Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

fabris123 Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5568
Amúgy örömmel jelenthetem be a T. Topictársaknak, hogy hosszas rágódás, vaciállálás, számolgatás után ma megrendeltem egy 1.6 CRDI EX Limited-et metálfénnyel bordó (Mars red) szinben.
Az új Grando Puntó a designjával,1 év ingyen cascójával és az alacsony THM-jével ugyan majdnem elcsábított, de mivel lassan már a fél Grande Punto topic márkaszervizekben tölti a szabadságát (ami ugye a garanciaidőben még csak hagyján,de az a 2 év gari elég hamar lejár) igy úgy döntöttem, 2 olasz autó után márkát váltok.

Eredetileg egy Dakar sárgát szerettem volna, de ilyen dizelben nincs az országban, igy legalább 2,5 hónap vagy több is lett volna mire legyártják. Ráadásul amikor az értékesítő megemlítette, hogy augusztusban a szabadságolások miatt a KIA gyár csak csökkentett kapacitással fog dolgozni, igy amiatt még tovább is is csúszatott volna az átvétel időpontja.
Másik meg az, hogy a jelenlegi kocsimat is beszámíttattam részben önrésznek, igy nem lett volna kedvem végigidegeskedni több hónapot, hogy nehogy addig valami idióta belémjöjjön.
Igaz, a Dakar sárga másik hátránya lett volna, hogy SZVSZ kicsit nehéz lett volna később eladni.
A Karácsonyi-Nagy Autószalonban rendeltem meg Tatabányán, én is csak ajánlani tudom őket mindenkinek!
Voltam benn az AEGON-nál casco és kötelezőre ajánlatot kérni, a kötelezőjük ugyan nem lett volna túl olcsó,de a cascóval (10% 50e Ft önrész, csoportos beszedés,32 éves vezető,vidéki kisváros) együttkötve a a cascóból és a kötelezőből is adnak 10% kedvezményt igy a kötelező 3424Ft, a casco 6885 Ft lesz.
Úgy tudom, még a Groupama ami olcsó a Cee'd-re megérdeklődöm majd őket is.
A röhej, hogy a Grande Puntóra drágább lett volna a casco - igaz ott 1 év ingyen van - csak én fekete pontos vagyok a Uniqánál (1x már volt náluk cascóm, csak hamarabb visszafizettem a kocsihitelt, és nem fizettem tovább a cascót...)
igy emiatt se lett volna célszerű a Puntó, hátha retorzióval élnek kár esetén.

Nehéz döntés volt ennyi pénzt kiadni egy kocsiért (sokáig az olcsób 1.4 EX Limitedre pályáztam anyagi okokból) de úgy voltam vele, hogyha kifizetek egy csomó hitelt meg költséget üzembentartásra, akkor legalább legyen vezetési élmény is az autózásban. Más márkából meg a jóval rövidebb garik miatt nem mertem volna venni turbódízelt. Magamat meg ismerem, hogy nem fogom széthajtani, a Puntóval is mindig nagypapásan közlekedtem, szerencsére ritkán sietek bárhova.
Igaz, a Puntót a maga 60 lójával hiába is tapostam volna, 2500-nél leadta a a 102Nm nyomatékmaximumot, afölött már csak hangja volt,ereje nem.

A Ft jelenlegi erősségét, és a folyamatos svájci jegybanki alapkamat emeléseket nézve (a múlt héten is volt egy és még várható a közeljövőben is) a CHF hitelre fix törlesztőt és változó futamidőt kértem.
Kevesebb nem hinném hogyí nagyon lenne a törlesztő, inkább legyen pár hónappal hosszabb a futamidő, mintsem esetenként plusz havi 5-10e Ft-okat kelljen befizetni.
A Budapest Autós hitelnél a kezdeti tőke/kamat arány kb 2/3 1/3 a tőke javára ami később a tőke javára tovább fog tolódni, ez azért pozitiv. (A KHB-s lakáshitelemmel szemben, ahol a kamat 2x annyi a tőkéhez képest...)

Apropó, egy kérdés: a kötelezőt is át akarom vinni másik biztosítóhoz, ha jól tudom, ilyenkor a meglévő kocsimra vonatkozó adás-vételi szerződést is vinnem kellene a felmondáshoz? (ilyen ugyanis még nincs, mert a Cee'd átvételekor veszik be a régit)
Ha nincs ilyen akkor mi van, egyenlőre fizetem a régi biztosítást, az új biztosító meg addig besorol A0-ba amig fel nem mondom a régit?

fabris123 Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5567
Korábban olvasgattam egy hazai ford focus club-os oldalt, ott a fórumon olvasottak alapján nekem az jött le, hogy a változó szelepvezérlésű 1,6-os fél literrel többet kér enni, illetve amit te is irtál, hogy csak magasabb fordulattól megy.
Előzmény: scenic(725) (5566)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5566

szia!

Nem vitázni jöttem, nem is azért, hogy megbántsak bárkit, vagy fikázzak autókat.

Mint irtam öten ültünk a kombi fókuszban, és úgy volt 9.5 a fogyija. Ebben pesti dugó és autópálya

130-140 közt volt. Ja és végig ment a kétzónás klima. 1.6-os benzines. A változó szelepvezérlésű.

Lehet, hogy ez a fajta alapból többet eszik pár decivel ;-) Szóval aki azt mondja, hogy 8.5 literből

teljesíti öt személlyel ugyanezt a távot 30-32 fokos hőségben, az füllent. :-)

A kombi 1.6-os 5 fővel lomha, de! 4000-5000 fordulat közt jól húz. Sajnos alatta gyenge.

( Remélem, hogy ebben a hsz-omban nem fogtok bántó szavakat találni. )

ui.

Páncélos kollégával mi lett? Szabadságra ment?

Előzmény: báró úr s60 (5551)
sysNet Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5565
:)
hát igen az Én választásom, de nem hinném hogy megbánnám.
Jah most látom az eszmei mondanivalót: "Lehet, hogy bejön. Sőt biztosan, a Mazda már bizonyított. "

De ettől függetlenül jó autónak tartom a ceed-et, sokan támadják annak ellenére hogy soha nem ültek benne.

U.I: Látom a ceed hiba lista elmaradt, nekem otthon még megvan ha kell valakinek.
Előzmény: Törölt nick (5560)
cs_geza Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5564
Nem kell. Érezd magad jól benne. Remélem sikerül.
Előzmény: sysNet (5540)
cs_geza Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5563
Én viszont vezettem, nem is keveset. Automata 1.6ost.
Előzmény: G4b0 (5539)
Metal Dog Creative Commons License 2007.06.26 0 0 5562

A Volvo S40-V40-nél valóban 7 cm-rel szélesebb a Cee'd. Fő is a fejem, mert elődeim szűk garázst hagytak rám. Tulajdonképp ezért vettem elektromos csomagot, hogy be tudjam húzni a tükreimet, hogy beférjek. :-) Majd a gyakorlat remélem igazol.

Érdeklődve olvasom az 1,6-os benzines S40 fogyasztási adatokat, mert a V40-esem 1,9-es motorral nem eszik kimutathatóan többet, igaz, nem is hajszolom.

Előzmény: Andrew31 (5556)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5561

Meglesz a fotó a rugóról, de előbb bejegyeztetem az eljárást szabadalmi hivatalban! :-D

Tapasztalat: ma autópályáztam is, kényelmesebb, nem feszül a küllőm tőle.

Kissé élvezetesebb gyorsítani, mintha hozzá tennék egy kis saját erőt.

Viccet félre téve, apróság, de jobban adagolható a gázpedál így. ( nekem )

Anno az off BMW-nél tapasztaltam, hogy szinte izomból kell egy nagyobb gázt adni, amitől meglódul a kocsi. Itt is ez a hasonló feeling jött elő.

Előzmény: scenic(725) (5547)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5560

Mekkora szerencse, hogy egy használt 2 éves Mazda 3 olcsóbb, mint egy új Ceed.

MOST!

Isten hozott a 2-3 évenkénti autó csere-bere örökké forgó spiráljában, ahonnan soha nem lehet kikeveredni, csak egy új autó, hosszú távú vásárlásával. Kullogni a trend, az innováció, és a vágyak mögött, azt  igen.

Most jó alkalom lett volna egy hosszú garanciás, tartós, kiemelkedően teljesítő, megbízható ÚJ AUTÓT VENNI hosszú távra. Még egyszer ki tudja mikor lesz ekkora robbanás, mint a Ceed megjelenése a C szegmensben. A konkurensek évekig fognak vergődni a meddő próbálkozásaikkal. Emlékezz a Toyota Carina E, vagy a szintén off Mercedes 123 -124 megjelenésére. Azóta sem gyártott senki olyan jó, tartós vasat.

Ezt most elszalasztottad, de mindezek ellenére sok szerencsét, és örömet hozzá! Lehet, hogy bejön. Sőt biztosan, a Mazda már bizonyított.

Megjegyzem, ez csak a saját véleményem, nem kell megkövezni érte.

Öreg Toyotát akartam venni, de elkezdtem számolni, és gondolkodni, így lett új autó belőle.

Előzmény: sysNet (5557)
báró úr s60 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5559

Tisztelt Andrew31!

Ne érts félre, nem akarom magyarázni a bizonyítványom, s megköszönöm, hogy utánam néztél. : )

Azt a mi topicunkban is írtam már valamikor, ha pályán gördülök általában 150+, de mint ma is, megcsúsztam időben 200 tempomattal(mint az elmúlt két hétben párszor). Mivel csak egy rövid etapot nyomtam, a nagy átlagomba nem jelenik markáns tényezőként, de a pill. fogyi ekkor 13-18 l/100-at mutat, a terepviszonyoktól függően. Főúton 120-nál jobban nem szoktam menni, előzni, amikor lehet, mindig dinamikusan, a lakott terület szinte 100% tabu. Egyébként manuális váltó van a kocsimban.

Két haveromnak is van s40 1,6-tal, valóban így fogyasztanak.

Igen, az RS Octavia biztos nem menne, de, az általad is említett gúnyolódás azért kerekedett, mert én valóban siettem, ellenben a kolléga úr, s ebben átmenetileg megakadályozott, először önhibáján kívül, a forgalmi viszonyok miatt, másodjára pedig leckét akart adni, aminek akkor nagyon nem örültem. Egyébként nem szoktam heccelni a vagányokat, az messze nem az én műfajom, még ha ez esetleg az írásomból nem is úgy csapódik le.

Amik eddig "alázások" megestek, nagyrészt a fentebb leírthoz hasonlóan olyanokkal esett meg, akik tűlértékelték az egyébként minden bizonnyal kiváló autójukat. Azaz egyetlen esetet kivéve, amikor Édesapámmal rendeztük egy versenyt az autópályán. Neki egy 220 cdi mercije van, 6-os váltóval. Ő ellene úgy 100-ig tuti esélytelen vagyok, iszonyatos a rugalmassága, kb 100-130 között kezd kiegyenlítődni a különbség, s mint az a pályán ki is derült, 150-től, amire ténylegesen a seggében voltam, már feltartott, onnantól pedig egyértelműen elmentem. Csak, hogy teljes legyen a kép, az ővé 150 LE, ~380-400 Nm(ezt nem tudom pontosan), nekem 181 LE, 233 Nm (ez a fékpadi mérés eredménye). A két autó között 10 kg eltérés van. S az utolsó, amiben vita nincs, s ezt mondtam Apámnak is, a fogyasztásunkat az életben nem vetném össze.

Végezetül, nem szeretném, hogy hosszú hozzászólásáradat kerekedjen kettőnk diskurzusából, mint ahogy a volvósoknál is megesett néha, mert a benzin/dízel összehasonlítása kb annyira lehetetlen, mint a melyik a jó autó. Véleményem szerint a mai dízelek nagyon jó motorok, éppúgy, mint a benzinesek, s szerintem mára eljutottunk odáig, hogy kétfajta autó létezik. Vannak jó autók és vannak még jobbak.

Nota bene, amennyiben futotta volna olyan új autóra, amire vágyom, egész biztosan öngyújtóst vettem volna. De mivel olyanra nem fussa, s a magyar használautókereskedelm sötét bugyrairól biztsan hallotattok, rosszabb esetben szenvedő alanyai volt közületek is bárki, akkor nem kell hosszasan ecsetelgetnem, hogy használtban miért benzines lett, s nem pediglen dízel.

További szép estét Autóstársak!

Előzmény: Andrew31 (5556)
sysNet Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5558
uj autónak ha mazda, ha kia esik az ára keményen.
Aki hosszu távra tervez neki jobban megéri a ceed szerintem.

De Én lehet 2-3 év mulva lecserélem egy mazda6 -ra a mostanit, az - az igazi sedan nem a mazda3 sedánja, ha 3 -as akkor hatchback ha sedan akkor mazda6 -árban nem is nagy a külömbség.
Előzmény: G4b0 (5552)
sysNet Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5557
Hát igen ujonnan Én se vettem volna mazdát :)

Ez 2 éves és nagyon jó állapotú, 46ezer kilóméterrel és még gari is van .
Az ára -megsugom- peddig 3 milla alatt van költségekkel eggyütt, alkalmi vétel ne hagyhattam ki.

A költségek nem hinném hogy annyira huzós lenne, ezzel riogatják a kiasokat is :)
Előzmény: G4b0 (5544)
Andrew31 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5556
Tisztelt báró úr s60!

Mint látom a 2,4-es szívó benzinesed tényleg prímán fogyaszt, mint irod az átlag 8,5 liter ami tényleg nem sok egy ekkora motortól. A "trükk" ott van, hogy magad is irod főleg pályán közlekedsz a városi szütykölődést kihagyod. Ez szerencsés, mert ott nyalna igazán a verda főleg ha automata.
A Volvo egyébként is prémium márka, tehát jelen topik névadójával nem egy szint.
Amit egyébként furcsálok, nékem is van Volvós barátom neki az 1,6-os benzinese (S40) van és a jó múltkorába nyomtunk le egy 600 km túrát a két oldalbordával az ő fogyasztása 8,2 volt normál tempóban autópáya 70% város 30% arányban.Ehhez képest a te 2400-asod 8,5 litere igazán figyelemre méltó.
Egyébként - a méretre visszatérve - magam is meglepődtem, mikor nemrég azt olvastam egy elemzésben - nem néztem utána, hogy igaz e - hogy a Ceed, 7-es db cm-el szélesebb belterű, vagy összszélességű mint az S40-es Volvo.

A kókuszos témához meg annyit, hogy tényleg magam is vezettem új kasztnis 1,4-es meg 1,6-os Focust és vulgárisan azt kell mondanom, hogy a diesel Ceed menetdinamikájához, nyomatékához és élményautózásához képest eme járművek hasonló paraméterei a lófasz és az esti fény kategóriájába tartoznak. És ezt nem én mondtam, hanem mindkét tulaj aki kipróbálta a Ceedet is.

Az pedig - mint némi gúnnyal irod topikotokban - hogy lenyomtál a pályán egy pdtdi Octáviát nem túl nagy eredmény hiszen eme autók átlagban 105-110 Le-s motorokkal jönnek ki, bár valszeg azért egy 2000-es diesel RS Octávia a maga 180 Le-s teljesítményével már kicsit jobban megizzasztott volna.

Abban pedig gondolom nincs köztünk vita, mert ma már mindenki elismeri, hogy AZONOS ccm esetén a mai modern magasnyomású turbodiesel motorok nyomatékával, teljesítményével és főleg fogyasztásával a benzinesek nem tudnak versenyezni. Épp ezért kezdte meg az erőlködést néhány európai gyártó a kis ccm-s benzines turbósokkal hogy ezt az űrt valahogy betömjék, lásd 1,4 FSI W5 (140 Le) 1,4 új Bravó (hasonló).

A Volvóval én is szemezgettem, de pl. egy új S40-et 4,9 milláról indítanak, ugyan ezt 1,6 dezsőbe 5,9-ről. Ezt a diesel felárat pedig biztos hogy a büdös életben nem tudom kiautózni.

Érdekes, - és most külön elnézést valamennyi benzines gépjárműhasználótól - de 2 évvel ezelőtt eszembe sem jutott volna öngyújtóst venni, ma már eszembe sem jut, hogy valaha újra benzinest veszek.Ebben a tudatomban ma is megerősödtem mikor a Hungárián tartó dugóból hazajöttem (kb 1 óra) és a teletankolás után 210 km-el (full város) a ház előtt megállva 4,9 l/100km átlagot mutatott a fedcomp.
Előzmény: báró úr s60 (5555)
báró úr s60 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5555
Semmi gond. : )
Előzmény: Törölt nick (5554)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5554
jahh, látom volvos vagy :-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5553
omega?
G4b0 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5552
Nem hinném hogy több lenne, mivel a garancia ha tetszik ha nem, a Mazdán már sehol nem lesz 3-5 évesen, míg a Ceed esetében még igen, ez nagy pozitivum. A másik, hogy ki mondta hogy eladom 3-5 évesen (még meg sincs amúgy :)). Ha eladom mondjuk 8 évesen, tuti nem lesz 700e a különbség, főleg úgy, hogy a Mazda3 már 2003 óta kint van, míg a Ceed 2006-os. Lehet hogy nem lesz egy árban a 2, de nem lesz ekkora a különbség, az biztos. De erről valószínűleg a hozzá értőket kéne megkérdezni... :)
Előzmény: Törölt nick (5550)
báró úr s60 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5551

Szép jó estét autóstársak!

