Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.17 0 0 10952

Köszönöm a jókívánságokat. :-)

Johnny Deppnek eddig sem volt reális esélye, hogy közénk álljon :-))))

Na megyek dógozni, mer sajna az élet nem csak játék és mese...

Vámpír Creative Commons License 2005.02.17 0 0 10951
Üdv és köszi! Hát, én is szívesen vezettem volna, de úgy voltam vele, hogy jobb az óvatosság. Így utólag úgy látom, hogy nem csináltam rosszul, mert már a 8. napon, vasárnap, amikor mentünk anyósékhoz ebédelni, az asszony vezetett, és a szembe napsütést azért még napszemüvegben is igen nehezen bírtam. Asszem az volt az utolsó fényérzékenység-élményem, igaz azóta nem is sütött a nap... :)
Előzmény: Jottika (10917)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.17 0 0 10950

Upsz, még ide is lógok egy válasszal:

nem tudom!

Annyira begurultam, hogy még a vizsgálati lapot sem hoztam el, így fogalmam nincs, ki volt.... Az arcmemóriám meg katasztrofális, és annyi rémlik, hogy egy elég fiatal, jól kinéző doki néni volt. Csak a modora és a hozzáállása. És pláne, hogy nem vagyok hapsi, így az utóbbiakat nem orvosolta a jól kinézés....

De, majd megkérdezem egy alkalommal, ha mennék, mert tényelg nem árt tudni az ilyesmit, nehogy mégegyszer hozzá....bár, elvileg erre majd csak 2006-ban kerül sor, és elvileg, csúnya voltam, mert januárban, mikor végül nem nyugodtam bele, fel is nyomtam őt....

Előzmény: Tündérpótló (10940)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.17 0 0 10949

De igen , csak aztán még elolvastam Fannyt, és oda rögtön válaszoltam, aztán meg mennem kellett.

Igazad van, csak veszekedni tudunk, meg magas labdákat csapkodni.

TAGGI, BOLDOG RABSZOLGASÁGOT!

(és soha többet ne nézegesd igéző szemű dokik képét!!! És semmi Johhny Depp! (mondja ezt egy vén feleség, aki Dr. Banderast, vagy Dr. Goran Visnic-et szeretne a klinikára....)

Előzmény: maidfish (10948)
maidfish Creative Commons License 2005.02.17 0 0 10948
Egyébként a héten volt az eljegyzésem :-)))))))

Többiek: Ilyeneket nem veszünk / vesztek észre???
Nagyon sok boldogságot nektek! Gratula! :))))
Előzmény: Törölt nick (10939)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.17 0 0 10947

Bocs.

Akkor örülök, hogy jól vagy. Nem is gondoltam, hogy vidéki lehetsz, és esetleg azért vagy egy kicsit(?) korlátozottabb a kontrollra menésekkel.

Én "csak" érdi vagyok, és még azért így is egy program volt, hogy, ha rendkívüli kontrollt kellett beiktatnom (kb. másfél-két óra az út oda-vissza + vizsgálat).

Pláne, még mikor nem a magam ura voltam, a melóhelyemről meg nem tudtam nagyon eljönni, ráadásul az is a város másik végiben volt...

Azt fenntartom, és remélem, nem sértődsz meg rajta, hogy szerintem orvosilag valószínűleg "normálisnak" ítéltek, csak éppen nem nyugattatták meg a lelked.

Sajnos, néha van úgy, hogy az ember hiába készül fel "mindenre", a minden meghaladja őt (parasztbácsi a műrepülő pilótával story). Ilyenkor egy orvos, aki nem "pszichiáter" is egyben (vagy csak nem tud másra figyelni, mert neki rossz napja van): HALÁL....

Előzmény: fannybootus (10941)
Macika Creative Commons License 2005.02.17 0 0 10946
A következő válasz úgy is az lesz, hogy életünk végéig vigyáznunk kell a lebenyünkre, mert leszakadhat.

Igen, ez így van. De miért Te írtad le? Eddig nem volt szokásod "elhinni" az igazat a LASIK-ről...

