Keresés

Részletes keresés

Allia Creative Commons License 2000.02.05 0 0 180
Én az Ikonnal ismertem meg Ákost. Addig is hallgattam néha, de éppen csak nem kapcsoltam ki, ezután meg majdnem fanatikus lettem. Én valami olyan erőt véltem felfedezni benne, hogy amikor a koncerten voltam egyszerűen őrjöngtem. Döbbenetes élmény volt. Felmerült még bennem az is, hogy valami történt ezzel az emberrel, valami negatív. Vagy elvesztett egy barátot, vagy hozzá közel álló valakit, vagy netán meg is halt az a valaki. De ennek nem tudtam utána nézni, de ez nem is az én dolgom. Mindenesetre azóta megvannak a korábbi lemezei is, és egyzserűen bármikor meg tudom hallgatni, nem kell hozzá speciális hangulat, mint azelőtt.
szigi101 Creative Commons License 2000.02.04 0 0 179
MarK: Nem tudom, tudod-e, de az igazán fanatikus rajongók között nagyon nagy lelki válságot okozott az Ikon című dal. Ők egy újabb pozitív hangulatú, hitet adó, irányt mutató, "Azért vagy itt 2"-t vártak, ehelyett kaptak egy eléggé cinikusan, hogy azt ne mondjam kegyetlenül énekelő Ákost, aki azt énekeli" "Csak olyan jelent hozol, amilyet a világ megérdemel", ráadásul - az én, és sok rajongó értelmezése szerint - mintegy kifigurázza az eddigi dalait. ("Itt bűn és erény csak képregény"). Ehhez vegyük hozzá a dal kissé tucituci alapját és a gyökeresen megváltozott image-et: és szinte közelebb jutunk szegény rajongók megvígasztalásához...

Mellesleg nekem inkább a régi Ákos tetszik (Test forever), a Beavatás - noha nekem nagyon bejön, különösen az első és az utolsó 3 szám - tényleg már erölködősebb lett, meg túltengett a tűz, meg a sámán meg ezek. Nekem viszont az eddigi messze leggyengébb albuma az Ikon... :-(

Na MarK, válaszolj, dobjuk fel a topicot :-))))

Előzmény: MarK (178)
MarK Creative Commons License 2000.02.03 0 0 178
Nekem a Beavatás-feeling már nem nagyon tetszett. Voltak rajta persze jó számok, de összességében nem jött be annyira, mint a korábbi Ákos lemezek... Ennek megfelelően elég szkeptikus voltam az Ikonnal kapcsolatban. Emlékszem a Z+-szos bemutatóra, a dal eleje nagyon tetszett, többszöri meghallgatás után az egész klipet megkedveltem - nagy katarzist azonban nem érztem. Az csak az album végighallgatása után jött... Nagyon tetszett az egész Ikon album, visszaadta "Ákosba vetett hitemet" (pedig még anno az is megfordult a fejemben, hogy életemben elöször nem megyek Ákos BS bulira...), szerintem a legjobb lemez a művész úrtól...
Visszatérve az Ikon single-re: a klip jobban tetszik, mint maga a szám.
:-))
Előzmény: szigi101 (177)
szigi101 Creative Commons License 2000.02.03 0 0 177
Kedves Ákos-rajongók! Ti hogy viszonyultatok az Ikon című számhoz annak idején?
totyus Creative Commons License 2000.02.01 0 0 176
Hát nem tudom, de az kétségtelen, hogy az egyik legjobb dala, én pl. csak az utóbbi pár hónapban szerettem meg igazán. Mindenesetre érdekes lehetett, ha a Stranger után egyből jött a magyar verzió ( vagy fordítva ).
Foley Creative Commons License 2000.01.31 0 0 175
Errol én is hallottam, csak azt nem értem, hogy a közel 40 perces angol nyelvü müsorból miért pont a Végre cimü számot énekelte el magyarul???

By Axel Foley
:))

Előzmény: totyus (174)
totyus Creative Commons License 2000.01.28 0 0 174
Csak hogy egy kicsit felnyomjuk a topicot:
Ákos ősszel a Körcsarnokban fog "turnézni". Két koncert tuti, de szvsz 4 is lesz abból.
( a körcsarnok befogadóképessége kb. negyede a BS-nek ).
Január 7-én Groningenben ( Hollandia ) az EUROSONIC 2000 fesztiválon lépett fel az Akosh-band, aholis nagy sikert arattak valamivel több mint 30 perces műsorukkal. A koncertet a Petőfi Rádió egy későbbi időpontban le fogja adni.
szigi101 Creative Commons License 2000.01.28 0 0 173
üdv

Most találtam rá a topicra, de nagyon halódónak látom, pedig a téma egész jó lenne.

