Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.05 0 0 12601

Köszi Bence! Én is remélem.. eddig minden rendben (koppkoppkopp)

Előzmény: Óriás tenyészt (12600)
Óriás tenyészt Creative Commons License 2011.07.05 0 0 12600

Szia Lív!

Gratulálok a nyuszikhoz!

Reméljük jó anya lesz Almából:)

Előzmény: Törölt nick (12598)
Chezulu Creative Commons License 2011.07.05 0 0 12599

Sziasztok!

A bácsit nem hibáztathatom mert valószínűleg ő sem tudja miért hullanak a nyulai, szegény arra fogta hogy a kicsik lehajtják az anyákat és nekem ezért nem tűnt fel az hogy komolyabb a helyzet nála. Egyébként nem rossz ember az öreg, csak nem járt utánna jobban mi okozhatja a hirtelen elhullást. Magamat is hibáztatom mert még körültekintőbbnek kellett volna lennem de az is lehet hogy más okozza a bajt és csak véletlen ez a sok összefüggés. Bár kétlem. Én megszabadulok az új szerzeményemtől, vágó súlyban van és levágom. Kiszűröm ezt is, mert ha valóban ott a forrása a betegségnek most majd kiderül. Napi szinten intenzíven fertőtlenítek és hátha a tegnapi volt az utolsó.

Kérdeznék mást is!

Érdekelne hogyan etetitek a nyulaitokat és azzal a módszerrel milyen gyorsasággal fejlődnek(mit, mennyit, hányszor egy nap,  stb.)

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.05 0 0 12598

Sziasztok!

Örömmel jelentem, hogy megszületett végre a fehér x kékvadaskabátos párosításból az eddigi legkisebb almom (végre) kb 6-an vannak csak és szép nagy gurulós babák.. Mind vadas és vadaskabátos.

repahegyezo Creative Commons License 2011.07.05 0 0 12597

Szia!

Jó hogy megosztod a tapasztalataidat, ebből más is tanulhat.

Szomorú, hogy a bácsi nem tájékoztatott róla, hogy ilyen betegség van az állományában.

Nagyon nem volt szép tőle, ilyenkor szerintem sokan nem is gondolnak más nyulaira.

Viszont ha régóta jelen van, akkor próbálj meg utána járni, hogy mi lehet, mielőtt még a Te állományodban is elhatalmasodna, és rámennének a nyulaid.

Előzmény: Chezulu (12595)
Rencsa-baba Creative Commons License 2011.07.05 0 0 12596

Szia!

Nem tudom mi lehet,de valószinűbb hogy a bácsitól hoztad.Lehet hogy magán a bakon nem jön ki semmi,de hordozhatja a betegséget.Viszont a bácsitól nem volt szép ez hogy ad nyulat ha ilyen problémái vannak,vagy cserélje le az állományát,vagy ne adjon el nyulat.Egy lelkiismeretes tartó és tenyésztő figyel ilyenre.Szerintem ,és szerintem ezt többen is igy gondolják....!

Előzmény: Chezulu (12595)
Chezulu Creative Commons License 2011.07.04 0 0 12595

Sziasztok!

Vannak fejlemények a betegséggel kapcsolatban.
Sajnos az anya nyulam elpusztult. Pont etetésnél vettem észre, hogy furcsán csinál és elhullt.
Azóta van ez a betegség mióta elhoztam a kis bakot a bácsitól vérfrissítésnek. Beszéltem vele és nála már rég jelen van ez a betegség és több anya nyula elhulott a kicsikkel együtt sajna. Lehetséges hogy onnan hoztam el valami betegséget. A kis bak amúgy egészséges és szépen nő bár a 4 társának csómós a farán a szőre nem tudom miért de nőnek azok is rendesen. Csak a csomók nem tudom miért vannak.
Az anyát felvágtam és megnéztem a szerveit. Mindene rendben volt kivéve a gyomrot és a beleket. Tele volt takarmánnyal a gyomor és a belek is. Érezni lehetett a nyúltápot. Bélsárpangásra gondolok, de mi lehet az oka? Talán a nyúltáp okozta a nyulaim pusztulását? Szénát kapnak a rost miatt és a belek mozgása végett de mégis ez van.
A belek nem voltak begyulladva és a gyomor sem.
Bocsi hogy ezekkel a gondokkal terhellek benneteket!

