Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
Nem is vitának szántam, de légpuska kaliberezést ne keverjük össze az aliprexen kapható RIFLE BUTTON okal, mert éles fegyverre vannak kaliberezve....
Nekem is a alipreszrő vannak a huzag vagók 6.35-50 bmg ig, és ehez mérten szerszám acélból 1m darabolt ejectorok caliber szerint...
De ha nem vagy tisztában a légpuska csövek miert olyanok amilyenek, és müszaki paramétereivel amit Nyugi Lacibácsi szepen leírtt, akkor feleslegesnek tartok én is erről az önmetcő huzagoló szerszámról kiselőadást tartani, mert az alipreszen és az ebay ami kapható rifle button az köszönő visszonyban sincs semilyen légpuska csővel és soha nem is lesz☑️😜
Nem javít ez haver semmit, ész nélkül nem lehet olyan huzagvágót légpuska csőbe nyomkodni amiről nem tudod azonos az adott cső huzag emelkedésével, baraázda mélységével...
Haverod csinalt egy masik csövet, más huzaggal ennyi....
Légpuska húzag vagóval még nem talalkoztam ami 1.18 nal twistelne mert ez a szabvány minden mással igen....
De nem is értem a haverod hogy tudodd egy légpuska csőbe ami szabvány 5.3mm oromzatú, beleverni egy 5.5 huzagvagót vagy is tudom az a vágó nem csak vágott furt is😂😂😂😂
Nem bántás de ez történt....
Ezek a vagók akár mi van rá irva, ÉLES TÜZFEGYVEREK HUZAG VÁGÓI HOME MADE, de azok is a tulméretes bullet re tervezve...
Magyarán van egy 308 caliberü puskád az usában, kilőted a csövét de szeretnél bullet mulds lövedéket amit te szerelsz össze mert occsóbb, akkor veszel egy nyers 7.62 csövet hozzá egy vágót áttolod és kapsz 7.62x7.92 ,és szerelt homemade bullet lőszerből mehet bele a 308-312 minden mag....
Pont itt egy ilyen cső 1m 3 twist van benne, 13" twist nem is tudom melyk neves gyártó csöve twistel ennyinél, PITONY GYURI segics ki LOTHER WALTHER PALMA☑️☑️☑️☑️
Itt egy hivatalos táblázat gyártói a vágókról, én egyet se látok benne ami 5.5 légpuska csőre jo lenne méretre mert tudom mi a mérete...
Nem bántásnak irom csak tajékoztató jelleggel, mi történhetet...
Mikor vinnéd Miskolcra ? A saját HW35E-met kölcsön tudom adni összehasonlításképp, ahogy Roberto írta, már csak azért is, mert megnézném azt a pusekot. Jövő héten de. dolgozom, be is tudok ugrani vele kettő után.
Határozottan kíváncsivá tettél! Jó volna mellé még egy gyári állapotú, hogy objektívebben tudjam tesztelni, de majd meglátjuk! Szórást mindenképp lövök majd vele 25 m-re. Bár pont az én lőtudásom nem lesz mérvadó. Majd megkérem Simit. Ő még fiatal, és látott már távcsöves puskát is...
Aztán vigyázz a sok barkácsolással! Amikor az ominózus LG-d először kipróbáltam (ahhoz több tucat összehasonlítási alanyom volt), egy nagyon kezes, egész jó sütésű puskaként funkcionált. Aztán addig barkácsoltad még utána is, hogy valami nagyon félre ment! Rá sem ismertem, amikor arra a párbajra került a sor, és ismét a kezembe került.
Igen. De szerintem az a 0.2mm-es furat bővülés nem okozott akkora változást, hogy ugyanazt a rugót 6mm-rel rövidebb előfeszítése mellett lehet törvényesen üzemeltetni.
Mivel egy lépésben kúposítottad a furatot és növelted a kilépőnyílást 4-ról 4,2-re, télleg nem lehet tudni, mitől a növekedés. Millen pusekról van amúgy szó, még minig a HW35 ?
Köszönöm szépen a hozzászólásokat! Látszik, hogy ki van képben, és ki az aki csak hozzászólt.
Először is leszögezném, hogy ez a kúpos furat már benne van a légtárban! Na de hogy jutottam el idáig, azt osztanám meg.
Ugye megvettem ezt a puskát, ami egy kicsit sem volt jó. Nehéz volt a dugattyúja, nagy bumszli rugója éppenhogy csak 7J tudott. Aztán jött a fekete leves a légtárban levő hosszú menettel, és még sok kehéje volt ennek a vasnak. Na mindegy. Ezek szép lassan megoldódtak, és lehetőség adódott egy alu dugattyú készítésére. Ez is okozott némi fejtörést, de mondjuk ezen hamar túl voltam. Utána jött az, hogy mértem a gyári 7.5J-os rugóval mit tud. Először 5J. Aztán jött az alátétezés, és akkor már majdnem jó volt, csak nem lehetett felhúzni a sok alátét miatt. Aztán körülnéztem precedens értékű megoldások után. Az Anschütz 250-ben gyárilag 4mm-es furat van. Gondoltam nem véletlenül, így elindultam ebbe az irányba. 3.5mm-es furat után már lett 6.5J-om. (alátétezni még mindig nem volt lehetséges) Majd 4mm-er lett, és akkor volt 6.8-7.2J még mindig az összes alátéttel. Utána jött a sebesség transzformációs ötlet, ami a tűzoltó slaugos analógiáról ugrott be, és még egész pontosan szerettem volna 4.2mm-es furatra bővíteni a kilépő nyílást. Így elővettem a kúpos dörzsáramat, és kézzel szépen belehajtottam a kívánt méretű kilépő furatot. Kapásból 3x2mm-es alátétet kellet kivennem a rugó alól. Egyébként a furat kúpossága, nagyjából 1.5-2 fok. Ez 25mm-en szerintem nem éri el az 1mm-es bővülést sem. Lehetségesnek tartom, hogy nem a kúposság miatt lett jobb az eredmény, de elképzelhető, hogy mégis. Nagyon nem is "fényezném" a puska működésének finomságát, majd megteszik, ha elégedettek lesznek azok, akik lőnek majd vele Miskolcon. Minden esetre azt gondolom, hogy a könnyített dugattyúkhoz a nagyobb furat, és a gyengébb rugó összhangját javítja egy ilyen kúpos furat.
Így jogos, én a felhúzott dugattyú tömítése előtt lévő teljes légtár térfogata + a furat térfogatát vettem, és a Zsolt által lerajzolt, eléggé hegyes szögű kúpos furatot.
Jogos, a "nagyságrenddel" csak annyit jelent, sokkal jobb.
És itt nem a sűrített levegő előállításra vonatkozik - nyilván.
De maga a pcp puska nem pocsékol energiát. Szemben a rugós puskákkal. Ott horribilisek a veszteségek. Csak a rúgóenergia töredéke gyorsítja fel a lövedéket. Ha pusztán egy ólomdarab felgyorsítása lenne a feladat, ez a megoldás szóba se jöhetne.
Egyetlen épelméjű mérnök sem választana ilyen rossz megoldást.
Egyetlen előnye a relatíve egyszerű szerkezet. És persze a hagyomány.
De nézzük a számokat:
Tegyük fel, hogy az eredeti állapot: 3 mm-es furatátmérő, 20 mm-es falvastagság (furathossz).
A térfogat: 141 mm3
Ha most kúpot képezünk úgy, hogy 10 mm-es kezdeti átmérőről szűkül a 3 mm-re (mert az adott), ugyanezen a 20 mm-es hosszon, (kisebb kúposságnak sok értelme nem lenne)
akkor az új térfogat: 727 mm3.
Ami 500 %-os növekedés - ami minden csak nem elhanyagolható.
(már persze, ha valamit el nem számoltam, szóval ellenőrizzetek nyugodtan, úgyis csak a trend számít)
A kúpos furat miatti légtárnövekedés szerintem elhanyagolható, ha lenne valamilyen változás a kúpos furatnál a cilindrikushoz képest, az inkább áramlástani okokra vezethető vissza, de ez a hatás is valszeg elhanyagolkható, ha nem lenne az, a gyártók alkalmazták már volna, legalább a felsőbb kategóriás versenyfegyvereknél, amiknél a macerásabb gyártás is bele kéne férjen, de próba-cseresznye. Ha Szimizso-t jól ismerem, úgyis ki fogja próbálni ;-)
Amúgy szerintem a PCP-knél se lehet olyan sokkal jobb a hatásfok 20%-nál, ha a tartály felpumpálásába fektetett, vagy a kompresszor által felhasznált energiából indulunk ki. Pláne nem egy nagyságrenddel jobb hatásfok, ami ugye 100%-nál jobb hatásfok lenne, nemdebár ?
Szerintem jobb. -Amit a plexicsőben látva tapasztaltam, elsősorban az örvénylés miatt voltam kíváncsi nem az erőhatásra, a központos furatnál ( igaz nem volt kúpos ) az előremozgó dugattyú hatására hirtelen felgyorsuló erőteljes örvénylést láttam és erőteljes visszadolgozást a légtár homlokfelületéről, ennyi a tapasztalatom. Ezért gondolom ,hogy kúpos furattal jobbnak kellene lennie a szállított levegő mennyiségének kilépéskor. De persze vannak meglepetések mint például ha az egykamrás excentrikus furatú Maxim moderátor sémáját venném alapul.
Én azt mondanám a kúpos, gondolom nem 45°-os kúpot akarsz ezért szerintem elhanyagolható a köbtartalom változás. Igaz befelé szűkülő furat esetén elméletben az oldalfalakról merőlegesen torlódik visszafelé a nyomás tehát lassítania kellene a sebességet de mégis a kezdeti nagyobb belépő átmérő miatt nagyobb a nyomás a kúpban , ezért emelkedik a sebesség a szűkebb furaton kilépve. Mivel nincs lépcső a kúpban szerintem nagyobb kezdeti nyomást ad a lövedéknek mint egy cilinderes furat, ami egyértelműen csökkenti az erőt főleg ha minél hosszabb.:-)
Szépen leírtad a gondolataid, de nem egyértelműsítetted a véleményed, hogy a párhuzamos furatú, vagy a kúpos a jobb. Legalább is én nem véltem felfedezni :-)
Üdv! Egyértelműen alsó kép a szimmetrikus örvénylő áramlás miatt haladó sűrítés alatt, és a sebesség változás kúpon áthaladó kezdeti nagyobb nyomás majd kilépve a furatból fordítottan arányos nagyobb sebesség, gáztörvény, plexi csövön keresztül már láttam ilyet és te is tudnád modellezni, anyag és egy kis idő befektetés. A köbtartalom felület tolóerő adott én azt mondanám mindenféleképpen jobb, olyan mintha a regulátort megnyitnád a nagyobb áramlás miatt.
Abban igaza van az előttem szólóknak, hogy megnövekszik a sűrítőtér. Legalábbis abban a pillanatban, amikor a dugó felütközik, kisebb lesz a légpárna (ugyanannyi levegő, de nagyobb térfogat = kisebb ellennyomás). Tehát várhatóan nagyobb lesz a csattanás, mert kisebb a fékezőerő. Előnye is lehet (gondolom ez a cél), amennyiben csökken a kis furaton történő levegő áthaladásának súrlódása (turbulenciák).
Gyanítom, hogy a hatása olyan lesz, mint a D75-be utólag beleapplikált pici furatú lemezkének: csökkenti az energiát.
Talán nagyobb a káros hatás, mint az előnyös (szerintem), tehát nem teszel jót végsősoron.
Talán úgy lehetne a hátrányt csökkenteni, ha elvennél a furat (kúp) hosszából, hogy a térfogat ne változzék - az alakváltozás ellenére. Tehát ki kéne marni (esztergálni) a fenékből.
Ér annyit?
És gondolom ez is eszébe jutott a fejlesztőknek, de a macerásabb gyártás miatt nem érte meg alkalmazni.
Már korábban írtam, hogy tisztán energetikai szempontból a hagyományos rugós légpuska nagyon szar konstrukció. A felhúzáskor elvégzett munka nagyon kicsi hányada jut a skulóba mozgási energia formájában, emlékeim szerint jó, ha 20%-a. A többit elviszi a súrlódás, az egyéb veszteségek.
Egy pcp nagyságrenddel jobb. Ott ez hangsúlyos, hiszen ezen múlik hány lövés adható le egy tartállyal. Pl. az LG300 ugyanazzal a tartállyal 400-at lő, a 400-as már akár 600-at is.
Puha meg amugy is ez egy éles fegyver kaliberező húzag vágója!!!
Minimum 95hrc keménységü kel, és ehez megfelelő tolópálca, 15-20t olajemelő, rögzitő álvány, esztergál pogácsák amit a csőrehuzol ne görbüljön stb stb stb jo szopólorrel elhiheted nekem...
Eszterga gépet hagyd mert kevés, a nyereg....
Azt hogy ezt át told egy előkaliberezett csövön, egy 100e forint minimum ha jo munkát akarsz...
Vegyél egy lother csövet x caliberben 30e es ennyi....
Nekem megvan a felszerelés hozzá, nem kezdőknek való, bele fogod törni, nem tudom milyen kalibert akarsz vágni, a régit tuti takaritja, ez fog ervényesülni, de azt a kalibert jsb be felezsd el mert át esik rajta...
