Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5354

Ebben amit belinkeltél tényleg nincs benne... és ahogy nézem ez lenne hivatalos, mert ez a kiamotors honlapjáról van. Viszont ez a lista tartalmazza az alacsony ablakmosó folyadékra figyelmeztető lámpát ami nincs benne az én EX LImited kocsimban... na ezt bogózza ki valaki... :)))

És még mindig vannak ilyen listák is a neten:

http://verdaautohaz.hu/dokumentumok/ceed_felsz.pdf

Előzmény: G4b0 (5353)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5353
Előzmény: Akelacee (5352)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5352

Az EX Limited-et biztosan nemdohányzóknak ajánlják... :))

Az én listámban a dohányzó csomag minden felszereltségben ott van.

Előzmény: G4b0 (5351)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5351
A felszereltségi lista szerint LX Plusban van dohányzó csomag, majd az EX Limitedben nincs és az EX-ben megint van. Ez hogy jött ki? :))))
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5350

Igen, tényleg érdekes... főleg hogy az előző autómban a 11 éves Suzuki Swift Sedanban mindkét hátsó ködlámba be volt kötve... :)

Köszönöm a jókívánságot és viszont kívánom! :)

Előzmény: G4b0 (5349)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5349

Ez a ködlámpa dolog elég nevetséges. Nekünk a Megane-nál ugyan ez van. Csak a bal oldali világít hátul, holott 2 van, 1 jobbon is. Még az izzó is benne van, csak nincs bekötve. Mikor kérdeztük hogy miért, a válasz annyi volt, hogy ha jobbkormányos lett volna, akkor az lenne bekötve. Vicc...

A tetőcsomagtartónál lévő takaróműanyag meg úgy látszik széria hiba, mert már többen jelezték hogy eltün. Azért durva volna 3000 Ft-ért pótolgatni, szerintem el kéne intézni gariba.

Amúgy sok sikert a kocsihoz és balesetmentes közlekedést! :)

Előzmény: Akelacee (5348)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5348

Köszönöm a jókívánságokat, én is balesetmentest kívánok mindenkinek! :)

Még pár gondolat... EX Limited a kocsi felszereltsége.

Mivel már napokkal ezelőtt olvastam atyoka hozzászólásait első dolgom volt hogy megnézzem ez a felszereltség tartalmazza-e a dohányzócsomagot... Hát nem tartalmazza. A kereskedő is meg volt lepve mikor ezt szóvá tettem és telefonálgatás után közölte, hogy a kinyomtatott lista és az ami a neten van a 2008-as felszereltséget tartalmazza... Elvileg ennek a felszereltségnek tartalmaznia kellene azt is a lista szerint, ha alacsony az ablakmosó folyadékszint akkor valamilyen kis lámpával ezt jelzi. Én már kifogyasztottam az ablakmosó folyadékot, de semmilyen figyelmeztető jelzést nem tapasztaltam.

Érdekes, hogy a hátsó "ködlámpák" közöl csak a baloldalsó a ködlámpa, a másik meg csak dísz... Jaaa és sikerült elhagynom az egyik tetőcsomagtartó nyílást takaró kis műanyag lapocskát. Érdeklődtem a Kia márkakereskedésben, azt mondták hogy 2990Ft darabja és csak megrendelésre tudnak hozatni, mert nagyon kelendő...

Amúgy nagyon tetszik a kocsi. Városon kívül 6,1 liter volt az átlagfogyasztás 90-100 km/óránál, városban most 6,6. Igaz finom vagyok vele, hiszen még csak 270km van benne. :)

Előzmény: KiberLovag (5342)
ceeee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5347

Gratula!

Én meg épp a banki bírálat ideje alatt vagyok.. :-)

Előzmény: Akelacee (5341)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5346
én má mindegy!

--ahogy Antibácsi mondaná :-)
Előzmény: KiberLovag (5344)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5345

Gratálok, isten hozott közöttünk!

Sok örömet hozá!

Lesz, annyit előre elárulhatok!

Kiber!

Van két tippem láda építésre, ismerek 2 gurut, rákérdezek hamarosan.

A gyári fejből szerintem lehet egy jó rendszert építeni.

A hangja teljesen rendben van.  Az első szett is élvezhető.

Az, hogy döng a mély, az azért van, mert a 13-as mélyközép nem tud eléggé lemenni, és nincs akkora dinamikája. Nem is lehet, nem az a dóóóóga.