Külön üdvözlet Useless-nek és MarK-nak... :-)

Mindenesetre azt teszem, amit Useless tett a legelején: leírom a top10-emet Ákostól...

1. Hold On (re-arranged)
2. Csillagok alatt
3. Beavatás
4. Végre
5. Azért vagy itt
6. Test
7. Átkozz el
8. Ki helyett szeretsz?
9. Csak a szerelmen át
10. Do We Bow?

na meg hát akkor már a Bonanzától is... :-)

1. Régi és új
2. Szerelemisten
3. Búcsúdal
4. To See Me
5. A vers mindig ugyanaz marad
6. Calypso (remix)
7. Ne titkold
8. Ősi láng (remix)
9. Újra élsz
10. Coming Around

üdv: szigi101

Useless Creative Commons License 2000.01.05 0 0 172
...and ever!
Előzmény: LÜTYŐ (171)
LÜTYŐ Creative Commons License 2000.01.05 0 0 171
Ákos forever
Useless Creative Commons License 2000.01.05 0 0 170
Köszi az infomációkat!

Nagyon tetszik a neved! Majd remélem még beszélgetünk más fórumon is!

Kitartás....

Előzmény: Turulmadár (168)
paulinamartinez Creative Commons License 2000.01.04 0 0 169
ÁKOS A KIRÁLY!!!!
Turulmadár Creative Commons License 2000.01.04 0 0 168
Égi Áldás!

Elég érdekes összefüggésbe hozni a német vaskeresztet a magyar nacionalizmussal. :) A névadásról: ha valakit Ákosnak hívnak, az valamennyire kötelez... :-P
Kérdeztem egyszer egy online beszélgetőfórumon politikai beállítottságáról (na nem ilyen direkt módon, hanem valami olyasmi keresztkérdést tehettem fel, mint "Hogy értékeled a választások eredményét?(98)" ;-)), de azt mondta, erről nem nyilatkozik.
Eddig 2x voltam Ákos-koncerten és mindkét alkalommal viszonylag sok kopasz-bomber-bakancs design-jú fiatalt láttam, feltűnt ez valaki másnak is? A másik véglet pedig, amikor Ákos-dedikáláson tőlem nem messze álló erősen skinhead-gyanús ifjak valami olyasmire biztatták egymást, hogy "Kérdezd meg tőle, hogy tényleg zsidó-e?"... =)))

Maradok tisztelettel:
Ákos, a Turulmadár

Előzmény: Useless (162)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.04 0 0 167
Ezesetben igazad van.
Előzmény: MarK (166)
MarK Creative Commons License 2000.01.04 0 0 166
No Comment.
Előzmény: Törölt nick (165)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.03 0 0 165
Szerintem meg egy műanyagművész, képmutató.
paulinamartinez Creative Commons License 2000.01.03 0 0 164
ÁKOS A KIRÁLY!!!!
totyus Creative Commons License 2000.01.03 0 0 163
Még régebben mondta, de szerintem ezen a téren nem változott a véleménye: utálja a politikát. Azt nyilatkozta egyszer szó szerint: a politika kilúgozza a művészetet.
Useless Creative Commons License 2000.01.03 0 0 162
Van valami, amit már régen megakartam kérdezni Ákosról, hátha itt választ kapok. Egy ismerősöm a Mode klubban mondta, hogy van egy olyan képe Ákosról, amelyen Vaskeresztel látható. Tőle tudom azt is, hogy Ákos gyermekét azért hívják Mártonnak, és nem Martinnak, mert ő csak magyar nevet hajlandó adni a gyermekének. Kérdésem az lenne, hogy tud-e valaki valamit Ákos politikai beállítottságáról, esetleg nacionalizmusáról??
kincsem Creative Commons License 1999.12.30 0 0 161
disp,
please, azt a mail nekem is küld el léggggyszi!:)))
KÖsz!
Előzmény: disp (160)
disp Creative Commons License 1999.12.29 0 0 160
Mail ment.
Előzmény: Congo (159)
LoviGabi Creative Commons License 1999.12.27 0 0 158
Sziasztok.

