Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

vlevi Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5375
Mondjuk a szutyukiban a kapaszkodó is extrafelszereltség :)
Előzmény: vlevi (5374)
vlevi Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5374
A hamutartóba nem csak hamut lehet tárolni, hanem pl. csokipapírt meg ilyeneket. Arra azért jó lenne, ha lenne benne. Egyébként a szutyukiban sincs, csak egy üres 12V-os csatlakozó, a kereskedő szerint (vigyázat, parasztvakítós szöveg következik) "EU-s szabályok miatt"
Előzmény: fabris123 (5367)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5373
Nem töltődtek fel a képek... :(
Előzmény: Akelacee (5371)
fabris123 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5372
Az eü csomag és izzókészlet az nincs benne az üzembehelyezés költségében?
Előzmény: Akelacee (5370)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5371

Megtaláltam a képeket amiket a kereskedésben fényképeztem.. :)

fabris nekem azt mondták nincs benne az üzembehelyezés költségében. Viszont kaptam olyan ajánlatot is ahol ajándékba adták volna.

Előzmény: fabris123 (5369)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5370

Nekem nem probléma a hiánya, hiszen nem dohányzom kocsiban... De ha már egyszer szerepelt a felszereltségi listában a dohányzó csomag a kereskedőnél történt áralku közben, akkor az ember szeretné viszontlátni a kocsijában azt amiben megegyeztek. Mondjuk én szerencsés voltam, mert a dohányzó csomag hiánya miatt kaptam vigaszdíjul egészségügyi csomagot égőkészlettel és elakadásjelző háromszöggel, ami nem járna ingyen a kocsihoz.

A kereskedésben egy 1,6-os EX volt kiállítva annak egyszínű sötét volt a belseje, a középkonzol acélos fémszínű volt. Az 1,4 EX Limited-emnek a könyöklők alatti része világos szürke és kesztyűtartó is ilyen világos színű, a középkonzol meg alumínum színű. Az ülések kárpitja is mintha világosabb lenne mint az EX-ben.

fabris123 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5369
Apropó, mégegy dolog: az EX Limited beltere az ugyanolyan mint az EX-é vagy inkább az LX-hez közelít? EX limited-et még nem láttam belülről csak EX-et meg LX-et.
Tettestárs Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5368
Hamutartó+szivargyújtó!:-)
fabris123 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5367
Áruljátok már el, hogy miből áll a dohányzó csomag, hogy ekkora probléma a hiánya?
Előzmény: Akelacee (5358)
KiberLovag Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5366

Nos akkor ködlámpa téma, szögezzünk le pár dolgot:

- a jól beállított első ködlámpa nem vakít, ugyanis szúrófény. Mondjuk befolyásolja a dolgot, hogy ha egy terepjáró égeti mögötem, én meg egy sportkupéban ülök, akkor ami neki alul van, az nekem már a fejem... na de azért nem ez a jellemző... ha a szemből érkező ködlámpája vakít, akkor két dolog van: első, és legfontosabb, xarul van beállítva, másodsorban se köd, se sűrű eső, vagy hóesés, ami indokolná a használatát...

- a hátsókról egy kicsit: jól elhelyezett hátsó ködzáró(k) (a gyáriak általában ilyenek - de ezalól pl kivétel a swift1 hátsó dupla köd-zárója) szintén kevéssé vakít, de a valóban csak akkor érdemes használni, amikor köd van, sűrű eső/hó, vagy, és ez fontos, ha erősen vizes az út, és az autó pályán esőfüggönyt húz maga után, ilyenkor a normál fény, sokszor szinte láthatatlan...

Hogy Cee'd, re szűkítsük a témát, vakítás szempontjából még nem tudtam tesztelni, gyanítom jól van belőve, mondjuk csak egyszer kapcsoltam fel, mikor ellenőriztem őket... a hátsó ködzáró tök szabályos, a jobb oldali is foncsorozott, csak le van dugózva az égő helye, nem tudom maga a foglalat megvan-e (gondolom a jobbkormányos modellek miatt nem éri meg kétféle cuccot gyártani), ergó, ha valaki akarja, valószínűleg elég könnyen tehet bele égőt, csak felmerül a kérdés, hogy minek?

