A hamutartóba nem csak hamut lehet tárolni, hanem pl. csokipapírt meg ilyeneket. Arra azért jó lenne, ha lenne benne. Egyébként a szutyukiban sincs, csak egy üres 12V-os csatlakozó, a kereskedő szerint (vigyázat, parasztvakítós szöveg következik) "EU-s szabályok miatt"
Nekem nem probléma a hiánya, hiszen nem dohányzom kocsiban... De ha már egyszer szerepelt a felszereltségi listában a dohányzó csomag a kereskedőnél történt áralku közben, akkor az ember szeretné viszontlátni a kocsijában azt amiben megegyeztek. Mondjuk én szerencsés voltam, mert a dohányzó csomag hiánya miatt kaptam vigaszdíjul egészségügyi csomagot égőkészlettel és elakadásjelző háromszöggel, ami nem járna ingyen a kocsihoz.
A kereskedésben egy 1,6-os EX volt kiállítva annak egyszínű sötét volt a belseje, a középkonzol acélos fémszínű volt. Az 1,4 EX Limited-emnek a könyöklők alatti része világos szürke és kesztyűtartó is ilyen világos színű, a középkonzol meg alumínum színű. Az ülések kárpitja is mintha világosabb lenne mint az EX-ben.
Apropó, mégegy dolog: az EX Limited beltere az ugyanolyan mint az EX-é vagy inkább az LX-hez közelít? EX limited-et még nem láttam belülről csak EX-et meg LX-et.
Nos akkor ködlámpa téma, szögezzünk le pár dolgot:
- a jól beállított első ködlámpa nem vakít, ugyanis szúrófény. Mondjuk befolyásolja a dolgot, hogy ha egy terepjáró égeti mögötem, én meg egy sportkupéban ülök, akkor ami neki alul van, az nekem már a fejem... na de azért nem ez a jellemző... ha a szemből érkező ködlámpája vakít, akkor két dolog van: első, és legfontosabb, xarul van beállítva, másodsorban se köd, se sűrű eső, vagy hóesés, ami indokolná a használatát...
- a hátsókról egy kicsit: jól elhelyezett hátsó ködzáró(k) (a gyáriak általában ilyenek - de ezalól pl kivétel a swift1 hátsó dupla köd-zárója) szintén kevéssé vakít, de a valóban csak akkor érdemes használni, amikor köd van, sűrű eső/hó, vagy, és ez fontos, ha erősen vizes az út, és az autó pályán esőfüggönyt húz maga után, ilyenkor a normál fény, sokszor szinte láthatatlan...
Hogy Cee'd, re szűkítsük a témát, vakítás szempontjából még nem tudtam tesztelni, gyanítom jól van belőve, mondjuk csak egyszer kapcsoltam fel, mikor ellenőriztem őket... a hátsó ködzáró tök szabályos, a jobb oldali is foncsorozott, csak le van dugózva az égő helye, nem tudom maga a foglalat megvan-e (gondolom a jobbkormányos modellek miatt nem éri meg kétféle cuccot gyártani), ergó, ha valaki akarja, valószínűleg elég könnyen tehet bele égőt, csak felmerül a kérdés, hogy minek?
Az első ködös minálunk pedig foncsor+lencse kombinációs, ezek szoktak leginkább szúrófények lenni... majd egyszer biztos lesz lehetőségem kipróbálni...
engem még sosem zavart a szemből érkező első ködlámpája -az úgyis a kocsi előtti alacsony területet világítja-, annál gyakrabban az előttem menő hátsója!
Sziasztok! Először is gratulálok az új Cee'd tulajdonosoknak, és sok balesetmentest!!! A felszereltség-mizériával kapcsolatban meg nem új keletű a dolog emlékezhettek, hogy a komfort csomagból is eltűnt a hátsó el.ablak! "Rugalmasak" a drágáim hát van ilyen! Attól még jó autót gyártanak! Ja, nekem van egy felesleges dohányzó csomagom a kicsikében megbótólhatjuk ha kell valakinek :-)))))) A hibalistát a ciripelő övmagasság-állítókkal tudnám bővíteni, igaz csak elég rossz úton hallani, de az is lehet, hogy a fülemmel van baj! /Említette már a család is, hogy túl jó!/
Valaki említette a múltkor, hogy kevesebb gáz volt a klímájában! Gariban csinálták, vagy fizetős volt??
