Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

cs_geza Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5564
Nem kell. Érezd magad jól benne. Remélem sikerül.
Előzmény: sysNet (5540)
cs_geza Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5563
Én viszont vezettem, nem is keveset. Automata 1.6ost.
Előzmény: G4b0 (5539)
Metal Dog Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5562

A Volvo S40-V40-nél valóban 7 cm-rel szélesebb a Cee'd. Fő is a fejem, mert elődeim szűk garázst hagytak rám. Tulajdonképp ezért vettem elektromos csomagot, hogy be tudjam húzni a tükreimet, hogy beférjek. :-) Majd a gyakorlat remélem igazol.

Érdeklődve olvasom az 1,6-os benzines S40 fogyasztási adatokat, mert a V40-esem 1,9-es motorral nem eszik kimutathatóan többet, igaz, nem is hajszolom.

Előzmény: Andrew31 (5556)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5561

Meglesz a fotó a rugóról, de előbb bejegyeztetem az eljárást szabadalmi hivatalban! :-D

Tapasztalat: ma autópályáztam is, kényelmesebb, nem feszül a küllőm tőle.

Kissé élvezetesebb gyorsítani, mintha hozzá tennék egy kis saját erőt.

Viccet félre téve, apróság, de jobban adagolható a gázpedál így. ( nekem )

Anno az off BMW-nél tapasztaltam, hogy szinte izomból kell egy nagyobb gázt adni, amitől meglódul a kocsi. Itt is ez a hasonló feeling jött elő.

Előzmény: scenic(725) (5547)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5560

Mekkora szerencse, hogy egy használt 2 éves Mazda 3 olcsóbb, mint egy új Ceed.

MOST!

Isten hozott a 2-3 évenkénti autó csere-bere örökké forgó spiráljában, ahonnan soha nem lehet kikeveredni, csak egy új autó, hosszú távú vásárlásával. Kullogni a trend, az innováció, és a vágyak mögött, azt  igen.

Most jó alkalom lett volna egy hosszú garanciás, tartós, kiemelkedően teljesítő, megbízható ÚJ AUTÓT VENNI hosszú távra. Még egyszer ki tudja mikor lesz ekkora robbanás, mint a Ceed megjelenése a C szegmensben. A konkurensek évekig fognak vergődni a meddő próbálkozásaikkal. Emlékezz a Toyota Carina E, vagy a szintén off Mercedes 123 -124 megjelenésére. Azóta sem gyártott senki olyan jó, tartós vasat.

Ezt most elszalasztottad, de mindezek ellenére sok szerencsét, és örömet hozzá! Lehet, hogy bejön. Sőt biztosan, a Mazda már bizonyított.

Megjegyzem, ez csak a saját véleményem, nem kell megkövezni érte.

Öreg Toyotát akartam venni, de elkezdtem számolni, és gondolkodni, így lett új autó belőle.

Előzmény: sysNet (5557)
báró úr s60 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5559

Tisztelt Andrew31!

Ne érts félre, nem akarom magyarázni a bizonyítványom, s megköszönöm, hogy utánam néztél. : )

Azt a mi topicunkban is írtam már valamikor, ha pályán gördülök általában 150+, de mint ma is, megcsúsztam időben 200 tempomattal(mint az elmúlt két hétben párszor). Mivel csak egy rövid etapot nyomtam, a nagy átlagomba nem jelenik markáns tényezőként, de a pill. fogyi ekkor 13-18 l/100-at mutat, a terepviszonyoktól függően. Főúton 120-nál jobban nem szoktam menni, előzni, amikor lehet, mindig dinamikusan, a lakott terület szinte 100% tabu. Egyébként manuális váltó van a kocsimban.

Két haveromnak is van s40 1,6-tal, valóban így fogyasztanak.

Igen, az RS Octavia biztos nem menne, de, az általad is említett gúnyolódás azért kerekedett, mert én valóban siettem, ellenben a kolléga úr, s ebben átmenetileg megakadályozott, először önhibáján kívül, a forgalmi viszonyok miatt, másodjára pedig leckét akart adni, aminek akkor nagyon nem örültem. Egyébként nem szoktam heccelni a vagányokat, az messze nem az én műfajom, még ha ez esetleg az írásomból nem is úgy csapódik le.

