En a maganyhoz, egyedullethez hozzaszoktam. Aki meg nem tudna valos adatok alapjan epitek a 30-as vonalbol Vors es Balatvilagos kozotti reszt.
Ami azt jelenti, hogy amikor javitok falamit vagy jelzoket leraktam es beprogramoztam tesztelni kell. A vonalat mar vagy tobb szaszor bejartam a szimulatorban es, hogy ne legyen egyhangu mondogatom utkozben milyen objektumok jonnek.
marekp kedveert Siofok varos hatarat elerve:
Kovetkezo a 1169-es terkozjelzo ami elojelzi a B bejarati jelzot. B bejarati jelzo, Sr1, Sr3 ..... torpe tolikat nem szoktam emlegetni mert Siofokon tul sok van beloluk.
Nemreg utaztam 852-vel soroltam az objekteket, a kupeban utazo ket fiatal csaj nem ertette mi a bajom?:o :D
Szerintem van, aki meg kifejezetten örül, hogy nem egyedül van: én találkoztam ilyennel, azt mondta hogy egész nap unta volna magát, ha nincs ott valaki...
aki bejött és dohányozni mert, annak meglett a következménye:-)))
Azért az a dohányzó láncfűrészes (!) részeg arc eléggé meredek volt, aki HáBé fényképezőgépét szerette volna elcserélni a láncfűrészére:-)))) HáBé nem tudott élni a lehetőséggel, mert a fószer a fűrésszel csak egy megállót ment:-)))) Viszont ez is elég volt, hogy telefüstölje a szakaszt:-/
En most nem erre akartam a hangsulyt fektetni, hogy a felelosseg milyen ha a csaladomat viszem vagy mast mert megfizetnek. Mindig ugyan ugy kell eljarni minden esetben!
Inkabb azt kellene megeretni sokakkal, hogy a mozdonyvezetes nem gyerekjatek szeru ahogy azt a TV-ben, filmekben eloadjak.
Itt a felelosseget ugy ertem es +1 a villamos vontatasnal, hogy nem hiszem orulnenek neki ha pl. nem figyelne egy aramszedot le tablat es leszaggatna azOBJEKTUM az aramszedot.
Miért, nagyon sokan jöttek arról a településről, Pesten aludtak és nem akartakreggel a Déliben sorban állni, visszafelé meg nem lett volna idő jegyet váltani. :-))).
Hat persze, hogy ember es micsoda munkaja van, milyen felelossege mennyi koncentralni valo. Az exmv szavaival elve ezt egy civil nem tudhatja!
Mert ha tudná, esetleg rájönne, hogy nem is olyan nagy Was ist das. Én azt gondolom, hogy a felelősség elméleti, nem hiszem, hogy terhelné a mozdonyvezetőt. Egyszerűen végzi a dolgát, függetlenül attól, hogy üres szerelvényvonattal közlekedik, vagy tömött személyvonattal.
Amikor én vezetem az Europapier Mercedes mikrobuszát, és ott ül 8 ember rajtam kívül, ugyanúgy viselkedek és vezetek, mintha a saját személyautómmal, a feleségemmel megyünk valahová.
1. ha az adott vonatra [5] meg [7] korlátozás van, az mégse olyan!
2. ha mar majdnem ugyanakkora, akkor járjon naponta :-))))
Legközelebb majd keddi napra teszem a pécsi menetet, kíváncsi vagyok az akkori kihasználtságra. Hogy melyik kedden, nem írom be még ide, nehogy megint sok-sok vasútbarát megtévesztésül, tüntetőleg utazzon :-)))).
Ezt a beszelgetes a munka nem rovasarat en is tapasztaltam. 14 eves sem voltam amikor sokat utaztam egy volt osztalytarsam apja reven (MAV dolgozo). Akkor is konyitottam picit, sok butasagot kerdeztem es mondtam, de kioktattak.
Most mar ugy erzem tobbet es ertelmesebben tudnek hozzaszolni es van aki ertekeli ha egy valaki aki nem hivatasos az O szakmajaban jaratos.
