távra vesz autót de a dízel felárát nem akarja megfizetni vagy fél a bevezetendő korlátozásoktól, jó gondolat lehet ez is, ha elég az a 110 ló

Előzmény: www.octinfo.com (34445)
RaFT Creative Commons License 2020.07.22 0 0 34449

A 2020-as modellév már szerencsére ABS jeladós.

RaFT Creative Commons License 2020.07.22 0 1 34448

Először is nézd meg, milyen android verzió van a telefonodon (beállítások-rendszer). Ha 10-es, akkor elvben már rajta van az android auto, csak dugd össze a kocsival az USB kábellel és mondja majd, hogy mit kell csinálni.

Ha 9-es, akkor le kell töltened az android auto-t Ez egy kicsit trükkös, mert a google valamiért nem teszi elérhetővé MO-on a play store-ban. Keress rá a telefonodon a google-el arra, hogy "android auto apk". Az első találatok között lesz egy apkmirror nevű oldal, onnan töltsd le a legújabb olyan android auto verziót, ami mellett azt látod, hogy "nodpi" és "arm64_v8a" Ez utóbbi csak tipp volt, mert nem írtad, pontosan milyen telefonod van. Ha nem megy, próbáld a másik fajtát, lényeg, hogy az is "nodpi" legyen. A telepítéshez majd engedélyezned kell a telefonon a külső forrásból származó programok telepítését vagy valami ilyesmit. A telepítésnél majd kér egy csomó engedélyt, azokat okézd le (én mondjuk nem engedtem neki, hogy hozzáférjen a naptárhoz, de ez már a te dolgod). Ha minden megvan, dugd össze a kocsival USB kábellel (fontos, hogy ne csak töltőkábel legyen, hanem olyan, ami adatot is továbbít. A telefon gyári kábele szerintem jó lesz. Ha mindent jól csináltál, innen már a telefon és a kocsi mondja, hogy mit csinálj. Ha valami még mindig nem tiszta, akkor írj, vagy a youtube-on keress rá arra, hogy "android auto telepítése autoroom", ott megtalálod lépésről-lépésre. Hajrá! :)

Előzmény: powerjimmy (34443)
www.octinfo.com Creative Commons License 2020.07.22 0 0 34447

Rövid idő? De hát már le is váltották a motort...

Vannak azért céges autók is 1.4 T-GDI motorral, azt pl. már hallottam, hogy nem minden kúthálózat benzinjét szereti - legalábbis az egyetlen flottás autó amiről van infóm, így viselkedett. Volt üzemanyag amivel rángatott és volt amivel nem.

Előzmény: KAti (34446)
KAti Creative Commons License 2020.07.22 0 0 34446

Csúf lenne, ha ilyen problémák előjönnének ilyen rövid idő alatt :-)

www.octinfo.com Creative Commons License 2020.07.22 0 0 34445

Sziasztok!

Mi a helyzet az új Ceed-del, jöttek elő problémák tavaly óta?

A keréknyomás figyelő még mindig jeladó szelepes vagy áttértek az ABS jeladós megoldásra?

1.4 T-GDI motorral mik a tapasztalatok?

Olajfogyasztás, kokszosodás, egyéb problémák?

(Mit szóltok, hogy lett 1.5-ös szívó motor 110 LE-vel és 1.5 T-GDI 160 LE-vel? i30 árlistában vettem észre.)

I.Blasius Creative Commons License 2020.07.22 0 0 34444

Ja, csak a jegyzőkönyv kedvéért: A 4 éves, 40 ezres szervízem (1,4-es szívó, 2016-os) a Duna Autónál 71 ezerbe került (mondjuk az vicces volt, hogy a KIA részlegen nem működött a szervízfelvevő komputere, ezért a Hyundai szervízrészben csinálták a kocsit, és a pecsét is ilyen a szervízkönyvben).

Frissítették a navit, 5W30-as olajat tettek bele a számla alapján, és cserélték a pollenszűrőt is, és volt fékfolyadékcsere is. Plusz megragasztották a mozgó váltógombot. Összességében elégedett vagyok, ajánlható a szervíz, szerintem nem volt vészes az ára sem márkaszervíz viszonylatban, tavaly a DiFer-nél Érden 65 ezer körül fizettem, és akkor nem volt fékfolyadékcsere.

powerjimmy Creative Commons License 2020.07.21 0 0 34443

Sajnos nem jártam sikerrel a teló összehangolása tekintetében. Megköszönném ha valakinek lenne türelme részletesebben leírni, hogy pontosan mit tegyek és hogy tegyem a telefon összehangolása a navival vonatkozásában. Nem vagyok egy számítógép zseni. Letöltöttem kia hotspotot de az meg  regisztrációtkért......Egyáltalán össze lehet hangolni? Viszonylag új androdios xiaomi telefonom van. 

ludi3 Creative Commons License 2020.07.21 0 0 34442

Sziasztok!

Autóvásárlás előtt állok, keresek 1.6 benzin, kombit (2008-2012) 2Mft-ig. Sajnos 1.6-os motorral jó állapotút elég nehéz kifogni.

tuzer Creative Commons License 2020.07.20 0 0 34441

P.s.: most próbáltam, magyarul beszélő hangvezérlése van.

Előzmény: tuzer (34439)
l.csaszar Creative Commons License 2020.07.20 0 0 34440

Igen, még tart.

Előzmény: gyandor (34435)
tuzer Creative Commons License 2020.07.20 0 0 34439

Tölts le - csak  Google-ról tudod - többféle a. auto változatot, mert nem mindegyikkel műxik együtt, töröl-próbál üzemmódben. A pléáruház Magyarországonnem támogatja az A.A-t, lehet, utálja a rendszert, nemtom.

Android 10 hivatalból tartalmazza, nekem A.A 5.4.502264 release fut, ezt már a pléáruház frissítette.

Előzmény: powerjimmy (34436)
Matracot Creative Commons License 2020.07.20 0 0 34438

Szia.

Első lépés, android autó telepítése a telefonra.

Második lépés , usb csatlakozóba be kell dugni a telefont kábellel.

Utána adja magát, csak mindig okvasd el, mit és hogyan írja.

Előzmény: powerjimmy (34436)
Rolo11 Creative Commons License 2020.07.20 0 0 34437

Szia!

Sajnos csak postával tudom küldeni.

Előzmény: I.Blasius (34413)
powerjimmy Creative Commons License 2020.07.20 0 0 34436

Tudna valaki segíteni? 2017-es ceed em van summer edition gyári navival. Androidos telóval hogy lehet összehangolni a kijelzőt?

gyandor Creative Commons License 2020.07.20 0 0 34435

Helló !

Még nem telt el ugyan az egy év, de megtaláltam a hozzászólást. :-)

Tart még a ragasztás?

Nálam most jelentkezett a probléma, ezért kezdtem keresgélni.

Méltányossági kedvezményt nem kaphatok, mert a 7 éves gari után már csak 2 évente vittem az autót szervizbe, amikor műszakiztatni kellett.

Így egy 221 ezres ajánlatot kaptam rá (ebben is van valamennyi kedvezmény), meg azt a információt, hogy van egy cég Ócsán, ahol szépen tudják javítani, de akkor is célszerű a kiszerelést, visszaszerelést a szervizben intézni, így kb. 100 ezerből (45+ÁFA a ki- és beszerelés) meg lehet úszni.
Egyelőre nyomozás alatt van, hogy melyik ez a cég. Ha megtudom, megírom (ha más tudja, ne tartsa vissza infót ! :-) ).

Előzmény: l.csaszar (31402)
Cedee Creative Commons License 2020.07.20 0 0 34434

.

Előzmény: Cedee (34422)
tuzer Creative Commons License 2020.07.20 0 1 34433

Retro. Veszi akkor is, ha USB szól.

Előzmény: kceed2013 (34432)
kceed2013 Creative Commons License 2020.07.19 0 0 34432

Hali! És melyik rádiócsatornán működik nálad? Régen a NEO FM és az MR2-ön működött de már nincs.

Qubo: Köszi a választ de a te navid GEN.2-es. Az enyém GEN. 1-es navis, ennél még nem volt semmilyen hálózati támogatás csak a rádiófrekvenciás TMC.

Előzmény: tuzer (34431)
tuzer Creative Commons License 2020.07.19 0 0 34431

Azt az enyém veszi.

Előzmény: kceed2013 (34429)
Qubo Creative Commons License 2020.07.19 0 0 34430

Nekem 2019-es 1.4 van és a gyári navigációval wifivel megtámogatva használom. Figyeli a forgalmat és áttervezi, ha kell, vagy kérem. (már a 2018-as Sportage-ben is ilyen volt)

Előzmény: kceed2013 (34429)
kceed2013 Creative Commons License 2020.07.19 0 0 34429

Hali!  Szerintem a TMC szolgáltatásra gondolt. Ha jól tudom akkor az Magyarországon megszűnt, sajnos nekem sem működik.

Előzmény: tuzer (34428)
tuzer Creative Commons License 2020.07.19 0 0 34428

Mit értünk útinfo alatt?

Előzmény: cápaFeri (34427)
cápaFeri Creative Commons License 2020.07.19 0 0 34427

Útinfót úgy értem, hogy mindenhol...nem csak autópályán. Mivel itthon nem járok pályán, ill. nagy városokban, lehet ezért. Viszont bőven belefutok a dunántúlon határok közelében dugókba....nem jelzi. Ahogy átérek osztrákba mutatja....

Előzmény: tuzer (34415)
cápaFeri Creative Commons License 2020.07.19 0 0 34426

Valamiért nekem nem...:-(

KAti Creative Commons License 2020.07.18 0 0 34425

"olajcsere" alatt a fékfolyadékot érted? 
Általános garanciavesztéssel szerintem nem járhat. Ezen alkatrészek/rendszer tekintetében valószínűleg igen.

Előzmény: Kristóf Dániel (34423)
dokeee Creative Commons License 2020.07.18 0 0 34424

Nem hiszem, amennyiben a kötelező szervizeket márkaszervizben megcsináltatod.

Előzmény: Kristóf Dániel (34423)
Kristóf Dániel Creative Commons License 2020.07.18 0 0 34423

Sziasztok!

Fékbetét, féktárcsa és olajcsere csere nem márkaszervízben, jár garanciavesztéssel?

Cedee Creative Commons License 2020.07.18 0 0 34422

Sziasztok!

Gumiszőnyeg tapasztalatokkal kapcsolatban van kérdésem, egészen pontosan a magas peremesekkel kapcsolatban.

Ezekről mi a véleményetek:

https://gumiszonyeg.eu/univerzalis-gumiszonyegek-szovetszonyegek-hotalcak/kia-rensi-hotalca/kia-ceed-h%C3%B3t%C3%A1lca/kia-cee-d-l%C3%A1bt%C3%A1lca-h%C3%B3t%C3%A1lca-m%C3%A9retpontos-2012-05-2018-detail

https://autofelszerelesek.hu/201613_rezaw_fekete_gumiszonyeg_kia_ceed_hyundai_i30ii_12-

maximum 15000 Forintot tervezek rá költeni.

Akár bevált gumitálcáról is megoszthatjátok a tapasztalatot.

Üdv, Cedee

KAti Creative Commons License 2020.07.18 0 0 34421

Waze használatához a rendszeres újraterveztetés és az útvonal áttekintése/ellenőrzése hozzátartozik. 

Előzmény: l.csaszar (34419)
lemir2 Creative Commons License 2020.07.18 0 0 34420

Ez sztem ez nem európai, inkább szingapúri ajánlás, ahol más hőmérsékletek, járgányok vannak. 

https://www.kia.com/content/dam/kwcms/sg/en/pdf/KIA_Service%20Menu_Aug2016.pdf

Előzmény: Miragehum (34417)
l.csaszar Creative Commons License 2020.07.17 0 1 34419

Megszokás dolga. Sokáig használtam, mostanában átálltam a Google Maps-re. A waze-zel az volt a bajom, hogy 1. mindig feldobált reklámokat, 2. hajlamos volt akár 5 perc időnyereségért óriási kerülőutakat tenni mindenféle mellékutcákban. Bevitt már olyan helyekre, ahonnan nem volt könnyű visszatalálni a helyes útra.

Előzmény: Akos_IKS (34409)
Miragehum Creative Commons License 2020.07.17 0 0 34418

Másik PDF, szerint meg Acea C2 0w-30

Előzmény: Miragehum (34417)
Miragehum Creative Commons License 2020.07.17 0 0 34417

Egy kis érdekesség a kia.com oldalról, csatolt képen 

Olajcsere: 1000, 10000, 20000, 30000........ Km-ként

Ráadásul SHELL Helix ultra 5w-30 vagy 5w-40 hmmmm

Előzmény: Miragehum (34382)
tuzer Creative Commons License 2020.07.17 0 0 34416

P.s.: nekem kevéssé hasznos....

tuzer Creative Commons License 2020.07.17 0 0 34415

Útinfó pl itthon nem megy rajta

De.

Előzmény: cápaFeri (34414)
cápaFeri Creative Commons License 2020.07.17 0 0 34414

Gyári navi valóban nem friss. 2-3 éves a térkép. De a "józan paraszti ész" (ahogy azt tuzer írta) funkcióval tökéletesen megfelelő. Sok szolgáltatása van a fejegységnek ami hasznos. Útinfó pl itthon nem megy rajta, de külföldön elég friss, hamar szól az aktuális forgalmi helyzetekről, dugókról. Nem mellesleg nem eszi az internetforgalmat. Előző autómnál tele volt a hócipőm amikor kellett volna..megállni, feltappancsolni (merthogy huzamosabb idő után úgyis lesütötte a nap) bedugni/töltögetni, stb. Gondoskodni kellett annál is kb évente a frissebb térképverzióról. 

I.Blasius Creative Commons License 2020.07.17 0 0 34413

Köszi, most látom nincs emailcímed láthatóvá téve. Érdekelne, ha budapesti személyes átvétel megoldható.

Előzmény: Rolo11 (34396)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.17 0 0 34412

Ok, így érthető. Én telefont használok, valamiért azt szoktam meg.

Előzmény: tuzer (34411)
tuzer Creative Commons License 2020.07.17 0 0 34411

Egy szóval nem írtam semmelyik naviról, hogy rossz. Viszont a., az Android Autot még kezdetlegesnek tartom b., használom a fejegység összes szolgáltatását. c., sokáig iGO hívő voltam, de az meg elég erőszakos. Ennek egy baja van, szeret főutakra terelni, akkor is, ha van egyszerűbb. d., szeretem a telefonhoz képest méretes kijelzőt.

Igazából a google map kéne a keresési lehetőségei miatt, de ahhoz is az AA kell.

Mindazonáltal bármelyiket használja az ember, a "józan paraszti ész" opciót be kell ikszelni, mondom ezt úgy, hogy az átlag állampolgárnál jóval jobban tájékozódom térképen és anélkül is (jó sok éjjelnappali terepgyakorlat)

Előzmény: Akos_IKS (34409)
Glovas Creative Commons License 2020.07.17 0 0 34410

Szia!

A gyári navinál nem az útvonaltervezési algoritmussal van a gond, hanem a térkép frissességével. Mikor 2017-ben átvettem az autót még a navin nem volt rajta az Őr-Vásárosnamény M3 autópálya szakasz, amit 3 évvel azelőtt adtak át, úgyhogy mikor arra mentem a levegőben repült az autó a navi szerint :/ Át is álltam a Waze-ra én is.

Nem mondom, hogy mindent el kell hinni neki, de frissebb a térkép (szinte napi szintű) és a közösségi bejelentésekről nem is beszéltem még. Ha nem tudná a fejegység az AndroidAuto-t, akkor is felszerelnék egy telefontartót, mert a TomTom-ra nem bíznám rá magam..  

Előzmény: tuzer (34408)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.16 0 0 34409

Másik sügérként kérdezem, miért nem jó a waze?

Előzmény: tuzer (34408)
tuzer Creative Commons License 2020.07.16 0 0 34408

Nyilván egy igénytelen sügér vagyok, de engem számtalanszor kihúzott dugóból (Budapest), és élmény volt Olaszországban, amikor megkérdezte, hogy akarok-e 6 km-el hosszabb és 55 perccel rövidebb utat (kidurrant az autópálya).

Biztos van jobb is meg rosszabb is. Küldött már az iGO is a málnásba....

(2018 JD SW)

Előzmény: Bosanac (34407)
Bosanac Creative Commons License 2020.07.16 0 0 34407

Navi (2016 JD)
- cserébe ~2 éves elavult térképeket kapsz

- a szoftvere (tervezés, TomTom) egy fos

Előzmény: tuzer (34394)
lemir2 Creative Commons License 2020.07.15 0 1 34406

1,6 GDI-nél nálam ez lenne a sorrend :)

https://imgur.com/a/qG6araV

Előzmény: kceed2013 (34402)
Matracot Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34405

Bocs! 

Előzmény: rcsz (34400)
Matracot Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34404

Ez egy remek hír. :)

Előzmény: tuzer (34394)
Benben Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34403

Ajjaj, a második link csak olaj a tűzre. :-) No és ez csak egy gyártó ajánlása. 

Előzmény: lemir2 (34399)
kceed2013 Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34402

Hali!

A Shell ACEA C3, mert már nem forgalmazzák az A5-ös minősítésűt ami a gépkönyvben van ". Ez nem teljesen igaz!!! A Shell olajkereső ezt ajánlja a motorhoz: https://filterabc.hu/SHELL-HELIX-ULTRA-PROFESSIONAL-AF-5W30-1L . A magam részéről HKS 5w-30-at fog kapni az autó. Szintén 1.6 GDI. Üdv 

Előzmény: Glovas (34386)
davide83 Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34401

Sziasztok! Az alábbi képeken látható légterelőket szeretném elpasszolni. 4db-os készlet, Heko. Doboza, csomagolása megvan. 6,5 ezret gondoltam érte. Hangyányit alkuképes!

rcsz Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34400

Ez teljesen egyértelmű volt, lecserélte mert szerinte sem frankó volt a betöltött olaj. Komolyan nem értem, hogy miből feltételezed, hogy egy ilyen egyértelmű, nagyon rövid bővített mondatot nem tudnék értelmezni. 

Ott van a mondatomban, hogy "miért nem reklamáltál". Ebből az következik, hogy nem akart feszültséget inkább ö cserélte másikra  + költségen.

A frissítés ingyenes a gari időszak alatt.

Előzmény: Matracot (34393)
lemir2 Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34399
cápaFeri Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34398

Érdekes, hogy (Európa) ajánlással ezeket írja. Osztrák forgalomba helyezésű, 1.6 crdi-m van és a könyve szerint az ajánlott olaj a Shell Helix Ultra 0w30 ECT C2/C3. 

Előzmény: Benben (34397)
Benben Creative Commons License 2020.07.15 0 1 34397

Nincs szándékomban kötekedni, és a márkaszervizzel sem tehettem volna, mivel a kezelési könyv az alábbiakat tartalmazza.

Előzmény: rcsz (34392)
Rolo11 Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34396

Előzmény: I.Blasius (34375)
Rolo11 Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34395

Szia. Bocs a késöi válaszért. 8000 Ft-ért adom.

Előzmény: I.Blasius (34375)
tuzer Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34394

A navi frissítés garancia idő alatt mennyibe kerül?

Ingyé van, járandóság.

Előzmény: Matracot (34393)
Matracot Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34393

Írta, hogy az 5w40 miatt is cserélte le a megfelelő olajra.

A navi frissítés garancia idő alatt mennyibe kerül?

Előzmény: rcsz (34392)
rcsz Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34392

Ezt most magadra írtad, mert én a reklamáció folyamodványaként gondoltam a helyes olajcserét, nem úgy, hogy te hozod helyre a "tévedésüket".

De úgy látom szándékosan akarsz kötekedni. Tedd, ha úgy jonbban érzed magad. 

Előzmény: Benben (34391)
Benben Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34391

Szerintem nem volt olyan hosszú a hsz, hogy ne lehetett volna végigolvasni.

"Lecseréltettem a HKS-re."

Előzmény: rcsz (34390)
rcsz Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34390

Az 5-40 es nem az előírt olaj hozzá (gondolom GDI motor), miért nem reklamáltál? De ha neked nem tétel, akkor így is jó :-)

Előzmény: Benben (34388)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34389

Szia! Nem jelzi, nem nő a fordulat. A pillanatnyi fogyasztás nő.

Előzmény: Digoo bá (34387)
Benben Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34388

Nálam a kétéves kötelezőn, Shellt töltött bele a márkaszerviz, de csak a számlán vettem észre, hogy 5w-40-et. Lecseréltettem a HKS-re. Szerintem egyik jelölttel sem lősz mellé.

Digoo bá Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34387

Üdv!Nemrég lettünk egy 2013as 1.6 crdi sw gazdája.Érdeklődnék hogy a részecskeszűrő regenerálást jelzi-e külön az autó,vagy csak a megnövelt fordulatból tudhatom?

Glovas Creative Commons License 2020.07.15 0 0 34386

Ha már újra olaj, eközül a kettő közül melyiket ajánlanátok?

TOTAL QUARTZ 9000 ENERGY HKS 5W30

https://filterabc.hu/TOTAL-QUARTZ-9000-HKS-5W30-1L

SHELL HELIX ULTRA ECT AH 5W30

https://filterabc.hu/SHELL-HELIX-ULTRA-ECT-AH-5W30-1L

A Shell ACEA C3, mert már nem forgalmazzák az A5-ös minősítésűt ami a gépkönyvben van. 1.6 GDI köztes olajcseréhez kell. 

lala1961 Creative Commons License 2020.07.14 0 1 34385

Üdv ! Nem szakiként ,de erről más a véleményem :"Nem akarok kötözködni, de ha a szűrő mindent kiszűrne, akkor nem változna az olaj színe olyan drasztikusan.", mert azt mondák az igazán hozzáértők ,hogy az a jó olaj ami relatíve gyorsan elveszti átlátszóságát ,éspedig abból kifolyólag mivel a szennyeződéseket magukban lebegtetik ,és soha sem ülepednek ki ,és okozva azzal nagy bonyodalmat minden hosszabb leállítás utáni újraindításnál, az összegyűlt szilárd részecskék hatására !:-) Szerintem IS.

Előzmény: Miragehum (34382)
cápaFeri Creative Commons License 2020.07.14 0 0 34384

0300 as hibakódok rokon márkánál gyújtáskimaradást jelentenek. 0301 és 0302 mutatja is, hogy az 1-es és 2-es hengernél történt.