Valamint egy külső erősítő is precízebb munkát végez a szett részére elől.

KiberLovag Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5344
Ezt hagyjuk meg Gabibának... :)
Előzmény: Törölt nick (5343)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5343
Na, ki kérdezi meg elsőnek, hogy: "Ha EX, akkor miért nem 1,6?" :)))
KiberLovag Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5342
Sok-sok-sok balesetmentest! :)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5341

Üdv Mindenkinek! :)

Pénteken tulajdonosa lettem egy cee'd 1.4 EX-nek :) Tetszik :))))

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5340
Nekem erről mindig az a Benny Hill jelenet jut esszembe, amikor a kis kopasz az 50 fontos repülőút helyett a 49 fontosat választja spórolásból. A gép elülső felében azoknak, akik többet fizettek, Playboy nyuszis party van, folyik a pezsgő, a spórolósak meg vödörből kapják a moslékot. :)))
Előzmény: Törölt nick (5339)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5339
a villany fogyaszt? Valóban, kb 110w-ot óránkint. Ha 90-el halad a kocsi, az kb 15KW energiát igényel, 15KWh=6l benzin. ha 50%-os hatásfokkal jut el a delej az izzóhoz, akkor megeshet, hogy 100km-re fél deci benzin is elfogy. EZ nem túl pontos számolás, mert 90-nél sem minden energia a haladáshoz fogy el, hanem egy csómó veszteség van, de hogy fél decinél semmiképp sem több a fogyinövekedés, az tuti.
Gratulálok azoknak, akik emiatt a gyengébb láthatóságot választják. Én ezt szarrágóságnak tartom, bárki is sértődik meg!
A lehúzott ablak által romló légellenállás meg garantáltan magasabb fogyasztást eredményez, mint a kb 30-60w-os ventillátor. ráadásul mennyivel csendesebb és kellemesebb az utazás felhúzott ablakokkal.
Előzmény: atyoka (5333)
KiberLovag Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5338

pár táma:

-fogyi: Én nem tudom, az 1.6CRDI-m akkor se eszik 6l fölött, ha városban kitolom a szemét, és még dugókkal is kombinálva van... na jó, ha klímázom, előfordul a 6.1l is... és én innentől nem bánkódom, mértem már 4.7l-t is országúton, de akárhogyis veszem, minden eddigi autómnál alázóan kevesebbet fogyaszt, igaz eddig saját csak benzines volt... így aztuán rászoktam, hogy nem érdekel a fogyi különösebben, ha olyanok a körülmények, "papázok", ha meg egyedül ülök, és van lehetőség, néha tolok neki dundikat, had lessen a sok konkurencia... :) Az is érdekes megfigyelés, hogy nem igazán szoktam emlékezni, mikor beállok egy kútba, hogy hol is tankoltam legutóbb, és ez teccccik... :)

-klíma: szóval a klíma valóban okos, akkor dolgozik, ha kell, amúgy meg párátlanít. Én sem szoktam 32 fokban 26 alá állítani, mert végem van tőle, olyan erős, de az is igaz, hogy pl párom a párátlanítás miatt hajlamos az orrvérzésre (ez nála minden klímánál így van), szóval csak óvatosan vele...

-hifi: díler, azért ha szaki legyártja, nem baj, ha megkérded tőle, hogy ugyanilyenre mehet-e más is, és mi mibe kerül... mert nekem pl nincsen erölködőm, és adott esetben nyilván egy első szett is kéne, ami komolyabb, de a gyári fejet minden gyermekbetegsége ellenére megtartanám... :)

Deras71 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5337

Szia4

Én már 2500-nál lecseréltettem az olajat+szűrőt.

Valamikor írtam róla.

A népítélet meg érkezik. :)

T.

Előzmény: atyoka (5330)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5336

Így van, a klíma  tudja a dolgát.

Arra ügyelek, hogy a külső hőmérsékletnél ne csináljak benn hidegebbet 5-6 foknál.

Tehát ha kinn 32 fok van, akkor benn 26 alá nem viszem. Így elkerülhető a megfázás és a rosszullét.

Ha kinn 23 fok van, akkor benn is 23, a klíma alig dolgozik, csupán a párátalnítás miatt kellemesebb a közérzet, nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban lehet nyomni a gázt! :-D.