Nem vagyok mérnök,a kúpba több levegőt kell jutatni mint a sima furatba,ezért léghengerbe is ennyivel több levegő kell.A dugó becsapódása minimálisan,de erősebb lesz.Lövedék sebessége,akár gyengülhet is.Ez csak az én véleményem,próba cseresznye:-)
Érdekelne a véleményetek a következőről. A rugós puskák átömlő furata nagy általánosságban párhuzamos oldalú. Szerintetek, ha ezt a furatot kúposra fúrjuk akkor lesz-e valami változás a két átömlő furat paraméterében, ha a kilépő furat ugyanolyan méretű. Természetesen a két változatban a dugattyú súlya, a rugó ereje, tökéletesen megegyezik. Valahogy így nézne ki az egész.
Talán láttad nálam annó azt a légpuskát, amit a gépészmérnök nagybátyám tervezett, és gyártott le saját kezűleg. Legalább is a nagyját. Az teljes egészében házilag, kézzel huzagolt. Csináltatott egy kemény fém tüskét, azon volt rá köszörülve a bekezdés. Rövid kis fém csapokkal ütötte be a csőbe, mindig felpótolva őket. Szóval, nem lehetetlen, csak ne akarjon senki egy 60 centi hosszú fém pálcával neki állni, mert nem fog menni. A gépi eljárásnál nem gond akár a két méteres hossz sem, mert ott húzzák, és nem tolják. ;-)))
Az én kajám így sikerült :-) Tejföl helyett joghurttal lett behabarva a leves. Még jobb is lett, és nincsenek illúzióim, hogy a kettő között annyi a különbség, hogy az egyik jobban fel lett higítva....
Sajnos nem! Képzelj el egy szabályos (MSSZ,MDLSZ, ugyanaz) légpisztolyt magad elé. Olyan műanyag dobozt keresek, amibe éppen, hogy belefér minden paramétere (X;Y;Z). Nem az a lényeg csak, hogy beleférjen, mert arra egy hajókoffer is megfelelne. A cél az, hogy minél kisebb legyen mellette a holt tér. Ha elmegyek egy sziluett ob.-ra, az 3 pisztoly, és 2 puska minimum. Ha egy gyorsponttal kombinált sziluettre megyek, a kilencből hét jön velem alapból. Mindezt úgy, hogy más kocsijában ül a seggem. Ráadásul több versenyformában tiltott, hogy közös bőröndben tartózkodjon több, egyszerre, egy lőállásban.:-((
Amúgy meg ismét félre értesz! Javasoltam, hogy most kivételesen vonatkoztassunk el az orvosi részétől, meg attól, hogy mit látsz a médiában. Csak a számokra koncentrálj! Mérnök ember vagy, nem idegen tőled a matek! Én nem vagyok az, de még számomra is egyből lejön, hogy a 2x2 az nem lehet se 8,3, sem pedig 2,5.
Ezen túlmenően a statisztikai szórás sem stimmel. Én elhiszem, hogy hős népünk fegyelmezettsége, és hihetetlenül ellenálló kis karikalábú génjeink okán nagyobb bibi nélkül átszaladt rajtunk a kórság, mint a romlott tej a belünkön keresztül, de ilyen alakú "laposítást" a járványcsúcson vírus még nem látott! Ide majdnem raktam egy vigyorgó szmájlit, de az egész téma számomra már annyira hányinger keltő lett, hogy mégsem teszem.
A külföldiekkel már régóta nem foglalkozom, mióta publikus lett a svéd, meg pár olyan ország (pl: japán), aminek adatai nagyon beszédesek az értők számára.
Nekem tetszik az a kaliberező szerszám. Itt írtak neked sok jó tanácsot, és írtak sok aggodalmat ennek a szerszámnak a használatával kapcsolatban. Én azt gondolom, és szemre látszik is, hogy ez egy eléggé univerzális szerszám huzagemelkedés szempontjából. Én inkább azt tartanám a legfontosabbnak, hogy ahány ormozat van a csőben, annyi árkolás legyen a szerszámon is, és ezeket pontosan be kell illeszteni az elején. A kérdés leginkább majd az lesz, hogy lesz-e olyan hosszú és kemény tüskéd, amivel ezt a szerszámot végig tudod tolni majd a csövön. Ne legyenek illúzióid. 0.01mm-es szorulás valahol, és már meg is állt a tudomány. Persze nem lehetetlen átverekedni ezt a szerszámot a csövön, úgy, hogy a cső ne sérüljön meg belül. Ha ezt sikerül áttornásznod a csövön, akkor egy nagyon jó minőségű csöved lesz, aminek már csak a csőkoronáját, és az átmeneti kúpot kell megcsinálni rendesen. A polírozást csak a legvégső esetre tartogasd, ha van, és lesz erőd két napig húzgálni egy filckorongokkal teli pálcát hosszába a csövön ;-)
Nagyon nem vagyok oltásellenes, de azért egy ruszki oltást nem biztos, hogy bevállalnék ;-D
Sajnos, vannak, akik nem tartják be a maszkviselést, én kérdeztem meg már egy srácot a metrón: 4 év alatt, és súlyos szellemi fogyatékosoknak nem kötelező felvenni a maszkot, ő melyik csoportba tartozónak érzi magát ?
Azért nem kellene ennyire túl spilázni ezt a dolgot. Ennél kevesebbe is nagyon sokan meghalnak a földön. Csak most ez a vírus egy kicsit dobott a statisztikán. Persze legtöbb helyen csak papíron.
Ma mentem el a kórház és 2-patika előtt,mindenkin szájmaszk és 1esével engedik be az embereket.Élelmiszer és háztartási boltokban mindenkin szintén szájmaszk,viszont benzinkutakon nem,vagyis nem mindenkin.Mi betartjuk a vírussal kapcsolatos szabályokat,(talán)azért nincs ennyi beteg,szinte alig van.DE,Olaszországban mikor megláttam hogy a jégpálya tele van halottal,NAH,elgondolkodtam a curva életbe talán itt nem lesz ilyen.Oroszok tesztelik a védőoltást,Orbán jóban van Putyinal,remélem küld nekünk,jó pénzért:-)
Köszönöm a jó tanácsot, majd ennek a korona igazításnak, polírozásnak, és pasztázásnak utána nézek hogyan is kell, mert még is csak olcsóbban jönnék ki a dologból.
A média sok baromságot képes leírni. Ha nincs, kitalál.
Ez nekem amúgy is "kritikus" téma. Ennyi ember szenvedésekkel teli halála roncsolja a viccességét.
Ahogy már Robinak is kifejtettem, szerintem ez komoly dolog, hiba lebecsülni.
Azt már elismertem, hogy nálunk csak egy túl nagyra fújt lufi lett, sőt sima politika, de ettől még világszerte sok túl sok áldozatot szedett, sőt szed.
Nagy a pofánk, mert megúsztuk. De a világ nagyon rosszul szerepelt. Nagyon későn és nagyon szar intézkedések születtek, és azt se tartották be, tartatták be.
Ami miatt nem dőlhetek-dőlhetünk hátra az az, hogy gőzünk nincs mitől fajult el a dolog az egyik országban, és mitől nem máshol.
Ezzel a gondolattal nem könnyű együtt élni. Legalábbis nekem. Ezért reagálom túl időnként, bocsi. Természetesen nem akartalak cikizni - nem téged, egész pontosan.
Tesztelem én is szívesen. Szerintem Merci is. meg az "öregek" is.
Én tegnap este lepároltam egy fél fej édes káposztát. Jó borsosan. Most főztem ki hozzá némi jelzés értékű fodros nagy kocka tésztát, és össze kevertem. Várom, hogy kicsit hűljön. Szerintem kitalálod, mit fogok enni minimum két napig? ;-)))
Ne aggódj! Már az atv is kurvul. Bár a kiegyensúlyozott tájékoztatás kritériumát kipipálták a tegnapi riportjukkal. De lássuk be, hogy amit a méhek összehordanak, és a nyálukkal összekevernek a számunkra, az tényleg csodaszer! :-)
Sajnos a nyílt irányzékolás most nem megoldható. Ahhoz nagyon hozzá kéne nyúlni most. Nem is volt cél a nyílt irányzékos használat ebben a projektben. Viszont távcsővel egy rövid belövés után érdemes tesztelni a vasat. Szerintem a gyerekeknek is. Érdekelne, hogy Mercédesznek mi a véleménye a puskáról. Egy hölgy mégis másképp nyúl egy fegyverhez. De az "öreg" szakik véleménye is érdekel!
Most főzök egy kis maradék sonkalével, tejfölös krumpli levest. Olyan illata van, hogy már a klaviatúrát veszélyezteti a nyálelválasztásom :-)
Szerintem ez a hír megint tipikusan az a kategória, amikor az orvosok, vagy akárkik a pánikot kihasználva túltolják a nagy semmit! :-(
Ki méhészkedik általában? Aki meg is eszi - az átlagembernél gyakrabban - a mézet, pempőt, propoliszt, ha már megtermelte. Milyen jótékony hatásai vannak a méznek, és társainak? Na ugye! Ha csak annyit mondtak volna, hogy lám, ez is megerősíti azt, hogy figyelj oda az immunrendszered kiváló működésére, megtapsolnám őket. Így meg a sok bepánikoltatott, agyhalott idióta félelmében a méhkaptárakban fog hemperegni, és százasával pusztulnak ki az anafilaxiás sokktól. Őszintén szólva, én csak a méheket sajnálom, mert ők is elpusztulnak a csípés után, és a méz is kevesebb lesz így....
Ha nyílt irányzékosan tudod hozni, külön megköszönjük! Bandó is ígérte, hogy lehozza tesztelni a gyári állapotú puskáját - szívesen össze hasonlítanánk a gyerekek kezéből is tesztelve...
És akkor az ormok, barázdák mélysége, arányai sem ismertek. Ilyen gyártás-háttér mellett még az sem tuti, hogy egy fél évvel később gyártott márka-azonos csővel azonos.
Megismétlem: jobban jár, ha a kínlódás helyett vesz egy "márkás" csövet, akár bontottat is, és azt teszi be.
Egyszeri beruházás - örök eredmény.
Persze ha van kedve és ideje próbálkozni - csak rajta. Akár a polírozás is segíthet.
Szimizso épp most bizonyította, hogy nincs reménytelen eset.
Bár mintha azt is írná, hogy senkinek, soha többet...
Hogy nem tudsz rontani rajta? Szinte biztos, hogy csak rontani tudsz. Igaza van Fricunak, hogy nagyon kicsi az esélye, hogy pont olyan menetemelkedésű lesz a szerszám, mint ami a csőben van.
A légpuska csőben a lövedék általában 1 (1,5) fordulatot tesz. Ezek az 55-60cm csövek 1:18 huzagolással rendelkeznek, 45cm a twist. A kínai vagy Lother 45cm mindkettőnél a 360° forgási hosszúság. De ez, a Lother Walter oldalán fel is van tüntetve, 45cm 1:18 huzag emelkedés.
Más csőméret esetén már más menetemelkedés kell, hogy legalább egyszer megforgassa.
Szerintem egy csőkorona polírozás (esetleg igazítás), valamint egy csőpasztázás többet javítana rajta.
Köszönöm szépen a méltatásokat! Tényleg van benne műszaki tartalom. 28.-án átutazunk Miskolcon. Ha valaki lent lesz a lőtéren leadom egy hétre, esetleg kettőre tesztelni. Adok hozzá egy doboz lövedéket, és csak annyit kérnék, hogy aki lőtt vele, annak a lőlapját publikussá lehessen tenni, persze név nélkül, ha nem vállalja. Egyébként megígértem valakinek, hogy több ilyen, és semmilyen puskát nem barkácsolok többet, és alkatrészt sem gyártok hozzá. Ez a puska eladó, ha valakit érdekel, 5.5-ös váltócsővel, nyílt irányzékokkal. Esetleg a távcsővel, és a szerelékkel. És természetesen a licenszszel viheti a boldog tulaj :-)
ügyes vagy (és ebben semmi irónia nincs a részemről).
Bebizonyítottad, amit eddig is tudtunk: kellő szakértelemmel és megfelelő gépparkkal a relatíve olcsóbb fegyverek is sokkal jobbá tehetők.
A mérnöki munka mindig is az arányokról szólt. Senki nem mondta, gondolta, hogy az adott fegyvernél nem lehet jobbat csinálni. A kérdés mindig az, hogy mennyit kell költeni rá. Szellemi kapacitásban, anyagban, munkaidőben, pénzben, stb.
Kezeid közé került egy hobbistáknak készült olcsó fegyver és csodát tettél vele. De ennyit már nem ért a HW mérnökeinek. Nyilván ők is meg tudnák tenni, de őket korlátozza a munkaadó, a piac. Ennyiből ennyit lehetett kihozni.
Te nem korlátoztad a befektetést - meg is lett az eredmény. És persze a kockázatot is vállalnod kellett - sokak munkája végezte szőlőkaró kategóriában...
Szombaton lőttem a HW35-tel, meg ma is a szokott 19.5 méterre ;-) Szombaton volt egy kis célzó víz, vagy tüzes víz bennem. Az meg is látszik a felső két csoporton. Ma megint lőttem ötöt a puskával ötöt. Szerinted érdemes ezzel még foglalkozni, vagy hagyjam így? JSB 451 Exact diaboloval lőttem támasztásból.