Remélem van valami tippetek! Mégegyszer köszönöm az eddigieket!

AgathaChristie Creative Commons License 2011.07.04 0 0 12594

Probiotikumot nem szoktatok húsnyuszinak adni?

A Laktiferm-re meg társaira gondolok. Az pont a nyuszi természetes bélflóráját, és így az immunrendszerét erősíti.

Kissebb rágcsálóknak mindig adják hasmenésre és antibiotikum mellé. Sokszor antibiotikum se kell, csak probiotikum, meg rengeteg rost.

És aktív széntabletta? (Persze pontosan elosztva a nyúl súlyára...) Felszívja a termelődő mérgeket...

Ezeket én nem vágónyuszinak adtam, úgyhogy azért gondoljátok át...

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.03 0 0 12593

Szia!

Én is sajnálattal olvastam a problémát és amit eddig írtak az mind nagyon rendben van, jó, hogy megfogadtad.. Egyetlen dolgot tennék hozzá. Ha ilyen rossz állapotban van a nyúl, hogy már nem eszik, akkor vélhetően nem is iszik. Naponta többször egy fecskendővel próbáld a szájába diktálni az aznapi trisulmixes vizadagját (azért többször, mert nehezen fog menni és csak kismennyiséget fog elfogyasztani)

Remélem rendben lesz és megáll a betegség, aztán lehet gondolkodni, hogy mi nem stimmel! (de megfejtjük azt is:)

Előzmény: Chezulu (12592)
Chezulu Creative Commons License 2011.07.03 0 0 12592

Köszönöm válaszod és tanácsaidat.
Most végeztem nemrég a takarítással és hippós oldattal fertőtlenítettem mint ahogyan írtad. A ketreceket kipucoltam és a mélyalmos fakkokat is felmostam. Remélem rendbe jön az anya és eltünik a betegség.

Előzmény: Evy9 (12591)
Evy9 Creative Commons License 2011.07.03 0 0 12591

Szia !

Egy ideje olvasom sajnálatos problémáid. Én azt javaslom hogy először fertőtleníts egy jó nagyot. Hypo domestos tökmindegy vagy ha van rá lehetősged és fémből van a ketreced én lángal kipucolnám. Az hogy a nyúlból "kiölöd a betegséget" attól még a ketrecben vagy a környéken megbújhat. Majd egy tisztitós kúrát javaslok. Valahol olvastam hogy bélrendszer eredetű problémák kezelésére és kímélő étrendnek csak árpa etetését javasolják vízzel ,egy német óriásos honlapon olvastam anno. Én még nem alkalmazatm de van benne ráció szerintem.Én mindenképpen hanyagolnám a nedvesebb kajákat egy pár napig náluk. Illetve ami nagyon fontos a trisulmix gyógyszer nem szabad kigyilkolnod vele a nyúl bélrendszeréthosszútávon nem tesz jót nekik Én már az vemhes anyáimnak nem adok... Van egy olyan sandám nem tesz nekik jót viszont a  kicsik választása előtt kapnak de akkor is szigorúan öt napig a megfelelő arányban ügyelve arra ha más anyagokkal is leitatom a nyulat ne kerüljön a trisulmix reakcióba, ugyanis rávín írva miel együtt nem lehet alkalmazni. Ha ezekután is kijön a dolog én egy állománycserét javaslok.... Állatorvosra meg így nem érdemes költeni szerintem.

Előzmény: Chezulu (12588)
hddaniel Creative Commons License 2011.07.03 0 0 12590

Kösz mind2töknek nem betegek kopkop :D csak gondoltam hogy jobb megelőzni a bajt.