Amik eddig "alázások" megestek, nagyrészt a fentebb leírthoz hasonlóan olyanokkal esett meg, akik tűlértékelték az egyébként minden bizonnyal kiváló autójukat. Azaz egyetlen esetet kivéve, amikor Édesapámmal rendeztük egy versenyt az autópályán. Neki egy 220 cdi mercije van, 6-os váltóval. Ő ellene úgy 100-ig tuti esélytelen vagyok, iszonyatos a rugalmassága, kb 100-130 között kezd kiegyenlítődni a különbség, s mint az a pályán ki is derült, 150-től, amire ténylegesen a seggében voltam, már feltartott, onnantól pedig egyértelműen elmentem. Csak, hogy teljes legyen a kép, az ővé 150 LE, ~380-400 Nm(ezt nem tudom pontosan), nekem 181 LE, 233 Nm (ez a fékpadi mérés eredménye). A két autó között 10 kg eltérés van. S az utolsó, amiben vita nincs, s ezt mondtam Apámnak is, a fogyasztásunkat az életben nem vetném össze.

Végezetül, nem szeretném, hogy hosszú hozzászólásáradat kerekedjen kettőnk diskurzusából, mint ahogy a volvósoknál is megesett néha, mert a benzin/dízel összehasonlítása kb annyira lehetetlen, mint a melyik a jó autó. Véleményem szerint a mai dízelek nagyon jó motorok, éppúgy, mint a benzinesek, s szerintem mára eljutottunk odáig, hogy kétfajta autó létezik. Vannak jó autók és vannak még jobbak.

Nota bene, amennyiben futotta volna olyan új autóra, amire vágyom, egész biztosan öngyújtóst vettem volna. De mivel olyanra nem fussa, s a magyar használautókereskedelm sötét bugyrairól biztsan hallotattok, rosszabb esetben szenvedő alanyai volt közületek is bárki, akkor nem kell hosszasan ecsetelgetnem, hogy használtban miért benzines lett, s nem pediglen dízel.

További szép estét Autóstársak!

Előzmény: Andrew31 (5556)
sysNet Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5558
uj autónak ha mazda, ha kia esik az ára keményen.
Aki hosszu távra tervez neki jobban megéri a ceed szerintem.

De Én lehet 2-3 év mulva lecserélem egy mazda6 -ra a mostanit, az - az igazi sedan nem a mazda3 sedánja, ha 3 -as akkor hatchback ha sedan akkor mazda6 -árban nem is nagy a külömbség.
Előzmény: G4b0 (5552)
sysNet Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5557
Hát igen ujonnan Én se vettem volna mazdát :)

Ez 2 éves és nagyon jó állapotú, 46ezer kilóméterrel és még gari is van .
Az ára -megsugom- peddig 3 milla alatt van költségekkel eggyütt, alkalmi vétel ne hagyhattam ki.

A költségek nem hinném hogy annyira huzós lenne, ezzel riogatják a kiasokat is :)
Előzmény: G4b0 (5544)
Andrew31 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5556
Tisztelt báró úr s60!

Mint látom a 2,4-es szívó benzinesed tényleg prímán fogyaszt, mint irod az átlag 8,5 liter ami tényleg nem sok egy ekkora motortól. A "trükk" ott van, hogy magad is irod főleg pályán közlekedsz a városi szütykölődést kihagyod. Ez szerencsés, mert ott nyalna igazán a verda főleg ha automata.
A Volvo egyébként is prémium márka, tehát jelen topik névadójával nem egy szint.
Amit egyébként furcsálok, nékem is van Volvós barátom neki az 1,6-os benzinese (S40) van és a jó múltkorába nyomtunk le egy 600 km túrát a két oldalbordával az ő fogyasztása 8,2 volt normál tempóban autópáya 70% város 30% arányban.Ehhez képest a te 2400-asod 8,5 litere igazán figyelemre méltó.
Egyébként - a méretre visszatérve - magam is meglepődtem, mikor nemrég azt olvastam egy elemzésben - nem néztem utána, hogy igaz e - hogy a Ceed, 7-es db cm-el szélesebb belterű, vagy összszélességű mint az S40-es Volvo.

A kókuszos témához meg annyit, hogy tényleg magam is vezettem új kasztnis 1,4-es meg 1,6-os Focust és vulgárisan azt kell mondanom, hogy a diesel Ceed menetdinamikájához, nyomatékához és élményautózásához képest eme járművek hasonló paraméterei a lófasz és az esti fény kategóriájába tartoznak. És ezt nem én mondtam, hanem mindkét tulaj aki kipróbálta a Ceedet is.