Elég kicsi az esélye, hogy a huzagolás emelkedése és egyéb adatai stimmeljenek. Amennyit költeni fogsz rá, vegyél egy Lothar csövet - és felejtsd el a gondot egy életre.
Na pont ez az, hogy a kimenetnél pár horonyba nagyítóval nézve, ilyen "fémfelgyűrődéses" részek láthatóak, ahogy gondolom géppel gyorsabban tolták át a horonyvágót mint ahogy kellett volna.
Na meg nem teljesen egészséges a hornyok vége sem.
Van itt videó ami hasonló lehet ahhoz mint amit én szeretnék csinálni vele.
Szerintem,ha a cső eleje,vége ép-egészséges,a "közepe" igazán nagy kárt nem tud okozni!(Persze egy derékszögben megroppantott cső kivétel.Kötözködni vágyók kíméljenek!!)Szerintem,a töltőkapunál nézz inkább körül! Ha ott épen-egészségesen ,roncsolódás mentesen kerül be a lövedék a huzagolásba és a cső másik vége is tökéletes,akkor ott NAGY hiba nem lehet!
Honnan tudod, hogy a gyár is pont ilyennel készítette? Ahány gyártó, annyiféle méret. Amelyik huzagot egyengetni kell, azt már megette a fene. Sok sikert hozzá! : ;-)
Annyira biztos voltam benne, hogy megint ők lesznek a bűnösök. Egy biztos, hogy az 1859-ben alapított szervezet logoját le kellett szedniük a palackok címkéjéről. És igen, tévedtem a jogszerűtlen címke viselés tekintetében. :-)
Nincs véletlenül valakinek 4,5mm/12-ben ilyen cuccosa?
Akár kölcsönbe is megfelelne ha eladó nincs, mert szinte mindenféle méretben lehet kapni ilyeneket, de a 4,5mm ritka mint a fehér holló, hogy miért azt nem tudom.
Vörös kereszt sohasem volt unicumos üvegen gyárilag. Vörös alapon arany kereszt, már inkább! ;-)
Elképzelhetem azt, hogy az igazság abszolút, de nem tudom elképzelni, hogy én vagy akárki más ezt az abszolút igazságot ismeri. Mi valamennyien tévedünk, valamennyiünknek igyekeznünk kell a helyes elhatározásokat keresni. Én bizony tudom, hogy a véleményemet sokszor meg kellett változtatnom. Nem állítom, hogy mindig igazam volt, és elképzelhetőnek tartom azt is, hogy most is tévedhetek. De ezen az alapon, azon a bizonytalan alapon, hogy tévedni emberi dolog, mégis emberi módon kell előrehaladnunk.
Sőt: itt is volt, meg még félszáz másik, SARS, és egyéb korona törzsek, az AIDS, stb. stb. ami semmivel sem veszélytelenebb, mint ez. Merthogy számomra ez már régen nem hit, vagy nem hit dolog, hanem színtiszta matematika. Ami ugye elvileg nem hazudik, de néha mégis. Én nem fogok senkit győzködni ( max. akkor, ha ész nélküli pánikoltatás esete forog fenn - mint eddig is volt rá példa).
Részemről le is szálltam a témáról. Akkor sem ülök fel rá újra, ha majd a média szerint jön a második, a sokadik, a zombiapokalipszis hullám.
A miértekbe én bele sem megyek, mert az már csak spekuláció volna, és nem tények! Viszont ne legyél naiv abban, hogy a mai világban létezik a szabad akarat és a szuverenitás....
De azt az egyet engedd meg nekem vélelmezésként: ha egy jó nevű intézet elhinti a tömegpánikot, és eszement irreális adatokkal dobálózik, a szakemberek, orvosok is bepánikolnak azokra az adatokra alapozva. Egy ideig....
Aztán borul a bili, de továbbra is védik még sokan a mundér becsületét, meg indokolják vele azt, miért kellett ezreket kinyírni azzal, hogy kidobták őket a kórházból, a nagy pánikolás közepette, ész nélékül...
Aki meg ki meri nyitni a száját közülük (mint teszik ezt egyre többen), az valószínűleg nem is tehető felelőssé emberek haláláért....
"Én, annak a dokinak hiszek (tudod, az a csámpás-szemű, valami Merkely), aki azt mondja: ez itt marad velünk. Folyamatosan. Lesz itt egy góc, aztán ott, talán nem szabadul el, de itt marad. Alkalmazkodni kell, elfelejteni már nem lehet."
Szerintem is fog lapulni ez rohadt vírus, mert ugyan mitől pusztulna el?!
Csak erre a részre: " nem tudok elképzelni olyan, az egész világ kormányait (1-2 kivétellel) maga alá gyűrő erőt, ami el tudná érni azt, hogy minden ország, minden kormánya megvezesse a pógárait. "
Pedig ez a legkönnyebb. Hisz mind politikusok, akiket egy dolog érdekel: megnyerni a köv. választást! - és ha minden csőből az folyik, hogy jajj, itt a halálos vírus - szted melyik merné kockáztatni, hogy rákiabálja a liberális média, hogy nem törődik az emberekkel?
Ezekben a dolgokban nem értünk egyet - de ebben semmi új nincs.
Kár, hogy nem linkeltél, megnéztem volna.
Én, bár a magam részéről összeesküvés pártibbnak gondolom magam, mint Te - nem tudok elképzelni olyan, az egész világ kormányait (1-2 kivétellel) maga alá gyűrő erőt, ami el tudná érni azt, hogy minden ország, minden kormánya megvezesse a pógárait. Miért tennék ezt a kormányok - és hogyan? Hogyan érnék el, hogy az aktuális ellenzék ne visítson azonnal minden fórumon? Ma az internet korában már nincs igazi titok, ha egyszer kipattan (márpedig egy ilyen összehangolt akcióban annyi összeesküvőt kellene beavatni, még ha részlegesen is, hogy kizárt hogy egy sértődött valaki, egy becsapott (ki nem fizetett), stb. érintett ki ne tálaljon) akkor azt nem lehet visszacsinálni, eltörölni.
De nézzük a nagyhatalmakat.
Elképzelhetetlen, hogy Putyin és Trump ennyire egy oldalra álljon. Emlékezz, hogy Trump márciusban még azt vizionálta, hogy húsvétra el is felejtik az egészet - mert ők fasza gyerekek. A szigeten meg tömegsírok vannak, és nem győzik.
Vagy lehetetlen, hogy egy palesztin ne tálalna ki, hogy a zsidók mit tettek a népükkel. Vagy hogy Kína simán lenyelné, hogy Japán feleslegesen túráztatja a saját állampolgárait. Stb.
Egy Koch intézet tehet ilyen ajánlást, és a magyar Köjált még maga alá gyűrhette is, de hogy a franciát nem - az tuti. Vietnám vagy Taiföld, egy Hongkong meg pont szarik rá, hogy itt egy fricc mit gondol.
Ha volna ilyen hatalom, mit cicózna egy szar vírussal? Simán maga alá gyűrné a világot, még tapsikolnánk is hozzá.
Szerintem, persze.
Viszont abban én nem hiszek, hogy ez a vírus magától termett volna itt. A kínaiak pár ezer éve zabálják már a patkányt, kutyát, denevért, tobzoskát, bármi szart. Miért pont most lett volna baj belőle? És persze túlságosan "pontosan" céloz ez a szar, ami az életkort illeti. Sokkal inkább hiszem, hogy mérnöki munkával lett beállítva a célcsoport. Azokért már nem kár, csak teher minden ország ellátórendszere számára (nyugdíj, Eü.), kis kockázattal tesztelhető a világ reagálása a dologra. Ez lehetett a valódi cél. Annak felmérése, hogy egy komoly fertőzés esetén hogy reagálnak a kormányok, az emberek. Pl. meddig lehet elmenni a korlátozó intézkedésekkel? Időben is, súlyosságban is? Meddig lehet otthon tartani a népeket fegyver nélkül persze, mikor lesz teli a pöcsük az egésszel, és indulnak neki a világnak?
Az oltóanyag is érdekes. Mikor indult a dolog, a szakértők másfél - két évre tették a vakcina kifejlesztésének idejét. És ebben nem volt benne a szellemi munka, csak a szükséges engedélyezési - ellenőrzési munka elvégzésének ideje. Ennek szigorú menetrendje van (volt), amit nem lehet kockázat nélkül lerövidíteni. Magyarul a hamar munka sose jó. Én tuti nem kérek a fél év alatt piacra dobott ótásból. Nem akarok három fejet magamnak. Még az az egy is sok néha.
Mióta az após derékig lebénult az inflú elleni oltástól - meg pláne (Guillain-Barré-szindróma).
A magyar gazdaság visszaesése - autóipar - meg nem tragikus. Csak azok az embereket viseli meg, akik elvesztették a munkájukat. A magyar GDP-hez hozzászámítják, de szart se érünk vele. A profitból nem marad itt egy fillér se. De adó se, mert minden kormány első dolga, hogy adó-kedvezményekkel stafírozza ki őket. Sőt, még mi fizetünk minden munkahelyért annyit, amennyiből valamennyi magyar dolgozó 100 évig élhetne (135.000 millió - csak a debreceni új gyárnak). Csak 44 milliárdért alakítjuk ki a környék közútjait! Mi, nem ám a németek.
A tényleges visszaesés a turizmusban van (lenne) - de ne aggódj, kárpótolva lesznek - gavallérosan (már aki).
A svéd eü felelős már elismerte, hogy a nyáj-dolog nem jött össze. Nemhogy hatvan, de még tíz százalék se lett a fertőzöttek aránya - viszont tízszer annyinak nem kell már a szociális ellátás a továbbiakban (a szomszédos országokhoz képest, de mondhatnám a mi 500 körüli halálozásunkat, miközben a lakosság száma megegyezik)
Ott még azt is tiltják, hogy az orvos maszkot hordjon vagy hogy koronásnak tudjon be egy halálesetet, de így is 5000 körüli az adat.
Ráadásul a lezárások elmaradása ellenére szar a gazdaság, legalább az Eu csökkenési átlagot hozzák ők is - pedig nem állt le semmi.
A lényeg a lényeg, semmivel nem tudunk többet, mint februárban, mikor a lavinát itt elindítottam. Illetve egyet: szerencsére nem halt meg nálunk egy városnyi ember (ha az ellátatlanokat beleveszem, akkor se).
És ez jó.
Én, annak a dokinak hiszek (tudod, az a csámpás-szemű, valami Merkely), aki azt mondja: ez itt marad velünk. Folyamatosan. Lesz itt egy góc, aztán ott, talán nem szabadul el, de itt marad. Alkalmazkodni kell, elfelejteni már nem lehet.
Nincs segíj, mert már ingyen fizetést kapnak "hivatásos anya" címen. Meg egyéb mást amit had ne soroljak fel. A kórházban mellettem feküdt egy cigányeber és mesélt pár dolgot. Pl. Ingyen kaja járt nekik a faluban, meg, hivatalos intéző járt be hozzá amiért szintén nem kellett fizetnie. Csak megjegyzem a 93 éves jóanyámnak aki 100%-os tehetetlen rokkant, nem hogy intéző, de még az ápolókat is fizetni kell, elvették még a közgyógyát is.
Ahha..., tehát a kopás következtében jelentkezhet az hogy elsülhet közben.
Majd észben tartom, és rászoktatom magam teljesen arra hogy hónom alatt a tus kézzel meg fogom a felhúzókart töltés közben, mint ahogy elkezdtem vele (egy kéz/fogásváltás csak).
A B3-3 nem csőletörős, így nem tud felvágódni a cső. Viszont attól még okozhat meglepit. Felhúzott állapotba nem lehet elsütni? Eleinte nem, aztán majd akkor is amikor nem akarod. Valóban nincs 2 egyforma. Volt pár a kezemben, mindnek más baja volt már újonnan. Érdekes módon egyből hibátlanul működő az kb 10:1-hez. Ha te kifogtad azt az egyet, becsüld meg.
Aztán lehet én mérem rosszul, mert én a csőfartól kezdem centizni ahol a töltényt belerakom, és ott olvasom le ahol a fém huzagolt csövet elhagyja a töltény.?
No, akkor, Fricu Bácsi, vonjunk mérleget, ahogy megbeszéltük pár hónapja!
Mivel lassan egy hónapja borult már minden bili világszerte, és nemcsak agyament privát komment oldalas( amit folyamatosan tudnak törölni, tiltani az arra hivatottak), hanem televíziós riportok is elérhetőek a világhálón, felelősséggel lehet már levonni azt a bizonyos konzekvenciát.
Nem fogok linkeket osztogatni, mert teljesen felesleges. Talán még ajánlhatom neked utoljára a sokak által "imádott" Gődény doki legújabb videóját, amit tegnap előtt mutattak telefonról, egy fészbúkos oldalról( többek között ezért sem akarok linkelni).
Az egész attól érdekes, hogy egyrészt összefoglalja tényekkel, adatokkal az egész hisztériát, másrészt most nem úgy teszi, hogy XY emberekre hivatkozva ül a webkamerája előtt, és ossza az észt. Az összekötő, és magyarázó kommenteket leszámítva német tévéadásokból vannak bejátszások magyar feliratozással. Több tudós, virológus professzor, infektológus, stb. nyilatkozik benne személyesen.