Az első ködös minálunk pedig foncsor+lencse kombinációs, ezek szoktak leginkább szúrófények lenni... majd egyszer biztos lesz lehetőségem kipróbálni...

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5365
engem még sosem zavart a szemből érkező első ködlámpája -az úgyis a kocsi előtti alacsony területet világítja-, annál gyakrabban az előttem menő hátsója!
Előzmény: G4b0 (5362)
Tettestárs Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5364
Sziasztok!
Először is gratulálok az új Cee'd tulajdonosoknak, és sok balesetmentest!!!
A felszereltség-mizériával kapcsolatban meg nem új keletű a dolog emlékezhettek, hogy a komfort csomagból is eltűnt a hátsó el.ablak! "Rugalmasak" a drágáim hát van ilyen! Attól még jó autót gyártanak! Ja, nekem van egy felesleges dohányzó csomagom a kicsikében megbótólhatjuk ha kell valakinek :-))))))
A hibalistát a ciripelő övmagasság-állítókkal tudnám bővíteni, igaz csak elég rossz úton hallani, de az is lehet, hogy a fülemmel van baj! /Említette már a család is, hogy túl jó!/

Valaki említette a múltkor, hogy kevesebb gáz volt a klímájában! Gariban csinálták, vagy fizetős volt??
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5363

Igen, tudom milyen az ha szembe világít a ködlámpa... A swift sedannál ráadásul magasan is van, a féklámpákkal egyvonalban. Én mindig figyeltem arra ha közel volt hátul egy kocsi és biztos voltam benne hogy már észrevett akkor lekapcsoltam a hátsó ködlámpát.

A cee'd-nél nagyon tetszik hogy olyan alacsonyan van, kár hogy csak az egyik működtethető.

Előzmény: Törölt nick (5361)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5362
Hogy mennyire barom módra használják azzal egyetértek, csak az oldallal vannak problémáim. Ugyanis nem a hátsókat szokták eszetlenül égetni, hanem az elsőket. Mert az nagyon "jópofa" dolog mikor karácsonyfa módjára világít kiégetve a szembejövő szemét...
Előzmény: Törölt nick (5361)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5361
a swift a dupla ködlámpájával a ritka kivétel. Nagyon sok kocsin csak a kormány oldalán van hátdó ködlámpa. Amilyen barom módra használja legtöbb ember, néha még ez is sok.
Előzmény: Akelacee (5350)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5360

Igazad van! Az alá a mondat alá sok mindent be lehet söpörni...

Még jó hogy a cee'd nem sípol, hanem lekapcsolja a lámpákat ha kihúzom az indítókulcsot. :)

Előzmény: G4b0 (5359)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5359

Azt hiszem a RIO-s fórumon olvastam hogy ott is volt ehhez hasonló probléma, csak ott az égvehagyott világításra figyelmeztető hanggal. A listában szerepelt, de soha senki nem hallotta! :D Majd egy huszárvágással kiszedték a listából a reklamációk miatt. Mellesleg van 1 aprócska kis mondat, amire szintén érdemes figyelni a lista alján:

"A KIA Motors Hungary Kft. a mindenkori változtatás jogát fenntartja."

Ennyi. :)))

Előzmény: Akelacee (5357)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5358
Esetleg ha lenne olyan tulajdonos akinek az EX Limited kocsijában van dohányzó csomag, akkor megrendülne a gyári összerelési minőségbe vetett bizalmam... 
Előzmény: G4b0 (5356)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5357

:DD

Szerintem a felszereltségi listák összeállításával lehet a gond, hiszen a gyárban szigorú minőségi előírások alapján gyártják a kocsikat és biztosan több ellenőrzésen is át kell esniük.