Előzmény: Miragehum (34376)
lemir2 Creative Commons License 2020.07.14 0 1 34383

Hát az alsó burkolat réseken nem csak a nyest, de méretesebb állatok is bejuthatnak :)

https://imgur.com/a/GhuLjGh  Valami más megoldást kellene keresni, pl kutyaszőr, kutyapisi. Az ultrahangos nyest riasztók sem érnek semmit. 

Előzmény: Miragehum (34378)
Miragehum Creative Commons License 2020.07.14 -1 0 34382

Nem akarok kötözködni, de ha a szűrő mindent kiszűrne, akkor nem változna az olaj színe olyan drasztikusan.

Köszönöm a tanácsot, a 15000 km-enkénti olajcserét hosszúnak tartom. Annyit még fog érni nekem, kétszer annyi olajcsere legyen mint az ajánlott. Hosszútávra tervezek az autóval. 

Lehet hogy szocialista maradvány, de a bejáratási procedúra után indokoltnak látom az olajcserét, ugye ebben az időszakban "csiszolódnak össze" a mozgó alkatrészek az állókkal. Nem hiszem, hogy minden alkatrészt 0-ás tűréssel sikerült legyártani, az optimális hézaggal. Elképzelhető, hogy a hengerfej furat mínuszos tűréssel, a dugattyú meg plusszos tűréssel készült, amellett, hogy mindkét alkatrész tűrésen belül van. 

Előzmény: Akos_IKS (34380)
meilinger Creative Commons License 2020.07.14 0 1 34381

2019 elején vettem az 1.4 T-GDi SW Goldot. Tél volt, nyári gumival adták, ezért vittem átvétel előtt egy szett téli gumit, és mivel nem tetszett a gyári felni, abból is egy másik szettet, hogy azzal vegyem át. Így teljesen újonnan feltettem Jófogásra 100.000 Ft-ért az eredeti felni szettet. Felhívott valaki, aki Silvert vett, de alkudni akart, mondtam, hogy nem, ő pedig így nem kérte. A Kia értékesítő pár nappal később felhívott, hogy a külsős vállalkozó, aki lecseréli a gumit, beszámítaná a felniket 100.000 Ft-ért, így elfogadtam. Szóval a piaci ára gondolom, hogy 100.000 Ft felett van valahol.

Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.14 0 0 34380

...biztos marad a motorban...

Kia esetében nem, amúgy meg az olajszűrőben kötne ki és ennyi, de ez a Te dolgod. Ez az 1-2.000 km-es olajcsere egy szocialista maradvány. :(

Azt a T-GDI-t inkább 7-8ezer kilométerenként elvinném olajcserére mindig, de ez is csak rád tartozik. :)

lemir2 Creative Commons License 2020.07.14 0 0 34379

Igen, alul van motortér burkolata. Csak az olajleeresztőhöz és az olajszűrő cseréhez van kialakítva szerelőnyílás. 

Úgy van, ahogyan írod :) Lehetőség szerint kerülni a magas >3500 fordulatot, valamint pályázás esetén az azonos fordulatszámot. Egy köztes olajcserét ajánlatos elvégezni 2-3 ezernél. Ha magad csinálod, az eredeti koreai olajszűrő Pappasnál 2900 ft és egy jó minőségű olaj https://alkatreszek.hu/sh_0w_30_helix_ult_ect_c2c3_4l és 13 ezerből megvan az cseréd és legalább tudod , h mi került bele, ellenben a sok szerviznél 35-40 ezerért Lukoil ACEA A5/B5-öt raknak bele, vagy vmi más kommersz hordós olajat, ami nemigazán használ hosszabb távon a TGDI motornak, ill. GPF-nek.

Miragehum Creative Commons License 2020.07.14 0 0 34378

Alsó Burkolatra gondoltam, hogy mindenféle állatok ne mászhassanak be a motor térbe. 

Olyat is olvastam, hogy a bejáratás idő alatt érdemes nem egyenletes tempóval autózni hosszú úton, hanem alternálni. Pl autópályán 100 - 130 között.

A köztes Olaj cserét el fogom végeztetni. Bárki bármit is mond, biztos marad a motorban "gyártási hulladék" apró fém részecskék.

Előzmény: RaFT (34377)
RaFT Creative Commons License 2020.07.14 0 0 34377

Szia!

Igen, már van bennük GDF.

Nem tudom pontosan, hogy mit értesz motorvédő burkolaton. Alul van műanyag burkolat a motor alatt, a motor tetején ott van a műanyag fedél, a motorháztetőn nincsen hővédő burkolat.

A hangrendszertől ne várj nagy tüzet, ha állítgatod, ki tudsz belőle hozni egy közepes szintet, de ennyi.

Bejáratás - ahogy olvastam, ebben a kérdésben markáns véleménykülönbségek vannak. Szerintem olyan nagyot nem hibázhatsz, ha az első 2-3000 km-en visszafogod a lovakat. Aztán megítélésed szerint lehet egy köztes olajcsere. Én így csinálnám, de biztosan lesznek ellenvélemények.

A fenik áráról nem tudok nyilatkozni, de ha esetleg valakinek lenne erre a szériára 16-os lemezfelnije és/vagy újszerű téligumija barátságos áron, arra vevő lennék :) 

Miragehum Creative Commons License 2020.07.13 0 0 34376

Sziasztok!

Had meséljem el az én CEED sztorimat. 

2016-ban vettem 220 ezerrel az első generációs 1.4-es kombit, LPG-st. 310 ezernél járok. 

Első időkben nem volt gond. Olaj fogyasztás 2000 km per liter volt (sok helyen olvasható hogy elfogadható az érték). Azóta se romlott. Aztán előjött az egyes henger hiba, amit javítattam, az olaj fogyást nem. 3 hengerrel nem túl vidám autózni. Aztán egy jó fél éve elkezdett minden egzotikus hibát produkálni (0300, 0301, 0302, 0261, 0264, 0328, 2096, 0134, 0507). Nem nagyon sikerült a szerelőknek megoldani. Sima szerelő küldött a gázoshoz és Vica verza. Annyi előrelépés lett, hogy a 0301, 0261 maradt belőle. Ez már egy mesebeli hiba, hol van hol nincs. Így megfoghatatlan, cseréltem gyújtó trafó kábelt (egy véletlen folytán kiderült, hogy le tud lazulni) , most van hogy napokig semmi hiba utána meg mintha 2-3 hengerezne. Most jutottam el odáig, hogy többet nem költök rá, megy amíg ki nem rohad alólam.

Sajnálom az autót, mert nagyon szeretem, csendes, kultúrált, kényelmes, nagy raktérrel. És a lomhasága se zavar. 

Az időutazó kedvezmény keretein belül beneveztem egy 1.4 T-GDI sw-re ADA csomaggal. Blue flame színből az enyémmel együtt már csak 3-at gyártanak. Hosszú lesz ez a 2-3-4 hónap várakozás 😎

Jól olvastam, hogy már gdf van az autókban?

Motorvédő burkolat van az autón? 

Az audió rendszert nem tudtam rendesen kipróbálni, mennyire jó? 

Ki milyen bejáratási metódusra esküszik?

A 16" gyári alufelni, az a kategória amit csak azért adnak, hogy elmondhassa a kia hogy alufelnivel adja. Amint meglesz a verda cserélem is le. Mennyit lehet kapni a gyári alufelnikért?

Köszönöm 

I.Blasius Creative Commons License 2020.07.13 0 0 34375

Szia, mennyiért adod? Tudsz berakni a hálóról képet?

Előzmény: Rolo11 (34374)
Rolo11 Creative Commons License 2020.07.11 0 0 34374

Sziasztok!

A 2013-as Ceed SW-hez kínálok eladásra csomagtérhálót, és rögzítő sínt. A kocsit eladtam, az új pedig nem kombi.

Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.10 0 0 34373

Talán ne csak ebben a kis országban gondolkodj, hanem Románia, Ukrajna, Bulgária vonalon is! :)

Előzmény: 44pogi (34372)
44pogi Creative Commons License 2020.07.10 0 0 34372

Hehh.

Ez a gondolat, (import) átvillant a gondolataim között, de szerintem nincs realitása.

Annyi motorcsere ebben a kis országban biztos nem jön össze, hogy rentábilis lenne.

Amúgy egy export-import cégen keresztül hozatom be, bejáratott csatorna, de hát

sok értelme nem volna erre építeni.

Igaz, elég sok helyen érdeklődtem Mo-n, szinte lehetetlen 1,6-os bontott motort szerezni.

Nem igazán adtak el sokat az országban, inkább 1,4-est.

Ukrajnából, németektől, dánoktól, hollandoktól lehetne venni, jó drágán, de azt a lutrit nem merem

bevállalni, hogy mi ér ide....?

Előzmény: Akos_IKS (34369)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.10 0 0 34371

Jah, és hogy a kérdésedre is válaszoljak, igen. Évente. Az nekem olyan 50-60.000 km

Előzmény: Akos_IKS (34370)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.10 0 1 34370

Gépkönyv szerint 100-nál csere.

Előzmény: János623 (34365)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.10 0 0 34369

Igen, elég sok autógyár használ már valami bevonatot, de ha a falvastagság amúgy sem adja ki, akkor mindegy is.

Állati kíváncsi vagyok, mi lesz a sztori vége! Szorítok, hogy összejöjjön! :)

Remélem, építesz a motorok importjára egy vállalkozást, ha összejön a motorcsere. A futómű, karosszéria, beltér (kárpit és kezelőpanelek) bírják 5-600ezerig, a festés nem annyira, de ennyi belefér.

Előzmény: 44pogi (34368)
44pogi Creative Commons License 2020.07.10 0 0 34368

Még egy dolog jutott eszembe.

Ezeket a motorokat valamilyen kopásálló bevonattal látják el a hengerfalon és a dugattyúk oldalán.

Nicasil vagy mi a neve.

A fúrás, ha lehetséges lenne, ezt eltávolítaná és gondolom sokkal drasztikusabb kopás indulna meg.

Csak elmélkedtem.

Előzmény: Akos_IKS (34364)
44pogi Creative Commons License 2020.07.10 0 1 34367

Szia!

200e körül én cseréltettem. Biztos ami biztos.

Örök élet nincs. Akkor sose halunk meg.....

Előzmény: János623 (34365)
44pogi Creative Commons License 2020.07.10 0 0 34366

Szia!

A legnagyobb probléma: Ezt a motort nem lehet fúrni.

Nincs elég anyag hozzá  a hengerfalban.

Másik gond: A felújítás 500e+-os mutatvány.

Ennyit kizárt, hogy elszórjak ennyi idős járgányra.

Meglátjuk mekkora nagy szívás lesz az új. Aug. végén kiderül.

üdv:pogi

Előzmény: Akos_IKS (34364)
János623 Creative Commons License 2020.07.10 0 0 34365

Fiúk. Lenne egy kérdésem. Van egy 1.4-es Ceed. 2010. Valahol olvastam a napokban hogy 120000 Km után olajat kell cserélni a manuális váltóban is.Valaki cseréltetett már? ( A szerelők hozzáállása jellemzően. Nem kell örök élet meg egy nap.).

Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.09 0 0 34364

Tavaly ezt írtam: A dízelek elmennek 500ezret felújítás nélkül, a benzinesek meg 300-at.

Veszek egy lottót...

Nem találtál hozzá kovácsolt dugattyúkészletet? Azok nagyon masszív darabok, persze fúrni kell hozzá a motort és kell egy új gyűrűsor is, szelepszárszimmeringek, csapszegek... hajjjajjj. De akkor tényleg új motor lesz a végén. Mondjuk, azon el lehet gondolkodni, ha több anyag van a dugattyúban a gyárihoz képest, akkor az többletterhelést jelent a hajtókarcsapágyra nézve.

Előzmény: 44pogi (34363)
44pogi Creative Commons License 2020.07.09 0 1 34363

Hello!

Igazából nincs sztori nagyon.

Valamikor 30-40e km kora körül elkezdtem érezni a motornak egyfajta kiegyensúlyozatlanságát, remegését.

Akkoriban mivel ugye garis volt, jó sok márkaszervizt felkerestem, leveleztem KIA-Hungary-vel.

Elküldtek Pappas-ékhoz, kipróbálták, bólogattak. Majd elindítottuk a KIA-s szervizvezető 1,6B SW ugyanolyan autóját,

pont úgy remegett az egész mint az enyém. Írt is a KIA egy levelet, hogy EZ ILYEN. Na ott el is engedtem az egészet.

Ledaráltam 300e km-t vele, hozzászoktam, kicsit morog, kicsit remeg, aztán kopog. Na bumm.

Mikor már eléggé erősen kopogott, utánaolvastam videókat néztem, ez nem kiugró probléma. USA-ban, oroszoknál is

szétszedtek több motort, a fő probléma a rohadék anyagspórolás. Annyira el van gyengítve a dugattyúk anyaga, hogy

nincs rendes megvezetésük már a hengerben és elkezdenek a kopás folytán billegni, főleg alapjárat környékén és szétverik

magukat, meg a hengerfalat. Az amcsi úgy hívja: "piston slap". Ha megnézel egy ilyen dugattyút, mint a konzervdoboz csavaros fedele. Olyan vékony (kis túlzással)

Jó ideje maszek szerelőmhöz hordom, akiben ezer százalékig megbízom.

Mutatott szétszedett Opel motort, gyakorlatilag leláttam a dugattyú mellett az aljába. Zsugorodnak is az ALU öntvénydugattyúk.

Több márka is szenved ebben a betegségben. Hol kezdjem? Mercedes, Mazda, Opel, Suzuki. Anyagspórolás. Ennyi.

Arról nem is beszélve, hogy a KIA is deklaráltan 200-250e km élettartamot ad meg erre a típusra: G4FC, G4FA. A dízel más tészta.

Akkor miről beszélünk?

Eredetileg 400e km-re terveztem az autó élettartamát. Ebből lett 300e km. Most már olyan 5-6e km-ként kellett kevés olajat utánaönteni, előtte soha.

Tudomásul vettem, közeleg a vég. A felújítás horribilis, költsek fél milliót egy 300e+-os 12 éves autóra? na ne.

Viszont.

Találtam gyártót, aki ezeket a motorokat még gyártja, összeszereli.

A minőség kérdés lesz, de amilyen áron adja, nem is érdekel. Ha elmegy 150e km-t, már megérte. Reméljük.

Ja az ára? Kevesebb, mint egy abszolút lutri bontott motoré!!! És vadi új!

Viccből megkérdeztem csak szóban, nem hivatalosan két eléggé nagy Mo-i márkaszerviz vezetőjét, "hogyé" adnak egy új fűzött blokkot?

Hümmögés, ilyenre még nem volt példa, majd kaptam egy szóbeli 1,5milla, és egy 3milla körüli "ajánlatot. Khmmmm.

Igazi tapasztalat persze csak jó néhány km megtétele alatt jön össze, de a jövőbe ki lát?

A "rövid" történet....

Előzmény: l.csaszar (34360)
rcsz Creative Commons License 2020.07.09 0 0 34362

Ezt tapasztalatból írod? Meg lehet tudni, hogy hol találkoztál ezzel? Mondjuk a hordóból hozott olajnál könnyebb az átverés. Korábban írtam, hogy minimális a lebukás veszélye  a rosszabb, vagy akár a részben cserélt olaj betöltése, miután csak később fog valamilyen hiba keletkezni.

Előzmény: jwkllr (34361)
jwkllr Creative Commons License 2020.07.09 0 0 34361

Papíron cserélik csak az olajat.

Előzmény: Glovas (34354)
l.csaszar Creative Commons License 2020.07.08 0 0 34360

Nekem is 2008-as G4FC motorom volt, ami igaz kevesebb kilométerrel, de megadta magát. Motorblokk-repedés, beleszivárgott a hűtővíz az olajba. Állítólag rejtett gyári hiba. Bontott motor került a helyére.

Csak a magam megnyugtatása miatt privátban megírhatnád a részleteket, cserébe én is megírom a sztorimat. Röviden a KIA és a Hyundai ugyanazt a motort építik be, csak a karosszéria más.

Előzmény: 44pogi (34358)
Glovas Creative Commons License 2020.07.08 0 0 34359

Az 1.6 GDI motorról hol tudok információkat szerezni?

Előzmény: 44pogi (34358)
44pogi Creative Commons License 2020.07.08 0 0 34358

A világon G4FC motorból eladtak milliókat...

Amcsik is tele vannak ilyen autókkal, oroszok is, stb.

Hogyne gyártanák!

Előzmény: dokeee (34355)
44pogi Creative Commons License 2020.07.08 0 0 34357

Neeem.
Teljesen legális számlával, vámolva, ÁFA.
Semmi ügyeskedés.

Előzmény: KAti (34353)
Skyline76 Creative Commons License 2020.07.08 0 0 34356

2020as GtLine nálam is, Primacy 3, a gumi rendesen zizeg alacsony sebbességnél is... Lehúzott ablaknál simán hallani... ilyet még nem tapasztaltam egy guminál sem. Nyilván ez növeli a mentközbeni gördülési zajt is... Nekem amúgy nem tűnik hangosnak, Mazda 3ból ültem át.

Előzmény: lemir2 (34330)
dokeee Creative Commons License 2020.07.08 0 0 34355

Igazából engem az lep meg, hogy egyáltalán létezik még ilyen új motor.

Glovas Creative Commons License 2020.07.08 0 0 34354

Igen azt én is olvastam, ott a hengerben az olajlehúzó gyűrű adta meg magát. Ebben a sztoriban benne volt a vásárló sara is erősen: a katalizátor által küldött checkengine hibakódot kiütötték egy szervizben, aztán az amúgy is gyengélkedő autót elhajtotta Miskolcig, hazafele meg újra kigyúlt hibakóddal hazaerőltette autópályán Miskolcról Gödöllőig ahol végleg megadta magát a rendszer. A cikk amúgy a kereskedés korrektségéről szólt. Az autó előéletéről nem volt semmi infó, annyit tudni, hogy nem fordultak a KIA forgalmazóhoz garancia miatt, pedig 7 éves volt az autó. Lehet pont kicsúszott a gariból, de lehet mér korábban elvesztette ezt a jogát, soha nem fog kiderülni.

https://totalcar.hu/magazin/kozelet/2019/10/03/kia_c_eed_motorhiba_104_ezer_kilometer_utan/

Azért szakszerviz legyen a talpán ami bevállalja hogy 104ezer km-ig elkoptattatja a motorral az olajlehúzó gyűrűt :)

Előzmény: KAti (34343)
KAti Creative Commons License 2020.07.08 0 0 34353

Gyanús...leesett a kamionról? :-)

Előzmény: 44pogi (34352)
44pogi Creative Commons License 2020.07.08 0 0 34352

:-))

Ne hidd!

Majd elmesélem....

Előzmény: KAti (34351)
KAti Creative Commons License 2020.07.08 0 0 34351

B.sszus, az új motor ára - még ha ügyes a beszerzés - akkor is összevethető egy 12 éves autó árával, nem?

Előzmény: 44pogi (34348)
44pogi Creative Commons License 2020.07.07 0 1 34350

Szia!

Ok. Kb. augusztus végén ér ide az új moci, ha ketyeg vele a járgány,

majd beszámolok, egyelőre korai lenne bármit is írnom.

Előzmény: dokeee (34349)
dokeee Creative Commons License 2020.07.07 0 0 34349

Azta, erre a sztorira kíváncsi leszek, majd írj róla részletesen.

Előzmény: 44pogi (34348)
44pogi Creative Commons License 2020.07.07 0 0 34348

Szia!

Dugattyú(k).

Nem bontott, hanem új motor lesz bele.

Előzmény: KAti (34347)
KAti Creative Commons License 2020.07.07 0 0 34347

Pontosan mi kopog? Nem lehet csak azt javítani, olcsóbb a motorcsere? Gondolom bontott motorral cserélnéd.

Előzmény: 44pogi (34344)
44pogi Creative Commons License 2020.07.07 0 0 34346

Szia!

1,6 benzin. G4FC a motorkód.

Előzmény: Akos_IKS (34345)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.07 0 0 34345

Szia!

Ez milyen motor volt?

Előzmény: 44pogi (34344)
44pogi Creative Commons License 2020.07.07 0 0 34344

Üdv mindenkinek!

Jó pár éve nem írtam már a fórumra, újra is kellett regisztrálnom, már nem engedett belépni a régi adatokkal a fórum.
Látom itt néhányan motor problémákról értekeznek.

Gondoltam elmesélem, hogy 2008-as Ceed-em elért a 300e km-hez és emellett a motorcseréhez is.

Elhasználódott, kopog, eszi az olajat és még pár évet futnia kell.

Meg kell adni tisztességesen szolgált, különösebb problémák nélkül. igaz kb. 200e km-es kora óta egyre erősebben kopog,

menni megy de érezhető volt hogy közeleg a véghez. Úgy döntöttem kicserélem.

Nyilván nem a márkaszerviz hálózattól fog származni az új motor, az megfizethetetlen és ennyi idős autóba nem alternatíva.

Találtam más forrást, augusztus végén kiderül, hogy jó választás volt, vagy sem.

hmm.... röviden ennyi

Előzmény: KAti (34343)
KAti Creative Commons License 2020.07.07 0 0 34343

Pár hónapja talán volt egy cikk egy Cee'd-ről, aminek nem túl magas futott km teljesítménnyel ment tropára a motorja, gyakorlatilag elkopott, nem egy specifikus alkatrész tört el benne. 

Előzmény: Glovas (34342)
Glovas Creative Commons License 2020.07.07 0 0 34342

Én még nem hallottam arról, hogy ezerszám vinnék a Ceed-eket motorgenerálra a nem megfelelő olaj miatt, de lehet csak rossz fórumokat olvasgatok.. 

Előzmény: rcsz (34341)
rcsz Creative Commons License 2020.07.07 0 0 34341

Erről van szó! Az olcsóbb olaj okozta problémàk csak később jönnek elő. Utólag nem lehet bizonyítani, hogy szar olaj lett bele töltve. Gyanítom, hogy a sok hírek a meghibásodásokról nagy részt az ilyen "ügyletek" eredménye, és nem feltétlenül a gyártó hibája. Jut eszembe, hasonló a helyzet az autóvizsgán "át tolt" autókról. Ott sem lehet állítani, hogy az autónak a hibája nem-e közvetlenül a vizsga után keletkezett. Lehet szó fékről, lámpákról, vagy lehetne sorólni.

Előzmény: tuzer (34339)
davide83 Creative Commons License 2020.07.06 0 0 34340

Szia!