Amik különösen megragadták a figyelmemet közülük:
-A Koch intézet ajánlása ellenére ( minden halálesetet a covid számlájára kell írni /még akkor is, ha éppen öngyilkosságban haltak meg, vagy autóbalesetben, és ezekből szép számmal vannak a statisztikában sajnos/ akiben kimutatták a fertőzést, és nem szabad senkit boncolni, hamvasztani kell, stb.) elvégezték a saját kutatásaikat a legvadabban fertőzött német régiókban, és azt tapasztalták a boncolások, egyéb saját vizsgálataik alapján, hogy a vírus drasztikusan fertőzőbb a hagyományos influenzánál, viszont drasztikusan kevesebb tényleges megbetegedést okoz mindezek mellett. Az influenza halálozási arányához képest (0,2-2 %) a korona a méréseik szerint semmivel sem veszélyesebb (0,2-0,46 %)
-Az oltóanyagról nyilatkozott egy egyetemi professzor, meg egy másik, fiatalabb kutató - egymástól függetlenül. A prof kijelentette, hogy nem oltás ellenes, mert mellszélességgel támogatta eddig is a torokgyík, a gyermekbénulás, a himlő, és társai oltását).Ezek lassan szinte kihalóban vannak szerencsére, köszönhetően a védőoltásoknak.
Viszont a bakteriális fertőzések, és a vírusosak között olyan szintű a különbség, hogy éppen ezért értelmetlen dolog influenza, meg kovid féle folyton mutálódó kórságok ellen oltani.
Egyrészt ezért értelmetlen, másrészt azért, mert ezek minden, csak nem halálos, rettegett kórságok!
Nem utolsó sorban elmondja a riporter hölgynek, hogy minden oltóanyag veszélyes mellékhatású lehet, és sokszor többet árthat, mint használ. Éppen ezért szabad csak olyan tényleg komoly betegségek ellen tömegesen alkalmazni, ami tényleg nagyon veszélyes, ha elszabadul ( gyerekbénulás, bárányhimlő. stb.)
Végezetül egy pénteki, rádióból hallott hír: a magyar ipari termelés több, mint 40 százalékkal esett vissza a korlátozások miatt. Ezen belül az autógyárak, és ezekhez kapcsolódó kiszolgáló üzemek egy ötödére.
Ellenpontként a gyógyszeripar egy ötödével növelte a bevételét ezen időszak alatt.
Én részemről most már lezárom ezt a témát, amit el sem kellett volna kezdeni annó. Abba meg bele sem fogok kezdeni, hogy ezt kik, és hogyan tudták elindítani, összehangolni globális szinten. Merthogy azok már csak találgatások lennének, és nem tények.
Még egy érdekesség, ami szerintem szintén abban a tévés riportban hangzik el valamelyik dokitól: a nyájimmunitást erőltető svédeket nem véletlenül támadják ezerrel a kormányok, de főleg a német. Az általuk hozott - gyakorlatilag semmilyen - intézkedéseikkel szemben a többiek félig lerombolták a népgazdaságaikat az értelmetlen semmiért, most meg önigazolást keresnek a tetteikre....
Miért írják szinte mindenhol(még a leírásában is) a Kondor, ja nem is hanem Kandar B3-3 csúzlinál a csőhosszra hogy 380-375mm, mikor megmérve 440mm-es??
Ja igen, megpróbáltam felhúzott állapotban nem visszacsukott felhúzókarral elsütni(többször is), és nem lehet(nem volt biztosítva).
Csak akkor ha teljesen felcsukod a felhúzókart.??
Nem olyan mint a régebbi csőtörősek, hogy ha fel volt már húzva de a cső nem volt visszacsukva simán elsüthetted, és felvágódott a cső?
A covid19-el kapcsolatban bevezetnék egy statáriális cenzúra módozatot!;-)
Hazugságvizsgáló herkezet,igazságszérum,pisztoly.Amelyik orvosdoktorprofesszőr feltűnési viszketegsége okán megfogalmazza az "évszázad legnagyobb bölcselete"című videóregényét,az enter gomb megnyomásával azonnal hozzá is járulna a "kivizsgálás"megkezdéséhez.Ha a gép gyanús eredményt mutat,bumm a fejbe,halott vagy haver!Bumm a fejbe,ez a szöveg ami .....már nem ver le senkit!
Innentől már csak néhány megszállott "meggyőződéses fax" maradna nekünk.Az a kevéske azonban bőszen osztaná az észt.Az egy különösen veszélyes állatfaj.Az a gépet is megdumálná az igazáról.;-)
De hát a kis számok törvénye alapján,mégiscsak kevesebb igenokos vezetne minket az "egyetlen igaz út"ra!
rengeteg gyíkocska madarak fent az égbolton köröző sasokkal!
Most már, hogy ott vagy, van egy tekergő Pithon is :-D)))
Klassz kis hely az a Zugoly-völgye. Ha találkozol egy Zsákos "Frodóval", kérdezd meg, hogy: "nektek mi a hobbytok?" De félretéve a viccet. Két dolgot vettem észre a képeken. Az egyik, hogy nagyon keskeny az az ágy, ami a szobában van. A másik, hogy a napernyő mögött az a bedőlt falu kis kuckó, olyan mint egy géppuskafészek.
Este lőttem párat a HW35-tel, némi célzóvízzel az arcomban. 19.5 méterre egy centi átmérőjű lukakat lehet produkálni a 451-es jsb exacttal. csak 10-15 lövést tudtam lőni már este, mert a csattogásra felébredt a házi denevérünk, és ott repdesett a lővonalban. Ott él a kis hülye már két éve, és nem tudjuk kitenni a szűrét :-)
De egy szűk kis völgy terül el alattunk ahol 8-10 ház bújik meg a fák között!.
Egy népes roma család daj-dajozik az egyik portán délelőtt óta!..😅
Gitár, borizű hangon ordítozás, "Zsámo" szó kurjongatása időnként!..Az akusztika miatt olyan, mintha 30 -40 méterre lennének,pedig elég messze vannak lent a vögyben!
Igen,a mi korosztályunk is kapott védőoltást,karcolást,tetanuszt,meg nemtom még miket.DE,mostani járvány ellen,nem állnák a sorban elsőnek.Ha meg elkapom/elkapjuk lehet reszeltek,szóval okos nem lehetek ebben.
A védőoltások a történelem folyamán már bizonyítottak.Viszonylag kevés mellékhatással írtottak ki a földről cudar kórokat.A himlőktől a TBCn át a gyermekbénulásig sok mindenféle puruttyákat pofoztak már ki a bolygóról.Persze ha valaki kiókumlálna bármit,ami mindenkinél működik és senkinél sincs mellékhatása,valszeg Istennek hívnák,vagy valami hasonlónak.;-)
Pontosítsunk!A koronavírus elleni oltás IS lehet akár halálos IS!
Kamaszkorunk csodaszere a Fabulon,ami ártalmatlan növényi hatóanyagok krémmé való összegyömöszkölésével született,olyan bőrelváltozásokat (is)tudott okozni,hogy ihaj! A Kőbányai Gyógyszerárugyár(ma újra Richter) nem kevés kártérítést fizetett.
Minden gyógyszernek van egy rakat "mellékhatása". Itt a fórumon is van collegánk,aki egy felnőttként beadott védőoltás okán vált rokkanttá.;-( Ugyan az a hatóanyag sok-sok ezer embernél remekül működhet,valakinél pedig katasztrófát hoz.;-(
attól tartok így széthullik az egész csúzli rövid úton. :)
anélkül is széthullik, úgyhogy nem kell izgulnod. Nekem volt olyan a kezemben ami az 1. felhúzáskor kiesett a felhúzó kar csapja (tengelye). még lőve sem volt vele és máris széthullott. Ezen kívül én a helyedben nagyon vigyáznék, hogy ne a hüvelyk ujjad legyen egyszer a csillapító. Ahogy kopnak az alkatrészek, mert annál elég gyorsan kopnak, sajnos bekövetkezhet.
"Decemberben rendeltem két mikro sd kártyát, - még nem ért ide." - Ezt meg kellett volna reklamálni (open dispute), mivel kicsúsztak a 60 napos szállítási hataridőből (ezt nemrég emeltek fel 90 napra).
Az Alival nekem nincs szerencsém mint kurtizánnak a jámbor élethez. Decemberben rendeltem két mikro sd kártyát, - még nem ért ide. Ez nekem nem volt elég és áprilisban rendeltem átfejtő csövet. Helyette kaptam egy olyan csatlakozó kábelt amit biztos hogy nem rendeltem. Halált megvető bátorság kell ahhoz hogy az ember velük üzleteljen. Hiába ócsó ha nem, vagy más jön mint amit rendelsz!
Nos hát a puska mint ahogy írtam egy "frankó céllövő" aminek a neve kandúr vagy kondor, vagy esetleg talán Kandahar, ja az nem, hanem Kandar 4,4mm alsó felhúzós. :)))
Urak mi lesz ámerikával? Tarantinonak igaza lesz, a dzsángók elszabadultak?;-)
Ezek a balcsik tényleg bármire képesek mindenre, csak azért, hogy ők legyenek hatalmon?
Inkább bedöntenek, tönkretesznek, lenulláznak mindent, hogy aztán fröcsögve, hazudozva, belekergessék az embereket valamibe, amit igazából csak egy maroknyi aberrált akar?
Remélem hozzánk nem ér el az őrület, és továbbra is csak az a pár marharépa vergődik....
Képzeljétek, most már nekem is van rugós "céllövő" puskám.
Igaz alacsony volt a rá szánt keret, de azért már megvan. :)
"Kicsit" rozsdás volt a csőfarnál a kúp rész, és az egész környéke, na meg a sűrítőház belülről(kívül szép fényes krómszínű.
Hmm... mit is írhatnék róla még, a sütése nem betonkemény, inkább érzékeny, az elsütésekor majd szívrohamot kaptam.
A pontossága nyílt irányzékkal valami katasztrófa 30m-en(nálam ez az alap), na mert az első fénygyűjtős irányzék kitakarja még a 14x14-es lőlapot is(le kellene lőni aki kitalálta ezeket).
Mivel itt a fórumon olvastam valahol, hogy nem érdemes drága távcsövet venni rájuk, elég egy olcsó piacos is.
De lehet hogy én rosszul értelmeztem, és valóban egy nagyon olcsót vettem, mert valami über gagyi.
Nagy nehezen rábarkácsoltam a virsli vékonyságú "távcsövet" a félig meddig kimart részre, és megpróbáltam belőni valamennyire (megjegyzem csak kocalövöldöző vagyok).
Amennyi időt rászántam hogy valami elfogadható azért legyen belőle vagy 40-50 lövés (1,5-2 órányi idő) azt a SIG MCX-el lerendeztem volna pár perc alatt. :)))
Hasonló eredményre jutva.
Most kéretik nem röhögni. :))
Az utolsó próbát nem színeztem ki, a középső karikázásba 4db ment.
Kíváncsi lennék egy "miskolci" versenyre, bulira is, a legutóbb tervezett menet elmaradt. Szigorúan versenyen kívül. Csak pisztolyt tudok vinni, távcső nincs rajta és 50J, nem levegővel működik.
Ha már látjuk, ebben az agymenésben mikor lesz egy kis lik a versenyrendszerben, akkor előtte egy hónappal megy a kiírás a fórumra.
A nevezés általában 2.000.-Ft, amiért 2, vagy akár az összes kategória lőhető - bár annak fizikai korlátai vannak, mert több száz lövést ember nem bír ki egész nap.
A kiírásban le szoktam írni nagyjából, mire számíthat a versenyző - most még nem álmodtam meg a véglegeset - a céltávolságok, lövésszám, stb. tekintetében.
Légpuskát/távcsövet, lövedéket elég hozni. KV (ha Bosi meg nem issza az egészet előled), kaja, szék asztal, stb. biztosítva van részünkről..
A versenyidőpontok topikban olvasgathatsz, pár előző versenyünk kiírása még olvasható ott biztosan...
Ebben egyet értünk, de erről nem is volt szó. Az idő meg mindig kevés. Jan.4.-től most vagyok túl az ötödik versenyen, pedig ilyenkor már a 10 pluszt szoktuk nyomni. Bár akkor nem riogatnak minket zombi apokalipszissel, és húznak le minden versenyt a lefolyón.:-(
Nem tudom, év végéig hogy lesz meg így a szokott 25-40 verseny? :-)))
Köszi a meghívást , valószínűleg nem érek oda , elég sűrű lett a naptár idén ,és azokból nem akarok nagyon kihagyni -Burkolt lekicsinylést nem szándékoztam közölni , csak a saját általános mintámból írtam amit , (mert itthon én is lelövök mindent ha friss vagyok állóba, térdelőbe is 30-35 kill határra rakva - de versenyben a tavalyi év felétől számolva csak a Tiszakécskei meccs volt mikor állót-térdelőt nem hibáztam, de 7 pont elment az "alap célokon" ) szóval az a fránya versenykörülmény nem reprodukálható , és hiába lő valaki jó szórást 20-ra , abból nem lehet következtetni arra hogy 7-42 közt is működik az ember.
