Egyszer tényleg össze kellene hozni egy "Vének csúcstalálkozóját".
Ez Lacikának is szól.
Tündi bejelentkezésével kapcsolatban igazad van, kissé öntelt megjelenés volt.
Nem is javult túl sokat. Szerintem ez majdnem az egész mai ifjuság problémája. Nem jut eszükbe pl. hogy nekik már a bölcsőjükben PC volt, azért talán a mi generációnk tett le az asztalra valamit. Szinte minden területen azt hiszik, hogy ők sz...... azt a bizonyos spanyolt. Persze azért, mint mindig, vannak kivételek.
-Nekem jó tapasztalataim vannak ezekkel a tartályokkal. Például 2 db hatvan hl-es tartály sűrítménnyel(!) töltve épségben, egészségben kibírt egy hajóutat, konténerben Budapesttől Dakarig(Szenegál). Utánna bort tartottunk benne. Ha a tavalyi módszer jó volt most is úgy csinálnám. Hordóban érlelni majdnem a csúcsig utánna áttenni a műanyagba. Ott is folytatódik az érési folyamat csak már sokkal lassabban. -Ja, tudom, hogy öreg az országút, de mit csináljak, ha már azt is én építettem.(hihi)
Szia Gréti! -Aha, úszó fedél. Nem fehér hanem talán okkeres színű műanyag. Gyakorlatilag mindenre jó. Azért nem ugyanaz mint a fa, de praktikusabb. Az úr aki gyártja rövid családnevű. (nem a reklám miatt nem írom, hanem mert elfelejtettem) Ha az amire gondolok elég sokat találkoztam velük. 10-20 sőt 60 hl-es is van.
Eddig még nem jártam erre, de szívesen olvasgattam előlről hozzászólásaitokat. Sok érdekeset tanúltam a kollektív bölcsességtől. Az izgalmas fehérborokat szeretem. Legfrissebb élményem Bock 2005-ös Villányi Hárslevelűje. Zamatos, gyümölcsös, száraz, szép selymes érzetű, kicsit zöld illatú, gyönyörű bor. Hűtve is jól kiadja kincseit. Egészségetekre!
Bocs-bocs, de hát nem csak "Egy Jóska van a faluban", azonkívül semmi rosszat nem írtam Lacikáról, de most már tudjuk, hogy az Te vagy. (itt a topicosok között)
Nana... Melyik Nyakas-féle Budai borról van szó? Mert több is van: Chardonnay (több féle is), Pinot Gris, Müller Thurgau, Irsai Olivér, Cuvée, Sauvignon blanc... Egyébként a Nyakas-borok nekem nagyon bejönnek, de igen sok embernek szintén. A véleményeddel eléggé egyedül vagy.
Na, ha már megszólaltam. Vasárnap a barátomék jöttek (megint9, és hoztak egy Opperheim Sauvignon Blanc-t (2004, B.boglár). A kapszulát levéve a dugó teteje penészes volt. Kinyitva sem volt tökéletes, nem emlékeztetett SB-ra, inkább félretettük. Utánya kinyitottam egy Velezvion-féle Etyek-budai Chardonnay-Cserszegi cuvée-t, 2003-ból. Ez símán csak gyenge volt, sem az illata (pedig CSF !), sem az íze nem volt intenzív, csak valami mandulás-marcipános erőlködést éreztem benne. Utána következett volna a Sipos borháztól egy 2004-es Helikon Cuvée (Chardonnay-Szürkebarát-Muscat Ottonel), amit a honlapjuk is félszáraznak titulál. Mikor egy hónapja megvettem náluk - más borokkal egyetemben - nem derült ki, hogy ez most félédes... Mikor belekóstoltam, egészen elhűltem. A barátom azt mondta, hogy ha édesség, desszert után innánk, jó lenne, de így - csupa sós mellé - inkább eztis eltettük. Végül másodiknak egy Ludányi Elizabeth Cuvée-t ittunk meg, 2005-ből (Zenit-Szürkebarát), na az jó volt. Barátom felesége sem a Zenitet, sem a Szürkebarátot nem szereti, de azt mondta, így együtt egészen jó.