Ez a kókuszos téma elég durva.

Nem akarom teleoffolni a topicotokat, de azt halkan megjegyezném hogy pénteken 8,1-et, múlt héten 8,5-öt, előtte héten 8,7-et fogyasztott a, khm. 2,4-esem, igaz ebben szerencsére nem sok város, ám annál több autópályás suhanás, s természetesen végig klíma : ).

Mégegyszer elnézéseteket az offért.

Előzmény: scenic(725) (5545)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5550
nekem az jutott eszembe, hogy a nagy kérdés az, amikor a Mazdát 3-5 évesen el akarjuk adni, akkor mennyi marad ebből a 700e-ből, vagy esetleg még több is lesz az árdifi. Megbeszéljük 2012-ben :-)
Előzmény: G4b0 (5544)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5549

Ő is a II-es fókuszra irta, hogy lomha? A régi kókusz meg jól ment :-) de a mostaniak... :((

Ó de bocsánat megint offoltam. Elnézést. :(

Előzmény: fabris123 (5548)
fabris123 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5548
korábban már irta valaki, hogy a sima Focus is lomha az 1.6-al ,igy nem csoda, ha a kombi se megy.
Előzmény: scenic(725) (5545)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5547

szia

Képeket tudnál mutatni a procedúráról?

(Egy erősebb rugót miért nem tesznek bele gyárilag? Nem kéne fesziteni a lábad autópályázás közben.)

Előzmény: Törölt nick (5532)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5546
Ja, utaznak, Lagziba mennek, nyaralnak, stb... :)))
Előzmény: Törölt nick (5529)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5545

OFF

Halkan megjegyzem, hogy az új 1.6-os kombi fókuszt próbáltam, és szegény nagyon lomha.

5 személlyel, 130-140-es autópályázás + pesti közlekedés, klíma = 9.4 literes átlagfogyi.

ON

Páncélos ! Meddig tart a Carens-es akció? Ha jól tippelek, a KIA szalonokban van elhelyezve egy gyűjtőláda,

amibe be kell dobni a nevedet és cimedet tartalmazó kártyát, amivel lehet nyerni egy Carens-t...

Remélem tart még az akció és nem késtem még el vele...

Előzmény: vlevi (5517)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5544
Nekem is bejön a Mazda3, csak mint említettem a sedan. Viszont az ára nagyon durva, a dízel TX újonnani listaára 5.829.900 Ft, most akciósan 5.379.900 Ft. Ez a TX van kb egy szinten a Ceed EX felszereltségével. Namost az meg 4.668.000 Ft. A számok magukért beszélnek. Még így "akciósan" is borzasztó drága. Több mint 700e forintnyi különbség nem kevés, még akkor se, ha mazda. :)
Előzmény: fabris123 (5543)
fabris123 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5543
Én is sokat gondolkoztam a Mazda 3-on mert tetszik nagyon és jelenleg akciózzák plusz kicsi rá a THM,de nekem kb. 10e lenne a cascója a Cee'd 6-7e Ft-jával szemben, meg ahogy a neten olvasgattam az alkatrészárak elég durvák. Valamint a 90LE-s Mazda3 CE árából megvan az 1.6 CRDI EX Limited Cee'd ami jóval felszereltebb. Igaz, a Mazda jóval szebb belül. Persze ha jó árat kaptál rá akkor jó vétel, a TX meg tényleg jól felszerelt.
Előzmény: sysNet (5542)
sysNet Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5542
Véletlenül az utolsó pillanatokban akadtam erre a kis mazdára, ha nincs olaszországba ismerősöm akkor ceed lett volna, igy: mazda3, 1,6 diezel -110LE, 2004 es, TX.

Mikor ajánlotta a haverom, azonnal mazda szalon, és teszt, igaz régebben próbáltam már de akkor egy utolsót.

Igaz a helykinálata nem olyan jó mint a ceed-é de nekem tökéletesen megfelelt.
Az uttartása szerintem jobb mint a ceed-é, a motor többi ugyan ott van.

A hátsójára visszatérve, nekem se tetszett elsőre annyira, most annál jobban bejön, először spoilert szerettem volna rátenni de már nem kell.

Nem mennék bele a ceed vs. mazda3 -összehasonlitásba, szerintem mind2 autó nagyon ott van.

Ami hiányyzik az az MP3-USB, ezt valahogy meg kell oldanom, ajánlottak valami mp3 kábelt ugyhogy remélem ez is megoldható.

----------------------------------------------------------------------

Röviden ennyi, a forumra még vissza vissza nézegetek.

U.I: Most megyek vegyek egy Airis T620 PDA -t, szerintem megéri a 54K árát, és nem PNA :)

Előzmény: Törölt nick (5537)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5541

Atyoka, a rádióvétel, vagyis az adóállomások beállítása nekem sem sikerült elsőre tökéletesen. Automata kereséssel a legtöbb állomáson túlszalad. Amikor kézi beállítással próbálkoztam akkor meg rengeteg adóállomást találtam. A magyarokon kívül vagy 5 szlovák adót is... :)  

Előzmény: atyoka (5506)
sysNet Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5540
Majd irok arról is, cs_geza-t nem komentálom-nem érdemli :)

Előzmény: Törölt nick (5537)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5539
Miért mi a baj vele? Nekem a hátulja nem tetszik egyedül, a sedan sokkal szebb, de azon kívűl más negatívumot nem tudok mondani, igaz nem vezettem...
Előzmény: cs_geza (5538)
cs_geza Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5538
Vezetté' má' ilyen autót? Sirni fox... a ceedet simán uramnak szólithatja. Részvétem.
Előzmény: sysNet (5535)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5537

Gratula!

Beszámolókat kérünk majd!

Előzmény: sysNet (5535)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5536
Tempomat lesz a vége, már látom én :)
sysNet Creative Commons License 2007.06.25 0 0 5535
Hi,

Akkor pár kép az autómról:előről

háta

-az olasz tulaj képei, nem volt lehetőségem még ujjakat csinálni.

Végül is nem ceed lett, az utolsó pillanatban véletlenül mazda3 mellett döntöttem, remélem nem bánom meg.

Sárvédőket kell szereltessek rá, ki is néztem valami univerzálist ezer valamennyi 1 haverom meg felszereli, meg lehet ablak sötétités... más minden van benne, rajta.

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.24 0 0 5534

Honnan veszed?

Ha bekukucskálsz a pedálhoz, látni fogod, hogy egy elektromos egységhez csatlakozik a kar. Mi köze az alapjárati léptető motorhoz, ha van benne egyáltalán?

A pedálkar derekára, és felette egy vasrúdra beakasztottam egy hosszúkás rugót.

Még keresnem sem kellett, a minap a garázs polcról esett le egy épp oda való darab.  Kb 2 perc volt az egész, sokkal jobb lett.

Előzmény: karesz2 (5533)
karesz2 Creative Commons License 2007.06.24 0 0 5533
Ja én is erre gondoltam, csak nem merem megtenni, nem terheli-e túl az alapjárati szervomotort. ?
Előzmény: Törölt nick (5532)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.24 0 0 5532

Sziasztok!

Megcsináltam a gázpedált.

Beakasztottam neki egy rugót, hogy nehezebb legyen.

Úgy tűnik, hgy most kényelmesebb, nem feszül a lábam a tartástól.

4800km, kezd a beállni 5.6-ra az átlagfogyasztás.

Deras71 Creative Commons License 2007.06.24 0 0 5531

Sziasztok!

Ma kora este a diósdi interspar parkolójában álltam és tök jól nézett, ki balra mellettem egy fekete jobbra eggyel melettem egy "bézs" színű Cee'd. :)

Szép látvány volt.

Mellékesen megjegyzem, hogy én minden LX-be belepillantok és azt látom, hogy mindegyik más felszereltségü. (enyém LX+kényelem)

A mai bézs pl. natúr LX volt és mégis minden utasnak külön volt a biztonsági öv figyelmeztetése és volt benne könyöklő. Fura

T.

ceedlesz Creative Commons License 2007.06.24 0 0 5530
A motor bejáratásánál nem jó az egyenlates sebesség. A legrosszabb ha ráálsz 90-100 ra és úgy mész többszáz km-t. Arra kell figyelni. hogy az első 2-3 ezer km-en ne nagyon lépd át a maximális fordulatszám 80%-át. Bejáratás közben a legjobb ha normál átlagios körülmények vannak ( lassú, gyors, város, autópálya) Semmiképp nem jó az autópályás bejáratás.
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.24 0 0 5529

Sziasztok!

Sehol senki, autóznak a topik tagok?

báró úr s60 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5528

Boccs!

Valóban. A másik nem volt túl nagy kaland, a totalcar-on találtam az olajdokinál. Most nem keresem már meg, mert megyünk elfelé, de nem lesz nehéz rálelned szerintem.

További szép napot, üdv mindenkinek!

Előzmény: atyoka (5526)
atyoka Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5527

Na nagy nehezen megtaláltam:)

"Kedves György!

Az 1,4-es Lacettibe a legjobb választás a SAE 5W-30 viszkozitású, ACEA A3/B4, API SL/CF minőségű kenőanyag. Ráérsz még gondolkodni a SAE 10W-40 viszkozitás használatán. Egy kicsit had kopjon az a motor, úgy 100 ezer km-ig. Az ILSAC egy ugyanolyan kenőanyag-minősítő intézet, mint az API vagy az ACEA. A GF 3 pedig megfelel az API SL benzines minősítésnek."

atyoka Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5526

Figyu! Ugyanaz a 2 linked:)))

ILSAC GF-3 ról semmit sem találok szinte, főként azt, hogy ezt kiváltja ez az API SL. Szal passzolom, de csak jó legalább 1 olaj ehhez a kocsihoz a 100-ból:)

Előzmény: báró úr s60 (5524)
atyoka Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5525
Csak az ismertebb márkák jönnek nálam szóba természetesen. Elf, Esso, Castrol stb... noname-et nem veszek, megnézem ezeket, köszi:)
Előzmény: báró úr s60 (5524)
báró úr s60 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5524

Nézd meg itt: API Service SJ,SL

Esetleg ezt: ILSAC GF-3

Azért az olaj vétele előtt gondold végi azt is, hogy melyik gyártótól. Lehet, hogy a madarasteszkóban is ráírnak hasonlót az olajra, de ne dőlj ám be nekik! (Ja, ezeket a guglin keresztül találtam : ).)

Előzmény: atyoka (5522)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5523
Te nem érted :). Tudjuk, hogy jó a cee'd 1,4-ese, de itt nem erről beszélünk.
Én - mint médiás, mellesleg jármű üzemmérnök - elhoztam már szinte az összes 1,4-est szerkesztőségi tesztre. Ennyire alulmotorizáltnak, tehetetlennek még nem éreztem kompaktot ekkora motorral, mint a Bravo esetében. Mellesleg a teljesítmény megint csak ne zavarjon össze, életszerűbb helyzet a rugalmasságot vizsgálni. A 75 lovas golf jóval rugalmasabb, mint a 90 lovas Astra. Kit étrdekel mit tud 6000-en :), mikor használod ott???

Előzmény: vlevi (5513)
atyoka Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5522

Igen tudom, meg is próbáltam, kaptam egy röpke választ, amire még rákérdeztem, de arra már nem jött válasz, vártam egy hétig, gondolom már nem is fog:)

2 gondom van, azért ide is beírom, hátha ennyire már vágja valaki:

A füzet szerint API Service SJ,SL vagy jobb, ILSAC GF-3 vagy jobb olaj kell a benzineshez. Na most ezek közül valamelyik, vagy hogy? Olyan olajat, ami mind az API-t mind a GF-3-at is tudná olyat nem találtam. Kaptam olyan választ, hogy az API SL az megfeleltethető a GF-3-nak, de azt már nem írta, hogy az életben, vagy hivatalosan is.

2. 5w30 vagy 5w40:)

Előzmény: Varshi (5516)
hgabor99 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5521
Nálam 1.4 EX, város(Szeged), többnyire csúcsforgalom, klimaval khmmm 9,4 - 9,6 l között mozog.
Előzmény: G4b0 (5510)
báró úr s60 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5520
Nono, bejáratás alatt ne a magad élvezkedését vedd előre, hanem ami a motornak jobb lehet. Szépen eldolgozgat egyenletesen, folyamatos és szinte állandó teljesítményleadás, állandó és elegendő hűtés. Meg különben is, van lehetőséged az autó minden porcikájának a feltérképezésére, aztán ha minden klappol, jöhetnek a hegyi szakaszok.
Előzmény: G4b0 (5519)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5519

Nekem az autópályával az a gondom, hogy túlságosan monoton. Nem használod különböző tartományokban, csak amit pörög 90-110 körül. Én személy szerint inkább választanék valami hegyesebb vidéket, ahol lehet a fordulatot dinamikusan változtatni, anélkül hogy széthajtanád a motort. Mondjuk egy jó kis bükki hegyi úton, vagy fel a Mátrába, Börzsönybe, stb... Itt még lefele a motorfékkel is lehet játszadozni, a fékeket se kell nagyon igénybe venni. :)

Az olajhoz meg annyit hogy a motor lelke. Tényleg érdemes odafigyelni mit rak az ember bele. Az hogy mit írnak, nem azt jelenti, hogy nem lehet jobbat, mert azért ne felejtsük el, hogy fogyasztó társadalomban élünk, annak minden előnyével és hátrányával. :)

Előzmény: báró úr s60 (5518)
báró úr s60 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5518

Újfent szép napot Néktek!

Lacee, szép a zautód!

Bejáratáshoz: Én mindenképpen olyan útvonalat választanék, ahol a legkevesebb externáliával akadhatnék össze, természetesen az autózhatóság szempontjából. Fel az autópályára, egyenletes sebességgel 90 körüli átlaggal, ami egy kicsit gyorsabb a kamionok tempójánál, de lehet még annyi tartalék az autóban, hogy a gyorsabbak elől kicsi gázra lépéssel félrehúzódjak. Egyébként egész biztosan minden motort megjáratnak kicsit a gyárban is, nem lesz semmi baja, ha jobban felpörög, de tényleg azért óvatosan. (Szerintem)

Számomra az olaj az egyik olyan tényező, amivel SOHA NEM VICCELEK! Pláne akkor nem, ha ezzel az újonnan vásárolt autóm garanciavesztését kockáztatnám. Ha a gyárban, a fejlesztés során a mérnökök az javasolják, hogy csere x km-nél javasolt, azt én elhiszem nekik, mert gondolom többet tudnak a témáról, mint én, ezért nincs lehetőségem a vélemény felülbírálására, annak ellenére, hogy magam is műszaki ember vagyok, s gondolom  Ők sem halbiológiából diplomáztak, s úgy lettek fejlesztők. Ha Ők azt mondanák, hogy az én motoromba mondjuk Prista olaj kell, mert azzal jó, akkor berakják ők, ha gond van az övéké felelősség. Más kérdés, hogy miként cslekszik az ember a garancia végeztével. Nekem ezesetben szerencsém van, mert a gyártóm által meghatározott követelményeknél a tapasztalatok alapján is többet tud az olajam, amit használok, de még ezzel sem szándékozom elmenni a 20000 km-es szervízintervallumot, mert így nagyobb valószinűséggel előzöm meg a problémák kezdetét, annak ellenére, hogy erre még semmi utaló jel nincs, hála a jó égnek, de az ember a távoli jövőre tervez, szerintem.

vlevi Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5517
Továbbmegyek, a nálam a ford 1.6-osa is esélytelen. Próbáltam, alig vártam, hogy kiszálljak belőle.
Előzmény: fabris123 (5515)
Varshi Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5516

> Nincs véletlen olajszakértő köztünk? Olajdoktor cseszik válaszolni:D

Van egy külön olajos topic, kérdezz rá ott.