Csak egy gyors kérdés. A visszapillantók gond nélkül be tudnak csukódni a légterelőtől?

Válaszodra várva......

Köszönöm!

Előzmény: cinyoka (34236)
tuzer Creative Commons License 2020.07.06 0 0 34339

Mert komoly lehetőséget ad a szerviznek az olaj jóárasítására, és a későbbi motorgenerál megalapozására...

Előzmény: Glovas (34338)
Glovas Creative Commons License 2020.07.06 0 0 34338

Hátha ma is tanulok valamit: Miért kell ódzkodni a hordós olajtól, miért jobb a flakonos?

Matracot Creative Commons License 2020.07.06 0 0 34337

Szó nem volt 5 bringáról. 3 vagy  max 4, egyszerre. Vonóhorog nincs.

Előzmény: Glovas (34328)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.06 0 0 34336

Hát az pedig egy kifejezetten alacsony zajszintű gumi. :(

Még akkor lehet hangos, ha szálszakadásos valamelyik, vagy nem megfelelő a futómű beállítása (pl.: padkáztak vele egy nagyot). 1 évesen nyilván nem csapágyas az autó.

Előzmény: barcaforca (34334)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.06 0 0 34335

Nem biztos, hogy jól értem. Ha 4 kg 1 tartó és kell belőle 4, az 16 kg. Ehhez jönnek a bringák (60), ez már több, mint 75.

Ahová mész, ott nincs biciklikölcsönző? Sokkal olcsóbb, mint a tartók, többlet üzemanyag, macera, stb.

Előzmény: Matracot (34323)
barcaforca Creative Commons License 2020.07.06 -1 0 34334

Michelin primacy

Előzmény: Akos_IKS (34333)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.06 0 0 34333

Milyen gumi van rajta?

Előzmény: barcaforca (34332)
barcaforca Creative Commons License 2020.07.06 0 0 34332

Köszi(mindenkinek).

A legjobb ötletem továbbra is egy ugyan ilyen tipus kipróbálása.

A szervízben 1 évesen volt 1 hónapja. Kipróbálták,ez ilyen,ez volt a válasz.

Előzmény: lemir2 (34331)
lemir2 Creative Commons License 2020.07.06 0 0 34331

Azt még hozzá kell tenni, hogy szar úton valóban erősebb hangok bejönnek a futómű zajból. Próbáld meg egy nagyon jó minőségű úton is. Habár nálunk ez fehér holló kategória. Ha akkor is zajos, akkor tényleg szervizbe vele.

Előzmény: lemir2 (34330)
lemir2 Creative Commons License 2020.07.06 0 0 34330

Szintén Gt-line-om van. Az tény, hogy nem túl jó a Ceedek futómű zajszigetelése, de nálam extrém zajok ettől függetlenül nem jönnek a futómű felől, sem a 225/45*17-es, sem a 205/55*16-os téli gumikkal. Szerintem nálad vmi más gondok is előfordulhatnak, pl futóműtől eredő esetleg csapágy, vagy a gumi futófelületébe ragadt bitumen, vagy kődarabkák. ha egyik sem, akkor ne a rádió hangosítással próbáld meg elhallgattatni, hanem vidd el egy másik szervizbe, hogy nézzék át tüzetesebben.

Előzmény: barcaforca (34327)
Glovas Creative Commons License 2020.07.06 0 0 34329

Én is a gumiprofilra gyanakodnék. Ugyanakkora felnin a téli gumim pl érezhetően halkabb, mint a nyári. 

Előzmény: barcaforca (34327)
Glovas Creative Commons License 2020.07.06 0 0 34328

Én ennyi bringánál már elgondolkodnék egy utánfutó bérlésben. Több cucc elfér, a pályán a tetőn 5 bringával amúgy se tudsz hasítani. Bónusz érv, hogy nem kell annyit balettozni a felrakásával :)

Előzmény: Matracot (34323)
barcaforca Creative Commons License 2020.07.06 0 0 34327

Gondoltam már rá,hogy valakivel akinek hasonló autója van menni egy-egy kört.De a Gt line tulajból kevesebb van. Ez a gumi alacsonyabb profilú. Fejből nem tudom,de talán 17,225,45.

Rendesen bántja a fülemet. Nem gondoltam volna,hogy a 10 éves fiestám halkabb mint az 1 éves Kia.

Lesz majd Ceedday augusztusban. Talán ott tudok valakivel erről beszélni.

Előzmény: KAti (34325)
irreverzibilis Creative Commons License 2020.07.06 0 0 34326

Nagy valószínűséggel tényleg ez lehet a prücök,mert amikor tavasszal felraktam rotációban a nyári gumikat,akkor kellett két hét amíg megbékéltem/bekoptak/ és elcsendesült az autó.

Előzmény: KAti (34325)
KAti Creative Commons License 2020.07.06 0 0 34325

Ki kellene próbálnod másik kerekekkel/gumikkal. Nem egyszerű megszervezni, de nem is lehetetlen.

Előzmény: barcaforca (34324)
barcaforca Creative Commons License 2020.07.05 0 0 34324

Ti megvagytok békélve az autó zajszigetelésével.

A miénk ceed gt line 17es kerékkel fut.Kb. 20 km/h-tól olyan mintha egy méh raj követne végig az úton.Nem tudom ez csak nálam ilyen,vagy kifogtam egy hibás autót. 

Mindenesetre a szervíz szerint:'Ez ilyen'.

Matracot Creative Commons License 2020.07.04 0 0 34323

Ez így meg. :)

4kg egy thule tartó

6-8kg tetőcsomagtartó thule

Bringák 4x15kg

Az nincs több 75 kg-nál, azt bírnia kellene, ha nem tévedek.

Előzmény: cápaFeri (34321)
stefi001 Creative Commons License 2020.07.03 0 0 34322
Előzmény: Matracot (34318)
cápaFeri Creative Commons License 2020.07.03 0 0 34321

Találtam neked egy képet ami bizonyítja, hogy felférnek! :-)

cápaFeri Creative Commons License 2020.07.03 0 0 34320

Megnéztem a gyári tetőtartó papírját, arra is max 75 kg-ot lehet tenni...és ugye abba bele kell számolni a Thule tartók súlyát is. Mivel aluból vannak, ez nem lehet hatalmas súly. Egy Atera horgos tartóra 60 kg bicót lehet feltenni (ez bele is fér a 75 kg-ba, hiszen az Atera tartó 13 kg, de a negyedik kiegészítő léccel sincs több 15-kg-nál) így elvileg megy a 4 bicó súlyra. 

Asszem valahol egyforma a terhelhetőségi összevetés, már csak a felhelyezhetőség hely szempontjából és a pénz a kérdés...:-)

cápaFeri Creative Commons License 2020.07.03 0 0 34319

Sajnos ezeket a modern Thule tartókat nem ismerem, nekem még a régi FreeRide 530-as van. Hogy mennyi fér fel a tetőre, az attól is függ, milyen a kereszttartód. Ha a gyári tetőtartód, akkor tamáskodom, hogy 4 felférne, de amennyire a neten fellelhető képekből ítélem ez a modernebb Thule tartó mintha nem lenne annyira széles, mint a régi típusok. Keress adatot a szélességére és figyelj rá, hogy tudod elosztani összeforgatva, hogy elférjenek. Amikor én használtam a régi Thule tartómat, akkor még nem a ceed volt, hanem egy ötajtós autóm, amire egy olasz csomagtartót vettem. Azon a lábnál a rúd rögzítése nem volt széles és a rúd oldalra kilógott elég sokat, így meg lehetett volna tenni, hogy a Thule tartó egy részét kilógassam a lábon kívülre, úgy tuti elfért volna 4 tartó. Ha gyári a tetőtartód akkor erre kevés esély lehet (hacsak nem a kereszttartó felső hornyába lehet rögzíteni a Thule tartót), mert elég széles hosszon fog a láb, és a rúd sem lóg ki a lábon túl oldalra eleget. 

(csak megjegyzésként...elég húzós ára van manapság egy ilyen Thule bicótartónak. Én anno 10eFt körül vettem. Ha ebből kell neked 4 db az már majdnem egy horgos megoldással ér fel. Egy horog megvan mondjuk 120-ból, meg veszel rá 40-ért egy bicótartót....persze értem, hogy műszaki....ez nyomós érv...én mindig belealkuszom az autó árába a télikerék-szettet és a horgot, tetőtartót ha tudom...úgy legalább gyári is és nincs plusz műszaki)   

Előzmény: Matracot (34318)
Matracot Creative Commons License 2020.07.03 0 0 34318

Bocsánat, de külön - külön sok lenne a válasz, köszönöm a regálásokat! :)

Esetleg 4 bringát tennék fel a tetőre, de egyenlőre 3 menne fel és egy a csomagtérbe.

Viszont, jó tudni, hogy elvileg a 4 felfér, ha a gyártó az összsúlyt jóvá is hagyta.

Horog nincs sajnos, de 3 hónapos (friss) műszakival most nem is tervezem, mert újra kell műszakiztatni.

Hátsó ajtóra nem szívesen akasztanék tartót, tuti megnyirbálná 3 bicaj is, nem hogy 4.

Tehát marad a tetőre szerelhető, ezzel elvileg a 4 bicaj is felpréselhető, jól értem?

Csak thule amiben gondolkodnék, mert nem akarok próbálhatni olcsókat..

Sejtem a proride 591, 598 jó választás lehet.

Előzmény: cápaFeri (34317)
cápaFeri Creative Commons License 2020.07.03 0 0 34317

Ha van horgod, akkor arra tehető tartóban gondolkodj, ajánlom az Atera márkát. Nekem is az van (Strada Sport 2), ár érték arányban szerintem elég jó. Van három tartós változatban (Sport 3) és arra még egy kiegészítő lécet vehetsz a negyedik bicónak. 

Tetőre elég necces feltenni ötöt, ha ügyesen forgatod talán felmegy 4 bicó. Tetőtartóban a Thule-t ajánlom, amíg nem volt horgos tartóm, én olyant használtam. Mondjuk kétlem, hogy ilyen tartóból felmenne 4 db-nál több. Ha csak néha cipelnél bicókat akkor kilegózható, nyilván nem is éri meg csak ezért horgot rakatni, de sokmindenre figyelned kell ilyen magasságnál amit a bicók rátesznek. 

Előzmény: Matracot (34289)
cápaFeri Creative Commons License 2020.07.03 0 0 34316

Van ötös tartó horogra. https://www.racksforcars.com/Bike-Racks/Hitch-Bike-Carriers/?subcategory=5%2BBike

De brutál meghúzná a hátulját. Arról nem is beszélve, hogy egy normál horognak 75 kg a terhelhetősége, így aligha hiszem, hogy súlyban szabályosan fel lehetne tenni ötöt, hacsak nem mind pillekönnyű aluvázas monti. Vagy nagyobb terhelésű horog van fent.... 

Előzmény: Akos_IKS (34292)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.03 0 0 34315

Szerintem meg mindenki azt hisz, amit akar.

Előzmény: tuzer (34314)
tuzer Creative Commons License 2020.07.03 0 0 34314

Nos, láttam és közlekedtem már néhány fajta autóval, ha nem is vezettem mindet, MAZ-543-tól Peugeot 205-ig.

Nem, nem hiszek el mindent első szóra, és a többiek hozzászólásából kiderült számomra, hogy a "melegen tartás" nem is a motorra vonatkozik -ezért volt a csodálkozás -, hanem  az emissziócsökkentésben résztvevő többi elemre.

Amit "minősíthetetlenül szar"-nak nevezel, az nagyon sok fejlesztői munka eredménye, történetesen azé, hogy a hajtáslánc ellenállását (veszteségét) lecsökkentették

Amit minősíthetetlenül szarnak neveztem, az tény, és semmi köze a hajtáslánc veszteségének csökkentéséhez, lévén a motorfék hatásossága mindössze a váltó áttételezése és a kompresszió függvénye. Legalábbis döntő mértékben.

Én mindössze azt a jelenséget nem értettem, hogy egy viszonyleg fickós motor visszafele üzemmódban (kerék hajtja a motort) miért gyenge, vélvén azt, hogy ez is elzárja az üzemanyagot gáz nélküli üzemmódban 1200f/perc fölött. Hát nem zárja el.

cuzammen: az emisszió oltárán feláldozták a motorféket. Most már tudom.

Ja igen. Láttam már eleven termosztátot, cseréltem is bőven. Mérges is vagyok a KIA-ra, hogy a hőmérőt menüből kell elővarázsolni...

Előzmény: Akos_IKS (34311)
KAti Creative Commons License 2020.07.03 0 0 34313

Volt ott egy smiley is :-)

Előzmény: Matracot (34308)
Cobalt14 Creative Commons License 2020.07.03 0 0 34312

Volna két kérdésem, hátha valaki tudna segíteni benne.

Szóba kerültek itt a szervízek, és érdeklődnék, hogy a Budapesti szervízeken kívül a Gödöllői illetve Váci szervízzel van-e valakinek tapasztalata? Bent lehet-e lenni az autó mellett, lehet-e kérni, hogy ne hordós olajat használjanak, normálisan dolgoztak-e, stb. Az árat nem kérdezem, mert ha nem aranyárban mérik, hanem simán drágán, azt lehet bevállalnám a fenti dolgok miatt. Nekem az első olajcsere a Wallisban volt, csak üvegen keresztül láttam, hordós olajjal (még külön kérésre se adtak bontatlan dobozosat), cserébe az ára elég korrekt volt (kb 26), viszont ennél hajlandó lennék többet fizetni, ha látom mi történik, és mi kerül bele.

Másik kérdés, CD Ceed kombira milyen, a csomagtartó ajtóra szerelhető bringa szállítót használtok, már akinek van? Thule-t nem vennék az ára miatt, de egy Menabo-t igen (pl menabo mistral), viszont ahonnan a tető csomagtartóm is van, ott CD Ceed-hez egyáltalán nem választható, meg más webshopban se, amit találtam, csak a régebbi generációk. 

Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.03 0 0 34311

Zelk Zoltán: A három nyúl

Nem kell mindent elhinni, főleg gondolkodás nélkül. Amit "minősíthetetlenül szar"-nak nevezel, az nagyon sok fejlesztői munka eredménye, történetesen azé, hogy a hajtáslánc ellenállását (veszteségét) lecsökkentették. Ez is kellett ahhoz, hogy 4-5 litert tudjon fogyasztani az autó és ennek következménye az is, hogy gyenge a motorfék. Esetleg célszerű lenne meggondolni, hogy örülj neki, semmint szidod.

A másik dolog, hogy egy ~100 kilós, ~100 fokos acéltömb, a hozzá tartozó üzemanyagokkal (motorolaj, hűtőfolyadék) nem fog kihűlni attól, hogy elveszed a lábadat a gázról és megkapja a környezet levegőjét. Vannak kritikus helyzetek, amikor pl. lecsökken a fordulat 1000-1500 környékére (típustól függ), ilyenkor elkezdenek nyitni az injektorok, de ez nem keverendő a normál "motorfék"-nek aposztrofált használattal.

A harmadik, hogy vért izzadnak a fejlesztők azon, hogy alacsonyan tartsák a fogyasztást, nem fognak benzint pazarolni arra "hogy ne hűljön le a motor". Erre a feladatra ott a termosztát, majd az szépen bezár.

Előzmény: tuzer (34304)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.03 0 0 34310

Sztem ha beforgatod, 2 előre néz, 2 hátra, felváltva, akkor 3-4 elfér.

dokeee Creative Commons License 2020.07.03 0 0 34309

Szerintem keress meg valami Thule képviseletet, biztosan segítenek, szerintem fel is próbálhatod az autóra.

Matracot Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34308

Fektetve  a tetején? hmmm
3 ill. 4 bicaj a kérdés...

Előzmény: KAti (34291)
kisfo Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34307

ilyesmi - es sok egyeb furcsasag is - elöfordul bizony. cel: az EATS (exhaust aftertreatment system) mondjuk magyarul a kipufogogaz utokezelö rendszer (kat, SCR, DPF, GPF, ...) ne hüljön le tulsagosan

rendszertöl, megcelzott emissziotol, stb. függöen csinal(hat)ják

KAti Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34306

Többször olvastam ilyet, több autó esetén. 

rcsz Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34305

Ezt a Kia Szabónál mondták? Érdekes, amikor mindent meg tesznek az alcsonyabb fogyasztásért pl. Start - Stop rendszer, akkor pont a motorféknél nem sporolnának? Ennek én is utánna nézek.

tuzer Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34304

Hátizé, motorfékben milyen hő termelődik? Nem kerül üzemanyag az égéstérbe.

Hátizé, én egy 90 lovas Astra G-ből költöztem egy 136 lovas 1,6 GDI-be. Namost utóbbi minden téren veri az előbbit, motorféket kivéve, az az Astrához képest minősíthetetlenül szar (akinek volt valaha Dacia 1310-ese, az minden fékre mindig gyanakszik).

Namost az utolsó szervíznél rákérdeztem, mipöcs van ezzel a motorfékkel. Kapásból érkezett a megdöbbentő válasz: ez motorfék üzemmódban is befecskendez, hogy ne hűljön le a motor.

Erre varrjon valaki gombot....

Előzmény: Akos_IKS (34302)
lemir2 Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34303

A motorfékeken történő haladáskor megnő a motoron és a kipufogórendszeren áthaladó oxigénmennyiség. Ez a a GPF hőmérsékletét kb 500–700 ° C-ra emeli és így meggyújtja, ill. elégeti a szűrőben lévő korom jelentős részét. 

Előzmény: Akos_IKS (34302)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34302

Hátizé, motorfékben milyen hő termelődik? Nem kerül üzemanyag az égéstérbe.

Itt pont az a lényeg, hogy sokkal több oxigén jut át a motoron, ami elősegíti a koromrészecskék oxidációját, ami által megnő a szűrőben a hőmérséklet, akár 700 fokra is. Amúgy a többi oké! :)

Előzmény: lemir2 (34299)
I.Blasius Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34301

"Ebben az esetben esetleg év végén fizu nélkülit kell kivenni. "

Nekem évi 40 napom van, nyáron úgyis kiveszek összesen 3-4 hetet, abba igazán belefér, ha egy délelőttöm rámegy az éves szervízre. Mondjuk én Bp-i vagy környéki szervízt keresek, vidékre én se bumliznék le egy sima éves szervíz miatt.

Előzmény: Mr Long (34295)
lemir2 Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34300

Igen, nálam jobban játszik a nyugalom, a biztonság, s főleg ha mindez még kevesebbe is fáj :)

Előzmény: Akos_IKS (34298)
lemir2 Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34299

A viszkozítási osztálynak ott van szerepe 0W-30 vs 5W-30 hogy az alacsonyabb téli jelölésű olajok (W) esetben hideg időben indításkor hamarabb eléri az olaj a kenési helyeket, s ezért kisebb a hajtórúd csapágyak , ill hengerfal kopási esélye, mivel hamarabb jön létre az olajfilm kapcsolat. Persze a sok hidegindítás esetén ajánlatos még a hidegindítási kinematikai viszkozitást is figyelni, mert minél alacsonyabb ez az érték annál kedvezőbb a hidegindítási kopások tekintetében. Azt is jó tudni, hogy a motorkopások kb. 70%-ban hideg motorok esetében valósul meg. Tehát így sok tízezer, vagy akár 100 e km-el is meg lehet növelni a motor élettartamot. Ezért is írtam, h aki a szabad ég alatt parkol és legtöbbször rövidebb utakat tesz meg (ez főleg a téli időszakra vonatkozik) , annak ajánlatosabb a W0-30 jelölésűt használni. Persze egyre mediterránabb éghajlatunk esetén az 5W-30-as sem rossz választás. 

Lásd hogy jut el a különböző viszkozitású mot.olajok  a kenési helyükre : https://www.youtube.com/watch?v=-AHxQP1YAaw&feature=youtu.be

A másik része az ACEA szabványnál amit írtam korábban a C2 és C3 esetében hogy valakinek a magasabb teljesítmény + alacsonyabb fogyasztás, másnak az alcsonyabb  kopás a lényegesebb szempont. Természetesen a jelentősebb városi használat esetén a 15 ezres perriódust illik felezni, de a vegyes használat esetén is ajánlatosabb a 10-12 ezres csere, még a prémium olajok esetében is. Ami még gyilkolja a motort az a gyakori start-stop rendszer működése és hidegen a magas fordulatszám.

Jó tanácsként még annyit a T-GDI motorral szerelt tulajoknak, hogy a részecskeszűrő (GPF) tisztítását ill. a lerakódások megelőzésére nem a tartósabb fordulatszám növelése a gyógyír, mint a CRDI-s DPF el szerelt dízel autóknál, hanem a gyakori/ hosszabb szakaszú  motorfék használata, mely által termel hő hatására tud kiégni a korom lerakódás a GPF rendszerből.

Előzmény: Mr Long (34296)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34298

Sztem a kiesett fizunál (ami esetedben ráadásul nem is játszik) többet ér a nyugalom, hogy lám, találtál egy f*sza szervizt és nem húztak le.

Előzmény: lemir2 (34297)
lemir2 Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34297

Igen a fizu kimaradt valóban, már akit érint. Engem szerencsére nem, mert saját magam ura, foglakoztatója vagyok :) Amúgy meg ha elviszed helyi szervizbe ( erre azonban soknak nincs lehetősége) és persze akarod nézni/látni, hogy milyen olajat töltenek bele és mit csinálnak vele, akkor is ketyeg az idő/szabi, csak ugye 2 óra útidő jön le a történetből. Viszont pénztárcád tartalma meg 20-30 ezerrel leapad. Hát itt sem árt a kompromisszum, hogy kinek mi ér többet. Ugyanis ezt a szervizt nem naponta/ hetetne, de mégcsak nem is havonta kell megcsinálni.

Előzmény: Mr Long (34290)
Mr Long Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34296

Itt mekkora motor élettartambeli különbségekről beszélünk random 0W-30 és spec lentebb említett olaj közt? Igazából eddig a saját kocsimba azt töltöttem amit épp kaptam, cégesbe meg az megy amit a szervíz belerak...

Előzmény: lemir2 (34287)
Mr Long Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34295

Megközelítés kérdése, ha sok szabija van az embernek és nem veszi ki, akkor mindegy, de ha erre elver az ember egy napot, Pécs-Kvár-Pécs kb 2x1 óra+szervízidő az elviszi nagyjából a szabi értelmét. Ebben az esetben esetleg év végén fizu nélkülit kell kivenni. De ez tényleg megközelítés kérdése.

