Keresés

Részletes keresés

lalá Creative Commons License 2006.04.29 0 0 145
-Idétlenség. Most jövök rá, hogy ez a téma itt off. Hajítsuk ki a fenébe.
Imre szomszédom '05-ös Kékfrankosa az nem.
Előzmény: lalá (144)
lalá Creative Commons License 2006.04.14 0 0 144
 sötétítő        (hihi)
Előzmény: 2elkedő (140)
lalá Creative Commons License 2006.04.14 0 0 143
-Hajlok rá, mert a mérlegnek ugye két serpenyője van.
Előzmény: fan_fan (136)
fan_fan Creative Commons License 2006.04.13 0 0 142
De azért a sertést kíméljük meg tőle ! :-)
Előzmény: fan_fan (141)
fan_fan Creative Commons License 2006.04.13 0 0 141

Az "esti ital" túl enyhe. Nálam a borhamisítás végterméke moslék névre méltó igazán.

 

Előzmény: 2elkedő (140)
2elkedő Creative Commons License 2006.04.13 0 0 140

Ehnye :)

Mivel a műtejet reggeli italnak nevezik.......

becézzük a műbort esti italnak

mácsak a fogyasztási időpont előfordulása alapján

Előzmény: fan_fan (139)
fan_fan Creative Commons License 2006.04.13 0 0 139
Ezt fejtsd ki bővebben, légy szíves, ha kérhetlek.
Előzmény: 2elkedő (138)
2elkedő Creative Commons License 2006.04.13 0 0 138
esti ital?
Előzmény: fan_fan (137)
fan_fan Creative Commons License 2006.04.13 0 0 137

A hamis bor nem bor. Más szót kellene találni rá. (Mondjuk moslék.) Amúgy meg ne feledjük, Magyarisztánban* élünk.

 

*Az ország eme megnevezését nem én találtam ki, egy másik topicban olvastam.

Előzmény: lalá (131)
fan_fan Creative Commons License 2006.04.13 0 0 136
Nem hinném. A legjobb és legrosszabb bora közti KÜLÖNBSÉG alapján.
Előzmény: lalá (132)
lalá Creative Commons License 2006.04.12 0 0 135
-Úgy veszem ki, hogy bárgyúságnak tartod, de legalábbis mosolyognivalónak. Én destruktívnak.
Előzmény: 2elkedő (134)
2elkedő Creative Commons License 2006.04.12 0 0 134
A német autógyártást meg a Trabantról hehe
Előzmény: lalá (132)
szuzho Creative Commons License 2006.04.12 0 0 133
mi a vélaményetek az astoria borokról? www.astoria.it meg úgy általában az olasz borokról?
lalá Creative Commons License 2006.04.12 0 0 132
Az Igazság | 2006.04.09. 18:24

Minden pincészetet és borászt a LEGROSSZABB bora alapján kell megitélni!

 

Mit gondoltok erről?

lalá Creative Commons License 2006.03.28 0 0 131
Előzmény: lalá (130)
lalá Creative Commons License 2006.03.28 0 0 130
-Szia! Belinkelnéd?
Előzmény: kábelbúvár (123)
lalá Creative Commons License 2006.03.28 0 0 129
joskabacsi Creative Commons License 2006.03.26 0 0 128

Köszönöm szépen , péntek este megkeresem valamelyiküket !

 

:-)

Előzmény: orion64 (127)
orion64 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 127

Sebestyén Csabi pincéje a Kalász utcában van, a Vidáé a Nap utcában, mindkettő a város déli végén található.

Sebestyén: 06303781210

Vida: 06209117239

 

orion

joskabacsi Creative Commons License 2006.03.26 0 0 126
Köszi a tippet , ha esetleg van valami elérhetősége , vagy támpont , hogy merrefele keressem azt megköszönném , ha nem , az sem gáz , nem akkora város Szekszárd , hogy ne találjam meg!
Előzmény: orion64 (125)
orion64 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 125

Hű, de régen jártam erre, de kezd beindulni a topic.

Próbáld meg talán Sebestyén Csabát. Igaz, hogy nála nem tudsz megszállni, de kb 400 méterre tőle van egy egész jó vendégház, a Csabi segíthet, mert jól ismeri őket. A közvetlen vendégházas pincékkel szembem van egy nagy előnye, jó borai vannak.

Ugyanazon a környéken van Vida Péter, na Ő is meg ér egy misét, hidd el.

 

orion

Előzmény: joskabacsi (124)
joskabacsi Creative Commons License 2006.03.25 0 0 124

Ismer valaki Szexárdon olyan pincét ahol meg is lehet szállni ?

(vagy panziót ahol rendes borokat lehet kóstolni)

kábelbúvár Creative Commons License 2006.03.24 0 0 123

Nemzetközi botránytól tartanak hazai borászati szakértők amiatt, hogy egy borhamisításért megbüntetett társaság is részt vehet az agrártárca tulajdonában lévő Agrármarketing Centrum (AMC) Kht. közösségi standján a vasárnap kezdődő, Prowein elnevezésű düsseldorfi szakkiállításon.

