kedves J.B.
a Francesco-ban a gombocót "Profiterol"-nak hívják.
én is szeretem, nagyon finom.
egyébként szerintem a Francesco-ban mostanában azért el lehet férni. én akkor voltam ott először, amikor még csak a földszinti rész volt +, abból is csak a baloldali, a bejárat és a boltív, vagy átjáró közötti rész működött és az emberek az utcán álltak a kígyozó sorban a kajáért.
KisBÉ!
2 jó olasz éttermet ismerek, az egyik a Damjanich u-ban, ha még működik, a másik a TE-vel majdnem szemben az Alkotás u. és akármilyen u. sarkán.
Nem igazán vacsorázó hely, mert 8-tól 16-ig van nyitva, de ebédelni igen ajánlom az Árpád hídnál, az Árboc u. sarkán az üvegpanorámás "menzát". Ez tényleg menza lett a sikertelen Wraps-es próbálkozás után, mert a környéken sok a dolgozó ember, de itt gusztusosak az ételek, kulturált a hely. Egy irodaház aljában van.
Okay Italia a Szt. István körúton egész jó, meg a Bormúzeum étterme Szentendrén. Utóbbiban igazi a krokett, igazi a mártás, nem Knorr, meg ilyenek. A kiszolgálás szakmailag helyes és udvarias. Borajánlás az étlapon, de segítenek szívesen, a hely adja magát.
Ajánlom mindenkinek!
A Lucullusban voltam, nagyon kellemes emlék maradt. Sajnos csak ritkán jutok el Debrecenben, ez egész pontosan kétszer sikerült eddig.
Off topic: Ma a Kadinsky utódjában ettünk, az Álketrecben, hát nem egy nagy durranás... A zene borzalmas, a kaja közepes. Árak elég magasan.
Igazság az, hogy az alábbiak vagy azoknak szólnak, akik egyáltalán nem nézik az árakat, vagy azoknak akiket egy jóbarátjuk/ismerősük aki ismét csak nem nézi az árakat meghív ide.
Ma végigettünk a kihívó féllel egy egy háromfogásos ételsort s állít6om, hasonlóban nem soxor volt részem...
Az a szarvasérme párját ritkította, de a libamáj is olyan volt, hogy még hasonlót sem ettem. Pedig ezt-azt készítettem már libamájból és értegetek a dologhoz. A desszertkompozíció dettó lenyűgöző volt. Hozzá Mayer Márton Cabernet sauvignon-merlot cuveéje 1997-es évjáratban. Hát mesés volt. S a marinált padlizsán... Tanitani lehetetne.
Igaz, a számla jatt nélkül 26000...
De hát ez van: a felsőfokú minőséget meg kell fizetni.
Ja s érdemes azt is figyelembe venni, hogy az ember nem jóllakni megy ilyen helyre, nem túlozzák el az adagokat.
Szerintem a profiterolra gondolsz.
Klasszikus olasz desszert, kivül csoki belül vanilia és/vagy fordítva. Tojásdad alakzatok leöntve a mártással. Stimmt?
Érdekes.. Hol ejtettem el valami szakmai vonatkozást?
ja várj, megvan, a bemutatkozás, azt elfelejtettem. Egyébként nem vagyok gyakorló jogász. De fordulni azt lehet :-), hogy mi okosat tudok mondani azt majd meglátjuk.
Topichoz visszatérve:
ma voltam egy kifejezetten kellemes ételbárban. Bródy Sándor utcában van, Szabó család kifőzdéje nevet viseli, igen korrekt árak vannak. Korsó szalon 160, korsó Gold fassl 180. Brassói 370 (elég rendes adag, sólet 200, hozzá tarja,. egész rendes szelet 160 kb, ételek nagyrésze 300-500, palacsinta 55/db) Szóval ezért a pénzért ezen a helyen nagyon ok volt.
Tegnap a Kis hartelben ettem, attól nem voltam oda. Adag kicsi, olcsónak nem is olyan olcsó s a kaja sem kiemelkedő.
Kb. 1 hónapja voltam a Via Luna-ban. Nem vettem észre, amit KisBé jelzett (mármint hogy lepukkant volna). Én szeretem.
Aztán van még a Mészáros utcában a Don Francesco. Szűkek a helyek, nehéz leülni, sokan is vannak, de a kaja, az jó. Általában minden. Nem kiugró, meg szuperlatívusz, meg ilyenek, de szinte bármit rendelhetsz, mindent elég jól el tudnak készíteni (tapasztaltam: végigettem az étlapot). A bejáratnál lévő hűtőben szokott lenni ilyen-olyan desszert. Rendszerint hát nem elfelejtettem a nevét!) olyan fánkféle, ami kivül-belül más-más pudingfélével van töltve. Na az nagyon jó. Van több féle saláta, én a csirkéset szeretem, de a halas sem rossz.
Ha még Érd belefér, akkor mindenképpen ajánlom a Branco Steak House-t. Az egyik legjobb étterem, ahol valaha is voltam. Eszméletlen finoman főznek, hatalmasak az adagok a pincérek nagyon jó fejek, és jól is végzik dolgukat, az áraik normálisak. Mi Fehérvárról is fel szoktunk járni, pedig ott is van pár jó hely...