Előzmény: G4b0 (5355)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5356
A kiadás dátumait érdemes figyelni. :) Nem mind1 hogy március 12 vagy június 4. Tény azonban hogy ebben is benne az alacsony ablakmosófolyadék szint ellenőrző lámpa.
Előzmény: Akelacee (5354)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5355

"Az EX Limited-et biztosan nemdohányzóknak ajánlják... :))"

Már látom is a reklámot:

Kia Ceed EX Limited védi Ön és környezete egészségét! :)))

Előzmény: Akelacee (5352)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5354

Ebben amit belinkeltél tényleg nincs benne... és ahogy nézem ez lenne hivatalos, mert ez a kiamotors honlapjáról van. Viszont ez a lista tartalmazza az alacsony ablakmosó folyadékra figyelmeztető lámpát ami nincs benne az én EX LImited kocsimban... na ezt bogózza ki valaki... :)))

És még mindig vannak ilyen listák is a neten:

http://verdaautohaz.hu/dokumentumok/ceed_felsz.pdf

Előzmény: G4b0 (5353)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5353
Előzmény: Akelacee (5352)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5352

Az EX Limited-et biztosan nemdohányzóknak ajánlják... :))

Az én listámban a dohányzó csomag minden felszereltségben ott van.

Előzmény: G4b0 (5351)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5351
A felszereltségi lista szerint LX Plusban van dohányzó csomag, majd az EX Limitedben nincs és az EX-ben megint van. Ez hogy jött ki? :))))
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5350

Igen, tényleg érdekes... főleg hogy az előző autómban a 11 éves Suzuki Swift Sedanban mindkét hátsó ködlámba be volt kötve... :)

Köszönöm a jókívánságot és viszont kívánom! :)

Előzmény: G4b0 (5349)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5349

Ez a ködlámpa dolog elég nevetséges. Nekünk a Megane-nál ugyan ez van. Csak a bal oldali világít hátul, holott 2 van, 1 jobbon is. Még az izzó is benne van, csak nincs bekötve. Mikor kérdeztük hogy miért, a válasz annyi volt, hogy ha jobbkormányos lett volna, akkor az lenne bekötve. Vicc...

A tetőcsomagtartónál lévő takaróműanyag meg úgy látszik széria hiba, mert már többen jelezték hogy eltün. Azért durva volna 3000 Ft-ért pótolgatni, szerintem el kéne intézni gariba.

Amúgy sok sikert a kocsihoz és balesetmentes közlekedést! :)

Előzmény: Akelacee (5348)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5348

Köszönöm a jókívánságokat, én is balesetmentest kívánok mindenkinek! :)

Még pár gondolat... EX Limited a kocsi felszereltsége.

Mivel már napokkal ezelőtt olvastam atyoka hozzászólásait első dolgom volt hogy megnézzem ez a felszereltség tartalmazza-e a dohányzócsomagot... Hát nem tartalmazza. A kereskedő is meg volt lepve mikor ezt szóvá tettem és telefonálgatás után közölte, hogy a kinyomtatott lista és az ami a neten van a 2008-as felszereltséget tartalmazza... Elvileg ennek a felszereltségnek tartalmaznia kellene azt is a lista szerint, ha alacsony az ablakmosó folyadékszint akkor valamilyen kis lámpával ezt jelzi. Én már kifogyasztottam az ablakmosó folyadékot, de semmilyen figyelmeztető jelzést nem tapasztaltam.

Érdekes, hogy a hátsó "ködlámpák" közöl csak a baloldalsó a ködlámpa, a másik meg csak dísz... Jaaa és sikerült elhagynom az egyik tetőcsomagtartó nyílást takaró kis műanyag lapocskát. Érdeklődtem a Kia márkakereskedésben, azt mondták hogy 2990Ft darabja és csak megrendelésre tudnak hozatni, mert nagyon kelendő...

Amúgy nagyon tetszik a kocsi. Városon kívül 6,1 liter volt az átlagfogyasztás 90-100 km/óránál, városban most 6,6. Igaz finom vagyok vele, hiszen még csak 270km van benne. :)

Előzmény: KiberLovag (5342)
ceeee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5347

Gratula!

Én meg épp a banki bírálat ideje alatt vagyok.. :-)

Előzmény: Akelacee (5341)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5346
én má mindegy!

--ahogy Antibácsi mondaná :-)
Előzmény: KiberLovag (5344)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!