Keresés

Részletes keresés

Bettike1 Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8873
Az biztos, hogy nagyon sokat pazarolnak itt, es a takaritononek is jobb terepjaroja van, mint otthon pl. egy jol meno uzletembernek, de szuksege is van ra, mert ezek itt a fel eletuket azzal toltik el, hogy egyik varosbol a masikba furikaznak! Es ha megteheti, miert ne venne egy jo kocsit? ( en is megvennem!)
Előzmény: Monthy (8872)
Monthy Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8872
árulnak ott is egyterűeket, csak nem veszik az amcsik, mert "nehogymár a szomszédnak király terepjárója legyen, nekem meg csak egyszerű egyterű, há mi vagyok én, looser..."
Előzmény: Törölt nick (8867)
Monthy Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8871
Nem baj, úgyse értenéd.
Előzmény: Törölt nick (8868)
pistagazda Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8870
"Mellesleg csak annyit, hogy ha a biciklit 0-nak veszem, a Honda Civic akkor 9, a Ford Expedition 9.3."

Az eszed tokja. Csak a súlya több mind dupla, mire legyártod, legalább kétszer annyi energiát pazarolsz. A fogyasztásra szintúgy. Ha nem zavar, hogy rádizzad a klotti, csak csináld.

Előzmény: Törölt nick (8869)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8869
Biciklizel?

Mellesleg csak annyit, hogy ha a biciklit 0-nak veszem, a Honda Civic akkor 9, a Ford Expedition 9.3.
Levegöszennyezésbölkifolyólag.
Namost akinak ez a 0.3 point számít az Szomaton délután 3-kor a Vidám Park elött...De csak röhögés nélkül.
Igaz, nincs Fordom.

Előzmény: pistagazda (8862)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8868
"Vazzeg..." Odáig jutottam. Nálad. Period.
Előzmény: Monthy (8864)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8867
Azért nem vettek Opelt, mert itt nem árulják. De a terepjárásban igazad van. Kétlem, hogy bárki is erre vette az SUVját.
Előzmény: Monthy (8866)
Monthy Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8866
Miért volt muszály? Miért nem lehetett egy kisebb fogyasztású hatszemélyes egyterűt venni? Pl egy Opel Zafira dízel 8 litert fogyaszt (fele annak mint amit egy suv), kényelmes, hatan férnek el benne, jól variálható. Biztos lehet kapni valami hasonlót in the usa is. Ja és tudtommal a suvok terepjáró képességeit kb annyira gyakran használják ki az amerikaiak, mint ahányszor a nagymamám fallabdázni szokott.
Előzmény: Törölt nick (8863)
pistagazda Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8865
"Ha itt élsz, magad is tudod, hogy a dögnagy autókért igenis fizetnek extra adót a tulajaik"

Nézd meg Európába mi az adó a benzinen. Itt a benzin meg az autó szinte ingyen van. A férjed meg ne imággya azt az izét, annyi más dolog van még amit lehet imádni egy F150 esen kivül. A terepjáró felesleges, már minden le van betonozva, nincs is terep. Aki sokan van, járjon kisbusszal meg tegyen be még egy sor ülést, van olyan autó, amibe lehet.

Előzmény: Törölt nick (8863)
Monthy Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8864
Az ostoba, műveletlen, bunkó, öntelt, önző amerikaiak közül minimum egy ebbe a topicba is jutott. Ragika, végig rólad beszéltem, amikor általánosítottam.

Hallod, ha ennyire a szabadkereskedelem híve vagy, akkor gondolom minden nap belövöd a heroin adagodat, felszippantot a kis utcácskákat. Rendeletekkel téged nem lehet szabályozni. Meg munkaalkalmat is teremt, a sok nepper, és kolumbiai miből élne különben?!
Vazzeg ha valaki azt nem érti meg, hogy saját maga alatt vágja a fát az idióta túlfogyasztással, meg terepjárómániájával, akkor az mit ért vajon meg?!
A baj az, hogy nem csak saját maga alatt vágja, hanem mindenki más alatt is.

