Minden erőfeszítésünk ellenére sajnos nem minden esetben tudjuk megakadályozni, hogy a Fórum felületét morálisan és szakmailag kifogásolható személyek is használják. Ezért kérünk titeket, egészségügyi kérdésekben is mérlegeljétek kinek hisztek és kiben bíztok. A nickek mögött álló természetes és jogi személyek személyazonosságát, illetve szavahihetőségét nem áll módunkban ellenőrizni. A felhasználók által megnevezett, ajánlott nickek (ajánlott cég, személy) és az ajánlást tevő nickek mögött nem kizárt hogy ugyanazok a személyek találhatók. Hasonlóképpen legyetek kellően gyanakvók a javasolt kezelésekkel szemben is, a hangzatos címek és a nagy összegekbe kerülő kezelések nem garantálják a gyógyulást.
Abbahagytam, mert az ugyeleten kotottem ki, ahol szteroiddal hoztak helyre, h ne fulladjak meg! Bedagadt mindenem tole es azota is ezzel kuzdom! A csalankiutesek mindentol jonnek, odemasodom, lazam van kethetente, szedules, nyirokgyomo gyulladas, bizsergesek, szemfajdalom, feher foltok, stb. Viszont elmentem egy kinai akupunkturas orvoshoz es enyhulnek a tuneteim, kaptam tole gyogynovenyes cuccokat, es elkezdtem nystatinet szedni gombara, illetve egy belso parazita irto es beltisztito kurat, plusz magnezium citrat port es aszkorbinsavat szedek!
Nalam, 40fokos laz, izuletigyulladas, ergyulladas, szem, szaj, vegtagok feldsgadasa, csalankiutes jott elo a minocyclinetol. esetleg probalj infraszaunaba menni, vagy akupunkturara. Nekem ezek bevaltak! Csak nem mindegy kihez mesz!
szia, nálam is régi krónikus lyme-ot állapított meg a doktornő - vándorló fájdalom is volt persze, meg minden - egy kullancscsípés és folt után, körbe erősen pozitív leletekkel mentem hozzá 2012-ben. Kezdtem az sztk három hét 200mg doxyval aztán dr. Esztónál folytattam. Egy éven keresztül. A sok-sok fájdalom és herx mellett én is végig aktív voltam. Most nem találom a jegyzeteim de az utolsó előtti Tetracyklin kúra már teljesen jó volt. Azt hittem ez mindig így lesz. Utána jött a Minocyclin - most arra nem emlékszem, hogy azibiottal vagy anélkül.... de kegyetlen volt. KEGYETLEN.
Mostani fejemmel nem vágnék bele... de ha már benne vagyok másként csinálnám, mint akkor. Annál is inkább másként csinálnám, mert utána nálam elég félelmetes leépülés következett, amiről a doktornő azt mondta, hogy ez nem a lyme miatt van,(naná) a helyi neurológus főnéni pedig ahelyett, hogy az izomvesztéssel és a teljes testemre kiterjedő izomfájdalommal - nem olyan mint az izomláz, inkább azt mondanám, hogy fáj a húsom, de valójában a bőr alatti kötőszövet mindenütt kb. egy-másfél centi mélységben egyértelműen az idegek - szóval a neurológus azzal volt elfoglalva, hogy megmagyarázza nekem, hogy neuroborreliózis nincs is, sőt én is csak képzelem, hgy lymekóros vagyok. Mondtam, hogy egyáltalán nem érdekel, hogy mit gondol a lyme-ról, az érdekel, hogy mit gondol a mostani tüneteimről... de finoman célzott rá, hogy azt gondolja, amit a lyme-ról: hogy csak képzelem. A Minocyclint még hírből sem ismerte. Legalábbis úgy tett. Igaz előtte tíz perccel meg úgy tett, mint aki nem látja a számítógépén a pozitív leleteimet...
EGy szó mint száz. Én most úgy csinálnám a minoval, hogy nem erőltetném a sportot. Rövid, nagyon szelíd kis sétákat tennék csak. Sokat relaxálnék és pihennék. És ami a legfontosabb!!!! Divatos szóval: MÉregtelenítenék, és ami ennél is fontosabb fájdalomcsillapítanék. Az a fajta mérgezés és fájdalom ami a minoval jár nagyon megterheli a szervezetet. Ezt nem szabadna hagyni. Akkor sem, ha az ember erősnek tűnik. Neked is ezt tanácsolom. KOnzultálj a doktornővel is esetleg a fájdalomcsillapításról. Kipróbálnám a Cowdenből a BURBURT esetleg a Parsley-val és Pinellával kombinálva, de lehet h elég csak a Burbur. Ha ezek nem hatnak, akkor tovább keresni valami mást.