Zárójelben megjegyzem nekem a Macika a műtét után dörgölte az orrom alá a lehetséges gondokat. Valószínű, hogy azért mert a műtét előtt nem volt módja rá. :-(

Egyrészt valóban, előtte nem volt módom. Másrészt pedig a műtét után olyan tájékozatlanságról tettél tanúbizonyságot, amit a nagy pofám miatt nem tudtam szó nélkül hagyni. Hát ennyit az orr alá dörgölésről.

Még a legádázabb Lasik támadók is megmondják (bár csak hallomásból tudják), hogy a Lasik nem fáj.

Ellentétben a LASIK-pártiakkal, akik csak azt tudják, hogy a PRK iszonyatosan fáj (hát honnan, ha nem saját tapasztatlatból???), ha meg valakinek véletlenül mégsem, akkor az már hazudik vagy OM-ügynök. :)))
Előzmény: Tündérpótló (10942)
Macika Creative Commons License 2005.02.17 0 0 10945
És az még véletlenül sincs ott, hogy a legkorszerűbb gépük lesz, ha megjön.

Na, ezt lesz belőle, ha valaki úgy oszt észt, hogy nem érti amiről beszél. :(((

Sajnos nem lesz a legkorszerűbb gépük. Bár Neked mindegy, hogy femtolézer vagy full beam lézer, te csak azt a szót látod benne, amit ismersz.

Akkor most halld meg az igazat. Valóban, valamikor márciusban (ha igaz) érkezni fog egy femtolézer. Ez a lézer NEM ARRA SZOLGÁL, HOGY SZEMMŰTÉTET VÉGEZZENEK VELE!!! Hanem arra, hogy a LASIK előkészítésekor a lebenyt, amit eddig egy szuperéles acélpengével (mikrokeratom) vágtak, azt mostantól ezzel a lézerrel fogják készíteni. És ez valóban egyedülálló kis hazánkban.
ÁM A MŰTÉT TOVÁBBI RÉSZÉT A 8 ÉVES GÉPPEL VÉGZIK, SANOS!!!

Tehát a látásélesség és a szaruhártya-egyenletesség szempontjából továbbra is a legkevésbé jó eredményeket fogják tudni elérni (viszonyítva a wavefront+flying spot eredményeihez).

A lényeg az egészben "mindösszesen" annyi, hogy biztonságosabb lesz valamelyest a LASIK, mivel sokkal nehezebben fog tudni elmozdulni a femtolézerrel készített lebeny.

(Elgondolkodtató, hogy 'akirőlnembeszélünk' szerint a mostani, "hagyományos, 1.0-s" LASIK eljárás esetén sem áll fent gyakorlati veszély a lebeny elmozdulására/elvesztésére, mégis a femtolézerrel ezt a "mellékhatást" javították ki a kutatók az 1.1-es a LASIKben.)
Előzmény: giantkaktusz (10895)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10944

Szegénykém, mibe csöppentél :-) Tényleg nem vagyunk normálisak. Mentségünkre szóljon, hogy az elmúlt hónapok során volt itt már áldoktortól kezdve mindenki, és kissé gyanakvóak lettünk...

A lényeg, hogy minden ok, nincs gond a szemnyomásoddal, a 90% 1 hónaposan szvsz szuper. Tényleg elfelejtettem, hogy vidékiek is vannak, ez nagyon csúnya dolog volt tőlem, tipikus pesti mentalitás :-(

Bevallom, bennem is megfordult, hogy lehet, hogy nem hallunk Rólad többet, de nagyon örülök, hogy nem lett igazam. Tök jól tetted, hogy visszajöttél, és írtál, mert lehet, hogy hihetetlen, de én pl szoktam azokért aggódni, akik ide beírnak, meg gondolkozom rajtuk nap közben, hogy vajon mit mondott nekik a doki :-)

Remélem, nem haragszol, hogy meggyanúsítottalak, de látod mi van itt, milyen hamr lecsapták egyesek a magas labdát, amit a hozzászólásodban láttak, és hogy örültek, hogy végre valaki jól megjárta, hogy nem azt a módszert választotta, amit ők :-(

De minden jó, ha a vége jó, megyek aludni! :-)

t0mi99 Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10943

Örülök, hogy minden OK! :)))))))))

Tündérpótló Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10942
Kedves Cindy!