A lőterünkön emberemlékezet óta nem volt még szélcsend. Ráadásul kiszámíthatatlanul kavarog. A Bánk kilátó felőli oldala kutyafüle hozzánk képest e téren. Azért a vén csont Gyuri Bácsi nálunk is kaszálgatott a dobogós helyek között, amíg el tudott járni hozzánk...
Legutóbb letette a nagy esküt, hogy a precíziós búcsú bulinkra lehozatja magát élete párjával ( már ha most hétvégén haza hozzák egyáltalán. :-DD )
Előszedem rá a 18 előző versenyünk legjobb céljait, 10 és 35 m között kirakva, és lehet majd nosztalgiázni ezerrel.
Ha összejön addigra a Fricu féle görgős varacskos disznó, akkor még vágtázó malacot is fogunk tudni lőni!!!! :-)))
Te is megmérettetheted majd magadat nyugodt szívvel... bár első sorban a régi versenyzőinket várnánk vissza erre az utolsó alkalomra, de szívesen látunk minden "újoncot" is. ;-)
Nekem az első szerelem volt a HFT, legalább is versenyzés szinten.
Azóta 10-301 m között lövök, versenyzek szinte mindennel, ami pukkan, vagy szisszen. Épp ezért nem tudom mire vélni az írásodból felsejlő alig burkolt lekicsinylést mindennel szemben, ami nem HFT.
Az otthoni kerti lövöldözésnek is megvan a maga helye. Nyilván nem kell ezt összehasonlítani egy minősítő versennyel, mert nem egy kategória, abban igazad van, de ez Gyurinál sem volt cél.
Egyébként 17 m-re likból likat lőni asztalról sem rutin feladat! Főleg verseny körülmények között, és idegen terepen. Kérdezd Cható topiktársat, Fricut, vagy Szimizsót, Bandót: egy ilyen távra kirakott sniccer pengét ötből ötször eltalálni minden, csak nem egyszerű...
Például a Debrecen-Bánki pályán a gödörbe, vagy felette átlőve látni a távcsövön, ahogy a váltakozó sebességű szél több sávban fújva taszigálja a lövedéket kénye kedvére!
Mért kell engem folyton hülyének nézni? Mért kell engem folyton az orromnál vezetni ? Mért kell nekem folyton befogni a számat? Mért kell nekem folyton beszállni a táncba? Az elfecsérelt éveket ki venné számba? Hogy ki rontotta el, na hármat találhatsz? Úgy szeretnék egyszer bűnbakot fogni! S, ha nem sikerül legalább jól berúgni!
Mert aki hazudik, az csal, Aki hazudik, az lop, Hazudni, csalni: csúnya dolog!
Nem igaz, hogy nem tehetünk semmit! Nem igaz, hogy így kell ennek lenni! Nyomasztó az új rend, pedig már oly régi, csak az a baj, hogy nem látom a végét Az elfecsérelt éveket ki venné számba, A szarnak és a kárnak nincs gazdája
Mert aki hazudik, az csal,
Aki hazudik, az lop, Hazudni, csalni csúnya dolog!
Na! Legközelebb meghívlak a 19.5 méteres pályámra, és a lötyögős lábú asztalról lőhetsz ami sikerül :-)
Persze előtte kihúzom a csónakot a célzónából, nehogy ott is legyen rajta lik, ahol nem szükséges ;-) Tegnap hozott egy friss doboz 451-es exact diabolót a fiam az ND.-ből. Hétvégén, ha elmegy a vendégsereg, és nem ittam hullára magam, megnézem hogy muzsikál a HW 35 vele. Az én szívem is lökdösi a szálkeresztet, úgyhogy ezzel nem leszel te sem előnyben :-)
egy fix távhoz szokott ember fix-saját terepén könnyen hozza a kötelezőt , de amikor elmegy az ember ide oda- és a szabálykönyv minden porcikáját kihasználják az építők ott néha bebax a gebasz. erre tegyünk még rá egy nagy löket szelet , 180 fokban forduló pályavonalat , elmehetsz a búsba a nulla szórással 20 alatt.
Urakok!Buksikámba ötlött egy nóta.Ricsétől- aki hazudik az csal,aki hazudik....hazudni,csalni csúnya dolog...
Namost,van gondom,nemmondom.DE!MONDOM!!!A régi szöveggel egy felvételt leltem a Yutúrón,az éppen egy koncert,ahol ponty a szöveg nem hallható,vagy csak alig.A többin pedig már az újabb (2000felé) szöveggel nyomják.Ha valaki tudna nekem tolni egy régi szövegű felvételt,igen vazstagon mekkköszönném!
HFT-ben kézből, támasztás nélkűl, távcsővel, max 10 szeres nagyítással, a 35 mm-es killzóna ki van rakva 32 méterre. Verseny közben se a távcsövön se a puskán nem szabad állítani, és a lőpozíciók is tartogatnak meglepetéseket.
A 25 milis killzónát 30-37 méter között, ha 3-4 métert tévedsz a saccolásnál már nem találod el 7,5 j-vel.
Nem a térdedre támasztod a puskát? Mert akkor szilárdan támasztod! Nem? :-) Ne próbálj átbakni minket! ;-) Ráadásul szorosan bekucorodsz egy stabil sarokba.......
Azt mindig is irigyeltem a "sznájperes" filmekben hogy ott a célkereszt mozdulatlanul áll a célon, még akkor is ha egy billegős hordóra van állítva a bipod.
Látogass el egy FT-Hft versenyre és láthatsz "furi" dolgokat: Sebességmérés a verseny előtt. Csak akkor indulhatsz a versenyen, ha a puskád megfelel a 7,5J vagy 16J kitételnek. Az 50 db cél 7,5J-s kategóriában 40 méterig vannak kirakva különböző távokra. Aztán lehet szél, vagy akár eső is . Na meg a domborzati viszonyok, vagy a pályaépítők leleményessége is. Lehet a lővonaltól mélyebben a cél és lehet akár egy 8 méterre lévő fa tetején is, 10 méter magasban.
A helyszínen vásárolható lőpor meg csappantyú? Leviszem a Rolling Blockot, a távcsövön van távolságmérő beosztás, 50m-re lőttem be. Majd nem dőlnek, hanem repülnek a vasnyulak :)))). Kicsit gyengusznak tűnik nekem 37m-re a 7,5Jm de talán még a 16 is. Kis szél vagy eső és kóvályog mindenhova.
Tudod sokféle szerelmi bájitalt kitaláltak már az évszázadok során, de a leghatásosabb mindig a pénz volt. Az átkosban is azt mondták a futbalisták, hogy: kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci ;-)
Az jó,érezd jól magad!Viszont az elég furcsa,hogy bárki invitál meg egy versenyre,Te soha nem tudsz elmenni valamilyen oknál fogva.És ez évek óta így van.Nem vonz a kihívás?Mert állandóan 17,5 méterre lőni,az nem kihívás szerintem.De lehet hogy Én látom rosszul.
Gyuri, gyere szombaton Tiszakécskére. Nem kell tizest lőni, elég ha eltalálod a 25 mm-es killzónát 37 méteren. ( akkora szélben, mint legutóbb Mogyoródon volt):-)
Hány hang lehet az európai, és a közel-keleti nyelvekben? Véletlen hasonlóságnak elég nagy a valószínűsége. A székelyek is előszeretettel "Mozsi"-zzák egymást. A pulikutyának meg a Morzsi nevet adják. Aztán amikor meg rászólnak, akkor úgy mondják, hogy: Mór-zsi! Szerintem nem véletlenül :-)
Olvasva a dolgokat az oroszoknak a gyártás minőségével volt a legnagyobb probléma a nagy kapkodás miatt . A dicsért T-34-nek rengeteg hibája volt azért is pusztult el nagyon sok. Több mint 40 000 kezelő halt meg bennük . A páncélok nem érték el a kívánt keménységet A hegesztések elnagyoltsága miatt szó szerint beázott a tank és a padló alatt tárolt lőszerek és az elektromos dolgok ezt nem díjazták . A torony forgató motor gyenge volt ha működött akkor is nagyon lassan forgatott és bizonyos dőlés szögben nem is tudta megforgatni a tornyot kézzel kellett kurblizni . A sebességváltó ritka rossz volt . Sokszor a motorház tetejére erősített tartalék váltóval indultak harcba . Amikor sok sár került a futógörgők és a láncközé a lánc megfeszült és a csapok deformálódtak vagy eltörtek . A torziós rugók hamar elfáradtak a görgők tengelyei pedig a rossz felületi edzés miatt hamar elkoptak . A motor nem tudta leadni a teljesítményt a rossz konstrukciójú légszűrő miatt nem kapott elég levegőt csak a harmadik változattal tudták kiküszöbölni . stb . A Pershing páncélzat és löveg szempontjából már jó volt de nem tudott helyben fordulni a gyenge futóműve hajtása miatt csak nagy fordulósugárban ami nem éppen előny . A képeken KV csúfan öntött hegesztett torony és a hegesztésnek nem nevezhető varacskolással összeállított páncélzata.
A németek vitán felül ágyú, páncél és optika gyártásban a legjobbak voltak ( ma is az Abrams, Merkava, Leclerc még tán mások is ugyanazt a 120mm-es Rheinmetall ágyút használja mint a Leo 2 😄.
Az már más kérdés ha a kefebajszos hallgat a páncélostisztjeire, akkor összességében szerencsésebb konstrukciók is születhettek volna, a megalomán acélerődök helyett.
A napokban került kezembe a "Lándzsahegy" című könyv, jól leírja hogy hogyan érezték magukat az amcsik a Shermanban a német tankokkal szemben, ill. hogy milyen érzés volt a háború végén átülni az M26 Pershing tankba, ami már versenyképes volt a fritzekkel.
Ha jól emlékszem, akkor furán gyantával kevert homokot használtak az acélöntödében a homok öntvényekhez. Anno 92-ben egy keverőt telepítettem az acélöntödébe, azután meg a mintakészítő üzem tetejét kellett átfednem bádoglemezből, mert egy bazi nagy vihar kicsomagolta a tetőt. A vasöntöde akkor már leégett az általad említett robbanástól.
A DIGÉP-ben gyártott SZ 60 azaz 57 mm-es légvédelmi gépágyúhoz édesapám gyártotta az összes rúgót, a többi alkatrész gyártásában és a lövegek összeszerelésében a népes családom 6 férfi tagja dolgozott. Félelmetes fegyver volt a nagy tűzgyorsasága miatt. Főleg akkor, ha a célvezető lokátorra nem csak egy üteget, akár egy komplett tüzérosztályt is rákötöttek, akkor a 6000 m alatti magasságban lévő repülőnek semmi esélye sem volt a menekülésre. Vietnamban a lelőtt amerikai gépek 90%-t a DIGÉP-s ágyúkkal szedték le.
Jól írod! Olyannyira nem a sima földbe öntik a fémet, hogy egyenesen egy szint alá száradt homok formába. Többféle volt használatos az iparban, a lényeg az, hogy kiszáradva szinte betonkeményre kötött( vízüveges, stb...)
Nálunk a kohászatban is előfordult az, hogy a talaj forma gödrébe talajvíz szivárgott fel. Biztosan el tudsz képzelni egy hidrogén robbanást, amikor a folyékony acél találkozik a vízzel. A daruzott üzemcsarnok legtetején a lámpák hűlt helyét centi vastag acél réteg takarta el.....
Arról nem beszélve, hogy a folyadékoknak van egy olyan tulajdonsága, hogy felhajtóerő. Az olvadt acél meg folyadék. Ezért raktak a talajforma fölé több tonna nehezéket.
Asztalon, állványzaton ezért nem öntenek soktonnás öntvényeket...
Tankot sosem öntöttünk, de a szomszéd DIGÉP-ben készült az 57 mm-es löveg, és a Bükkfensíkon lőtték be őket, mielőtt mentek volna ki a birka/tevepásztorokhoz...
Okk . Én csak lettem volna harckocsizó Balassagyarmaton . Beszipkázott a BM Határőrnek a nyugati határra . Annyira nem érdekel a technika , főleg az orosz mert én megmaradtam a Tigernél.
A nagyméretű öntvényeket a talajba szokták süllyeszteni az öntödében, ahogy roberto69 is írta , de nem az anyaföld az öntőforma,(még az oroszoknál sem a 2. vh-ban) hanem homok, és abból sem az amit az Alföldön felkavar a szél, hanem speciális agyagos ( bentonitos) homok, ami kibír pár (sok) tonna izzó acélt.
Én komplett toronyról írtam és komplett testről, az "egy darabban öntött torony" mindkét típusnál azt jelentette hogy a teljes toronytetőt hengerelt lemezből utólag hegesztették fel a toronyoldalakat és a toronykoszorút tartalmazó öntvényre.
Egyébként ha már már tankos szaktopic színvonalat kezdünk itt megütni akkor ha t34- ről és kv1 ről beszélünk akkor nem árt tisztázni melyik alverzióról is van szó ugyanis létezett (a teljesség igénye nélkül)
T34#85 44 vagy 45-ös gyártású (egyrészes toronyöntvény)
T34#85 háború utáni gyártású ( kétrészes toronyöntvény)
KV1 tankból is volt hegesztett és öntött tornyos is.
Igazából csak arra szerettem volna rámutatni a fenti felsorolással hogy sok mindenre lehet pro és kontra példát hozni még egyetlen alaptípus, a t34-ről esetében is, ugyanez hatványozottan igaz az egész páncélos témára is, szóval itt a kategorikus kijelentések hamar elvérezhetnek.
