Keresés

Részletes keresés

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.13 -4 0 9768

Az biztos hogy most nem emelkedünk ki a BL mezőnyből,de ez nem csak azért van mert mi gyengültünk,ha nem inkább azért mert maga a mezőny lett sűrűbb....nem is kicsivel!

Rajtunk kívül simán lehet BL győztes a Metz(akiket a vissza vágón majd nem elkaptunk és csak szerencsével nyertek!)a Vipers az Esbjerg és a CSM is megnyerhet,bárkié is lesz a trófea nem lesz meglepetés!

Ami a hiányzókat illeti,nélkülük vertük most az Esbjerget hiányoznak de van élet utánuk is,és ugye hamarosan visszatér Brattset is és én még Hansen sem írom le,most lesz ideje újra terveznie önmagát,Haugsted is meccsről meccsre jobb lesz,Leynaud szerintem dettó!

Nehéz lesz de az esélyeink nem rosszak!

 

A Fradi szépen búcsúzott a csoport meccsektől,egy tét nélküli mérkőzésen ahol az Odense már az Ikast meccsen volt lélekben,de a győzelem az győzelem!

A BUD nem lesz könnyű és okulva a tavalya Krim elleni kudarcból én mindenképpen óvatos lennék a Fradi helyében,mert a Montik minden ilyen meccsen vért isznak!

Az esetleges továbbjutás után a Metz most túl nagy feladat lenne a Fradinak.....meglátásom szerint!

 

El csapataink valóban vegyes képet mutatnak,túl sokszor kapitulálnak,és ha veszítenek akkor szinte mindig súlyos és megalázó,de ennek ellenére ebből a 4-ből jó eséllyel 3 is tovább juthat,és ha ezt vesszük,akkor már is árnyaltabb a kép!

Ezekben a csapatokban sok a fiatal és nekik minden egyes meccs jó arra hogy tapasztaljanak és építkezzenek,biztos lesznek olyanok akik majd könnyűnek találtaknak,de az sincs kizárva hogy lesznek olyanok akik megmutatják magukat....és esetleg elviszi őket egy külföldi csapat!

 

 

Előzmény: maedros (9764)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.13 0 1 9767

Metz - Ferencváros/Buducnost

CSM - Esbjerg/Brest

Vipers - Rapid/Krim

Győr - Odense/Storhamar

 

Lesz meglepetés?

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.13 0 1 9766

Szerintem a Lokinak kevés erre az esélye, a dánok jók és motiváltak lesznek a norvégok ellen, és szerintem eleve jobbak. A norvégoknak nem lesz annyira fontos ez a meccs, bár lehet, jobban járnának a csoport-elsőséggel a negyeddöntő szempontjából.

A Móvár ha tudja hozni, amit az elmúlt hetekben, akkor talán továbbjuthat. Egyébként nekik lenne a legjobb esélye a FF-ra a magyar csapatok közül a keresztbe játszás miatt (Dortmund/esetleg Siófok lehetne az ellenfél).

(A Loki, ha tovább is jut, megkapja a Thüringent, a Siófok meg vélhetően az Ikastot, ha csak nem csinál bravúrt Dortmundban, de a Nantes/Móvár ellen sem ők lennének a favoritok.)

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (9761)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.13 -1 0 9765

Ha  meg is lesz az F4, a végső győzelemre kevesebb győri  esélyt látok idén, mint az elmúlt fél évtizedben bármikor...

 

Nem most kell még top formában lenni.

Amit rizikósnak érzek az ETO-nál, az a kapus poszt, ha Toftnak nem megy, nem tudom, Leynaud ennyi idő alatt formába tud -e jönni. Ja és egy klasszikus b2 is hiányzik, és a szélsők is hullámzóak.

Sok lehetséges hibapont ez szerintem is.

 

ám utána a Metz ellen nem sok esélyt látok, de igaz ez  nemcsak az FTC, hanem ETO viszonylatban is.

 

A Metz annyira jó? Én bevallom, hogy azt a csoportot kevesebbet láttam, de nálam inkább a CSM és a Vipers a top favorit jelenleg.

 

Korábban is előfordult egy- egy súlyos vereség nemzetközi kupákban, ám ilyen "rendszerszinten" valamennyi magyar csapatot érintő szezonra nem emlékszem. (S még nincs vége.)