Előzmény: I.Blasius (34293)
KAti Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34294

Munkaidő kezdete előtt érek a szervizbe, előveszem a notebookom és dolgozok, amíg az autón dolgoznak.

A szervizből a visszautat ha nem oldhatom meg rugalmasan, nem is fogok ott dolgozni :-)

Előzmény: I.Blasius (34293)
I.Blasius Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34293

"Csak kimaradt a számításból az aznapi fizu, mert gondolom nem vasárnap vitted."

Rendes szabadság alatt van fizu, én is akkor szoktam vinni a kocsim kötelező szervizbe.

Előzmény: Mr Long (34290)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34292

Úgy emléxem, 75 vagy 80 kg a max terhelhetősége a tetőnek, modelltől függően. Ebbe bele kell számolni a keresztléceket, bringatartókat és magukat a kerékpárokat. Aluvázas biciklikkel kiadja talán, de az 5 elhelyezése elég necces. Ráadásul úgy megfogja az autót, hogy bármilyen gyorsulást el kell felejteni. Ilyen szempontból a vonóhorgosak jobbak, csak abból meg 5-ös tartó nincs.

KAti Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34291

Szerintem nem a súly lesz a limit hanem az elhelyezés lehetősége. 5 bicaj legfeljebb fektetve fér el :-)

(Vagy én voltam ügyetlen anno....)

Mr Long Creative Commons License 2020.07.02 0 0 34290

Csak kimaradt a számításból az aznapi fizu, mert gondolom nem vasárnap vitted. 

Előzmény: lemir2 (34284)
Matracot Creative Commons License 2020.07.01 0 0 34289

Hány bringatartó fér fel egy SW-re? A kg terhelhetőség, a csomagtartó leírása alapján 100kg, a kocsi teteje is kényelmesen elbírja ezt a súlyt?

ikim2025 Creative Commons License 2020.07.01 0 0 34288
lemir2 Creative Commons License 2020.07.01 0 1 34287

"A KIA gyár a TOTAL olajakat preferálja"

Igen, mert a Totallal kisérletezte ki a motorokat. Valószínű kedvezőbb feltételekkel, ill árral tudott megállapodni a Totallal , mint a korábbi Shell partnerével. Minden motort Total olajjal töltenek fel a gyárban. Dee ez nem jelenti azt, hogy csak a Total olaj megfelelő a KIA-ba. A lényeg, hogy a specifikáció megegyezzen pl. a turbós, DPF/GPF motorokba SAE 0W-30 ACEA C2 vs C3, vagy SAE 5W-30 ACEA C2 vs C3 olajat illik tölteni.A C jelölés az alacsonyabb szennyezőanyagok, mint hamu, kén, foszfor, stb védi a 3 utas katalizátorral és részecskeszűrővel szerelt motorokat. Ezen belül A C2 picivel nagyobb teljesítmény, alacsonyabb fogyasztást biztosít, de mindezt picivel magasabb motorkopással jár, mint a C3-nál. Aki jobban akarja kímélni a motort, az a C3-at preferálja, de kompromisszumot lehet kötni a C2/C3-al, ahol mindkettő előnyéből és hátrányából is kapunk. Aki csillag garázsban tartja és sok hidegindítása van, annak ajánlottabb a SAE 0W-30  C2-es alacsonyabb 40 C-os kinematikai viszkozitásút használni, míg aki garázsban tartja és hosszabb utakat tesz meg , annak ajánlottabb az 5W-30 C3 Lényeges az olaj viszkozitási indexe is, mely minél magasabb értékű, annál stabilabb a hőingadozásokra. Én a Shell Helix Ultra ECT 0W-30 ACEA C2/3 (viszk index 204) preferálom, de kiváló a prémium ENEOS Sustina 5W30 ACEA C3 (viszk index 194) olaj is. A gyár által ajánlott  Total Quartz INEO FDE 0W-30 C2 (viszk.index: 200) is jó, bár ennek a magasabb hőfokon alacsonyabb a kinematikai viszkozitása, mint előzőeknek 9,5, cserébe viszont 40 C fokon alacsonyabb  45 értéket ad, ami a hidegindításnál csökkenti a kopást. De persze ezek a paraméterek betartása mit sem ér, ha nincs időben lecserélve az olaj :)

Előzmény: Glovas (34281)
lemir2 Creative Commons License 2020.07.01 0 0 34286

Jó, jó, szabadpiac van, szabad rablással, de ezt a kupit biztos hogy nem engedném meg a KIA képviselet helyében az biztos. Szerintem alap lenne, hogy egy garanciális szerviz azonos áron legyen mindenkinek elérhető a KIA szervizekben és ezeket az árakat maximálnám, mert így lehet futkározni, hogy hol olcsóbb, hol korrektebbek, hova érdemesebb vinni az autót. Na meg a másik, hogy a homlokegyenesen más tájékoztatást ad két különböző szerviz, azaz nincs egységes álláspont. Valószínű ez is a KIA képviselet hiányossága. 

Előzmény: rcsz (34285)
rcsz Creative Commons License 2020.07.01 0 1 34285

Te is tudod, hogy miért "téblábol" ott a tulaj. A bizalmat eljátszották (tisztelet a kevés kivételnek), nem hallomások alapján lettem pl. én bizalmatlan, hanem saját tapasztalat okán! Ahogy irod, kényelmesen fotelban el lehet tölteni az időt, vagy majd vissza menni érte. Nem is lenne azzal semmi baj, ha max. 5 évente cseréli valaki a kocsiát. Majd a következő tulaj fogja fizetni a korábbi "ügyeskedések" árát. 

Ja, az nem számít. A véleményem, hogy inkább a körmükre kell nézni és a forumozók valós tapasztalata alapján keresni megbizhatóbb szervízt. Hosszabb távon letisztulna a szervízpiac. Mindenki örömére.

Előzmény: Glovas (34283)
lemir2 Creative Commons License 2020.07.01 0 0 34284

Pécsi vagyok 1,4 T-GDI SW Gt-line-om van és a Kaposvári KIA szervizbe vittem december közepén köztes cserére. Olaj + szűrő+ átvizsgálás (Anyag+munkadíj) mindössze 22 eFt volt  és ha hozzáadom a kb 5 eFt-os úti kts-et, akkor is kb. feleannyiból kijön, mint a pécsi Pappaséknál. Arról meg nem is beszélve, hogy tudom, hogy milyen olaj került bele. Nem hordós számomra  ismeretlen ACEA A5/B5-ös, hanem original flakonos a motor és részecskeszűrő (GPF) védelme miatt az ACEA C2 /C3. Tudom, hogy bizalmi elven működik az autószerelői kapcsolat, de amíg nem ismerek valakit, addig nemigazán bízom meg az önállóságukban. Ja és annyi olajat töltöttek bele, (pont 4 litert) hogy a nívópálca felső jelölése ALÁ és nem főlé került az olajszint, mint ahogy a legtöbb szervizben. Ugyan a gyári érték 4,2 liter, de az csont száraz motorra vonatkozik.  Elégedett voltam a hozzáállásukkal és a munkájukkal egyaránt. Legközelebb is hozzájuk viszem, de már nem valószínű, hogy végig árgus szemekkel figyelem minden mozdulatukat a szervizelés alatt :)

Előzmény: lala1961 (34280)
Glovas Creative Commons License 2020.07.01 0 1 34283

Nem KELL, csak LEHET. Akit ez érdekel vagy akarja az odamehet, kérdezhet, dumálhat a szerelővel. Ha nem akarod leülsz a fotelba aztán nézed a telefonod. Máshol viszont elhajtanak akkor is ha nézni akarod vagy valamit meg akarsz kérdezni mert érdekel, és ez a nem mindegy.

Előzmény: rcsz (34282)
rcsz Creative Commons License 2020.06.30 0 0 34282

Az is fasza, hogy ott kell téblábolni a kocsi mellett a szervízben hogy lássuk a munkafolyamatot.

Előzmény: Glovas (34281)
Glovas Creative Commons License 2020.06.29 0 2 34281

Ez fasza, be is jelentkezek :)

Más: a nagy olaj dilemmát megkérdeztem a forgalmazótól, lévén ahány márkaszerviz annyi féle olajat tartanak (Castrol, Total),mígnem egyik márkaszerviz valami számomra eddig ismeretlen olajat rakott volna a kocsiba: MOBIL SUPER 3000. Na mondom ez megér egy kérdést.

A válaszuk: A KIA gyár a TOTAL olajakat preferálja, de a gépkönyv szerint bármilyen olaj használható ami teljesíti a viszkozitási és ACEA besorolási követelményeket, úgyhogy simán lehet hogy a márkaszervíz nem TOTAL olajat tölt bele. Legyek nyugodt, a kocsinak nem lesz baja és ez nem gányolás a szakszervizek részéről.

Remélem közelebb juttattam a cartársakat a "Nagy-és-egyetlen Motorolaj Probléma" megoldásához :)

Előzmény: tuzer (34279)
lala1961 Creative Commons License 2020.06.29 0 0 34280

Üdv! Sajnos  nem Pécsen vannak Tamásék!:-) 

Előzmény: tuzer (34279)
tuzer Creative Commons License 2020.06.29 0 0 34279

Kapitány a hídnak:

Kia Szabó virul, mint a tökvirág. 1,6gdi második éves szerviz szenes pollenszűrővel, fékolajjal stb., kocsi mellett állva cirka negyedével olcsóbbé' mint két nagy budai szerviz. Semmi gond nem volt.

KIA Szabó for president!

kisfo Creative Commons License 2020.06.28 0 0 34278

hasonlo a spritmonitoron is (csak Te reszletesebben adod meg).

https://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/23-Kia/945-ceed.html?fueltype=2&vehicletype=1&power_s=139&power_e=141&minkm=15000&powerunit=2

6.98-as átlag - de nyilvan mint minden autonal, a vezetesi stilus (utvonal, sebesseg, fek-gaz - deffensiv-offensiv stb., dugo, atlagos uthossz, ...) sokat tud dobni

Előzmény: lemir2 (34277)
lemir2 Creative Commons License 2020.06.27 0 1 34277

1,4 T-GDI SW Gold GT line 10 ezer futott km (kb. 16% város 41% pálya, 43% országút). Óra szerinti fogyasztás 6,6 l/100km >>  https://imgur.com/a/ScwSHyq  tankolással mérve kb. 4 dl-el több, 6,98 l/100km-re jött ki, végig OMV-MM100 benzinnel tankolva. Legtöbbször 2-3 személy , csomagokkal rendesen megpakolva, sok német pálya  140-170-es tempóval, nyáron végig klímával, sportos vezetéssel. Országúton nyugis 90-100-as tempóval 5,2-6, pályán 135-el  7  városban 7-8,5  Az első fogyi számok inkább jó időben klíma nélkül, utóbbi pedig téli időszakban értendő.  

Előzmény: cápaFeri (34276)
cápaFeri Creative Commons License 2020.06.27 0 0 34276

Időutazós kedvezménnyel rendelne az ember Gold öt ajtós 140 lovas benzines ceed-et ADA-val. Kb. milyen szállítási határidőre lehet számítani? Navigáció nélküli lenne. Android kivetítéssel a telefonkártya előfizetésének a net-adatmennyiségét használja ugye? Milyen gyakorlati üzemanyagfogyasztással lehet számolni a gyári megadott adathoz képest? Meddig lehet rendelni ezeket a 140 lovas motorokat?

KAti Creative Commons License 2020.06.25 0 0 34275

Ez ellen a CASCo nem véd sajnos, aligha van 50 ezernél alacsonyabb önrész. Esetleg önrészre biztosító CASCO kiegészítő, mintha lenne ilyesmi is. Vagy volt.

Előzmény: Pgabor79 (34274)
Pgabor79 Creative Commons License 2020.06.25 0 0 34274

Nem hagyatkoztam a radarra. Nem azzal volt a baj. Keskeny tárgyakra nem úgy jelez mintha egy fal, vagy másik autó lenne. Én voltam a balfasz, nincs mit szépíteni. 50k a gyári szenzor. Ma voltam vele a kaposvári márkaszervizben. Már sok jót hallottam róluk, legalább megismertem őket. Nagyon korrekt és segítőkész volt a szerviz vezető. Oda telefonáltam, hogy rá tudnának-e nézni valamikor. Azonnal fogadtak, (pedig épp két autón is dolgoztak) akna fölött megnézték, elmondták a lehetőségeket.

Sajnos casco-t nem kötöttem. Hiba volt. Most megteszem. Ma megrendelték a színre fújt alkatrészt, holnap du. be is pattintják.

Drága malőr volt..... :-(

Előzmény: Akos_IKS (34269)
irreverzibilis Creative Commons License 2020.06.24 0 0 34273

akkor én mennyit mondjak Boglártól,tiszta szenvedés volt,pláne a viadukton

Előzmény: tuzer (34272)
tuzer Creative Commons License 2020.06.24 0 0 34272

Szerintem hétfőn BP-Bkenese 20km-el hosszabb volt a kígyózás miatt....

Előzmény: irreverzibilis (34271)
irreverzibilis Creative Commons License 2020.06.24 0 0 34271

köszi,akkor nem a paripában van a hiba,ez olyan extrém viszony volt,mint az M0 rázós keleti szektora, volt amikor futómű ellenőrzésre akartam vinni az autót:D 

Előzmény: tuzer (34270)
tuzer Creative Commons License 2020.06.24 0 0 34270

Az enyém 2018-as (de a régi), és kígyóztam rendesen. Kormányszervót átraktam sportba, nemigen segített.

Abban a szélben trimmelő kellett volna, mint a repülőkön, de a széllökéseken az sem segítwtt volna....

Előzmény: irreverzibilis (34255)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.06.24 0 0 34269

Előzmény: Pgabor79 (34266)
jwkllr Creative Commons License 2020.06.24 0 0 34268

Ha az érzékelők csak akkor jeleznek amikor már késő és ezt a szervizben bizonyítani tudod akkor szerintem nyert ügyed van.

aladar644 Creative Commons License 2020.06.23 0 0 34267

Pontosan nem tudom, és nyilván függ attól is,hogy milyent veszel. Ha a 7 éves garit meg akarod tartani,akkor a márkaszervízbe kell vinni a járgányt. ha a reklámok tolató radarjait nézem,akkor nem lehet egy nagy összeg:

https://alinda.hu/ultrahangos-tolato-szenzor?gclid=EAIaIQobChMI7pvvtOGY6gIVjw8YCh1gMA9qEAQYASABEgIkUfD_BwE

https://hetiolcso.hu/Parkradar-szett

Pgabor79 Creative Commons License 2020.06.23 0 0 34266

Felrobbanok a dühtől!!! Fél éves ceed-enmel ügyesen nekitolattam egy oszlopnak a mélygarázsban. Van kamera, radar is.... Persze hiába... Akkor kezdett csipogni mire már felkenődőtt rá. Nagy baj nem lett ránézésre, lakk sérült egy kis csíkban, festék is rajta maradt. Viszont egy szenzor mínuszban vagyok. Hazaérve aláfeküdtem, és szomorúan látom, hogy letört a csatlakozó a szenzorról.pont nekinyomta a lökös egy fém darabnak. Persze ha hátramenetet kapcsolok, egyből kiírja rendszer, hogy ellenőrzés. És nem is pittyeg, inaktív a tolatóradar....🤔

Szerintetek mibe fáj egy új szenzor?

Matracot Creative Commons License 2020.06.23 0 0 34265

Jaaa, ez az alacsony peremes. :(

Előzmény: cinyoka (34264)
cinyoka Creative Commons License 2020.06.23 0 0 34264

Gumiszőnyeg :) 

Előzmény: Matracot (34263)
Matracot Creative Commons License 2020.06.23 0 0 34263

Gumi szőnyeg, vagy sima gyári szőnyeg?

Egy fotó segíthet. :)

Előzmény: cinyoka (34262)
cinyoka Creative Commons License 2020.06.23 0 0 34262

hááát, isten biz' nem értem az első kérdést...a csomagtértálca kb 3 éves lehet (azzal vettem) a szőnyeg pár hónapos...

Előzmény: Matracot (34261)
Matracot Creative Commons License 2020.06.23 0 0 34261

Pontosan melyik a szőnyeg és a tálca, és mennyire használt?

Előzmény: cinyoka (34258)
cinyoka Creative Commons License 2020.06.22 0 0 34260

affene....

cinyoka Creative Commons License 2020.06.22 0 0 34259

ooops a kép lemaradt...

cinyoka Creative Commons License 2020.06.22 0 0 34258

Nos, Cartársak... búcsúzom a topiktól eladtam az autót. A korábban hirdetett szélterelő elkelt, de meg van még a gumiszőnyeg garnitúra (6000Ft), egy téligumi garnitúra (15"-os, 2016-os évjárat, Kumho 28000Ft), illetve egy csomagtartó tálca (7000Ft) Az autó 2015-ös SW kivitel, email publikus

"Offtopik" az új családtag:

cinyoka Creative Commons License 2020.06.22 0 1 34257

hááát nekem a 2007-esen nagyon szar helyen volt, eredetiségvizsgálatnál vért izzadtak, csak valami telefonra köthető hosszú kamerával találták meg, de nagyon rossz minőségű volt...mondták is hogy a következő műszakin kérjek "motorkód" bejegyzést a forgalmiba...

Előzmény: Tamás 03 (34256)
Tamás 03 Creative Commons License 2020.06.22 0 0 34256

Sziasztok !

Egy kis segítséget szeretnék kérni. 1.6-os crdi motoron hol találom a mororszámot?

Előre is köszönöm!

Üdv.Mindenkinek

irreverzibilis Creative Commons License 2020.06.22 0 0 34255

elfogadható ha a 2012-es kombi Ceed-em kóvályog ebben a szélben pályán? azt hittem,h az előző csotrogányom után már nem fogok így permanensen korrigálni a kormányon

tuzer Creative Commons License 2020.06.21 0 0 34254

Akkor nem a vészüzemmód, enyém tudomány megállt.

Előzmény: balibarka (34253)
balibarka Creative Commons License 2020.06.21 0 0 34253

Igen, fel, 5000-ig is.. Sebességváltás után, amikor visszaesik a fordulat, utána nem akar emelkedni. Vmi nem engedi..

Előzmény: tuzer (34252)
tuzer Creative Commons License 2020.06.21 0 0 34252

Felpörög bármelyik fokozatban 3000-ig és fölé?

Előzmény: balibarka (34251)
balibarka Creative Commons License 2020.06.20 0 0 34251

Sziasztok,

Kia ceed 2010 benzin, 145000km.

Utóbbi pár napban tapasztaltam, hogy 1-es fokozat után teszem a 2-est és nem megy az autó. Először azt hittem 4-est tettem neki, de nem, 2-es volt az. Kuplung ki, motort felpörgetem üresen, utána vissza a 2-es és megy tovább. Valamint azt is észrevettem, hogy az 1-es fokozatban egy nem túl magas fordulatszám után (vhol 2000 körül) elmegy néha az ereje, megtorpan.. Hibakód nincs..

Van ötletetek? 

stefi001 Creative Commons License 2020.06.20 0 1 34250
Előzmény: gal3hun (34249)
gal3hun Creative Commons License 2020.06.19 0 0 34249

Honnan lehet ennyiért rendelni újat?

Előzmény: dokeee (34237)
lamagyar Creative Commons License 2020.06.18 0 1 34248

Manapság újra aktuális: azért a víz az úr.

https://totalcar.hu/magazin/technika/2013/06/06/ne_old_meg_az_autod/

cinyoka Creative Commons License 2020.06.13 0 0 34247

Szia! Most írtam én is, bocsi a késésért :/

Előzmény: I.Blasius (34244)
Bz81 Creative Commons License 2020.06.12 0 0 34246

Sziasztok! Megvagyok a  cserével, nem jelez semmi hibát, rendben kiírja  guminyomást, úgy tűnik megúsztam :)

Előzmény: Glovas (34245)
Glovas Creative Commons License 2020.06.12 0 0 34245

Nekem is azt mondták, hogy majd tanítani kell a második szettet, de aztán mégse kellett mert felismerte magától :)

Előzmény: Bz81 (34241)
I.Blasius Creative Commons License 2020.06.12 0 0 34244

Köszi, írtam e-mailt.

Előzmény: cinyoka (34243)
cinyoka Creative Commons License 2020.06.11 0 0 34243

Szia! Igen a teljes szett annyi, sajna nem Bp-i vagyok de fel tudom juttatni a hétvégén... a XV. kerületbe... 

Előzmény: I.Blasius (34242)
I.Blasius Creative Commons License 2020.06.11 0 0 34242

Ha a szélterelő teljes szett ára a 6000, engem érdekelne. Bp-i vagy?

Bz81 Creative Commons License 2020.06.11 0 0 34241

Köszi a gyors infót, akkor holnap át is cseréltetem. :)

Előzmény: meri (34240)
meri Creative Commons License 2020.06.11 0 0 34240

Kia Ceed JD, 2018, használtan vett téli alu-szett. Csere után szépen felismerte pket, semmit nem kellett csinálnom.

Előzmény: Bz81 (34239)
Bz81 Creative Commons License 2020.06.11 0 0 34239

Sziasztok!

Idén vettem az autóm, és most már időszerű lenne a gumi vagyis a komplett kerékcsere :). Az lenne a kérdésem, hogy mivel ezeken már ilyen tmps szelep van, kerékcsere után ezek magukat automatikusan feltanítják magukat ,vagy vissza kell menni ilyen esetben a márkad szervizbe? Hívtam egy közeli(Tbálinti) gumist, de ő azt mondta, hogy passz és nem is tudnák feltanítani, ha kellene.

Más: pár hónapja jártam a fórumon legutóbb, úgy látom nem sok minden változott, még most is az olaj körül "folyik" a téma :P

cinyoka Creative Commons License 2020.06.10 0 0 34238

nebasssz..... én még 11-ért vettem :/ ok, akkor legyen az is 6000Ft

Előzmény: dokeee (34237)
dokeee Creative Commons License 2020.06.10 0 0 34237

Dehát az a szőnyeg 7200, ha most megrendelem újonnan.

cinyoka Creative Commons License 2020.06.10 0 0 34236

Sziasztok Cartársak! Úgy néz ki összejött az autócsere-bere végül is jó áron beszámolták a KIÁ-t.... viszont!!! Így eladóvá vált egy garnitúra kb két hónapot (sem) használt gumi-szőnyeg garnitúra, egy szett (4db) légterelő , igaz most még nem annyira időszerű de egy garnitúra  jó állapotú 15"-os téligumi (Hankook)....ha valakinek felkeltettem az érdeklődését emilben érdeklődjön (publikus) 

A légterelőkről csináltam képeket, a többiről kérés szerint...