Javaslom hogy ezt a szép témát a " harckocsik és tankmániások" topicban folytassuk, ott már hatalmas tudásanyag halmozódott fel, ill. naprakész infót adnak a helyi szakik. ☺
A volt gyarmataikról beengedték a múlt században a bevándorlókat,akik a fejükre nőttek a sok lurkóval,-és a dolgozni büdös mentalitással!..Megkapták,viseljék el!...👉...👍
Manapság nagy divat rasszistázni , fasisztázni . Szegény holland Mikulás segédei is lehet ennek esnek áldozatául . A holland Miki hajón érkezik sok száz éve nem szánon és a segédek a Fekete Péterek ( Nem Pákók ) Zwarte Piet hollandusul. Az agyhalottak kitalálták , hogy ezek a szerencsétlenek mert feketék és göndör a hajuk a rabszolgaságra emlékeztetnek és ezután nincs helyük Miki mellett cipelje egyedül az ajándékos zsákokat az öreg . Két millió holland tiltakozott ezen agyszülemény ellen . Erre az okosok kitalálták fessék Péteréket kékre, zöldre vagy sárgára . Ha netán a sárga mellett döntenek akkor majd a Távol-Keletiek fognak reklamálni . Erről az jutott eszembe , hogy amikor még én lőttem az öt alakos gyorstüzelő számot a céltáblák fekete emberalakok voltak . Egy bizonyos idő után amikor már minden hülye mindenbe beleszólhatott jött a tiltakozás , hogy meg kell változtatni a táblákat mert négerekre hasonlítanak .
Egybe öntötték már a T-34 , KV tornyokat egy nagy gödörbe .Az volt az öntőforma azért néztek ki kívülről förtelmesen . Néhányban a belső oldalon előfordult lapát maradvány amivel a salak kiválasztót dobálta Iván de kiesett a kezéből a lapát .
A viaszkiolvasztásos eljárás az konkrétan egy precíziós öntési eljárás. Jellemzően apróbb, és tömegben gyártott termékekhez, valamint ott, ahol már a nyers öntvénynek is szép felületet kell adnia. Tanuló koromban a komplett üzemünk (18 fő) csinált egy hengersori állvány öntő mintát. Vagyis a méret ( kb 7000x1500x1200 mm), és az alakosság( rengeteg áttörés, könnyítés, csapágy fészkek, stb.) miatt 46 db magszekrény készült helyette. A magszekrények lettek tele döngölve homokkal, és azok egy gödörben összerakva adták ki a behemót öntőformát. Azért emlékszem rá ennyire, mert még a kohászatban sem volt mindennapos ilyen jellegű és méretű munka, és ez volt az első olyan, amin 18 éves kopasz kezdőként már az előrajzolásában is részt vehettem.
Szóval egy lövegtorony kiöntése (pusztán a mérete és alakossága okán) nem lehet nagy kihívás...
Egyébként a komplett testet vagy tornyot 1 darabban nem nagyon lehet önteni, inkább több kisebb öntvény darabból hegesztik össze vagy kombinálhatják is az öntött és hengerelt elemeket
Ez mondjuk így nem igaz. Ha elég kemény viaszból, meg tudják csinálni a mintát, amit aztán formázó homokkal kőrbe tudnak venni, majd kiolvasztani, akkor bármilyen formát ki tudnak önteni egy darabból. Motor blokkokat, és más bonyolult formájú öntvényeket tudnak így készíteni. De majd Don Robertó többet is írhat erről, mivel felkent szakértője az öntészeti minták készítésében. Mondjuk a viaszos eljárásban nem tudom mennyire van képben, de hallani biztosan hallott róla ;-)
Ui.: A T34-es tornyokat is egy darabból öntötték állítólag.
Az öntött torony is "páncél" mert úgy van ötvözve hogy megfelelő hőkezeléssel eléri a páncél tól elvárt keménységet szívósságot, jó minőséget önteni nem könnyű( zárványosság , dúsulások) cserébe lekerekítettebb átmenetek érhetőek el és gyorsabb és olcsóbb a gyártás.
A hengerelt páncél nagyobb ellenállóképességű mint az ugyanolyan vastag öntött, mert a zárványok gázbubik hengerléskor összehegednek így tömörebb az anyag és mechanikusan is javul.
Ebből igazi szabászati munka egy ballisztikailag jó alakú tornyot testet összeállítani töméntelen hegesztés során.
A betét mögötti vékonyabb lemez is a páncélzat része, inkább szívós mint kemény, a külső rétegekből leváló repeszeket hivatott felfogni, mert ezek akkor is képződhetnek ha nincs átütés ( az angolok fejlesztettek ki a HESH gránátokat amelyek így is nagyon hatékonyak voltak homogén páncél ellen)
Egyébként a komplett testet vagy tornyot 1 darabban nem nagyon lehet önteni, inkább több kisebb öntvény darabból hegesztik össze vagy kombinálhatják is az öntött és hengerelt elemeket
Az oroszok inkább az öntészetben voltak jók, a nyugatiak főleg a réteges páncélok miatt hamarabb áttértek a hegesztett hengerelt lemezekre.
Tehát ha a tűzben nem vetemedett vagy olvadt meg a torony vagy a test, és a kiégett orosz tankot Csecsenföldről visszaviszik az Uralba a "szülőföldjére" akkor talán újra tudják edzeni.
Tank-húzatópadot még nem láttam, de attól még simán lehet az oroszoknak!😄
Egyébként az általad beszúrt képek felirata épp arról szól hogy kiszerelték a betétet a toronyból, kint összerakták a fotó kedvéért, a hátsó vékonyabb páncéllemezzel együtt.
Szóval a betét szerelhető , a toronyöntvényt lehet újraedzeni.☺
Természetesen láttam. Egyébként verziófüggő hogy textolit volt-e betétként vagy egyszerű kvarchomok mint az MH, tehát a magyar 72-esekben.
Az újraedzés lehetősége ( csakis elméletileg, mert gazdaságilag nem hiszem hogy megérné) csakis a homogén acélpáncél esetében állna fenn: M48,M60, T55, T62 ezek itt ott még szolgálatban lehetnek.
Nem tudom láttál-e T-72 páncél metszetet . Annak a homlok és torony pácélzata többrétegű szendvics . Páncéllemez- kompozit-megint páncél megint valami . Érdekes lenne beküldeni az edzőkemencébe . Nem sok maradna a kompozit rétegekből.
Kifeküdtem most a verandára a hintaágyba,-és egy Peterson de Luxe XL5-ösből egy tömet Stanwell Melange kék illatos füstjét kísérem fel a tekintetemmel ahogy lassan szétoszlik
az árnyékoló tető alatt....
Biztos jó lehetett, bár én nem szennyezem a levegőt, meg a tüdőmet füsttel már vagy 27 éve ;-)
😊😊.....Megnő az mindennap,-ha a reggelt vesszük figyelembe!...😆
Kifeküdtem most a verandára a hintaágyba,-és egy Peterson de Luxe XL5-ösből egy tömet Stanwell Melange kék illatos füstjét kísérem fel a tekintetemmel ahogy lassan szétoszlik
Megosztom veled az örök élet titkát! Húzd ki valahogy élve az első 150 évet! A hitelesen datálható adatok alapján soha, senki nem halt még meg 150 éves kor fölött!!
Ennek a statisztikának bátran hihetsz!!
És ne gyúrogass semmi rekordra! Még sokáig, egészségben, örömökben, nem is kell ettől több szerintem...
Pont ezt mondta egy lövésztársunk is a lőtéren, bár ennek csak SA az elsütőszerkezete, a csövek közötti váltás a kakason lévő ütőkar átbillentésével történik. Alkalmasabb erre a Czechgun Gladiator, DAO automatikus csőváltással, csak "előrántani és húzni kell", drop-safe, tűzkészen viselhető.
Ez a kis szépség inkább játszós, a nyominak látszó markolat igen kézreálló. Lövésztársat ette a fene, forgatta-nézegette, "csak azért nem veszek, mert előbb-utóbb megtöltve zsebrevágnám"-- mondta. Az engedélyeit egy ilyen miatt nem bukná.
:-D....Persze hogy "kèkítés" lenne a helyes megfogalmazás,esetleg feketítés,-mert a jó minőségű polírozott felületnél egy acélkék (barnítás..😃) nagyon szép tud lenni!..
Az izraeliek statisztikája szerint egy kilőtt tankot átlagosan 6-7-szer lehet kijavítva újra bevetni (de csak ha nem égett ki) Ha kiégett, az acélpáncél kilágyult, kuka az egész. A gyártónál talán újra lehetne edzeni, de olcsóbb ha megy a roncstelepre, különösen mert az új idők uránporát nem szívesen porszívózgatná senki a roncsból.
A tank testét egyben edzik (legalábbis láttam egy fotót egy ,ha jól emlékszem svájci tankgyárról), itt a komplett 6-7m hosszú test haladt a darun pirosra izzítva az edzőkád felé.
Egyik pct fegyver sem üt nagy lyukat, a lőszerrobbanás viszont általában ledobja a tornyot.
Ha a torony hátulján volt az a nagy lik, lehetett a töltőautomata kidobónyílása,amin lövés után a gép kidobja a hüvelytalpakat. A hüvely nagy része elég.
Esetleg a T72 export verzión a torony öntvény kicsit zárványosra sikeredett, aztán a robbanás kilépett ott. 😜🎆
Igen Miki újdonság , mert azt a lyukat nem a gyárban alakították ki rájuk hanem valószínű egy Varacskos disznó pilótája alakította ki egy Hellfire rakétával.
Közelről, élőben is tetszetős, bár inkább kékítés :))).
Itthon pár magamfajta lököttön kívül gyakorlatilag nincs piaca. Nem korhű replika, hanem modern fantáziafegyver. A cseh és szlovák piacra gyártják önvédelmi fegyvernek, náluk mind a lőpor, mind a csappantyú szabadon megvásárolható, a fegyver engedély nélkül, rejtve viselhető!
Amúgy nagyon trükkös jószág, szerelt lőszeresre átépíteni gyakorlatilag kizárt.
Szép és pontos! 12gr FFFg svájci lőporral és .435 tapaszolt gömbbel teszteltem, nagyon finom! A megengedett max. töltettel (23gr) már eléggé tekeredős-ugrálós, nem kényelmes. 10m-en keresztez a két cső. Nem hord szanaszét, mint a muzeálissá szelídített török rettenet.
Álomszép kidolgozás, sehol egy sorja, semmi fémforgáccsal kevert zsír az elsütőszerkezetben :). A cső is valamelyik lőfegyverével azonos, gyönyörű a huzagolás, elöltöltőben ilyet még nem láttam.
Egy közelebbi kép.
Nálunk miért nem tudják ezt a minőséget produkálni?
Semmi különös, csak arra gondoltam, hogy telefonról is működik a +/- funkció, ha épp nincs rajta az eszközön az AdBlocker. Pont unatkozós szolgálatban tudná tolni, amikor amúgy (a kötelező csekkoláson kívül) nem történik semmi. :)))
A hívószó továbbra is: "nincsen benne spiáter", cseh remekek :)))
Ha a föld fölött meleg van, akkor hidegfront van a magasban. Olyankor szoktak csacsiságokat beszélni/írni az emberek. Nézd meg! A Bosijanit is le szerb muzulmánozták. Ezzel az erővel Gyula bátyánk meg a Taljánországi Velencéből való :-)
Nagyon jó példa volt az Iraki háború amikor a felöltöztetett T 72-esek tornyán akkora lyuk volt hogy ki -be lehetett sétálni rajta pedig maga kúva vastag toronypáncél
Hát nem azért a húsz fillérért, de én úgy tudom, hogy a tankok tornyára gyárilag raknak ilyen nagy lyukakat, hogy azok a szerencsétlen kezelők ki-be tudjanak mászni a tankba-ból. Ez most tényleg akkora újdonság? ;-)
Esztimama reggelenként az orvosmeteorológiai "bölcsességekkel" traktál.Hidegfront,melegfront,kettős front,második ukrán Ja nem!Az más volt.azt nem a szél hozta. Így alszunk,úgy pisilünk,ez fáj,az sajog,mindent összerendez a frontokkal.Tán még azt is,hogy áll a hajam. Esküszik,hogy ma hidegfront uralkodik(nem ideg!)
Szerintem átqr a nő.Én határozottan melegfronti hatást érzékelek!;-(
Lehet hogy tévedek, de úgy rémlik hogy a 91-es Öböl háború idején az iraki T72-eseken jellemzően nem volt ERA, de a nyíllövedékek (APFSDS) ellen nem nagyon védett volna, az AGM 65 Maverick rakétáknak akkora a kum. töltete hogy valószínűleg azt sem fogta volna meg, a toronypáncél és a test csak szemből vastag.
Egyik fegyver sem üt pár cm-nél nagyobb lyukat, azt inkább a belső. lőszerrobbanás csinálhatta.
2003-ban nem nagyon voltak tankcsaták Irakban, bár akkor már esélyesebb hogy ERA volt rajtuk.
Az orosz-grúz? háború képein lehetett látni szépen " feltéglázott" lerobbant tornyú tankokat.
