Láttam egyébként, hogy pár hete valaki pont ez az Electrolux és LG között ingadoztott, gondoltam megbolondítom a kérdést a másik kettővel.. (egy ennél egyszerűbb Bosch-t párszor már ajánlgattak itt)
Hátha valakinek érdekes lehet: a C.ra-ban kb 10-12e forintért lehet az ilyen árkategórás gépekhez +3 év garanciát venni (a madarasban kb. a vételár 22%-a ugyanez, ami jelentősen több).
Hali! Az Electrolux a "márkavédelem" keretében állja az alkatrészt (jelen esetben a komplett gépvázat, a hibás alkatrészt pedig elkérik vizsgálódás céljából), de a többi dologban a szervízzel kell egyezkednem. Még nem tudom mire jutok velük, de valószínüleg a javítást állnom kell majd (gondolom).
Szerintem lehet az volt a baj, hogy magában használtátok. Az illóolajok úgy "működnek", hogy felerősítik egymás hatását, tehát keverve az illatuk is biztosan "stabilabb", ha többfélét használsz egyszerre.
Szerintem túl sok ecetet tettél bele. Én kb. öblítős kupaknyit rakok, az én gépem rekeszébe olyan max. 2 kupaknyi öblítő fér, félig se töltöm ecettel. Ugyanolyan puha lesz a ruha, ne tarts tőle, hogy nem puhít eléggé, ha kevesebb az ecet. Ki kell kísérletezni, mert ha túl sok az ecet, akkor esetleg érződik.
Én legjobban a levendula-citrom-jázmin kombót szeretem:)
Ne is mondjátok... szerencsére nem lett semmi baj, egy icipicit ivott belőle, már a szaga is gyanús volt... 5 évesen házi pálinka volt Kubus üvegben, az asztalosunk táskájában, hát, kiszolgálta magát... egy ideig még a gyerekpezsgőt sem volt hajlandó meginni ezután.
Most ha esetleg más van az üvegben, akkor hatalmas betűkkel ráírom az üvegre alkoholos filccel.
Na, a mosás lement, én érzek enyhe ecetszagot, de lehet, hogy sok volt az ecet? Teletöltöttem a jelzésig az öblítősrekeszt. De az illóolajjal keveredve nem kellemetlen a szag, és a ruhák nagyon puhák. Kíváncsi vagyok, hogy holnapra érezni fogom-e még az ecetszagot, ill. hogy mit szól a férjem, neki nem mondtam el, hogy mit kísérletezem, mert nagyon finnyás, és lehet, hogy eleve negatívan állna hozzá...
Amúgy öblítőzni nyugodtan használhatsz gyógyszertárban vásárolt illóolajat, jóval olcsóbban megkapod kimérve. Max. egy kicsit enyhébb az illata, picit többet raksz belőle, ha azt veszed észre, nem annyira tartós, mint a 100 %-os illó. Ezek gyógyszerkönyvi minőségűek, biztos, hogy semmi káros nincs bennük, viszont nincs olyan illatválaszték, mint pl. a naturolból. Krémekbe csak a naturolt szoktam keverni, mert az teljesen tiszta, öblítésre gyógyszertárit is használok, levendulát és citromot pl. gyógyszertárban is lehet kapni, öblíteni a gyógyszertári megy, krémbe meg a naturol. Ha van olcsóbb verzió, akkor azt rakom a mosógépbe. JÁzmint sajnos gyógyszertárban nem kapni, így a gépbe is a naturol jázmin megy. Viszont narancs pl. van gyógyszertárban is.
Jujjjjj:((((( Soha ne tölts át semmilyen vegyszert (vagy ecetet:D) másfajta üvegbe, csak az eredetiben tárold....ezt még apu a fejembe sulykolta anno....
Most már van itthon 10% is, eddig csak 20 volt... mert inkább vízkőtelenítésre használom. És én már nem kísérletezem az ecettel.
Tavalyi sztori: a gyereknek mindig egy két decis ásványvizes üvegbe raktam a vizet a suliba. Ugyanolyan üvegbe volt az az ecet, amivel már vízkőtelenítettem a vízforralót, mert hogy jó lesz az még párszor. Az egyik vízkőtelenítésnél a konyhában a pulton maradt ez az ecet. És valahogy, a reggeli kapkodásba, az az üveg került be az iskolatáskába... mondjam tovább?
Ha 15-ös, vagy 20-as, akkor abból fél öblítős kupaknyit tegyél az öblítőtartályba, plusz vizet és illóolajat....bár megmondom őszintén, én hiába adagoltam kevesebbet az "erősebb" ecetből, mégis éreztem a szagát a ruhákon. De ez azt hiszem nem is azon múlhatott, hogy hány %-os volt az ecet, hanem inkább azon talán, hogy milyen ecet volt.
Szia Lala! Nem áll vízben és vizet sem kap rendszeresen...igaz a lefényképezett oldal a kád felé néz (kb. 40 cm-re van a kád végétől), de sajnos a másik oldal is (bár kevésbé) hólyagosodik...szóval valószínüleg a kádból időnként megyeget rá egy pár csepp víz, nade nem locsoljuk!!! Egy "prémium kategóriás" mosógép (ezt az AEG mondja) meg különben is kell, hogy bírja a fürdőszobai "klímát", hiszen az emberek töbségénél ott van elhelyezve.