Hokuszpok kozlemenyet amit egy napilapnak juttatott el beolvasta a TV2 tenyek musorvezetoje. Megallj jelzes ellenere tovabbment a szerelveny. Az allomason a sorompo total kezi kontroll alatt van automatika szoba sem johet mert akkor tul surun kellene zarva tartani a tolatasok miatt.
Egy új fővizsga a környékről:
Bzx 50-55 24-28 589-3 Rev:05.01.25.Sm Vésztő/Vésztő 80(ex-nyugatis kocsi,még mindig plüss ülésekkel)
Ahhoz képest,hogy új fővizsgás,ma se fűtés,se világítás nem volt benne...
Ja, négy darab Amx kocsi társaságában. Csinálhatnának belőle egy expresszvonatot :( Jót mulattam pár napja Szombathelyen. A 9013-as fehérvári személyvonaton három másodosztályú kocsi és (igaz, hogy csak Celldömölkig) tömegnyomor, a 9144-es szentgotthárdin pedig hat darab elsőosztályú! Kalauznak mondom, hogy klassz ez a vonat, csupa első osztály, mire a világ legártatlanabb arcával rám néz: "Ezek mind másodosztályú kocsik." Tényleg klassz...
A körülmények pontos ismerete nélkül korai felháborodni.
Az írott, elektronikus, stb. sajtóból egyelőre annyit tudunk, hogy a mv elhaladt egy vörös jelző mellett, a fénysorompó fehéren villogott; az autó és a mozdony azonos időpontban azonos helyet foglalt el a térben.
A többi feltételezés (lehet: van aki tud kokrét részleteket, csak nem ír[hat]ja meg).
Ehhe, ez rendkívűl költői volt, de ezek szerint eltaláltam? Megint beteszik a kissamut az IC-be? Akkor marad még egy kissamunk, amit én már vagy fél éve nem láttam..... Ez hol van? Ott áll Istvántelken, a susnyásban?
Az SBB tovább korszerűsíti járműflottáját: a meglévő 59 db mellé a megkötött szerződés opciója alapján további 14 db, részecskeszűrővel és rádiós távvezérléssel felszerelt 1500 kW-os Am 843 sorozatú dízelmozdonyt vásárol a Vosslohtól 36 millió CHF (23,4 millió €) értékben. Ezen kívül 200 db alacsony zajkibocsátású négytengelyes eltolható oldalfalú teherkocsit szerez 25 millió CHF (16,26 millió €)értékben. (Forrás: SBB sajtóközlemény)
Lapunk tegnapi számában — az illetékesek tájékoztatása alapján — azt írtuk, hogy kedden a békéscsabai körzetben egyetlen vonat sem késett. Néhány olvasónk ezzel szemben arra hívta fel a figyelmet, hogy a Budapestről 18 óra 10 perckor induló gyorsvonat 75 perces késéssel érkezett Békéscsabára.
Lénárt Anna battonyai olvasónk említette az esetet, s hasonló okokból telefonált Békéscsabáról Földi Katalin is, ő a 19.15-ös vonattal ért Békéscsabára 22.05 helyett 23 óra 15 percre.
Nos, információinkat a nap során folyamatosan gyűjtöttük minden, közlekedést érintő területről. Eltekintve attól, hogy a vasúti hírek olykor nehézkesen és kerülő úton jutnak el hozzánk, kedden egyszerűen az történt: késő délutáni érdeklődésünkkor még valóban nem volt késés! Lapzárta idején kezdett esni erőteljesebben a hó, Szolnok környékén különösen.
A többit Kavalecz Imrétől, a MÁV Rt. szóvivőjétől tudtuk meg:
— A 18.10-kor induló vonat már Újszásznál kénytelen volt fél órát várakozni, mert előtte két vonat is vesztegelt. Később Szolnok előtt tovább nőtt a késése az erős havazás és járattorlódás miatt. Ugyanez történt az utána következő gyorsvonattal is. "