STEX ALFRÉDBA!
A Körút és a Baross u. sarkán van. Nagy tér, hangolatos világítás, kártya és billiárd lehetőség, valamint érthetetlenül nagy adagok igen olcsón. Én megdöbbentem, hogyan működhetnek ilyen helyek mellett a Mc Donald's-ok stb, nagyjából azonos árért. A neves éttermekről kezd rossz véleményem kialakulni. Új Sipos, Régi Sipos, Náncsi Néni stb. Hol van a régi Erzsébet Söröző? Lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de egy sörre mindenképpen érdemes betérni, már csak a hangulat miatt is a gyanús hangzású Stex Alfrédba
'estet az uraknak!
Kerdesem az volna, van-e valakinek otlete, hogy hova menjen az az ot, max. het ember vacsorazni, aki nem csak a hasat, de a penztarcajat is szereti. Extra! kb. hajnali haromig szeretnenk emellett felrevonultan kartyazni is. Fust lehet, de zene nem. Koszonettel varom az otleteket.
Be kell vallanom Neked és így implicit mindenkinek, hogy vannak helyek ahol még nem voltam :(((
A Kossuth hajón túl vár még a Adria grill, Alabárdos, Arany bárány,Barokk, Ezüst ponty, Fehér galamb,Fekete Holló,Légrádi,Kacsa,Kakas,Kárpátia, Kéhli, Képíró, Király,La Fontaine, Loulou, Magyar Huszár, Marco Polo, Mágnáskert, Mátyás pince, Monarchia, Robinson , 100 éves, Udvarház,Vadrózsa Valentin, Velvet hogy csak a fontosabbakat emlitsem.
De szép lassan ezeket is felgöngyölitjük :)))
Ma a Zöld kapuban voltam.
Hát ez a Jupát kettő. Az általam alapított topicban (Hova ne menjünk ...) valaki elég rendesen letólta, biztos igaza volt. Ezzel együtt aki nem megy túl nagy igényekkel csak azzal, hogy korrekt mennyiséget korrekt minőségben és áron fogyasszon, egy jó közepes helyen az szerintem nem fog csalódni. Én még visszatérek ide...
variari : korabban irtam mar, idebiggyesztem, itt lehet "Dartsolni" is :
Inkább söröző, de érdemes :
Orpheus, Bakáts tér.
A kiszolgálás jó, olcsónak mondható hely. Harapnivaló van, de a hely jellegéből adódóan a legegyszerűbb dolgok : melegszendvics, pizza, stb.
Emlitésre méltóak az elnyerhető kedvezmények is :
névnapra, szülinapra (ha bizonyos intervallumon belül van) 15% kedvezmény jár.
Köszi az elismerést.
A Művészinasról írhattam volna én is, úgy látszik kimaradt. Ezalatt az értendő, hogy mindenképpen említésre méltó a jó helyek között, de szerintem nincs az első tízben. A hangulat kitűnő, lehet hogy mi kissé fakir poncért fogtunk ki, de nem törte magát nagyon azon hogy otthonosan érezzük magunkat. A kaja korrekt volt, adag is, minőség is, igaz nem volt kulináris csúcsélmény.
Hasonlót ettem a Pertu Stationben is és még sorolhatnám a mesterkonyhát el nem érő korrekt helyeket a Bajor saroktól akár a Chicagóig.
a Japan téma lejjebb elég szépen ki van bontva...
azert amit hirtelen találok bekopizom:
"No hát erre a távolkeleti TOP TENRE reagálni köll.
1. Shiki - Shiki Japán étterem ( II.ker Zsigmond tér )..."
"most voltam délben a Fuji japán étteremben, nekem nagyon bejött. Érdeklődésemre elmondták, hogy tulajdonképpen a Köztársaság téren megszűnt Japán étterem költözött ide át. "
Tud valaki valamit a Kossuth muzeumhajo arairol? En egy eve voltam ott, es baromira nem emlekszem mar ra. Nagyon tetszett, es most jon az erettsegi talalkozonk. Szerintem jo lenne ra.
A Fausto-rol szeretnek tobbet megtudni ha lehetne...arak etkek stb.
Etna munkassag egyebkent figyelemre melto,lassan konyvet irhatna, profi.
Amugy nem olvastam meg itt a Muveszinasrol a Deak teren.Volt szerencsem egy vacsit elkolteni ott es NAGYON meg voltam elegedve.