 

Ez igaz, de eleve nem is volt ennyi magyar csapat versenyben! Most négyen is bejutottak az EL csoportkörbe, ami azért nem mutat rosszul, még akkor is, ha sikerült beleszaladni egy-két pofonba (ez a Váctól inkább papírforma már, nekik sok ez a szint...)

 

Papp Niki és DKK ezen a meccsen is jól játszott, Kajdon Blani ismét bizonyította, hogy nemzetközi szinten is teljes értékű játékosa már most a csapatnak.

 

Én mindhármukat behívnám a válogatottba (Kajdont kiegészítő emberként, hadd szokja kicsit a légkört...)

Előzmény: maedros (9764)
maedros Creative Commons License 2023.02.13 -1 0 9764

Hétvégén döntő szakaszba érkeztek a európai kupák csoportküzdelmei, magyar szempontból elfogadhatónak mondható napokon vagyunk túl...

 

Bajnokok ligája 
A Győr végletekig kiélezett meccsen tudott győzni a világ egyik legjobb  játékosával - Reistad - felálló Esbjerg ellen. Ahogy a Metz ellen is írtam, a döntetlen se lett volna igazságtalan eredmény. Számszakilag - jobb abszolút gólarány illetve egymás elleni találkozók eredménye alapján - esetleges pontosztozkodás  után is az ETO jutott volna tovább "direktben" a legjobb nyolc közé. Most úgy tűnik: a három "szülési szabadságra" távozott klasszis norvégot nem  tudja pótolni a Győr, vannak játékosai, akiknek formája még mindig nem az igazi, s persze, ott a "csapatkapitánynak" kinevezett ballaszt... Ha  meg is lesz az F4, a végső győzelemre kevesebb győri  esélyt látok idén, mint az elmúlt fél évtizedben bármikor...

 

Tétnélküli meccsen ugyan, de azért mégis győzött idegenben egy jó csapat ellen az FTC, ezt értékelni kell! A Fradinak szerencsésen alakult a csoportkör, a 16 között a gyengébbek közé tartozó Buduval kell a nyolcba kerülésért megvívnia, azt különösebb gond nélkül abszolválni lehet - két éve egy jobb játékosállományú feketehegyi csapat tréfálta meg Bölkéket -, ám utána a Metz ellen nem sok esélyt látok, de igaz ez  nemcsak az FTC, hanem ETO viszonylatban is. (Oftedalék mázlija, max csak a négyes döntőben futhatnak össze a kiváló franciákkal.)

 

Legerősebb El csapatunk kiütéses vereséget szenvedett Dániában, a minősíthetetlen játékra nem érdemes sok szót vesztegetni, arra inkább, hogy ezzel csak matematikai esélye maradt a cíviseknek a továbbjutásra. Megértem a fórumtársak keserűségét, mégiscsak a válogatott derékhada lett "beárazva", de legyünk őszinték: nem a Loki ebben a szezonban az első, aki "szénné égett", gondoljunk a Fradi történelmi nagy buktájára a németeknél, a Vác,Móvár, a Siófok is beleszaladt már nagy verésbe, de az ETO se büszkélkedhet a hazai pályán játszott Metz elleni derbire. Korábban is előfordult egy- egy súlyos vereség nemzetközi kupákban, ám ilyen "rendszerszinten" valamennyi magyar csapatot érintő szezonra nem emlékszem. (S még nincs vége.)

 

De evezzünk "barátságosabb vizekre": a Siófok a bűn rossz kupa kezdés után ügyesen vissza kapaszkodott a továbbjutó helyre, s egy  küzdelmes meccsen legyőzte a francia csapatot is. A rossz rajt után sikerült első magyar El csapatként tovább jutniuk. Gratulálok Bregar gárdájának! Papp Niki és DKK ezen a meccsen is jól játszott, Kajdon Blani ismét bizonyította, hogy nemzetközi szinten is teljes értékű játékosa már most a csapatnak. (A "kifutott" junior generációból talán neki a legígéretesebb a kezdése.)

 

Az MKC, nagy csatában, de másodszor is le tudta győzni a lelkes Fana csapatát, legyinthetünk ugyan, de ez a csoport második legerősebb játékos keretével bíró Nantesnek pl nem sikerült. Mivel az Ikast "beárazta" a többi csapatot, a sors egy váratlan lehetőséget adott most az óváriaknak, ha otthon sikerül akár csak egy góllal is megverni Hagmanékat, tovább juthatnak. Ha azt a jó játékot megismétlik, amit az Ikast ellen idegenben, vagy a Fradi ellen otthon bemutattak,   akár még össze is jöhet a huszárbravúr, ha nem, akkor  lelkes szurkolótáboruk előtt búcsúzhatnak a kupától.

