Keresés

Részletes keresés

A kuratórium elnöke Creative Commons License 2000.03.22 0 0 314
Kedves Emberek!

A kispál lemezekről: az egy dolog, hogy te utálod, de az ilyen "akinek van egy kis esze az ugyanigy tesz" stilusú szövegekkel legfeljebb magadból csinálsz hülyét. Elismerem, hogy a felületes hallgató számára esetleg egy kispál lemez idegesitő nyávogásnak tünhet, de aki egy kicsit is veszi az adást, az rájön, hogy Lovasi "elborult" szövegei sokkal inkább a mának szólnak, sokkal inkább a valóságot tükrözik, mint az amikor Ákoska az égből szórja az igét.
A különbség csak annyi, hogy az egyik faszi saját magát adja, a másik pedig csak szinészkedik.
Mindenki döntse el, hogy melyikre vevő.
Egyebként el tudom képzelni, hogyha Ákos egyszer félretenné a fölösleges külsőségeket, az állandó "öndizájnositást", meg egy kicsit leszállna a földre, akkor ő is létre tudná hozni a saját "nagy művét". De ez még SZVSZ nem történt meg.
Az ilyen "miért irnak ide DM-esek" vagy "minek irnak ide olyanok akik utálják Ákost" jellegű hozzászólásoktól kiméljetek meg, mert kurva röhejes. Inkább győzzetek meg, hogy miért kéne annyire szeretnem...

Üdvözletem.

Előzmény: patrona (311)
disp_ Creative Commons License 2000.03.22 0 0 313
Ez egy kicsit durva : Előszőr is, mielőtt belekezdenék az érveitek +cáfolásába +kérdezem, hogy mit keresnek DM-esek az Ákos topicban? Úgy tudom, a Depeche Mode rajongóknak is van 1 ilyen kis „lista” féléjük. Ott ti is kitárgyalhatjátok, hogy Dave Gahan miért drogozott/ik, és, hogy miért hord szoknyát koncerteken Martin L. Gore.

Talán te moderálod ezt a topicot??????
Milyen jogon zavarsz át egy másik topicba?
Na vagyünk vissza egy kicsit!!!

Előzmény: patrona (311)
Ugyanmár Creative Commons License 2000.03.22 0 0 312
a csak te vagy szövege Istenről szól, sokan szerelmesdalnak vélik, bár első hallásra nem tévednek sokat. De vannak benne részek amelyek egyértelmüsítik Ákos gondolatait:"Hittem benned, pedig nem is tudtam, hogy hitem örökre megmarad..." De éppen az a érdekes a verseiben, hogy többféle megközelítési módja lehet és mindezt egyéne válogatja.
patrona Creative Commons License 2000.03.22 0 0 311
Srácok, lehet örülni! Itt a válasz:

Emberek!

Előszőr is, mielőtt belekezdenék az érveitek +cáfolásába +kérdezem, hogy mit keresnek DM-esek az Ákos topicban? Úgy tudom, a Depeche Mode rajongóknak is van 1 ilyen kis „lista” féléjük. Ott ti is kitárgyalhatjátok, hogy Dave Gahan miért drogozott/ik, és, hogy miért hord szoknyát koncerteken Martin L. Gore. Erről ennyit és most térjünk vissza az Ákos topic 1etlen tmájára, azaz Ákosra:

