Keresés

Részletes keresés

AgathaChristie Creative Commons License 2011.06.30 0 0 12568

Nem tudom, hogy nagynyuszira mennyire oldható meg gazdaságosan, de törpére nálunk bevállt a fapellet, és a zeolit.

A fapellet tüzelőanyagként a legolcsóbb. A Baumax kiárusításán vettük meg a maradékot. (mindet... :D)

A zeolit meg egy ásványi anyag. Eszegetik is a nyuszik, jót tesz nekik. És főleg macska alomként árulják.

Mindkettő nagyon jó nedvszívó, és a fapellet komposztálható is.

Előzmény: tappancs3 (12566)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.30 0 0 12567
Szunyoghaloval:)
ahol Neked racsos ott hova folyik a trutyi? Ott nincs "mozgas"?
Nekem az alomtalcaban forgacs van, Hala egy kedves forumozonak, nem kell vele sporolnom!!!
Azt 3-4 naponta uritem ilyen melegben de van, hogy kicsit kesobb es ilyenkor elofordul a horgaszkellek benne, mert cseles legyek, mindig vannak.
Előzmény: tappancs3 (12566)
tappancs3 Creative Commons License 2011.06.30 0 0 12566

Felnőtt nyúl nem piszkít az etetőbe, a kicsi meg, ugye, bele is fekszik, amíg belefér... Viszont az összes nyulam nyalja a padlót. Szoktam is mondani, hogy felmosnak :) Ezután tök mindegy, hogy a kajájuk érintkezett-e a bogyójukkal.

Más:

Nálam (majdnem) minden kertec rácsos hátul egy nyúlszélességű részen. Így olcsóbb, mint almozni. De most az egyik anya, amelyiknél babák vannak a fészekben, elfelejtette a rendet, azaz próbál a fészektől legtávolabbi pontra járni. Oda betettem almosdobozt, de akárhogy takarítom, egy nap alatt már "mozog". Kint van a ketrec, légy is van, de eddig a száraz helyeken nem láttam nyomát. Viszont a nedves alommal már horgászni lehetne :( (A nyúl fenekét ellenőriztem, semmi baja)

Ti hogy oldjátok meg?

förike Creative Commons License 2011.06.30 0 0 12565
Előzmény: Törölt nick (12558)
förike Creative Commons License 2011.06.30 0 0 12564

Értem! Köszönöm hogy leírtad!

Már írtam neki emailt, Július közepén megyünk hozzá fehér nőstényekért!Meg írta hogy az árak a minőségtől és a kortól függnek, de nem elrontója semmi jónak!:-)) Néztem a honlapodat és látom hogy fehér nyulad is van Erick Knolltól, a lehető legjobb helyről van!

Előzmény: Törölt nick (12557)
sumákvirág Creative Commons License 2011.06.30 0 0 12563

Tegnap éjjel akció volt kékszeműéknél!Végre! Megnéztem Lalit, nagyon jópofa!

Előzmény: tappancs3 (12560)
sumákvirág Creative Commons License 2011.06.30 0 0 12562

Szép estét!

Etetőkről szólva: felnőtt nyulaknál megoldás a magasabbra szerelt, kis felületen hozzáférhető szemes-edény, de mi a helyzet a kicsikkel? Mert nekem még olyan etetőm nem volt, amibe a kisnyúl bele ne mászna. Akkora szabad hely kell, hogy egy felnőtt (nyúl)fej beleférjen, abban viszont máris elfér egy kölyök... és ha elfér, oda is kerül....

Viszont nálam eszükben sincs megenni, amit kikotornak. Az mind pazarlás.

geva28 Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12561

Szia Livi! Milyen jó képet tettél fel!!!! Bolond Lógi.....

tappancs3 Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12560

Gyönyörű nyuszilakás!!! Beköltözhetek én is?

A kis szőrgombóc maradhat alvómacinak :)))

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12559

Azt már el is felejtettem hozzátenni, hogy szépek a nyuszik, szépen vannak tartva! Gartulálok.. Mennyien vannak?

Előzmény: Rencsa-baba (12551)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12558

Szia!