Előzmény: atyoka (5506)
fabris123 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5515
A Bravónál meg a Ford Focusnál még az is rátesz a gyengeségre, hogy majd' 1,3t mind a kettő, a többi 1,2t körüli.
Előzmény: vlevi (5513)
vlevi Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5514
Mondjuk az biztos, hogy más a városi fogyasztás, ha péntek délután akarsz kijutni az Üllői útról Budaörsre, mintha ugyanezt vasárnap délután próbálnád. De legalább péntekenként úgy érzed, mintha automata váltós kocsid lenne. Berakod egyesbe, és ezzel 1-2-3 órát elvagy :)
Előzmény: Törölt nick (5512)
vlevi Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5513
Még mindíg nem értitek :)
Nem a Bravo 1.4-ese a gyenge, hanem a Ceed-é nagyon jó!
Ha megnézed, hogy a többi, ma kapható kocsiban mit tudnak az 1.4-esek, akkor sírva fakadsz:
Ford Focus: kőkemény 80ló
Mazda 3 : 84ló
Fabia : 86 ló. Ez még határeset, mert a Fabia könnyebb
Astra : 90 ló
Megane : 100ló, na ez már jó lenne, csak a megane nálam kiesik.
Lacetti : 95, csak itt valamit nagyon elb***tak, mert a gyári városi fogyasztás 10liter
Folytassam?
Előzmény: Pancelos72 (5437)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5512
szerintem akinek a kocsija ennél kevesebbet fogyaszt, az nem igazi városiban használja, vagy festi magát. Nekem is volt olyan kollegám, aki mondta, hogy neki városban 6,5-öt eszik a kocsija. Kiderült, nála az a város, hogy az elkerülő szakaszon a városhoz kapcsolódott 10 km-re levő városrészből egyenletes 80-90-el bejön dolgozni, aztán meg hazamegy. Hát ha ez városi körülmény.....
Előzmény: G4b0 (5510)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5511
Az van, hogy 2.000 fordulaton 5.-ben 70, 6. fokozatban 85 km/órával megyen az autó.
Előzmény: scenic(725) (5448)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.23 0 0 5510
Nekem kicsit soknak tűnik az a 9 liter, még klímával is városban...
Előzmény: feco65 (5508)
fabris123 Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5509
országúti 90-100-as nyugis vezetésnél hogy fogyaszt?
Előzmény: feco65 (5508)
feco65 Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5508
Sziasztok nekem is ilyen verdám van 1.6 EX benzines abyss blue.Én 1000 km ig 3000.ig pörgettem de utánna meghúzattam 4500.ig is de csak rővid ideig a legjobb a sok órszágúti vezetés.Én 3000 ezernél cseréltettem olajat jó borsos áron 20000-ért igaz Castrol soft tech 5-30-as full synt olaj került bele.A fogyasztásom nem kevés de ilyenkor a klima kb.2liter plussz városban de a fene izzadjon ha már van,igy full klima városba dugóban megpakolva 9 körűl van.Most igy 4000 kilométer után nagyon meg vagyok elégedve vele a futómű nagyon jó a motort pörgetni kell főleg rükiben de amugy nagyon csendes és jól huz.
Előzmény: polo78 (5471)
ceeee Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5507

Köszi!

A viccet is! :-D

Előzmény: vlevi (5505)
atyoka Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5506

hehe, jó a vicc:)

Nincs véletlen olajszakértő köztünk? Olajdoktor cseszik válaszolni:D

Gyerekek eddig nem is nagyon hallgattam, így nem tűnt fel, de a rádió-vétel tényleg siralmas.

Előzmény: vlevi (5505)
vlevi Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5505
"Életem első újótója. Negyvenévesen..mert megérdemlem ..! :-)))"

Na, akkor te már jobban állsz, mint a viccben szereplő ember:

"Húsz éve arról álmodoztam, hogy a 60ezer legyen a fizetésem, és legyen egy II-es Golfom. Mára ez mindkét álmom teljesült"

Gratula az új verdához!
Előzmény: ceeee (5498)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5504
Akkor hát jól tévedek . :-D
Előzmény: G4b0 (5502)
ceeee Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5503

Vágom vágom!

Bár a várakozási izgalmakat sikerül csökkentenem egy görögországi kiruccanással,
:-D (figyelemelterelés) így amikor visszajövök, másnap már megyek is a szalonba...

Előzmény: G4b0 (5499)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5502
Mi felhívtunk több Renault kereskedést, többek közt azt is ahol vettük a kocsit. Nem a turbó miatt csökkentették a szervizperidódust, hanem az Euro4-es norma miatt... De azért érdemes rá vigyázni! :)
Előzmény: Törölt nick (5501)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5501

Az benzines. Így is páratlan, amit kibír.

A dízel esetében a turbó miatt jobban kell ügyelni.

Az off Rönó ezért csökkentette az olajcsere periódust 30-ról 20 ezerre.

Lehet, hogy ezen alapozva a bejáratáskor a DÍZELNEK mégis jót tehet egy rendkívüli olajcsere? Az érzékeny turbó élettartamát megnövelné? Persze ez is relatív.

Előzmény: Törölt nick (5500)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5500

Ha csak annyira jó minőségben gyártják a motorját, mint általában a távolkeleti motorokat, akkor semmi értelme a sűrűbb olajcserének. Vajon mekkora hasznod van abból, ha 500e km helyett 800e-nél jön el a végkimerülés???

Szoktam példálózni egy nagykanizsai autoalkatrész kereskedés alkatrész kiszállító 1,3 8v suzuki van-jával, aminél 603e km-nél lett vége a motornak. Normál 15e-es intervallumban cserélték az olajat.

Előzmény: Metal Dog (5488)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5499
Akkor vághatod a centit, még másfél hét! :)
Előzmény: ceeee (5498)
ceeee Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5498

Hallelujja!!! Bólintott egy nagyot a bank!

4-én átvehetem a "bézsemet" ! 

Életem első újótója. Negyvenévesen..mert megérdemlem ..! :-)))

atyoka Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5497

Tényleg nagy a szórás, ezért kell körbecsörögni, én is kaptam ajánlatot 13-30 ezerig.

Az én füzetem szerint meg 5w30 API service SJ, SL vagy jobb. ILSAC GF-3 vagy jobb. Persze a dízelhez az kell, amit írtál:) Csak gondoltam nehogy valaki ez alapján megvegye magának az olajat és nem dízele van:) Amúgy erről az adatról úgy tudom, hogy az API SL már magában tudja az ILSAC GF-3-at, de nem teljesen tiszta, hisz csak olyat találtam, amin az van feltüntetve. Ha valaki jobban képben van, írjon. Amúgy én is mostanság gondolkozom, hogy vigyem-e a gépet, az az igazság, hogy csak olyat töltetek bele, amit magam viszek. Elfogadnám az övékét is, ha a szemem elött tudnák kibontani, de kannánál ez nem megoldható, szal nem bízok én már senkiben. Persze nagy garanciavesztést helyeztek elő a szervizekben ezért, de ráiratom, hogy milyen olaj, szavatossági idejét és hogy bontatlan csomagolásban hoztam.

Előzmény: Törölt nick (5496)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5496

Szia!

Én 2600-nál megcsináltattam az olaj+ szűrő cserét.

10.600 magyar forint volt.

Nagy a szórás. Adrew31  45000ft-os árajánlatról ír.

Milyen olajat tettek neked bele 10.600-ért?

A gépkönyv szerint 10-40-es ACEA B4 való bele.

Ilyet lehet kapni 1600Ft -ért is literét, (Q8) tehát reális az ár.

Előzmény: Deras71 (5482)
Andrew31 Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5495
Persze jó lenne az olajcsere hamarabb is, mint - esetemben - 20 ezernél. Én is akartam csinálni egyet 5000-nél - nekem most 10 ezer van benne - de az Autó Óbudánál, ahol vettem aranyárban csinálták volna. Szűrő+olajcserére 45 ezeret mondtak. "Szerintük" Castrol TXT 5W30 megy gyárilag a kocsiba, ami egyébként nagyon jó olaj csak náluk majd 5000 Ft litere, ráadásul a dieselbe 5,3 liter olaj kell tehát kell venned egy 5 lityist meg egy 1 literes olajat, ha nem akarsz hordózni és gyári mennyiséget akarsz töltetni bele.

Ezért a pénzért majd 4x teletank megvan ami közel ennyi ezer km futást enged a géppel.
Szabadkozott is a szervízbe a srác, hogy ők "kénytelenek" a magyarországi importőrtől venni az olajat ami kib....ott drága.

Valszeg az lesz a megoldás, hogy veszek olajat a Humasitába és így majd 5000 helyett 2 ezer párszáz Ft-ért megúszom literét. Csak ilyenkor néhány helyen szoktak hisztizni a hozott olaj miatt!

Egyébként nekem 1 hete volt egy olyan hibajelenség, hogy egy padlógázas előzésénél 3-ból, 4-be történő fölváltás után hirtelen valami relékattanás féle hang, aztán elaludt a műszerfalvilágítás, utána kigyulladt az összes kontrolllámpa majd elaludt és újra működött minden. Őszintén mondva eléggé meglepődtem, hogy mi van! Olyan volt, mint egyfajta hirtelen áramkimaradás, vagy 1 sec alatti újraindulás.Azt nem vettem észre hogy a motor leállt volna. Ezt mondtam a szervízben is - jövő héten viszem erre az ingyenes átvizsgálásra - és mondták majd megnézik diagnosztikai computerrel, mert a Ceed fedélzetije már olyan, hogy "megjegyzi" a hibákat amik később kiolvashatóak!
Előzmény: Tettestárs (5481)
zotty1 Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5494
na persze még mindig ott a kérdés, hogy mennyi idő alatt kezd el szétesni.
Előzmény: zotty1 (5493)
zotty1 Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5493
nem annyira, van rá országos 300e extra akció+1 év ingyen casco ami forintosítva nem rossz, csak ezt nem reklámozzák sehol,csak akkor ha rákérdezel.
Előzmény: Törölt nick (5491)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.22 0 0 5492
Írtam: 5410 :)
Előzmény: Pancelos72 (5489)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5491

Ezt előre tudtuk....

Kacat. Ráadásul drága is.

Előzmény: Pancelos72 (5489)
atyoka Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5490
Hát ha észreveszik a közbenső olajcseréd, akkor fix, hogy ugrott a gari.
Előzmény: Metal Dog (5488)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5489
Előzmény: B3K4 (5470)
Metal Dog Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5488
Olajcseréhez kapcsolódón: autószerelőm azt mondja, hogy a motor meghálálja, ha olajcsere szempontból felezem a szervíz periódust, és 10 ezrenként cserélek. Szerintetek megéri? Jobb lesz a motor élettartama? Vagy a 150 ezer km garancia mellett nem éri meg?
Vajon ha cserélem sűrűn, és a közbensőt nem márkaszervizben végeztetem, az a garancia rovására megy?
atyoka Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5487

Igen ez az egyik, de van ellenvélemény. Pl totálkáros olajdoktor: pénzkidobás, a mai techinka eszközei, szűrők, korszerű kenőanyagok már simán elvégzik a feladatukat, nyugodtan lehet az első rendes szervízig várni.

Előzmény: Heapa (5484)
Deras71 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5486

Szia!

Ott álltam melette, mindent Ők adtak és félszintetik került bele. Egyébként ebben az országban nem lehetsz biztos semmibe pl. milyen márkáju olaj stb. Nem követhetem minden lépését. :)

üdv. T.

Előzmény: atyoka (5483)
polo78 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5485
azt már megkaptam, benne volt a megállapodásban. Mitac Mio A701. franko kis gép!
Előzmény: Heapa (5480)
Heapa Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5484

Én azt olvastam, hogy a motor az első pár ezer km. alatt, annyit kophat, mint a következő 100 000 alatt.

Ezért jó, ha rendesen bejáratod az autót, és lecseréled az olajat, mert ilyenkor nagyon sok parányi fémrészecske keringhet az olajban/motorban, (ami az alkatrészek "összekopása" miatt kerül oda), jobb ha gyorsan kiürül a motorból és nem marad benne az első szervízig 15000 ill. 20000 km-ig.

atyoka Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5483

Jahh hát rosszat biztos nem teszel vele, csak az vitatott, hogy van-e értelme. Én még gondolkozom rajta.

Hol csináltattad és mit töltöttek bele? Vagy ennyiből úgy jött ki, hogy vitted az olajat? Nézted közben? stb...

Előzmény: Deras71 (5482)
Deras71 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5482

Szia!

Én 2600-nál megcsináltattam az olaj+ szűrő cserét.

10.600 magyar forint volt.

Szerintem csak jót tettem neki. :)

üdv. T.

Tettestárs Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5481
Sziasztok!
Mi a helyzet az ajánlott 3000-es olajcserével? Mennyien csináltátok meg?
Heapa Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5480
Amikor holnap átveszed az autót, ne felejtsd el elkérni az ajándék GPS-t! Ha lesz egy kis időd, akkor tegyél fel néhány képet a GPS-ről, hogy megnézhessem milyet adnak. Köszi!
polo78 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5479
1,6 ex +elektromos csomag, fekete. gondolkodtam a könnyűfém felnin, de brutálisnak találtam a 160e/garnitura árat. majd ha kicsit megtollasodom. köszönöm az infókat! majd nyomok föl képeket, ha odajutok.
Előzmény: Törölt nick (5472)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5478
Vajon adtak már el 2.0 benzinest vagy dízelt? :)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5477

Az elöbb nem ment át a teljes szöveg...

A GÉPKOCSI BEJÁRATÁSA

Szükségtelen a külön bejáratási periódus. Az első 1.000 km-re vonatkozó alábbi néhány egyszerű tanács betartásával meghosszabbíthatja gépkocsija élettartamát, gazdaságosabbá teheti üzemeltetését és megnövelheti

• Ne pörgesse feleslegesen a motort.

• Ne üzemeltesse a motort sokáig egy adott (akár alacsony, akár magas) fordulatszámon. A motor fordulatszámának gyakori változtatása szükséges a bejáratás alatt.

• A fékek helyes bejáródása érdekében kerülje a hirtelen fékezéseket, természetesen a vészhelyzeteket kivéve.

• Ne induljon teljes gázadással.

G4b0 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5476
Vagy: De miért nem dízel? :D
Előzmény: Törölt nick (5472)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5475

Gratulálok a kocsidhoz! :)

Letölthető Cee'd kézikönyv:

http://verdaautohaz.hu/dokumentumok/ceed_kezikonyv.

A GÉPKOCSI BEJÁRATÁSA

Szükségtelen a külön bejáratási

periódus. Az első 1.000 km-re

vonatkozó alábbi néhány

egyszerű tanács betartásával

meghosszabbíthatja gépkocsija

élettartamát, gazdaságosabbá teheti

üzemeltetését és megnövelheti

• A fékek helyes bejáródása

érdekében kerülje a hirtelen

fékezéseket, természetesen a

vészhelyzeteket kivéve.

• Ne induljon teljes gázadással.

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5474
Éljen éljen!!! Végre 1,6! :-)))))
G4b0 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5473

Sok sikert hozzá és gratula! :) Szine? Felszereltsége?

Bejáratásról írnak akiknek van tapasztalata, de tény hogy néha azért nem árt meghajtani, vagy magasabb tartományba belepörgetni.

Valóban csak 2-3 ilyen 1.6-os van itt a fórumon Gabor1970 bánatára! :))))

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5472

Gratula!

Isten hozott köztünk!

Vééégre egy 1.6-os!  De miért nem EX? :-D

Járatás?

4000 fölé ne forgasd, valamint alacsony fordulaton se erőltesd.

Változatos, 120 nál nem gyorsabb, tán az országúti közlekedés az ideális neki. 

Kapcsolgatni, változatosan forgatni a motort, ennyi. Semmi különös.

polo78 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5471
Sziasztok! ha minden igaz, holnap átveszem a verdát. 1,6 benzin. szinte hihetetlen. :-) emlékszem, hogy volt korábban szó a kezdeti bejáratásról, csak nem találom. pár sorban tudtok írni a tapasztalataitokról, meg a követendő eljárásról? szeretném kímélni, de nem szeretném, ha "ellustulna". meddig lehet pörgetni, max sebesség, stb stb. nagyon köszönöm. holnaptól már én is tudok írni a tapasztalatokról, ha jól láttam nagyon sok 1,6 benzines ceed tulaj nincsen még...
B3K4 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5470
A benzines csendjéről... Hm. Szerintem legkifejezőbb a hallgatás.

:D
Előzmény: G4b0 (5467)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5469

nem figyeltem, milyen motorral szerelt autói voltak eddig.

páncélost szeretettel várom a másik topikban :-)

Előzmény: G4b0 (5466)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.21 0 0 5468

na hát ez a gondom nekem is, még csak dizelt tudtam vezetni :( Benzines tesztautót kétszer is

próbáltam vezetni, de nem volt.