A Kispál és a Borz-ot én speciel utálom és akinek van 1 kis esze, az ugyan így tesz. Nem tudom Kovács Úr, hogy van ezzel, de én nem tudok róla, hogy szimpatizálna LOVASI-val és igénytelen bandájával. Ebből kiindulva nem is szereti. (?) Bővebb információ: list@akos.hu, akos@akos.hu-n. És, hogy az Ő hangzásuk jobb lenne? Nem hiszem. Vagy inkább fejezzük ki magunkat úgy, hogy más. Összehasonlíthatatlan. Beképzeltség…Ezt elismerem, sőt még példát is írok (Szigi, ide abszolút nem illett a „Hiszen minden bűnöm…”, mert az mindenről szól, csak erről nem)
A Beavatás (97) borítóján valósággal úgy hasonul Jézushoz, hogy ha nem lenne mögötte a háttérbe beleolvadva egy gitár össze lehetne téveszteni vele. DM-BB. Vajon Ákos azért vágatta le a haját, mert Dave is +unta? És a drogot is kipróbálta talán?
Ákos mondani valója, az aztán van. Ha nem is a dalszövegben (mert nem mindenki lehet ám olyan okos, hogy rejtetten felfedezze a dalok értelmét. pl. A Csak te vagy (94 –Test A3)-ról Ti mit gondoltok? Wanted 1998 november. És az Új világ? (1999 Ikon).

Metro

Frissen vasalt vagyok és ropogós
-a gondolataimat papírra írom-
és a londoni mertón utazom, ott vagyok.
Öltönyöm csíkos, szolid, méregdrága,
hajam és életem olajozott, hátrafésült.
Neonfény, az arcok egyik fele látszik,
meg-megrezdülnek, együtt velem, ahogy
surrog-zötyköl-gyorsít-fékez az alváz mélyében.
Kezembe Le Monde zizzen nagyot.
Hanyagul órámra: eh, van idő és hol van még a Picadilly
és: hadd várjon csak, az izgalom jót tesz, lehet.
Kihalt a peron. Cipősarok koppan és visszhangzik elhalón.
Nem száll be senki. Az ajtó becsattan.
És indul a baljós dübörgés.
Ránt a kocsi és a sötétségnek rohan és fúrja-fúrja-fúrja
remeg és dobál féktelen tombolását üdvözlik a falak az arcok
láthatóvá lesznek a hirtelen támadt sötétben. Hol vannak a fények?
tapintható a dühük emlékszem gyerekként féltem a kutyáktól anyám
azt mondta vigyázz a félelem megérzik igaza volt felismerem
fémes-hideg lehelletét mint mikor valaki maga alá piszkít és érzi a lábszárán csorog a szenny
én is tehetetlen várom hogy tócsába gyűljék a rettegés a lábamnál és mozognak-hörögnek-körbevesznek sután
verik vissza ultrahangjaimat a szemüket látom és bosszújukat
ahogy élesen villan a hátuk mögül még mindig száguld a kocsi
ő is a cinkosuk már biztos ölni fognak ölni
egy öltönyért egy Le Monde-ért egy Picadilly-randevúért
két állomás között
édes a bosszú hosszan felizzik
és hol van még a Picadilly

A misztikum a romantika egyik eleme. Érettségi tétel volt, van és lesz ez a tma. És a Bonanza után próbált valami újat hozni. De mára levetkőzi az Indiánságot, a lófarkat és a feketeséget. A mai fiatalokat nem hiszem, hogy igazán +mozgatja (gondolatban) 1 olyan ember, aki még mindig csak gitárral hangszerel, és érthetetlen mohikánokról zagyvál, ezért Ákos a saját érdekében (is) vetette le az álarcát és vágatta le a haját, és szakállát. A lábát láttátok? :))))) (CMN: Photos) Az 1etlen, aki talán sőt valószínüleg 1etért velem, az Wallace lesz, neki köszönöm, a többieknek jó “csámcsogást” várom ellen- ill. helyeslő hozzászólásaitokat.

Angel

Fellendül ez a topic, melátjátok:-)))))))

disp Creative Commons License 2000.03.21 0 0 310
Maradt még valami? :)))
Előzmény: Wallace (309)
Wallace Creative Commons License 2000.03.21 0 0 309
Egy javaslat: összeszedtük, miért nem szeretik Ákost. Most gyűjtsük össze, mi az, amit szeretnek benne.
Ugyanmár Creative Commons License 2000.03.21 0 0 308
A gettófejűeket csak példaként említettem.
szigi101 Creative Commons License 2000.03.21 0 0 307
Miért nem szeretik az emberek Ákost part 2.