Ezzel én is nagyon bajban voltam, mert vagy horror összegért lehetett volna önetetőt beszerezni, vagy egy ezermester férjre lenne szükségem (remélem ezt a fórumot nem olvassa:). De háziasszonyként találtam a konyhában egy püspökkenyérsütőformát.. lényeg, hogy a pereme drót, így a sarkoknál kötöződrótot át tudok paszírozni, amit végül a ketrecre tudok erősíteni.. Mutatok képet, hogy miről van szó.. ebbe a tálba elég sok kaja belefér, maga a forma az auchanban a legolcsóbb alig 400Ft. Nekem elég jól bevált.. fém is, így nem tudják szétrágni és rozsdamentes is. Hátha adtam egy ötletet:)

Előzmény: Rencsa-baba (12550)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12557

Szia!

Ez egy picit kényes kérdés. Nos, sokmindent hallani, de ami tény az tény, nagyon ért a nyulakhoz, jó szeme van hozzá és ez látszik az állományon. Mindig vannak (mint mindenkinek) jó, extra jó és kevésbé jó nyulai és ennek aránya állandóan változik. Az is tény, ha igazán kiemelkedő minőséget akarsz azt is kapsz, de akkor aztán mélyen a pénztárcába kell nyúlni.

Én már megfizettem nála a tanulópénzt, de sok pozitívumot is elmondhatok, mert jópár nyulamat nem ő tenyésztette, de nagy segítségem volt a beszerzésükben. Odáig is eljutottunk, hogy már nemcsak én vásárolok tőle, hanem ő rendelt tőlem:)

Előzmény: förike (12555)
tomajiandi Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12556

Vérfrissítés céljából származott tőlem nyúl hozzá egy éve, most megnéztem, nem volt víz a nyulainál. A tőlem kapott anya  a többihez hasonlóan 7-8 csemetét nevel. A szomszédban lakik a barátnőm, rálát a ketreces részre, ő is úgy mesélte, csak fonnyasztott füvet kapnak és semmi vizet. Árnyékos helyen vannak, ez igaz. Miért hülyítene?

Előzmény: Evy9 (12545)
förike Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12555

Szia!

Mi a véleményed a Bolya nyulakról?

Előzmény: Törölt nick (12542)
hddaniel Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12554

szia

szépek a nyulak nekem főleg a  kaliforniai  tetszik de a keverék is jól néz ki .

Rencsa-baba Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12553

Nem haragudtam meg,azért irtam le.Mondom valószinű azért mert bepiszkolják a kaját.Mert főleg a süldőknél fordul elő,ők különösen kifötrik a kaját.Mert esetleg amit felnőtt nyulat kellet vágni annak nem volt baja.Köszönöm.Még majd szerzek kaliforniait,meg vöröset is vagy Világos Német Nagy Ezüstöt...:)

Előzmény: Óriás tenyészt (12552)
Óriás tenyészt Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12552

Szia!

Hát a takarmányal semmi gond, kíváncsi lennék akkor miért coccis a nyuszijaidnaka  mája...(remélem nem bántottalak meg mert nem az volt a célom:) )

És gratula a nyuszikhoz!

A vörös és a Kaliforniai különösen tetszenek :))))

Rencsa-baba Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12551

Itt vannak a nyuszkáim:)Csincsilla

Kaliforniai

Újzélandi-vörös

Keverék,de jól nő!

Picik,törpék és keverékek

Rencsa-baba Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12550

Ezen majd még én is agyalok hogy oldjam meg az edényzetet.A vizzel nincs gond golyos itatóim vannak.:)Az a baj viszont a kaját sokszor kifötrik igy a talajról eszik fel.Azt nem tudom megakadályozni sehogy.:(

Előzmény: Törölt nick (12541)
Rencsa-baba Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12549

Azt mondja hogy:zab,árpa,széna,lucerna,lucerna széna,zöldségek,gyümölcsök,szárazkenyér,víz,ja meg táp időnként gyógyszeres

Előzmény: Óriás tenyészt (12547)
muszkanyusz Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12548

Sziasztok!

Nekem két hónapja van nyuszim. Azonbban régóta olvasgatlak Titetek. Más állatom van és a nyuszimnak "beilleszkedési" problémája volt. Aztán találtam egy oldalt, a törpenyúloldalt. Ahol egy csomó kérdésemre választ kaptam és konkrétan nekem is segített az oldal. Csak azért írom, mert a nyuszim most már boldog, hátha nektek is segíthet. Mi nyuszisok tartsunk össze.

Óriás tenyészt Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12547

sziasztok!

Rencsa-baba:

Mit adsz a nyulaknak enni? Mert lehet nem ártana változtatni az étrenden, ha "10 nyulból 8-nak tuti" coccis a málya...

Ne értsd félre, de ha nekem ilyen gondom lenne a nyulakkal, hát...

