Ha szabad javasolnom valamit:én is így küzdöttem,mert az xlsx-fájlt nem vitte a régi office excellem,ezért beírtam a keresőbe:xlsx-ből xls és kihozott egy ingyenes konvertáló programot,amit letöltve és futtatva magától konvertálja az adatokat a gép.)))))))))
Eladóvá vált teljes TT-s gyűjteményem. A követlező napokban megpróbálok egy teljes listát közzétenni a modellekről.
Előzetesen a mozdonyokról az új fórumon található tájékoztató jellegű EXCEL-ben találnak az érdeklődők információkat. Vagy közvetlenül kereshetnek kérdéseikkel.
Az én izlésemnek nagyon megfelelő szerény, de eléggé élethű mellékvonali vasútüzemet lehetővé tevő pálya. Talán az előtérben fekvő két vágány jobboldali végén elhelyezett váltókkal, egy körüljárási lehetőség még érdekesebbé tenné a játékot.
A többi egy gondosan kidolgozott terep beépítésen múlik.
A lakás átrendezése és felújítása miatt lassan el kell, hogy adjam meglévő terepasztalomat (egyenlőre fogalmam sincs mit érhet reálisan - de erről majd később). A hely amit ezután beépíthetek sokkal kisebb lesz, de azzal vigasztalom magam, hogy talán fel tudom használni az eddig összegyűlt tapasztalataimat. Az elmúlt két napban tervezgettem és ez jött ki belőle:
Az asztal közepén két rövid csonka a mozdonyok tárolására szolgálna, és a baloldalon egy tankolóhely lenne (szigorúan dízel üzem) Alul két tárolóvágány a kedvenc kocsiknak lenne fenntartva, felül pedig egy kis rakodó/gyártelep kapna helyet egy darab iparvágánnyal. Az asztal jobb oldalán a bevágás egy gázcső miatt szükséges...
Nagy szerelvényeket biztosan nem tudok ekkora helyen futtatni, de remélem, hogy legalább a tolatóüzem megvalósítható lenne, mint egy kis mellékvonal egyik kiszolgálóhelye. A vágányanyag Tillig modellsín lenne, a váltókat Conrad asztal alatti állítóművek mozgatnák.
Szeretnék érdeklődni, lenne-e valakinek egy régi Zeuke-s Krokodilhoz E94 első orr részre való zöld karosszéria eleme? Kicsit sötétebb zöld, mint a BTTB-s.
A vasútmodellek börze fórumjának a linkjét írja le valaki kérem, mert a keresés nem adja ki, a meglátogatott topicok pedig elvesztek a fórummotor karbantartását követően.
Szia. Pár gondolat a korongról. A tányér danamitból készült, az éttételes motort a Conrádból rendeltem. A reteszelést szervó végzi a hozzá tartozó elektronika segítségével. A feszültség réz érintkezőkön keresztűl jut át a forgó hídról a tányér aljára. A szervóhoz van kapcsolva egy mikrokapcsoló, ami zárja a motor áramkörét. A reteszelésen keresztül kap az éppen aktuális sin áramot. Röviden ennyi. Ha érdekel keress meg, nackft@freemail.hu.
Sziasztok! Hosszú tervezgetés és próbálkozás után építeTTem egy fordítókorongot. Ha nem is néz ki úgy mint a gyári, de tőkéletesen működik. Ott áll meg ahol kell, rőgzít és az áramot abba a vágányba vazeti, ahol megáll.