Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Béla Red Creative Commons License 2018.10.15 0 0 2322

Helló!

Sajnos nem egyszerű az itthoni folyamat, ha EU-n kívüli országból hoztad. Ahol beléptetted az EU-ba ott kellene a nevedre íratni aztán hozhatod honosítani. Persze itthon is beléptethetted volna, csak a mo-i adók magasabbak, így nyilván jobban jártál, viszont most meg mehetsz vissza névre írni ... bonyolult ez, nem vitás.

Előzmény: Vezérlő egység (2321)
Vezérlő egység Creative Commons License 2018.10.11 0 0 2321

Szervusztok!

Behozattam az Arab Emirátusokból egy autót, kifizettem a szállítás, vám és ÁFA díját a németeknek, majd hazahozattam trélerrel.

Most forgalomba hozatnám, erre azt mondják ki kell vinnem Németországba vagy Ausztriába és ott forgalomba hoznom...

Miért?

Kérek tippet, ötletet olcsóbb megoldáshoz! Ha van...

Előre is köszönöm a segítséget!

06-31-789-9785

Homely Creative Commons License 2018.10.10 0 0 2320

Finnorszából autóbehozatalra tud valaki vállalkozót, segítőt?

Trish01 Creative Commons License 2018.10.10 0 0 2319

Hello!

Svédországból behozott autókkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata, infója? Megéri? 
Köszönöm

ghirsch77 Creative Commons License 2018.10.08 0 0 2318

Sziasztok!

Egy gyors kérdés:

Adott egy német rendszámos autó, ami már itt van Mo.-n, a tulaja jött vele haza. Ezt venném meg, viszont a tulaj már nem megfy vissza kijelenteni. A hivatalok a honosítás során egymás közt elintézik a kijelentést?

Az önkormányzattól ezt a választ kaptam, hogy az ügyintézés hoszabb lehet 1-2 héttel, de hivatalból intézik a kijelentést.  Igaz lehet?

Köszönöm a válaszokat!

Homely Creative Commons License 2018.09.14 0 0 2317

Köszönöm a pontos választ.

Amennyiben javítani kell valamit az autón, akkor az adás-vételi dátumtól mennyi időn belül kell elvégezni, hogy a műszaki vizsgán megfeleljen?

Előzmény: akos51 (2316)
akos51 Creative Commons License 2018.09.08 0 1 2316

A honosítás a forgalomba helyezés egy speciális esete, amikor az érvényes műszaki vizsgát átvezetik, és nem kell műszakiztatni az autót. Ehhez kell a kinti utolsó vizsgapapír. Ha ez nincs meg, vagy nincs érvényes kinti műszaki, akkor a forgalombahelyezéshez le kell vizsgáztatni az autót itthon. Ennyi a különbség.

Előzmény: Homely (2315)
Homely Creative Commons License 2018.09.08 0 0 2315

Nekem ezzel van gondom:

"A legjelentősebb változást az jelenti, hogy május 20-tól kezdve a jármű-honosítási eljárásban résztvevő autóhoz csatolni kell a származási ország közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi ellenőrzési rendszernek való megfelelőséget, azaz érvényes külföldi vizsgával kell rendelkeznie az autóknak. Ezzel megszűnik az a lehetőség, hogy a külföldön olcsón megvásárolt, hibás vagy sérült autót itthon javítják meg olcsóbb rezsi-óradíjjal, majd levizsgáztatják és forgalomba helyezik azt (hacsak nem viszik ki újra a származási országba levizsgáztatni…)."

Máshol azért nem postosan ezt írják:

https://www.alapjarat.hu/hasznos-infok/egy-ujabb-papir-kell-a-hasznalt-auto-behozatalahoz/

"Május 20-ától azonban a dolog kicsit tovább bonyolódik, ugyanis forgalomba helyezéskor be kell mutatni a behozott autó műszaki bizonyítványát is, ami tulajdonképpen a legutolsó műszaki vizsgáról szóló hivatalos papír. Ezt az adatlapot eddig is minden esetben elkészítették, de általában nem kérték el a magyar hatóságok, az olaszországi importnál például elegendő volt a műszaki vizsga megtörténtét igazoló pecsét.

Amennyiben a műszaki vizsga adatlapja hiányzik, akkor május 20. után sincs persze minden veszve, ám ebben az esetben egyedi forgalomba helyezést kell kérni, ami drágább és időigényesebb is. Ezért szerencsés megszerezni a műszaki bizonyítványt, mégpedig onnan, ahol az autót vásárolod."