Biztonsági okból kaptam a doktornőtől egy harmadik kúrát. 10 napja szedem a mynocyclin+azibiot-ot és 5 napja rettenetes rosszul vagyok. Én elég jól bírom a fájdalmat,de ez most nálam is határ eset.Még 50 nap van hátra,nem hiszem,hogy ezt így ki lehet bírni... Volt valakinek ilyen problémája ezekkel a gyógyszerekkel?
Sziasztok, uj vagyok a forumon, es felmerult bennem a gyanu, h lehet lyme-koros vagyok. Ha igen, akkor valoszinu regota, ami meg nem lett diagnosztizalva.
2 eve kezdodott egy total miszterium betegseg, vandorlo fajdalom a vegtagjaimban.
2 eve egyik reggel ugy ebredtem, h a jobb karom "le volt benulva" a fajdalom miatt, nem birtam a testemtol eltavolitani, igy a pizsomamat sem levenni. Konyoktol lefele tudtam mozgatni a karomat, kezemet, igy gepelni is tudtam. Jegeltem fagyasztott borsoval, fajdalomcsillapito, es 2 nap utan nyomtalanul eltunt. Hihetetlen boldog voltam es megmaradt ez egy misztikus betegsegnek..... aztan ez visszajott 3-szor, joval kisebb mertekben, vagyis nem fajt annyira csak kozepesen. Ma reggel megint, es most nagyon faj, de azert nem annyira mint a legelso alkalommal, amikor rendesen le volt benulva, most azert nagyon nehezen tudom mozgatni, a masik kezemmel segitve. Ez idoszak alatt volt egyszer amikor mindket terdem annyira fajt, h alig birtam menni, voltam vele orvosnal aki azt mondta szedjek fajdalomcsillapitot es ha egy het mulva is faj, akkor menjek vissza. 2 nap mulva nyomtalanul eltunt. De aztan ujbol visszater rovidebb-hosszabb idotartamokra, de nem olyan nagy fajdalommal.
A kezfejem is faj mar lassan feleve. Kezzel irni alig tudok. De azert tudok es mindent meg tudok csinalni kiveve 1-2 mozdulatsort, pl csoki tabla -torest.
A talpam egy eve faj, kulonbozo intenzitassal, szinten egy reggel ugy ebredtem h faj a talpam.... akkor 3-4 napig fajt aztan elmult, de utana volt ugy is h 3 hetig egyfolytaban. Ez nem volt hatalmas fajdalom, mindent tudtam csinalni, csak fajt minden lepesnel. De ha elmentem egy oras setara, a vegere enyhult a fajdalom.
Es egyszer a jobb alsokarom is fajt, ez kivetelesen nem ebredeskor, hanem felulten egy vonatra, es nem volt nalam semmi, igy mozdulatlanul ultem 45 percet, es mire leszalltam fajt a kezem, es par ora mulva annyira h nem tudtam fogni a villat, balkezzel kellet ennem. Ez is 2 nap alatt meggyogyult magatol. Ja, es egyszer a derekam, hetret gornyedtem 2 napig, ez most karacsonykor volt. Nem birtam kiegyenesedni. Aztan elmult. De egyre surubben ternek vissza, kisebb nagyobb intezitassal. Eletem folyaman sok kullancs volt bennem, piros foltra nem emlekszem. Reuma oldalrol tevedtem ide, mert mar nagyon idegesit a dolog, kell lennie vmi okanak. Koszveny vizsgalaton mar voltam es nem vagyok az. Ti lehetsegesnek tartjatok a fenti tunetek alapjan h Lyme-koros vagyok? Elore is koszi a valaszokat. Edit
az ilads.org (lyme-ra specializalt dokik) szerint a western blot is megbizhatatlan, vagyis nem tudjak megmagyarazni, mikor pozitiv az igg es mikor az igm. Nalam ez bejon, a dokim mindig csekkolja. Miota hozza jarok, legalabb 10 kulonbozo laborban csinaltattunk, reszben kivancsisag miatt. (Ha mar ugyis vert veszunk alapon.) Egyszer az igg van meg, utana az igm, aztan mindketto, aztan egyik sem. :)
szia, épp ma beszélgettem erről egy barátnőmmel, hogy nagyon régen-20 és 18 évvel ezelőtt- többször is kaptam 3 hét doxy-t más bajomra, viszont nem szedtem mellé probiotikumot. - nem tudom, hogy akkor egyáltalán volt-e forgalomban valami probiotikum, de még a joghurtról is kijelentették, hogy majd csak a kúra befejeztével egyek....