 

A Vác az El egyik legerősebb csapata otthonában kapott ki másodszor is nagy gólkülönbséggel, a Thüringer - akárcsak az Ikast - per pillanat kiemelkedik ebből a mezőnyből, a fiatal magyar gárda itthon se tudott többet mutatni ellenük. Megismétlem a múlt heti bejegyzést: a váci lányok remélhetőleg itthon megszorongatják a nemrég még Bl csapat, Valceát! Ha sikerül, én kipipálom az idei kupaszezonjukat!

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (9763)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.13 -2 0 9763

'A Vác a magyar női kézilabda egyik méregfoga. A legnagyobb tehetségeinket teszik tönkre, mert norma náluk az elkényelmesedés, a tét nélküli lövöldözés, védekezés nélküli játék.'

 

Azért ezek elég súlyos állítások,nem gondolnám hogy náluk az a cél....!

De az biztos hogy a két legígéretesebb lövőnk,már csak egy,náluk volt/van és nekem is úgy tűnik hogy egy ponton túl nem ível úgy a fejlődésük ahogy azt remélni lehetett.

Viszont ehhez ők is kellene!

Előzmény: hatosfalat (9756)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.13 -3 1 9762

'Durva, hogy Eli Mari Raasok csak a második legjobb kapus volt ma a pályán a maga 42%-os teljesítményével úgy, hogy egy hetest leszámítva végigvédte a meccset. Sako 45% fölött fogott, a második félidőben inkább 55-tel.'

 

Nekem ez a Sako mindig rejtély volt,hiszen kicsi duci szóval nem az a klasszikus kapus alkat,de fog mint a zöld festék:-)

Előzmény: lunanoctis (9743)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.13 -1 1 9761

Szerencsés esetben akár 3 csapatunk is tovább juthat az EL-ben....azért az jól nézne ki!

RnD Creative Commons License 2023.02.12 -4 3 9760

Siófok--Besançon: 20-18 (végeredmény)

 

 

Nagyon jól alakult az első félidő vége és legalább ilyen jól kezdődött a második: Klivinyi Kinga két góllal indított, köztük egy majdnem echte átlövésgóllal középen 9 méterről lendületből. Ezzel máris öttel ment a Siófok (14-9 33. perc) A balkezes Natalia Nosek jobboldalon betörésből válaszolt erre, aztán máris jött két kiállítás: először N’Diaye, alig fél perc múlva Mavsar kellett h leüljön két percre, ami egyben azt is jelentette h majdnem fél percre kettős emberhátrányba kerültünk. A Besançon hamar kialakított egy ziccert de Clarisse Mairot lövését b2/b3 betörésből Rajcic bravúrral védte. Utána már csak eggyel voltak többen, így végül egy hetesgóllal tudtak közelebb jönni (14-11 38. perc)…

 

Viszont a védekezésük felpörgött újra, Klivinyi és Milosavljevic hiába próbálkoztak, egyre-másra fennakadtak a védőfalon. Amikor végre sikerült megjátszani N’Diaye-t beállóban – Milosavljevic-től kapott egy nagyon jó labdát – akkor meg a második félidőre beálló norvég kapus, Hauge védte a ziccert. (Igaz, aztán nálunk is védte Rajcic az irányító Faure lövését.) Kajdon Blani beállt, középről nyolc méterről átlövéssel próbálkozott, ez nem sikerült, erre Bregár rögtön visszacserélte Klivinyire, aki azonnal elrontott egy beállósnak szánt bepasszt….. Közben a franciák lőttek még egy hetesgólt sőt, középen egy-egyezés után j3 8 méterről Juliette Faure nem akármilyen átlövésgólt is lőtt. És ezzel már csak egy gól maradt a Siófok előnyéből (14-13  43. perc)

 

Bregár időt kért, bár új embereket nem tudott beállítani, elöl maradt minden a régiben (=Milosavljevic—Klivinyi—Kiss Niki a belső posztokon). Klivinyi középen mindenesetre be-egy-egyezte magát hét méterre és onnét már a második gólt lőtte átlövésből (15-13) Such Nelly viszont jobbszélről a kapust találta telibe (ezt látva Bregár rögtön lecserélte és beküldte helyette Kojicot). Alig kezdtünk egy újabb támadásba, Milosavljevic-től elvették a labdát mondván a keresztpassz végén a labda a lábára pattant: ez igaz, de a combjára, ami kézilabdában mint tudjuk nem láb….. Aztán Mavsar lőtte telibe a kapust balszélről (őt viszont – Such Nellyvel ellentétben – nem cserélte le Bregár azonnal Puhalákra…) A franciák is próbálkoztak persze, ezeket Rajcic egyre-másra védte, ezért egyelőre tartani tudtuk a kétgólos előnyt…