A következő válasz úgy is az lesz, hogy életünk végéig vigyáznunk kell a lebenyünkre, mert leszakadhat.
Én nem tudom, hogy más hogy van vele, de én eddig is vigyáztam a szemere. Akkor is amikor még nem volt műtve.
Természetesen tudom lehetnek véletlenek, de ennyi erővel a fejemre eshet egy tégla, elüthet egy autó és nekem jöhet valaki a kocsijával az autómnak amikor megyek haza.
Ha meg van írva valahol, hogy valami rossz történik velem akkor az megtörténik.
Ennek ellenére szerintem túl van egy kicsit lihegve ez a leszakadhat téma.

Zárójelben megjegyzem nekem a Macika a műtét után dörgölte az orrom alá a lehetséges gondokat. Valószínű, hogy azért mert a műtét előtt nem volt módja rá. :-(

Szerintem örüljünk az eredménynek mind a ketten és hagyjuk a vitát másra. :-)

Tündérpótló

Előzmény: Cindy65 (10925)
fannybootus Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10941

ATYAÚÚÚÚÚÚÚÚRISTEN!!!

Amióta hazaértem az országértékelésről, a  hozzászólásokat olvasom...hát ez kész! Eszembe nem jutott, hogy forradalmat fogok kirobbantani, de megpróbálok mindenre reagálni...

Először is tisztázzunk valamit:

TUDTAM, hogy a LASEk nem biztos, hogy sikerül, és nem is állítottam, hogy ezzel bármi bajom lenne (zárójelben tettem csak hozzá, hogy eredetileg azt próbálták)

TUDTAM, hogy a lencselevétel után is fájhat kicsit a szemem, csak azért hívtam őket, mert nekem nem kicsit fájt, és éreztem, hogy van benne vmi...

KUSZU: nem baltázták el a szememet, és én úgy érzem, nagyon erős a "le sem szarják" kifejezés is, sőt! DE ÉN ILYET NEM IS ÍRTAM, KÖNYÖRGÖM!!!

TAGGI: tényleg így történt, amit leírtam - véletlenül ezt LYANA bizonyítani is tudja, hiszen vele már a műtét előtt elkezdtem emailezni (volt egy hozzászólása, amivel kapcsolatban kérdeztem tőle valamit...) Szóval neki még akkor megírtam emailben, amikor történt...LYANA SEGÍÍÍÍCCCS mer élve felnyársalnak!

NYUSZI: diákkedvezményről nem hallottam, de ha lehetséges utólag, szólj nekem is lécci!

DROBEK: véletlenül azt írtam, hogy a fórum alapján döntöttem, mert eszembe se jutott, hogy ebbe bárki beleköthet (ESZEMBE SE JUTOTT, HOGY BÁRKI BELE FOG KÖTNI BÁRMIBE!!!) - nem tudtam, hogy hárború folyik itten:o(

A "fórum alapján döntöttem" annyit tesz, hogy néha, ha eszembe jutott, beleolvastam az első pár levélbe, és ott akadt meg a szemem Lyana egyik hozzászólásán, aki később mailben elküldte nekem azt az oldalt, ahol össze vannak foglalva a klinikák!Azért döntöttem az Optik-med mellett, mert aszerint nekik van a legkorszerűbb lézerük...meg pár levélben láttam, hogy a többség szerint itt a legkedvesebbek.ennyi!

TAGGI asszem: mért nem mentem a klinikára a panaszaimmal? Vidéki vagyok, két hetet otthon pihentem (vizsgáimat még a műtét előtt letudtam)...ott nem nagyon jöttek elő problámák, hiszen nem is csináltam semmit, csak feküdtem egész nap, meg olvastam, ilyesmik...most jöttem vissza Pestre, mert elkezdődött a második félév, és csak most, az órákon jött elő a fejfájás, meg amiket leírtam, de én nem hiszem, hogy túlzásba vittem volna a panaszkodást...nem is voltam benne biztos, hogy a szememtől van-e, ezért is írtam a fórumba, és kérdeztelek meg titeket, hogy mással is előfordult-e ilyen!