Előzmény: Törölt nick (5465)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5467
Amúgy szerintem Pancelos tudna regéket mesélni a benzines csendjéről, ilyen ügyekben Ő az illetékesebb, illetve az összes benzines Ceed tulaj! :)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5466
Őszintén én sem értettem miért tőled akarja hallani a választ, mikor a fórumon itt megismert előző autóid közt nem sok benzinesről volt szó... :)))
Előzmény: Törölt nick (5465)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5465
Látok én, nam vagyok hülye.:D  de ha egyszer dízelt vezettem csak, akkor hogy mondjak véleményt a benzines csendjéről?
Előzmény: scenic(725) (5462)
KiberLovag Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5464

Nekem is beige van, és mindíg keresgélnem kell hosszabb állás után, mert már mások a fényviszonyok, ergó a színe is más... No jó, viccelek, naná, hogy megismerem, de a színe tényleg mindíg más és más... :) Nekem bejött eddig minden variáció, legjobb tán a borult idős, pedig nem szeretem a lilát, de ez a beütés ilyenkor jól áll neki... :)

Üdv:

KL

scenic(725) Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5463
Megnéztem a raktárkészletet. oda van irva, hogy " Csak rendelésre! " Sebaj! ha kell, hoznak.
Ha rájönnek a népek, hogy milyen jópofa dolog és vesznek sokat, akkor lesz raktárkészlet.
Előzmény: Törölt nick (5451)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5462
Jó lenne HA benzinesről beszélnél te is :)))) a Rió ugyanis benzines. De mindegy, a lényeg,
hogy szerintetek is halk. Na. :) Én tényleg meglepődtem, hogy milyen halk egy autó.
Se futómű, se motorhang. A mostani kókusz halkságával vetekszik.
Előzmény: Törölt nick (5458)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5461

Ez a kép pont olyan szögből lett fényképezve, hogy jól látni ahogy az árnyalatok változnak. :)

Előzmény: vlevi (5460)
vlevi Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5460
Nyíregyházán ilyen a tesztautó, és tényleg ahogy jössz-mész körülötte, minden irányból más színe van. Igazi bankrabló autó. Jól összezavarja a tanúkat :)
Előzmény: vlevi (5459)
vlevi Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5459
Erről a színről már volt szó párszor. A totalcar-on is ilyet nézegettek még tavaly.
http://totalcar.hu/tesztek/ceedbem06/
A képek is ebből a totalcaros tesztből vannak. Két képen ugyanaz a kocsi van, de szerintem a harmadik is ugyanaz, csak nem látszik a rendszám.

Előzmény: Akelacee (5440)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5458
Most már jó?
Előzmény: scenic(725) (5457)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5457
Ehhh, ehhh nem jól értelmeztél- :-) Újra feltettem a kérdést a (b)riós topikban :P
Ja, benzines ceed tulajok válaszait is szivesen várom.
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5456

A könyű gázpedál? Növeli a fogyasztást, mert süpped! :-D

-Titkárnőt felveszek, előnyös testalkattal....

Ismeritek a viccet?

Amikor a gazdag fiúnak van 3 feleség jelöltje.

Fejenként ad nekik 1000-1000 dollárt, hogy próbára tegye őket.

Az első elment szoláriumba, fodrászhoz, körmöshöz, vett izgi fehér neműt, stb.

A második megforgatta a pénzt a tőzsdén, visszaadta a tripláját.

A harmadik főzött finom vacsorákat, megtöltötte a hűtőt sörrel, előfizetett egy foci csatornára, vett egy kényelmes fotelt,.

Ma melyik lett a nyertes, melyikett vette el?

Amelyiknek legnagyobb a melle. :)

Előzmény: scenic(725) (5455)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5455
OFF
De legalább egy magyar mikrofos WORD-öt adjatok neki !! :)))))))
ON

Díler, kukk be a Rió totyikba :)
Előzmény: G4b0 (5454)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5454

Erre annyit mondok: telik... :D

Előzmény: Törölt nick (5453)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5453

Simán.

Nem tellik titkárnőre..:-D

Előzmény: scenic(725) (5446)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5452

Igen az autós tartó kellett.  5880 Ft.

Csukló nincs Acer-hez, de más típushoz igen.

Plusz 5000Ft lett volna,nem is stimmelt, inkább fúrtam egy lyukat az Acer passzív tartójának a talpra.

Jó helyen van, könnyebben van vétel.

Most a hőségben kicsit melege lett.

Előzmény: KiberLovag (5442)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5451

Rendeléskor említettem, hogy vagyunk bőven.

Rá kell kérdezni, hogy van-e raktáron.

cikkszám:BRODIT (853958)

Előzmény: scenic(725) (5449)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5450

Egyet jegyezz meg. Az arany és a beige szinek fényképezhetetlenek, sosem adja vissza

a valódi szint a kép, olyan nehéz jól fotózni. Ellenben nagyon szép szinek.

(hú, végeztem az olvasással.)

Előzmény: ceeee (5443)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5449

Nagyon pofás a ketyere, jobb helyen nem lehetne... még melegedni sem fog, és az asszony is látja :)

Menyit rendeltek belőle a szpídsopposok? Rábeszélted őket hogy vegyenek 5000-et?? :-))

Előzmény: Törölt nick (5438)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5448
70 - 85km/h és a 2000-es ford.szám hogy jön össze? Nem vágom :)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5447

Hyundai meg a Kia közös tulajdonban van. Mint a vócvágen és az audi, skoda...

Konszern a hivatalon megnevezése az ilyen társulásnak ha jól tudom.

Azt nem értem, ha a Hyundai-ban és a Kiában ugyanaz a motor meg a futómű, csak a kasztni más,

akkor az egyik márka hogy lehet jobb statisztikailag, mint a másik?

Előzmény: Andrew31 (5420)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5446

Hogy lehet ilyen kis szövegben ennyi elgépelést csinálni? :))

Ha jól értem    "   báz = bár , nehér = nehéz     "

Előzmény: Törölt nick (5413)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5445
Természetesen Gabor1970 fogja :))))
Előzmény: Törölt nick (5343)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5444
H/K tetszik a legjobban belőle, ha neki nem kell majd én beszerelem a kocsimba :-)
Előzmény: Törölt nick (5304)
ceeee Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5443

De érdekes..

Az enyém is beige (lesz) , de egyáltalán nem olyannak látom a szalonban, mint a honlapon ezt a színt.

Én is szürkének látom, egy kis lilásbarnás beütéssel.

Kíváncsi vagyok milyennek hat a napfényben!

Előzmény: Akelacee (5440)
KiberLovag Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5442

Ez a tartó jó! Kell!

Ha jól rémlik, neked már megvolt egy része, csak a rápattintható rész kellett... nos nekem semmim nincs, csak a csupasz PDA, tehát nekem komplett cuccos kell... remélem segítesz, mert a memóriám lukas, visszaolvasni meg lusta disznó vagyok... :)

Előzmény: Törölt nick (5438)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5441

Atyoka a 4982 hozzászólásodat és az elötte levőket olvastam, utána sokáig nem volt időm a Fórumot olvasgatni. Mikor rá pár nappal megérkezett a kereskedőhöz a kocsi, akkor néztem át a felszereltségét a tapasztalataid alapján.

Előzmény: atyoka (5387)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.20 0 0 5440

Köszönöm Báró úr a gratulát! :)

Pewter Beige a színe, bár a forgalmiba szürkét írtak. Ha éppen úgy esik rá a fény akkor látok benne egy kis lilát is, máskor meg barnát. Szürkületkor meg minta ezüstös színű lenne... :)

Előzmény: báró úr s60 (5393)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5439

FIAT. Ennyi. Gyönyörű. Mást nem tud.

Pénzkidobás. Mit kell még ezen kitárgyalni?

Semmi csalódást nem okozott, a szokásos módon látványos, divatos hulladékot gyártanak.

-Ma nálam AUDI A4 Avant PDTDI tulaj érdekléődött nálam.

Lesz tesztvezetés... hehe. előre röhögök rajta.

Traktorról nehéz átszokni személygépkocsira- :-))

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5438

Mi ez az off fórum? :-D

Minden sz@rt meg kell állapítani, hogy nem KIA Ceed? :-D

GPS szekció figyelem!

Megérkezett a Brodit Pro-Clip a Speedshopba.

Beszereltem a megfelelő helyre, íme a képek.

Tapasztalatok holnap. Előre láthatólag annyi a pozitívum, hogy mivel jó helyre került a GPS, jó a vétel. (garázsban is! )

Ezt látja a vezető.Oldal nézet jobbról.Szemből ez látszik a szélvédőn keresztül.

Nos szóval? egyenkőre úgy látszik, hogy kézre áll, biztonságos, látja a tempomat (Kata ) és nem gagyi. Megéri.

Előzmény: fabris123 (5436)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5437

Hát szerencsétlen tényezők összessége lehet a probléma.
- Erősen visszafogott motor (EuroX, stb.)

- Önsúly
- Karosszéria kialakítás (Cw)
- Váltó, difi áttételezés
- Gumiabroncs méret, futófelület
- Stb.

Ráadásul a 5. és 6. fokozat között a Bravoban igen nagyot lejt, pedig már negyedikben is küszködik:
2000 ford: 70 km/h --> 85 km/h

Előzmény: fabris123 (5436)
fabris123 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5436
Mondjuk valamennyire még az is rátesz a lapáttal hogy a Bravón (Az Active felszereltséget kivéve,de azt ki fog venni) alapból 205/55 R16-os gumik vannak,ez plusz öröm az 1.4-es alapmotornak...
Előzmény: Pancelos72 (5431)
Pitbull Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5435
Ha nem tolod neki turbos se zabál sokat.
Előzmény: fabris123 (5434)
fabris123 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5434
Mivel a Bravo a Cee'd-nél külső méretekben nagyobb igy nem csoda ha nehezebb is. Az 1.4-es alapmotor max. nyomatéka meg ugye 125Nm 4400-as fordulatnál. A 120LE-s turbós benzines (206Nm/1750)az nem lesz rossz hozzá árban (+300e), csak a kérdés az hogy mennyit fog zabálni egy ilyen súlyos kasztnival. Sajnos jelenleg csak a 150LE-s T-jet rendelhető 600e felárral, de annak is csak ennyi a nyomatéka, ráadásul nem 1750-től hanem csak 2000-től adja le a maximumot. A gombnyomásra 3000-nél 230Nm-re növelhető nyomaték meg csak a Sport változatban lesz.
Előzmény: Pitbull (5433)
Pitbull Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5433
Brava van vagy 13 mázsa ha nem több. Olasz autók az utóbbi időben igen csak túlsúlyosak lettek. Elrententő példa [linkhttp://totalcar.hu/tesztek/alfaspiderd/]
Előzmény: Pancelos72 (5431)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5432
Másik gyárban készül, így nem feltétlenül lesz ott KIA gari. Más a minőségbiztosítási rendszer is.
Előzmény: Andrew31 (5424)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5431
Nem a max 90 lóerővel van a baj, azzal, hogy vagy 70-nek érezni. Valami különösen gyenge, bármilyen fordulaton.
Előzmény: Pitbull (5430)
Pitbull Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5430
Valahogy nem csodálom hogy a FIAT alúl maradt, a 90Le 1.4 elég gyenguszka ahhoz kasznihoz.
Előzmény: G4b0 (5410)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5429
ráadásul sokkal többet nézegeted a belsejét, mint a külsejét :-)
Előzmény: G4b0 (5427)
atyoka Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5428
Nekem pl annak az eleje jobban tetszik, mint a Cee'd-é... szal kinek a pap kinek a papné:)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5427
Igen, a formája kívülről lehetne szebb, de azt hiszem a beltere eléggé el lett találva. Tény, hogy előszőr kívülről nézik meg az autót. Még a hátuljával nem is volna gondom, csak az eleje..., na majd meglátjuk élőben milyen lesz. :)
Előzmény: Pancelos72 (5426)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5426
No ha már kiderült, hogy egy cégcsoportról beszélünk, így természetes, hogy a meglévő padlólemezre és motorra épít a nagytestvér. :) Hyundai kereskedő panaszkodott, hogy elszúrták a formáját. Irigykedve nézi a ceed-et :)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5425
99% hogy igen. :)
Előzmény: Andrew31 (5424)
Andrew31 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5424
Lehet hogy a beltartalom ua., de az i30-ra is 7 év gari lesz? :)))
Előzmény: Heapa (5422)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5423
Amúgy annyit mondtak telefonos érdeklődésemre az egyik Hyundai kereskedésben, hogy augusztus fele kellene érdeklődni, de szerintük kb szeptember-október fele várható. Meglátjuk! :)
Heapa Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5422
Hát persze, hogy ugyan az a két autó, hiszen közös a fejlesztés/tulaj. Ez ugyan olyan mint a VW-csoport. A beltartalom ugyan az, csak a külső más.
G4b0 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5421

Mivel a Kia a Hunday tulajdonában van...

Ez eddig is egyértelmű volt, nézd meg a Rio és az Accent motorokat. 1.4 97 LE és 1.5 CDRi 110 LE. Belsejeét megnézve is iszonyat hasonló a 2. Úgy tudom hogy a Ceed és az i30 közös padlólemezre is épül.

Andrew31 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5420
Olyan mértékben hasonlít a Ceed-re hogy az már gyanus!
A motorválaszték is tök ugyan az azonos lóerőkkel.
A Hyundai I30 1.6-os CRDI motorja szerintem - a többi mellett - olyan szinten ugyan az hogy még a motor takaró műanyag kiképzése is azonos a nívópálca helye az olajbetöltő nyílás minden azonos csak a márkajel más.
Ez nekem nagyon gyanús!

Vagy konszernes a történet vagy szinte egy az egybe koppintás!
sysNet Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5419
Van már topikja is: Hyundai i30

kép
képek

video

Video i30
Előzmény: G4b0 (5418)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5418

Ha már a Hyundai-nál tarunk, kiváncsi leszek mikor jön az i30 és milyen ár/érték arányt fog képviselni a Ceed-hez képest. Motor, felszereltség, ár... Külsőre nekem kevésbé tetszetős, de a belseje így képekről fantáziadúsabbnak tűnik mint a Ceed műszerfala.

Előzmény: sysNet (5416)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5417

Jókor száltunk be a márkába.

Mindent megtesz a minőség javulásáért.

Német, olasz típusok ezt hanyagolni látszik, a franciákat nem is említve.

-Tegnap megálltam a szomszédommal beszélni az utcában, két kocsi egymás mellett.

Neki A6 2.5 PDTDI van: megkérdezte milyen motor van nekem benne?

Mondom dízel, nem hallod? :-D

Közelebb jött, akkor sem halotta, belenéztem, a fordulatszámmérő mutatta, hogy jár a moci.

Az a kerregő traktor elnyomta a hangját. :-D

Előzmény: G4b0 (5415)
sysNet Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5416
Minimum a Hyundai ig el kell jusson.

A Hyundai-nál az Accent és a SUV-ok elég megbizhatók és sokat is eladnak belőlük.

A Mazda már 3 éve hóditja el ezt a cimet, azért nem semmi :)
Előzmény: G4b0 (5415)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5415
Szerintem nem egy modellel száll harcba a Kia. Az új Carrens szerintem eléggé ott lesz a Ceed-del karöltve az elején. Így már azért jobb a helyzet és ha jól tudom a Rio se az a szervizbarát autó.... Ráadásul a Picanto is megújúl, remélhetőleg a megbízhatósága is javulni fog ezzel egyidőben. Így minden esély megvan rá hogy előre lépjenek és nem is keveset. :) Hajrá!
Előzmény: Törölt nick (5413)
AgroRider Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5414
Én ahányszor kia szervíznél járok mindig áll bent egy autón aminek épp a vezető oldali ajtaján piszkálgatják a belső boritást. Nekem 3 napja valami elkezdett ciceregni a műszerfalamban a kesztyűtartó környékéről. Megnéztem de nem tudom mi okozza. Egyik utasom mondta hogy az ajtó, de nem onnan jön.
Előzmény: atyoka (5409)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5413

Érdekes, hogy az első 5 nem német, hanem japán.

Ennyit a német precízitásról.

A jövő évi tesztben ott lesz Ceed is valahol az elején, báz egy modellel nehér hamar felverekednie magát.

Előzmény: sysNet (5411)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5412
Akkor valamit nem jól raktak össze, irány vissza a szerviz! :)
Előzmény: atyoka (5409)
sysNet Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5411
Auto Bild Qualitätsreport 2007 - Endergebnis (Quality Report)
1. Mazda
2. Toyota
3. Honda
4. Suzuki
5. Nissan
6. Chevrolet
7. Audi
8 Mercedes
9 Mitsubishi
10 Volvo
11. Hyundai
12 Opel
13 Skoda
14 Smart
15. BMW
16. VW
17. Citroen
18 Seat
19. Ford
20. Kia
21. Alfa Romeo
22. Renault
23. Fiat
24. Peugeot

Alakul a KIA-nak, aszem a Picanto huzta le ennyire, mivel ADAC-on is utolsó helyen szerepelt.