Előzmény: Törölt nick (8859)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8863
Ha itt élsz, magad is tudod, hogy a dögnagy autókért igenis fizetnek extra adót a tulajaik. Egyrészt már vásárlásnál, mert általában sokkal drágábbak, mint kisautók, másrészt a benzinnél, mert jóval többet fogyasztanak. Férjem pl. imád kisteherautóval közlekedni. Ford F-15o-je 2xannyit fogyaszt, mint az én Honda Civic-em. Elég különadót fizet tehát. És mit tegyenek a nagycsaládosok, akik nem férnek el egy kisautóban? Szomszédnak 4 kisgyereke van, muszáj volt SUVt vennie.
Előzmény: Törölt nick (8857)
pistagazda Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8862
"A SUV-al kapcsolatban én ezt hívom szabad kreskedelemenek, a kereslet kínálat egyensülya.
Nincs rá lehetöség, hogy "büntssenek" egyeseket. Nem beszélve, hogy munkaalakmakat teremt. Ez a lényeg. Majd ha kitör a Szadamháború és $100 lesz egy barrel olaj akkor magál megváltozik a helyzet. Nem lehet 280 millió embert csak úgy uk-muk-fuk elintézni. Rendeletekkel. Ez it nem müködik."

Ez a szemlélet elavult. Nem csak gazdaság van a világon, hanem környezet is. Ég a segged alatt az erdő. Meg sárga a keleti part a szárazságba. Mo. a nyáron olyan meleg volt, alig birtam kaszáni. Megsütheted a gazdaságodat önmagába ész nékül.

Előzmény: Törölt nick (8859)
pistagazda Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8861
"Nem artana ha nem is plusz ado (bar jo otlet, de lenne penz kifizetni), de valami felvilagosito kampany, vagy legalabb biztonsagos kisauto divat teremtes. Tenyleg rohej, hogy anyuka 8 meteres pickuppal megy a gyerekert az iskolaba, benzin nem szamit. "
Ja. Ezeket kombinálni is lehetne, valahogy úgy mint a cigarettásoknál akik jól meglettek tizedűve. De hogy ez mikor lesz, a nyavaja tudgya. Most vett egy nagyokos amúgy magyar művelt tanútt prof. ismerős is nagy terepjárót magának. Egyedül fog benne zötykölődni a freewayen. Ha ez itt tart, mikor okosodik ki Joe ? Bár erre is van példa, egyre több kis Ford villanymasina van itt. De 8-hengeres Jaguár 100-szor több. Európa előbbre van ebbe.
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8860
Nerégiben olvastam egy gondolatot arról, hogy miként harapódzik el az a mentalitás, hogy a fejlödö országok nem tartoznak felelösségel a maguk szituációjáért. Mindenért az ecsiverek a hibásak.
Mindíg. Mindenért.
Előzmény: Törölt nick (8858)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8859
Én meg azt mondom, hogy ilyen attitude-el nem megy:
"Bush minden hulyesegeert..."

Miért kell mindjárt elöjelet tenni.
Majd mindenki eldönti maga.

A SUV-al kapcsolatban én ezt hívom szabad kreskedelemenek, a kereslet kínálat egyensülya.
Nincs rá lehetöség, hogy "büntssenek" egyeseket. Nem beszélve, hogy munkaalakmakat teremt. Ez a lényeg. Majd ha kitör a Szadamháború és $100 lesz egy barrel olaj akkor magál megváltozik a helyzet. Nem lehet 280 millió embert csak úgy uk-muk-fuk elintézni. Rendeletekkel. Ez it nem müködik.

