Keresés

Részletes keresés

Heesh Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66387
Diszkont kincstárjegy/államkötvény?
Előzmény: advocatusdiaboli (66386)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66386
Ezt most nem értem. Segíts. :-))
Előzmény: Heesh (66381)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66385
Nem jó, de legalább biztos. :-)) És ha nagyon nagy a baj, akkor viszont jó. Ha másért nem, hát azért, mert mindenképpen jelentős érték marad, valamilyen relációban elvesztheti értékének akár a felét is, de mégis érték marad.
A föld-ingatlan sem rossz dolog, de mindkettőről az a véleményem, hogy a nagyon hosszú ideig bele lehet szorulni. Az ingatlanpiac az USA-ban és Nyugat-Európában "túlfejlesztett" lett, túl sok spekulatív befektetés volt (Spanyolországban például az ingatlanforgalom 60%-a befektetési célú volt), így az elkészült ingatlanok nagy részére kérdéses, hogy lesz-e valós piaci kereslet. Ez igaz még a hazai ingatlanpiacról is, mindenütt lakóparkok nőnek ki, a lakásállomány és irodaállomány dinamikusan nő - miközben a lakosság lélekszáma csökken, fizetőképessége stagnál.

Peches esetben egy évtizedre bele lehet ragadni egy lakáscélú befektetésbe úgy, hogy nem lehet belőle nyereséggel kiszállni. Ezért nem is preferálom. A földet sem igazán, az egész EU túltermel, és szerintem ez nem lesz másképpen a közeljövőben sem. Persze el lehet adni, bérbe lehet adni - de nagy üzlet nincs benne (csak ha tényleg csinálja az ember, szakértelemmel és nagy energiabedobással, és talán ez így is van jól).
Szerintem semmiféle nagyszabású összedőlés nem lesz, valahol a mélypont közelében vagyunk, de egy jócskán visszafékezett és sokkal kisebb likviditású világra számítok.

Itt meg jól jön, ha likvid az ember. Az pedig készpénzt, Au-t jelent.
Előzmény: jee_c (66382)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66383

Én se aggódom. csak és kizárólag fizikai létezőt vásárolok. Mondjuk én sose 'hittem' a tőzsdében, nekem régen is kaszinónak tűnt. Most annyi változott, hogy olyan kaszinó lett, ahol még nyíltan csaltak is egy sort mielőtt felrobbant.

Előzmény: advocatusdiaboli (66380)
jee_c Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66382
Au jó?
Előzmény: advocatusdiaboli (66380)
Heesh Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66381
DKJ?
Előzmény: advocatusdiaboli (66380)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66380
Én jó ideje csöndben kiszálltam minden ilyenből, csak lényegtelen apró befektetéseim vannak (biztosítások és hasonlók). A többi likvid bankbetét, műtárgy, Au.
Nem is idegeskedem túlságosan. ;-)))
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (66378)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66378
Hát legalább egy éve azt tanácsolom mindenkinek, hogy az ÖSSZES létező részvényét adja el... Hacsak nem valami überprofi tőzsdés az illető, de akkor meg úgyse fogja megkérdezni a véleményemet -- és milyen helyesen teszi. :-)
Előzmény: advocatusdiaboli (66375)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66377

Nem bántom, mondom, hogy nem tudtam eldönteni, csak vicces volt a sok szappanbuborék. Meg hát a cikk, amit az indexre rittyentettek belőle, az annyira tudomáyosan volt teljesen tudománytalan, hogy az önmagában vicces. Egyébként szeretem az ilyen elméleteket, az kiemelten klassz, hogy 10-20 évente van egy teljes paradigmaváltás. Modellezni sokféleképpen lehet, elvégre geometriát is lehet építeni a végtelenben (sem) találkozó egyenesekre is.

 

Képtelenségnek érzem, hogy legyen időm a lufivilágra komolyabban. Érdekes, de én leragadtam az általános relativitáselméletnél meg a kvantummecanikánál. Bármi, ami annál újabb elmélet, egyszerűen nem megy át a belső világomba. Az utolsó, amivel érdemben tudtam foglalkozni, a szingularitáselmélet volt, de a matematikájával annak már nem, az annyira sok év lett volna, hogy feladtam. Sőt, lehet, hogy annyira sok év lett volna, hogy életem végéig se értem meg. Volt egy ilyen érzésem, hogy csúnyán belefutottam a szellemi korlátaimba.