Az Óbuda étterem tényleg jó hely. Feltételezem, hogy a Csemete utcai komplexumra gondoltál, nincs ugyan semmi extra, különös izgalom, de az Általad említett szempontokból (ár, kiszolgálás, adag) a hely OK.
A Paulay Ede utcában van a Pesti vendéglő, az adagok egész kicsik, de a kaja nem rossz. A töltött libanyak kifejezetten izgalmas. A Bohémtanyában nem voltam mióta felújították. Bár szerintem a pincérgárdát kell(ett) (volna) kicserélni. Pár éve jártam ott s ugyanazt tapasztaltam mint a Jupát arrogánsabb pincéreinél (van köztük kedves is) magy a Tüköryben. Lerítt róluk, hogy útálják csinálni. Márpedig ez az a szakma, ahol a hozzállásnak amennyiben az nem pozitív semmi esetre sem szabad kiülni az ember arcára.
A Zichy Jenő utca végén található vege Mirtuszból mediterrán Octopusz lett. Volt már ott valaki azóta?
Változatlanul és ismét ajánlom Óbuda belső végén, a Kolozsy tér alatt az Óbudai Casino-t (. A konyha kitűnő, az adagok nagyok, a személyzet képzett(!) és udvarias. Mindezt alsó középkategóriás áron Egy vacsi mindennel alkohol nélkül 1200-1300/fő-nél megáll. Ebben azért vagyok biztos, mert nem lehet töbet enni.
A koszt egyébként magyaros és nem interncionális, de ez nem jelent zsír, paprika és borshegyeket.
Kiegészítőnek van biliárd, egyéb játékok - mindez külön szinten (3 szintes hely!)
Kérdőjel törölhető:
Café Kör Sas utca 17. 311-0053
Divathely.
De azér elég jól aggyák magukat.
S olyan roston sült sajtot sehol nem ettem. Kitűnő salátakörettel ráadásul.
S tűrhetőek az árak is.
A Ferenc Józsefet úgy reklámozzák hogy hatalmas steakeket adnak. Ehhez képest lángos-tipusú húst hoztak ki, marha nem is volt. A steak-nek ugye van egy eredeti értelme, de a köznyelvben a steak egyértelműen marhabélszín esetleg hátszín. Ami vastag. Igazi "darab". A tönkrepotyolt vékony sertés pedig csekélyke adagnak bizonyult.
Az aranygaluska sem volt valami eget rengető. Amit korrektül ingyen hoztak ki. Kiszolgálással egyébként sem volt ott gond.
Cascade Étterem Szarvas Gábor út 8/D. 275-2115
Egyébként bárminek utána lehet nézni az eszem-iszom honlapján. Van címe is, most lusta vagyok előkeresni. Ha van rá igény majd megteszem.
Szilveszterkor fene tudja hova érdemes menni...
A jobb helyeknek extra ajánlataik vannak azt kell egybevetni. Elég nagy a szórás ár szempontból. Főleg felfelé. Mindenki annyit kér, amennyit nem szégyell.
Érdekes..
A TESZT magazint komoly cégnek tartom (tartottam?).
A Régi Sipos egy legfeljebb jó közepes hely. Legfeljebb. Jelszó: csak semmi extra. Sem a kiszolgálásban, sem a minőségben, sem a tálalásban, semmiben. Leülsz eszel fizetsz, nem is keveset. Majd vállat vonsz. Ilyen hely 12 egy tucat.
Akkor már inkább a Marxim vagy a Jupát.
A Jókai u és a Podmaniczki sarkán nyílt egy új görög. Volt már ott valaki? S a Pireuszban? Még mindig nem sikerült oda eljutnom :(((.
A Gundelbe ne menjetek.
Nemcsak a Hepatitis miatt.
Én voltam.
Drága, tele sznob állattal, kicsi adag ,udvariatlan pincérek.
1db értsd szó gundelpalacsinta szerint 1030 FT.
Fácánjava leves = 2 dl meleg visz egy két szmötyivel = 850 FT
csak összejött, sas u. 17. ott laktam egy évig, az étterem mellett, csak már nem emlékeztem a nevére, pedig......
nos, miért jó, probáld ki, hangulatos színek, borok a legjobb magyar borászoktól, a kaják is nagyon jók, ha mész foglalj asztalt, még hétköznap sem lehet csak ugy "tutira" beesni
A Baross u. Körút sarkán a Stex-ben is akkora szelet húsokat adnak, hogy még. Csak a társaság szokott olyan lenni hátul, hogy a wc-ig alig merek elmenni.
más, tegnap foci után a "Kováts"-sal beültünk a Ferencz József sörözőbe, kb 30 dekás pulykamellett hoztak ki, tedd össze a két tenyeredet, na ennél is nagyobb volt, kb 8 mm vastag, a pestiest-ben az vagyon irva: ha megeszed az egészet, jár a desszert is, nos megettük....meg a fagyit is......