Nem mondtál új dolgot képben vagyok. Nagyon jó példa volt az Iraki háború amikor a felöltöztetett T 72-esek tornyán akkora lyuk volt hogy ki -be lehetett sétálni rajta pedig maga kúva vastag toronypáncél alapból "szendvics" + még rajta volt a reaktív cucc is . Amúgy ha muszáj lenne inkább ülnék egy Armatában manapság mint egy Abramsban .
Ez a pali szerintem többet tett a "Trianonizált"Magyarországért,mint a legtöbb picsogó politikusunk meg Horthyék együtt.Mégse tudunk xart se róla.Az itteni idióta népeknek is mindössze 3 negatívra futotta a széles látókörű politikai meggyőződéséből!Ezt nevezem uraim!Ez már aztán színvonal a javából!;-DDDD
"vagy akarod látni................,vagy nem" Nem AKAROM látni.Ha valamit nagyon vágyok látni,előbb-utóbb szembejön.Nem.Én esetleg meglátni,felismerni,észrevenni szeretném.Szerintem a történelem már csak ilyen.
Kiásol valamit a földből,vagy éppen a szomszéd néni agyából,emlékezetéből és próbázod értelmezni a "leletet"
Ha eleve látni akarom,akkor az nem történelem lesz,hanem hittanóra!
Baj van.Sosemis fogjuk egymást érteni.Te lojalitásról beszélsz,én történelemről.Hogy te mi,vagy ki iránt ,főként,hogy miért akarsz,lojális lenni,azt én nem tudom értelmezni.
Én spec.a történelmünket,eredetünket,valós származásunkat szeretném végre megérteni Kavarások,hazugságok,ostoba félremagyarázások és marhavastag csúsztatások nélkül!
Nem szeretném,hogy bárki "bebizonyítsa",hogy a Szaturnuszról,vagy a kotlóstyúk csillagképből jöttem,mint ahogy azt sem,hogy Jézus Krisztus szépapám kertészinasa volt.Szeretném,ha a genetikai történetemet egy genetikus magyarázná el(semmi ként nem Ceizer Endre)a történelmemet pedig egy történész(lehetőleg egy ásatási gödör fölé görnyedve)Semmi esetre sem egy széllelbélelt,innen-onnan ollózó tökéletesen átfogó ismeretek nélküli blogger.Fél információkból történeteket kreálni jobb napjaimon magamnak is tudok.Ahhoz még egy felesre sincs szükségem.;-)
A lényeg, hogy sajna át vagyunk b@szva, minden értelemben. Mert ha az eleje elhazudáson, elhallgatáson alapul, akkor az úgy nem jó. Egy dologban biztos vagyok, nincs objektív megítélés semmiben, szemszögek vannak, és lojalítás.
Igen!Óbégázza,hogy "ne higgyetek a csúnya bácsiknak,akik nem nevezik meg a forrásaikat!"
Aztán megnevez valakit,azzal,hogy azt meg félremásolták,,meg különben is a nagyanyja muzulmán volt.
Széllel bélelt a pali!Rájadásul a vastagon kimunkált,sok éves képzés és tanulmányok árán szerzett ideológiai alapjaira támaszkodva tekint a múltba és cáfol mindent és mindenkit,akit nem ért,vagy mást mond,mit barátunk hallani szeretné.
Lehet,hogy ha netán jobban rákészülne egy egy "nagydoktorijára"kevesebbet markolna,de többet sikerülne fognia.
A csókáról pedig: a videókat tudtommal ismeretterjesztő jellegűnek szánja. Rövid, egyszerű, lényegretörő. Elvileg, bár sosem néztem utána, ha kíváncsi vagy, commentekben utána lehet nézni a forrásoknak, meg szokta jelölni. Legalábbis, ezt mondta pár videóban. Szerintem pont az idő miatt nem hivatkozik hosszan senkire, és ő is ezt mondja. Mindenkinek magának kell utána nézni, ha akar.
Nem vagy! Azt mondtad ,jössz dumálkodni a kapu fölött.Hazudós vagy.;-) De mindegy is.
Voltak"játékszabályok".Remek lenne,ha ma is így lenne. De nem van!;-(
Igen!Én azt tartom mélyen szomorúságosnak,hogy mindenkiből kényszeres nagyokosságot vált ki az ügy.Minden orgánum"pártállásától függően" beugat a témában valami "marhaokosat" Hallgattam olyat,aki a kormányt ostorozza az ügyben,hogy miért nem teremtett még teljes kánaánt a cigányságnak?Akkor bársonyos lehetne minden kis kokeró lelke és bokrétával járna,nem bökővel.Olvastam olyat is,aki a piszkos ballibeseket okolta a hülye 15éve meghozott kissebbségi törvényeik miatt.Tőlem pedig olvashatsz olyat,hogy minden mocskolódó seggnyaló "újságírót" beköltöztetnék egy-egy település széli "úrinegyedbe". Viszont én abszolút demokratikus alapon intézném!Nekem mindegy lenne,mellik segget nyalja!
USA-68 is így kezdődött.Pofán vágtak egy niggert,persze akkor is tuti vétlen volt az ártatlan lelkületű drágaság.
"Az más kérdés......."Faxt!A történelmen lehet hümmögni,meg bólogatni,de eldönteni,hogy mit akarsz belőle leszűrni?!!Ecsécském!
Lehet utólag(is) mekkmagyarázni,hogy nem tömeggyilkos egy kormány,csak győztes.Meg el lehet mondani,hogy azok a csúnya szocialisták,pápisták,kommunisták,fasiszták,szadisták......De ez nem történelem!
A kiscsákóról:Az,hogy primitíven,mosdatlan szájjal próbál "nem középiskolai fokon tanítani" az nem igazán zavarna.De az,hogy történelemről tények időpontok,és megnevezett források nélkül csapong,szerintem xar.
A témaválasztásai is hebehurgyák.Eddig meghallgattam,vagy 10-15 "leckéjét",de tán 3 volt olyan,aminek volt eleje,vége,meg veleje.A többi---igencsak felejthető!
A tipikus megoldás az hogy a "vastag" bőrt még valami aktív cuccal is párosítják ( tipikus egyenlő élvonal) a csórók meg még mindig hsználják a T34-et pl. Afrikában. 😁
Az az állapot amikor a tandem robbanófej üti az ERA-t és a tisztelt tandem-tulajok nyugodtan hátradőlhetnek, az kb. 10-15 éve volt.
Az ERA után volt még SLERA, NERA, NXRA, stb( csak mert a páncélfejlesztők sem pihentek) és ahogy a mába érkezünk, az aktív védelmi rendszerek a sztárok, a páncélon több miniradar és/vagy infraérzékelő körben figyel , ha bejövő fenyegetést érzékel ( pl. RPG gránát, vagy rakéta), ellenlövedéket indít, és ezt elég hatékonyan teszi.
A Deák téri "eseményekről" fejti ki az "igenokos " véleményét az ipse.Kár neki minden xarba beletenyerelnie.
Lassan(?) teljesen hiteltelenné teszi magát.;-(
Sicambriáról már forog közszájon néhány ,ennél sokkal kibontottabb,dokumentáltabb értekezés is.(ipse csak megemlíti némelyiket)Manusod úgy érzi,hogy ha jó nagyot odabak a lecsósfazék tetejére,azzal már eleget is tett honfiúi kötelességének.Pedig hát olvasnia is kellene,mielőtt ír.A Deák térről,pedig nem neki kellene véleményt alkotnia.;-(
Gyártani gyárt tényleg. Kár, hogy egy vékony műanyag fóliára gőzölt alumínium réteg a fegyverzete. Nálam rendes papír+alufóliból van. Mondjuk nem is olyan kicsi mint ez. De hát valamit, valamiért :-)
Ez érdekes felvetés! Még szerencse, hogy nem én találtam ki a mondást, egyébként most magyarázkodhatnék. Szerintem az élővilágban nem a pénisz lenne az egyetlen többfunkciós szerv. A madaraknál ez a tény hatványozottabban néz ki. :-)
De azért tudod, hogy hol van! ;-) Az építészek, és zenészek (építészzenészek) körében is terjedt el az a mondás, hogy Isten követte el a legnagyobb építészeti hibát a nőknél! A szennykivezetések közé tervezte a játszóteret :-)
Azt nem láttam még, csak ilyen animációs filmeken. Viszont azt láttam, hogy Einstein egy atomot hogy vágott ketté egy vésővel, meg kalapáccsal. A 13. perctől érdekes a film, de az elejétől is érdemes megnézni a végéig. :-)
A világért sem vitatkoznék erről, de véleményem, és tapasztalataim szerint ilyen kis méretben, legalább 63V 30-50uF-os kondenzátort nem láttam még. Unipoláris elkóban viszont létezik.
ERA pl. Explosive reactive armor ( robbanó reaktív páncél) ezek dobozokként vagy lapokként jelennek meg a tank külsején.
A kumulatív fémsugár berobbantja ezt, az ERA lökéshulláma gyengíti szétszórja azt.
Elég hatásos védelem ha légrést hoznak létre a páncél előtt pl. fémrácsokkal, ami az ideálisnál hamarabb beindítja a kum. töltetet, így a k. sugár erejét veszti mire elér a páncélig.
A réteges páncélokat sem szereti a kum., a réteghatárok jól gyengítik ( pl. Acél-kerámia -műanyag-légrés- acél)
Én nemvok tankológus.De mekkkérdezem,mipecs a kumulatív töltetek ellen hatékony páncélzat neve,ha egyáltalán létezik ollan? Bár biztos van,mert írtad a receptjét.;-)
Esztergálnak egy olyan szerelő csövet, amire ráhúzzák a kész, de nem beépített lengőcséve testet. Utána ezzel a szerszámmal csúsztatják rá arra a szerelő szerszámra az egészet, amin a membránhoz való ragasztás elkészül. Ugyanezzel a szerszámmal illesztik be az összeállított kosárba is a membránt, amikor a peremet ráragasztják a kosár szélére. Utána ragasztják fel a dómot, de azt sem minden esetben használják. Koaxiális hangszóróknál , pl. egyáltalán nincs. Legfeljebb valami szita anyag kerül oda. ;-)
Hát nem is az a baj velük, hanem az, hogy, ha szépen száradni kezdenek, akkor elhangolják a keresztezési frekvenciát. Én csak metall kondikat raktam a hangfalaimba, azok is katonaiak voltak.
Vakuljon meg a szürkém,ha értem miféle központosítót hiányoltok,most már ketten is!Ha valami ott szemet szúrt nekem,az egy domborított kartondarab hiánya,amivel a membrán közepén le szokás takarni a lengő tekercset és a körülötte kialakult porfogót.
Egyébként a pozdorjából fabrikált dobozokat,már 40 éve IS kihajigáltuk(igaz,azok oldalait a gyárak nem töltötték ki homokkal.)
Elrontottad a napomat!Úgy a 15.perc környékén szurkoltam,hogy hátha nem fér be a hangváltó a lyukon, előtte azon izgultam,hogy egy klóbni essen a pali lábára. Nem volt szerencsém.Most mehetek valami forgalmas sarokra,balesetet bámulni.;-(
Nem kimondottan erre gondoltam :-) Fizikai dolog, és nem elektromos. Bár a vaskos tekercsek mellé elkókat használni bűn. A membrán lengőcsévéjét pedig központosítóval szokták szerelni.
Na!Erről mesélj nekem!Mi a túró tud a tömény pokolnak ellenállni?Szerintem ami a gyomorsavat túléli,azt már a hadászatban titkos fegyver ként használják!;-)
Szerintem,meg a Plavix.Jól bevált ,nem vérzel el tőle,gátolja a vérlemezkék összetapadását.
A gyógyszer lobbi nem támogatja.
Az aspirin protekt szedése az újabb kutatások szerint nem véd meg.
Egyszerűen nagy üzlet szedetni mint a koleszterin csökkentőt.
Nem a magas koleszterin szint a káros,hanem a sok édesség.
Egyik gyógyszerész ismerősömnek 30 éve azt mondták hogy nagy bajban van mert 10-es koleszterin szintje,veszélyben van az élete. Nem szedte a kol. csökkentöt,azóta is vidáman eszi a sertés húst és vidáman él.
A lényeg a sok mozgás,kevés süti kevés gyümölcs több zöldség és lehet enni a zsíros húsokat.Feleségem nagyapja 80 évesen még kanállal szedte le a birkapörköltről a zsírt és ette jófajta házi kenyérrel.Abba még nem volt gyomirtó,rovarirtó maradvány,meg minden féle szir-szar adalék.Az 1 hetes kenyér is finom volt.Pedig csak házi disznó zsírral tudtuk megkenni,mert más nem volt.Nem toltuk minden nap a sütiket,csak hetente egyszer volt kelt kalács ,vagy lekváros,túrós bukta.
És nem volt annyi elhízott száz kilós fiatal férfi meg nő.
Apám,nagyapáim,apósom,mind így táplálkozott és erősek voltak,apám most is él 92 éves.
Szerintem a fűzfakéregre gondolsz, az tartalmaz szalicint, ami a szervezetben szalicilsavvá alakul. A szalicilsav a fűzfa latin nevéről kapta a nevét - salix. Van egy salicional ( fűzfasíp ) nevű orgonaregiszter is. A fűzfakéreg jó gyulladáscsökkentő, lázcsillapító, stb., de nem tudom, van-e véralvadásgátló hatása. Az aszpirin acetilszalicilsav, annak van.
