Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Gokuball Creative Commons License 2000.06.09 0 0 333
Bocsi, a kocsi 9 napos. Az eljegyzesunk (mennyasszonyommal) ket hetes :))))) DUPLA OROM A HAZNAL!

:))))))

Gokuball

Gokuball Creative Commons License 2000.06.09 0 0 332
Ejkek-metal, Sol, 1.0, turkiz karpit, + legkondi. A l;egkondit azert rakatttam be inkabb most (mert elobb-vagy utobb beletettem volna, ez egy almom volt), mert igy arra is 3 garancia jar. Ha kulon utolag tettem volna ezt, ugy mar csak 1 evvel kellett volna beernem.
Nos, a kicsi most mar ket hetes :) Szegenyke egy kicsit koszos a varosi mocsoktol.

Teljes aron vettem (ez eppen elviheto volt azonnal).

Tytan-dypolt rakattatok bele?


Mas. Visszavittem megnezetni a legkondit es megneztek teljesen. Jol mukodott. Vegulis az volt a baj, hogy en maximum befuvassal hasznaltam, amivel lenyegeben tobb levego jott be, de nem olyan huvos, mint a kisebb fokoztatokban. ( A helyszini vizsgalodasban sikerult megtudnom, hogy ilyen kis fokozatokban kb. 5-10 fokos levegot fuj be a gepezet. Erdekes, nem?!) Szoval, megfogadtam atanacsot es tenyleg jobban mukodik igy mar.

Na kellemes hetveget! (En autopalyazni fogok megint :) )

Gokuball

Lux Creative Commons License 2000.06.07 0 0 331
Szia whisper!
Először is gratula a Yarishoz, szerintem is nagyon pipec. Nekem most egy 1.5 éves Corollám van. Az első perctől kezdve küzdök a nejemmel, mert Ő illatosítót akar betenni, én viszont imádom a kocsi "szagát". Még most másfél év után is olyan, mintha új autóba ülnék bele.
Lux
Előzmény: whisper (330)
whisper Creative Commons License 2000.06.07 0 0 330
No, megvolt az első 20km-em. Első benyomások pozitívek, kicsit "szagos" a belseje. Az is pozitív benyomás a cégről, hogy "kérés" nélkül ajánlottak szőnyeget és még választhattam is. A váltónak egy kicsit még járódnia kell, de úgy összességében tetszik.
whisper Creative Commons License 2000.06.07 0 0 329
Olvastam valamit, de abban csak Corollától fölfelé volt írva a klíma akció. Egyébként a Yarisba 285e, nem hiszem, hogy adják. Max az 1,3 Sol-hoz, de semmiképp az 1,0 Harmony/Terra-hoz. Egyébként nagyon kelendő a kocsi, kb 3 hó az előjegyzési idő. Ilyebkor nem szoktak akciót bevetni, csak ha már tele a raktár maradványjárművekkel. (Pl. Fiat).
Előzmény: micimacho (328)
micimacho Creative Commons License 2000.06.07 0 0 328
Gkuball.
Kb 2-3 perc mulva középen már hideget kell fújjon. A két szélén az ablakoknál kb 5 perc, ez amiatt van, hogy ott azt a hosszú csövet is le kell előtte hűteni, ami addig vezeti a levegőt. Ha ennél több idp alatt sem jön meg a hideg, akkor kell még bele gáz, vagy ereszt, amit egy új gyári klímáról nehéz feltételezni. Az úgy 8-10 év után szokott bejönni.
A teljes kocsi lehűtése attól is függ, hogy mondjuk a tegnapi napon napra állítottd, és onnan indultál, akkor sokkal roszabb, mintha félárnyékból, vagy kevésbé párás napon nézed.
A páratartalom csökkentése sokáig tart, így a melegérzeted is nagyobb, lassabbnak érzed a lehülést. Ilyenkor, és máskor is, amikor nagy meleg van érdemes a gépkönyvvel ellentétben a kinti levegőt lezárni. Ekkor ugyanis lassabban pótlódik a kinti párával a benti, amit a kondi kiszedni szeretne.
Egyébként a miénknél ezt a lassuságot nem tapasztaltam. Napon parkilás után is 10-15 perccel már egész tuti a levegő benne. Igaz, hogy azért még ilyenkor a kárpitok forróak, meg mindenből dől a meleg. De egyébként is jobb, ha lassabban hül, mert legalább nem fázol meg. Ez a legveszélyesebb. Jobb kicsit izzadni inkább.

Zsi.
Tudod egy régi vicc jut erről eszembe. Mi a különbség egy AUTÓ meg egy gombostű között.
Ülj bele, és megtudod. (Bocs, télleg nagyon régi)
Hát a Yaris is ilyen. 2 napig használni kell, és utána minden más autóba beszállva fel tudod sorolni, mivel rosszabbak. Még egy kategóriával felette is.
No szóval, ha megteheted, használd 2 napig.
Sajna viszont az uccsó szó nem illik rá. Azt a fiat, és a renault lenyúlta mostanság.
Nézz meg egy egy 1.3as solt amiben már megvan a 2 légzsák, meg az abs, és utána újra jelöld meg az árkategóriát. Szóval olyan, mintha méret kategóriát is ugrottál volna. Szerintem. De megéri. :-))

Whisper.
Valahol most aztat olvastam, hogy a Yarisba is adnak ingyér klímát akcióban. Nem nézted?

handras.
Szerintem mindenhol. Én is kaptam a márkakereskedőmtől levélben értesítést. (Toyota pest. kis reklám.)