Az pedig - mint némi gúnnyal irod topikotokban - hogy lenyomtál a pályán egy pdtdi Octáviát nem túl nagy eredmény hiszen eme autók átlagban 105-110 Le-s motorokkal jönnek ki, bár valszeg azért egy 2000-es diesel RS Octávia a maga 180 Le-s teljesítményével már kicsit jobban megizzasztott volna.

Abban pedig gondolom nincs köztünk vita, mert ma már mindenki elismeri, hogy AZONOS ccm esetén a mai modern magasnyomású turbodiesel motorok nyomatékával, teljesítményével és főleg fogyasztásával a benzinesek nem tudnak versenyezni. Épp ezért kezdte meg az erőlködést néhány európai gyártó a kis ccm-s benzines turbósokkal hogy ezt az űrt valahogy betömjék, lásd 1,4 FSI W5 (140 Le) 1,4 új Bravó (hasonló).

A Volvóval én is szemezgettem, de pl. egy új S40-et 4,9 milláról indítanak, ugyan ezt 1,6 dezsőbe 5,9-ről. Ezt a diesel felárat pedig biztos hogy a büdös életben nem tudom kiautózni.

Érdekes, - és most külön elnézést valamennyi benzines gépjárműhasználótól - de 2 évvel ezelőtt eszembe sem jutott volna öngyújtóst venni, ma már eszembe sem jut, hogy valaha újra benzinest veszek.Ebben a tudatomban ma is megerősödtem mikor a Hungárián tartó dugóból hazajöttem (kb 1 óra) és a teletankolás után 210 km-el (full város) a ház előtt megállva 4,9 l/100km átlagot mutatott a fedcomp.
Előzmény: báró úr s60 (5555)
báró úr s60 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5555
Semmi gond. : )
Előzmény: Törölt nick (5554)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5554
jahh, látom volvos vagy :-)
Előzmény: báró úr s60 (5551)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5553
omega?
Előzmény: báró úr s60 (5551)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5552
Nem hinném hogy több lenne, mivel a garancia ha tetszik ha nem, a Mazdán már sehol nem lesz 3-5 évesen, míg a Ceed esetében még igen, ez nagy pozitivum. A másik, hogy ki mondta hogy eladom 3-5 évesen (még meg sincs amúgy :)). Ha eladom mondjuk 8 évesen, tuti nem lesz 700e a különbség, főleg úgy, hogy a Mazda3 már 2003 óta kint van, míg a Ceed 2006-os. Lehet hogy nem lesz egy árban a 2, de nem lesz ekkora a különbség, az biztos. De erről valószínűleg a hozzá értőket kéne megkérdezni... :)
Előzmény: Törölt nick (5550)
báró úr s60 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5551

Szép jó estét autóstársak!

Ez a kókuszos téma elég durva.

Nem akarom teleoffolni a topicotokat, de azt halkan megjegyezném hogy pénteken 8,1-et, múlt héten 8,5-öt, előtte héten 8,7-et fogyasztott a, khm. 2,4-esem, igaz ebben szerencsére nem sok város, ám annál több autópályás suhanás, s természetesen végig klíma : ).

Mégegyszer elnézéseteket az offért.

Előzmény: scenic(725) (5545)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5550
nekem az jutott eszembe, hogy a nagy kérdés az, amikor a Mazdát 3-5 évesen el akarjuk adni, akkor mennyi marad ebből a 700e-ből, vagy esetleg még több is lesz az árdifi. Megbeszéljük 2012-ben :-)
Előzmény: G4b0 (5544)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5549

Ő is a II-es fókuszra irta, hogy lomha? A régi kókusz meg jól ment :-) de a mostaniak... :((

Ó de bocsánat megint offoltam. Elnézést. :(

Előzmény: fabris123 (5548)
fabris123 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5548
korábban már irta valaki, hogy a sima Focus is lomha az 1.6-al ,igy nem csoda, ha a kombi se megy.
Előzmény: scenic(725) (5545)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5547

szia

Képeket tudnál mutatni a procedúráról?

(Egy erősebb rugót miért nem tesznek bele gyárilag? Nem kéne fesziteni a lábad autópályázás közben.)

Előzmény: Törölt nick (5532)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5546
Ja, utaznak, Lagziba mennek, nyaralnak, stb... :)))
Előzmény: Törölt nick (5529)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5545

OFF

Halkan megjegyzem, hogy az új 1.6-os kombi fókuszt próbáltam, és szegény nagyon lomha.

5 személlyel, 130-140-es autópályázás + pesti közlekedés, klíma = 9.4 literes átlagfogyi.