és hát mind a kétszer iszonyú kínokat éltem át a májammal, ami végül hihetetlen mértékű epegörcsökbe és hányásba torkollott. - egyszer az ügyelet előtt vesztettem el az eszméletemet, sosem fogom elfelejteni -
Most viszont egy évig szedtem ennél sokkal nagyobb adag doxy-t is, tetra- és minocyklint hogy a többit már ne is említsem... de végig szedtem mellé dupla adagban a legjobb minőségű probiotikumokat, az olcsóbbakkal váltogatva... de végig probiotikumot... és hát le kell kopogjam, gyomrom májam, végig jól volt, és azóta... immár fél éve is jól van.
Azon tanakodtunk a barátnőmmel, hogy a probiotikumok számítanak ennyit tényleg, vagy most egyszerűen csak jól bírtam és kész.
Nálad ez hogy alakult, te szedtél probiotikumokat??
Nekem is mindenki ajánlotta a máriatövist, vettem is, de most a cowdennel még nem kevertem:) majd utána
Nem rég voltam lyme szűrésen. A Western Blot-ot csináltattam. 10 ezer volt a teszt, de nem nyugtatott meg teljesen.
Mert az egyik értéknél van szám (4-es), de arra is azt írták negatív, véleménynek meg azt, hogy kezelés befolyásolhatja az eredményt. Nos én jó ideig antibiotikumos kezelés alatt álltam. Akkor csalt a tesztem?? De én úgy tudtam, hogy az antibiotikum nem befolyásolhatja az eredményt, de akkor miért 4-es az egyik érték?
Borrelia IgG / recomLine (Mikrogen): Érték: 4 ; Minősítés: negatív. Vélemény: Borellia ellenes IgG és IgM negativitás miatt a fertőződés szerológiailag nem igazolható. Ha a klinikai tünetek friss Lyme borreliosisra utalnak, 2-3 hónap múlva ismételt vizsgálat javasolt, mivel egy primer infectió esetén 6-8 hét is eltelhet az antitestek megjelenéséig. Ha kezelés történt, az befolyásolhatja a szerológiai eredményt.
Szia! Bár nálam az antibiotikumtól nem lett semmi baja a májamnak. De 2 éve amikor félrekezeltek epilepszia gyógyszerrel akkor a tegretoltol az egekbe ment a ggt és másik májértékem is.És a máriatövis magolajat szedtem 1 hónapig és szinte teljesen rendbehozta. Szóval bátran ajánlom.Jobbulást
a rengeteg antibiotikumtol kikeszult a majam annyira hogy meg a fogaim is besargultak, erre adtak a mariatovist... azt olvastam, hogy nagy dozisban meg a gyilkos galoca merget is kepes lebontai es hogy regeneralja a majat.
jaj, hol volt ez a facebookon, hagy lájkoljam gyorsan!!! :)))
köszi, hogy leírtad
ez a d3 vitaminos kérdés is érdekes
az a baj ezzel is, meg a mangánnal is, hogy ha pótolod, akkor a borreliádat is eteted vele, de közben meg iszonyúan hiányzik a szervezetből.
más
megnéztem a Mielőtt meghaltam /Dallas buyers club/ című filmet. Igaz, h nem lyme... de nekem az egész aids történet ugyanaz pepitában. Először nagy csend, majd üssünk két legyet egy csapásra, fogjuk rá a homokosokra és amikor már komoly járvány van, még akkor kapadoznak az illetékesek.
MI befolyásol egy államot abban, hogy mi az a protokoll, amit legalizál...
és végül, a mai helyzet????
az is siralom. Mert hát én igazán nem szeretem az összeesküvés elméleteket... annál is inkább, mert sokan, nagyon sokan teljes szívvel, hittel, és szaktudásuk legjavát adva nyomják a mainstreemet.
de
hogy is van az, hogy volt két-három év, amikor még a csapból is az folyt, hogy hogyan védekezzünk az aids ellen, viszont mióta megvan a hiv gyógyszere azóta nem folynak megelőző kampányok. Ugyanez a helyzet a többi nemi úton terjedő betegséggel is.
Biztos hogy elég, ha a gyerek egyszer egy védőnénitől lát egészséges életvitel órán egy banánra húzott kottont? Ettől majd egész életében eszébe jut, hogy jobb ha ezt használja, mint a hiv gyógyszert???
na jó elnézést az off-ért.
de az is eszembe szokott jutni, hogy mi itt hátradőlünk, hogy csak a kullancs terjeszti
miközben egy náthát is el lehet kapni szexuális úton
valahogy nem életszerű, hogy ezt nem.. és amilyen olcsó és megbízható tesztjeink vannak a borreliára... hát ki fogja azt bebizonyítani, hogy jah... ez sem így van, mégiscsak terjed az így is úgy is.