 

Majdnem három perc után Kiss Niki végre jobbszélről (!) betalált, hiába védekezett rajta Aoustin igencsak vehemensen (16-13 46. perc) De csak rövid ideig örülhettünk, mert rögtön utána Nikit másodszor is kiállították és öt-a-hat ellen azonnal kaptunk is egy gólt szélről (16-14)…. emberhátrányban Milosavljevic ráadásul egy hetest is kihagyott. Ezt Zazaï nem tette meg, így egy gólra feljöttek a franciák (16-15 48. perc) Támadtunk-támadtunk és amikor már csak néhány másodperc volt hátra Kiss Niki kiállításából, Klivinyi beadta a labdát kínaiba a kapuelőtérbe bevetődő Mavsarnak, aki aztán fejen találta a Besançon kapusát….. Ez persze egy újabb két percet jelentett, Mavsar igencsak feldúltan vonult le a pályáról, de nem volt mit tenni…..

 

Tíz perc volt még hátra és a franciák kiegyenlítettek (Tshimanga talált be balszélről, ha minden igaz Kajdon Blani nagy spanja ő a korosztályos világversenyekről) [16-16 51. perc] Klivinyit ráncigálták meg baloldalon nyolc méteren, Kinga a végén – kihasználva h a francia védő, Pauline Robert nem lépett ki a védőfalból – látványosan nagyot esett hátra. A jv-k figyelmeztették színészkedésért majd Robert-t kiállították. Most mi kerültünk előnybe és ezt ki is használtuk: Klivinyi befutott középen hét méterre, két védő is figyelt rá, így aztán tőle jobbra Kiss Nikinek maradt helye bemenni a hatosig és onnét faultból gólt lőni (17-16 52. perc) A Besançon összehozott betörésből egy igencsak véleményes hetest, ezzel ismét egyenlő lett az állás (17-17) ami azt is jelentette h Robert kiállítását végül lehozták döntetlenre (1-1).

 

A védekezésünk viszont kiválóan működött: hosszabb francia támadás következett de egyszer sem tudtak helyzetbe kerülni az ellenfél játékosai, nálunk viszont Such Nelly jobbszélről klassz gólt lőtt (18-17 55. perc) A Besançon időt kért, aztán meg pillanatok alatt elvették tőlük a labdát (a beállós, Cusset zárását ítélték túl vehemensnek…..)

 

Mi támadhattunk, Kiss Niki hamar betalált b3 8 méterről átlövésből (19-17 55’14”) Ezzel megvolt az a kétgólos különbség ami így a mérkőzés végjátékában valamelyest megnyugtatónak hatott, vagy legalábbis reméltük h az lesz. A franciáknak viszont mindent egy lapra kellett feltenniük…. Clarisse Mairot átérezte ezt és jobboldalon senkit nem kímélve, három védőt is bedöntve vágtatott előre: a vége az lett h Klivinyit bal kézzel jól orrba vágta…. Kingát hosszasan ápolták aztán meg három támadásra le kellett jönnie. Mairot viszont vígan pályán maradhatott, mi több, baloldalon Milosavljevic-ről gólt is lőtt (19-18 55’51”) [egyetlen gól tőle ezen a meccsen 1/7]

 

Klivinyi helyett Kajdon Blani jött be irányítani (Bregárt ismerve, ha nincs ez az contretemps be sem küldi Blanit……) Mi támadtunk de kapu felé nem nagyon néztünk, Milosavljevic elég zűrzavarosan eltűnt néha a védőfalban, majd – már passzív jelzésnél – Kiss Niki átlövésből fejbe lőtte a francia sorfal egyik játékosát, éppen Clarisse Mairot-t. Neki is le kellett menni három támadás erejéig, ami azt jelentette h ő már aligha jön vissza (19-18 57’30”)

 

