Tulajdonképpen csak egy mondatot tartok reagálásra érdemesnek: " Ez igaz és nagyon élvezem. Különösen azt, ahogy az ellenoldaliak vetődnek rá és elkezdenek fröcsögni." Egy saját állitása szerint provokatörrel nem állok le vitázni. Köszönöm az eddigi lehetöséget.
ha általad utált személlyel párttal akármivel) kapcsolatos negativ cikket találsz, azt azonnal elfogadod kész ténynek
Minden esetben nem.
Pl. a JOBBIK honlapján található Fideszes cikkeket ignorálom...
beirod a linkjét, irsz rá valami minimum cinikus megjegyzést *
Ez igaz és nagyon élvezem. Különösen azt, ahogy az ellenoldaliak vetődnek rá és elkezdenek fröcsögni.
Ezt nevezik heccelésnek, vagy cukkolásnak. :))
Én meg lusta vagyok a másik oldal hasonlo oldalirol elökeresni az ellenlinket
Akkor ne keveredj vitákba, mert kínos perceket szereznek majd Neked...
Élö példa a titkolt választási program. Én az elmult 2 éven ugy láttam, ha a fidesz valami pozitiv és tömegeknek tetszö ötlettel elöállt egy sajtotájékoztaton, azt GYF egy héten belül mint zseniális uj mszp ötlet bejelentette
Ha kívánod, kigyűjtöm azokat a linkeket az elmúlt két évből, ahol rendre ellentmond magának, korábbi "proramnyilatkozatainak" a Fidesz és azt is, hogy ki-mikor-mit jelentett be.
Persze ettől még hiheted, hogy itt mindenki csak úgy lopja a zseniális ötleteket.
Erre most rögtön mondanék is egy példát: "Mindenki hozzon magával még egy embert!"
Na, ki mondta? Marosán György!
Ezek után és simán elhiszem, hogy nem akarják a választások elött sokkal elöhozni az ötleteiket
Ezt elhiszem, Kövér mondta.
Azért azon eltöprenghetne a Fidesz, hogy a program azoknak a gondolkodni képes választóknak szól, akik talán emiatt szavaznak majd rájuk vagy ellenük. Tudom, nem ez a többség, de a szavazatmaximáláshoz rájuk is szükség van.
A program nem olyan, mint a pénztárca: ellopjuk és már fizetünk is belőle. Azt ki kell megfelelő részletességgel dolgozni.
Tudomásom szerint az SZDSZ-nek is és az MSZP-nek is készen van a programja.
Szerintem ez a nagy titkolózás semmi egyebet nem jelez, mint azt, hogy nincs még készen a Fidesz programja, vagy egyáltalán nem is létezik ilyen. Ez utóbbin sem csodálkoznnék...
Szerintem!!! az köztünk a különbség, hogy te (legalábbis ha általad utált személlyel párttal akármivel) kapcsolatos negativ cikket találsz, azt azonnal elfogadod kész ténynek, beirod a linkjét, irsz rá valami minimum cinikus megjegyzést * és kész. Aztán hiába van birosági itélet ellentétesen meg akármi, az már mindegy. Én meg lusta vagyok a másik oldal hasonlo oldalirol elökeresni az ellenlinket, csak elmondom a véleményemet rola. Szerintem!!! a legtöbb emlitésre érdemes linkedre lehetne találni cáfolatot, csak nem szoktam a (persze számodra érvként ugyse elfogadhato) oldalakon kikeresni a cáfolatot. Lusta dög vagyok, elismerem. Én a véleményem irom, és szerintem legtöbbször külön kiemelem, hogy Szerintem. Szerintem itt most abba is hagyom. *Élö példa a titkolt választási program. Én az elmult 2 éven ugy láttam, ha a fidesz valami pozitiv és tömegeknek tetszö ötlettel elöállt egy sajtotájékoztaton, azt GYF egy héten belül mint zseniális uj mszp ötlet bejelentette a parlamentben. Ezek után és simán elhiszem, hogy nem akarják a választások elött sokkal elöhozni az ötleteiket, ha nem akarják, hogy azok legyenek az mszp huzo programpontjai. Ps.: Egy idöben sokat polidiliztem, egyedül a másodrendü cigisek topicban ignorált egy közröhely tárgyát képezö, éppen potnickjét használo cigifanatikus. Nem omlottam össze:) Lehet, ha Soltikával nekiálltam volna vitázni, ö is ignorál, de ennyire azért nem tudok lesülyedni:)
Kioktattál, hogyha valaki állít valamit, azt bizonyítania kell.