Ja, az árak: szőnyeg 8000

szélterelő: 6000

téli gumi: 6000/db 

Akos_IKS Creative Commons License 2020.06.05 0 0 34235

https://info009843.wixsite.com/szmagad

Kérsz időpontot, a szerviz részben lecserélik 5.000 forintért az olajat és az olajszűrőt úgy, hogy Te öntöd be, amit vittél (szűrőt is vihetsz). Magadat már csak nem vered át! :)))

Előzmény: aamen (34233)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.06.05 0 1 34234

Ez az egyetlen leírás az olajról:

TOTAL QUARTZ 9000 ENERGY HKS-G310 5W30 Speciálisan Hyundai és Kia gépjárművekhez kifejlesztett motorolaj, melyet a Hyundai és Kia modellek első motorolaj töltésére használnak a gyártók.

Semmi speciális kenési tulajdonság nincs a motorolaj műszaki adatlapján:

Azt kell látni, nincs olyan nemzetközi szabvány, hogy HKS, mert ez egy mozaikszó. Olyan van, hogy ACEA, API.

Mintha csak és kizárólag Varta akkut tehetnél a Skodába/VW-be, mert a gyárban ezzel szerelik az autót, ergo minden más fokozottan károsítja a vezetékeket és a fogyasztókat. És csak és kizárólag Continental gumit vehetnél rá, mert a gyárban ezzel szerelik az autót, ergo minden más gumi fokozottan tönkreteszi a futóművet és a rugózást. És a Hondába csak ASF olajat tehetnél, mert a gyárban ezzel töltik elsőre... És ha egy országban nem elérhető ezen termékek valamelyike, akkor hamar megadja magát.

Előzmény: rcsz (34232)
aamen Creative Commons License 2020.06.05 0 0 34233

"miért nem szánsz rá plusz 15 ezret, veszel egy tök jó olajat hozzá, aztán egy kis szervízben beletölteted a márkaszervíz látogatás után?"

én annó amikor megvettem az autót a 10 ezres csereperiódusra álltam rá, tavasszal márkaszerviz ősszel privát szerviz cserélte az olajat
amióta meg nem garis tavasszal is privát szerviz
240 ezer van benne, amikor utoljára voltam mesternél kérdeztem mire számítsak, aszonta ez még hosszasan autó lesz

Előzmény: I.Blasius (34231)
rcsz Creative Commons License 2020.06.05 0 0 34232

Hogy neked milyen információid vannak? Volt és folyamatosan van az olajakra vonatkozólag mindefajta "tudományos" érvelés, hogy miért csak ezt meg azt lehet bizonyos tipusokba használni! A folyamatos sujkolása, magyarázása, figyelmeztetése a "nagyérdeműnek" azt eredményezte, hogy aki próbálja óvni az autóját figyelembe veszi ezeket. Az átlagember azt tapasztalja, hogy rengeteg változás történt autógyártás tekintetében is. Régen persze nem volt ez a "hisztéria" olajcsere miatt. Volt egy pár féle és kész. Senkinek nem volt vele problémája. 

Neked ha van tudomásod arról, hogy kábítás ez az egész, és valami bizonyitékod is van erre, szivesen látnám.

Tisztában vagyok én is azzal, hogy sok területen "hintába" tesznek akit csak lehet. Ha meg baromira nem mindegy, hogy milyen olajat kap az autónk, akkor a rosszabb olaj igenis jobb esetben csak fokozottabban károsítja a motort stb. rosszabb esetben pedig hamar megadja magát.

Egyébként a többi olajos cég nem harsogná, hogy milyen hamissággal próbàlkozik a TOTAL? Konkurencia van, érdekük lenne nem?

Előzmény: Akos_IKS (34230)
I.Blasius Creative Commons License 2020.06.05 0 0 34231

Én most próbát teszek a Zay utcai szervízzel, meglepetésemre a 40 ezres szervízre 75 ezres árat mondtak, ami meglepően jónak tűnik, tavaly 30 ezernél Érden 65 ezret fizettem, pedig a 40 ezres, ha jól néztem "nagyobb" szervíz.

Ha ennyire nem bízol a márkaszervíz által betöltött olaj minőségében, miért nem szánsz rá plusz 15 ezret, veszel egy tök jó olajat hozzá, aztán egy kis szervízben beletölteted a márkaszervíz látogatás után? Így meglesz a pecséted, és a tuti jó olajad is.:)

Előzmény: powerjimmy (34228)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.06.04 0 0 34230

a TOTAL által specifikusan (HKS) olajat fejlesztett ki

HKS = Hyundai Kia Specific

Ha én lennék a marketing igazgató, én is hasonló baromságot találnék ki körítésnek. Ez egy sima ACEA A5 API SL motorolaj, amit egy ideig a Hyundai és a Kia használt az első olajfeltöltéshez.

Nem, elkezdte lassan károsítani a motort.

Jajmár... :)

Előzmény: rcsz (34211)
ikim2025 Creative Commons License 2020.06.04 0 0 34229

Gödöllő :))

Előzmény: powerjimmy (34228)
powerjimmy Creative Commons License 2020.06.04 0 0 34228

Kedves Fórumozók! Én is hamarosan újabb éves szervíz előtt állok. Eddig Vácra hordtam szervizelni az 1,6 GDI-it. De beültettétek a bogarat a fülembe az olajcsere kapcsán. Hogy esetleg nem tesznek bele rendes olajat....így hiába vigyázok a kocsira. Van jó tapasztalatotok valamelyik Budapesti vagy Pest megyei szakszervízzel? Akikben lehetne bízni.

tuzer Creative Commons License 2020.06.04 0 0 34227

Köszönöm.

Előzmény: Akos_IKS (34226)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.06.04 0 0 34226

ZSU-nál van:

37-123200007 *P3Szűrő, utastér levegő MEYLE 3.316 Ft

K1314A_FIL * *SZPollenszűrő FILTRON 5.344 Ft

CUK24013 *P3Szűrő, utastér levegő MANN-FILTER 5.536 Ft

LAK447 *LUtastérszűrő KNECHT 7.680 Ft

Árgarancia van, vagyis bármelyiket olcsóbban megtalálod itthon, odaadják annyiért. Nekem is aktívszenes van, a sz*rszag ugyanúgy bejön a Váli völgyben, szóval ez nem gázálarc, nah. :)

Előzmény: tuzer (34225)
tuzer Creative Commons License 2020.06.04 0 0 34225

Kösz. Aktívszenes pollenszűrőjük nincs.

Előzmény: ikim2025 (34223)
tuzer Creative Commons License 2020.06.04 0 0 34224

Voltam náluk párszor, az egyetlenek, akik nem zavartak el a kocsi mellől, eddig csak jó tapasztalatom van velük. (Külföldi utam előtt hozzámvágtak fél liter tartalékolajat - grátisz). Mellesleg hatósugaramon belül eddig az egyetlenek, akik Total olajjal dolgoznak, ezért bánnám, ha elk@rvulnának....

Előzmény: rcsz (34222)
ikim2025 Creative Commons License 2020.06.04 0 0 34223

Én náluk szoktam szűrőket venni.Több üzletük van Budapest szerte.

http://www.filtercenter.hu/HolVagyunk.html

Előzmény: tuzer (34221)
rcsz Creative Commons License 2020.06.04 0 0 34222

Megesküdnek bár mire, és naná, hogy mehetsz. Figyelj oda mindenre, csak jó tanács. Az aktívszenes pollenszűrő a legjobb. Az "árúkereső" kiadja hol érdemes venni.

Előzmény: tuzer (34221)
tuzer Creative Commons License 2020.06.04 0 0 34221

Kia Szabó megesküdött, hogy nincs gondjuk az eladással, mehetek....

Korábban volt szó az aktívszenes pollenszűrőről, megreszkíroznám (1,6 gdi), Mifélét célszerű venni és hol /Bp?

Köszönöm!

János623 Creative Commons License 2020.06.04 0 0 34220

Szia nekem 90 lovas van. És ez valóban ennyit tud. Szerintem. Az erősebb verziót még nem vezettem. Így véleményem nem biztos hogy helytálló.

Előzmény: Revaaa (34218)
cinyoka Creative Commons License 2020.06.03 0 0 34219

Üdv Cartársak! Egy kis extra bevételhez jutottam és majd 50 éves koromra végre kipipálhatom a bakancslistámon lévő crossovert is (még soha nem volt) :) Viszont így a jelenleg megévő 2015 KIA Ceed SW 1.6CRDI 128le autóm mindösszesen 107ekm-el eladóvá vált, természetesen még bőven garanciális, az összes szervíz márkakereskedésben időben elvégezve...még nem hirdettem meg sehol, ha valakit érdekel emilem publikus, képeket több infót tudok küldeni, ide nem tenném fel, nem akarom untatni a fórumlakókat :) Joe

Revaaa Creative Commons License 2020.06.03 0 0 34218

Sziasztok! Használt gépjármű vásárlása előtt állok. Kia Pro Cee’d(2011). A kérdésem az lenne, hogy az 1.4es benzinesek között van 90 lóerős illetve 109 lóerős. Valóságban mennyi lehet a teljesítmény különbség? Valahol találtam egy cikket nemreg, ahol azt írták, hogy mindenben teljesen egyforma a két motor, csupán a nyugat-európai adózás miatt van letagadva az a pár lóerő.

Válaszotokat előre is köszönöm!

rcsz Creative Commons License 2020.06.01 0 0 34217

A szervizvezető meg a szerelő is "boltolhat". Akár külön is, de akkor, hogy kaphatná meg az autó ami kell neki:-) ?

Előzmény: KAti (34216)
KAti Creative Commons License 2020.06.01 0 0 34216

"ha van valakinek tutira olyan szerviz ajánlata ahol ezek nem fordulnak elő" - ilyen nincs. Még ha te magad vagy a szerelő, akkor sem tudhatod, hogy a szervizvezető hogyan boltol az olajjal, gyertyával, ... amit eredetinek hisznek a szerelők is. 
Nem állítom, hogy van ilyen, de nem lehetetlen. Ez is egy bizalmi dolog, vagy még inkább hit kérdése. El kell hinned, hogy az autó azt kapja, amit kell.

Benben Creative Commons License 2020.06.01 0 0 34215

Pontosan. Az üzlet, jelen esetben, a kagylósokkal köttetett.

Az már csak egy mellékszál, hogy a Cee'd esetében, a kötelező alkalmával három árajánlatot kértem, de egyikben sem szerepelt, a gyár által javasolt gyártó.

Előzmény: dokeee (34214)
dokeee Creative Commons License 2020.06.01 0 0 34214

Ja, ez leginkább marketing kérdés.

Előzmény: Benben (34212)
Benben Creative Commons License 2020.06.01 0 0 34213

No ezt jól szétszórta, bocs, előnézetben nem ilyen volt.

Benben Creative Commons License 2020.06.01 0 0 34212

"Azt irják a gépkönyvben, hogy a TOTAL által specifikusan (HKS) olajat fejlesztett ki erre a két márkára. Amennyiben ez igaz, más fajta olaj nem fog jót tenni a motornak."

Ezt legfeljebb a TOTAL szeretné igaznak vélni. A korábban használt JD Cee'd-em, és a mostani i30 PDE autóm manuáljában is az alábbi ajánlás szerepel:                                   

Egyébként meg a kézikönyvi ajánlásokra, úgy általában, nagy ívben tesz minden márkaszerviz.

Most nálam is HKS van benne. :)

rcsz Creative Commons License 2020.06.01 0 0 34211

Szia!

Azt irod "szerencsére átvészelte". Nem, elkezdte lassan károsítani a motort. Azt irják a gépkönyvben, hogy a TOTAL által specifikusan (HKS) olajat fejlesztett ki erre a két márkára. Amennyiben ez igaz, más fajta olaj nem fog jót tenni a motornak.

A TC. - n volt egy cikk, egyes márkaszervizekről. Úgy vittek be autókat, hogy megjelöltek bizonyos alkatrészeket filccel.

Ki jött az autó és azt látták, hogy nem cserélték azokat! A másik vizsgálódásuk az olaj volt. Azzal kapcsolatban is ki derült, hogy előfordul csalás. A kiürült, elvileg hulladék hordókért 6- 8 ezer ft. pénzt kapnak.

Nem kevés pénzt lehet realizálni tehát olcsóbb olaj betöltésével. 

Amennyiben,  ha van valakinek tutira olyan szerviz ajánlata ahol ezek nem fordulnak elő tegye közkincsé.

Előzmény: ikim2025 (34209)
Matracot Creative Commons License 2020.06.01 0 0 34210

A kis szerelők viszont nem adnak garanciát, ha például egy 2017-es kocsiról van szó.

A pappas pedig még magasabb áron ügyködik.

Előzmény: ikim2025 (34209)
ikim2025 Creative Commons License 2020.06.01 0 0 34209

Most már mindegy,szerencsére átvészelte a motor,nem lett baja,csak a bizalom veszett el.

Különben csak azon izgultam,hogy nehogy az legyen,hogy Suzuki olajat öntöttek bele,és annak meg más a specifikációja.(nem tudom,hogy mi kell a Suziba).

Az árakról,ha hivatalos szervízbe viszed,naggyából egyformán 14-15 000 Ft az óra díj,úgy hogy mindeggyik drága.Az anyagra meg 2-3 x os árat mondanak,mint amit a netről meg tudnál rendelni,ezt el kell fogadni,ebből élnek,ennyi.Vagy viszed kis szerelőhöz,valamivel olcsóbb,meg az anyagra talán nem tesznek annyi hasznot.

Előzmény: Matracot (34208)
Matracot Creative Commons License 2020.06.01 0 0 34208

Lehetséges, hogy akkor még nem tudta melyik a bele való gyárilag? Attól a szervizben még bele lett öntve a totál olaj.

Úgy tudom régen chevy szerviz volt.

Előzmény: ikim2025 (34206)
dokeee Creative Commons License 2020.06.01 0 0 34207

A Pappasnál a Hunyadi úton is Lukoilt használtak. 5e ft/l áron.

Előzmény: ikim2025 (34206)
ikim2025 Creative Commons License 2020.06.01 0 0 34206

Hogy Vácon mi volt a gond?

Kb.2 éve történt.

Hát ugye gyárilag a Shell v a Total olaja való a vasba,mikor fizettem,a munkafelvevő elsorolta miket csináltak,és mondott egy olaj nevet (már nem emlékszem,hogy mit,de nem ezeket,de remélem kompatibilist).Mondom nem Total való bele?

Jaa,de,akkor azt tettünk bele.

FAFA,akkor jó. :(( és az is került a számlára.

Én úgy vagyok vele,ha így dumálnak,nekem elmegy a bizalmam a szervíztől,nem tudom ti hogy gondoljátok?!

De Vácon nem kimondott Kia szervíz,csinálnak Sutyukit,meg mást is,úgy tudom,Gödöllő meg Kiás.

Monjuk,láttam már ott is más márkát.

Előzmény: Matracot (34204)
kiapepe Creative Commons License 2020.05.31 0 0 34205

Sziasztok! A rádió nem szól csak a kormányról vezérelve.  Csak ki-be kapcsolni lehet a saját gombjával, egyébként semmire nem reagál. Az autó 2009 es. Tud valaki segíteni?

Matracot Creative Commons License 2020.05.31 0 0 34204

Gödöllőt nem kell erőltetni, de hogy Vácon mi a gond azt nem tudtuk meg.

Előzmény: rcsz (34203)
rcsz Creative Commons License 2020.05.31 0 0 34203

A gödöllői nagyon drága.

Előzmény: Matracot (34200)
Matracot Creative Commons License 2020.05.31 0 0 34202

Miért, mi volt negatív, vagy a pozitív, kb mikor voltál ott?

Előzmény: ikim2025 (34201)
ikim2025 Creative Commons License 2020.05.31 0 0 34201

A Gödöllőit ajánlom,a Vácit nem annyira.

Kipróbáltam mind a kettőt.

Előzmény: Matracot (34200)
Matracot Creative Commons License 2020.05.31 0 0 34200

Sziasztok,

Milyen tapasztalatok vannak a Gödöllői és a Váci szervizzel?

stefi001 Creative Commons License 2020.05.29 0 1 34199

Lényeget az alábbi link tartalmazza:

https://ka-autoszerviz.hu/az-eltomodott-uzemanyagszuro-jelei/

A gépkönyv szerint: Nehéz induláskor vagy rendellenes üzemanyag nyomásnál azonnal cserélje ki az üzemanyag szűrőt, függetlenül a karbantartási ütemezéstől.

Gondolom, a Rio-hoz hasonlóan, a hátsó ülés alatt található.

Előzmény: l.csaszar (34198)
l.csaszar Creative Commons License 2020.05.29 0 0 34198

Sziasztok! 12 éves autóban érdemes cserélni a benzinszűrőt? A neten talált leírások szerint elég macerás. Valahol a hátsó ülés alatt van, és nem olyan kiképzésű, mint amiket minden autósboltban kapni lehet. El szokott ez tömődni, okozhat fogyasztás-növekedést, vagy bármi más problémát?

Glovas Creative Commons License 2020.05.28 0 0 34197

Azt egy egészen apró kosz is megakasztja. Nézd meg nem került-e be valami ágdarab vagy föld. Néha nekem is elakad, de mindig a kosz a ludas.

Előzmény: geddan0903 (34196)
geddan0903 Creative Commons License 2020.05.28 0 0 34196

Sziasztok,

2008-as KIA Ceed SW -ben az elektromos visszapillantó motorja az anyósülés felől nem mozgatja a visszapillantót, de hallani, ahogy erőlködik a motor.

A jelenség gyújtás levétele után is fenn áll.

Mit lehetne tenni?

Az akkumulátor így előbb-utóbb le fog merülni.

Köszönöm.

cspeter80 Creative Commons License 2020.05.28 0 0 34195

Meglett, hátha másnak is hasznos: RR_P/OUTLET

Előzmény: cspeter80 (34194)
cspeter80 Creative Commons License 2020.05.28 0 0 34194

Bocsánat, nem helyzetjező, hanem index.

Előzmény: cspeter80 (34193)
cspeter80 Creative Commons License 2020.05.28 0 0 34193

Sziasztok! A helyzetjelzők nem működnek. Gondolom első körben a biztosítékot kellene megnézni, de a kézikönyv szerint nincs dedikált biztosítéka. Melyiket kellene ellenőriznem? 2010-es Ceed. Köszönöm!

Cobalt14 Creative Commons License 2020.05.28 0 0 34192

Azért, mert valamiért notórius tükör meghúzók vagyunk, a Logannek is tiszta karc volt annó mind a két tükre, de máshol meg nem nagyon, és már a Kia-n is találtam egyet. Gondoltam, ha felkerül rá egy átlátszó fólia, akkor azért az ezeknek egy jelentős részét benyeli, és én se kapok idegrohamot, ha meglátok egy új nyúzást. :) 

Előzmény: meri (34190)
Cobalt14 Creative Commons License 2020.05.28 0 0 34191

Nagyon köszi, megkeresem őket!

Előzmény: Akos_IKS (34189)
meri Creative Commons License 2020.05.28 0 0 34190

Ez mérjó ez? :)

Előzmény: Cobalt14 (34188)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.05.28 0 0 34189

Náluk voltam, abszolút korrektek. Szerintem bármit lefóliáznak, nem ugranak el a munka elől.

Előzmény: Cobalt14 (34188)
Cobalt14 Creative Commons License 2020.05.27 0 0 34188

Nem tudna esetleg valaki ajánlani lehetőleg Pest megyében olyan helyet, ahol megoldható volna csak a külső visszapillantó tükrök átlátszó fóliázása? Írtam már pár cégnek, de van aki vissza se ír, aki meg igen, azok nem vállalják.

rcsz Creative Commons License 2020.05.27 0 0 34187

Még van egy évem akkor majd érdeklődöm. Csak az jöhet szóba ahová vihetek olajat, nézhetem a munkát!

Egerben van egy nagyon jó fagyizó meg fűrdő. Amennyiben a fenti elvárásaim méltányolják, akár oda is el mennék :-)

Előzmény: Glovas (34186)
Glovas Creative Commons License 2020.05.27 0 0 34186

Melyik városba kirándulsz el vele? Ha van jó fagyizó én is oda megyek ;)

Előzmény: rcsz (34179)
rcsz Creative Commons License 2020.05.27 0 0 34185

Árulják az ingatlant, műhelyel együtt, ez lehet magyarázata a flegma, megoldatlan (garanciális minimális, de hosszú távon sokba kerülő tarzozék hiàny) problémára.

Mokor oda mentem, korrekt volt a munkafelvétel (a sz.vezető volt). Jeleztem a garis észrevételem, valamint mondtam, hogy lég - és pollenszűrőt valószínüleg nem kell cserélni (7500 km./2 év) Ja, motorolajat nem hozhattam mert hamisítják!

Az olajcseréig voltam az autónál. A légszűrőt még ekkor előttem nézte meg a szerelő. Portalan, fehér volt. Nem kellett cserélni. Az olajat egy helységből hozta, habár láttam, hogy 2 hordó olaj pumpával a műhelyben van. A szervizelés után megjegyezte, hogy a pollenszűrőt kicserélte (!) rákérdeztem a garanciális hiányosságra, megvonta a vállát és szó nélkül ott hagyott. (Megjegyzem, hogy a számlán nem szerepelt költségként a pollenszűrő) Ezek után nem szándékoztam jattot adni, de az említett szűrőcserére hivatkozás után úgy éreztem, hogy adnom illik.

Otthon eszembe jutott, hogy miután még nem volt Kiám megnézem hol van ennek a pollenszűröje, legalább tudom legközelebb, hogy hol van ha cserélni kell. Hát kb. 3 perc volt, hogy hozzáférjek. Kivettem és láttam, hogy szennyezet. Tehát hazugság volt, hogy ki lett kicserélve. (Nem tudom egyébként, hogy ezen az eredeti szűrőn van-e Kia felírat) Ezután megnéztem az olajszintet. Egy cm. - re volt a max. felett. Felhívtam hàt a sz.vezetöt elmondtam a tapasztalatom. Védte az alkalmazottját a tények ellenére, majd azt mondta, hogy nem lett túltöltve a motor olajjal és azt egyébként járó motornál(!) kell ellenőrizni. Ehez az utóbbihoz inkább nem is írok semmit. 