Egyszerűen nem is értem ezt a dolgot, ami kirobbant belőle, de mind1!

Valaki írta, hogy furcsa, hogy pár nicknév megjelenik, hozzászól egyet, majd eltűnik..hát nem tom, mit csodálkoztok ezen, nekem se túl sok kedvem volt írni ezek után, de úgy éreztem nem hagyhatom itt a fórumot szó nélkül, már csak azok miatt sem, akik kedvesen érdeklődtek aziránt, hogy mi történt a mai vizsgálaton!

SZÓVAL!

Rettenetesen kedves doki vizsgált ma, és most szinte várnom sem kellett:) Csak arra kértem, hogy mérje meg a szemnyomásomat, mert lehet, hogy amiatt fáj a fejem, de teljeskörű vizsgálatot csinált, mondván, hogy ha már ott vagyok...a szemnyomásom normális, a visus már mindkét szememen 90%-os... a doki szerint valószínűleg azért fáj a fejem, mert "túl yool" sikerült a műtét, és +1 dioptriásak a szemeim - ez a fajta fókuszálás pedig még szokatlan, és a szemidegeknek is meg kell még edződniük...most a Flucont csak háromszor kell cseppentenem egy nap, amíg vissza nem megy a szemem nullára. Szóval minden OK:))))) Ráadásul a doki olyan időpontot adott jövő héten, amikor szintén ő lesz:) Nagyon rendes volt, és úgy látszik tényleg csak egy kis odafigyelésre volt szükségem, mert ma egész nap nem fájt se a szemem, se a fejem...:):):)

huh, teljesen kimerültem!HÁROM ÓRÁJA NYITOTTAM MEG A FÓRUMOT, azóta olvasom a hozzászólásokat, meg írom a választ!!!Nincs erőm végigolvasni, úgyhogy bocsi, ha elírtam vmit, vagy ilyesmi, és ha bármit elfelejtettem, csak szóljatok!

pusssz

Tündérpótló Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10940
Kedves Drobek!

Nem Te írod a 10873-as hozzászólásban, hogy Neked is volt gondod az egyik doktornővel?
Lehet, hogy ugyan az volt aki a Fannit nem vette ember (beteg) számba?

Tündérpótló.

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10939

Én Johnny Deppet szeretnék. Ha lehet választani, akkor karibi kalóznak öltözve (de azért megmosakodva), és semmiképp sem a Volt egyszer egy Mexió utolsó jeleneteiben "viselt" tátongóan üres szemgödrökkel :-)

Kontaktlencse: már meséltem egy párszor, :-))))) hogy nekem 6 napig hámosodott a szemem. Ebből az első hármat lencsében töltöttem, a másik hármat már anélkül.

Egy dolgot mondhatok, és első kézből: lencsével nagyságrendekkel jobb.

Lencse nélkül sokkal jobban fáj, ezerszer jobban zavar a fény. A kedvesem kísért ki a vécére is, mert csak a töksötétet bírtam elviselni, szem kinyitása fel sem merült, mint opció... Míg az első három napon felkeléskor saját kezemmel gyújtottam fel a halak lámpáját. Persze délután, amikor már kevésbé bírtam a fényt, megkértem valakit, hogy oltsa le, de még ezt sem tudom a lencse nélküli napokhoz hasonlítani.

Szóval én tényleg kipróbáltam ezt is, azt is, és jó szívvel ajánlom a lencsét mindenkinek :-)))

Ez tipikusan olyan sztori, ami százból eggyel esik meg, de hálistennek én is, és a dokik is fel voltak rá készülve. Nem mondom, hogy könnyű volt, de nem éreztem úgy, hogy valami előre be nem kalkulált szörnyűség történt volna velem. Viszont ez jól mutatja, hogy egyszer mindenki kihúzhatja a pakliból a Fekete Pétert :-( Ugyanakkor a közellátással, kettőslátással, fejfájással hatalmas mázlim volt, dehát az is kell az életben :-) Már a 10. napos kontroll előtt olvastam, (pedig a hetedik napon kezdtem el egyáltalán kinyitni a szemem) zavaró kettőslátásom szinte nem is volt, a fejem nem fájt, szemnyomás oké :-) Én ezeknek is úgy tudok örülni, főleg az első 6 nap után.