Viszont talalkoztam mar olyannal aki valoban idegesito volt, hogy nagykepusegbol kihivta mindenhova mindekijet lassak O a Mozdonyban van aztan majdnem valoban regenyt irt arrol az alkalomrol.
Szerintem semmi lényegesben nem tér el a véleményünk :-)
Épp azt hangsúlyozom (én is), hogy az engedély még nem teszi a tahót szimpatikussá, ugyanígy engedély nékül is lehet a gépen utazás mindkét fél számára kellemes élmény.
"A nem vasútas dolgozók gépen utazása szerintem soha nem is lesz megoldható szabályozással..."
Megcáfolnálak!Én egyszer kértem engedélyt (abszolút külsős vagyok,aki ismer,az tudja hol melózom),a cég adott is,Én időnként-az érvényességi idő alatt-éltem is a lehetőséggel,megismertem néhány Vezért,kellemeseket beszélgettünk az utazás alatt úgy,hogy NEM MENT A MUNKÁJA ROVÁSÁRA!
Akadt olyan is köztük (köztetek),akik a felkéredzkedésemet visszautasították,de ezt elfogadtam,mert a mozdony az ő MUNKAHELYE,jogában állt ezt tenni,ennek ellenére,amikor a Keletiben leszálltam a vonatjáról még Ő köszönt előre,nem érez(het)tem semmiféle ellenszenvet,ill. haragot iránta,PUNKTUM!
"...nem lenne kényszeríthető a vezér arra, hogy olyannal utazzon, aki kellemetlen érzést, idegességet, stresszt okoz neki."
Ki kényszeríthetné?Ha valamit(vagy valakit) nem bír elviselni,akkor eleve fel sem engedi a gépre,ha a kuncsaft dünnyög,dünnyögjön!Ha követeli,hogy felszállhasson,szálljon,max. addig a vonat nem indul,amíg a számára kijelölt utazóeszközt meg nem találja!!!Ez-szerintem-ennyire egyszerű!(vagy nem?!)
"ha egyszer nem a Keletibe akarok menni, hanem pl. egy Cegléd vagy Monor nevű kis faluba, várhatok potyára egy órát ahelyett, hogy 10 perccel későbbre tennék az ingát. De ugye a szent tehénként tisztelt ütemes menetrend..."
Nagysagrendi kulonbsegek vannak az igenyek nagysaga tekinteteben, ezuttal nem a Te javadra. Meg ha 10 perccel hatrebb kerulne a vonat, akkor is biztosan lenne meg egy-egy vonat, amit meg erdemesnek tunhetne bevarni, plane egy Szolnok nagysagu allomason. Tessek az utemes menetrendhez igazitani a csatlakozo nem utemeset, merthogy forditva gyakorlatilag lehetetlen.
Mas: a csutortoki Zengo-IC utasszam-ujjongasodhoz csak annyit, hogy ezerszer volt mar szo rola, hogy a csutortok este mar majdnem olyan mint a pentek, ugyhogy 120 utas nem szamit soknak egy csutortok esti IC vonaton. Hogy a MAV-nal ezt nem veszik figyelembe, es eszetlenul az [5] [7] korlatozast nyomjak, az az o bajuk...
A 41-es vonalon a nemdohányzónak cimkézet vonatok miért fél dohányzóval mennek?
A menetrendkönyv szerint a 8224/8225 nemdohányzó vonat, de a valóságban a 2 By fele dohányzó volt. Persze a 8225-ösön igaz egy kis affér árán de megoldódott az egyik dohányzó rész nemdohányzósítása, úgy ahogy van elfoglaltuk az egészet, aztán aki bejött és dohányozni mert, annak meglett a következménye:-)))
Na akkor, hogy is van eme kérdés, vagy a MÁV papíron teljesíti a törvényi előírásokat, de a valóság nem az. Mi is a törvény erről, valaki tudna linkelni erről valamit?