Ezt követően azt állítottad - minden bizonyíték nélkül -, hogy a jegyzőkönyvnek látszó papírok hamisak. Ezt többszöri felszólításra sem voltál hajlandó bizonyítani, de ragaszkodtál továbbra is ahhoz, hogy hamisak. Beleestél saját csapdádba...
Erre írtam Neked akkor, hogy ignore.
Ezt, itt és most csupán azért nem tettem meg, mert itt topicgazda vagyok, Te pedig vendég a topicon.
Amennyiben úgy gondolod, folytathatjuk ezt a nexust...
Persze, hogy nem kenyeret vesznek hitelre, hanem tartos fogyasztási cikket, ez evidens, de azt ugye te se komolyan gondolod, (ok tudom, azt kell mondanod -de ha nem nyilvánosan kérdezné egy jobarát, hanem kettesben egy eröben ahol nem hallgattathat le a Kövérlászlo és nem zsarolhatna meg vele:) ), hogy a dübörgö jolét miatt költenek hitelre többet karácsonykor? Nem kell rá válaszolnod :)
Köszönöm Doktor Ur az analizist. Az elöbb irtam egy hosszabb választ, de kitöröltem. Én még emlékszek a néplapforumos "vitákra" ugyhogy nem veszem fel a kesztyüt. Ugyis ignoráltál ott, vedd itt is érvényesnek.
Javasolnám a Fidesznek, hogy nagy nemzetbiztonsági kockázatra való tekintettel, csak a választások után ismertesse a programját. Akkor talán már nem is lesz rá szükség és így titokban maradhat még 2010-ig! :))
Nem arról van szó, hogy bárki bántani akarna a populizmusodért, és különben is, a fideszesek narancssárga ingben járkálnak ... :))
Viszont a hiteleket a lakosság a tartós fogyasztási cikkekre vette föl 4 éve és most is. Ha most sokkal nagyobb karácsonyi forgalom mellett több hitelt vettek fel az emberek, az nem azt jelenti, hogy "megbolondultak" hanem azt, hogy szoroznak, osztanak és úgy találják, hogy most többet vásárolhatnak, és /vagy több hitelt vehetnek fel.
Végül is a lakosok sokkal többet költenek, mint 4 évvel ezelőtt, köszönhetően egyébkjént a tizenszázalékos reálbérnövekedésnek.
[Egyébként az áruvásárlási hitelek (milyen régi terminológia) általában nem hosszútávúak, hosszútávú hiteleket csak lakásra (házra) és szgk-ra vesznek fel.]
Oh bocs a populizmusért, mi barnainges fideszesek már csak ilyenek vagyunk,
Ilyen jelzős szerkezetekre még célzást sem tettem. Felfogom részedről egy gátlásos kisiklásnak...
a munkásemberért meg föleg elnézést
Tőlük lenne is miért, mert nem egész négy évvel ezelőtt még panelbunkók és lumpenprolik voltak bizonyos " mértékadó" sajtóorgánumokban.
Persze, nagyot fordult azóta a világ! A prolivoks is annyit ést, mint a "pógári"...
a "bérböl és fizetésböl élö alkalmazottak" kifejezést mertem rövidieni vele.
Azért az nem egy és ugyanaz!
Milyen társadalmi csoportról is beszélünk tulajdonképpen? Közalkalmazottakról, köztisztviselőkről, a versenyszférában dolgozó alkalmazottról?
azért hitelre veszi a házimozit, mert kiszámolja, hogy addig a pénze a részvényeiben többet jövedelmez igy az osztalékbol tudja a kamatokat fizetni miközben az a tökéje se csökken, vagy azért, mert igy tudja csak megvenni?
Léteznek nulla THM-es hitelek, halasztott kezdőfizetéssel.
A hülye embernek minden drága. A hülye ember számolni sem tud...
Erre vonatkozóan beírtam már korábban egy magyar közmondást. Ismételjem?
Neked hülye fideszes vagyok aki csak hülyeségeket irhat, akkor meg minek.
Írtam volna valami hasonlót abban, amire reagáltál?
Az általad leírtak mentális állapotodat tekintve némely helyeken aggasztóak.
Ezekre a jelzős szerkezeteidre gondolok: barnainges fideszesek, hülye fideszes.
Ha ennyire zavar ez a fideszes alárendeltség, hirdesd Magadról, hogy MDF-es vagy! Esetleg találj ki valami mást!
