Igen, és az itt taglalt rozsdásodásra sem. Sőt, szerintem a csapágyra is ráhúzható a "rendszeres használatból eredő fokozatos elhasználódás".. Egy panelhibára meg simán ráfoghatják, hogy áramkimaradás okozta.
Szóval akkor tulajdonképpen vajon mire érvényes biztosan ez a garancia? Ha kilyukad az üst?
Hát igen, a topikbeli híre ennek a legjobb talán. Mondjuk kellemetlen, hogy a márkaboltban a weboldaluk szerint nem lehet kártyával fizetni...(mármint az üzletükben)
Egy szót az ellenlábasokról: másik fórumon egy szerelő dícsérte a Gorenje-ket, szerinte elég strapabíró gépek (csapágy, mechanika). Mondjuk a vezérlőpanel esetében már nem volt ilyen lelkes, bár szerinte az minden gyártónál problémás lehet.
Nézegetem a "kiterjesztett garancia" leírását. Elsőre ezek szúrnak szemet:
Nem biztosítási esemény, a biztosítási fedezet nem terjed ki:
– rendeltetésszerû, rendszeres használatból eredő fokozatos elhasználódás, korrózió, oxidáció vagy lerakódás hatására keletkezett károkra;
– áramkimaradás okozta károkra;
– a károsodott vagyontárgy további használatát nem befolyásoló értékcsökkenésből származó károkra, esztétikai hibákra;
– cserélhető, rövid élettartamú fogyasztási cikkekre, mint pl. biztosítékok, ... szíjak, kefék, izzók ...
– felmerült költségekre abban az esetben, amennyiben meghibásodás nem található, nem állapítható meg;
Azért lehet nem ártana, ha már mindenki kész a fürdéssel este egy ronggyal letörölni az oldalát...egy mozdulat az egész..jó, kettő:)
NÁlunk a mosdókagyló van a bal oldalától olyan 30 centire, de azért annyi vizet nem kap onnan, max. a kicsi olyan, hogy fröcsköli a kezéről a vizet szanaszét. A wc a jobb oldalától 20 centire, fiamnak mondtam, hogy ne ide járjon, mert ha lepisálja a gép oldalát, kap! :s :D
A gép másik oldala hibátlan, pedig ott vannak a vegyszerek tárolva.
Ez semmit nem jelent, kutya baja nem lesz tőle, ha a vegyszert nem locsolgatod rá....ezen az oldalán mi van, ahol ilyen carul néz ki? MOsdókagyló, wc, kád, zuhanyfülke?
Aprócska kérdés: mosógépem motorjában szénkefét kell cserélni (szomszéd annyit ért hozzá, hogy megállapítsa, de javítani nem hagyom neki). A szerelő által mondott 10ezres ár reális?
Nem csak olcsóbb, hanem ráadásul jobb a centrifugája (1200 kontra 1000) és halkabb is a kinézett 2028-asnál (vajon az mitől lehet 10dB-el hangosabb az átlagnál?)
Kérdés, hogy a napi használatban jelent-e bármi hátrányt a kijelző hiánya és a minimális tudásveszteség:).
"Persze az emberi hülyeséget szándékosan nem védi ki a gyártó,"---Hm. Így is lehet nézni a világot. Neked amerikában kéne élned, ott ráírják a mikróra, hogy macskát tilos benne szárítani! :-)))))
Whirlpool 9727-es mosógépünk van és már a sokadik költözés után most nem szedtem le a dobrögzítést.
Nem centrifugál, csúnya hangot ad ki.
Érdeklődnék, hogy valaki találkozott-e már ilyesmivel és hogy milyen alkatrészek cseréjére számíthatok? :(((
Nesze neked 6. érzék... Persze az emberi hülyeséget szándékosan nem védi ki a gyártó, mert így lesz majd aki alkatrészeket vesz ezért is... No comment.