Ja és én nem konkrétan úgy értettem ho a kukoricától van, de nekem amelyik nyulam kukoricát kapott(régen még a keverékek) 10-ből 9 biztos máj coccis volt... (lehet csak véletlen volt...

Előzmény: Rencsa-baba (12532)
geva28 Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12546

Nálunk a Trisulmix olyan 1300 ft körül van. Ilyet nem is gondoltam, hogy van aki rendelési díjat számít fel....bár vannak pénzéhes állatorvosok, ezt tudjuk.

Előzmény: Chezulu (12544)
Evy9 Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12545

Annyi ráció van a dologban hogy elvben egyik rágcsálónak sem kellene víz .... elveben.... Egy időben nagyon elterjedt volt az a tévhit hogy a hörcsögök nem isznak. De nefeledjük hogy a természetben és a mesterséges tartásban alapvető különbségek vannak. A mezei nyúl étlapja jóval lédúsabb mint a mesterséges tartásban. Így nekünk kell biztosítani azt a vízmennyiséget amik a kiegyensúlyozott életműködéshez kellenek, ezért itatunk és adunk nekik friss zöldet meg zöldséget.Úgyhogy az az ember vagy kábított téged vagy igen erősen dehidratáltak a nyulai.....

Chezulu Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12544

Kukoricát az anyák nem kapnak, vagy csak keveset, viszont a poros takarmány nálam ésszerű magyarázat lehet arra hogy egyszerre több nyulam is beteg lett beleértve a süldőket is. Volt egy zsák búzám amit  elkezdtem etetni és akkor jelent meg ez a betegség. A süldők is felpuffadtak és 3 anya is. Kivettem a takarmánykeverékből a búzát és Trisulmixet itattam velük. Most helyrejöttek de 4 db süldőnek mint tegnap leírtam furcsa duzzanatok, hólyagocskák vannak a hátsó részein nem tudom mi lehet az. Tegnap megvizsgáltuk, olyan mintha a szőre lenne csomós. Mi lehet az oka??? Mi lehet ez???

Nekem a puffadásra a Trisulmix bevált (nálunk 1900 Ft, rendelési díjjal az állatorvosnál).

Előzmény: Óriás tenyészt (12528)
Chezulu Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12543

Kukoricát az anyák nem kapnak, vagy csak keveset, viszont a poros takarmány nálam ésszerű magyarázat lehet arra hogy egyszerre több nyulam is beteg lett beleértve a süldőket is. Volt egy zsák búzám amit  elkezdtem etetni és akkor jelent meg ez a betegség. A süldők is felpuffadtak és 3 anya is. Kivettem a takarmánykeverékből a búzát és Trisulmixet itattam velük. Most helyrejöttek de 4 db süldőnek mint tegnap leírtam furcsa duzzanatok, hólyagocskák vannak a hátsó részein nem tudom mi lehet az. Tegnap megvizsgáltuk, olyan mintha a szőre lenne csomós. Mi lehet az oka??? Mi lehet ez???

Nekem a puffadásra a Trisulmix bevált (nálunk 1900 Ft, rendelési díjjal az állatorvosnál).

Előzmény: Óriás tenyészt (12528)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12542

Nekem az, hogy ezt így nehezen hiszem el. Ha tényleg nem ad semmi lédús kaját, akkor honnan fakasztanak a nyulak vizet? Főleg egy tejelő anya? Takarmányban nincs, tápban nincs, száraz szénában nincs (vagy csak olyan mennyiségben ami emlitésre nem méltó), fonnyasztott zöld épp a víztartalmából veszít, ígyhát kevés van benne. Utoljára ilyet a bibliában olvastam.

Előzmény: tomajiandi (12535)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12541

Szia!

Én a ketrecre szereltem az etetőtálat fejmagasságba, abból eszik ki, így nem kerül bele ürülék vagy vizelet és nem tapossák bele sem. Itatóm szelepes vagy golyós.. így a leghigiénikusabb.. A szenyezett viz legalább, ha nem jobban melegágya a baciknak, parazitáknak.

Előzmény: Rencsa-baba (12532)
Rencsa-baba Creative Commons License 2011.06.29 0 0 12540

Lehet hogy csak többet esznek..:)

Előzmény: Vasika1984 (12539)
Vasika1984 Creative Commons License 2011.06.28 0 0 12539

Sziasztok!

Van még egy kis problémám. 5db. Südő nyulam már egy ideje egy picit felvan pufadva nem nagyon csak egy picit, de azért látszik. Ezen kivül semmi bajuk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!