Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Hajam elhagyom. Nálam mondjuk tableten tényleg más Skype van, hogy átlag ember pld. ne zavarjon. És csak néha fut. Bár állításod szerint 15 éve infóval foglalkozik, nem értem miért Te agyalod ki a megoldást. Amúgy meg írni kell Skypeon, azt megkapja és majd visszazörög.
Nem erre gondolok, hanem a fiam azt akatja elkerülni, hogy a ha a tabletnek külön accountja van, és ő azon van feljelentkezve a Skype-ra, akkor ha ott találják meg, akkor fizetős forgalmat generál. Persze igazad lehet, mert a Skype nem tudja megkülönböztetni a mobilnetet az eternet kábeltől.
Mondjuk erre jó megoldás lehet, hogy csinál még egy Skype identitást azok számára, akiket ilyen áron is fogad, és ha eljön az otthoni wifitől, akkor kilép a közismert fiókból és átlép a zártkörűbe. (Ezt fogja elfelejteni:-) Ezt egyébként valószínűleg a Skype-on belül is meg lehet csinálni, talán van csoportszelektív elérhetőség, legalábbis tervezték.
Szerintem azzal kevered, hogy a Skypehoz is hozzá lehet adni telefonszámnak kinéző dolgot és rendesen telefonról/mobilról lehet hívni, nem csak Skypeként neten keresztül.
Már régen volt, de úgy rémlik, azt kérdezte a telepítéskor, hogy csak igazi internetet használjon, vagy telefonos kapcsolatot is. Az utóbbiban - gondolom én - a SIM-es mobilhálózat is benne van.
A skype-ban nem láttam ilyen opciót (ettől még lehet), szerintem egyezzetek meg egy jelben: mondjuk megcsörgeted a mobilját és leteszed, ebből tudni fogja, hogy indítson skype-ot.
Nem a "nem akar beszélni" a gond, helyette telefonál, ami neki elfogadható költség, nekem meg felhívni sok - főleg ha az anyja rákezdi:-)
Mióta van okostelefonja, meg tabletje, az asztali helyett használt ósdi laptopot alig használja, főleg fájl és print szerver, meg ő arról skypol, akkor ha kell felkelti. Én viszont itthonról skypolni szeretnék, mert az ingyen van. Mindegy, rábeszélem, hogy a tabletre is csináljon Skype-ot, amit eddig azért nem csinált, mert nem wifije van, hanem fizetős mobilnetje. De szerintem a Skype-ot be lehet állítani, hogy csak wifin érkező hívást fogadjon.
Főleg ha wifis laptop :-P Szerintem nem akar beszélni a faterjával, vagy csiribiri. 15 éves infós gyakorlattal oldja már meg, vagy ne akadjunk fent rajta.
Készenléti állapotban nem fut semmi, ezért írtam, hogy a Skypenak sem szabadna kicsöngeni. Mondjuk Linuxosat nem tudom, lehet el tud dögleni, vagy régebbi kliens, utána kellene nézni.
Érdekes a kérdés. Nyilván nem a Skypenak kellene felébreszteni, hanem a hangkártyának. Most az a kérdés, hogy ha Skype fut a háttérben, akkor dudál, de a készenléti állapot egyenértékű-e azzal, hogy a háttérben fut.
Kézimunkával nem egyszerő megtalálni és kiválogatni. Tölts le egy driver backup programot pl. Driver Genius, Driver Max (ebből van free verzió) stb. és abban válaszd ki a drivert, mentsd le. A másik gépen meg restore, de asszem lehet belőle betallózni is a másik gépen, telepítéskor.
A telepítéskor figyelj, ne automatic, hanem custom legyen, akkor ki tudod hagyni a "járulékos dolgokat" amit esetleg rád akarnak tukmálni, mert az "neked kell"
Szep reggelt! Kaptam ajandekba egy hasznalt szines OKI lezernyomtatot, utangyartott tonerek vannak benne (de attol meg csodalatosan nyomtat). Viszont ha installalaskor letoltom az OKI oldalarol a legujabb drivert, akkor nyafogni fog, hogy nem jok a tonerek. Ugyhogy inkabb hazavinnem a driver fajlt is hozza. Meg tudnatok mondani, hol talalom?
Gyári telepítővel nekem sem sikerült sohasem feltolni az xp-t, ha az AHCI volt beállítva a bios-ban... Neked ezexerint sikerült már valamikor...? Az természetes, hogy ha standard sata-ra állítod, telepíted az xp-t, felteszed rá az AHCI-t, és UTÁNA állítod át a bios-ban, akkor menni fog. De hogy floppy nélkül felmásszon az AHCI-re állított bios-szal...na, olyat még nem láttam.
AHCI driver-t egy floppy-ra (tényleg arra) fel kell másolni, és az xp telepítéskor a megfelelő időpontban szorgosan kell nyomkodni az F6-ot. Ha csak usb-s és külső a floppy, az is lehet jó, ha az xp telepítő A: meghajtónak ismeri föl.
Vagy készíteni kell egy saját xp telepítőt a gyáriból (pl. Bart PE), amelyikbe integrálod az AHCI driver-t.
Elvégeztem, de lehet valamit nem jól csináltam mert ugyan kialakítottam a linux alatti ntfs partíciót, de az XP telepítője most sem találta meg a lemezt.
Még próbálkozom, de ha van újabb ötlet azt is szívesen veszem.