Üdv. Mm.

handras Creative Commons License 2000.06.07 0 0 327
Gyerekek!

A rádióban nyomatnak valami ingyenes service átvizsgálást, de nem értem, hogy melyik cégnél. Tud valaki valami köztelebbit?

Zsi Creative Commons License 2000.06.06 0 0 326
Hi All!

Nekem is még TOYOTA-m van, de hamarosan eladódik.
Jó kis autó az a YARIS, de nem értem miért "DREAM CAR"? Magyarázzátok már el légyszí nem igazán értem ráadásul ilyen ócsó-é...
Mit tud? valami olyat amit én még nem?

Pápá

whisper Creative Commons License 2000.06.06 0 0 325
Metálszürke, türkiz kárpittal kombinálva. A szőnyegre és is pályázom, de nekem anno még 9000-t mondtak. Először is megpróbálom ajándékba kérni. Hamár árat emeltek menet közben. Légkondit nem kértem. Egyébként tapasztalatom (USA), hogy a légkondinak kell annyi idő, míg lehűti magát, majd az autót is. (Össze kell préselnie a gázt, majd elpárologtatni és azzal hőt elvonni.......).
Pluszban kértem rá légterelőt az első ablakra, hogy ne vágjon nagyon be a szél, illetve ne essen be az eső a döntött karosszéria miatt.

Neked 5 napja már megvan??? Nyilatkozzál. Hol vetted, felszereltség, lealkudott összeg stb....................!!!!

Előzmény: Gokuball (323)
Gokuball Creative Commons License 2000.06.06 0 0 324
Whisper!

Most nezem, hogy holnap a NAGY nap!!!! SZORITOK NEKED! Ez egy alomauto. Csak szeretni lehet!

Gokuball Creative Commons License 2000.06.06 0 0 323
Ezt gondoltam. :)) De arra szerettem volna valaszt kapni, hogy milyen szinu lesz, milyen szinu lesz a karpitja, rakatsz-e bele legkondit, amit ajanlhatok, mit otnapos yarisos az az, hogy szonyeget MINDENFELEKEPPEN vegyel bele, meghozzad a toyotas 12.000 Ft-sat, amit soknak tunik arban, de tenyleg megeri!!!! Kenyelmes tisztithato, tartosnak nez ki, szoval AJANLOM!

Egyeb kerdesek: Ha van valakinek Yaris 1.0-sa legkondival, az legyen szives mondja mar el, hogy normalis-e az, hogy lassan(20-30perc alatt!) huti le a klima a levegot, vagy vissza kell-e vinnem ujrabeallitatni az egeszet. Koszi.

Előzmény: whisper (322)
whisper Creative Commons License 2000.06.05 0 0 322
Új! 8-)))

Egyébként 1.0 Terra.

Előzmény: Gokuball (321)
Gokuball Creative Commons License 2000.06.02 0 0 321
Whisper!

Milyen Yarisod is lesz?

whisper Creative Commons License 2000.06.02 0 0 320
Szerdán veszem át. Addig el kéne passzolnom a másikat. Értéke 1,3M körül.
Előzmény: micimacho (319)
micimacho Creative Commons License 2000.06.02 0 0 319
Mikor is veszed át?

Az azonnal kpért megveszemen általában többet bukhatsz, mint amennyit a terra felárán. És akkor még csak 500e körüli autót feltételezek. Szóval nem igen ajánlom. Nekem 2 kollégám is járt ilyen helyen, elég snassz. Az ajánlott ár is.
És még ráadásul többnyire azért csak bizomány, (ilyenkor jobb árat ajánlanak, de sose tudhatod, hogy amíg a telepen tartja az autót, mit csinálnak vele? A tulaj meg Te vagy. Szóval csak óvatosan...

whisper Creative Commons License 2000.06.01 0 0 318
Nekem 65e plusz az 1.0 Terrára. Majdnem egy könnyőfém garnítúra ára. Most megpróbálok még valami ajándékot kialkudni (pl.: szőnyeg).

Apropó:
Tud valaki adni egy telefonszámot, ami olyan szórólapokon van, amit a kocsik szélvédőjére tesznek, hogy Kp-ért megveszem autóját, azonnal fizetek. Régen mindig eldobáltam, most meg jól jönne.............

Előzmény: micimacho (317)
micimacho Creative Commons License 2000.06.01 0 0 317
Hát, ez tényleg megtörtént.
De legalább már hivatalosan is van automata sol. Eddig csak fű alatt volt, meghirdetve nem.
60e a 3 misis 1.3as sol absre? Az vagy 2%. Azért az nem olyan sok. Inkább az eddigi volt sok, de hát egy ilyen gyöngyszem megér ennyit. Nem Whisper? ;-))
whisper Creative Commons License 2000.06.01 0 0 316
Árat emeltek a Toyotások!
Most fizethetek többet a Yarisért!
Zsi Creative Commons License 2000.05.28 0 0 315
Csá!