Előzmény: Törölt nick (66374)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66376
Nem fogja borítani, sőt, nekem valahogy az az érzésem, hogy a hitelválság után egy kissé megtépázott, nagyon sok (a valóságban úgysem létező, csak bemondásra "elhitt") forrástól ugyan megszabaduló, de mégis sokkal egészségesebb szemléletű világgazdaságot fogunk látni.
Még az sem kizárt, hogy egy szemléleti trendfordulót hoz, és végre az USA-beli ifjú titánok mindegyike sem akar kizárólag ügyvéd vagy bankár lenni, helyette valami valódi, értékteremtő foglalkozásra kezd vágyni.
Bár lehet, hogy ez túlzottan optimista elvárás - de a valóban súlyos válságok általában szemléleti váltást is hoztak.
Előzmény: nájcki (66371)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66375
Nyugodj meg, nem azért nem látod át a mostani káoszban, hogy mi a valós folyamat és mi nem, mert ennyire inkompetens vagy, hanem azért, mert még az adott folyamatokat elindítók sem látják át.
A sokszoros tőkeáttétes, származékos piacok éppen ezért kellene, hogy első számú közellenséggé váljanak: mindent összekutyulnak, összemossák a kamu spekulációt a valódi, izzadtságos munkával, és még a hivatásszerűen ezzel foglalkozók számára is rövid úton teljesen kibogozhatatlanná teszik a szálakat.
És amikor dőlnek, akkor rádőlnek arra is, ami nem ezt érdemli.

Várjuk ki a végét, az a gyanúm, hogy fél év múlva nem lesz túl nagy becsülete a brókernek, és senki nem fog dicsekedni azzal, ha pénzügyi-befektetési területen dolgozik. Már, ha még lesz ott munkája. De a világ valószínűleg így jár jobban.

Az olajár meg szerintem könnyen bekóstolhatja nemsokára a 60 dollárt is. A kínai részvényektől meg meg kellene szabadulni... Sőt, venni szerintem semmilyet nem érdemes. Biztos lesz, ami pedig nagyot fog visszapattanni, de akkor sem...
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (66372)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66372

De, én humorosnak tartottam a Nagy Brit Tudós felvetését. Akkor is röhögtem, amikor olvastam. Olyan volt, mint a buborékuniverzum.

 

Mit gondolok a hitelválságról? Nem sokat, mert fantasztikusan nem értek hozzá. Hiába próbáltam megérteni, számomra teljes káosz. Fogalmam sincsen, hogy mi az, ami valós folyamat belőle, és mi az, ami önmagának (sem) való. Az igaznak tűnik, hogy "kimegy a pénz" vagy ha úgy tetszik "eltűnik" a pénz, és ezért sok fejlesztés leáll, meg "munkaerő optimalizáció" lesz. Hogy ennek milyen AZONNALI hatása van az ellátási láncokra, azt én nem látom át. Feltételezem, hogy egy csomó helyen készpénzben és azonnal kell fizetni, és nem szeretik, ha 3 bankon keresztül megy a tranzakció. De hogy ezen kívül...

 

Azt hiszem, hogy a kisebb, köztes szereplők fekszenek meg ettől. A beszállító beszállítója.

Előzmény: nájcki (66371)
nájcki Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66371
Ma senkinek nincs humorérzéke e hozzászólásom kapcsán. Csak arra céloztam, hogy ha Mr. Brit Tudósnak fáj, hogy ma túl sok gyerek éri meg a felnőttkort, meg túl jó az EÜ ellátás és emiatt kicsi a szelekció, akkor nemsokára a fejlemények megnyugtatják.
Lesz szelekció, lesznek kiválogatódott strapabíró egyedek. Lesz evolúció.
Sőt, egyes helyeken revolúció is,. USA, ilyenek.

És mit szólsz, hogy a hitelválság boríthatja a kajaellátási láncokat?
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (66365)
TaXiN Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66370
Ilyet érdemesebb GIF-be tenni
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (66366)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66369

Ez egyre valószínűbb. Bár a másfajta élet nem feltétlenül jelent rosszabb életet is egyben.

 

 

Ez olyan, mint amikor a klímaváltozással kapcsolatban azal érvelnek egyesek, hogy Kanadában vagy Szibériában pl. még hasznos is, mert lehet majd rizst ültetni. :-) Persze, ha ezer éveket nézel, akkor lehet majd. De az ÁTMENET évtizedeiben előbb minden kipusztul szépen.

 

A dolog nem úg ynéz ki, hogy kedden még minusz 10 fok volt, de szerdára plusz 20 lett... ezzel még lehetne is valamit kezdeni. Azzal viszont nem tud a növénytakaró mit csinálni, ha nincsen kiszámítható időjárás (klíma).

 

Az emberek is így vannak ezzel. El lehetne éldegélni harmadennyi nyersanyagon is, ez nem probléma. A probléma az átmenet.

 

 

 

 

Ha igazad lesz, az sem az armageddont jelenti, mert lehet, hogy az emelkedő élelmiszerárak kegoldják a problémát és éhen hal a fél világ.