Oh bocs a populizmusért, mi barnainges fideszesek már csak ilyenek vagyunk, a munkásemberért meg föleg elnézést, a "bérböl és fizetésböl élö alkalmazottak" kifejezést mertem rövidieni vele. De ezen kivül szerinted az emberek tulnyomo többsége - nem munkásember hanem bérböl és fizetésböl élö alkalmazot - azért hitelre veszi a házimozit, mert kiszámolja, hogy addig a pénze a részvényeiben többet jövedelmez igy az osztalékbol tudja a kamatokat fizetni miközben az a tökéje se csökken, vagy azért, mert igy tudja csak megvenni? Á, mindegy hagyjuk, veled nem kezdek el vitatkozni. Neked hülye fideszes vagyok aki csak hülyeségeket irhat, akkor meg minek.
Az MSZP-frakció önkormányzati munkacsoportja elképzelhetőnek tartja, hogy a következő önkormányzati választásokon öt évre válasszuk a képviselőket.
A munkacsoport tagjai kedden sajtótájékoztatón közölték, "amennyiben van egy konszenzus, akkor elképzelhető lenne, hogy alkotmánymódosítással azt fogadja el a parlament, hogy a 2006-ban választott önkormányzati képviselőket és polgármestereket ne négy évre, hanem öt évre válasszuk" - fogalmazott Pál Tibor, az önkormányzati munkacsoport tagja.
Annak nem látják a lehetőségét, hogy a most hivatalban lévő képviselők és polgármesterek mandátumát hosszabbítsák meg. Emlékeztetett rá, hogy Szita Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője sem tartotta ezt lehetségesnek. Pál Tibor hozzáfűzte: az egyszeri ötéves ciklus után az önkormányzati képviselők és polgármesterek mandátuma újból négy év lenne. (MTI)
Ez igaz is lehet, ha a hiteleket vissza is tudják fizetni a jövedelmekböl és nem arra megy a hitel, hogy az uj TV-t dvd-t kocsit mikrosütöt egyáltalán meg tudja venni a munkásember. És meg akarja, mert egy dübörgö fejlett országban ezek kellenek, különben elmaradtnak érezné magát, de pénze nincs rá, marad a hitel.
Ez maga a vegytiszta populizmus!
Különösen a munkásemberekre történő hivatkozás!
Nos, elárulom Neked, hogy a folyamatos munkarendben, műszakba járó, nyolc általánost végzett vagy érettségizett beosztottaim, nem sokkal keresnek kevesebbet, mint én, két diplomával.
Az mondjuk igaz, hogy én más munkarendben dolgozom...
Persze, minden hitelnemfizetés erön felüli vállalás eredménye, de (szerintem) egy kirobbanoan sikeres dübörgö nagyajolét gazdaságban a (nem minimálbéren tengödök) talán ki tudják fizetni a részleteket. Az egész onnan indult, hogy a (2963) szerint az eladosodás a " ...jólét egyik mutatója (mármint a lakossági adósság szerkezete és mértéke)...". Ez igaz is lehet, ha a hiteleket vissza is tudják fizetni a jövedelmekböl és nem arra megy a hitel, hogy az uj TV-t dvd-t kocsit mikrosütöt egyáltalán meg tudja venni a munkásember. És meg akarja, mert egy dübörgö fejlett országban ezek kellenek, különben elmaradtnak érezné magát, de pénze nincs rá, marad a hitel.
Másrészt meg a lábjegyzetes részletek betűméretének fokmérője. Jópár embert rászednek azzal, hogy milyen kedvező lízingkonstrukcióval vehet autót, utána az első havi lízingdíjnál jönnek a meglepetések.
A művészeti iskolák körüli kavarás voltaképpen a multé, bár sajnálatos, hogy olyan sulik is elszaporodtak, ahol a "művészeti " az önfényezésre és a többletforrások megszerzésére találtatott ki. Viszont azért a tisztességes többség számára megalázó lett volna az a normatívacsökkentés amit terveztek, még szerencse, hogy sikerült megakadályozni.
Az iskolák problémája azonban voltaképpen nem csak a fejpénz és a hozzátett önkormáynzati forrás mértékében keresendő, hanem az eloszlásában is. Éppen a pedagógus béremelések miatt, míg régebben az arány a bérjellegű és a felhalmozási között 50 : 50 volt, mára ez 70 : 30. Így nem jut az intézmények karbantartására most sem. (Igaz, hogy 15 - 20 éve nem nagyon jut, elképesztő karbantartási elmaradások vannak). Ehhez jön még a panell iskolák problémája, analóg a panelllakásokéhoz.