Sokan aszongyák, hogy szándékosan rontotta el az utolsó két Bonanza albumot, szándékosan rombolta le a Bonanza-mítoszt (Érints meg, Régi indulat), csak hogy a szólókarrierje jobban menjen, hogy könnyebben fel tudja építeni az Ákos-mítoszt.

Sok (volt) rajongó úgy érzi, hogy átverte őket (Ikon).

Sokan túlmenedzseltnek vélik őt (de ez még mindig jobb, mint amikor pedofilnak mondják, ami elterjedt dolog).

Sokaknak az szúrja a szemét, hogy nem titkolja a szeretőit, melyekből van néhány (ugye a feledhetetlen Új világ sorkezdő betűinek összeolvasása, meg a Lady In The Limelight-ban: "Több vagy, mint egy szokásos élvezet, az Életem vagy!"

Sokan giccsesnek, nyálasnak tartják a szövegeit, és teljesen semmilyennek a zenéjét.

Sokan azt mondják, hogy kezd elmenni gagyiba (Tarzan)

Sokakat pedig nagyon zavar, hogy manipulálni próbálja a rajongóit ilyen-olyan módszerekkel, túlgerjeszti bennük a fanatizmust.

Nnna. Összeszedtem az összes véleményt, amit halottam Ákosról, és negatív volt.

PATRONA: Hééééé! Ezek NEM AZ ÉN VÉLEMÉNYEIM Ákosról! Nekem egyetlen gondom van vele, a nagyképűsége. A többi nem az én véleményem!!!!! Csak összegyújtöttem őket.

"Akik ennyire utálják Ákost, azok minek írnak a topicba? (És ez nem csak az elnökúrnak szólt)"

Remélem nem rólam beszélsz!!

UGYANMÁR: Ne emlegessük Ákost egy napon Gengszer Zoltánnal, meg Pityinger Dopeman Lászlóval...

Húúúúú, a Kispál... Annak tényleg mindegyik albuma olyan, mint egy ágybavizelés... Fúú, de utálom... (ez egy szigorúan SZVSZ volt, ne ugorjatok nekem!)

A kuratórium elnöke Creative Commons License 2000.03.20 0 0 306
Ja, és egyébként éppen elég előadót ismerek, csak azok valahogy nem találják annyira érdekesnek a saját orcájukat... mondjuk nem is nagyon visznek haza ládaszámra aranyzsiráfot, hehhe ... ;-)

Na minden jót!

Előzmény: totyus (303)
A kuratórium elnöke Creative Commons License 2000.03.20 0 0 305
Lehet, hogy kicsit félre lehetett érteni amit, irtam, ugyanis: én nem utálom Ákoskát, csak mint "művész", nem igazán jön be nálam, de ettől még, mint ember akár érdekes is lehet.
Az általam ismert dalszövegei viszont csak közhelyes levegőbe beszélésnek tünnek, de ez magánvélemény.
A Wanted cikkben igaz, hogy a kispál lemezek hangzását kritizálta, de ez annyira nem volt odaillő, hogy már-már féltékenységnek tünt (ugyanis kispálék lemezein ákoséival ellentétben nem a "jó hangzás" a lényeg).
Egyébként szerintem is szereti őket, hehe :-)

De nem bántom tovább a csávót, mert úgyis leszarja, meg azért mégse lehet összehasonlitani pl. Kozsó állatkáival, és ennek azért örülni kell.

Na csá!