Autobild link
Előzmény: AgroRider (5408)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5410

Minden reklám nélkül, akit érdekel az e heti autópiac magazinban "Szétlövés" címmel van egy 4 oldalas összehasonlító teszt a Kia Ceed 1.4 EX és a Fiat Bravo 1.4 között. Csak egy idézet az összefoglalásból:

"Elképesztő, milyen élénken mozog a Cee'd, szuper, hogy már 1.4-es motorja is ilyen erős. ... Tényleg nagyon jó autót csinált a Kia."

Azt hiszem ez mindent elmond! Nem lövöm le a poént hogy ki nyert, de meglepetésre ne számítsatok. :)))

atyoka Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5409

Voltam reggel szervízben, kicserélték a becsípődött ablak-gumírozásom, de ehhez szét kellett szedni az egész ajtót... most meg zörög:((((((((((((

AgroRider Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5408

Ha már a láttam egy Cee'det-nél járunk, tény, hogy nagyon meszaporodtunk.

Ma reggel 7óra előtt Hatvannál láttam az M3-ason egy fekete LX-et Pest felé jönni.

KST rendszámmal. Nagyon megnézte az enyémet gondolom mert tök egyforma volt a két autó és talán fórumozik is. Netán itt?

Előzmény: sysNet (5407)
sysNet Creative Commons License 2007.06.19 0 0 5407
hát nem talált :)

Egyre több ceed-et látok az utakon, ma is láttam egy feketét, a tegnap egy beige-t -> KNP rendzsámmal.

Sőt olaszba is láttam 2 ceed-t az autopályán ;) .
Olaszország északi részén nagyon sok a német autó BMW, Audi, VW- szerintem a piac 80% ba ezek voltak.

Előzmény: Pancelos72 (5404)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5406
Köszi! Amint megtörtént a teszt kérlek írd meg, mert szerintem sokat mondó lesz. :)
Előzmény: Pancelos72 (5402)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5405
Majdnem EX, nincs benne bőr.
Előzmény: fabris123 (5369)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5404
Gyanítom 6 sebességes, vagy min. 1,9 literes
Előzmény: sysNet (5328)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5403
Nem díz az ott jobbra, prizma! :)
Előzmény: Akelacee (5348)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5402
Yo! Van a közelemben egy nyers 1,4-es, azt elhozom ugyanerre a körre, meglássuk.
Előzmény: G4b0 (5325)
csorban Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5401
16 gramm hűtőközeg otthon a hűtőszekrényben van, az autóklímában típustól függően 500-900 gram van.
Előzmény: Deras71 (5392)
Tettestárs Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5400
Ez egy kicsit mellé ment, de szívesen!!! :-)))
Előzmény: fabris123 (5385)
Tettestárs Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5399
Szia!
Köszi a választ! Azért az a 20% mínusz nem kevés! El is hiszem, hogy érződött! Nekem is az a benyomásom, hogy nem megy 100%-on az enyém! Bevittem a szervízbe, azt mondta a fószer, hogy ha nincs "szervi" elváltozás, pl törés, stb... akkor nem garis a dolog, kb. 8-10 ezer lenne! Na ott is hagytam, pláne azután, ahogy a közp.zár távirányítás beszerelésével jártam náluk!!! A Békéscsabai KIA-t messze kerüljétek el, legalább is szervizileg! Majd keresek én is egy másik szervízt, ahol korrektek!

Üdv!
Előzmény: Deras71 (5392)
Andrew31 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5398
Köcci!

Olyan 5000 km után majd neked is elindul lefelé!

Mértem "extrém" fogyiadatot is!
M3-as Gyöngyös után egy TDCi lépcsőshátú Focus előttem haladván előzött a belső sávban.Jól láthatóan (koromfekete füstpamacs) visszatette 5-ből 4-be olyan 130-nál amikor az előtte lévő kisorolt és elkezdte vadul nyomni. Én is nyomtam egy padlót csak én nem váltottam vissza 4-be! 180-ig gyorsultunk nem tudott ellépni egy métert sem.Aztán mentem vagy 2-3 km-t 180-al a pillanatnyi fogyimérő ekkor 7,6-7,9 között ugrált.
Előzmény: Törölt nick (5396)
Andrew31 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5397
Köszi!

Én biztos elviszem ez lesz a "10 000-es" átvizsgálás!
Előzmény: atyoka (5395)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5396

Sziasztok!

A nagy cifgaretta füst miatt ezen túl minden Ceed tulaj használja a ködzárófényt! :-D

Hehe..

Andrew31!

Gratula hozzá, szép eredmény!

Nekem pont egy literrel kér többbet, ha vágtatok vele.

Volt már 6.8 is a fogyi, mikor az M3-ason hazadönngettem átlag 160-al.

Kicsit szerényebben sem megy 5.5 l iter alá.

Oké, az is bele számít, hogy csak 4300km, van benne, és nehéz megállni, hogy néha én legyek elől a sorban..:)

Úgy néz ki, megéri a dolog, amit nálad kipróbáltam.

Előzmény: Andrew31 (5384)
atyoka Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5395
Elvileg országos és minden típusú KIA-ra érvényes... http://www.kiamotors.hu/kia/pdf/KIA%20Nyári%20Szervíz%20Akció.pdf itt megtalálod a hirdetményt!
Előzmény: Andrew31 (5394)
Andrew31 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5394
Szia!

Hol van ez az ingyenes átvizsgálás?

Ez országos akció? Meddig tart?
Előzmény: atyoka (5390)
báró úr s60 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5393

Szép jó estét mindenkinek!

A hátsó ködlámpa a legtöbb autóban csak a bal oldalon világít. : (

Off 2107-ben nekem is vakított mindkét oladlon.

Egyébként gratula az új autóhoz, milyen színű?

Feketében lehet jobb lett volna? : DDD  Ne vedd a szívedre, szép a bézs!

Deras71 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5392

Szia!

Nekem volt gond a klímával. Bevittem a márkaker-be, ott lefejtették a gázt utána megfestett gázzal ujratöltötték, megnézték UV lámpával, hogy szivárog-e.

Azt mondták minden OK, a gyárban 20 gramm helyett 16-ot töltöttek beléje.

Mostmár 1 picivel jobban hűt.

Ez mind ingyé.

üdv. T.

Előzmény: Tettestárs (5364)
knbm Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5391
Az EX és az EX limitedben a kárpit és a belső szin (választék) teljesen egyforma. Mind a kettőhöz lehet világos kéttónusú és fekete belsőt is kérni sőt van egy harmadik is amit Classic kárpitnak hívnak, ez is kéttónusú csak más a kárpit . TE az egyiket láttad a szalonban és megvetted a másikat.
Előzmény: Akelacee (5378)
atyoka Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5390

sorry a sok postért mindig eszembe jut még valami:))

reggel megyek gariban megcsináltatni a jobb első ablakom felső gumírozását (becsípte az ablak mindig felcsukódáskor), egyuttal a klímám is felméretem, amúgyis akció van a KIAnál, ingyenes átvizsgálás stb.

valaki kérdezte fizetni kellett-e töltésért., én úgy emlékszem gariban csinálták az illetékeseknek

atyoka Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5389
Ez az! Én sem dohányzom amúgy a kocsiban:)) De apró tartónak tökéletes és elég gyakran kifogy az öngyújtóm, olyankor meg megyek kéregetni, ahelyett, hogy rápöffentenék a szivargyújtómról:)))
Előzmény: Akelacee (5370)
atyoka Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5388

De erre visszatérve azért mondom, hogy telefonált ma a Kia Hungary... és bevallotta, hogy ők nézték be, az EX Limitedben nem volt a kezdetek óta dohányzócsomag... elírták a listát... az más kérdés, hogy ez még májusban kiderült, de csak júni 04-től módosították a listát... lehet, hogy az alacsony ablakmosó folyadék lámpát majd szeptembertől veszik ki... bár belegondolva, lehet, hogy lemegyek satuzgatni, hátha ABS se került bele :S

Az a mondat meg alul nagyon jó, lehet hogy a következő 50 rendelőnek beletesznek egy trabant motort, aztán haladjál:D Kérded, hogy lehet, hát itt a válasz: a változtatás jogát fenntartjuk és így jártál, viszlát:D  

atyoka Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5387

"Mivel már napokkal ezelőtt olvastam atyoka hozzászólásait első dolgom volt hogy megnézzem ez a felszereltség tartalmazza-e a dohányzócsomagot... Hát nem tartalmazza. A kereskedő is meg volt lepve mikor ezt szóvá tettem "

Ezt nem igazán értem... most nézed a felszereltséget, miután írtam, hogy júni 04-től már nem tartalmazza az az előtti lista tartalmazta, és mivel május elején vettem, így rám sztem az vonatkozik, de javíts ki, ha tévedek.

fabris123 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5386
a kék üléskárpitos képen viszont nem látom egészen jól, de nemcsak az ülés mintás része, azaz a közepe kék, hanem a két széle is az?
Előzmény: Akelacee (5382)
fabris123 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5385
köszi a képeket, ha jól látom a színeket leszámíta az a különbség, hogy az EX Limited-ben hiányzik a kormányon lévő rádióvezérlő gombok körüli ezüstszínű betét, valamint hogy az ajtónyitó kallantyúk se ezüst színűek hanem feketék.
Előzmény: Tettestárs (5383)
Andrew31 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5384
Sziasztok!

A hétvégén mi is túráztunk egy nagyot! A gép átlépte a 10 ezredik km-t. A könyv 12 ezreként javasolja a hajtott kerekek cseréjét az egyenletes kopás miatt. Pénteken olyan 380 km-re a teletanktól elindultunk Nyíregyházára 670 km-rel érkeztünk meg. Másnap szombaton a gumis 1000 HUF-ért megcserélte a kerekeket. Mentünk elég sokat hétvégén is, volt tesztkör is egy haverral, aki miután átült az új 1,4 Fócusából a CRDi Ceed-be és nyomott egy padlót egyesbe csak annyit tudott mondani miközben a legalább 40 fokos asztfalton elkezdett sírni a 195-ös gumi, hogy b....meg!!!!
Ma jöttünk vissza egész hétvégén klíma mellett, mikor megálltam a Dunakeszi kecó előtt átléptük a lélektani 900 km-es határt egy tankkal!!!!

Pontosabban: végig klíma, autópálya-város vegyesen, tologatva, teletanktól megtett távolság 904 km, a fedcomp szerint még 54 km megtehető az üres tankig és az átlagfogyi 5,1 liter!
Tettestárs Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5383
Most már minden igényt kielégítő a válasz!:-)
Érdekes, hogy az EX full fekete, szerintem az túl komor! Korábban már kitárgyaltuk ezt, nekem a kéttónusú jobban bejön az enyém is ilyen, ráadásul most már ezüst középkonzollal!
Előzmény: Akelacee (5382)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5382
EX Limited
Előzmény: Tettestárs (5379)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5381
Tényleg azt írtam... :)) Igazából azt akartam írni, hogy az ajtónyitó fogantyú alatti rész (a bal kéz könyöklője), vagy hogy is hívják ezt... :)
Előzmény: Tettestárs (5379)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5380
EX LimitedEX
Tettestárs Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5379
Jó csak azért mert ezt írtad:" Az 1,4 EX Limited-emnek a könyöklők alatti része világos szürke és kesztyűtartó is ilyen világos színű, a középkonzol meg alumínum színű."
Csodálkoztam volna mert ilyet még nem láttam, nem is tudom hogy mutatna.
Előzmény: Akelacee (5378)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5378
A két ülés közötti rész nem világos színű. A sebességváltó gomb teteje fémszínű és a sebességváltó kar szoknyája körüli rész szintén ilyen világos aluszínű.
Előzmény: Tettestárs (5376)
Tettestárs Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5377
A Cee'd-ben annyira kicsi a hamutartó, hogy egy tisztességes csokipapír bele sem fér! Én szívesen lemondtam volna pl. egy távirányítóért róla!
Előzmény: vlevi (5374)
Tettestárs Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5376
Jól értem, a két ülés közötti rész is világos szürke?
vlevi Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5375
Mondjuk a szutyukiban a kapaszkodó is extrafelszereltség :)
Előzmény: vlevi (5374)
vlevi Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5374
A hamutartóba nem csak hamut lehet tárolni, hanem pl. csokipapírt meg ilyeneket. Arra azért jó lenne, ha lenne benne. Egyébként a szutyukiban sincs, csak egy üres 12V-os csatlakozó, a kereskedő szerint (vigyázat, parasztvakítós szöveg következik) "EU-s szabályok miatt"
Előzmény: fabris123 (5367)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5373
Nem töltődtek fel a képek... :(
Előzmény: Akelacee (5371)
fabris123 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5372
Az eü csomag és izzókészlet az nincs benne az üzembehelyezés költségében?
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5371

Megtaláltam a képeket amiket a kereskedésben fényképeztem.. :)

fabris nekem azt mondták nincs benne az üzembehelyezés költségében. Viszont kaptam olyan ajánlatot is ahol ajándékba adták volna.

Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5370

Nekem nem probléma a hiánya, hiszen nem dohányzom kocsiban... De ha már egyszer szerepelt a felszereltségi listában a dohányzó csomag a kereskedőnél történt áralku közben, akkor az ember szeretné viszontlátni a kocsijában azt amiben megegyeztek. Mondjuk én szerencsés voltam, mert a dohányzó csomag hiánya miatt kaptam vigaszdíjul egészségügyi csomagot égőkészlettel és elakadásjelző háromszöggel, ami nem járna ingyen a kocsihoz.

A kereskedésben egy 1,6-os EX volt kiállítva annak egyszínű sötét volt a belseje, a középkonzol acélos fémszínű volt. Az 1,4 EX Limited-emnek a könyöklők alatti része világos szürke és kesztyűtartó is ilyen világos színű, a középkonzol meg alumínum színű. Az ülések kárpitja is mintha világosabb lenne mint az EX-ben.

fabris123 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5369
Apropó, mégegy dolog: az EX Limited beltere az ugyanolyan mint az EX-é vagy inkább az LX-hez közelít? EX limited-et még nem láttam belülről csak EX-et meg LX-et.
Tettestárs Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5368
Hamutartó+szivargyújtó!:-)
fabris123 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5367
Áruljátok már el, hogy miből áll a dohányzó csomag, hogy ekkora probléma a hiánya?
Előzmény: Akelacee (5358)
KiberLovag Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5366

Nos akkor ködlámpa téma, szögezzünk le pár dolgot:

- a jól beállított első ködlámpa nem vakít, ugyanis szúrófény. Mondjuk befolyásolja a dolgot, hogy ha egy terepjáró égeti mögötem, én meg egy sportkupéban ülök, akkor ami neki alul van, az nekem már a fejem... na de azért nem ez a jellemző... ha a szemből érkező ködlámpája vakít, akkor két dolog van: első, és legfontosabb, xarul van beállítva, másodsorban se köd, se sűrű eső, vagy hóesés, ami indokolná a használatát...

- a hátsókról egy kicsit: jól elhelyezett hátsó ködzáró(k) (a gyáriak általában ilyenek - de ezalól pl kivétel a swift1 hátsó dupla köd-zárója) szintén kevéssé vakít, de a valóban csak akkor érdemes használni, amikor köd van, sűrű eső/hó, vagy, és ez fontos, ha erősen vizes az út, és az autó pályán esőfüggönyt húz maga után, ilyenkor a normál fény, sokszor szinte láthatatlan...

Hogy Cee'd, re szűkítsük a témát, vakítás szempontjából még nem tudtam tesztelni, gyanítom jól van belőve, mondjuk csak egyszer kapcsoltam fel, mikor ellenőriztem őket... a hátsó ködzáró tök szabályos, a jobb oldali is foncsorozott, csak le van dugózva az égő helye, nem tudom maga a foglalat megvan-e (gondolom a jobbkormányos modellek miatt nem éri meg kétféle cuccot gyártani), ergó, ha valaki akarja, valószínűleg elég könnyen tehet bele égőt, csak felmerül a kérdés, hogy minek?

Az első ködös minálunk pedig foncsor+lencse kombinációs, ezek szoktak leginkább szúrófények lenni... majd egyszer biztos lesz lehetőségem kipróbálni...

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5365
engem még sosem zavart a szemből érkező első ködlámpája -az úgyis a kocsi előtti alacsony területet világítja-, annál gyakrabban az előttem menő hátsója!
Előzmény: G4b0 (5362)
Tettestárs Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5364
Sziasztok!
Először is gratulálok az új Cee'd tulajdonosoknak, és sok balesetmentest!!!
A felszereltség-mizériával kapcsolatban meg nem új keletű a dolog emlékezhettek, hogy a komfort csomagból is eltűnt a hátsó el.ablak! "Rugalmasak" a drágáim hát van ilyen! Attól még jó autót gyártanak! Ja, nekem van egy felesleges dohányzó csomagom a kicsikében megbótólhatjuk ha kell valakinek :-))))))
A hibalistát a ciripelő övmagasság-állítókkal tudnám bővíteni, igaz csak elég rossz úton hallani, de az is lehet, hogy a fülemmel van baj! /Említette már a család is, hogy túl jó!/

Valaki említette a múltkor, hogy kevesebb gáz volt a klímájában! Gariban csinálták, vagy fizetős volt??
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5363

Igen, tudom milyen az ha szembe világít a ködlámpa... A swift sedannál ráadásul magasan is van, a féklámpákkal egyvonalban. Én mindig figyeltem arra ha közel volt hátul egy kocsi és biztos voltam benne hogy már észrevett akkor lekapcsoltam a hátsó ködlámpát.