A Besançon támadhatott újra az egyenlítésért de nem túl sokáig: Corovic tizenegy méteren jobbra felfelé mozogva labdavezetés közben a saját lábára pattintotta a labdát, amit ezért el is vettek tőle (19-18 57’55”) [OK, előtte N’Diaye kicsit megrángatta oldalról de ezt a jv-k nem vették komolyan….] Két perc volt hátra és most aztán végképp nem kellett sietnünk. Nem is tettük, majdnem egy percig támadtunk és csak a végén - amikor már muszáj volt - adta ki a labdát középről jobbszélre Kajdon Blani. Such Nelly bevetődött vele, vagyis elindította a mozgást de aztán az előtte álló védőben felbukott. Szó mi szó, ez igen látványosra sikerült, a jv-k azonnal befújtak egy hetest + két percet Aoustin-nek, a szélső védőnek. (Ebből csakhamar 2+2 perc lett, mert Aoustin igencsak kifejező grimaszokkal tudatta nemtetszését a játékvezetőkkel és komoly jelenetet adott elő, amit végül piros és kék lappal honoráltak….)

 

Such Nelly korábban többször is bevetődött jobbszélről a szélső védők mellett gond nélkül…. most azonban úgy érezte h biztosra kell menni ezért kiprovokált egy faultot a a hatoson a mozgást éppen befejező Aoustin-nal. Rendkívül látványos esés lett belőle, és Aoustin csak magára vethet: korább siófoki éveiből jól ismerhette Nellyt és tudhatta h ő egy hétpróbás szélső aki minden trükköt ismer és bevet ha kell….

 

 

Időbe telt amíg Aoustin ügyét elintézték, ezért Milosavljevic vagy másfél percig várt amíg engedélyt kapott a hetes elvégzésére, de belőtte….(20-18 58’59’) A franciák időt kértek persze, utána fél percig támadtak de helyzetbe nem tudtak kerülni, a végén a balszélső Tshimanga próbálkozott középen faultból egy átlövéssel, ezt Rajcic könnyedén lekapta. Uros Bregár is időt kért és arra szólította fel a csapatot h lövéssel fejezzék be a hátralévő kilenc másodpercet. Ez megtörtént, Milosavljevic középről telibe találta az egyik hármasvédőt, de persze ezt senki nem bánta….. a mérkőzésnek vége  lett és a Siófok a négy magyar csapat közül elsőnek jutott be az EL rájátszásába.

 

Reméljük lesz még egy csapat legalább...

 

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.12 -1 1 9759

Vácot nem láttam, próbálom minél kevesebbet nézni őket a nemzetköziben, mindenkinek ezt javaslom, amíg ez van. (Bár idén legalább a még nagyobb zakót sikerült eddig megúszni.)

Attól függ, hogyan definiáljuk a fiatal játékost. Abból a szempontból tényleg ő a legfontosabb, hogy lövő és hármas védő, ilyenből kevés van.

Előzmény: hatosfalat (9756)
RnD Creative Commons License 2023.02.12 -2 3 9758

'.....A 17. percben kiállítottak egy norvég játékost, utána eléggé elhamarkodtuk ezt a két percet....'

 

(nem a 20. percben volt ez a kiállítás, sorry...)

Előzmény: RnD (9752)
RnD Creative Commons License 2023.02.12 -2 4 9757

Fana--Móvár: 25-28 a vége

 

Gratula a lányoknak, végig náluk volt az előny szünet után. A norvégok többször is visszajöttek a meccsbe, ennek ellenére látszott h nincs komoly esélyük. A Móvár jobb csapat és most már magabiztos is.

 

Az Ikast is verte a Nantes-ot, így aztán egy hét múlva ki-ki meccs lesz a továbbjutásért.....

hatosfalat Creative Commons License 2023.02.12 -5 5 9756

Vác: az tényleg normális, hogy egy német 2-3. csapat oda-vissza megalázza a magyar 4-6. helyezett csapatot? Valószínűleg kisebb költségvetésből. 

És ez ráadásul semmi meglepetés, legfeljebb a sport tv szakértője számított másra.

A Vác a magyar női kézilabda egyik méregfoga. A legnagyobb tehetségeinket teszik tönkre, mert norma náluk az elkényelmesedés, a tét nélküli lövöldözés, védekezés nélküli játék.

Az MKSz meg asszisztál ehhez, adja a pénzt nekik, hogy Kuczora még maradjon a kényelemben, Kácsor meg évek után átmehessen egy másik olyan helyre, ahol eltűrik ezt a hozzáállást.

 

Óvár: itt a győzelem volt a fontos a többi nem érdekes. 