A bérekkel kapcsolatban, ma kb 55 %-al magasabbak a bérek mint 2002 elején voltak, igaz ebből le kell vonni az inflációt is. Sokkal jobban valóban nem élünk, de szerinmtem nem is várható el, illetve szívesen álmodozunk róla, de tudjuk, utána vissza kell térni a valóságba....
szoval az eladosodás a jolét mutatoja? Lehet, egy fejlett országban igen, de ott ahol 60ezerre teszik teszik a visszavett autokat (mai Néplap) ott kevésbé hiszem, hogy ez a jolét megtestesitöje lenne. Statisztikailag jobban élhetnek az emberek, de pl az anyám tanárnö. Na jo, rosszabbul se él mint pár éve, de jobban se. Illetve valoszinüleg rosszabbul fog, a müvészeti iskolák körüli kavarás miatt.
Erre a hitel dologra én is gondoltam és valóban folyamatosan nő a lakossági eladósodás, de a profok szerint ez is éppen a jólét egyik mutatója (mármint a lakossági adósság szerkezete és mértéke).
Egyébként pedig a kb. 1 millió szegénységi küszöb alatt és a másik millió szegénységi küszöb felett, de rosszul élő emberek is roszabbul éltek 4 éve mint most.
Ezen kívül pedig megfogható társadalmi rétegek élnek ma sokkal jobban, mint 4 - 5 éve, pl. pedagógusok, ápolónők, magáncégek középalkalmazottjai. De érvényes ez a vállalkozókra is, stb.
Biztos nem elég ez persze, pl. ha a csehekhez viszonyítjuk magunkat.
szvsz senki nem akart itt senkit sértegetni, egyszerüen a napi tapasztalat valahogy nem egyezik a statisztikákkal. Tudod, elhiszem azt is, hogy statisztikailag dübörög a gazdaság, és statisztikailag ránk irigykedik az EU fejlettebb része, csak ez nem jön le a mindennapokban, igy az empirikus megerösitése hiányzik a dolognak. Mindezek mellett a statisztikákban szerepel, hogy ez a fergeteges jolét milyen lakossági eladosodással jár együtt? Szerepel benne hány házimozit vesznek "elég fél év mulva elkezdeni törleszteni" hitelre, mert menö és közben yakashima cipöben jár a család? Szerepel benne, hogy hány hitelre vett autot vesz vissza a bank? Nem vagyok járatos a statisztikákban, ezért kérdezem.
Mielőtt sértegetsz, miért nem nézel utána a statisztikai adatoknak. Persze tudom, szerintetek " hamisítják" a staisztikát :)))))) Egyébként pedig miért gondolod, hogy az átlag magyar ember vidéki kistelepülésen él ?
Bármilyen nehéz is elhinned: 2001 - től kezdődően évről évre nő a GDP, a reálértékű átlagjövedelem és főleg az utóbbi két évben kimagaslóan a kiskereskedelmi forgalom, vagy a tartós fogyasztási cikkekre költött pénzek.
Ami nem jelenti azt, hogy nincsenek szegény, sőt "mélyszegény" emberek. De ahogy egy iskolai osztályt sem csak a legroszabb és a legjobb tanuló eredményeivel mérjük, hanem az átlaggal, úgy egy országot sem lehet másként jellemezni.
A szegénységhez még annyit: 2002- óta a legkisebb és lagnagyobb jövedelmek közötti különbség - ez us meglepő - csökkent.
Ja és mégyegy. Úgy néz ki, hogy az évek során a "kinai" ruházat területén is kialakultak minőségi és árszintek. (Arról nem is beszélve, hogy a márkás cuccokat is a kinaiak gyártják)
egy szerény javaslat: néha sétálgass emberek között, nézz be közbe a ruházati és egyéb márkaboltokba, aztán menj be a kinai boltokba meg az akcios-leértékelt részlegére a nagyobb áruházaknak. Sétálgatás közben nézegesd a szembejövök ruháján a márkajelzéseket... Ez nem jobboldal-baloldal-liberális oldal kérdése, hanem szimpla tapasztalati tény, az emberek többsége kinaibol öltözködik. Minden kirobbano dübörgés ellenére. Persze a rajzodon inkább a nyugdijas bácsika kertészkedös szerelése jelenik meg, de a feliratok az átlagmagyar ruházatát irják le.
Amennyiben lenne rálátásod a vidéki átlagember életére és körülményeire, akkor nem beszélnél ennyi sületlenséget össze-vissza!
Látszik, hogy te sem jársz „vidékre”, mint a Pesti liberálisok!