A cee'd-nél nagyon tetszik hogy olyan alacsonyan van, kár hogy csak az egyik működtethető.

Előzmény: Törölt nick (5361)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5362
Hogy mennyire barom módra használják azzal egyetértek, csak az oldallal vannak problémáim. Ugyanis nem a hátsókat szokták eszetlenül égetni, hanem az elsőket. Mert az nagyon "jópofa" dolog mikor karácsonyfa módjára világít kiégetve a szembejövő szemét...
Előzmény: Törölt nick (5361)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5361
a swift a dupla ködlámpájával a ritka kivétel. Nagyon sok kocsin csak a kormány oldalán van hátdó ködlámpa. Amilyen barom módra használja legtöbb ember, néha még ez is sok.
Előzmény: Akelacee (5350)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5360

Igazad van! Az alá a mondat alá sok mindent be lehet söpörni...

Még jó hogy a cee'd nem sípol, hanem lekapcsolja a lámpákat ha kihúzom az indítókulcsot. :)

Előzmény: G4b0 (5359)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5359

Azt hiszem a RIO-s fórumon olvastam hogy ott is volt ehhez hasonló probléma, csak ott az égvehagyott világításra figyelmeztető hanggal. A listában szerepelt, de soha senki nem hallotta! :D Majd egy huszárvágással kiszedték a listából a reklamációk miatt. Mellesleg van 1 aprócska kis mondat, amire szintén érdemes figyelni a lista alján:

"A KIA Motors Hungary Kft. a mindenkori változtatás jogát fenntartja."

Ennyi. :)))

Előzmény: Akelacee (5357)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5358
Esetleg ha lenne olyan tulajdonos akinek az EX Limited kocsijában van dohányzó csomag, akkor megrendülne a gyári összerelési minőségbe vetett bizalmam... 
Előzmény: G4b0 (5356)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5357

:DD

Szerintem a felszereltségi listák összeállításával lehet a gond, hiszen a gyárban szigorú minőségi előírások alapján gyártják a kocsikat és biztosan több ellenőrzésen is át kell esniük.

Előzmény: G4b0 (5355)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5356
A kiadás dátumait érdemes figyelni. :) Nem mind1 hogy március 12 vagy június 4. Tény azonban hogy ebben is benne az alacsony ablakmosófolyadék szint ellenőrző lámpa.
Előzmény: Akelacee (5354)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5355

"Az EX Limited-et biztosan nemdohányzóknak ajánlják... :))"

Már látom is a reklámot:

Kia Ceed EX Limited védi Ön és környezete egészségét! :)))

Előzmény: Akelacee (5352)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5354

Ebben amit belinkeltél tényleg nincs benne... és ahogy nézem ez lenne hivatalos, mert ez a kiamotors honlapjáról van. Viszont ez a lista tartalmazza az alacsony ablakmosó folyadékra figyelmeztető lámpát ami nincs benne az én EX LImited kocsimban... na ezt bogózza ki valaki... :)))

És még mindig vannak ilyen listák is a neten:

http://verdaautohaz.hu/dokumentumok/ceed_felsz.pdf

Előzmény: G4b0 (5353)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5353
Előzmény: Akelacee (5352)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5352

Az EX Limited-et biztosan nemdohányzóknak ajánlják... :))

Az én listámban a dohányzó csomag minden felszereltségben ott van.

Előzmény: G4b0 (5351)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5351
A felszereltségi lista szerint LX Plusban van dohányzó csomag, majd az EX Limitedben nincs és az EX-ben megint van. Ez hogy jött ki? :))))
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5350

Igen, tényleg érdekes... főleg hogy az előző autómban a 11 éves Suzuki Swift Sedanban mindkét hátsó ködlámba be volt kötve... :)

Köszönöm a jókívánságot és viszont kívánom! :)

Előzmény: G4b0 (5349)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5349

Ez a ködlámpa dolog elég nevetséges. Nekünk a Megane-nál ugyan ez van. Csak a bal oldali világít hátul, holott 2 van, 1 jobbon is. Még az izzó is benne van, csak nincs bekötve. Mikor kérdeztük hogy miért, a válasz annyi volt, hogy ha jobbkormányos lett volna, akkor az lenne bekötve. Vicc...

A tetőcsomagtartónál lévő takaróműanyag meg úgy látszik széria hiba, mert már többen jelezték hogy eltün. Azért durva volna 3000 Ft-ért pótolgatni, szerintem el kéne intézni gariba.

Amúgy sok sikert a kocsihoz és balesetmentes közlekedést! :)

Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5348

Köszönöm a jókívánságokat, én is balesetmentest kívánok mindenkinek! :)

Még pár gondolat... EX Limited a kocsi felszereltsége.

Mivel már napokkal ezelőtt olvastam atyoka hozzászólásait első dolgom volt hogy megnézzem ez a felszereltség tartalmazza-e a dohányzócsomagot... Hát nem tartalmazza. A kereskedő is meg volt lepve mikor ezt szóvá tettem és telefonálgatás után közölte, hogy a kinyomtatott lista és az ami a neten van a 2008-as felszereltséget tartalmazza... Elvileg ennek a felszereltségnek tartalmaznia kellene azt is a lista szerint, ha alacsony az ablakmosó folyadékszint akkor valamilyen kis lámpával ezt jelzi. Én már kifogyasztottam az ablakmosó folyadékot, de semmilyen figyelmeztető jelzést nem tapasztaltam.

Érdekes, hogy a hátsó "ködlámpák" közöl csak a baloldalsó a ködlámpa, a másik meg csak dísz... Jaaa és sikerült elhagynom az egyik tetőcsomagtartó nyílást takaró kis műanyag lapocskát. Érdeklődtem a Kia márkakereskedésben, azt mondták hogy 2990Ft darabja és csak megrendelésre tudnak hozatni, mert nagyon kelendő...

Amúgy nagyon tetszik a kocsi. Városon kívül 6,1 liter volt az átlagfogyasztás 90-100 km/óránál, városban most 6,6. Igaz finom vagyok vele, hiszen még csak 270km van benne. :)

Előzmény: KiberLovag (5342)
ceeee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5347

Gratula!

Én meg épp a banki bírálat ideje alatt vagyok.. :-)

Előzmény: Akelacee (5341)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5346
én má mindegy!

--ahogy Antibácsi mondaná :-)
Előzmény: KiberLovag (5344)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5345

Gratálok, isten hozott közöttünk!

Sok örömet hozá!

Lesz, annyit előre elárulhatok!

Kiber!

Van két tippem láda építésre, ismerek 2 gurut, rákérdezek hamarosan.

A gyári fejből szerintem lehet egy jó rendszert építeni.

A hangja teljesen rendben van.  Az első szett is élvezhető.

Az, hogy döng a mély, az azért van, mert a 13-as mélyközép nem tud eléggé lemenni, és nincs akkora dinamikája. Nem is lehet, nem az a dóóóóga.

Valamint egy külső erősítő is precízebb munkát végez a szett részére elől.

KiberLovag Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5344
Ezt hagyjuk meg Gabibának... :)
Előzmény: Törölt nick (5343)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5343
Na, ki kérdezi meg elsőnek, hogy: "Ha EX, akkor miért nem 1,6?" :)))
KiberLovag Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5342
Sok-sok-sok balesetmentest! :)
Akelacee Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5341

Üdv Mindenkinek! :)

Pénteken tulajdonosa lettem egy cee'd 1.4 EX-nek :) Tetszik :))))

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5340
Nekem erről mindig az a Benny Hill jelenet jut esszembe, amikor a kis kopasz az 50 fontos repülőút helyett a 49 fontosat választja spórolásból. A gép elülső felében azoknak, akik többet fizettek, Playboy nyuszis party van, folyik a pezsgő, a spórolósak meg vödörből kapják a moslékot. :)))
Előzmény: Törölt nick (5339)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5339
a villany fogyaszt? Valóban, kb 110w-ot óránkint. Ha 90-el halad a kocsi, az kb 15KW energiát igényel, 15KWh=6l benzin. ha 50%-os hatásfokkal jut el a delej az izzóhoz, akkor megeshet, hogy 100km-re fél deci benzin is elfogy. EZ nem túl pontos számolás, mert 90-nél sem minden energia a haladáshoz fogy el, hanem egy csómó veszteség van, de hogy fél decinél semmiképp sem több a fogyinövekedés, az tuti.
Gratulálok azoknak, akik emiatt a gyengébb láthatóságot választják. Én ezt szarrágóságnak tartom, bárki is sértődik meg!
A lehúzott ablak által romló légellenállás meg garantáltan magasabb fogyasztást eredményez, mint a kb 30-60w-os ventillátor. ráadásul mennyivel csendesebb és kellemesebb az utazás felhúzott ablakokkal.
Előzmény: atyoka (5333)
KiberLovag Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5338

pár táma:

-fogyi: Én nem tudom, az 1.6CRDI-m akkor se eszik 6l fölött, ha városban kitolom a szemét, és még dugókkal is kombinálva van... na jó, ha klímázom, előfordul a 6.1l is... és én innentől nem bánkódom, mértem már 4.7l-t is országúton, de akárhogyis veszem, minden eddigi autómnál alázóan kevesebbet fogyaszt, igaz eddig saját csak benzines volt... így aztuán rászoktam, hogy nem érdekel a fogyi különösebben, ha olyanok a körülmények, "papázok", ha meg egyedül ülök, és van lehetőség, néha tolok neki dundikat, had lessen a sok konkurencia... :) Az is érdekes megfigyelés, hogy nem igazán szoktam emlékezni, mikor beállok egy kútba, hogy hol is tankoltam legutóbb, és ez teccccik... :)

-klíma: szóval a klíma valóban okos, akkor dolgozik, ha kell, amúgy meg párátlanít. Én sem szoktam 32 fokban 26 alá állítani, mert végem van tőle, olyan erős, de az is igaz, hogy pl párom a párátlanítás miatt hajlamos az orrvérzésre (ez nála minden klímánál így van), szóval csak óvatosan vele...

-hifi: díler, azért ha szaki legyártja, nem baj, ha megkérded tőle, hogy ugyanilyenre mehet-e más is, és mi mibe kerül... mert nekem pl nincsen erölködőm, és adott esetben nyilván egy első szett is kéne, ami komolyabb, de a gyári fejet minden gyermekbetegsége ellenére megtartanám... :)

Deras71 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5337

Szia4

Én már 2500-nál lecseréltettem az olajat+szűrőt.

Valamikor írtam róla.

A népítélet meg érkezik. :)

T.

Előzmény: atyoka (5330)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5336

Így van, a klíma  tudja a dolgát.

Arra ügyelek, hogy a külső hőmérsékletnél ne csináljak benn hidegebbet 5-6 foknál.

Tehát ha kinn 32 fok van, akkor benn 26 alá nem viszem. Így elkerülhető a megfázás és a rosszullét.

Ha kinn 23 fok van, akkor benn is 23, a klíma alig dolgozik, csupán a párátalnítás miatt kellemesebb a közérzet, nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban lehet nyomni a gázt! :-D.

Előzmény: Pitbull (5335)
Pitbull Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5335
Klimák azért vannak ma már olyan "inteligensek" hogy a kompresszort csak akkor járassák ha szükség van rá, nyugodtan be lehet kapcsolva hagyni-
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5334
Az egyik én voltam... Elmagyarázom. Utálom a meleget és nem is birom. :) Viszont reggel 8 és 9 között autóztam így még a szellőző 2-es fokozaton elég volt. Hazafele 1/2 8 és 1/2 9 között megint nem volt már olyan meleg és elég volt a szellőző az említett fokozaton. :) De amúgy mindig klímázom ha tehetem... ;)
Előzmény: Törölt nick (5332)
atyoka Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5333

Villanyt én is képes vagyok lekapcsolni, ha városba érek:) az is fogyaszt nem?:)) amúgy meg autópályán kell a légkondi, városban dugóban kell a légkondi, de mikor lehet normálisabban is haladni és 60-70-nél lehúzni az ablakokat, akkor annál a tempónál a kereszirányú menetszél pont eleget hűt, így a venti is ki volt kapcsolva:)

sima ügy, legalábbis én meg sem izzadtam.

Előzmény: Törölt nick (5332)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5332
ketten is azt írták a tegnapi napra, hogy klíma nélkül. Hogy vagytok képesek ilyen melegben klíma nélkül közlekedni??? EGy családtagom jutott eszembe, aki képes a lakott terület tábláknál a villanyt kapcsolgatni, plusz 0-ra állított ventivel közlekedik.
G4b0 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5331
Te is gondolkozhatsz lassan a népítéleten. :)
Előzmény: Deras71 (5329)
atyoka Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5330

Nekem is 7,4-es álagot adott 4 személyre klímával autópályán, mondjuk nálam masszív 130 volt. Most meg teszteltem városban, öregurasan suhanva:) Bár nagyobb dugókat pont nem fogtam ki az elmúlt 2 hétben, nem is értem hogy lehet, de 2 személyre légkondi nélkül 7,4 jött ki.

Ajánlott olajcserére elvitted? Én most gondolkozom rajta.

Más: KIA motors Hungary így két hónapos késéssel kiadta az új felszereltség-listát, amiben nincs már benne a dohányzócsomag ex limited-hez, ami nekem is hiányzott. Korrektek, hogy 2 hónapja anélkül érkeznek a kocsik, de nem zavartatva magukat, így árúlták továbbra is. Írtam is nekik, állítólag ma válaszolnak. Majd megírom.

De ha 10ezres tételnél ilyenek, akkor előre félek mi lesz, ha valami gebasz lesz a kocsival:S

Szervíz: olajcserével kapcsolatban kellemes tapasztalat, hogy mindegyik szervízben ott lehetsz nyugodtan az autó mellett. Nálam ez szempont és Ford-nál úgy kellett keresni ilyet.

Deras71 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5329

Sziasztok!

Tegnap hazavittem a verdát szlovákiába. Nagyon tetszett neki.  :D

Voltunk Brnoba a WTCC futamon. 4000 km van a kocsiba 3-an mentünk full klíma 130-160 között. Az átlag:7.4/l  (1.4-es motor)

Mostmár közel az 5000-hez tényleg egy picit mozgékonyabb.

T.

sysNet Creative Commons License 2007.06.18 0 0 5328
Hali,

Nemrég jöttem Olaszországból, végül is nem KIA autóm lett, ez az utolsó napokban dölt el, adódott egy jó lehetőség amit kihasználtam, remélem nem bánom meg.

Ha már a fogyasztásnál járunk,

Milano(Olasz)-Szamosardó (Románia) - atópálya -M3 as végéig -160-200 , onnan főut 60-120 , full klimával a fogyim 5.8L .

tipp?...
Előzmény: Pancelos72 (5321)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5327

Fogyasztásterapeuta. :-D

Példányonként leszoktatod a  ceed-eket a fogyasztsról.

Mint a cigány, aki a lovát az evésről.. csak 2 hét után nem bírta, és megdöglött.

"Pedig már majdnem teljesen leszokott" :D

G4b0 Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5326
Vagy a cipőd nehezebb?! :) Átkozott rugó, felvesszük a hibalistára! :D
Előzmény: Törölt nick (5324)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5325

Örülök a tengelytávnak, megható adat! :))))

Jó lenne ha ugyen ezt az utat meg tudnád csinálni a benzines verziók valamelyikével. Kíváncsi lennék ott mennyi lenne az átlagfogyi! :)

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5324

A Mégane-al csináltam rekordokat, e Ceed-el nem tudok.