Ivancok talán most először tényleg jól védekezett. Tetszett még Faragó játéka elől és hátul is. 

Pásztor meg Pásztor. Bartha mondta nem tudja hány hetest harcolt már ki az EL-ben, én úgy számoltam az öt csoportmeccsen már 11-et. 

Mindenesetre nagyon megérdemlik, hogy az utolsó hétvégéig talpon vannak. Nem ők az esélyesek a Nantes ellen, de nem lenne semmi egy ilyen csoportból továbbjutni.

 

És akkor Albekről néhány gondolat. Sztem a magyar kézilabda legfontosabb fiatal játékosa, egyszerűen nincs hozzá hasonló magasságú és ehhez képest dinamikus játékosunk. Nem ő tehet róla, hogy Vova túl hamar vitte be a válogatottba. És sztem Gyurka 1-2 kulcsmeccsükön játszathatta volna kevesebbet Lancz ellenében, de ha minden edző minden fontosabb meccsen a jobb játékosát játszatná, akkor soha nem építenének fel egyetlen fiatalt sem, pláne a klasszikus átlövőket, akiknek eleve több idő kell.

És még egy - elég sok meccsüket néztem meg az EL csapatoknak, bajnokságban is a rangadóikat - Albek az elmúlt 1,5 hónapban jobban védekezett, mint Planéta vagy a sérülése előtt Hornyák vagy mint Lancz. Persze ez csak 1,5 hónap, lehet utána jön nála hosszabb mélypont, de én például nagyra értékelem, hogy ilyen rövid idő alatt védekezésben idáig jutott. Tudom nem Hornyák vagy Planéta kellene a szintnek lennie, de nálunk ők lennének a válogatott védekező specialistái.

 

Még egy érdekesség, mind az öt hétvégén eddig 2 győzelem, 2 vereség volt az EL mérlegünk.

lunanoctis Creative Commons License 2023.02.12 -1 1 9755

Megállapíthatjuk, hogy a meccs nagy részét halál profin menedzselte (és a találkozót teljesen megérdemelten nyerte ) a Móvár, erre mindenképpen jó volt a tavalyról nyert kupatapasztalat.

 

Nézőbarát meccs volt, a Fana valószínűleg a valós tudása fölött játszott, szimpatikusan küzdve, skandináv mércével vérmes szurkolók támogatásával (ettől még mindig a magyar kontingens volt jobb :) ).

 

Jó edzőjük lehet egyrészt az alapján, az időkéréseknél mennyire összeszedetten és konkrétan beszél, másrészt meg egyértelmű a csapata játékában a fejlődés.

 

 

Isthy1 Creative Commons License 2023.02.12 0 1 9754

Igen, ki-ki meccs lesz a továbbjutásért.

Előzmény: lunanoctis (9753)
lunanoctis Creative Commons License 2023.02.12 -1 1 9753

Ha jól látom, akkor a Nantes ellen ez egy egymeccses leszámolás lesz: ha a Móvár nyer, továbbjut, minden más esetben meg nem.

Előzmény: Tonio 2.0 (9750)
RnD Creative Commons License 2023.02.12 -3 5 9752

Fana--Móvár: 9-14 (félidő)

 

Igencsak hektikus ide-oda játékkal kezdődött a meccs, hat perc alatt hét góllal (3-4 6. perc) Tőlünk Tóth Eszti volt igen aktív, majd egy idő után Lancz Barbi aki kicsit több mint tíz perc alatt kétszer is betalált. TE pontatlanabbul kezdett, tíz perc után Tóth Gabi állt be helyette.

 

Az első negyedóra után a védekezés szintén mindkét oldalon sokat javult és a kapusok (Nygaard és Szemerey) is jól teljesítettek. A 20. percben kiállítottak egy norvég játékost, utána eléggé elhamarkodtuk ezt a két percet (ez volt az az időszak amikor Tóth Gabi és Ivancok is mindenáron a beállót akarta megjátszani, méghozzá pattintott passzal, amiből persze semmi jó nem jött ki (csak labdavesztés. Majdnem négy perces gólcsendet követően Csire Fanni szuper gólt lőtt balszélről (5-8 20. perc), a Fala játékosai támadásban egyre pontatlanabbul lövöldöztek, a balszélső Sara Berg két ziccert is kapufára például. A jobbszélső meg arcon lőtte Szemerey Zsófit, akit hosszan ápoltak és utána nem is jött vissza. Beállt helyette Mistina, aki szuperül véd szintén.