Szerintem csak az autó állapotától
függ ez a kérdés.
De valószínű, hogy nincs túl jó állapotban
igy hát nem biztos, de azért érdemes megnézned.

Csumbi

N Zsi

Előzmény: barnam (300)
Zsi Creative Commons License 2000.05.28 0 0 314
Sziaztok!

Az én autóm is TOYOTA, egy 1992 CARINA II.
Úgy gondoltam, hogy most megkaptam a belépési kódomat megvizsgálom a FÓRUM-otokat.
Még nem volt időm teljessen végigböngésznem, de átfutom a sorokat.
Úgy láttam többeknek alkatrészes ill. szervízes kérdéseik vannak, na de még vissza térek csak olvasgatok.

Csumbi

barnam Creative Commons License 2000.05.26 0 0 313
Egy csöppet morcosmedve lettem amikor nem is olyan réges régen bejelentették ma pedig tény és valósággal megütközve tapasztalható is, hogy az autó azon szükséges elemének- amitől életre kel a motor - ára ismét, idén ki tudja hányadszor ismét feljebb kúszott egy CSÖPPET. Hát gondolkodtam és arra jutottam bizonyára az olajipari multiknak mostanában eléggé lefelé mehet a bevételük és ezért csinálják ezt a bizonyára "számukra is kényelmetlen" tortúrát, így kissé megsajnálva őket elmentem tankolni, hogy így is segítsek rajtuk. Azonban hallgatva a híradásokat felvilágosítottak, hogy az elmúlt időszakig 3szor annyi bevétele volt az egyik olajtársaságnak, mint az elmúlt év egészében. ( de az is lehet hogy azonos időszakra vetítve. Bocs a pontatlanságért) de a lényeg a lényeg jól át vagyunk b......va.

Nem tudja valaki hogyan kell levegővel hajtani az autót?
Mert én tudom. Be egy jó nagy levegőt és kifulladásig betolhatjuk a garázsba, ezután lezárolni a helyet.A jövő generációnak el lehet rakni ezeket a "benzinszörnyetegeket."

Na bocsi ha egy kicsit elragadtattam magam és néhol hülyeséget írtam.

megaa Creative Commons License 2000.05.25 0 0 312
Hali

Kis segítségre lenne szükségem.
A Starlet (98) kormánya rámegy -e a Carina E kormányának a helyére ?

Törölt nick Creative Commons License 2000.05.21 0 0 311
Odin!

Megtalaltam azt a tölcsér alakú bigyuszt. Az a baj, hogy van benne valami olajnak kinéző folyadék. Meg érdekes módon egy kis fekete ovális lencse alakú valami is, ami nem tudom, hogy mire szolgál.
Szóval van benne olaj.
Már többen is azt mondták, hogy egy ilyen kuplungbeállítás komolyabb dolog, mint gondoltam.
Szóval lehet, hogy mégis...

Előzmény: Odin (310)
Odin Creative Commons License 2000.05.20 0 0 310
Ha csak nem rontottak rajta a '86-os óta, akkor kell lennie. Kis tölcsér alakú műanyag tartálya van a szélvédő bal sarkának közelében. Folyadékként nekem tökéletesen megfelel a fékfolyadék.
Előzmény: Törölt nick (309)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.20 0 0 309
Aha.
kuplung hidraulika folyadek.
megnezem.
hatha van ilyen is a kocsiban.

Előzmény: Odin (307)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.20 0 0 308
Most ez komoly???
Tenyleg nem lehet beallitani egy kuplungot?

neeeeeeeee.

Előzmény: handras (306)
Odin Creative Commons License 2000.05.19 0 0 307
raki
93-as corollában nem vagyok otthon, de a régebbin (és a carina-n) akkor volt ilyen, ha elfogyott a hidraulika folyadék a kuplung kinyomóból. Egyszerűen utánatöltöttem és néhány kinyomás után helyrejött.
Előzmény: Törölt nick (305)
handras Creative Commons License 2000.05.19 0 0 306
raki:
Tükröt külön ne keress, mert a bontók csak egyben adják, ellenben a Király utca elején van (vagy volt?) egy kimondott autó tükrös, üveges.

Ezeken a modern járgányokon - tudomásom szerint - csak a holtjátékot lehet állítani, tehát ha nagyon lent fog akkor sajnos csere...

Előzmény: Törölt nick (305)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.19 0 0 305
Még valami:
Le tudna-e nekem valaki pontosan irni, hogy
hogyan kell beallitani egy 93-as corollanak a
kuplungjat?
Az a problemam vele, hogy nagyon hirtelen fog,
igy neha eleg darabosra sikerul egy-egy kuplungozas :-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.19 0 0 304
Tudja esetleg valaki, hogy körülbelül mennyibe kerül egy 93-as corollához a jobb oldali tükör?
Úgy értem csak maga az üveg?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!