Túl gyenge hozzá a rugó a gázpedál alatt. :-)

Előzmény: G4b0 (5323)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5323
Látod van még hova fejlődnöd! :D
Előzmény: Törölt nick (5322)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5322
Te vagy a bajnok!  :-D
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5321
Csak érdekesség  és tény  :)
Veszprém - Badacsonyörs - Veszprém
Lakott területen 60-70, kívül 90-100 km/h, a hegyen 8 km "mászással": 4,3 l/100km
1 fő, no klíma, 1,6 CRDi, 115 Le, 2,65 m tengelytáv. :)
Előzmény: G4b0 (5314)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5320
Valóban nehéz lehet, ha az ember alatt ott a teljesítmény. Viszont nem azért van, hogy max teljesítménnyel autózzunk, hanem hogyha szükség van rá, akkor kihasználjuk a benne lévő erőt, dinamizmust. :)
Előzmény: Törölt nick (5318)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5319
A 3 variációból 2 soroltál fel hogy nem tetszik, de van még 1 féle. Nem mondom ki, mert már így is sokat beszéltem itt más márkáról és nem akarok senkiben rossz érzést kelteni.
Előzmény: fabris123 (5315)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5318

A Ceed is tud keveset enni, ha  a gazdija bír magával. :-)

Győrböl jövet visszavettem: eredmény: 4.8L klímával.

Nagyon nehéz kibírni, hogy ne szaladjon fel a sebesség. :-D

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5317

Én nm ordítok, tudom! :-) Nekem is ilyenem volt. 1.5dCI

Ennél takarékosabb, ilyen dinamikus dízel nem létezik.

A rekord Adriára menet félúton KLÍMÁVAl 3,7l/100km.

Igaz lassan mentünk, sűrű volt a forgalom.

G4b0 Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5316

És még 1 kis adalék hozzá:

Ha kimegyek a vonatállomásra (Rákoshegy), ami 10 perc busszal, akkor a  felnőtt vonatjegy 675 Ft 1 útra. Ugyan ez diákoknak 380 Ft. Namost ha vonattal mentünk volna, akkor 2x675 Ft + 2x340 Ft = 2030 Ft. Így 104 km (3,7l) az 3,7 x 260 Ft =  962 Ft. Ezek után vonja le mindenki a következtetést...

fabris123 Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5315
Fogyasztás (és biztosítás) szempontjából a renault 1.5 dCI-je főnyeremény, a volt főnököm Megane-t vett és ő is nagyon meg van vele elégedve, most meg az öcsém is Reanult vesz igaz Cliót. Ha lenne olyan Renault ami tetszene akkor én is azt vennék, de a kacsaseggű Megane az borzasztóan néz ki, a puttonyos meg nem praktikus, a régi Clio kicsi, az új meg elég jellegtelen.
G4b0 Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5314

Csak érdekesség, nem dicsekvés vagy más márka istenítése, pusztán tények a dízel mellett!

Ma voltam barátnőmmel Nagykátán strandon, tőlünk (Bp) 52 km. Normál tempóban, 90-110 km/h országúton, faluban 50-70 km/h. 3,6 l/100 lett a vége az oda-vissza 104 km-es úton. Odafele még 3,4/100 km/h volt, de visszafele sokat kellett előzgetni a 31-es főúton. Hát ilyet is lehet, persze ez csak 1.5 dCi 82 LE 2 emberrrel, klíma nem kellett + strandcsomagok!

Mielőtt valaki ordítana, olvassa el az első mondatot! :))))

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5313

Nem kapkodok vele, vannak sürgősebb terveim is.

A mélynyomó projekt a nehézség. Formát kell venni... stb.

A másik a vonal kimenet a fejegység előfokából, és a kapcsolószál.

Úgyhiszem szakihoz fordulok majd.

Előzmény: KiberLovag (5312)
KiberLovag Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5312
No itt már én elfogytam, ha megépíted ezt valaha, és faxa lesz a végeredmény, érdekel a licensz... :))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (5311)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5311

Van nekem is egy 30-as Phase Linear zárt ládám, fantasztikus precíz, és igen mélyre tud menni. +JBL Power 4040 is, ami egy minőségi első szettet is elbír a ládával együtt.

Az a gond, hogy igy nem tudnám használni a csomagtér tálcát. Ott az irodám.

Az a megoldás, hogy a jobb oldali falba kell építtetnem egy 25-ös mélyet.

Annak kb van hely. Erőlködő pedig az ülés alatt bőven elférne.

Előzmény: KiberLovag (5310)
KiberLovag Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5310

No azt nem... de ezen infóval azt is egyszerűbb, mondjuk egy direkt táp... :)

Tudod, a láda nem szereti a babakocsit, meg fordítva, így aztán ez most nem project... pedig van itt egy aktív cső... ha kell valakinek, keressen meg, olcsón eladom... :)

Előzmény: Törölt nick (5309)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5309
Hifit építesz?
KiberLovag Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5308

Jah igen, akartam nektek írni egy kis madzagolási tapasztalatot:

Szóval motortérbe előre vinni kábelt legegyszerűbben, bármi célból:

motortér-nyitó-bowdenház mellett ki lehet menni a bal első kerékjáratba, ami megközelíthető, ha a dob-műanyagot a kerék felöl lekapod (néhány csavar a sárfogó guminál (alulról is), és aztán műanyag bolhák, nem a törős fajtából...

nos innen aztán a madzag szintén követheti a bowdent (felülről lelátni), ott már bent is vagy, nagyjából az akkunál érkezel meg, ami általában nem is rossz dolog... :)

az utastérben a beérkezési pont szintén ideális, mélyen a műszerfal alatt, és a baloldali (ajtó-műanyag+küszöb alatti) kábelkorbácshoz lehet csatlakozni vígan, és menni hátrafelé... :)

remélem ez az infó még hasznos lehet, eszetekbe ne jusson fúrni! Amúgy a kesztyűs mögött is mutatkozik valamiféle kilépő-korbács, de korántsem tűnik ennyire egyszerűnek a dolog... a motortérből azért látni lehet...

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5307

Passz.. nem sok.

Vidék, 43 éves ffi, B10.

25.000 / év.

Előzmény: -kocsogallat- (5306)
-kocsogallat- Creative Commons License 2007.06.17 0 0 5306
és mennyi az éves biztositása?
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5305
hát én idáig nem merészkedem :-))) De valóban nagyobb motorral olcsón lehet kocsikat venni. MV6-os omegák is nevetséges árakon mennek.
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5304

Tesóm most vesz egy Land Rover terepjárót.

10 éves, 4.6L V8-as moci, automata váltóval, terep fokozatra is. Full, bőr, Harman-Kardon hifi, egyebek. Brutális lesz. 

Második kocsi, egy kis feeling, kb egy 2-3 éves Swift  áráért., 1.6 Lada fogyasztással.

eszméletlen, miket ki lehet fognui. Ez a vas újonan 20 mille felett volt kb.

Annyit is nyújt.

Előzmény: Törölt nick (5293)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5303

Már gondoltam rá, hogy megírom, de egy kicsit korainak tartom.

Alig van bejáratva.

Előzmény: G4b0 (5302)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5302
Népítélet? :)
Előzmény: Törölt nick (5299)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5301
Grat!  @drenalin pumpa a dízel!
Előzmény: Coala (5292)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5300

Gratula az újoncoknak a választáshoz!

Meglátjátok, jó vétel.

Ha már emberek Volvó V40-ből szálnak át elégedetten...

Előzmény: ceeee (5298)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5299

Sziasztok!  4000Km!

Most jöttem meg egy 700km-es országos túráról.

Szó szerint végigvágtattam kb: Komárom-E, Pest, Fejér, Tolna, Baranya, Győr-S, ... megyéket. Országút:120-160, pálya:160-170.

Baromira élveztem, nem néztem a fogyit, csak gyúrtam neki végig, ameddig mertem, persze ésszel. Az út felét ismerem, ott toltam neki rendesen, míg a tempomat (Kata) nem szólt bele. Átlagfogyi:6.4 (CRDI) klímával, 3 szem, +csomag.

ceeee Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5298
A világért sem akarnék kavarodást okozni, mostantól, mivel minden okom meg van(lesz) rá, csak a "ceee" nicken jövök! :-))
Előzmény: scenic(725) (5288)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5297

A kereskedésnek sem ingyen van a GPS :). Dokumentálva van a kiszámlázott navigáció sorsa. :) A Kia hazai honlapján is ott a hirdetés, rá lehet kérdezni, nem számonkérés az. :)

Coala Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5296

Köszi, hétfőn megpróbálok utánajárni náluk...

Amúgy fekete és alapfelszereltség, megbarátkoztam vele, mert ez volt bennt a kereskedésben, s így lehet már következő hétvégén vezethetem :) Legalábbis decemberben náluk vettem ducatot ugyanígy, és akkor is egy hét kellett a papírokhoz...

Mondjuk nemtudom, soha nem szerettem a fekete autókat, de a cee'd ebben a színben nagyon megfogott :)

Előzmény: G4b0 (5294)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5295
Így persze érthető. :)
Előzmény: Törölt nick (5293)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5294

Páncélos72 már írt erről az akcióról, Ő többet tud erről mondani. Számomra egyértelmű hogy rád is vonatkozik, bár asszem ilyenkor mindig van egy "a készlet erejéig" mondat... A helyedben felhívnám a kereskedést ahol megrendelted az autót és megkérdezném tőlük. :)
Amúgy szine, felszereltsége az autónak milyen lesz ha szabad érdeklődni? :)

u.i.: tetszenek ezek a szállítási idők, már 1 hónapon belül vagyunk átlagban! :)

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5293
ez kell a kényelemhez, emlékszem a 3000-es senatorom mennyire kellemes utazó volt. Mivel nálam a gázüzem természetes velejárója az autózásnak, valamint 110Ft/l áron tankolom, plusz szinte kizárólag országúton közlekedem, ezért semmi bajom a nagy motor, nagy kasztni, automata váltó felállásnak. Országúton egy ilyen ruhásszekrény is elgurul 12l gázzal, amit ha a fenti árral beszorzol, kiderül, hogy nem drága :-)))
Előzmény: G4b0 (5290)
Coala Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5292

Sziasztok!

Csütörtökön intéztem el egy 1,6 CRDi-t, ha minden igaz két héten belül átvehetem. Viszont tegnap este Szegeden jártam és egy ottani rádióban hallottam egy reklámot, miszerint június 1 és július 31 között vásárolt kiákhoz gps jár ajándékba. Tud valaki segíteni nekem, hogy ez mindenkire, vagyis rám is vonatkozik, vagy van valami kitétel. Nem szeretném, ha mondjuk a nekem járó ajándékkal esetleg egy dealer családját lepnék meg :)

Szóval számonkérhető szerintetek?

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5291

Ha nekem lenne 10 millám (ami 15, mert az autót fenn is kell tartani), akkor én ezt a családi autót választanám:

http://totalcar.hu/tesztek/mazda6mps06!2

Előzmény: Törölt nick (5289)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5290
nagy motor + automata váltó :)
Előzmény: Törölt nick (5289)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5289
:-)

Bár kibicként könnyen sipítozom, nekem eszem ágában sincs 4 millért kocsit venni :-)))
én olyan hülye vagyok, hogy erről ábrándozom...
Előzmény: scenic(725) (5286)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5288

Hihi közben már látom, te vagy ceeee (emailcimből jöttem rá). Tegyél meg egy szivességet nekünk.

Gyorsan döntsd el melyik nicket használod ezen a fórumon, mert csak kavarodás lesz belőle. Köszi !!!

Előzmény: szytam (5282)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5287
te lennél ceeee? :-))
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5286
A vesszőparipa :)))))
Előzmény: Törölt nick (5277)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.16 0 0 5285
Most látom hogy a 2 nick egy emberhez tartozik... Sry, de már nagyon fáradt vok! :)
Előzmény: ceeee (5283)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5284
Bár nem Tőled kérdezte, de azért van igazság abban amit mondasz. Mindig van feljebb, jobb, szebb... Csak nem mindig fér bele, még ha 149e forint is a különbség, szerintem.
ceeee Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5283

Én se állom meg, hogy köszönettel fogadjam a gratut! És ezzel a nickkel stilszerűbb!

:-DD

Előzmény: G4b0 (5280)
szytam Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5282

Ha már ex, miért nem 1,6? és ha már 1,6, miért nem dízel? és ha már dízel, miért nem sw? és ha már sw, miért nem....???!!!!

Azért lett Ex, mert megtetszett a felszereltsége. de már ezzel ígya felső határát súrolom a "még anyagilag is belefér"kategóriába.. hát ezért

vlevi Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5281
Hát nem tudom, nekem a renóra egy aprócska hátsó szárny olyan 60-70 lett volna. Namondom, annyit nem adok érte, pedig szívesen felraktam volna valamit, ami a 4ajtós régi megane elefántsegg formáját egy kicsit megtöri.
Előzmény: AgroRider (5274)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5280
"úgysem állom meg, hogy" gratuláljak! :D
Előzmény: ceeee (5276)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5279
Ma este 20:30 fele a Hungária körúton beige 1.6 CRDI Ceed (EX, EX Limited?) KML-614-es rendszámmal ismerős valakinek? :)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5278
Ez kész... :DDD
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5277
úgysem állom meg, hogy ne kérdezzem: HA MÁR EX? MIÉRT NEM 1,6??????
Előzmény: ceeee (5276)
ceeee Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5276

HÚHA!!! Ma benn voltam a szalonban, és nem tudtam ellenálni az 1,4-es EX változatnak ! Ha a bank is úgy akarja, 4-én átveszem a kis dögöt!!

:-D

Előzmény: Törölt nick (5275)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5275
20-ba egy korrekt lökhárító fényezés van meg, nem komplett. Ha komplett megvan, akkor az valami sufnimunka lehet a legolcsóbb gittel és festékkel, ami két éven belül elkezd leperegni.
Előzmény: AgroRider (5274)
AgroRider Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5274
Ezt ne szó szerint értsd. Úgy értettem hogy bármelyik szidhez odamegyek felcuppantom és kész az optikai tuning. Sanjos így van bár ez sokkal olcsóbb megoldás az tény. De ha valaki nekiáll optikázni az ne fukarkodjon, csináltasson komplett lököst. Kb: 20.000ből megvan üvegszálas kivitelben fényezéssel.
Előzmény: Pancelos72 (5269)
fabris123 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5273
köszi.
Előzmény: Pancelos72 (5272)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5272
Navigáció minden személyautóhoz.
A navigáció teljes Európa térképpel rendelkezik (Andorra, Austria, Belgium, Bosnia and
Herzegovina, Croatia, Czech, Denmark, Finland, France, Germany, Hungary, Italy, Luxembourg, Norway, Poland, Portugal, Ireland, Romania, San Marino, Slovakia, Slovenia(only major roads), Spain, Sweden, Switzerland, Holland, UK )

De van 4 db 600e értékű utazási utalvány is, kisorsolják.

NEm tudok központi használtautó támogatásról.

Előzmény: fabris123 (5268)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5271

Az előbb lemaradtak a képek...

Másik :)

Egyik :)

Előzmény: G4b0 (5270)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5270

Mobillal csináltam és hát a nap is szembesütött, de hát sietnem kellett... :)))))

Előzmény: vlevi (5266)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5269
Csak kiegészítő, toldalék. Látszik az illesztés.
Öntapadós, bármilyen autóra illeszthető? :) Hogyan passzolna ugyanaz az elem egy másik formájú autóhoz? :) Nem Barba Papa!
Előzmény: AgroRider (5263)
fabris123 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5268
Ma, illetve a múlt héten is hallottan a rádióban hogy a KIA szalonokban júniustól használautó beszámítási kedvezmény van (plusz ingyen navigációs PNA de ez nem dobott fel nagyon) Ez érvényes a Cee'd-re is vagy csak a többi (kevésbé fogyó) KIA típusra? Persze ha ez a beszámítási kedvezmény is a szokásos népátverős jellegű (a beszámítási kedvezménnyel több lesz a törlesztőd...) akkor nem ér semmit. Van erről az akcióról valakinek bővebb infója?
MotoGroom Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5267
Bizony ám! Hiszem, ha látom azokat a képeket! :))))
Előzmény: G4b0 (5265)
vlevi Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5266
Kérjük a képeket !
Előzmény: G4b0 (5265)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5265
Ma 3/4 12 - 12 között utaztam a Combinoval az Oktogontól a Mester utcáig. Egyszer csak megjelent egy szlovák rendszámú autószállító 8 db Kia Ceed-del. Gyönyörű látvány volt... :)) Ment a Petőfi híd fele. Mivel a villamos valamivel gyorsabban halad, leszáltam a Wesselényi utcánál és csináltam róla 2 fotót (ez már beteges nem?). :D Majd visszaszálltam és mentem tovább, mellettünk nagyjából együtt az autószállító. Volt rajta 1 sárga, 1 fekete, 1 sötét kék, 1-2 világoskék, meg talán 2 szürke és 1 beige. Szóval lehet láttam valakinek az autóját innen a fórumról, aki esetleg vár rá. :)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5264
nekem a futómű-fék-motor sorrend a színpatikus. Futómű csakis rugók-gátlók együttes cseréjével, a fékhez nem lövök, motornál elsőséget a hangolt, négyleömlős "fonottkalács" élvez, a többi csak eztán.
Előzmény: Andrew31 (5261)
AgroRider Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5263
Engem nem igazán motiválna. Sajnos nemtudom, hogy ez most komplett "küszöb spojler" és első hátsó komplett lökös. Mert sajnos nem úgy néz ki. Eléggé olyan öntapadós, bármilyen autóra felragasztható - kiegészítő elem - hatása van. A kipuff is olyan mintha csak alulra fel lett volna applikálva négy krómozott vég. A gyári xR is ugyanilyen hatást kelt. Az autó vonalai letisztultak erre telerakják ilyen kiálló műanyaggal. Hát nemtudom.
Előzmény: Pancelos72 (5259)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5262

Megkövezve... :)))))

Amúgy ez a már általam említett magyar recept egyik alapja, hogy azt hiszik sokan hogy ha telerakják a szakadt kocsijukat 0 Ft-os optikai kiegészítőkkel, akkor az milyen király...