A bizalmam teljes mértékben elveszett velük kapcsolatban.

Ez történt tehát. Lehet, hogy csak én voltam ilyen szerencsétlen, de azért abban biztos vagyok, hogy egy megszünőben lévő szervízbe biztosan nem mennék!

Előzmény: _ericcartmen_ (34180)
KAti Creative Commons License 2020.05.27 0 0 34184

Szerintem ha sokat állt a vétel előtt az autó, tankold tele E mentes benzinnel. Utána, ha gyakran fogy, elvileg jó az E10-es is.

10 éves autón én km-től függetlenül cseréltetném - de legalább alaposan ellenőriztetném-  a vezérlést.

Előzmény: snail24 (34183)
snail24 Creative Commons License 2020.05.26 0 0 34183

Sziasztok! 

Most vettem egy 2010-es KIA ceed kombit és a régi autóm (2002-es opel corsa) valószínűleg az új benzin miatt is elkezdett dadogni (nem ment egy henger, de szeleptisztító adalékkal sikerült helyre hozni). Most egy kicsit tartok tőle, hogy nehogy baja legyen az újonnan vett autónak is. Mit javasoltok, mit tankoljak bele? A corsára azt mondták, hogy E5-ös benzint, mert úgy biztos nem lesz gond. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nagyon keveset járok naponta az autóval és ráadásul csak pár kilométert. Másik kérdés, hogy mikor érdemes vezérműláncot cserélni benne? Valaki azt mondja, hogy kb.200.000-nél, de hallottam, hogy volt akinek elszállt 135.000-nél ugyanebben a típusban.

Lbx Creative Commons License 2020.05.26 0 0 34182

Detto!

Rossz tapasztalatom volt, de a reklamáció során javítottak. Fékalkatrészek cseréjekor a megállapodott, és egyben árajánlat alapját képező egyetlen márka alkatrészei helyett 4 cég termékéből rakták össze a féket. Miután megreklamáltam, helyesbítettek, plusz a kimozdult ablakvezető szigetelőt is szó nélkül helyrerakták - mondjuk ez utóbbi három kézmozdulatból állt.

Szóval nem tudom, hogy ajánljam-e őket, vagy sem.

tuzer Creative Commons License 2020.05.26 0 0 34181

Na ja, de az én időpontom 3 nappal a jogvesztő időpont előtt van....

Előzmény: _ericcartmen_ (34178)
_ericcartmen_ Creative Commons License 2020.05.26 0 0 34180

Leirod mi volt a rossz tapasztalat?

rcsz Creative Commons License 2020.05.26 0 0 34179

Én is azért mentem oda mert inkább jó véleményeket olvastam róluk. A tapasztalásom után viszont én nem ajánlom őket. Amennyiben bevállalja bárki, figyeljen oda mindenre. Minden esetre én újabb tapasztalattal "felvértezve", a következő garisra inkább távolabbra megyek, egy kirándulàssal egybekötve.

Előzmény: _ericcartmen_ (34175)
_ericcartmen_ Creative Commons License 2020.05.26 0 0 34178

Szerintem nem kell kapkodni, nem hiszem hogy hihetetlen kereslet lenne 2000nm-es 800 milliós házikókra.

Nekem július elején esedékes az éves szerviz, de nem hiszem hogy emiatt előrébb fogom hozni

Előzmény: tuzer (34177)
tuzer Creative Commons License 2020.05.26 0 0 34177

Felhívtam őket, esküsznek, hogy a szervízt nem érinti. Biztos, ami ziher, kérek máshova is időpontot, legfeljebb lemondom.

tuzer Creative Commons License 2020.05.26 0 0 34176

Ez gáz, június végi időpontom van hozzájuk....

_ericcartmen_ Creative Commons License 2020.05.26 0 0 34175

Hello mindenki

https://ingatlan.com/xvi-ker/elado+haz/csaladi-haz/budapest+16+kerulet+batsanyi+janos+ut+28-32/22844296

Végignézve a helyszint és a képeket ez a villa magában foglalja a Kia Szabó (Vestar Auto) műhelyét, ami most eladó.

Van valakinek esetleg belső infója, hogy mi lesz ha eladják a villát? Megszűnik a szerviz vagy költözik?

Megbizható jó kis szerviz, itt is többen ajánlgatták már és nekem is pozitiv tapasztalataim vannak, sajnálnám ha új szervizt kéne keresnem.

Lbx Creative Commons License 2020.05.26 0 0 34174

A "szemellenzőnél" a telefonkohangositás mikrofonja az a rácsos kör alakú valami.

Előzmény: irreverzibilis (34171)
irreverzibilis Creative Commons License 2020.05.25 0 0 34173

logikus 

Előzmény: dokeee (34172)
dokeee Creative Commons License 2020.05.25 0 0 34172

Szerintem ha automata klímás, akkor ott méri a hőmérsékletet. A szemellenzőnél meg a kihangosító mikrofonja.

Előzmény: irreverzibilis (34171)
irreverzibilis Creative Commons License 2020.05.25 0 0 34171

már átbogarásztam a kezelésit,de passz higy mi lehwt a vezető oldali műszerfalon a kormánytól jobbra egy köralakú 2-3 centis szellőzőszerűség,de nem az mert levegő bem jött belőle és hasonlo szerkezet van a szemellenzőnél is

Skyline76 Creative Commons License 2020.05.25 0 0 34170

Szia, sajnos nem, ahogy az auto hold funkció is minden leállításkor alaphelyzetbe kerül (nem is értem)... Van itthoni okos megoldás (mindkettőre), írj rám, ha érdekel.

Előzmény: lemir2 (34164)
gnrb Creative Commons License 2020.05.25 0 0 34169

Nekem a német szervizkönyv alapján mondták (idén februárban Veszprémben), hogy nem OK, de csak azért, mert 1x túlment. A szerviz (1.4 CVVT) 30e km/2év, de az olajcsere 30e km/1év, és 14 hónap alatt ment kb. 25 ezret, a 2 hónap túllépés pedig már nem tolerálható. Ha ez nincs, garanciális lett volna (most májusig).

Előzmény: Zoltán 1 (34162)
solar1 Creative Commons License 2020.05.24 0 1 34168

Ezt az okozza, mint kiderult, hogy a főtengelyen 1 eve, egy buzgo szerelő műhely a gyárilag zsugortechnológiával felhelyezett fogaskereket levágta és kicserélte, amikor azt a Kia szervízben sem nyulnának hozzá soha semmi pénzért!!! Sajnos utángyártott készletet szereltek be, azaz főtengely fogaskerék is volt is a szettbe és cserélték elmondásuk szerint, (mákja volt, mert az a gyári kerék pocizióba volt és "csak" át kellett jelölnie a tengelyre) de mint kiderült két probléma is lett, ahogy írtad, hogy az erőtlenség oka az utángyártott (12.000 km ment) lánc biztos átugrása, másik pedig hogy a fogaskerék elmozdult fél fogat a főtengelyen és nincs pozicióba. Ez az új lánc felrakásánál derült ki. így nem rakható össze természetesen, mert nem lesz jó. Fél fog nem tudom, hány fok lehet de szinte biztosan nincs ekkora tűrés. Tehát uj, kizárólag gyári főteng.fogaskereket kell felrakni tökéletes pozicióba, amit max szárazon felpróbálva lehet "átjelölni" a főtengelyre és úgy "rázsugorítani". 

Előzmény: KAti (34158)
KAti Creative Commons License 2020.05.24 0 0 34167

Igen, de nem kereskedő, hanem egy "civil" valami családi kapcsolatból, aztán inkább a pénz mellett döntött.

Előzmény: aladar644 (34166)
aladar644 Creative Commons License 2020.05.24 0 0 34166

onnan hozták be az autót?

Előzmény: KAti (34165)
KAti Creative Commons License 2020.05.24 0 0 34165

Melyik országból származik? Úgy tudom, a hosszú garancia csak EU-n belül mozog át az autóval. Az én autóm is külföldről jött, él a garancia. Nem csak elvileg, használtam is. Furcsa kissé a litván (vagy lett, nem tudom :-) ) nyelvű szervizkönyv, de ennyi. Ki tudják tölteni, pecsételnek, ahova kell.

lemir2 Creative Commons License 2020.05.24 0 0 34164

Sziasztok a start-stop rendszer meg lehet úgy oldani, hogy a fordítottan működjön? Tehát csak akkor kelljen megnyomni a start-stop gombot, ha működtetni akarom. Gyanítom, hogy a műszaki vizsgán kötelező, hogy minden indításkor aktiválódjon a start-stop rendszer, mert csak így képes megfelelni az előírt káros anyag kibocsátási értéknek. 

irreverzibilis Creative Commons License 2020.05.23 0 0 34163

ha mégis úgy érzed,hogy a szervízkönyv alátámasztja az igazadat,akkor keresd meg a Kia központot 

Zoltán 1 Creative Commons License 2020.05.23 0 0 34162

Szia. Igen meg lett kérdezve 2 szervizben is és sajnos az volt a válasz hogy a garancia nincs. Hogy miért azt nem tudom ugyanis a szervizkönyvet nem is látták.

Üdv Zoltán 

Előzmény: gnrb (34161)
gnrb Creative Commons License 2020.05.23 0 0 34161

"a gari már elszált mert az autó kintről lett hozva" Miből gondolod? Megkérdezted?
Én 2013-as Rio-t hoztam, azt mondták, ha a szervizkönyv szerint mindent betartottak, akkor elfogadják és az autó garanciális! Akkor nem, ha valami kimaradt, vagy pl. egyszer is túlmentek az előírt perióduson, akár km-ben, akár évben (mint nálam). Egy kérdést mindenképp megér...

Előzmény: Zoltán 1 (34155)
blackjack11 Creative Commons License 2020.05.22 0 0 34160

Szerviz megörtént, teljesen korrektek voltak Pécsett a Pappasnál. 50 e alatt megállt, olaj, olajszűrő lett cserélve, + átvizsgálás volt.

Előzmény: Pgabor79 (34119)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.05.22 0 0 34159

Kiütötték... Újra kiütötték...

Nekem több kérdésem nincs is. A környékére sem mennék egy ilyen szerviznek. Amúgy tipikusan magyar sztori. :(

Miközben Google-ban első találat.

Hozzáteszem, pont azért van teljesítményvesztés, mert a munkaütem egy részében nincsenek zárva a szelepek, hiszen átugrott a vezérműlánc. Ehhez OBD2 csatlakozó sem kellett volna, sem a hibakód kiütése.

Előzmény: KAti (34158)
KAti Creative Commons License 2020.05.22 0 0 34158

Majd valaki magyarázza el, hogy a lánc nélkül egymástól függetlenül forgatható vezérműtengelyek és a főtengely hogy van elcsúszva egymástól :-(

Előzmény: solar1 (34156)
aamen Creative Commons License 2020.05.21 0 0 34157

trélerezd be egy márkaszervizbe
vagy olyanba ahol ismerik a típust

Előzmény: solar1 (34156)
solar1 Creative Commons License 2020.05.21 0 0 34156

Sziasztok! Vad kérdésem lenne! Tudnátok segíteni, hogy Kia Ceed 2010 es 1.4 benzin 90 LE, 130 ezer van benne és motorhibát irt ki a kis sárga gonosz lámpa. Kiolvasva azt "mondta", hogy a főtengely jeladó hiba, de az auto -30 teljesítményvesztést produkált. Kiütötték a hibát, persze 10 perc menet után ujra hiba volt, de vegig teljesítményvesztés volt jelen! Újra kütötték, de itt nagyobb lehet a baj, mint kiderült. Mondván, hogy a lánc átugrott és azért ment el a vezérlés. Szétszedés után laza lánc volt, valószínű a feszítő nem volt elég erős és emiatt ugorhatott át talán indtáskor pár fokot. Az új lánckészlet felrakásakor kiderült, hogy mikor a két vezérműtengely holtponton van és hozzá képest a főtengelyen a fogaskerék fogak nem stimmelnek, azaz elmozdultak pár fokot és a lánc így nem rakható ugye fel. Azt mondják, hogy az a fogaskerék zsugor technológiával kerül felszerelésre a gyárba és azt soha nem kell cseerélni, mivel az nem mozdulhat el, de mégis. És persze nincs is jelölés a főtengelyen, hogy a fogaknak hol lenne a pontos állása. Hogy lehetne azt leszedni onnan, melegítéssel, és hogy éli túl a főtengely vagy annak a szénszerkezete a melegítést? Vagy hogyan lehetne aér máshogy leszedni azt a fogskereket? Köszi előre is :)

Zoltán 1 Creative Commons License 2020.05.21 0 0 34155

Köszönöm a választ de sajnos a gari már elszált mert az autó kintről lett hozva.

Üdv Zoltán 

Előzmény: aamen (34154)
aamen Creative Commons License 2020.05.21 0 0 34154

a hiba okáról ugyan fogalmam sincs de ha eccer még garis az autó akkor miért nem lököd be egy márkaszerviz ajtaján hogy csinálják meg akármi is legyen az és kész?

Előzmény: Zoltán 1 (34153)
Zoltán 1 Creative Commons License 2020.05.21 0 0 34153

Sziasztok Ceed tulajok. 

Találkozott valaki olyan jelenséggel hogy hideg motornál oké minden ahogy felmelegszik kezd ingadozni az alapjárat. 

Voltam szervizben a gép nem mutat semmi hibát. 

1.6crdi 2014 évjárat 139000km ha valakinek lenne esetleg ötlete hogy mi okozhatja megköszöném. 

Üdv Zoltán 

jwkllr Creative Commons License 2020.05.20 0 1 34152

Ebben nem volt gyárilag sem.

Előzmény: I.Blasius (34146)
Matracot Creative Commons License 2020.05.20 0 0 34151

Kettős tömegű elvileg van.

Menü nyelv beállítás?

Előzmény: Matracot (34144)
rcsz Creative Commons License 2020.05.19 0 1 34150

" elromlékony" ez jó :-)

Előzmény: aamen (34149)
aamen Creative Commons License 2020.05.19 0 0 34149

picit csodálkozom
eddig úgy tudtam a crdi-ben nincs kettős tömegű
persze lehet hogy verzió függő
mindenesetre ezzel kapcsolatos meghibásodásról se hallottam még, más típusoknál pedig eléggé elromlékony ez a dolog

Glovas Creative Commons License 2020.05.19 0 0 34148

Valamiből engedni kell azt a 40%-os árengedményt a szervízeknek :))

Előzmény: I.Blasius (34147)
I.Blasius Creative Commons License 2020.05.19 0 0 34147

Most nézem, az autoalkatreszonline24-en ugyanez 141 ezer. Van azért az Unixnak egy árrése...

I.Blasius Creative Commons License 2020.05.19 0 0 34146

"2016 július utáni gyártású 1.6CRDI - ben van kettőstömegű?"

Az Unixnál van a 136 lovas CRDI-hez szerény 358 ezerért.:) Igaz, lehet, hogy nem stimmel a katalógusuk.

Előzmény: Matracot (34144)
rcsz Creative Commons License 2020.05.19 0 0 34145

Bár csak az lett volna.

Teljesen kizárt a félreértés, mert váltóolaj szint, ráadásul automata nem is lehetett téma az autómnál. A motorolaj csere utáni túltöltést kifogásoltam.

Előzmény: KAti (34143)
Matracot Creative Commons License 2020.05.19 0 0 34144

Sziasztok,

2016 július utáni gyártású 1.6CRDI - ben van kettőstömegű?

A műszerfalon a km számlálónál, szeretném a szöveget angolra állítani, van rá lehetőség, ha igen hogyan?

KAti Creative Commons License 2020.05.19 0 0 34143

Nem lehet, hogy félreértés volt, és a szervizvezető automata váltó olajszintre gondolt?

Előzmény: rcsz (34142)
rcsz Creative Commons License 2020.05.18 0 0 34142

Így kell ahogy írod. Egy pillanatra be vitt a hintába, mert ugye márkaszervíz vezető mondta. Azután elgondolkodtam, milyen egyéb "szakszerű" dolgokat követhetnek el még ebben a szervízben.

Előzmény: cápaFeri (34141)
cápaFeri Creative Commons License 2020.05.18 0 0 34141

Nem járó, de üzemmeleg motornál a leíllítás után 5-10 perccel, hogy a körben lévő olaj visszacsurogjon. Lehet valami tényleg változott, de szerintem nem....:-) Ez nem márkaspecifikus dolog, puszta gépészet. Egy márkaszervíznek nagyon nem kellene rossz infókkal tömni a tulajokat! :-)

stefi001 Creative Commons License 2020.05.18 0 1 34140

Valaki nagyon rosszul tudja! Lehet, hogy én lennék az? Jellemzően hideg motornál mérjük, bár vannak típusok, amelyeknél a gépkönyv szerint meleg motornál mérendő, de, hogy járó motornál, olyanról még nem hallottam.

TALÁN FRISSÍTENI KELLENE AZ ISMERETEIMET!!!

Előzmény: rcsz (34139)
rcsz Creative Commons License 2020.05.18 0 0 34139

Sziasztok!

Megosztom veletek egy márkaszervíz válaszát arra az észrevételemre, hogy (1cm a max. fölött) túltöltötték az olajat, "járómotornál kell ellenörizni az olajszintet".

blackjack11 Creative Commons License 2020.05.16 0 0 34138

Pécs Pappas

Előzmény: Pgabor79 (34119)
Qubo Creative Commons License 2020.05.16 0 0 34137

Igen odajárok. Az előző autómmal is hozzájuk jártam és akkor is vittem az olajat.

Előzmény: rcsz (34136)
rcsz Creative Commons License 2020.05.16 0 0 34136

Ez a Szabó volt? Mert nekem nem engedték, hogy vigyek olajat. Pedig előre mondtam origináltat, szàmlával vinnék!

Előzmény: Qubo (34135)
Qubo Creative Commons License 2020.05.16 0 0 34135

A hozott olajról Neked kell rendelkezned számlával, mert csak úgy van garancia az olajra.

Előzmény: Qubo (34134)
Qubo Creative Commons License 2020.05.16 0 0 34134

Ez ugyan Pesten van a 16 kerületben, de ez a "szabály" bárhol az országban így van. Eddig még mindegyik új autómmal meg tudtam így csináltatni a kötelező szervizeket. Ha másként állítja a kiszemelt szerviz, akkor keress másikat.

Előzmény: fec73 (34132)
fec73 Creative Commons License 2020.05.15 0 0 34133

bocsánat...olajat...

Előzmény: fec73 (34132)
fec73 Creative Commons License 2020.05.15 0 0 34132

Szia, köszi a infót...

Akkor vihetek olajt?

Ez a szerviz melyik?

Köszi

Előzmény: Qubo (34131)
Qubo Creative Commons License 2020.05.15 0 0 34131

Ja lemaradt: 23.000Ft volt a munkadíj és az olajszűrő, mert ezeket a szerviz adta.

Előzmény: fec73 (34129)
Qubo Creative Commons License 2020.05.15 0 0 34130

Én vittem a 4 liter olajat, otthon kicseréltem a pollenszűrőt a szerviz előtt. Csak olajat cserélnek és a pollenszűrőt, ha Te nem cserélted ki magadnak eddig. (én 5.000km-enként kicserélem, mert ennyi idő alatt is nagyon koszos lesz.) 

Előzmény: fec73 (34129)
fec73 Creative Commons License 2020.05.15 0 0 34129

Szaisztok,

lassan eljön az első szerviz ideje (ceed. 1,4 szívó benzin..)

Kérdezném, hogy mennyibe fáj az első szervíz, és mit cserélnek, vizsgálnak ilyenkor?

Tudtok-e olyan szervizt, amit kerüljek, és olyat ahol korrektek?

Szabolcs megyei vagyok...

köszi fec73

lemir2 Creative Commons License 2020.05.14 0 0 34128

Fél éve szereltem be egy VIOFO A129 duo kamerát  https://tinyurl.hu/OViT/   https://postimg.cc/XZDvPDWj

Előzmény: Glovas (34115)
Matracot Creative Commons License 2020.05.14 0 1 34127

Start-stop akksi meddig bírja jó esetben?

Előzmény: Rafty (34125)
Cobalt14 Creative Commons License 2020.05.14 0 0 34126

Éljen soká (ja várj, nem) az 1.4 MPI, hogy abban nincs benne. :) (előző daciaban én is reflex szerűen kikapcsoltam minden indulásnál)

Előzmény: Rafty (34125)
Rafty Creative Commons License 2020.05.14 0 1 34125

Az attól is függ, hogy van-e start-stop az autódban. A start-stop rendszer nagyobb kapacitású akksit igényel, ami viszont hamarabb elfárad. Nagyszerű találmány ez is, papíron biztos spórol pár gramm szennyezést, de a gyakorlatban egyrészt sokan kikapcsolják (én is), másrészt a hamarabb cserélt akksi szerintem jóval nagyobb környezetterhelést okoz... 

Előzmény: KAti (34124)
KAti Creative Commons License 2020.05.14 0 0 34124

Köszönöm az akkus válaszokat. Ezek szerint az 5 éves autómban lévőnek még illik húznia pár évet.

Régebben - 35 éve autózok -  az 5 éves akkut az érkező tél előtt cseréltem, nem vártam meg, hogy cserben hagyjon egy hidegebb reggelen.

János623 Creative Commons License 2020.05.14 0 0 34123

2010. Benzines 1.4 Ecotec. az idén márciusban volt akucsere.

Előzmény: KAti (34120)
Lbx Creative Commons License 2020.05.14 0 0 34122

Idén kellett lecserélni, 2010es évjáratú 1,6 benya. Sztem a gyári akksi volt még benne.

Benben Creative Commons License 2020.05.13 0 0 34121

Pont egy éve adta meg magát a gyári. Persze a legrosszabbkor, Flachauban, hazafelé induláskor. 2012-es évjárat, JD 1.4.

Előzmény: KAti (34120)
KAti Creative Commons License 2020.05.13 0 0 34120

Mi a tapasztalatotok, benzines autó eredeti, gyári akkuja hány évig bírja?

Pgabor79 Creative Commons License 2020.05.13 0 0 34119

Melyik szervíz volt az ajánlattevő?