2 fo:leves + foetel + bor +borravalo 10k
a hangulat gyertyafenyes,es csaladias,az enterior sem gyenge,a kiszolgalas is profi.Borvalasztek OK. Olyan hely ahova erdemes hozzank kozel allo holgyismeroseinket elvinni.
kivancsi vagyok etna-nal hogy allna ez az etterem a fausto-krizia-remiz-kisbuda-cyrano "benchmark" sorban.
szerintem beferne...
Help! Olyan helyet keresek ahol kb. 10-15 fő körül tud úgy ülni egy asztalt, hogy nem üvölt a zene a fülébe, jót tud enni-inni s beszélgetni mindenki mindenki vel /ne hosszú asztal legyen, mert nem megoldható a beszélgetés/.
Igen, mindenképpen valami vendéglátóipariüzemegység lenne a megfelelő, mert kevesen leszünk. 25 max30-an. A hajót is ezért lőttem ki, mert max egy nagyobb csónak is elég lenne ennyi embernek. :))))))
Igen, mindenképpen valami vendéglátóipariüzemegység lenne a megfelelő, mert kevesen leszünk. 25 max30-an. A hajót is ezért lőttem ki, mert max egy nagyobb csónak is elég lenne ennyi embernek. :))))))
Az ellentopicban már "sikeresen" közzétettem kérdésemet, pedig ide szántam. Szóval tudtok-e olyan belvárosi vagy II-III.kerületi hangulatos éttermet, ahol 30 főnyi násznéppel el lehet tölteni egy kellemes esküvői estebédet, azért estebéd, mert 15-20 óráig tartana az egész.
Van már néhány ajánlat, de vacilálunk a párommal, szerintetek sok 200 ezer HUF ennyi ember etetésére (elő, fő, deszert) , korlátlan italfogyasztással (a bort mi vinnénk) és terembérlettel?
Nagyon várom a válaszokat!!! Segítsetek, please!!!!!
A Petit France a Szobi utcában valóban ugyesen fôz de a Danekhez képest azért lejebb van. A kiszolgálás pocsék és tudatlan ( Szekszárdi "kuvi" - Milyen?- Hát Kékfrankos - És? - Kékfrankos ) + 10% szervízdíj helybôl undorító.
De a finomságok megérik. Borral kb 6000/fô.
Szevasz!
Sajnos kicsi későn néztem be, a 7végén elég elfoglalt voltam.
Opus a Vegetárium helyén nyílott a Cukor utcában. (V. kerület) Ott van a Centrál tőszomszédságában.
Felfedeztem a város legjobb borozóját.
De tényleg.
András borozó, Kolosy tér, Kolosy üzletház, pince.
Oda el kell menni! Mindenkinek!
Ma megnéztem a Mommo konyháját, illetve ettem is.
(Villányi út eleje, a Siesta mediterrán vendéglő és a Kisvigadó között, korábbi Family)
Az étlap tűrhető, bár nagyjából ugyanazokat az ötleteket variálják, ezzel együtt volt pár egyedi ajánlat, különösen a csülök műfajban.
A vegetariánus tál többet ígér, mint amennyit ad.
Ezzel együtt nagyon értékeltem, hogy ingyen adtak mellé tartárt, ami nem volt az étlapon feltüntetve. Főételek körettel együtt 800 ft körül.
Kiszolgálás kedves, de sajnos megy a Tv is meg a rádió is, mindkettő az allergiám. A berendezés meg otthoniasra tervezett de némiképpen giccses.
Két dolgot tudok mondani.
Az egyik, hogy kb. három éve látogattam meg a helyet. Épp a menedzsment tárgyalt a közel eső asztalnál az étterem értékesítéséről elég hangosan. Kissé illuzióromboló volt.
A kaját akkor elfogad6ó áron kínálták, a minőség elfogad6ó volt szintén, de messze nem az amire az ember várt.
A berendezés tetszett. Akár mehettünk volna ismét, de az a meglehetős közöny ahogy akkor kezeltek - gondolom tulajdonosváltás előtt - némiképpen elriasztott.
A minap voltam a Petit Franceben (Nyugati mellett Szobi utca ha nem tévedek), ahol elég magas árak mellett volna szerencsém egész jót enni. Adagok kicsik ezt előre jelzem. Kiszolgálás kedves volt, viszont allergizált, hogy felszámolnak 10% felszolgálási díjat. Mondták, hogy azt visszadják, ha a vendég igényli. Nos én nem igéányeltem, de attól még zavart a dolog.
Mindezt csak azért mondtam el, mert a Jardin névjegykártyája is ott volt s kérdésemre a pincér elmondta, hogy azonos az üzemeltető. Tehát lehet hogy feldobódott az a hely is közben, ki tudja..
El kellene menni újra.