Előzmény: totyus (303)
Ugyanmár Creative Commons License 2000.03.20 0 0 304
A nagyképűség számomra is elfogadhatatlan dolog. De mondjuk ha összevetjük olyan zenei nagyságok arcoskodásával, mint Dopeman vagy Bűnöző Zoltán, akkor nincs miért visszafognia magát Ákosnak. Az ilyenfajta viselkedése szerintem nem is nagyképű, hanem inkább cinikus. Cinikus saját magával, kicsit a közönségével és a popszakmával szemben is.
A szövegei meg "sajnos" nem arról szólnak hogy "gyere dugjunk még baby", vagy "itt valami lesz,yes,yes". Aki esetleg semmitmondónak tartja, az halgassa végig 89-től kezdve az összes albumot és talán megérti őket. Ákos pályafutása túl összetett ahhoz, hogy egy-két szám vagy lemez megemésztése végső konzekvenciák levonására jogosítsa fel a delikvenst.
Biztos, hogy Ákos sosem a szerénységéről lesz híres, de szerintem akinek nem tetszik a munkássága, azoknak elsősorban emberileg vannak kifogásai vele szemben. Azonban véleményem szerint:ha utálok valakit, attól még szerethetem a művészetét ill. ha valakit kedvelek emberileg az nem jelenti azt, hogy rajongok azért, amit csinál. Remélem nem fogalmaztam túl ködösen.
Üdv!
totyus Creative Commons License 2000.03.20 0 0 303
" - Zámbó Jimmy-n kivül Ákoska az egyetlen olyan általam ismert előadó aki minden egyes lemezének a boritőjára a saját pofáját teszi fel (ARC)"

Elég kevés előadót ismerhetsz akkor.

"Nagyon szánalmas tud lenni az állandó cinikusságával, a mélypont a Wanted-beli interjú volt, ahol Kispálék lemezeit fikázgatta (talán az fáj neki, hogy kispálék a siker ellenére is hitelesek tudtak maradni? )"

NA ÁCSI kedves kuratóriumocska elnökécskéje. Ákoska a kispálék lemezeit csak hangmérnöki szemmel fikázta, nem magát a dalokat.
Szerintem talán még szereti is őket egy picinykét.

totyuska

patrona Creative Commons License 2000.03.20 0 0 302
Héhéhéhé!
Akik ennyire utálják Ákost, azok minek írnak a topicba? (És ez nem csak az elnökúrnak szólt)
Nekem az a véleményem, hogy Ákos nem tudta kezelni azt a hatalmas siket, és hírnevet, ami Őt érte, és éri folyamatosan. És így reagálta le. Nemtom Ti hogy viselnétek egy idő után.
De ettől függetlenül nagyon érdekes a vita, folytassátok, csak egy kicsit kultúráltabban, ha lehet.
A kuratórium elnöke Creative Commons License 2000.03.20 0 0 301
Kedves Emberek!

Nem szeretem Ákoskát, mert:

- Állandóan művészieskedik, pedig a giccses szövegeinek tartalma legtöbbször egy hatalmas nagy nulla.
- Zámbó Jimmy-n kivül Ákoska az egyetlen olyan általam ismert előadó aki minden egyes lemezének a boritőjára a saját pofáját teszi fel (ARC)
- Nagyon szánalmas tud lenni az állandó cinikusságával, a mélypont a Wanted-beli interjú volt, ahol Kispálék lemezeit fikázgatta (talán az fáj neki, hogy kispálék a siker ellenére is hitelesek tudtak maradni? )

Mindezek ellenére azt kell, hogy mondjam, hogy Ákoska "produkciója" még mindig jóval az átlagszinvonal felett mozog, és asszem, ez a kurva nagy probléma!

Na csok!

Előzmény: patrona (296)
disp Creative Commons License 2000.03.19 0 0 300
Szigi asszem ebben egyet kell értsünk....
1 a nagyképüség tényleg nem megbocsájtható

2 DM vs Bonanza asszem ez már eléggé ki lett tárgyalva (a mult és az elődök fel nem vállalása)

3 Erröl viszont nem ő tehet ez nem hozható fel neki negatívumnak

4 Morpet .... :)

5 Ez csak "promocio" de tény hogy megváltozott a médiához való hozzáállása...és nem túl szimpatikus irányba.

6 Ez pedig az én saját kategóriám...igenis nehezem emésztem hogy felvette ezt a "nyálasfejü menedzser " figurát...mintha belefáradt volna a lázadásba és inkább belesímul a tömegizlésbe.