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8858
Tudod, mennyit szennyez egy égő gumiabroncs?
Mert erről is lehetett volna tárgyalni most Dél-Afrikában.
Szerinted az SUVkra és a texaszi légkondikra kivetett extra adókat melyik arra érdemes népnek kellene átnyújtanunk?
Talán Kelet-Európát, a volt SZU-t,Kairót, Nairobit, Bangkokot vagy Mexikó City-t is az USA szennyezte össze?
Előzmény: Monthy (8848)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8857
Nem artana ha nem is plusz ado (bar jo otlet, de lenne penz kifizetni), de valami felvilagosito kampany, vagy legalabb biztonsagos kisauto divat teremtes. Tenyleg rohej, hogy anyuka 8 meteres pickuppal megy a gyerekert az iskolaba, benzin nem szamit.
Ugyanakkor van itt a kozelben egy cementmuvek. Az utcaja ragyog, por sehol.
Es sorolhatnank pro es kontra sokaig.
En azt mondom mehkaptar, te azt mondod McDonald's. Te azt mondod Bush, en azt mondom Orban Viktor. stb stb. Neked is igazad van, nekem is igazam van, nagyjabol.
Valasszunk okosabb politikusokat, vagy magyarazzuk el a gyerekeinknek, hogyan kornyezetvedjunk es ne haboruzzunk, talan majd ok okosabb politikusakat valasztanak. Egy generacio alatt sokat valtozhat a szemlelet itt is, ott is.
Addig meg van aki itt szeret elni, az orszag minden hibajaval egyutt, van, aki ott. aki itt el, nem felelos Bush minden hulyesegeert, nem kell foggal korommel vedeni. Aki meg ott el, ne egyszerusitse le az eletet jora es gonoszra, feketere vagy feherre, mert a sajat szemet fosztja meg a szinektol es az arnyalatoktol.
Előzmény: Törölt nick (8856)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8856
Az SUV adójavaslattal kapcsolatban:
Csak mellékesen közlöm, hogy Amerika még mindíg nem az az ország, ahol csak úgy a HATÓSÁG "kivetegetheti az adókulcsokat". Bull.
Minden adót valamilyen szinten meg kell szavaztatni.
A gyengébek kedvéért.
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8855
Elöször söpörd tisztára a magad portáját.
A magam részéröl teszek az ilyen fogadatlan prókátotokra. Nem érdekelnek. Csak bosszantanak. Ha ezt akartad nyertél. A voksom viszont sosem lesz a tiéd. Végeztem.
pestiutca12 Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8854
:-)))))
Előzmény: Törölt nick (8852)
pistagazda Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8853
"Meg a tobbi tobb mint 200 millio sikprimitiv kulturalatlan es neveletlen amerikai szamara."

Inkább ahho lenne eszed, hogy ne lopnák el folyton a kaptáraimat. Arra persze nem tudsz mit mondani, csak szidsz másokat.

Előzmény: barbibaba (8851)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8852
Ha vannak még az arabok partnerként kezeléséhez hasonlóan forradalmi ötlteteid, feltétlen ird le őket.
Előzmény: Monthy (8847)
barbibaba Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8851
Kedvesem!

Bush szep 11. kapcsan azt mondta a kongresszus elott hogy azert tamadtak meg oket mert "latjak ezen szabadon megvalasztott parlamentet es gyulolik hogy szabadon lett megvalasztva". pazolc, ragika es arato tibike meg mumu szamara ez a "szent" magyarazat. Meg a tobbi tobb mint 200 millio sikprimitiv kulturalatlan es neveletlen amerikai szamara.

Előzmény: Monthy (8847)
pistagazda Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8850
"Szerintem egy átlagamerikai igenis műveletlen, bunkó és felületes"

Ne izéjjél már ilyen egyszerűen. A műveltség - ami nekem sajnos nincsen - nem olyan egyszerű dolog. Viselkedésbe például, már úgy értem egymással szembe, ezek itten műveltek. Abba a magyar a bunkó. Viszont vehetnének zoknit a dorgójukba, az igaz. Felületesnek meg a munkájukba nem felületesek, aztat nagyon is megycsinájják, jó üket dogoztatnyi (nem ugy mind a magyar, aminél ezek itten jóval termelékenyebbek). Műveletlennek tűnnek, de van amllik igyekezik azér. De most má nem tudom, hogy kihez képest műveletlenek és miér. Ne legyé má ollan egyszerű.