Rencsa-baba Creative Commons License 2011.07.03 0 0 12589

Nekem eddig bevált.Bár hálisten ritkán betegek a nyulaim.Főleg ilyen problémám a 4 év alatt kb ha kétszer jött ki.Egyszer egy bakomnál nála jo lett az injekcio és a trislumix adagolása,meg hogy csak szénát kapott!Meg egyszer kis süldőnél,de őt ugy kaptam,tehát valószinü onnan jött.De az meg is halt.És azóta se volt ilyen gondom.Meg magától 1 nyul halt meg ezen a kis süldőn kivül,de lehet ő megfázott.Aztán tavaly csaptam le 3 nyulat mixo miatt,de ennyi.Illetve volt egy anyám szintén tavaly,neki jó kérdés mi baja volt,egyszer csak elferdült a feje,mint akinek be volt álva a nyaka,hiába kapott gyógyszert a dokitól nem javult és fura hangokat is adott igy jobbnak láttam megszabaditani ettől.De aztán amugy tényleg egészségesek a nyulaim.:)

Előzmény: sumákvirág (12587)
Chezulu Creative Commons License 2011.07.03 0 0 12588

Számomra is furcsa hogy csak az anya nyulaim betegednek le. Eddig egy élte túl ezt a betegséget, de az nem kapott semmilyen gyógyszert. Erős szervezete van és jól is nevel. Ugyan azt a tápot etetem velük, nem nagyon változtataom.  Marad a széna etetése, hátha helyrejön, meg veszek trisulmixet, ártani nem árt ha kapja mind. Remélem kilábal belőle, két anya elpusztult, nem szeretném ha hasonló sorsra jutna. Egyébként Vadóc a neve, és testvére a fent említett túlélő nyúlnak. Az egy hétig szinte semmit sem evett, egyszer csak látom szálazgatja a szénát és azóta rendben van. Odafigyelek a zöld és a répa adagolására de lehetséges oknak tartom ezeket is a betegség kialakulásában. Most is néztem a nyuszit és sajna megy a hasa.

Kb.  egy éve vettem meg az első nyulaimat(két pannon fehér anyát), és mára van 7 anyám, 2 bakom, 7 süldőm(2,5-3 Kg) és 43 db kicsim. Kb egy hónapja küzdök ezekkel a megbetegedésekkel, eddig soha semmi nem volt velük. Ha nem lesz javulás akkor szólok egy másik orvosnak. Az itt kapott tanácsok beváltak eddig és hátha most is így lesz!

Előzmény: sumákvirág (12586)
sumákvirág Creative Commons License 2011.07.03 0 0 12587

Olvastad/olvastátok mi van a Trisulmixre írva ezzel kapcsolatban? Valami olyasmi, hogy "ártalmatlansága nem bizonyított" (szó szerint nem tudom idézni, nincs előttem) -vemhességés laktáció esetén... mondjuk, az ellenkezője sem. Persze, tegyen mindenki belátása és tapasztalata szerint.

Előzmény: Rencsa-baba (12585)
sumákvirág Creative Commons License 2011.07.03 0 0 12586

Szia!

Már leírtak szinte mindent,de pár dolog még eszembe jutott: tápot nem váltottál, ugyanazt a fajtát eteded mindig? Sárgarépából nem adsz túl sokat? Mert ha hiszed (hiszitek) ha nem, azt is "túl lehet adagolni"...   (láttam ilyet szomszéd bácsinál)

Ahonnét a zöldet hozod, garantáltan nem érheti permetszer?Nem "punnyasztod" túl sokáig a zöldet egykupacban/túl nagy rétegben?A zöld könnyen meg is erjedhet, és úgy ezerszer rosszabb, mint frissen. Nem tudom, mennyire vagy tapasztalt, de sok olyan dolog lehet, amire az ember nem is gondol, hogy árthat.  Látom, régóta küzdesz a problémával, és oka kell, hogy legyen. Mert egy már nem is evő nyulat meggyógyítani nem túl esélyes. Főleg furcsa, hogy felnőttek a betegek. És nagyon sajnálom, hogy így jártál.  

Előzmény: Chezulu (12582)
Rencsa-baba Creative Commons License 2011.07.03 0 0 12585

Elvileg nem vényköteles,lehet adni az anyának,mert igy védelmet ad a kicsiknek is.Amugy meg 6 hetes kicsiket nem árt leitatni trisulmixel.

Előzmény: hddaniel (12583)
Rencsa-baba Creative Commons License 2011.07.03 0 0 12584

Ilyenkor zöldséget semmi képpen ne adj neki,sok szénát kapjon.Meg maximum vizet.A trisulmixxel.Mást nem nagyon tudsz tenni.Meg esetleg kereshetnél más állatorvost.Az enyém ilyenkor injekciót is szokott adni.