Egyébként mindenkit arra bíztatok, hogy ő is örüljön az ilyesmiknek, mert ha most tényleg belegondolunk, micsoda ajándék ez a sorstól, hogy visszakaptuk a látásunkat! Hogy rendelkezésre áll a technika, pénzünk is volt rá... Ezzel sokan nem így vannak :-( Ha belegondolok, hogy ez milyen csodálatos dolog, duplán kicsinyesnek tűnnek az itt folytatott vitáink (beleértve az én részemet is).

Szóval gondolkozzunk pozitívan!

Egyébként a héten volt az eljegyzésem :-)))))))

Ja, még a SOTÉ-ról annyit, hogy egy barátnőm csináltatta ott, és nagyon meg van elégedve az eredménnyel. ha hallanátok, hogyan beszél az ottani dokikról, az embernek szinte kedve támad befeküdni kicsit oda is. Mondjuk ő egy szembetegség miatt tényleg majdnem megvakult, szóval összetettebb volt a műtét, csak amikor a szem romlását megállították, akkor jött az utolsó simítás, a lézer.

Bocs, hogy hosszú voltam.

Előzmény: Törölt nick (10936)
SZem Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10938

Brrrrrr.... Sose nőttök fel...

Végig sem olvasom. Csak némi javítás:

Tobrex is van és Tobradex is. Más a hatóanyaguk.

Lucy Feri: SE I-en MEL70 van TOSCA rendszerrel. Egy jobbat tudok, a MEL80-at :)))

(Azt hiszem, MEL70 van WASCA-val OM-nél, Optimum B&L-t, FM meg ezexerint nem is használ lézert. Vagy vettek valamit :)

Kötés lencse: ha olyan, a hám, hogy a LASEK nem sikerül, akkor persze van esély, hogy lencselevételkor sérül a hám. hiszen a LASEK is azért nem sikerül, mert szakadékony, vékony. Én biztos FND-t használnék, külhonban sok helyen azt használják, itthon nem tudom. A bődületes oxigénáteresztés miatt jobb a hámosodás, mint bármi kötéssel vagy más lencsével, nem szárad, lehet cseppenteni, nem szorul meg stb.

Bicajtúra: a paripám már rúgtat a pincében. Kár, hogy nem tarthatok veletek...

karattyolo: mi a túrónak ez az új nick?

lebeny: sosem tudod, benne vagy-e a fene tudja hány százalékban. A lebeny sosem nő vissza, tíz év múlva is ugyanúgy elveszthető.

vita: meddő, fölösleges. A LASIK pártiak nem vesznek tudomást a kicsi, de létező veszélyről, mi a fenének piszkálni őket???

krumplicsku Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10937
mhelyen LCD, itthon normál.

off
emailt megkaptam kösz, majd reagálok
on
Előzmény: T. zászlós (10933)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10936

A mai napra jutó vádpontok alapján, szerintem őket is mi "OM-esek" üldözzük el, ha prk pártiak, akkor legfeljebb nem ezért, hanem azért, mert ott mondjuk lekötést, és nem terápiás lencsét használnak  a prk után ;o((((

Elnézést, de a mai nap után már tényleg csak ilyenek jutnak eszembe.

Mennyivel helyesebb (és emberibb) volt, mikor az FM-ben műtő doki gyönyörű szemeiről volt szó, sőt, még egy kép is bekerült róla. Nyami...

Hogy ne legyek OM párti, el kell mondjam, hogy a csütörtöki egy évesemet végző orvos kivételesen FÉRFI volt az OM-ben is (eddig csak nők vizsgáltak a számos alkalommal), aki kedves is volt, aranyos is volt, de az FM dokibácsijának tekintete kiütéssel győzött ;o))))

Szóval, szerintem, elengedhetetlen lenne abban az észveszejtő  üzleti versenyben, ami a "politikát" ide is belopta, hogy mostmár legalább egy Dr. Brad Pittet vagy Dr. Antonio Banderast (északi vagy déli típusok kedvelőinek, én az utóbbi vagyok), már, ha pariban akarnak maradni :o)))

(Ugye, senki nem veszi komolyan, amit írtam? Sajnos, vannak félelmeim, hogy a humor a nagy háborúban "kihűlt")

De vissza a SOTE-hoz: nem tudom, ki írta nem olyan rég, de szerintem is egyre inkább az ő malmukra hajtja a vizet ez a sárdobálás vagy versengés, vagy egymás leszólása, ami itt a fórumban elharapódzott. Róluk én sem tudom elképzelni, hogy mondjuk üzleti érdekből megvezessenek valakit...