Előzmény: Pitbull (5335)
Pitbull Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5335
Klimák azért vannak ma már olyan "inteligensek" hogy a kompresszort csak akkor járassák ha szükség van rá, nyugodtan be lehet kapcsolva hagyni-
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5334
Az egyik én voltam... Elmagyarázom. Utálom a meleget és nem is birom. :) Viszont reggel 8 és 9 között autóztam így még a szellőző 2-es fokozaton elég volt. Hazafele 1/2 8 és 1/2 9 között megint nem volt már olyan meleg és elég volt a szellőző az említett fokozaton. :) De amúgy mindig klímázom ha tehetem... ;)
Előzmény: Törölt nick (5332)
atyoka Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5333

Villanyt én is képes vagyok lekapcsolni, ha városba érek:) az is fogyaszt nem?:)) amúgy meg autópályán kell a légkondi, városban dugóban kell a légkondi, de mikor lehet normálisabban is haladni és 60-70-nél lehúzni az ablakokat, akkor annál a tempónál a kereszirányú menetszél pont eleget hűt, így a venti is ki volt kapcsolva:)

sima ügy, legalábbis én meg sem izzadtam.

Előzmény: Törölt nick (5332)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5332
ketten is azt írták a tegnapi napra, hogy klíma nélkül. Hogy vagytok képesek ilyen melegben klíma nélkül közlekedni??? EGy családtagom jutott eszembe, aki képes a lakott terület tábláknál a villanyt kapcsolgatni, plusz 0-ra állított ventivel közlekedik.
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5331
Te is gondolkozhatsz lassan a népítéleten. :)
Előzmény: Deras71 (5329)
atyoka Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5330

Nekem is 7,4-es álagot adott 4 személyre klímával autópályán, mondjuk nálam masszív 130 volt. Most meg teszteltem városban, öregurasan suhanva:) Bár nagyobb dugókat pont nem fogtam ki az elmúlt 2 hétben, nem is értem hogy lehet, de 2 személyre légkondi nélkül 7,4 jött ki.

Ajánlott olajcserére elvitted? Én most gondolkozom rajta.

Más: KIA motors Hungary így két hónapos késéssel kiadta az új felszereltség-listát, amiben nincs már benne a dohányzócsomag ex limited-hez, ami nekem is hiányzott. Korrektek, hogy 2 hónapja anélkül érkeznek a kocsik, de nem zavartatva magukat, így árúlták továbbra is. Írtam is nekik, állítólag ma válaszolnak. Majd megírom.

De ha 10ezres tételnél ilyenek, akkor előre félek mi lesz, ha valami gebasz lesz a kocsival:S

Szervíz: olajcserével kapcsolatban kellemes tapasztalat, hogy mindegyik szervízben ott lehetsz nyugodtan az autó mellett. Nálam ez szempont és Ford-nál úgy kellett keresni ilyet.

Deras71 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5329

Sziasztok!

Tegnap hazavittem a verdát szlovákiába. Nagyon tetszett neki.  :D

Voltunk Brnoba a WTCC futamon. 4000 km van a kocsiba 3-an mentünk full klíma 130-160 között. Az átlag:7.4/l  (1.4-es motor)

Mostmár közel az 5000-hez tényleg egy picit mozgékonyabb.

T.

sysNet Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5328
Hali,

Nemrég jöttem Olaszországból, végül is nem KIA autóm lett, ez az utolsó napokban dölt el, adódott egy jó lehetőség amit kihasználtam, remélem nem bánom meg.

Ha már a fogyasztásnál járunk,

Milano(Olasz)-Szamosardó (Románia) - atópálya -M3 as végéig -160-200 , onnan főut 60-120 , full klimával a fogyim 5.8L .

tipp?...
Előzmény: Pancelos72 (5321)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5327

Fogyasztásterapeuta. :-D

Példányonként leszoktatod a  ceed-eket a fogyasztsról.

Mint a cigány, aki a lovát az evésről.. csak 2 hét után nem bírta, és megdöglött.

"Pedig már majdnem teljesen leszokott" :D

G4b0 Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5326
Vagy a cipőd nehezebb?! :) Átkozott rugó, felvesszük a hibalistára! :D
Előzmény: Törölt nick (5324)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5325

Örülök a tengelytávnak, megható adat! :))))

Jó lenne ha ugyen ezt az utat meg tudnád csinálni a benzines verziók valamelyikével. Kíváncsi lennék ott mennyi lenne az átlagfogyi! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!