Előzmény: szigi101 (298)
patrona Creative Commons License 2000.03.19 0 0 299
Szigikém! Most én küldjem ezt el Angelnek??? Nagyon rontod a renomédat, dehát ha ezt akarod... :-)))))
Várjuk a további magyarázatokat mindenkitől!
Előzmény: szigi101 (298)
szigi101 Creative Commons License 2000.03.19 0 0 298
Patrona: Angel nagyon jó krédést tett fel.

Nos, először elmondom az én verziómat, hogy én miért nem kedvelem Ákost, mint embert.

Mert nagyképű.

Nekem a nagyképűség soha, de soha nem megbocsátható tulajdonság, még akkor is, ha van az illetőnek mire nagyképűnek lennie.

Aztán az már a másik gond (itt már kicsit átvezetem, hogy mások miért nem szeretik Őt), hogy ezt ki is nyilatkozza.

"Hiszen minden bűnöm megbocsátható!"

Sok DM rajongó azért nem szereti, mert szerintük lenyúlta a DM zenéjét és image-ét a Bonanzával.

Aztán vannak sokan (discosok), akik meg félnek attól, hogy a zenének mélysége és mondanivalója legyen, éljen tehát a Splash!, és abcug Ákos.

Aztán van (Morpet), aki túlzottan túlmisztifikáltnak véli az egész ténykedését.

Meg van olyan is (haver), akit zavar, hogy olyan sokat szerepel a TV-ben, és dicsekszik.

Vannak, akik azt nem tudják megemészteni, hogy a lófarkas költőből egy zseléshajú, szőrtelenített lábú menedzser lett.

És még sorolhatnám (sorolom is, csak már álmos vagyok.)

Wallace Creative Commons License 2000.03.19 0 0 297
Hogy miért utálják annyian? Talán azért, mert a tömeg nem vállalja önmagát. Inkább hasonul. Aki más az átlaghoz képest, azt kiutálják. Talán vele is ez van - és a többiekkel is, nem csak zenészekkel.
Előzmény: patrona (296)
patrona Creative Commons License 2000.03.18 0 0 296
Helló Ákos fanok!
Na most jön egy érdekes dolog. Ugyanis van nekem egy nagyon jó ismerősöm, akinek meséltem erről a topicról. Ákos rajongó természetesen. De mivel Neki nincs ideje naponta idelátogatni, meg figyelni a válaszokat, megkért, hogy tegyem föl a nevében a hozzászólását. Hát ime:

Ákosról

Megragadom az alkalmat és tollat ragadok. A kérdésem hogy miért utálják annyian Ákost? Ti talán tudjátok a választ én is gondolom. Talán mert irigyek? Íme az én kis "CV"-m Róla.
Büszkék lehetnénk rá, hogy Magyarországon van legalább egy ember, aki elérte amit akart, és jól is csinálja. Mellesleg Ákos nem csak zenész és énekes, hanem közgazdász (és ne felejtsük el azt sem, hogy a Fazekas Mihály Gimnáziumba járt előtte, ami kicsiny országunk legjelesebb középoktatási intézménye) költő (Ő elsősorban ennek vallja magát) és ha a többit csak mellékesen említjük meg: gitározik, dobol (mondjuk ezt nem profi szinten) kiválóan beszél angolul és olaszul és még filmrendezői, forgatókönyv írói ambíciói vannak és filmkritikusként is megállja a helyét.
Mondjatok nekem még egy zenészt vagy énekest a magyar pop szakmából, aki ennyit el tudott érni élete eddigi 32 évében.

"Most szólok mert végül és újra
a dolgom az lett, hogy szavakból
rakjam össze, ami eltört
ami megvolt
tavam felszínén ragyogjon a mennybolt"

Angel

Ha valaki válaszolni, vagy reagálni szeretne, tegye meg, és én eljuttatom a címzethez.