John, D vitaminból vannak ilyen bőrre kenhető kencék is. Esetleg próbáld ki, hátha attól nem leszel rosszul (már, ha a rosszullétet nem a Herx okozza, hanem a pirula valamely összetevője).
Én már régóta a d3 krémet használom. Egy pumpa kb. 4000UI-nak felel meg (ha jól emlékszem).
Kár hogy ezek nagy többségében van mangán is, ezért is hagytam abba a multik szedését, B-komplexet leszámítva. Valahol olvastam, hogy a C vitamin se tesz jót. D-vitamint én is szoktam szedni pár naponta, de érdekes hogy rá pár órával hogy beveszem mindig sz@rabbul leszek, aztán másnapra elmúlik. Lehet vmi enyhe herx lenne?
Eszembe szokott jutni egy régi film amikor egy fickót valahogy lekicsinyítenek egy tengeralattjáró-szerű gépben és beinjekciózzák egy másik pasasba de már nem emlékszem a címére. Valaki megírhatná mert bosszant h nem jut eszembe:) Na mindegy szóval jó lenne ha meg lehetne nézni a dögöket hol vannak és mit művelnek...
Ezért eszek 4500-5000 NE D3 naponta! Még ez is drágább itthon, mint UK-ban. Ezért rendeltem most onnan! Durva!
Épp most hallgattam meg, hogy még a SOD(mangán/vas függő) gén hiba is bejátszik a buliba(Oxidative stress/upregulation), mert ez a dög nem vasat hanem mangánt kajál!
A belinkelt anyag igen érdekes!
Pl. Sterling Hill több Kén alapú kaját tolerál az EU-ban, mint USA-ban! GMO mentesség rulz!
Egyre többet hallgatok/olvasok egyre többet tudok!
Hamarosan megjön a molibdén(ezt nem biztos, hogy kell), Sunflower Lecitin is, akkor azt is szedem majd!
Most kezdetem el súlyzózni 2.5 deci vízzel reggelente!
4 éve ilyen még nem volt, hogy reggelente megtudjam volna csinálni és melózzak is utána!
Bocsi, angolul van. Egy doki irta a facebookon. A lyme betegek 95-98%-anak (a sajat betegeirol beszel) MTHFR genmutacioja van.
posted by Carol Savage
MTHFR AND CHRONIC LYME…Is there a connection?
Yes...I believe there is a connection.
PICTURE: Borrelia burgdorferi down-regulates the VDR by 50 fold
I have been treating patients for chronic Lyme and co-infections since about 2008. I also have Lyme and Babesiosis. I found out that I had the Methyltetrahydrofolate Reductase [MTHFR] C677T/A1298C alleles around 2010. Then I started to check my patients with elevated Homocysteine levels and slightly enlarged red blood cells for MTHFR gene mutations. I started to notice a correlation with my Lyme patients. Nearly 95-98% of my Lyme patients had the MTHFR mutation[s].
I believe that the MTHFR mutations mess up the immune system and this may be a contributing factor as to why some people are more at risk for being symptomatic for Chronic Lyme. It may very well be that many more people harbor Lyme in their body but are not symptomatic because they have good immune function, whereas those with MTHFR are at greater risk for being symptomatic due to their faulty immune function.
Just having Lyme also reduces the effectiveness of the Vitamin D Receptor [VDR] and that alone may certainly weaken immune response since so many of the genes that code for immune functions are initiated by the VDR.
Arra gondolj ,hogy hány százaléka lehet a lakosságnak lyme-os ( akiknél még nincs felismerve) és hányan isznak alkoholt. Az biztos, hogy nem használ a betegségnek, de komoly bajt sem okozhat.
Izomfeszules inkabb a combizomban volt. A terdem olyanokat csinalt, mintha hirtelen beleszurtak volna egy kest, ossze is estem tobbszor. Varatlan es kiszamithatlan. Ugy evente 3-4 alkalommal.
A Zhang protokoll HH-ja jo volt ra, a dokim szerint ez nem lyme, hanem anaplasma. (Azt hiszem, rickettsia a fedoneve otthon) Lattam egy tanulmanyt, amiben irjak, a roman es a svajci kullancsok 80%-ban ezt hordozzak, mar nem is borreliat. Van egy teljesen megbizhatatlan teszt ra.
Amelyik jo teszt, az del afrikaban elerheto, europaban 1930 ota nem hasznaljak, mert bejott az "uj", ami nem mutatja ki. :) Valami 70 euro a teszt, de persze ki kell jutattni a laborba. Egy olasz doktorno mondta nekem, hogy a kislanyanak is rickettsiozisa van es nem borreliaja (azonosak a tunetek, csak utobbi eseteben nagyobb az izomfajdalom), harom kor intravenas rochepint adott neki, most ugy hallom, jobban van a gyerek. (11 eves)