 

A 20. perc után pályára került Aurora Hatle, rögtön lőtt is egy gólt. Gyurka János időt kért és felhívta a figyelmet arra h nem szabad megengedni h Hatle a lövőkéz irányában területet nyerjen. Utána már nem is ment neki fényesen, egy lövést láttunk még tőle, az sem lett gól.

 

Beállt viszont az utolsó tíz percre Albek Anna, aki azonnal góllal indított, nem sokkal később lőtt még egyet....igaz aztán kiállították (bár senki sem tudta miért). De a kiállítások sem jelentenek egyelőre gondot, a félidő végén biztosan tartottuk az ötgólos előnyt.....:)

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.12 0 0 9751

Ha jól számolom, Reistad átvette a vezetést a góllövőlistán Neagutól. Utána jön Jerabkova, majd Klujber.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.12 0 1 9750

Izgalmas utolsó kör lesz a Loki és a Móvár csoportjában is.

van_Persil Creative Commons License 2023.02.12 -16 0 9749

Nyilván, fejben végig ott kell lenni, mert a védelem minden rezdülésére tudni kell megfelelöen reagálni, de azért alapvetöen egy kikényszerített lövést könnyebb védeni, mint egy kidolgozott, "ajtó-ablak" helyzetet.

Előzmény: lunanoctis (9747)
van_Persil Creative Commons License 2023.02.12 -16 0 9748

kösz.

Előzmény: lunanoctis (9746)
lunanoctis Creative Commons License 2023.02.12 -1 0 9747

Ezt én értem, de fogtak mindketten ziccereket is szépen. Kevéssé meglepő módon a szervezők által a csapatok legjobbjainak felajánlott díjat ők ketten kapták.

Előzmény: van_Persil (9744)
lunanoctis Creative Commons License 2023.02.12 -1 0 9746

Bergen egy elővárosa.

Előzmény: van_Persil (9745)
van_Persil Creative Commons License 2023.02.12 -18 0 9745

Lehet, hogy h.lyeséget kérdezek, de ez a Fana hol a fenébe´van?

van_Persil Creative Commons License 2023.02.12 -18 0 9744

Az ilyen kapusok azért tudnak ilyen százalékkal védeni, mert a védők sokszor lövésbe kényszerítik a támadókat, akik aztán nem oda dobják a labdát, ahova akarják, hanem ahol a védők engedik és ahova a kapus várja. A norvég válogatott kapusainak is ezért olyan jó a statisztikája. 

Előzmény: lunanoctis (9743)
lunanoctis Creative Commons License 2023.02.12 -2 0 9743

26-24-re nyert a Metz, ami lássuk be, hogy szép teljesítmény egy 1-9-es hátrány után.

 

Durva, hogy Eli Mari Raasok csak a második legjobb kapus volt ma a pályán a maga 42%-os teljesítményével úgy, hogy egy hetest leszámítva végigvédte a meccset. Sako 45% fölött fogott, a második félidőben inkább 55-tel.

Előzmény: lunanoctis (9742)
lunanoctis Creative Commons License 2023.02.12 -2 0 9742

18-17 a Storhamarnak még mindig, de elég komolyan változott a játék képe azzal, hogy Sako úgy döntött, ő nem hagyja, hogy a csapata kikapjon ma. Mindemellé Mayonnade visszaküldte a pályára Bouktitot, akivel a norvég védelem nem tud mit kezdeni.

 

Mindkét csapatban a kapus a legjobb ember perpill.

 

Na, mire leírtam, a Storhamar az időkérés után el is adta a labdát, Valentini meg belőtte a lerohanást.

Előzmény: lunanoctis (9737)
lunanoctis Creative Commons License 2023.02.12 -3 0 9741

Láttuk, a Sola ellen hogy hasított tavaly a Móvár és idén a Debrecen. Ja, nem. A Storhamar határozottan szépen játszik, igaz, a metzi védők inkább csak szemlélik az eseményeket.

 

A Siófok EL-csoportját a Buducsnoszt szerintem megnyerné, a Móváréból valószínűleg nem jutna tovább, de nem merülne fel a kérdés, mi a bánatot keresnek ott.