 

 

Hát neked legyen mondva, hogy a probléma megoldása az, hogy éhen hal a fél világ... ám ez nem armageddon, csak a piac működése. sőt, ha mázlink van, közvetíti is a tévé. Nálunk még kicsit jobb is lesz az élet, és megnézzük a Barátok Közt után, hogyan működik a piac Indiában. Nem armageddon, áh.

 

Csak arra kell nagyon vigyázni az ilyesfajta szexnél, hogy melyik végén van az ember a fasznak.

Előzmény: kilenctizenegy (66329)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66366

Ez überfaszán néz ki!

 

 

Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66365

Ezt a cikket olvastam, ott volt rögtön a buborékuniverzumos mellett. :-) Jókora marhaságnak tűnt mindkettő, de a buborékuniverzumosról legalább nem tudtam eldönteni, hogy tényleg az. :-)

 

Ez a megállt az evolúció duma, azzal indokolva, hogy most csinálnak fiatalabb korban gyereket a pasik... hát egyrészt ez nem igaz, a fejlett társadalmakban kitolódik a gyerekcsinálás, nem pedig előbbre jön. Másrészt meg annyi karcinogén, pontmutációt okozó forrást pakolunk a közelünkbe, hogy remekül bizonyítható, hogy a nyugati világban élő ember sejtjei többet mutálódnak, mint az ősemberéi. (Bele ne menjünk a meiózis meg a mitózis bugyraiba, nem akarok, nem akarok... :-D )

Előzmény: nájcki (66331)
TaXiN Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66364
Az idén sok ember újragondolja, hogy is működik a világ
De ez csak egy szem mogyoró ahhoz képest, ami jövőre lesz újragondolás fronton :)
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (66363)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66363
78.80
nájcki Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66360
Nálunk is vannak ilyen degeneráltak. A politikusok...
Előzmény: Fulika (66358)
Fulika Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66358
A "hobbitok" nem evolúció volt, hanem degeneráció. Az elégtelen táplálkozási (vitaminok, ásványi anyagok, és eleve kalória) lehetőség hiánya.
Előzmény: Törölt nick (66350)
jee_c Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66357
Off: Szerintem ez nem állja meg a helyét. Régebben azért nem volt annyi fogszabályzó, mert 1. egyáltalán nem létezett, mint ahogy (mai értelemben vett) fogorvosok sem, 2. /1. után/ nem volt rá pénz és/vagy idő, hogy ezzel foglalkozzanak. Egyébként az általános trend nem az egyre kisebb emberek, hanem fordítva_: egyre magasabbak. Ennek oka elsősorban az, hogy jobban (többet) táplálkozunk (nem azt mondtam, hogy egészségesebben, de az biztos, hogy bőségesebben). //majd megkérdem az őseimet a témában, mind a ketten fogszakorvosok :) //
Előzmény: Törölt nick (66350)
Fulika Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66354
A részvényesek.
Előzmény: Törölt nick (66349)
nájcki Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66352
90%-ban külföldi pénzügyi befektetők.
Előzmény: Törölt nick (66349)
nájcki Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66348
Nem hinném, hogy bárkinek érdemes most bevásárolni.
Szerintem végül államosítva lesz egy akkora bank, mint a ... Mo-on, de a részvényesek kártalanítása nélkül.
Előzmény: dajtás (66346)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66347
Magyar bukta: a kulfoldi befektetok kivontak a penzuket. Jenben es USD-ben hitelt vettek fel amin magyar papirokat vettek. Most kiszallnak, mert beszartak. Ennyi tortenik, nincs itt semmi speki. Vissza mennek a dolgok a realis arukra, kipukkadt a tozsdelufi.
Előzmény: dajtás (66346)
dajtás Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66346
(Így külsősként...) Szerintem ha 1 év nagyságrendben eltalálják, akkor kb elég jók. Én is éves nagyságrendben szoktam kinyilatkozni, max nem jön be. Egyik fogadásomat buktam, karácsonyra 1l jó orosz vodkát kap a nyertes.

Magyar buktán van egy olyan érzésem, hogy valaki(k) erősen le akarnak nullázni, hogy jól bevásároljanak...
V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66345
Meg is kezdodott. Akkor kezdodott az egesz hitelpiaci balhe.
Előzmény: wulfin (66344)
wulfin Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66344

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9105736&go=64512198

 

2007.02.20 BlackVoid:

 

"Europe 2020 szerint aprilisban kezdodik a Very Great Depression: 
http://www.europe2020.org/en/section_global/190207.htm"

 

Oszre, tavaszra, mindegy ezeknek, van nekik vilag vege joslatuk az ev barmelyik napjara:)

 

 

Előzmény: nájcki (66341)
TaXiN Creative Commons License 2008.10.10 0 0 66343
A trend irányát eltalálni sem rossz. Mondjuk, ha valaki azt jósolja, hogy a Titanic elsüllyed, az nem egy rossz jóslat, ha a dátum fals is.
Előzmény: wulfin (66342)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!