Előzmény: blackjack11 (34100)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.05.11 0 0 34118

70 mai Pro + GPS

Utóbbit Kínából rendeltem, előbbit ajiba kaptam. Annyit nem ér (egyik sem), mint amennyibe kerülnek. Van egy ilyesmi kamerám, az előző autóban ez volt. Gyújtásra indult, télen-nyáron működött, észrevétlen volt, annyira pici, a napellenző fölött elfért, kívülről nem látszott egyáltalán. Ehhez képest ezek a kijelzős, GPS-es kamerák hatalmasak. Süti a nap a szélvédőn, kíváncsi leszek, hogy bírják a napot a napon... :/

stefi001 Creative Commons License 2020.05.11 0 0 34117

Hogy félreértés ne essék, az Apeman képek még az időközben eladott Honda Jazz-ból készültek, de ugyanolyan kamera van a Cee’dben is.

Előzmény: stefi001 (34116)
stefi001 Creative Commons License 2020.05.11 0 1 34116

Két autómban két különböző menetkamera van. A Rioban egy olcsó yi-dash camera

https://autos-kamera.arukereso.hu/xiaomi/yi-technology-dash-cam-p352219181/?gclid=CjwKCAjw7-P1BRA2EiwAXoPWA_5Sjowwb7-PQ2zU3R6NYoqS5BbC2KPUeCXbdrU9lsjNkIvs3hrUshoCiCAQAvD_BwE

A másikban Cee’d-ben pedig egy Aukey APEMAN C860 dual kamera.

https://autos-kamera.arukereso.hu/apeman/c860-p430783716/?gclid=CjwKCAjw7-P1BRA2EiwAXoPWA3i0CegG_7IRVjSf7cLq6FU44-P8Ot55rLnlT-g7wtBdK0PB4i_XexoCEvYQAvD_BwE

Mindkettő működése kifogástalan, és a felvételek minősége is kielégítő. Igaz, egyikben sincs GPS, de az nem is volt szempont.

Természetesen, aki többet tud és kíván áldozni, annak tudnám javasolni a nem elszállt árú, s jó paraméterekkel rendelkező Lamax S9 dual kamerát.

Néhány – a meglevő kamerák által készített – felvétel.

Glovas Creative Commons License 2020.05.11 0 0 34115

Sziasztok!

Milyen "dashcam" kamerát használtok?

Elkezdtem szemezgetni velük, előre és hátra is szeretnék, olyat ami GPS koordinátát, sebességet is rögzít, illetve parkoló mai Pro-t istenítik az autós kamerás topikban, GPS modullal se lenne egetverő összeg.

Más javaslat esetleg?

blackjack11 Creative Commons License 2020.05.10 0 0 34114

Igazad van, köszi.

Előzmény: Akos_IKS (34113)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.05.10 -1 0 34113

szervíz szerviz

blackjack11 Creative Commons License 2020.05.10 0 0 34112

Hát igen, ez a hétéves garancia ára összeadva sajnos nem kevés.

Előzmény: rcsz (34111)
rcsz Creative Commons License 2020.05.10 0 0 34111

Azt biztos nem szeretik ha ott téblábol a tulaj, de ez okozat ugye. Nem akarják, hogy pl.olajat vigyél - persze origináltat, számlával -, mert az hamisított lehet, de az ok, hogy ők egy másik helységből - 2 hordó pl. ott van a műhelyben - hozzák locsoló kannával a ki tudja milyen és mikori olajat. Azért a 77 ezres ajánlat melbevágó volt!

Előzmény: blackjack11 (34110)
blackjack11 Creative Commons License 2020.05.10 0 0 34110

Szia!

Köszi az infót! 

Nem fogynak most az autók sem, kell a bevétel, euro árfolyam is elszaladt. Ez lehet az emelések fő oka. A 2. éves szervíz drágább valamiért, gondolom több mindent cserélnek. Fertőtlenítésért már én sem fogok fizetni, azt elengedik. / jeleztem, nem szeretném, ha máshol elrejtenék e költséget/

Bent lehetek a szervízben az autó mellett mikor csinálják? 

Nem cigánykodás, kifizetem a szolgáltatás ellenértékét ez nem kérdés, csak ne nézzenek hülyének. Ksh 3,4% volt, az éves szervíz meg 40%kal több, mint amit ősszel mondtak...eltelt fél év. Biztos a Covid miatt...

És, ha kartelleznek nem is tudunk mit tenni, bizonyítási eljárás nem egyszerű...

Előzmény: rcsz (34106)
rcsz Creative Commons License 2020.05.10 0 0 34109

Még annyit, hogy a véleményem arról a szerelőről szólt aki csinálta az autómat. A szervízvezető korrektül intézte az autó átvételét, rá kérdezett az esetleges garanciális észrevételeimre is. Az más kérdés, hogy utólag -mert az átvétel után Ö már elment- próbálta védeni az alkalmazottját, a tények ellenére.

Előzmény: rcsz (34108)
rcsz Creative Commons License 2020.05.10 0 0 34108

Az árral kb. arra számíthatsz amit írtam. A helyet még nem jelőlném meg mert várom hátha jelentkezik még a szervízvezető. Az elégedetségi válaszomat sem írtam még le, pedig már 2× kérték. Annyit azért elárulok, hogy Bp. pesti oldal.

Előzmény: carapelli (34107)
carapelli Creative Commons License 2020.05.10 0 0 34107

Szia,

Megosztanád,hogy hol voltál szervízben,hol flegmáztak?

Lassan nekem is aktuális a kétéves szervíz,1.4 Mpi 33 e km.

Köszönöm.

Előzmény: rcsz (34106)
rcsz Creative Commons License 2020.05.10 0 0 34106

Szia!

Tavaly óta nagyon elmentek az árak.Én most 2 évesen voltam (GDI), de gondoltam megosztom veled a tapasztalatomat. Első évest csinálták nekem 37k - ért ott ahol vettem. Most tölük kaptam 77k árajánlatot(!), de máshonnan 55k. Elvittem oda amelyről csupa + véleményeket olvastam. 10k km. alatt van az autómban!

Minimális garanciális igényem volt. A szerelő flegma volt, a hibára, hiànyosságra vàllvonás volt a reagálàsa! A fertőtlenítés annyiban merült ki - megjegyzem baromsàg az egész-, hogy befújt valami kevés ozonszerű valamit, ami hamar ki is szellőzött. Pénzt ezért nem számoltak fel.

Tanácsolom, hogy ellenőrizd mit cseréltek, cseréltek-e  egyáltalán.

Aki elakarja adni az autóját 3, 5 év múlva annak nincs tenni valója, adja le az aútóját aztán majd menjen érte és értékelje pozitívan a szervízt.

Előzmény: blackjack11 (34100)
tuzer Creative Commons License 2020.05.09 0 0 34105

kulcslyuk.hu foglalkozik ilyesmivel is.

Előzmény: M4r3c1 (34104)
M4r3c1 Creative Commons License 2020.05.09 0 0 34104

Sziasztok!

Érdekelne, hogy esetleg nem tud valaki olyan szerelőt aki ki tudja kapcoslni egy 2008 -as 1.4 es benzines kia ceed ben az immobilisert (Bosh  0 261 201 852)

Előre is köszi ha van valakinek tippje.

stefi001 Creative Commons License 2020.05.08 0 0 34103

Arra kívántam utalni, például a 34012., majd 34097. és 34099. sz. hsz-ban, hogy már jó néhány éve kaphatók RDS-es készülékek, viszont a funkciók közül többnyire a REG, AF, TP, TA, illetve PTY funkciókat tudják, s kevesebb azok száma, amelyek alkalmasak a forgalmi/közlekedési (TMC) információk szolgáltatására is.

Ezt szerettem volna alátámasztani a mellékelt képekkel (mindegyiken láthatók az elérhető RDS funkciók).

Előzmény: gal3hun (34101)
gal3hun Creative Commons License 2020.05.07 0 0 34102

A Navradio+ programot én is megtaláltam kutakodásaim során. Az viszont csak bizonyos processzor típusoknál és egy adott firmware típusnál működik. A procim elvileg kompatibilis vele. Viszont a program nem hajlandó elindulni, tehát valószínűleg nem a megfelelő firmware típussal rendelkezem. Ráadásul, mivel a rádió IC nem RDS képes, még a Navradio+ sem tudna belőle RDS infókat kicsikarni. Annyi előnye azért lenne, hogy lehetne a csatornákhoz logót is rendelni. Nekem viszont fontosabb lenne, hogy a csatornák neveit automatikusan meg tudja jelenteni. Ezen a fejegységem viszont aigha fog ez a funkció működni.

Előzmény: Akos_IKS (34095)
gal3hun Creative Commons License 2020.05.07 0 1 34101

Lehet, hogy én értek félre valamit, de a képek s az ahhoz tartozó infók alapján lehet, hogy van itt egy kis zavar a TMC funkcióval kapcsolatban.

A TMC nem azt jelenti, hogy képes a csatornák nevét megjeleníteni az adott fejegység. A TMC közlekedési információkat szolgáltat (pl. hol van torlódás, baleset, lezárás, stb.) az annak vételére képes navigációs rendszerek részére. Én eddig magyar vonatkozásban egyedül az iGo-nál találkoztam ilyennel. Mármint hogy képes volt a Petőfi által sugárzott TMC adatok vételére, megjelenítésére és az útvonaltervezés során figyelembe vételére. A korábbi verzióknál (jellemzően dedikált navigációs készülékeknél) ehhez kellett egy antenna és nyilván megfelelő rádió IC is. Az újabb verziókban szerintem ez a funkció már Interneten keresztül jut el valahogy a navigációs programhoz, már ha van aktív Internet kapcsolat. Ennek a 2.0 változata a Waze, de ez már nem feltétlenül a hivatalos szervek által szolgáltatott közlekedési információkon alapul, hanem a felhasználók által bejelentett közlekedési eseményeken.

Ha már itt tartunk, említsük meg a másik közlekedéshez köthető RDS funkciót a TA-t is. Ez viszont csak annyit tesz, hogy amikor (jellemzően a hírekben) közlekedési információk hangzanak el, akkor a beállított TA esetében a rádió automatikusan átáll a közlekedési híreket sugárzó csatornára és utána vissza is vált a kiindulási adóra. Ha jól tudom, akkor ezt is csak a Petőfi tudja jelenleg Magyarországon.

Előzmény: stefi001 (34099)
blackjack11 Creative Commons License 2020.05.07 0 0 34100

Éves szervízen volt valaki mostanában 1,4 Tgdi motorral?  érdekelne mibe kerül, mert mintha korábban 40 ezret mondtak volna, most meg 55 ezret...illetve van még kötelező fertőtlenítés 4500 ért...nyilvan egy újabb lehúzás.

stefi001 Creative Commons License 2020.05.07 0 0 34099

Lemaradt: egy 2015. évi EinCar fejegység. Mint említettem, már akkor is kapható volt, többnyire TMC funkció nélküli RDS-es fejegység.   

Előzmény: stefi001 (34097)
stefi001 Creative Commons License 2020.05.07 0 0 34098

Elnézést! Helyesen: TMC

Előzmény: stefi001 (34097)
stefi001 Creative Commons License 2020.05.07 0 0 34097

Na jó, vegyük minkét részről botlásnak! Egyébként gyakorta előfordul, hogy sokan, a minél olcsóbb beszerzésre töreksznek, de annak is van határa. Aki 15 000-25 000 Ft értékben akar minőséget, s sok szolgáltatást nyújtó fejegységet venni, az később rádöbben a sanyarú valóságra, hogy tévedett. Sokszor még a drágább készülékek esetében is kompromisszumot kell kötni, hogy személy szerint, ki milyen funkciókat preferál.

Az is megjegyzendő, hogy sok RDS-sel bíró fejegység nem támogatja a TCM funkciót, de több mást igen.

Mivel mindenkor – ha tehettem – igyekeztem konkrétumokkal is kiegészíteni a hozzászólásomat. Az utóbbi mondatom igazolására álljon az alábbi két példa. A képek minősége sajna kívánnivalókat hagy maga után, de így sikeredett. 

Az első kép egy FUNROVER fejegység, a második pedig, a korábban már emlegetett XONRICH egy modellje.

Előzmény: gal3hun (34092)
Zsolt_555 Creative Commons License 2020.05.07 0 0 34096

Szia!

Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszod, akkor én is a kuplung kapcsolót ellenőrzöm először. Egyébként logikus is lenne, hiszen ha az benyomott állapotot mutat akkor nem szabad engednie a tempomat bekapcsolását, DE a sebességkorlátozó attól még megy!

Szóval zseni vagy, nagyon szépen köszönöm! Először megnézem a csatlakozót...

Előzmény: aamen (34093)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.05.07 0 0 34095

Navradio+

Telepíted, egyben le tudod tölteni a magyar adók logóit és kézzel hozzáadni a beállított csatornákhoz. Tudom, fizetős, de XDA-n van ingyen is, kifejezetten tesztelési céllal, hogy mielőtt kifizeted, kipróbálhasd. Amúgy meg ha beválik, akkor 2ezer forintból megoldja a problémád.

Előzmény: gal3hun (34094)
gal3hun Creative Commons License 2020.05.07 0 0 34094

Nekem a csatornanév megjelenése ami legjobban hiányzik. Szabadidőnkben szeretjük járni az országot, úgyhogy az AF és TA is hasznos lenne.

Igen, tudom, együtt lehet élni ezek hiányával is, de nekem fontosak. Úgyhogy légyszi senki ne jöjjön azzal, hogy milyen magyar vagyok, hogy nem ismerem fel a Petőfi Rádiót az első 2 taktus alapján. :-)

Akos_IKS, ha neked nem fontos, tudok egyet nagyon kedvező áron. ;-)

Előzmény: Akos_IKS (34090)
aamen Creative Commons License 2020.05.07 0 0 34093

tavaly óta van nálam is ugyanez
ősszel volt még olyan eset hogy nem vette be, leálltam, tapostam a féket, elindultam, bevette
akkor elkönyveltem hogy a fékpedál kapcsolója
télen nem csinálta (nyáron se csinálja az első pártíz kilométeren), most megint elkezdte, megálltam, tapostam, nem javult meg
mentem vele kétszáz kilométert, gondolkodtam
félreálltam, hátraküldtem az asszonyt, ha tapostam a féket mondta van féklámpa ha nem nem
tehát nem a féklámpakapcsoló
aztán egy héttel később elindultam valahova, és még működött, kinyomtam a kuplungot
nem kapcsolt ki
és ezt még többször, eccer se kapcsolt ki
tehát a kuplung kapcsolója tuti xar
május végén megy az autó szervizbe, majd mondom a mesternek cserélje ki, jó eséllyel amíg hideg a motorház simán csak nem működik, ha meg már meleg akkor valami falsjelet is küld a tempomatnak amitől be se indul
talán

Előzmény: Zsolt_555 (34087)
gal3hun Creative Commons License 2020.05.07 0 0 34092

stefi001!

Nekem úgy jött át a dolog, hogy ez csak olyan lúzerekkel fordulhat elő, akik nem járnak kellően utána és az olcsó gagyit veszik, aztán meg itt panaszkodnak. Meg hogy 2015. után igenis mindegyikben lennie kellene RDS-nek, csak a bénák nem tudják, hogy hogy kell bekapcsolni. Ezek egyike sem igaz rám, ezért kicsit felkaptam a vizet.

Ha ez nem volt kiolvasható belőle, akkor én kérek elnézést.

Egyébként a hozzászólásaid többi része teljesen hasznos volt és kellenek az ilyen infók a fórumba. Én is örültem volna, ha mielőtt belevágok, valaki már megírta volna itt a fontosabb tudnivalókat és hogy mire kell figyelni. Pontosan ezért nem voltam én sem rest megosztani a saját tapasztalataimat. Én szívesen megosztom másokkal azt is, ha balfasz voltam, hátha másnak segít okulni. Csak az nem esik jól, ha ezért más nevez balfasznak.  ;-) És igen tudom, hogy konkrétan nem neveztél sem bénának, sem balfasznak, de ez volt kiolvasható belőle számomra. :-)

Részemről béke van.

Előzmény: stefi001 (34091)
stefi001 Creative Commons License 2020.05.07 0 0 34091

gal3hun! Mint, hogy sokan mások, én is csupán a tapasztalataimat, valamint a véleményemet adtam közre, s nem kívántam „lebénázni” senkit. Egyáltalán nem azzal a szándékkal tettem, hogy úgymond bárkit is „leokosítsak”!  Csupán a felvetődött kérdésre igyekeztem szerény tudásom, s ismereteim alapján válaszolni. Természetes, hogy a beszerzett eszközök és egyéb tényezők függvényében, sok más tapasztalat is lehet! Egyébként, nem biztos, hogy a hozzászólás kellő hangnemű volt, de úgy látom, ehhez is hozzá kell szokni!

Előzmény: gal3hun (34088)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.05.07 0 0 34090

RDS-ből melyik funkció hiánya fáj a legjobban? Értem ezalatt, ha nem jársz vidéken, akkor az áthangolás pont nem.

Tegnap az aliexpress chaten nekem is simán bekamuzta az eladó, hogy de, az jó nekem. Mondom, oda van írva, hogy nem. Ja, akkor nem tud adni...

F@szkivan

Atomfizikus_ Creative Commons License 2020.05.06 0 0 34089

Ügyes! Pár ember pont ezért maradt el a fórumról, mert nem igazán szimpatizáns ez a hozzáállás. 

gal3hun Creative Commons License 2020.05.06 0 1 34088

Érdekes hozzáállás, de már nem először találkozom ilyennel ezen a fórumon (is). Az ember rákérdez valamire vagy éppen a tapasztalatait próbálja megosztani másokkal és mindjárt van valaki, aki lebénázza, leokoskodja csak azért mert neki más a tapasztalata vagy másképpen tudja.

Én a saját fejegységem vásárlása előtt eléggé utánaolvastam. Az összes számomra szimpatikus cucc összes adatát átolvastam és az értékeléseket is alaposan böngésztem. Pontosan azért, mert nem vagyok szakember a területen. Tudtam, hogy ha nem csak összedugni kell, hanem speciális szerelést is igényel, akkor nem nekem való. Szóval nem mondanám, hogy nem tájékozódtam megfelelően.

Mivel pontosan azt láttam, hogy az egyes alváltozatok pontos specifikációja nem mindig egyértelmű, még rá is kérdeztem pl. az RDS-re, A kínaiak pedig szemrebbenés nélkül állították, hogy van ilyen benne. Még a szállítás után is, amikor megreklamáltam. Persze azt már nem  tudták megmondani, hogy hogyan kapcsolható be. Utólag már értem, mert bár én nem vagyok rádióamatőr 1 éve sem, de olvasni tudok (angolul is). Megtalálva a rádió IC pontos gyártói specifikációját, kiderült, hogy ezt a funkciót bizony sajnos nem tudja. Addig míg ez kiderült, áttúrtam elég sok fórumot és sokmindent kipróbáltam, hogy lehetne bekapcsolni egy nem is létező funkciót. Az is kiderült, hogy ez bizony általános jelenség sok kínai rádiónál, de pl. ezt az értékeléseknél senki nem reklamálta. Kínában egyszerűen nincs ilyen funkció, így nem is hiányzik nekik 2015 után sem. Viszont nem feltétlenül gyártanak külön dedikált EU változatot mindenből.

Az előlap problémás illeszkedését sok értékelésben írták. Mivel azonban nekem ez a típusú fejegység tetszett és másoknak is sikerült befaragni, úgy gondoltam, nekem is sikerülhet. Szerintem a mellékelt képen sem látszik fúrás-faragásra utaló jel, de azért megszenvedtem, mire sikerült megfelelően beilleszteni.

Ár tekintetében a 6 elérhető tudású változatból a második legdrágábbat választottam (~60 ezer Ft). A legolcsóbb kb. a fele volt ennek. Ez alapján nem gondolnám, hogy azért van vele probléma, mert olcsó és gagyi. Érdekes, utóbb a rádió IC adatokból kiderítettem, hogy az olcsóbb változatok egy része is RDS-es. Viszont én 2020-ban nem veszek olyan "tabletet" GPS, rádió és 4G és bluetooth kihangosító funkcióval, ami 1+16 GB memóriával rendelkezik. Mert a tabletekhez valamennyire értek. Ez pedig tulajdonképpen egy autóba szerelhető tablet. Mechanika nélküli, ahogy itt valaki írta.

Mindezek ellenére tetszik és szeretem. Örülök, hogy a magam amatőrségével is sikerült kicserélni és beüzemelni. Nekem viszont az RDS fontos, ezért le fogom cserélni egy hasonló, de RDS képes verzióra.

Még annyi, hogy ha valaki az eredeti navis Kia fejegységet akarja lecserélni ilyesmire, akkor olyan változat kell belőle, amihez van CANBUS modul. Az annyival tud többet hogy a kormányvezérlő gombokat nem kell betanítani, hanem ki tudja olvasni. Ezen kívül meg tud jeleníteni pluszban olyan infókat, mint ajtónyitás, klímahőmérséklet, felkapcsolt fényszórók, stb. De ezeket nem tapasztalatból mondom, csak a kínálat alapos átböngészése, a saját fejegységem tanulmányozása és más fórumokban olvasott információk alapján "gyanítom".

Előzmény: stefi001 (34072)
Zsolt_555 Creative Commons License 2020.05.06 0 0 34087

Sziasztok! Sajnos előjött nálam is, hogy a tempomat nem kapcsol be 😞 Természetesen fékeztem, próbáltam mindenhogy, de csak a sebességkorlátozót tudom bekapcsolni, tehát a kapcsolók jók.
A tempomat ikon előjön csak nem tudom aktiválni. 
Tud erre valaki tippet, ötletet netán megoldást? 2013 1.6 cdi

Akos_IKS Creative Commons License 2020.05.06 0 0 34086

Ha megtalálom a tűt a szénakazalban és kapok egy megfelelőt, mindenképpen jelentkezem! :)

Előzmény: stefi001 (34085)
stefi001 Creative Commons License 2020.05.06 0 0 34085

Szívesen!

Előzmény: Akos_IKS (34084)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.05.06 0 0 34084

Azért köszi a sok infót! :)

Majd a következő autóban lesz, oszt'jóvan. :D

Előzmény: stefi001 (34083)
stefi001 Creative Commons License 2020.05.06 0 0 34083

Sejtettem, azért nem találtam azonos, illetve hasonló paraméterekkel rendelkező Xonrich-ot az adott évjárathoz. Véleményem szerint, korszerűbb, autóspecifikus fejegység a jövőben sem lesz már hozzá, de ne legyen igazam!

Az univerzálisok esetében pedig többnyire a fizikai méretekkel lehet probléma.   