Igen, tudom milyen az ha szembe világít a ködlámpa... A swift sedannál ráadásul magasan is van, a féklámpákkal egyvonalban. Én mindig figyeltem arra ha közel volt hátul egy kocsi és biztos voltam benne hogy már észrevett akkor lekapcsoltam a hátsó ködlámpát.
A cee'd-nél nagyon tetszik hogy olyan alacsonyan van, kár hogy csak az egyik működtethető.
Hogy mennyire barom módra használják azzal egyetértek, csak az oldallal vannak problémáim. Ugyanis nem a hátsókat szokták eszetlenül égetni, hanem az elsőket. Mert az nagyon "jópofa" dolog mikor karácsonyfa módjára világít kiégetve a szembejövő szemét...
a swift a dupla ködlámpájával a ritka kivétel. Nagyon sok kocsin csak a kormány oldalán van hátdó ködlámpa. Amilyen barom módra használja legtöbb ember, néha még ez is sok.
Azt hiszem a RIO-s fórumon olvastam hogy ott is volt ehhez hasonló probléma, csak ott az égvehagyott világításra figyelmeztető hanggal. A listában szerepelt, de soha senki nem hallotta! :D Majd egy huszárvágással kiszedték a listából a reklamációk miatt. Mellesleg van 1 aprócska kis mondat, amire szintén érdemes figyelni a lista alján:
"A KIA Motors Hungary Kft. a mindenkori változtatás jogát fenntartja."
Esetleg ha lenne olyan tulajdonos akinek az EX Limited kocsijában van dohányzó csomag, akkor megrendülne a gyári összerelési minőségbe vetett bizalmam...
Szerintem a felszereltségi listák összeállításával lehet a gond, hiszen a gyárban szigorú minőségi előírások alapján gyártják a kocsikat és biztosan több ellenőrzésen is át kell esniük.
A kiadás dátumait érdemes figyelni. :) Nem mind1 hogy március 12 vagy június 4. Tény azonban hogy ebben is benne az alacsony ablakmosófolyadék szint ellenőrző lámpa.
Ebben amit belinkeltél tényleg nincs benne... és ahogy nézem ez lenne hivatalos, mert ez a kiamotors honlapjáról van. Viszont ez a lista tartalmazza az alacsony ablakmosó folyadékra figyelmeztető lámpát ami nincs benne az én EX LImited kocsimban... na ezt bogózza ki valaki... :)))
Ez a ködlámpa dolog elég nevetséges. Nekünk a Megane-nál ugyan ez van. Csak a bal oldali világít hátul, holott 2 van, 1 jobbon is. Még az izzó is benne van, csak nincs bekötve. Mikor kérdeztük hogy miért, a válasz annyi volt, hogy ha jobbkormányos lett volna, akkor az lenne bekötve. Vicc...
A tetőcsomagtartónál lévő takaróműanyag meg úgy látszik széria hiba, mert már többen jelezték hogy eltün. Azért durva volna 3000 Ft-ért pótolgatni, szerintem el kéne intézni gariba.
Amúgy sok sikert a kocsihoz és balesetmentes közlekedést! :)
Köszönöm a jókívánságokat, én is balesetmentest kívánok mindenkinek! :)
Még pár gondolat... EX Limited a kocsi felszereltsége.
Mivel már napokkal ezelőtt olvastam atyoka hozzászólásait első dolgom volt hogy megnézzem ez a felszereltség tartalmazza-e a dohányzócsomagot... Hát nem tartalmazza. A kereskedő is meg volt lepve mikor ezt szóvá tettem és telefonálgatás után közölte, hogy a kinyomtatott lista és az ami a neten van a 2008-as felszereltséget tartalmazza... Elvileg ennek a felszereltségnek tartalmaznia kellene azt is a lista szerint, ha alacsony az ablakmosó folyadékszint akkor valamilyen kis lámpával ezt jelzi. Én már kifogyasztottam az ablakmosó folyadékot, de semmilyen figyelmeztető jelzést nem tapasztaltam.
Érdekes, hogy a hátsó "ködlámpák" közöl csak a baloldalsó a ködlámpa, a másik meg csak dísz... Jaaa és sikerült elhagynom az egyik tetőcsomagtartó nyílást takaró kis műanyag lapocskát. Érdeklődtem a Kia márkakereskedésben, azt mondták hogy 2990Ft darabja és csak megrendelésre tudnak hozatni, mert nagyon kelendő...
Amúgy nagyon tetszik a kocsi. Városon kívül 6,1 liter volt az átlagfogyasztás 90-100 km/óránál, városban most 6,6. Igaz finom vagyok vele, hiszen még csak 270km van benne. :)