Előzmény: Monthy (8844)
pistagazda Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8849
Öcsém vagy Hugi,

Te nagyon egyszerűen gondolkozol, meg az adókulcsokhoz is jól hozzászoktattak.
De komolyra forditva a szót:

Min magyar paraszt én úgy látom, hogy ezek itten a takarékosságot mint fogalmat alig ismerik. Nem is tudják, mi az. De sok mindenre rá lehetne venni őket, mer amugy rendes, türelmes, udvarias fajta (ugyis lehetne mondanyi, hogy bizonyos tekintetbe jóval műveltebb mind a magyar). De ehhez meg hiányoznak a normális politikusaik, nincs aki kitanitsa üket. Rumsfeld-nincs még zsebkendője se, Bush - f a graggye language artsbul, meg ennek az utóbbinak az a jó, minnél több olaj fogy, arra meg az a dög SUV van kitalálva. Aki előtte vót, az meg X-lábuakkal oral szexelt, bár ez annyira nem környezetszennyező, mind a Rumsfeld, uhogy megvan ezeknek is a bajuk.

Ps.

Nem vagy te rokona a Monthy Pythonéknak, mer azokkal nagyon jóba vagyok

Monthy Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8848
Nem értem, hogy miért nem lehet a suv kategóriára kivetni valami jó kis állati magas adókulcsot.
Texsas - légkondi detto.
Előzmény: pistagazda (8832)
Monthy Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8847
Nem baj, én azért válaszolok.
Nem humornak szántam. Nem pártolom az ilyen akciókat, és sajnálom az áldozatokat. De mindennek megvan a maga oka.
Persze be lehet gubózni, és jajgatni, hogy szemét terroristák, biztos irigyek voltak ránk.
De pont ez a hozzáállás, ez a lesajnáló nézőpont, a túlzott magabiztosság vezetett ide. Ha partnerként kezeli az Usa az arabokat, ha a felzárkózásukat segítette volna, akkor most nem kellene 11-én gyásznapot tartani.
Előzmény: Törölt nick (8836)
Monthy Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8846
Aha. Értem. Tehát szerinted a Kyotoi Egyezmény az a kapualjakban elkövetett környezetszennyezésről szól. Akkor biztos én éltem eddig tévhitben. Én azt hittem, hogy az üvegházhatásért felelős gázok kibocsátása a szerződés sarkalatos pontja.

KYOTO PROTOCOL

Előzmény: Törölt nick (8835)
Monthy Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8845
A hozzászólásom apropóját a johannesburgi konferencia adta meg, az übermensh, az csak indulatból elkövetett ámokfutásom része volt.

Viszont amit az amerikaiak kioto ügyben meg mernek engedni maguknak, az engem igenis indulatossá tesz.
Már minden jelentős ipari termelő ország csatlakozott a kiotoi egyezményhez, amiben bizonyos ütemterv szerint visszafogják a szénhidrogének kibocsátását, Kína, Kanada és Oroszország is aláírta. Egyedül a világ toronymagasan legnagyobb kibácsátója, így ebből a szempontból legkörnyezetszennyezőbb országa nem, az általatok hőn imádott Usa. Az meg ugye le van szarva, hogy emelkedik az átlaghőmérséklet, olvad az Antarktisz, szegényedik a Föld flórája és faunája és ha így megy tovább kereshetünk magunknak egymásik bolygót, amit tönkre tudunk tenni.

Arról ne is beszélve, hogy a megújuló energiaforrások használatát célzó EU javaslatot is visszadobták az amcsik (a konkrét dátumosított célkitűzéseket). Persze, Busch nem fog az olajlobbí érdekeivel szembehelyezkedni.

A Bush kormányban kb annyi felelőségérzeted fedeztem fel, hogy annál egy kétéves gyerekben is több van.

Előzmény: pestiutca12 (8833)
Monthy Creative Commons License 2002.09.05 0 0 8844
Tudod vannak szeteotípiák, miszerint a németek precízek, az olaszok lazák. Az amerikaiaknak vannak jó tulajdonságaik is - pl optimisták, de főleg az üzleti életben tudják kamatoztatni ezen képességeiket. Szerintem egy átlagamerikai igenis műveletlen, bunkó és felületes. Ez persze nem jelenti azt, hogy MINDEN amerikai ilyen.
A között meg, hogy egy nép bunkó illetve miket talált föl, én semmilyen összefüggést nem vélek fölfedezni, világítsd már meg sötét elmém mélységes zugait kérlek.
A hozzászólásim lényegét viszont nem nagyon sikerült megértened, mindegy nem is vártam el tőled.
Előzmény: Törölt nick (8829)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!