De jó lenne, ha betévedne valaki, akit ott műtöttek, és mesélne. Én annak idején csak telefonon beszéltem egy asszisztensel, és tényleg nagyon kedves, és profi volt. (szemben a többi SOTE osztályra indított telefonommal szemben...) Viszont, valahogy úgy képzelem, hogy lévén SOTE részleg, szegény lehet az eklézsia, netán többet kell várakozni, de ki tudja, hisz ők is pénzért dolgoznak...

Előzmény: Lucy Feri (10935)
Lucy Feri Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10935
Mi lehet annak az oka, hogy alig esik szó itt a fórumon a SOTE-ről, hiszen ha jól tudom, ők is PRK pártiak inkább? Tud valaki arról, hogy ott milyen a technikai és orvosi színvonal, milyen lézerük van, netalántán van esetleg valakinek konkrét tapasztalata is velük kapcsolatban?

maidfish Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10934

Nem kívánok semmilyen vita-szerű eseménybe beleszólni, csak a műtét utáni lencselevételemet osztom meg azzal, akit érdekel.

Nekem a péntek délutáni műtétet követően szombatra minden bajom volt. Olyan volt a szemem, mint korábban, ha pl. elaludtam a lencsével a szememen. Tudjátok, száraz, némi késleltetéssel jött "utánam" :))), és szinte nem kapott levegőt a szemem. Persze nem volt tuti, hogy csak az a baj, mert nem tudtam biztosan, hogy normális-e ez.

Vasárnap reggel a kontrollon jeleztem a doktornőnek, hogy nem okés, és megnézte. Azt mondta, hogy tök jogos, valóban a lencse a hibás. Szimplán szorul.

Kérdeztem, hogy esetleg le lehet-e venni, mert tök kellemetlen. Azt mondta, hogy nem lesz bajom, ha leveszi, csak jobban kell majd figyelnem, mert egy pislogásra is felszakadhat a hám. A jótanács annyi volt, hogy amennyire lehet, maradjon csukva a szemem egy-két napig.

Levette minden fájdalom, szakadás stb. nélkül, és szinte megkönnyebbültem. Persze szúrt a szemem ezután is, de nem nevezném a dolgot fajdalomnak. És nem szúrt jobban, mint lencsével, csak az a szorító érzés múlt el.

Ezek után én jónak tartom a lencsét a műtét után. (Még más nem írta eddig, hogy gond lett volna vele.) Viszont másfél nap után eltávolítva sem volt (nekem) rosszabb. Tehát ez is tök egyéni, szerintem felesleges ezen is vitázni.

Szép napot mindenkinek!

T. zászlós Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10933

Milyen monitorod van, LCD?

Ne aggódj, csak idő kérdése, hogy te is 100 felett láss.

OFF

bicajtúra ügyben vannak fejlemények, írok is mindjárt egy mailt

ON

Előzmény: krumplicsku (10932)
krumplicsku Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10932
én sem igazán nézek tv-t bár a monitort azért bámulom, persze vannak napok, amikor nem kell és nem is igénylem.

én egy 100%-sal is megelégednék. :-)
Előzmény: T. zászlós (10924)
kapir Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10931

Már nem használják?!

Bezárt a Focusmed?

Előzmény: karattyolo (10930)
karattyolo Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10930

2005-1996= 9, tehát ennyi éves a swindlézer az FM-ben, és nem 10-12. És már nem hazsnálják. Amúgy minden rendben

Előzmény: Törölt nick (10922)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10929

Na, egyet mondunk, csak, én szokásomhoz híven, mindig egy kicsit bővebben... ;o)))

Előzmény: Törölt nick (10927)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10928

Például nem irreális elvárásokkal megy a műtőbe.

