Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Az egeret párosítás nélkül minden probléma nélkül felismeri a rendszer tökéletesen működik. Azonban ha kikapcsolom a gépet aztán újra be vagy csak készenlétbe kerül a gép az egér nem működik. A bluetooth eszközökben szerepel ott van látható. Ha eltávolítom és újra felismertetem akkor ismét megy minden tökéletesen a rendszer űjraindításáig:) De mi lehet a probléma?
Az, hogy PS2 átalakítóval nem működik az egy dolog, inkább dugj bele rendes PS2est, mert lehet máskor sem működött volna. Viszont ha BIOSba sem lép be, akkor ez szopás és kuka.
Nem jól mondtam, a SATA nem slave helyen bukkan fel, hanem Third masterként, de nem ez a lényeg, hnem hogy a boot-listán nem férnek meg az IDE drájvval.
Azt én sem értem, hogy miután nem a szokásos master/slave IDE kábellel csatlakozik, hogy kerül az autodetect táblázatba, de rátudtam, hogy így van. A third master helyen van, 3M-ST380815AS néven.
Na ez tünik el a boot listáról, ha a mobilrack-ben levő IDE drájv megjelenik.
Volt viszont a boot lehetőségek listáján valami IBA GE slot, amit nem tudok, micsoda. Ha az van legelől, akkor számol/keres valamit, azután hogy nem találja, továbbmegy a következő forrásra.
Satánál nincs slave. Számozás van és ennyi. IDÉnek meg ez a dolga, így találták ki, nincs benne semmi meglepő, max. pár alaplap simán bootolt slaveről. És nem csak a kábel végén lévő a master, mert jumperelni is kell.
Ezt majd az új összeállításnál tudom érvényesíteni a régit már nem piszkálom. Az, hogy a SATA primer slave, hosszú sakkozás után jött ki, attól még jól bootolt róla, szemben az IDE-vel, ami csak prinerként. Ja meg a primer master a CD, mert annak muszáj primernek lenni, hogy bootoljon ról.
Ezt a színes csatakozós kábelt még nem láttam, csak azt, hogy a kábel végén levő a master, a belső a slave.
Helyesbítek, már efelejtettem, hogy volt, viszont igen érdekes.
Ha a mobilrack be van kapcsolva, akkor a drive detector látja mindkét HD-t, de a boot sorrend megadásánál a SATA-st, ami a szekunder-master, a SATA lemezt nem is ajánlja fel a boot lehetőségek listáján. Mintha az egyébként primer slave helyen levő IDE drájv kiiktatná. Így csak arról tud bootolni. Attól félek, hogy az új alaplapon is így lesz és ha ez akkor fog kiderülni, amikor már ósszeszerelik a gépet, a szervizes fejemhez vágja az egészet:-)
Mit kellene nézni? A boot sorrend floppy-Ide drive-Sata drive.
Az IDE mobilrackben van, ha bekapcsolom, akkor arról bootol Win98SE-t és nem látja a Sata-t. Ha nem kapcsolom be, akkor a SATA-ról bootolja az XP-t. Persze a be nem kapcsolt IDE-st nem látja.
De kipróbáltam, hogy a SATA legyen elől a bootolásban, és bekapcsoltam az IDE winyót a mobilrackben. És az XP akkor sem látta:-(
Floppyn lévő Ntldr azért kellett, mert másképp nem tudtad bootolni az XP-t, ha jól emlékszem. Normális alaplapnak szerintem nem okozhat gondot, hogy bármelyik lemezről bootoljon.
Meg az sem, hogy az egyik rendszerből látható legyen a másik vezérlőn lévő HDD. Ez legfeljebb driver kérdése, de a szabványos IDE-vezérlőhöz még driver sem kell.
Rákényszerülök az áttérésre a WIN7-re, ami miatt célszerű lesz alaplapot cserélni. Amitől már előre félek, mert 3 éve egy cserével szívtam egy sort. A No2 gépemen az alaplapon van SATA es IDE is. A SATA-n van a fő vinyó, de mivel az csak 80 GB, szerettem volna használni a régebbi 160 GB-os IDE winyót. De az Xp-t nem lehet rávenni, hogy csak úgy ukmukfuk lássa az IDE winyót a SATA mellett. A topicon kapott ötlet alapján NTloader floppyval meg van oldva, de az em elegáns.
Most a No.1 gépen WIN7-tel is ugyanez lesz? Az új alaplapon lesz SATA, van egy 350Gb-os winyóm, az lesz a főnök. De van még egy 250 gigás IDE winyóm is a jelenlegi dolgokkal. Azt megint nem fogom tudni helyből használni, habár az új alaplapon is van IDE?
Németországban vagyok, és meg akartam nézni egy videót a YouTube-on, de ebben az országban nem elérhető. Semmi gond, kínai proxy, és már megy is a laptopomon. Most jön az érdekes rész: ha a laptopomon lévő virtuális gép böngészőjében is megcsinálom ugyanezt a proxybeállítást, továbbra is az az üzenet fogad a YouTube-on, hogy ebben az országban nem elérhető ez a videó. A virtuális hálókártya bridged-módban van, minden cookie-t, és egyéb helyben tárolt cuccot töröltem, és az ip.my-proxy.com szerint tényleg nem látszik kifelé, hogy hol vagyok. Honnan tudhatja mégis a YouTube? Benne maradhat valami IP-headerben?