 

Az Országos Borminősítő Intézet (OBI) kedden hozta nyilvánosságra, hogy a szigetcsépi Szigetvin Kft.-t 9,8 millió forintos minőségvédelmi bírsággal sújtotta, mert hamisított bort állított elő, és azt forgalomba hozatali szándékkal birtokolta. A cég szerepel a német rendezvényre utazó vállalkozások listáján.

INDEX

 


Az ország különböző pontjain lefülelt hamisítókról szóló határozatait ma ismertette a minősítő intézet, melyben egy egri vállalkozóra, egy kiskőrösi és egy szigetcsépi, valamint két soltvadkerti vállalkozásra szabott ki összesen több mint 13 millió forint minőségvédelmi bírságot.

Az ellenőrzés során a legkülönfélébb hamisítási módszerekkel találkoztak a szakemberek. Volt, aki mesterséges édesítőszerrel, répacukor hozzáadásával hamisított, de olyan termelőre is bukkantak, ahol etil-acetát-szagú, gyümölcsbor és citromsav hozzáadásával állítottak elő bornak látszó italokat, és hozták, illetve szándékozták azokat forgalomba hozni. A legnagyobb, több mint 9 milliós, bírságot arra a szigetcsépi cégre szabták ki, amely a bortörvény szerint hamisított bornak minősített italokat állított elő és tárolt nagy mennyiségben értékesítési céllal.

mno

lalá Creative Commons License 2006.03.22 0 0 122
Előzmény: borharapó (121)
borharapó Creative Commons License 2006.03.22 0 0 121

Sziasztok!

Segítségeteket kérném. Szeretném alaposabban megismerni a Csongrádi borvidéket. Tud valaki ajánlani termelőt, akit pincelátogatás, borkóstolás címen meg lehetne látogatni. Szállás is érdekelne. Köszi

lalá Creative Commons License 2006.03.21 0 0 120
-Én meg nem vagyok portói szakértő. Ezt a néhány palackot még kintről hoztam. Ott tanácsolták, hogy fiatalabbat kell venni viszonylag olcsón és szépen eltenni. Évjáratonként. Azért a jó tokajival nem cserélem el, ha csemegeborra szottyan kedvem. Nemcsak azért, mert magyar, hanem azért is mert természetes. (megbízható forrás kell)
Előzmény: kyra42 (119)
kyra42 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 119
Koszi, akkor nem paraztatom magam ezen tovabb.
Kaptam egy uveg kekfrankost, kivancsi vagyok, milyen. Sajnos abszolut amator vagyok a temaban, csak kivancsiskodom es kostolgatok.

"3/4-ed palack portói hatodik éve áll a hűtőszekrényben"
:) Pont egy portoit szeretnek legkozelebb venni. Tegnap neztem is, csak elbizonytalanitott az ara. A neten vagy 2400 vagy 10000 HUF- az ara. Ez utobbi kb 10 eves vagy diszcsomagolt, de miert ennyivel olcsobb a masik?
Előzmény: lalá (118)
lalá Creative Commons License 2006.03.21 0 0 118
-Ha nekem marad egy fél palack(0,75l-es) bor, a dugót óvatosan visszahelyezem, vagy ha baleset érte, akkor egy csatosüveglezáráshoz hasonló eszközt helyezek bele, és a hűtőszekrényben gond nélkül megáll másod-harmad napig. Ennél tovább nem hagyom magára a bort. Természetesen vannak jó kondíciójú borok melyek ennél többet kell, hogy bírjanak. (csak megjegyzem, hogy a levegőpróba 10 napos) A levegőt kiszívni nehéz, ezért a legegyszerűbb széndioxidot rétegezni a bor felszínére. Vannak szerkentyűk, de én a fentiek miatt nem tervezem használni őket. Más szélsőség: egy 3/4-ed palack portói hatodik éve áll a hűtőszekrényben. Nem romlott, sőt, mintha.(nem fogy mert nagyon édes) Szóval mindig gazdaságosan. A vörös és csemegeborok jobban bírják, az illatos fehérek kevésbé. Egs.
Előzmény: kyra42 (117)
kyra42 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 117
Sziasztok!
Kis tanacsra lenne szuksegem. Nagy valoszinuseggel nem birunk (es nem is akarunk) meginni egy uveg bort egyszerre. Hogyan lehet elerni, hogy megse menjen tonkre felbontas utan? Egyaltalan meddig lehet utana tarolni es hogyan?
Valahol lattam egy eszkozt, amivel ki lehet "szivni" a levegot a palackbol. Talan ez a megoldas? De egy uzletben sem lattam, hogy arulnak.
-Survivor Creative Commons License 2006.03.20 0 0 116
nagyon koszonom a tippet....
kiprobaltam, hagytam hosszabb ideig levegozni az egyik felnyitott palackot. tenyleg hasznalt. szinte eltunt a dugoiz!!!!
koszonom megegyszer.

S.
Előzmény: joskabacsi (107)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!