Szerintem a problémái ugyanis pont inkább lelkiek, mint valós "elbaltázások".

Azaz tragédiaként él meg olyan dolgokat, amik itt a fórumban mindenki számára ismertek (na, jó, nem mindenki, csak, aki olvassa a hozzászólásokat ;o)))

Pl, tudhatta volna, hogy:

- Ha laseket ígérnek, attól még nem biztos, hogy az is lesz

- Ha sikerül is a lasek, akkor sem biztos, hogy tuti nem fog fájni

- Hogy a lencse levétele utáni nap volt sokaknak a legrosszabb, de nem normális, ha még napokig a falat kaparja

- Hogy ki hogyan bír a műtét utána "visszaállni" az tök egyéni dolog, és sokan vannak, akik még több nappal, héttel a műtét után is több pihenést igényelnek

- Hogy egy hónappal a műtét után kötelezően 189%-os visust kell produkálnia

- Hogy ennek a MŰTÉTNEK is vannak rizikói

Az, hogy kérdezett is volna, nem akadályozta volna meg, hogy gyűrődjön az új hámja, nem segítette volna abban, hogy egy nagyon nem odavaló alkalmazott úgy bánjon vele, úgy tologassa, ahogy állítólag ezt tette.

De abban talán igen, segíteni tudtunk volna, hogy ne úgy éljen egy egész hónapon keresztül, mint, aki legalábbis megvakult, vagy, mint aki egyedülállóan és visszafordíthatatlanul rettenetes szövődményeket élt át....

Ezzel, ismétlem, nem lekicsinylem, elbagatelizálom az általa vázoltakat!!!

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10927

Ezzel kapcsolatban megint fel kell tennem ezt a képet (meg a macsek is aranyos rajta) :-):

Az angolul nem tudók kedvéért a felirat: VIGYÁZAT, a gépnek nincs agya! Használja a sajátját!

Szóval mindenkinek magának kell eldöntenie, mit választ. Mi tényleg jó szándékkal próbálunk segíteni, de hát ez egy műtét, és a műtétnek komplikációi is lehetnek. De nem ezt hangsúlyozzuk minden oldalon? Ezt tényleg ezerszer elmondtuk már itt (lehet, hogy túl sokszor).

De még mielőtt Fannyt temetnénk, várjuk meg, mit mondtak neki a klinikán.

T. zászlós Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10926

Hát, pajtás, ez tényleg karattyolás:-)

Kínai felirat van a billentyűzeten és csak úgy találomra nyomkodod őket?

Előzmény: karattyolo (10920)
Cindy65 Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10925

Remélem nem kavartam nagy vizet, nem állt módomban.

De fordítsuk meg a témát:

Tegyük fel, hogy szegény Fanny eljön ide - még a műtét előtt. Olvassa a sok figyelmeztetést stb. erre úgy dönt, hogy mégsem vág bele a lasikbe, hanem lasek-re megy - az itt olvasottak miatt. Ezek után a történet úgy folytatódik, ahogy sajnos folytatódott. Szerintetek mit érezne most ebben a helyzetben Fanny???

Engem szerencsére nem tántorított el egyáltalán Macika intelme. Nekem nem volt időm a hosszú rehabilitációs időre a munkám miatt. Bevállaltam - az előre beharangozott veszélyekkel együtt. És szerencsém is volt, vagy jó napom, vagy Isten tudja miért. Vagy egészen egyszerűen teljesen normális, mert így kellett sikerülnie és nem estem bele abba a 2 ezrelékbe, akinek komplikációja volt.

Előzmény: Törölt nick (10922)
T. zászlós Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10924

Nem tudom, csak nézek ki a fejemből:-))

Monduk, az igazsághoz hozzátartozik, hogy alig nézek TV-t. Sokkal szívesebben olvasok.

Előzmény: krumplicsku (10923)
krumplicsku Creative Commons License 2005.02.16 0 0 10923

Te ezt hogy csinálod? :-))

Gratulálok!!!!!!!!!!!

Előzmény: T. zászlós (10918)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!