Előzmény: Akos_IKS (34082)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.05.06 0 0 34082

Nincs 2008-hoz Xonrich, chateltem az eladóval. Egyelőre letettem róla, mert amik vannak helyette, azok vagy MTK procisak, vagy alacsony felbontásúak, vagy régi androidosak, vagy ezek kombinációi. :D

Előzmény: stefi001 (34081)
stefi001 Creative Commons License 2020.05.06 0 0 34081

Itt találhatóak fejegységek a 2008-as évjárathoz:

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-kia%20ceed%202008%20radio%20android.html

Előzmény: Akos_IKS (34077)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.05.06 0 0 34080

Nagyon köszi, sok hasznos infó került a fórumra! :)

Nekem sima gyári CD-Rádió van bent, amiből a CD-nyílást használom, mert oda illeszkedik be a telefontartóm. :D (Ez azért jó, mert nem a szellőző elé kerül a telefon, így nincs fűtve hátulról télen.)

Egyszer szívesen megnézném a Te fejegységedet, mennyire esik kézre, menü, stb.

Előzmény: stefi001 (34079)
stefi001 Creative Commons License 2020.05.06 0 1 34079

Mivel a kívánt adok mind megjeleníthetők – bár van wifis OBD II – nem használom. Azt még a 2004-es Honda Jazzhoz vettem. Tapasztalatom alapján sokkal jobb, mint a bluetooth-os változat. Azt egyébként az egyik fejegységgel nem is lehetett párosítani. Kicsit drágább, de megéri. Ha kell, pl. itt lehet választani (minit):

https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=mini+OBD+II+wifi&_sacat=0

A leírás szerint, a Xonrich 2008-as géphez nem használható, de ha érdekel, akkor a forgalmazónál rá kell kérdezni, esetleg javaslatot kell kérni, hogy kapható-e ahhoz az évjárathoz.

A szereléssel kapcsolatos néhány tapasztalat.

Mivel a rádiófészek mélysége korlátozott, ezért nem minden kábelköteget használtam fel, csupán a számomra legszükségesebbeket, azért egy kissé azokkal is bűvészkedni kellett. A gyári berendezés és az Androidos méreteit a képek tartalmazzák. A mélységi mérettől eltekintve, egyéb (szélesség, magasság) zavaró eltérés nincs. Tervezem a fészekben látható – feltehetően mechanikai szempontból beépített – függőleges elhelyezkedésű rögzítő eltávolítását, mivel így azért nagyobb tér állna rendelkezésre (majd meglátjuk?), vagyis az összes kábel beszerelhető le(het)ne.

Másik megemlítendő dolog a fejegység rögzítése. A készülékhez nem adtak rögzítő konzolokat (fülecseket), de a tapasztalat az, hogy ha van is mellékelve, azokon többnyire szükségessé válik kisebb beavatkozás, pl. furatkészítés. Esetemben a gyári készülék konzoljait használtam, de a pontos behelyezés érdekében (ne legyen mélyebben, ne lógjon ki) az eredeti rádió előlapjának a rögzítési pontoktól való távolságát kellett alapul venni (2-2 furat készítése.

Lényegében ennyi „barkácsolás” szükséges, de ez is többnyire a viszonylagosan kis mélységű rádiófészek okán van.

Megjegyzés: az eredeti multimédia fejegység volt.

Előzmény: Akos_IKS (34078)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.05.06 0 0 34078

OBD-t használod benne? Az én adapteremmel, a Torque Pro teljesen fals adatokat mutat.

Előzmény: stefi001 (34076)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.05.06 0 0 34077

Amit linkeltél, az is nagyon tetszik, csak az enyém 2008-as... attól tartok, nehogy legyen 2 mm eltérés a faceliftben. :(

Előzmény: stefi001 (34076)
stefi001 Creative Commons License 2020.05.06 0 1 34076

Az optikai meghajtó abszolút nem zavar magam sem használom (egyébként kifogástalanul működik), de mivel autó/típus/modell specifikus fejegységet akartam, azért döntöttem a látható fejegység mellett, s eddig nem csalatkoztam benne. A szolgáltatásai között megtalálható a késleltetett kikapcsolás funkciója is, amely eredményeként hosszabb-rövidebb motor leállítás után azonnal az utolsó beállítás szerint indul a készülék, pl.: rádió, navigáció.

https://fr.aliexpress.com/item/4000051943009.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.fa884c25dPkj7O&algo_pvid=6b1ec46b-cc41-47eb-98a0-96d897543e8c&algo_expid=6b1ec46b-cc41-47eb-98a0-96d897543e8c-8&btsid=c1e4da54-b077-40c4-91b0-e62ba66bcc0e&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1,searchweb201603_53

ATOTO fejegységeket csak leírásból ismerem, konkrétan nem volt egyik változattal sem dolgom, tehát használható, gyakorlati tapasztalaton alapuló véleménnyel nem szolgálhatok. A linkelt változat ugyanakkor univerzális, tehát amennyibben az autó rendelkezik gyári kormánytávirányítással, külön meg kell vásárolni a szükséges ISO kábeleket (táp és hangszóró) távvezérlő intarfacet/adaptert,

https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=kia+ceed+2012+steering+wheel+remote+control+adapter&_sacat=0

illetve hozzá a LEAD kábelt.

https://www.autodvd.hu/ctmultilead2-adapter-kabel.html

A kormánykerékre rögzíthető különböző távirányítót csak gyári kormánytávvezérlés hiánya esetén javaslom. Ez esetben viszont figyelembe kell venni, hogy jó néhány tanítása csak a rádióhoz kapott (ha van) távirányító segítségével oldható meg.

Az alábbi linkben viszont olvasható néhány vélemény.     

https://www.amazon.com/ATOTO-Android-Navigation-Stereo-Bluetooth/product-reviews/B07CMV84L2

Röviden, ennyiben tudom összegezni a véleményemet.

Sok sikert a beszerzéshez, illetve a beszereléshez!

Előzmény: Akos_IKS (34075)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.05.06 0 0 34075

Mechanika nélküli = CD/DVD nélküli. :)

Ilyet néztem ki.

Előzmény: stefi001 (34074)
stefi001 Creative Commons License 2020.05.06 0 0 34074

Utólag jutott eszembe, hogy valószínű a készülék fizikai kezelőgombjaira vonatkozik a kérdés. Tapasztalatom, hogy az ilyen gombokkal rendelkező rádiók kezelése egyszerűbb (legalábbis számomra), mint a csak virtuális gombos berendezéseké. Ugyanakkor a beépített fejegység igen masszív, határozott kapcsológombokkal rendelkezik, ellentétben más, főként az olcsó készülékekkel szemben.

Ezen – Kia Cee’d (2009-2012, ED) specifikus – típus esetében pedig emlékezetem szerint csak ilyen fejegységekkel találkoztam.

Előzmény: Akos_IKS (34071)
stefi001 Creative Commons License 2020.05.06 0 0 34073

Milyen mechanika nélküli? Nem értem a kérdést. A kép önmagáért beszél. A beszerelés ED-be történt.

KIA CEE’D 1.4 Exclusive

Évjárat: 2012/3

Hengerűrtartalom: 1396 cm3

Teljesítmény: 66 kW/90 LE

Motorkód: G4FACZ411679

Előzmény: Akos_IKS (34071)
stefi001 Creative Commons License 2020.05.06 0 1 34072

Nem kívánok részletekbe bocsátkozni, de véleményem szerint a leírtak egy jó része, csak azokkal fordulhat elő, akik egyrészt nem tájékozódnak kellően a fejegységek paramétereivel kapcsolatban, valamint a legolcsóbb, többnyire gagyi készülékeket veszik. Aki pedig egyébként nem foglalkozik rádió elektronikával, annak aztán a beépített aktív alkatrészek típusa sem sokat mond! A mintegy 55 éves rádióamatőr tevékenységem kezdetén, illetve annak előtte, még minden megvásárolt berendezéshez – a kezelési utasításon kívül – csatoltak kapcsolási rajzot. Sok, egyébként a Kádár-féle „Rádió és televízió kapcsolások” könyvekben is elérhető volt. Persze, az is csak annak lehetett hasznos, aki valamit konyított hozzá. A későbbiekben egyre ritkábban, mostanság pedig szinte soha nem mellékelik. Igaz, külön, megvásárolható, ha nagyon kutakodik az ember.

Ha jól körbe tekintünk, akkor el kell ismerni, hogy sok-sok egyéb termék mellett, a számítás- és híradástechnikai alkatrészek, illetve berendezések sokasága is Kínában készül, s zömmel ugyanolyan aktív és passzív alkatrészek felhasználásával, mint a neves márkák berendezései (amelyek már közel sem olyan minőségűek, mint korábban, legfeljebb az áruk!).

Elég sok kínai eredetű fejegységet vásároltam és szereltem be autóba, de egyetlen alkalommal sem volt fizikai vagy elektronikai tekintetben különösebb gondom. Hibás készülék pedig többé-kevésbé, minden márka esetében előfordul. Hirtelenjében, csak két példa a 34067 sz. hsz.-hoz mellékelt Cee'd beszerelési képe mellé (Honda, Rio). Nem hinném, hogy fúrás-faragás-ra utaló jelek lennének tapasztalhatók, de nem is volt rá szükség.

A 2015-től beszerzett készülékek mindegyike rendelkezett (egyébként elvárás is volt!) RDS funkcióval. Az aztán más kérdés, hogy be van-e kapcsolva (AF, TP, TA, REG, vagy PTY). Magyarországon egyébként még mindig csak az MR2 Petőfi rádió 94.8 MHz-es budapesti frekvenciáján érhető el a TMC szolgáltatás.

Előzmény: gal3hun (34070)
Akos_IKS Creative Commons License 2020.05.05 0 0 34071

Tök jó! :)

Van mechanika nélküli verzió is? Megy a kormányról vezérlés, vagy az elveszett? Van ED-hez is? 

Előzmény: stefi001 (34067)
gal3hun Creative Commons License 2020.05.05 0 0 34070

Ha valakinek fontos az RDS funkció (állomásnevek és egyéb információk automatikus megjelenítése, AF, TA, PTY funkciók), akkor nagyon oda kell figyelni ezekre a kínai cuccokra. Számomra hihetetlen, hogy 2020-ban még árulnak RDS nélküli fejegységet, de bizony így van! Az sem biztosíték, hogy a leírásban szerepel, hogy RDS képes. Az jelenthet támpontot, ha megvan adva, hogy milyen rádió IC van benne és utána lehet nézni, tudja-e a funkciót vagy sem. A leírások egyébként nagyon zavarosak. Egy cég legalább 3-4 változatot árusít (különböző memória, IC, Android és CPU variációkkal) és a leírásból nem mindig derül ki egyértelműen, hogy az adott funkciókat melyik változat tudja. Arra is számítani kell, hogy adnak elvileg kompatibilis előlapot, de az esetek többségében (az értékelésekből is kiderül) ez nem illeszthető be a gyári helyre csak némi reszelgetés, fúrás-faragás után. Ettől eltekintve amúgy viszonylag egyszerűen beszerelhető, plug and play a cucc. Vagyis a gyári csatlakozókat csak össze kell dugni a fejegység csatlakozóival és kész a varázslat. Ezen kívül még a GPS antenna és (ha van) 4G antenna kivezetését kell megoldani megfelelő helyre. Nálam egyelőre a kesztyűtartóból is viszonylag jó jelerősséggel üzemel, de tervezem felvinni majd a szélvédő tetejére középre.

Elég sok kiegészítő vásárolható hozzájuk utólag (pl. TPMS, menetrögzítő kamera, tolatókamera, stb.) viszont figyelembe kell venni, hogy ezek többsége USB-vel csatlakoztatható. A fejegységek pedig többnyire 2 USB csatlakozással rendelkeznek. Ebből 1-t nem árt megtartani pendrive számára. Már ha valaki nem csak rádiót akar hallgatni, hanem pl. MP3-t is.

Nekem van egy hamarosan eladó sorba kerülő 2+32 GB 8 magos processzorral szerelt Android 9 változat, ami 4G képes. Nem tudja az RDS-t én ezért akarom lecserélni. Ha valakinek ez nem fontos és szeretne ilyet, érdeklődhet privátban.

Előzmény: stefi001 (34068)
kceed2013 Creative Commons License 2020.05.03 0 1 34069

Hello! Töltsd le ezt: https://mega.nz/#!vYsDgIQK!OoNIXg5fh...jJhd6ZD81KfAmw . Egy 16-os pendrive-ot formázz meg FAT32- 16Kb-osra. Másold át a letöltött adatot a pendrive-ra, majd járó motor mellett csatlakoztasd a kocsihoz. Kb. 90 perc a frissítés ideje. Ha magyarosítás is kellene akkor az pénzbe fog kerülni. Én innen vettem (csak egyszer kell megvenni) : magyarnavigacio.hu . Nagyon korrektek, segítőkészek a srácok. Sok sikert! Üdv ;)

Előzmény: Wayasam (34066)
stefi001 Creative Commons License 2020.05.03 0 0 34068

Csere esetén az alábbi linken lehet tájékozódni a JD-hez illeszkedő fejegységek tekintetében:

https://fr.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20200503015256&SearchText=2+DIN+android+for++kia+ceed+JD

Előzmény: stefi001 (34067)
stefi001 Creative Commons License 2020.05.03 0 1 34067

Hát, nem igazán! Természetesen, lehet a forgalmazó telephelyén és megvásárolva otthoni frissítés is megoldható:

https://www.magyarnavigacio.hu/index.html#content4-8q

https://www.magyarnavigacio.hu/shop.html#content4-80

Sajnos nem olcsó mulatság, s a térkép frissítését minden újabb alkalommal meg kell vásárolni.

Más, magyarítással foglalkozók:

http://www.navigacio-magyaritas.com/contents/hu/d41_Kia_Sportage.html

https://www.dptuning.hu/kia-hyundai-magyar-nyelv/

https://www.facebook.com/magyarnavigacio.hu/

https://www.facebook.com/magyarnavigacio.hu/

Külföldi vásárlás is lehetséges. Ott talán valamivel olcsóbb, de nagyobb a rizikó!

Itt lehet tájékozódni (talán vételi lehetőség is van?):

https://www.google.com/search?q=hyundai+311E7AF+update&tbm=isch&ved=2ahUKEwixs9yFj5fpAhXaOuwKHVOxDD4Q2-cCegQIABAA&oq=hyundai+311E7AF+update&gs_lcp=CgNpbWcQA1CYqQpYoLoKYKe-CmgAcAB4AIABXYgB1QSSAQE3mAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWc&sclient=img&ei=j2uuXvGvAdr1sAfT4rLwAw

Külföldről vásárolt autóm esetében hasonló problémám volt, bár későbbi map verzióval rendelkezett a fejegység.

A nem olcsó (35 000-50 000 Ft) frissítés helyett inkább lecseréltem egy jóval sokoldalúbb, autó specifikus Android operációs rendszerű fejegységre az eredeti WinCe rendszerű készüléket. Mivel a szerelést magam végeztem kb. 70 000 Ft-ból megoldható volt a csere (képek).    

Előzmény: Wayasam (34066)
Wayasam Creative Commons License 2020.05.03 0 0 34066

Köszi!

Sikerült megnézni. Sajnos ez alapján úgy tűnik, átvert a kereskedő, és nem lett frissítve a térkép... Magamnak be tudom ezt frissíteni? Külföldi fórumon láttam, hogy USB pendrive-al, járó motor mellett be lehet frissíteni. Valaki tud linket adni a szoftverhez, és valami telepítési útmutatót?

Előzmény: stefi001 (34057)
Rolo11 Creative Commons License 2020.05.02 0 0 34065

Igen, Silver felszereltséghez nem adják a 136 lovas motort. Most Gold felszereltséggel vettem

Előzmény: cápaFeri (34064)
cápaFeri Creative Commons License 2020.05.02 0 0 34064

Meg gondolom felszereltségfüggő is nem? Az én 2016 crdi-m silberben pl nem is volt 136, hanem csak 110 lovasban.

Előzmény: Rolo11 (34063)
Rolo11 Creative Commons License 2020.05.02 0 0 34063

Az 23000 Euro-ba kerül, ez 19900 volt.Annyival nem jobb.

Előzmény: aamen (34056)
Zoltán 1 Creative Commons License 2020.05.02 0 0 34062

Szia.

Nekem is 2014 ceedem van az egyik menetfény tejesen meghalt a másik össze vissza villogót. A panel a lámpa aljában van tehát ki kell venni  a lökhárítót is el kell mozdítani a helyéről . Az Aliexpreszen vagy az Ebayen lehet venni panelt 12000-15000 Ft. per darab utána a youtubon van videó a csere menetéről. Szegeden van valaki a Jófogáson hirdeti magát 30000/darab javítja őket de neked kell kiszerelni.Nekem a Kia Szabónál javították mind kettőt kb. 3 óra alatt 55000 Ft.a kettő nagyon korrekt és becsületes társaság.

Üdv.Zoltán 

Előzmény: Demény Gábor (34059)
rcsz Creative Commons License 2020.05.02 0 0 34061

A garanciát nem próbáltad érvényesíteni, vagy erre már nem érvényes?

rcsz Creative Commons License 2020.05.02 0 0 34060

A You Tube - n több erre vonatkozó videót találsz.

Demény Gábor Creative Commons License 2020.05.02 0 0 34059

sziasztok nem tudja valaki hogy lehet javitani 2014 kia ceed elsö lámpába a led panelt  mert villog a led  néha !

rcsz Creative Commons License 2020.05.02 0 0 34058

A beállításoknál a "rendszerinformáció" - nál tudod megnézni. Persze csak akkor,  ha a 2013 - as meg egyezik a 2015 után gyártott tipusú készülékkel.

Előzmény: Wayasam (34055)
stefi001 Creative Commons License 2020.05.02 0 0 34057

Előzmény: Wayasam (34055)
aamen Creative Commons License 2020.05.02 0 0 34056

"Szombaton hozom az új modellt 1,6 crdi 116 ps"

miért nem a nagyobbikat a 136 lovast vetted? a hosszú távra tervezés miatt vagy csak annyival jobb volt ennek az ára?

Előzmény: Rolo11 (34053)
Wayasam Creative Commons License 2020.05.02 0 0 34055

Sziasztok!

Nemrég vettem egy 2013-as KIA Ceed JD-t. Extraként navigáció is van hozzá, amivel két gondom van. 

1. A térkép a kereskedő elmondása szerint frissítve lett nemrég még gyári garancia keretein belül. Ehhez képest elég balga helyekre akart ma bevinni, nem létező utakon is. Hol tudom megnézni a navigációs szoftver és a térkép verzióját?
  2. Továbbá a navi folyton elfelejti a hangbeállításokat. Minden egyes autó indítás után újra ki kell kapcsolnom a beszédet. Ez megoldható szoftverfrissítéssel?

ZsoZa Creative Commons License 2020.05.01 0 0 34054

Sziasztok, 

9 hónapos az autóm, valakinek volt már ajtózörgéssel kapcsolatosan tapasztalata?

Valószínűsítem, hogy a zárszerkezethez kapcsolódó pálca zörrenhet meg olykor-olykor. 

Rolo11 Creative Commons License 2020.05.01 0 2 34053

Szia!

Mivel Ceed vásárlása előtt állsz, gondoltam megosztom veled a tapasztalataimat. 2013-as évjárat 1,6 crdi 110 ps manuális váltó. 2017-ben vettem 89000-rel, a szervíz esedékes volt. Ez volt az első igazán jó kocsim. Előtte G Astra 2,0 DTI 2003. Ez idő alatt garanciában cserélték a két első fényszórót, mert az egyikben nem ment a led nappali menetfény. A tolatókamera is megadta magát, valamint a Gps szenzora, az antenna mellett. Kb. 150000 km után cserélni kellett az axiá csuklót is. Mindegyik garancia keretén belül. A motorral illetve a váltóval semmi gond nem volt. A motor dinamikus, nyomatékgazdag. Túlnyomórészben OMV Maxx Motion üzemanyagot tankoltam bele, 5,7 literes átlaggal. Napi 40 km-et járta vele munkába, de emelett hetente pályáztam is. Valamint a hazautak során (Ausztriában élek) is ezzel mentem haza. Pályán mindig 140-150 km/h között autóztam vele, imádtam. Exták: Navi, klíma 4x el.ablak, tolatókamera, parkszenzor hátul, el. tükör, tempomat, el.kézifék,multikormány start-stop(mindig kikapcsoltam), visszagurulás gátló,bluetooth kihangosító, eső ill. fényszenzor. Összegezve szerintem egy nagyon jó autó.Szerdán eladtam a kocsit :( 197000 km-rel. Szombaton hozom az új modellt 1,6 crdi 116 ps :).

Előzmény: TcS007 (34027)
rcsz Creative Commons License 2020.04.30 0 1 34052

A Lidl - ben most lesz kapható 90kg. terhelhetőséggel és 12999.- ft.

Előzmény: Glovas (34049)
rcsz Creative Commons License 2020.04.30 0 0 34051

Már megtaláltam.

Előzmény: rcsz (34050)
rcsz Creative Commons License 2020.04.30 0 0 34050

Sziasztok!

Hogy lehet a navigáció verziószámát előhívni? Cee'd 2018

Kerestem a forum keresőben, de nem adott ki találatot.

Előre is köszi!

Glovas Creative Commons License 2020.04.30 0 0 34049

Köszi a válaszokat a tetőcsomagtartóhoz, akkor a Menabo lesz az arany középút. Sajna a Lidl-ben csak tetőkorlátos verzió van, pedig mintha 2-3 éve lett volna tetősínes is. Na mindegy :)

Lbx Creative Commons License 2020.04.29 0 1 34048

"... a kuplung felső 3 cm-je kicsit holtjátékos..."

Nem tudom, mit értesz ez alatt pontosan, de a kuplungpedálnak, -karnak kell kis holtjátékának lennie, ez biztosítja elméletben, hogy felengedett állapotban még jottányit se emeljen ki, vagy terhelés ne kerüljön a kinyomócsapágyra - amennyire én tudom.

Előzmény: alexandrew (34043)
Cobalt14 Creative Commons License 2020.04.29 0 0 34047

Nekem CD Ceed-hez Menabo Tiger van, bár még élesben nem használtam, mert nem volt rá alkalom (hurrá korona...), de teljesen jónak tűnik. Vettem hozzá zár szettet is külön. A Dacia Logan MCV-hez nekem is a Lidl-ben kapható Menabo volt, az tökéletesen üzemelt.

Előzmény: Glovas (34044)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!