Ami rendszeres napi szedésnél hosszabb távon hazavágja az ember gyomrát. Az aszpirin protect és társai bélben oldódnak, olyan bevonat van rajtuk, hogy a gyomorban még nem.
Túl nagy kórházi tapasztalatom nincs (személyes, a hozzátartozóit most nem említem), 18 évesen, meg a mostani.
Rosszat nem mondhatok. Engem kikérdeztek, hogy mit szedek, és annak a folyamatosságát figyelték, magyarul ott is megkaptam.
Ez úgy kerül most ide, hogy az idősebbek jelentős része (az általam ismertek mindegyike) szed több-kevesebb vérhígítót (jól dolgozik a lobbi), többnyire Syncumart, vagy aki nem bírja az injekcióba kapja a hasfalába házilag, mint nálunk az após, míg élt szegénykém.
Nem tudom elképzelni - pedig én aztán nagyon fosós vagyok és az összeesküvés elméletek sem állnak tőlem távol, mint tudod, - hogy a tüdőembólia elég markáns tüneteit ne vették volna észre világszerte az orvosok. Kínától Moszkván át Londonig, Amerikáig, az olaszokig. Hogy szakmai körökben ne ment volna a hír: Gyerekek adjatok nekik vérhígítót és megússzák! Nincs olyan hatékony rendszer, hogy ezt kizárják. Szakmai fórumokon elterjedt volna. Nézd meg, hány utóbb hatástalannak bizonyuló módszert kipróbáltak szerencsétleneken! Pl. a malária-gyógyszereket. Nálunk is azonnal zárolták az alapanyagot, és így tovább.
Nyilván valami kiváltó okra vezethető vissza! Az alsó végtagi trombózisom konkrétan egy 4 órás árajánlattal bírkózás eredménye volt az íróasztal előtt, magam alá húzott lábakkal.
Hiába mellé a tökéletes vérkép...
Egy idős embernek sem egészséges hetekig a kórházi ágyon feküdni, gyakran ellátatlanul. A kiváltó ok lehet a kovid, vagy a sima takonykór, de a folyadékhiányt sem zárnám ki, ismerve a gondos magyar egészségügyet. A lényeg: ha engedik a boncolásokat, rögtön szemet szúr nekik az embólia, és sokak életét megmenthetik egy egyszerű készítménnyel.
Az alap tézisük az volt, hogy megtámadja a tüdőt, tele megy trutymóval, légzési nehézség, és megfulladsz. ehhez képest ugye....
A vírust meg legyőzi a megtámogatott immunrendszerük, ha nem az embóliával kell helyette küzdeni.
Amúgy is köztudott, nem új jelenség: nagyon sok - főleg idős - ember kapott a régmúltban is tüdőgyulladást egy huzamosabb kórházi heverészés közben, pedig nem is azért vitték be. A kórház veszélyes hely...:-((
Kapaszkodj a székkarfába:egy elismert sportlövész barátommal hónapok óta nem tudok kezet rázni. A mai napig pánikol. Azt mondta legutóbb: neves orvos barátja azt mondta neki, azért kell félnie a kovidtól, mert toxinokat termel. Hirtelen nem tudtam, hogy komolyan beszél-e?
Megkértem, legközelebb kérdezzen már rá: a többi vírus, baktérium, gomba nagy része nem ugyanezt teszi???
Ha azt mondta volna, hogy ez sokkal veszélyesebb toxin, még lehet, hogy be is veszem.
Az ilyen "okos" orvosi beszólásokon akadok ki, mint legutóbb Gyuri cikkével kapcsolatban is: nem hazudik ugyan, de baromságokat állít, és kelti a pánikot. Másra nem való...
Részemről a fáklyás menet! Én nem mondom, hogy nem lősz rosszabbat az enyémmel, de lényegesen könnyebb dolgod lesz az biztos!! ;-) JSB exact 4.51, és az RS-sel még jó találatokat lehet lőni, nagy meglepetésemre. A többi kakika! :-) Jövő héten lesz alkalmam beszerezni ezeket a lövedékeket.
Az említett polgártárs jelentkezik tengerésznek, de letagadja, hogy nem tud úszni. Egyszer csak elkezd süllyedni a hajó. Mindenki a vízbe ugrik, de ő nem. A tengerészek kiúsznak a partra, és onnan biztatják a társukat, hogy ússzon. Majd egyszer csak beugrik a vízbe, és pár perc alatt a partra úszik. Kérdik tőle, hogy, hogy csinálta. H'át én csák az Istenhez fohászkodtam. Majd a kezeit a feje fölé emelte, majd maga mellé húzta. Majd mondta:
-Jáááj Istenem! A többi le van szarva! stb. stb. :-)
Nekem valami Clopidogrel nevű szart írták fel - lehet, hogy ugyan az a hatóanyag, mert a használata pont, mint a tiédnek.
Ha szakorvos írja fel, magasabb a támogatása, mintha a házidoki tenné.
Meg valami koleszterin-csökkentőt, mert lehet, hogy attól volt. Kivizsgálva nem lett, mert közbejött a járvány, és engem is hazapateroltak anélkül, hogy kiderült volna honnan indult a rög.
Írtátok itt a tüdőembóliát, mint halálokot. Nem lehet, hogy ez olyan mint az időseknél a tüdőgyulladás, vagy a keringési elégtelenség - amit közvetlen haláloknak szoktak megnevezni?
De az igazi ok, ami kiváltotta az a genyó vírus? Nem tudom, állítom, csak kérdezem.
Mert ebben az esetben az embólia csak következmény, nem ok - ergo egy kis vérhígítás nem segít.
Még ha van is valamiféle összeesküvés - amire céloztok, a tünetekből csak leesett volna legalább pár olyan dokinak, aki az ágy mellett állt? És különösen az idősek szinte mindegyike szed vérhígítót végtag trombózis, vagy szívgondok miatt.
Csábításról szó sem volt! Amúgy sem én lettem volna a manöken a képen.;-) A csónakázásról majd akkor, ha vizes lesz a csónak alja. :-) Ja. Úszni tudsz?
Plavix amit szednek a családomban,bevált.Nem kell vérvétel,mindent lehet enni,gátolja a vérlemezkék össze tapadását.Csak nálunk elég drága.Külföldön szoktam megvenni harmad áron.
Én nem fogom semmire! ;-) Ép eszű sportlövő amúgy sem áll neki úgy versenyezni, mint én, úgyhogy az edzéshiány már nem oszt, nem szoroz! :-D
Amúgy most kivételesen teli lőttem két lőlapot verseny előtti nap - egyet nyílt, egyet optika vonalon, kis kaliberrel. Teszteltem, hogy a szerelék tartóm hogy szuperál a módosított rögzítő elemeivel.( recézett műszercsavar az eddigi inbusz helyett....)
András, van valami új gyogyi az alvadás ellen, én most ezt kapom. Jobb, mint a patkányméreg, nincs kockázata - állítólag (K vitamin), más a hatásmechanizmusa, nem kell rendszeres kontroll se, mint a réginél. Az apósom még a Synkumart kapta - rendszeresen vittem vérvételre.
Csak szakorvos írhatja fel először, utána a házi is (más a támogatás különben).
Ha érdekel, megnézem a nevét. (nekem azért ezt írták fel, mert a másik nem jó a fekélyem miatt)
Engem nem kell rafinált férfitangákkal csábítgatnod. Elég, ha egyszerűen meghívsz hajókázni, és van a fedélzeten finom hideg sör. Én leginkább a rekeszeset szeretem! :-)
A ruha dressz tanácsokat a part menti csajok felszedéséhez ajánlottam csak! Nekem elég az is, ha megvillantom igényesen kidolgozott csupasz felsőtestemet a lányok felé! ;-)
Amúgy tudtad azt, hogy az elefántorrú törpecickány közelebbi rokonságban van az elefántokkal, mint a rágcsáló félékkel? Tényleg nem célzok semmire, csak eszembe jutott ez az infó, meg az, hogy mennyire meglepett, amikor hallottam róla...
A szakágvezető adta oda kipróbálni a Nemzetiben, amikor összefutottunk. Ahogy utána kerestem az általa mondottaknak, ez se olcsóbb hobbi mint a légpuska! Csak a "lövedék" sokkal drágább hozzá.;-)
Sajnos ez így van ahogy mondod. Még jóanyám is ivott olyan cseppeket amit Józsi bácsi készített neki és nem gyógyszertárit adott, azt mondta az nem ugyan az. Jóanyám elmúlt 93. Ezek szerint jó volt a csepp.
Én csak arra céloztam, hogy ha már támasztékból azt lövöd, amit közel 20 m-en, ne akarj cinvödörre lőni 10 m-en szabad kézből, mert nem kihívás! :-)
Ha nem versenyzel, nyilván nem köt a szabályzat sem, de 10 m-en a kos még a kezdő tényleg visszarugdosóssal lődöző gyerekeknek sem a lehetetlen kategória! :-DD
Ha meg csónakázáson jár az eszed, akkor damilt és horgot vásárolgass, mert hatásosabb a pontyokra, mint a HW! :-)))
Meg szerezz be egy szigorúan tűzvörös férfi tangát, hogy tudd majd miben vadítani a parton nudizó lánykákat!! :-DDD
Mint mondtam, megfordult már a kezeim között ez, meg az.
Ez sem 10 m-re lett tervezve, de nem is 3D vadász vonal. Körkörös lőlapra lőnek vele...téli időszakban, terembe beszorulva is min. 25 m a táv. Ez sem 7,5 J.
Azt sohasem tagadtam, hogy állva lőni csak egy íróasztal előtt tudok szabad akaratból, ha fekszik rajta valaki ;-) Ezzel a puskával,- ha gyakorolnék sokat - lehet, hogy menne valamennyire az álló szám is. Régen állva, igaz egy nagy fenyőnek támasztva a 630-as szláviát, 30-35 méterre a kupakok is mentek 1-2 lövésből. Most már öreg vagyok, és vak a célzó szememre közelre. Tehát a nézőkét, és a céltüskét már bajosan rendezném össze a távoli céllal együtt. De nem is ez a lényeg! Hanem az, hogy itt lesz nemsokára a csónakázási szezon! Én meg majd lövök amikor kedvem tartja :-)
Apukám is felvette ezt a kezelést.Már szédült egyedül nem mehetett ki sétálni. A kezelést követő hetekben rendbe jött,vett egy új biciklit és kijárt vele a km-re lévő kertbe dolgozni.
A prof szerint évente fel kellett volna venni a kúrát,de sajnos meghurcolták és nem lehetett hozzájutni a gyógyszerhez.
Tavalyi Szlovák EB-n 35-re raktak ki egy célt 50mm-s zónával.Ez nem jelentett gondot. A kisebb zóna kb. 2 cm-r és ezt kirakhatják bár milyen távra,de 20 m-r az általános.Ezeknél a sütési erő kb.1,5-3,5#,a teljesítmény meg elég nagy és nem lehet támasztani.
De nálatok a zónák általánosságban kisebbek.de úgy tudom lehet támasztani .Ez is nagyon jó játék lehet.
Tény, hogy aki "aprópénzből" tudott gyógyítani, azt elásta a szakma. Béres doki is hozott még annó olyan cseppet a rákbetegek klubjába az előadására, amire azt mondta, hogy ebben még benne van az a hatóanyag, amit a gyógyszertári forgalmazáshoz már megtiltották neki. Az egészség tényleg nem üzlet. A betegség meg az.:-(((
Ő befeküdt a lobbinak, de legalább élhetett még pár évet, nem érte váratlan "baleset". És segített addig is, amit csak tudott, a rászorulóknak....
Robikám! Tény, hogy 2014-ben a szív ultrahangos vizsgálatom eredménye, hogy a koronáriában és a szívhez közeli erekben már a meszesedési foltok megjelentek. Az megint tény, hogy a Horváth professzor általi injekció kúra után fél évvel már az ereimből a meszesedési foltok eltűntek és a vérnyomásom szépen beállt! Csak tudott valamit az "öreg" amiért hiába gyötörték, hogy megszerezzék tőle a találmányát, de ő nem volt hajlandó eladni a gyógyszeriparnak, találmányát a sírba vitte, mert itthon nem tudta szabadalmaztatni. Azóta sincs ilyen kezelési lehetőség.
Nincs átmérő, alakos mindegyik, amit a neve is takar. És igen, vélelmezem, hogy eltalálnád akár a legkisebb, 1/10 méretű légfegyvereset is az adott távon.
Ismerek számszeríjas lövészeket ( Pl. Sidi is lövi), nem lőnek sokkal rosszabbul 10 m-re, mint légpuskával. A nagytávolságú számszeríj sem ismeretlen előttem, azzal is lehet olyan pontosan lőni, mint léggel. Ismerek eredményes "sima" 3D íjászt- az első időkben ott lőtt nálunk a precíziós versenyeken - az eredményei, és az elmondása alapján íjjal sem volt nagyobb kihívás a cél 25 m-en belül. Más műfaj, meg aztán a +7,5/ acél hegy odab.sz a 4 mm vastag célnak...
Célméretek és alakok precízen méretezhetők az MDLSZ szabálykönyvből, négyzethálós beméretezett rajzok alapján. A nagykaliberű puska az 1/1 méretarány, a léges a tizede.