ON

Páncélos ! Meddig tart a Carens-es akció? Ha jól tippelek, a KIA szalonokban van elhelyezve egy gyűjtőláda,

amibe be kell dobni a nevedet és cimedet tartalmazó kártyát, amivel lehet nyerni egy Carens-t...

Remélem tart még az akció és nem késtem még el vele...

Előzmény: vlevi (5517)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5544
Nekem is bejön a Mazda3, csak mint említettem a sedan. Viszont az ára nagyon durva, a dízel TX újonnani listaára 5.829.900 Ft, most akciósan 5.379.900 Ft. Ez a TX van kb egy szinten a Ceed EX felszereltségével. Namost az meg 4.668.000 Ft. A számok magukért beszélnek. Még így "akciósan" is borzasztó drága. Több mint 700e forintnyi különbség nem kevés, még akkor se, ha mazda. :)
Előzmény: fabris123 (5543)
fabris123 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5543
Én is sokat gondolkoztam a Mazda 3-on mert tetszik nagyon és jelenleg akciózzák plusz kicsi rá a THM,de nekem kb. 10e lenne a cascója a Cee'd 6-7e Ft-jával szemben, meg ahogy a neten olvasgattam az alkatrészárak elég durvák. Valamint a 90LE-s Mazda3 CE árából megvan az 1.6 CRDI EX Limited Cee'd ami jóval felszereltebb. Igaz, a Mazda jóval szebb belül. Persze ha jó árat kaptál rá akkor jó vétel, a TX meg tényleg jól felszerelt.
Előzmény: sysNet (5542)
sysNet Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5542
Véletlenül az utolsó pillanatokban akadtam erre a kis mazdára, ha nincs olaszországba ismerősöm akkor ceed lett volna, igy: mazda3, 1,6 diezel -110LE, 2004 es, TX.

Mikor ajánlotta a haverom, azonnal mazda szalon, és teszt, igaz régebben próbáltam már de akkor egy utolsót.

Igaz a helykinálata nem olyan jó mint a ceed-é de nekem tökéletesen megfelelt.
Az uttartása szerintem jobb mint a ceed-é, a motor többi ugyan ott van.

A hátsójára visszatérve, nekem se tetszett elsőre annyira, most annál jobban bejön, először spoilert szerettem volna rátenni de már nem kell.

Nem mennék bele a ceed vs. mazda3 -összehasonlitásba, szerintem mind2 autó nagyon ott van.

Ami hiányyzik az az MP3-USB, ezt valahogy meg kell oldanom, ajánlottak valami mp3 kábelt ugyhogy remélem ez is megoldható.

----------------------------------------------------------------------

Röviden ennyi, a forumra még vissza vissza nézegetek.

U.I: Most megyek vegyek egy Airis T620 PDA -t, szerintem megéri a 54K árát, és nem PNA :)

Előzmény: Törölt nick (5537)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5541

Atyoka, a rádióvétel, vagyis az adóállomások beállítása nekem sem sikerült elsőre tökéletesen. Automata kereséssel a legtöbb állomáson túlszalad. Amikor kézi beállítással próbálkoztam akkor meg rengeteg adóállomást találtam. A magyarokon kívül vagy 5 szlovák adót is... :)  

Előzmény: atyoka (5506)
sysNet Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5540
Majd irok arról is, cs_geza-t nem komentálom-nem érdemli :)

Előzmény: Törölt nick (5537)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5539
Miért mi a baj vele? Nekem a hátulja nem tetszik egyedül, a sedan sokkal szebb, de azon kívűl más negatívumot nem tudok mondani, igaz nem vezettem...
Előzmény: cs_geza (5538)
cs_geza Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5538
Vezetté' má' ilyen autót? Sirni fox... a ceedet simán uramnak szólithatja. Részvétem.
Előzmény: sysNet (5535)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5537

Gratula!

Beszámolókat kérünk majd!

Előzmény: sysNet (5535)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5536
Tempomat lesz a vége, már látom én :)
sysNet Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5535
Hi,

Akkor pár kép az autómról:előről

háta

-az olasz tulaj képei, nem volt lehetőségem még ujjakat csinálni.

Végül is nem ceed lett, az utolsó pillanatban véletlenül mazda3 mellett döntöttem, remélem nem bánom meg.

Sárvédőket kell szereltessek rá, ki is néztem valami univerzálist ezer valamennyi 1 haverom meg felszereli, meg lehet ablak sötétités... más minden van benne, rajta.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!