Lejárt műszakis autónál ezért kérdés, hogy nem 1 tonna vasat vettem, amit itthon nem használhatok közlekedésre! ??

piadone Creative Commons License 2018.09.07 0 0 2314

Tudomásom szerint nyugodtan megveheted, csak az új (német) szabály szerint nem közlekedhet, csak tréleren lehet szállítani!

Előzmény: Homely (2313)
Homely Creative Commons License 2018.09.07 0 0 2313

Kérdezni szeretném, hogy lejárt műszaki engedélyű külföldi gépkocsit meg szabad-e vásárolni? Úgy tudom, hogy 2018. május után a honosításhoz kérik az érvényességet igazoló papírt. Ha ilyet már nem akar adni az eladó, akkor mi a teendő?

Mi van azokkal a HaHu-s hírdetésekkel, amik lejárt külföldi okmányokkal hírdetnek autót? Ott szintén nem kapna a vevő ilyen igazolást.

csanaszb Creative Commons License 2018.08.31 0 0 2312

Szia Tom,

Sikerült Franciából behozni az autót?

Én is ott nézegetek, érdekelne a bürokrácia.

Köszi, Üdv:

Csanaszb

Előzmény: BekeiT (2282)
JAMIE222 Creative Commons License 2018.08.19 0 0 2311

gugli-->regadókalkulátor, átíráskalkulátor, hasonlók.

Előzmény: Homely (2310)
Homely Creative Commons License 2018.08.17 0 0 2310

Megtudná-e mondani valaki, hogy személygépkocsi motorjának térfogata (..nem a lóerő) milyen díjak számításánál kerül figyelembe vételre.

Pl. hogy 2000 cm3 alatti, vagy 3500 cm3-es motornál milyen költségek vannak a külföldről történő megvásárlás alkalmával, illetve a későbbiekben mikor valamilyen díjat kell fizetni?

Nem a műszaki dolgokra gondolok, hogy több olaj, benzin, vagy gyertya kell, hanem adó vagy biztosítás irányában.

Köszi

JAMIE222 Creative Commons License 2018.08.16 0 0 2309

Olaszautos topicokban erdeklödjel szerintem.

Előzmény: glbtech (2308)
glbtech Creative Commons License 2018.08.15 0 0 2308

Sziasztok ! Olyan embert keresek, aki Olaszországból vállal autóbehozatalt, teljes ügyintézéssel együtt. Nem én választanám ki az autót, hanem definiálnánk, hogy mit keresek, ő megkeresi, és behozza. Volt cikk ilyen emberről a TotalCar-on, de nem találok hozzá elérhetőséget.

usersss Creative Commons License 2018.08.08 0 0 2307

Üdv Mindenkinek!

Svédországi autóbehozatallal kapcsolatban van tapasztalata valakinek?

Köszönöm

frauzini Creative Commons License 2018.07.31 0 0 2306

Németországba szeretnék kiutazni autóbehozatal céljából? Van itt esetleg olyan társaság aki rendszeresen jár ki, esetleg akihez lehetne csatlakozni?

Vagy olyan aki ebben tudna nekem segíteni esetleg? 

köszi

Toxic11 Creative Commons License 2018.07.30 0 0 2305

Nincs nyilvànos adatbàzis. A kilométer annyi, amennyi a hirdetésben szerepel. Az eladonak eladàskor kötelezö àtadnia a futàsteljesitmény igazolàst, amit az eladàsi müszakin bocsàtanak ki (CarPass a neve).

A felszereltség meg le van irva a hirdetésekben, vagy làthato a fényképeken.

Előzmény: mcs10 (2304)
mcs10 Creative Commons License 2018.07.30 0 0 2304

Adatokat szeretnék, főleg a KM állás érdekelne, másodsorban az auto felszereltsége.

Előzmény: Toxic11 (2302)
pyf Creative Commons License 2018.07.28 0 0 2303

Sziasztok

Tudom, hogy csak érintőlegesen kapcsolódik a topic témájához, de egy próbát megér.
Szóval keresek valakit, aki a jövő hét végén (aug. 4, de inkább 5), esetleg hétfőn hajnalban üres trélerrel megy Németországba autóér . Tudnék egy autót a platóra, így mindjárt nem lenne bukó a kiutazás.

Budapest-Nürnberg az útvonal, és csak oda.

Minden tippet, megkeresést szívesen fogadok az ib2002 kukac freemail stb címen.
Előre is köszönöm

Toxic11 Creative Commons License 2018.07.28 0 0 2302

Mire gondolsz?