Előzmény: ducikenyér (9739)
RnD Creative Commons License 2023.02.12 -4 6 9740

Thüringer HC--Vác: 31-21 (végeredmény)

 

 

A második félidő Marincsák Niki és Helembai két gyors góljával kezdődött (utóbbi Kuczora asszisztból). Herbert Müller rögtön időt kért és számon kérte a csapatán ezt a gyenge kezdést. De utána sem javult sokat a THC játéka: Niederwieser egy ziccert a kapufára lőtt, a kipattanót Bukovszky védte aztán mi támadtunk de hamar elveszítettük a labdát, így visszaindulhatott Niederwieser és harmadszorra már nem hibázott ('azért összehozott egy 1/3-at' mondta Borsos Attila, a Sporttv szakkommentátora). Ezután Kuczora talált be baloldalon betörésből de a következő ziccert megint kihagyta, ebből persze indult az ellenfél és megint gólt lőtt (18-11 36. perc)

 

Nem sokkal később már Kurucz Aida, Kovács Anikó (és Marincsák Nki) volt a belső posztokon elöl. Kurucz Aida két klassz gólt lőtt egymás után: az elsőt középről nyolc méterről talpról, a másodikat szuper egy-egyezés után betörésből szintén középről (18-13 39. perc) Feljöttünk öt gólra....de aztán Lott nagyon könnyen ment be a hatosig Marincsák mellett és újabb német gól máris. Szerencsére erre rögtön válaszolt Kovács Anikó, hiába abajgatta őt egy védő bement a hatosig és onnét (j2) eredményes is volt (ügyesen helyezte a labdát)[ 19-14]

 

Ezután Kurucz Aida kiharcolta az első emberelőnyt a Vácnak, de aztán jobbszélről Pálffy kihagyta a helyzetet. Rögtön utána viszont Ballai Borit is kiállították, ezzel az emberelőnyünk odalett sőt hetest is befújtak amiből gólt kaptunk (21-14 43. perc) Majd még egy gólt beállóból (22-14)... Visszaállt Kuczora - Kurucz Aida jött le - Kovács Anikó betörésből újabb hetest harcolt ki, de ezt Marincsák Niki kihagyta (NB rémisztő volt a hetesstatunk ezen a meccsen: 1/5).

 

Bukovszky védett egy átlövést, ebből gyorsan felhoztuk a labdát, Kuczora megjátszotta jobboldalon Kovács Anikót aki rendezetlen védelem ellen jobbkettőből nem is hibázott (22-15 46. perc). Egy újabb technikai hibát követően Nati is indulásból volt eredményes (22-16) A THC ezután három ziccert is kihagyott (egyet beállóból, kettőt indulásból) itt lett volna a lehetőség közelebb jönni, de elöl mi is sorra elszórtuk/elhagytuk a labdákat... Amikor Kuczora újra elhagyta a labdát, Lott a negyedik német ziccert már nem hagyta ki, az ő indulásgóljával lett 24-16 (50. perc) Nálunk Nati viszont az indulás ziccert nem tudta bedobni a németek junior kapusának..... 

 

Az utolsó tíz percben a THC második sora is egymás után lőtte a gólokat (Hilby például mindjárt kettőt) [26-16 53. perc] és ezzel először ezen a meccsen meglett a 'tízközte'. Visszajönni mínusz 10 alá, ez lett a Vác célja a végjátékban: Ballai Bori és Kuczora lőtt is egy-egy gólt (27-18, ezzel Kuczora ezen a meccsen 3/12) de volt rá német válasz...leginkább beállóból, mert ezen a poszton a védekezést egy ideje nem tudtuk megoldani.

 

Az utolsó öt percre Kurucz Aida--Kovács Anikó--Ballai Bori volt fent elöl, Aida össze is hozott egy hetest (ami megint kimaradt, ezt Kuczora hagyta ki.....) Az utolsó német ziccert, egy  betörést jobboldalon Csizmadia Fanni óriási bravúrral védte, így aztán - ha 'tíz alá' nem is sikerült menni - de azért fölé sem, 31-21-re lehozta a meccset a Vác.

 

A két fiatal, Kovács Anikó és Kurucz Aida játéka üdítő látvány volt a második félidőben. Aztán h a többiek, a 'felnőttek' (Kuczora, Marincsák, Ballai Bori, Ferenczy és még sorolhatnánk) miért játszottak ma ilyen pocsék formában erre csak Herbert Gábor tudja a választ. De lehet ő sem...

 

ducikenyér Creative Commons License 2023.02.12 0 2 9739

A Bietigheim a vesztese az EHF csaló lebonyolításának. A Storhammar és a Podgorica annak is örülhetne, ha egy EL-csoportból továbbjutnának. 

Előzmény: lunanoctis (9736)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!