Először is: kellemes ünnepeket minden olvasónak! Így utólag :)

Aztán csak rövid hozzászólás két témára:
- Tarzan: nem tudok elmenni mellete szó nélkül (pozitív értelemben). Ákos mesterien megoldotta ezt a (film)zenei feladatot, a magyar dalok _szenzációsak_ lettek (az igazat megvallva, azóta is inkább a kedvesemmel szeretem újra meghallgatni ezeket, vajon miért is?...)
Nem bántam meg hogy megnéztem ezt a rajzfilmet, s egyszer adandó alkalommal újra sort kerítünk rá...
- BS: amikor megtudtam (ráadásul nem is aa médiák által hanem egy telefonhívásból), először nem is akartam elhinni... este vártaam a híreket a TV-ben és ott láttam a megrázó képsorokat. "Kissé" megrendültem akkor... nem is feltétlen amiatt, hogy ott lehetett jókat tombolni Ákos (és B.B.) koncerteken, hanem egyáltalán, -ahogy MarK is írta- annak a helynek 'feeling'-je volt. Egyik újságban másnap úgy is kommentálták hogy "Leégett a magyar sport temploma". De szerintem nem csak a sport "temploma" volt az a hely...
Pl. anno '97-ben Jarre is nagyott alakított ottan bent :)
Most ennyi...

LoviGabi

Törölt nick Creative Commons License 1999.12.27 0 0 157
Anyázás=értelmes érvek, vagy csak gyerek vagy?
Bazska Creative Commons License 1999.12.27 0 0 156
Látom itt véresen komoly anyázás van. Én csak annyit, hogy miután láttuk a moziban, megvettem a páromnak karácsonyra a "Tarzan" filmzenéjét. Aki nem tudná, Ákos énekli rajta az eredetileg Phil Collins által előadott dalokat. Megnéztem és a magyar szövegeket is Ákos írta. Na most SZVSZ annyira borzongatóra sikerültek a magyar dalok, hogy nagyon. Nekem a zene nem vallás és vitaalap, de Ákos ezen a lemezen engem nagyon "megtalál".

End of transmission...

cellux Creative Commons License 1999.12.25 0 0 155
Nekem tetszik, amit Ákos csinál, még akkor is, ha csak hülyíti az embereket. Különösen a Beavatás lemezétől borsódzott sokat a hátam (nálam ez a tutiság egyfajta jele). Nem mellékesen elég jó érzéke van a spiritualitáshoz, a viselkedése, a szövegei, megnyilvánulásai mind tipikus útkeresőre vallanak, aki bár jól eltévedt a szellemi materializmus útvesztőiben (nagy az egó hatalma), simán van lehetősége a továbbfejlődésre.

Ha nem így van, akkor bocs (?). De vajon tényleg hazugság-e a hazugság, ha engem, aki hallgatom, a szívem mélyén meg tud érinteni?

"Elfojtott dühömet ne lássa más,
csak a falak őrizzék titkomat,
mert bennem őrült láng ragyog,
én idelenn idegen vagyok..."

- ezzel nagyon tudtam azonosulni én is (vagy csak én :-).

cellux

MarK Creative Commons License 1999.12.20 0 0 154
Ja, 30 ezer dollárt... Húha!
Ez tényleg nem az a topic, de a téma vmennyire Ákoshoz is kapcsolódik...
Előzmény: INDA (153)
INDA Creative Commons License 1999.12.19 0 0 153
Azért nem kell nagyon siránkozni, a NOB is felajánlott valami összeget a felújításra, meg egy csomó mindenki más is. Lesz még BS, de ez nem az a topic.
Lesz még Ákos koncert is (ez már az a topic).

Inda ~~~

Előzmény: MarK (152)
MarK Creative Commons License 1999.12.18 0 0 152
Olyan, mint a BS nincs több. Nem is lesz. Kérdéses, hogy fel lehet-e újítani, de ha igen, a józan ész szerint nyilván egy modernebb kivitelben készűlne el.
Sajnálom, mert egyedülálló feelingje volt. Pillanatnyilag nem tudok egy nagyszabású Ákos bulit máshol elképzelni. Mindig természetes volt, hogy a BS-be megyünk. Ha Ákos, akkor BS. Ha BS, akkor (na persze nemcsak) Ákos...
Nyugodjék békében.
Előzmény: LsR (151)
LsR Creative Commons License 1999.12.17 0 0 151
Kar hogy az a buli jovo novemberbe lett volna nem tavasszal.
Egyebkent tavasszal akos maxi.
Jovo osszel meg uj album. Es az evezred utolso Akos unnepe is akkor kerul megrendzesre.
De hogy hol az nagy kerdes.
Előzmény: Ugyanmár (146)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.17 0 0 150
Persze, hogy ismerem, még anno a Jéggel lopták be magukat a szívembe, és szerintem is a legjobb magyar dark zkar. Viszont sztem sok rock elem található a zenéjükben, valahol a gitár már szinte metalos. Szinte.:)
A felsorolt zkarokat énse kedvelem, de a Pink Floyd, az azért Pink Flyod.(jómekmontam)

kisztihand

Előzmény: Useless (149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!