Előzmény: Chezulu (12582)
hddaniel Creative Commons License 2011.07.03 0 0 12583

Sziastok

A Trisulmixet lehet szoptatós és vemhes nyulaknak adni ? Jah és vényköteles?

Chezulu Creative Commons License 2011.07.03 0 0 12582

Sziasztok! Ismét nem akar enni az egyik anya nyulam. Trisulmixet kapott. Eddig nem volt semmi baja. Kicsit puffadt a hasa meg kellemetlen szagú a széklete. Már ki vagyok idegileg teljesen. Ha kihívom az állatorvost csak a pénzt viszi, nem használ semmit amit csinál. Kap szénát, tápot árpával keverve, sárgarépát és zöldet is mértékkel. Azóta puffadnak a nyulaim mióta hoztam egy kis süldőt vérfrissítésnek, de azzal nem érintkeznek. Mit tehetek, hogy helyre jöjjön a nyulam?

Óriás tenyészt Creative Commons License 2011.07.03 0 0 12581

Köszi Évi :)

Előzmény: geva28 (12580)
geva28 Creative Commons License 2011.07.02 0 0 12580

Szia! Növekedés:

1 hó 0.5kg  2 hó 1.2kg  3. hó 2.3kg  4.hó 3.5kg  5.hó 4.5kg  6 hó 5.0kg  7.hó 5.5kg  8.hó 6.0kg

Előzmény: Óriás tenyészt (12579)
Óriás tenyészt Creative Commons License 2011.07.02 0 0 12579

Helló!

A 2,5 hónapos Német lepkének milyen súlyúnak kell lennie kb.?

Rencsa-baba Creative Commons License 2011.07.02 0 0 12578

Na itt vannak a ketrecek!:)

tooommm0013 Creative Commons License 2011.07.02 0 0 12577

Baycox 2,5%-os oldat.

Tényleg drága egy liter, de felénk a patikában ml-re is adják. Ők megbontották és ki is mérik.

Csibéknek is jó.

Én nem használom egyéb hátrányai miatt, de sokan dícsérik.

Előzmény: konaking (12574)
pumukli191 Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12576

Tudom hogy nem ide tartozik!! de azért meg kérdem hogy valakit ne érdekelnek kis vadászgörények?

repahegyezo Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12575

Szia!

Én Baycoxot használok, de hogy melyiket azt nem tudom, mert nekem is úgy lett, hogy több tenyésztő összeállt, és úgy lett 1 liter megvéve, mert akkor nem lehetett kisebb kiszerelésben kapni, és akkor vettem 2 dl-t 2-3,000 Ft-ért.

Ha tudsz, próbálj meg te is összeállni tenyésztőkkel, mert úgy biztos olcsóbbra jöttök ki.

Előzmény: konaking (12574)
konaking Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12574

Sziasztok!

Olvastam, hogy többen használtok Baycoxot. Kérdezném, hogy pontosan melyiket, mert több fajta van. Tényleg annyival jobb mint a Trisulmix? Mert az ára az kb 10x-es. 16000.- 2.5 dl.

AgathaChristie Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12573

A zeolitot nem szeretem. A pellet hatékonyabb. Szóval csak a pelletett komposztálom. De egy magas nedvszívó képességű anyag kis mennyiségben, nem teheti nagyon tönkre a földet...

Úgy tudom növényevőknek adják, mint táplálék kiegészítőt, és van belőle a nyúltápban is.

Macskaalomból van sokféle, és nyilván amiben műanyag van, az árt a nyúlnak.

Gondoltam, hogy mint rendszer a nagynyuszinál nem működi a fapellet, de ha csak egy nyuszi hülyült meg 1 hónapra, akkor átmenetileg megoldás lehet, hogy ne kelljen naponta takarítani...

Előzmény: tappancs3 (12570)
Rencsa-baba Creative Commons License 2011.06.30 0 0 12572

Ja és a kicsik 13-an vannak.Amugy egy bak van a klaiforniai és 3 anya,meg egy törpe anya de ő csak hobbiból van már meg.

Előzmény: Törölt nick (12559)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!