Wallace&Szigi: A Ti véleményetek a kérdésben különöden érdekelne!

patrona Creative Commons License 2000.03.17 0 0 295
Szigi: Én mindíg reklámozom a lapod, pl chaten is. De nem nyalásból, vagy hasonló, hanem mert JÓ!:-))))
Előzmény: szigi101 (292)
Wallace Creative Commons License 2000.03.17 0 0 294
Az igen. Meddig bírta? (bírja)
Előzmény: Norbi_5 (293)
Norbi_5 Creative Commons License 2000.03.17 0 0 293
Ákos Volvót tesztel az Autó-Motor 6. számában. Ma jelent meg.
szigi101 Creative Commons License 2000.03.17 0 0 292
Egyem a szíved... :-)))))
Előzmény: patrona (291)
patrona Creative Commons License 2000.03.17 0 0 291
Come On Start The Banzai!

We are the legion of the Eastern Region
We are the priests of a new religion
We're unforeseen faces from the other side
You've got the money we've got the pride

C'mon start the Banzai
Let the whole house fall apart
Let the fever rule over
Your body and your heart.

Western is the music, but flies towards East
There's no barrier to stop it, the pressure has ceased
Sin with us, pray with us
We're gonna be a trend, so just stick with us

C'mon start the Banzai
Let the fever rule over

Once we're a jungle
Once we're a desert
Then we're invulnerable
And then we get hurt
Once we're a desert
Once we're a jungle
Once we're so selfish
And once we're so humble

C'mon start the Banzai
Let the fever rule over

Ezt akartad? Azért azt mindenképp közlöm, hogy Szigi lapjáról szedtem. Emberek! Mindenki látogassa meg azt a honlapot! A legjobb!

Előzmény: Wallace (290)
Wallace Creative Commons License 2000.03.16 0 0 290
Kissé megnőtt a forgalom. Valaki küldje már el az Induljon a banzáj-t angolul!!!
totyus Creative Commons License 2000.03.16 0 0 289
MATÁV honlap:

"2000. február 25-én, pénteken létrejött a MATÁV és Ákos, a sikeres és népszerű énekes közötti szponzori megállapodás, melynek keretében ebben az évben két single-t, a szeptemberben megjelenő nagylemezt és a budapesti lemezbemutató koncertet támogatja a MATÁV."

szigi101 Creative Commons License 2000.03.16 0 0 288
disp: Minden vélemény szubjektív... Nekem nem jött be az Ikon, de sokaknak másoknak igen. Viszont sokaknak nem jött be pl. a Régi és új, nekem meg nagyon is... :-)
Előzmény: disp_ (286)
MarK Creative Commons License 2000.03.16 0 0 287
Teljesen egyetértek... :-))
Előzmény: disp_ (286)
disp_ Creative Commons License 2000.03.16 0 0 286
Ez egy kicsit belemagyarázás az Ikon-ba.

De inkááb mondanám ujszerünek mint hogy
"az edddigi legbyengébb albuma"
Olyan hanghatásokkal és hangulatokkal tüzdelte tele amit eddig egyáltalán nem hallhattunk még........

Előzmény: szigi101 (285)
szigi101 Creative Commons License 2000.03.16 0 0 285
Húúúúú, mennyi mindenre kell reagálnom, ezt már szeretem... :-)

Totyus: a barátnőm volt barátja bennfentes Ákosnál, így általában tudom a legújabb infókat hálistennek... Tőle tudom azt, hogy 3 koncert semmiképpen nem lesz. Nem tudom a magyarázatát. Talán azért, mert 93-ban a 3 napos koncertből végül két félnapos lett? (nem hiszem).

Ugyanmár: Köszönöm a gratulációt... Nem hittem volna egyébként, hogy van még egy ember, akinek a Régi és új a kedvence... :-)
A kritikáim valóban szubjektívek, és mivel általában elütnek a közizléstől (ez nem szándékos), ezért sokan vannak, akik meglepődnek a kritikáimat olvasva...

Wallace: Fantasztikus a kritikád! De magyarázd meg nekem, hogy mi az a "passzív"!