Előzmény: mcs10 (2301)
mcs10 Creative Commons License 2018.07.27 0 0 2301

Sziasztok

belga gépjármű adatokat honnan tudok lekérdezni?

autodna nem játszik

sectorzotya Creative Commons License 2018.07.26 0 0 2300

Nekem már az is elegendő lenne ha valamelyiket újra gyártanák, mivel származás ellenőrzéssel megoldható, de ahhoz kell valamelyik

sectorzotya Creative Commons License 2018.07.26 0 0 2299

Sziasztok!

Vettem online licitről /A1/ nagy webes honlapról egy autót, haza hozattam az autót. Papírjait megkaptam gyors postával... amit azóta nem találok sehol. Magyarul elvesztettem... Német autóról van szó, van érvényes műszakija is 2019/10-ig. Elég sok autóval volt már dolgom, de így még nem jártam. Ebben kérném segítségeteket vagy olyan valakit aki elintézi helyettem odakint. Egy darab fényképem van a kis briefről, van elektronikus számlám, másom nincs. Az eladó / licit cég/ nem igazán foglalkozik ezzel, oldjam meg (kösz!)... Magyar cégem vette meg az autót, rendes cég, nem áfázós/eldobós!

JAMIE222 Creative Commons License 2018.07.20 0 0 2298

Alapvetően jól írtad.

Az adásvételit nem kell hitelesíteni, letöltöd, kinyomtatod, használod.Németeknél nem P rendszámot, hanem exportrendszámot veszel.Ha 6 hónapnál hosszabb műszakija van a gépnek, akkor csak honosítás lesz, olcsóbb, egyszerűbb átvizsgálással.

Mindent tudsz magadnak intézni gond nélkül, az NKH megtekintés időpontja lehet kérdéses, itt segíthet valaki nepper ismerős, hogy ne hetek múlva legyen időpontod.Nyilván ha rá tudod bízni valaki ebben járatosra azn egész sztorit, akkor gördülékenyebben, gyorsabban zajlik.

Előzmény: Baaalint (2296)
bil123 Creative Commons License 2018.07.20 0 0 2297

Szia!

Sajnos - feltételezem - itt senki nem fog Neked ilyen hosszan válaszolni, mert ez bár egy egyszerűnek tűnő dolog, tele van sok apró buktatóval és sok idő lenne leírni az egész procedúrát. Én annyit tanácsolnék Neked, hogy legalább a magyarországi ügyintézése bízzál meg valakit, aki már csinált ilyet, mert azzal sok kellemetlenséget el tudsz kerülni.

Üdv

Előzmény: Baaalint (2296)
Baaalint Creative Commons License 2018.07.20 0 0 2296

Sziasztok! 

Információra/segítségre lenne szükségem. 25.-én megyünk németekhez személyes barátoktól autót átvenni illetve hazahozni. Avval tisztában vagyok, hogy kétnyelvű adásvételi kell (ezt hol lehet hitelesíteni?), illetve hogy P rendszámmal vezethető haza, amit ott igényelünk. Az autón érvényes két év műszaki van, ami esetében tudtommal nem kell itthon újat csináltatni, de nem tudom hogy megy ez pontosan. 
Milyen sorrendben és mit kell elintézzek miután hazajöttünk a kocsival? Úgy informálódtam, hogy első állomás a Nemzetközi Közlekedési Hatóság kell legyen, ahol műszaki adatlapot intézhetek, majd a regisztrációs adót befizethetem az Adó és vámhivatalnál. Majd az összes papírommal, szerződéssel, regisztrációs adó kifizetésének igazolásával mehetek a kormányhivatalba rendezni a magyar táblát, forgalmi engedélyt és matricát illetve törzskönyvet. A műszaki, ha van érvényes német, akkor hogy megy? Nagyon hálás lennék, ha valaki leírná a folyamatokat és sorrendeket, illetve kijavítana ha valamit nem mondtam vagy rosszul mondtam, előre is köszönöm!

Üdv! 

roby3999 Creative Commons License 2018.07.20 0 0 2295

Esetleg társat keresek ehhez aki hasonlóban gondolkozik.

roby3999 Creative Commons License 2018.07.20 0 0 2294

Sziasztok!Hamburgból szeretnék behozni egy autót kereskedésből munkaeszköznek.Tudna valaki segíteni,hogy hogyan lehetne ezt megoldani?Sajnos nem beszélek németül..Előre is köszönöm!

ultrassss Creative Commons License 2018.07.09 0 0 2293

Sziasztok,

Ausztriából törénő autóbehozatal menetéről tud valaki felvilágosítást adni? Ugyanúg zajlik, mint Németországból? Köszönöm előre is.

Üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!