Az én véleményeim hozzáférhetőek (még mindig Some Strange Sites), de most mégis egy mondatban:

Induljon a banzáj!
Lendületes, hangulatvadász kezdet, érdekes dalsorrendben.

A jel
Profi, összeszedett korong, kissé talán túl kiszámítható, de nagyon jól, remek egységben szól.

1984
Provokatív, ismét hangulatvadász album remek számokkal, és nagyon gyenge lezárással... Jóval kevésbé szívhezszóló, mint az eddigiek.

Pillanat emlékműve
Töltelékalbum (bocs mindenkitől). Remek számok köré épített töltelékszámok, elsietett korong.

Live
Valahogy nekem nem jött át a koncertfeeling...

Elmondatott
Profi, igényes album, a B oldalon kiszámítható, új érzést és új színt nem hozó dalokkal (kiv. Vidám dal). "Hideg" hangzás és hangulat

Régi és új
Lendületes, energikus, szívhezszóló album. Nagyon jól sikerült mixek (Calypso és Ősi láng fényévekkel jobb, a többi kb. olyanolyan jó), és 5 nagyon szép új szám új hangszínekkel és felemelő hangulattal.

Jóslat
Új, Bonanzától idegen hangzás, s az eddigieknél jóval halványabb szövegek, ugyanakkor talán a legszívhezszólóbb album. Jónéhány remek dal, és gyönyörű búcsú.

Búcsúkoncert
Érdekesen összeválogatott dalok, nekem főleg az A oldal jön be, de a többi is jó. Sokkal jobb, mint a live.

Karcolatok
Mintha egy kávézóban szólna a háttérben... Gyönyörű, csendes gitárhangok, érett, kellemes szövegek. A leghallgathatóbb album.

Test
Energikus, kemény album, fantasztikus szövegekkel és hangulattal.

Indiántánc
Haloványabb alkotás. A legegyenletesebb színvonalú munka, amit valaha hallottam: mindegyik szám "jó", egyik sem rossz, de egyik sem kiemelkedő.

Élő dalok
Ismét fantasztikus A oldal és jóval gyengébb B. A koncerthangulat viszont átjön...

Beavatás
Megint erőteljesebb album, jóval kevésbé egységes, mint elődjei, sötétebb is, és jóval kevésbé hallgatható.

Újramix
Hallgatható, de nagyon egysíkú és gagyi

Ikon
Szürkébb a Beavatásnál, és Ákos kissé önsajnáltatásba kezd. Az eddigi legyengébb albuma.

Ismerj fel
Válogatás...

Niara: Persze, mindenki úgy értelmezi a számot, ahogy gondolja. Te más véleményen vagy, mint én, és ez így is van rendjén.
Viszont Ákos egyszer azt nyilatkozta, hogy "ez a dal arról szó, hogy valakiben nagyon szeretne minden ember hinni - akár egy rocksztárban, akár bárki másban. És ez a hinni vágyás hihetetlenül kiszolgáltatottá tesz. Ez ellen a kiszolgáltatottság ellen írtam ezt a dalt".
Jól becsomagolta a mítoszrombolást, mi?
Szerintem Ákos ellentmondásosságába simán belefér a rajongógúnyolás... Gondolj bele, már lehet, hogy tele van a töke a sok dedikálással, meg a rajongókkal... Vagy az is lehet, hogy a Beavatással (Azért vagy itt) túlzottan olyan albumot írt, amivel talán túlzott hitet is gerjesztett a rajongókban...

Vigor: Szerintem a "Nem lehet halott, ami ennyire élő", valamint a "Tudom hogy merre jársz" egésze halott édesanyjáról szól.

Na és akkor az "Ikon", hogy mit is jelent: (Merthogy ez a legegyszerűbb, csak legutóbb elfejeltettem, annyira egyszerű) (Figyelj, Patrona!)

Az Ikon albumborítóján egy kép látható, amely Ákost ábrázolja. Ez a kép úgy van megcsinálva, mintha egy templomban lenne egy kép - mintha egy Ikon lenne. Tehát Ikon=Ákos.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!