Emlélkszem mikor volt régen a TV-ben (most meg nem mondommelyik autósműsorban), amikor 2-2,5 milliót költött valaki a régi Swift-re optikai kiegészítőkben, de 1mp-el sem ment jobban. Direkt gyorsultak vele egy ugyanolyan (optikai tuning nélküli) autóval és nem tudta leelőzni. Ha annak a felét a motorra költötte volna...

Ha jól követlek akkor most a fékeket fogod "tuningolni", vagy ugrasz rögtön a futóműre? :)

Előzmény: Andrew31 (5261)
Andrew31 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 5261
Szolid, visszafogott, elegáns!
Nekem tetszik!
Viszont az eleje Pesthez még ennek is nagyon lent van!

Egyébként kövezzetek meg érte, de nekem nem tetszik az XR spoilerezése!Szerinten nagyon ormótlanra sikeredett.Főleg minek az "alap" motorokhoz dupla kipufogó?
Fél milláért nekem nem jön be.
Egyébként a tuningnál nálam mindig is a következő volt az elméleti sorrend: motor, fék, futómű és csak aztán optika!
Sokan azt hiszik, ha körbeöntik a kocsit 100 kg műgyantával, az már önnmagában nagyon zoral!
Aztán az első kátyúnál szakad le róla minden mint a pozdorja!
Előzmény: Pancelos72 (5260)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 5260
Előzmény: Pancelos72 (5259)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 5259

Véleményezés kellene. Az ATH optikai kiegészítőket használnánk mintaként, hazai ceed kiegészítő-gyártáshoz. Szóval nem mindegy, mi alapján készítenénk el a későbbi sorozatgyártáshoz a sablonokat.
Szempont:
- ne legyen túl agresszív, hivalkodó, leszűkítve ezzel a vevőkőrt
- gyártási, fényezési költségek ésszerű szinten tartása

- hazai útviszonyok, magas padkák :)
Vélemények?
Kit motiválna a csomag, mint vásárlót?

Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 5258
Holnap megnézetem, mi látszik a rendszerben.
Előzmény: polo78 (5257)
polo78 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 5257

Hello Pancelos!

küldtem mailt.

kösz!

polo78

Előzmény: Pancelos72 (5256)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 5256

Szia polo! Van olyan Kia készletnyilvántartó rendszer, amelyem (elvileg) látni, milyen autók vannak Lagermax illetve kereskedői készleten, de elég ganyé - még. Nem naprakész. Tartalmaz egyébként már eladott autókat és hasonló anomáliák :). Alvázszámot ebben nem látni, típus, felszereltség, szín, kárpit, stb., ezeket tartalmazza. Így igazán csak az az első hiteles információ, amikor a kereskedő elé odagurul a kaminyon. :( Semmilyen a nyilvántartó rendszertől független értesítés nem tájékoztat a gyártásból rendelt kocsi útjáról. :(
De ha mondasz színt, akkor ránézetek, mi is van Lagermaxnál. Melyik kereskedés?

Előzmény: polo78 (5254)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 5255
Páncélos biztosan tud segíteni, ha Ő sem, akkor az az autó nem is létezik! :D
Előzmény: polo78 (5254)
polo78 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 5254
Sziasztok! Állítólag a ceedem már az országban van múlt péntek, vagy hétfő óta, de a kereskedőm nem tud róla többet megtudni. 1,6 EX+el.csom. benzin. Lagermaxnal csücsül ha minden igaz. alvázszám alapján tud nekem vki segíteni és kideríteni valamit?
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.14 0 0 5253
Vectrában, az újban (C) van. Szerintem a régiben is volt, de ahhoz nincs kézikönyv, így csak emlékezetből mondom.
Előzmény: scenic(725) (5246)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5252

OFF

Tegnap a szomszéd utcában történt egy baleset. Ittasan szágoldozott a parkoló autók közt egy BMW-s.

Először az asztrának ment a bal elejével, onnan átsodródott a jobboldalra, és leamortizálta

a békésen ott parkoló Saxo bal oldalát, majd egyenes továbbment bele a patakmederbe orral...

Nézzétek meg a képeket, magukért beszélnek!
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5251

Én sem értem mire jó ez. Három kijelzőt szeretnék a műszerfalon viszontlátni.

Az egyik a hőfok, a másik az olajszint mutató, harmadik az üzemanyagszint kijelző.

Direkt szivatni akarják az embert? Vagy olyan mint az a szőke csaj az egyik cikkben?

Ladája volt, és egy piros lámpa mindig világított neki, hát letarta. Mi volt az? Alacsony olajszint :)))

íme a cikk:  http://www.vezess.hu/magazin/uram_ments_meg_noi/10300/

Előzmény: G4b0 (5248)
BonBer Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5250

Természetesen, kinek a pap kinek a papné. :))

Én jobban szeretem az esetleg merészebb újdonságot is magában hordozó karosszéria formát.

Előzmény: vlevi (5216)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5249
Amúgy még VW Caddy-ben sincs, legalább is az 1 éves 1.9 dízel turbó nélküli változatában amit vezettem nem volt...
Előzmény: G4b0 (5248)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5248
Nem értem mi ez az újkeletű (?) baromság. Régen a fordulatszámmérőt hagyták ki, most a hűtővízét... Legközelebb a sebességmérő jön? Vagy esetleg a benzinmutató? :) Mész amíg ki nem gyullad a lámpa, aztán tankolhatsz az első kútnál (már ha elérsz addig). :D
Előzmény: scenic(725) (5247)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5247
Szó szerint ez történt vele. Motorcserés.... :(
Előzmény: G4b0 (5236)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5246
szia

Nemtudjátok, hogy a "B" Vectrában van-e hőfokmutató? Mert ha nincs akkor értem miért járt vele pórul a munkatársam :-(
Előzmény: Törölt nick (5235)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5245

Xenont esetleg aoolikált már valaki?

Nekem van egy pár trafóm, és H4-es 6000k izzó,

kell  H7-est szereznem helyette, és kiráályság van!

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5244

Pát hét múlva magyek lehet én is, megcsináltatom magamnak.

Most égésjavító adalékot kapott, kezdi kifejteni a hatását.

Lágyabb a hangja, és hát, lehet hogy bebeszélem, de mintha jobban tolna.

Egy biztos, egy gramm korom nincs, pedig lepadlóztam 3-ban, a hitetlen Sharanos szomszédom jött mögöttem, de neki igen füstöl :-D

Előzmény: Pancelos72 (5243)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5243
Nem volt időm még eljutni a közel-keletre, de az első valószínű a jövő héten egy Carens lesz, vagy azzal egyszerre, vagy utána, következő körben viszem a cee'det.
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5242
Van haladás M-P box ügyben?
Előzmény: Pancelos72 (5241)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5241
Persze, vagy 8 autókereskedés fizet. Kettő ezek közül ajánlott fel olyan szorosabb együttműködéssel járó pozíciót, amivel kapnék kocsit használatra. A KIA mellett a másik egy Mercedes kereskedés. De sajnos nem hiszek igazán a márkában, anélkül nehéz
Előzmény: Törölt nick (5240)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5240

Te mindenható! :-)

Mindenhol ot vagy, mindenről tudsz!

Ezért fizetnek?

Előzmény: Pancelos72 (5239)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5239

Tegnap épp ott voltam, amikor meghozta a Lagermax az 1,6 CRDi TX-es cee'det :)
Szépen varrott fekete bőr kárpit, motoros tetőablak, gyári navigáció (ami viszont nem sokat ér, de a kijelzője igényesen rajzolja a rádió funkcióit). A tolatóradart ki is próbáltam azonnal, jól dolgozik.
Hát nem sok ilyen lesz az országban, ha valaki Veszprém felé jár érdemes megnézni.
Sajnos csak a telefon volt nálam, holnap befotózom majd a alposabban

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5238

Hőfokmérő??

Ha nyitva "ragad", mert olyan is van, nem csak zárva  .... tesómnak attól könyökölt ki a motor!!!

zotty1 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5237
nincs én is néztem. van viszont idegesítő indexkapcsoló,meg odanézés nélkül vakon kezelhetetlen gombhalmazból álló középkonzol...
G4b0 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5236
Abban sincs hőfok? :))) Anno néztem én is a M. Coltot és abban sincs hőfokmutató. Nem értem miért nem lehet belerakni, miért kell ilyenen spórolni. Az egyik hibajelzés lehet feléd ha állandóan magas a vízhőfok, mondjuk ha esetleg folyik a hűtővíz. Elég szar dolog lenne ha 130-150-nél autópályán egyszer csak kigyullad a piros lámpa hogy túlforrt a vized (esetleg gőzőlsz mint atom), mikor már rég láttad volna a mútatón hogy megy felfele minden ok nélkül.
Előzmény: Törölt nick (5235)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5235
"Meg tudlak érteni, de ha esetleg az astránál a felszereltség hiánya döntötte a mérleg nyelvét negatívba, akkor arra tudok orvosságot."

Nem, nem, a dizájn. Az egész autó olyan belülről, mintha baltával faragták volna. Úgy néz ki, hogy a GM cégek közül az Opel nem használhat körzőt. Szóval fekete és szögletes, és még csak egy pohártartó sincs benne, meg egy hely, ahová az ember a táskáját tehetné. És a vízhőfokmérő hiánya is rohadtul zavar. Mert lehet, hogy a hideg motor már nem bla, bla, hanem mert modern, akkor bla, bla, de ha már világít "Felforrt a vized" lámpa, akkor már rég késő.
Előzmény: cápaFeri (5227)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5234

Valamivel hangosabb, de jóval drágább is, mármint az autóval együtt.

Azért nem vettem Toyotát.

Egy ügyfelet konkrétan tudok már, aki első látásra "megtér". Toyo-ról KIA-ra.

Előzmény: KiberLovag (5232)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5233
Új árlista, a Kia Motors ismét nem kapkodja el a frissítést, ők még márciusnál járnak :) A frankón ismét szerepelnek az xR csomagos tételek:
http://verdaautohaz.hu/dokumentumok/kiaarlista.xls
KiberLovag Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5232
Süsü a cölöpöt? Ez jó... :)))))))))))))))) Az a D4D elég lájtos amúgy... :)
Előzmény: Törölt nick (5231)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5231
Émmegma lenyomtam egy Auris D4D-t.
Nem volt nehéz. Mint Süsü a cölöpöt.
Petvik.hu reklám matricával.(ezüsta..:)Vannak még naív emberek.
KCR-360 gyönyörű fekete vas. Az enyém KCR-364
Előzmény: KiberLovag (5230)
KiberLovag Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5230
Ma egy focus kombi szólított le a lámpánál, hogy milyen a gép, miután előzékenyen engedett kiparkolni a járda mellöl... :) Mondta Ő is pályázik rá, de várja a kombit... mondom itt sw-nek hívják, és ősszel leszen... és számítson 2-3 hónap várakozási időre... :)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5229

Ez tök jó!

Vajjon lehet a ceed-et is hackelni?

Előzmény: cápaFeri (5227)
KiberLovag Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5228
Mi? Hogy? Nekem szólt?
Előzmény: Robi73 (5226)
cápaFeri Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5227
Meg tudlak érteni, de ha esetleg az astránál a felszereltség hiánya döntötte a mérleg nyelvét negatívba, akkor arra tudok orvosságot. Nagy előnye a kocsinak, hogy szinte minden be van vezetékelve, elég egy N-JOY-t venni, a  többi egy szervízes ismerős és pár gombnyomás kérdése. Sógoromnak is astra-h-ja van. Eddig a legnagyobb befektetése egy indexkar volt a tempomathoz, de utólag lett programozva pl. a kulcsról működő ablakvezérlés le-fel, a hazakísérőfény hossza, intenzítása, stb. és még sorolhatnám. Sokminden benne van, csak alacsonyabb felszereltségekbe nincs beprogramozva, mintha nem lenne.:-) 
Előzmény: Törölt nick (5225)
Robi73 Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5226
Idáig én is Opel fun voltam, de nekem sem jött be a H Astra, a G-t viszont sajnáltam eladni. Én a csomagtartók közti 10L diferenciát nem érzem egyáltalán. (Astra G vs Cee'd)

OFF

Szolgálati közlemény.:)

K.L 16:40-től mostanáig vártalak, most mennem kell. Mail vagy csörögj holnap és beszélhetünk.

Előzmény: Törölt nick (5225)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5225

Hali! :)))

Nekem ez most olyan kettős érzés, mert most hogy elhatároztuk, hogy nagyobbra cseréljük a csomagtartót, rohadtul sajnálom leadni a Lacettit, ugyanakkor a cee'd meg anyira tetszik, hogy alig várom. :)))

Sokáig úgy tűnt, hogy H Astra lesz belőle, de az annyira nagyon nem tetszik, hogy brrrr (még a sógorom G Astrája is ezerszer jobban tetszik, csak az mégis "classic"). Szóval egyet sajnáltam volna nagyon, "akkumulátor őr"-t, hát nicsak, a cee'd is tudja... :)))

Előzmény: cápaFeri (5223)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5224

Nálam már 2 Corollás tulaj volt, akinek baromira tetszett a Ceed.

Az egyik tavasszal le is cseréli a 4 éves Corit.

Előzmény: cápaFeri (5223)
cápaFeri Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5223

Hmmmm...te itt?  Nocsak nocsak! Nem én vagyok az egyedüli lacsis, aki átkacsingat? :-)

No de témánál maradva: nekem eddig elégnek tűnt a 275 liter, viszont a nyaraláshoz már betároltam a csomitartót és tetőboxot.:-) Kispénzű ember lévén meg keveset vásárolok hétvégére.:-) (Csak halkan mondom, hogy ha egy kicsit előbb érkezik a ceed......meg ha még egy millával több lé lett volna!.....hmmm Sicc!)

Üdv! :-)

Előzmény: Törölt nick (5220)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5222
..tarkójához...."K"-val! :-)
Előzmény: Törölt nick (5221)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5221

Hát még a 255 Newtonméter tolóerő .... az ember füle a tartójához nől, a sok vigyortól.

Tudom, vannak jobbak, meg nagyobak, de ilyen dinamikával, váltó elosztással.. hát nem sokan.

Előzmény: Törölt nick (5220)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5220

Nekem egyetlen bajom a Lacettimmel, hogy a csomagtartó csak 275 liter. Ezt már családilag kinőttük, kéne még egy százas. A 375 literrel meg az a bajom, hogy Astrát adnak hozzá, ammeg nem annyira kellene, de szerintem a cee'd 340-e már sokat segítene...

Előzmény: scenic(725) (5219)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5219

Szerintem a ceed formájával nincs semmi gond. Mindenben megfelel az elvárásoknak.

Egyvalamiben csalódás számomra, mert többre számitottam. Ez a csomagtartójának a hossza.

Ha 10 centivel hosszabb lenne az 5 ajtós csomagtere, mindenhol ő kinálná a legtöbb helyet.

Mármint a konkurenciához képest. Tudom, hogy akinek a hosszú hátsó kell annak jön kombi,

de az 5 ajtós változat ha 10 centivel hosszabb lenne és az a csomagartó hosszát növelné,

emiatt nem tudnák megfogni a tesztelők. Azon röhögök amikor az Astra csomagterére 4 pontot adnak,

a Ceed-ére meg 3-at. Hát milyen az asztra fenék-kiképzése? Szűkül lefelé. Épp ott kéne szélesednie. :-)

Előzmény: Törölt nick (5217)
vbandit Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5218
Sziasztok,nem tudja valaki a ceed hasmagasságát,mert félő,h nem férne be a helyére (hegyen lakom és a régi astrám is szinte minden beállásnál leért)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5217

A cee'd-del az az érdekes, hogy mindenki meglepődik azon, hogy milyen hatalmas. Ugyanis a formája olyan, mintha rázoomoltak volna egy szokványos japán kompaktra: hosszabb, szélesebb, magasabb és a kereke is nagyobb, így nem veszed észre, hogy mekkora míg közel nem mész hozzá. Én tudtam már a méreteit, amikor először láttam, és megis meglepődtem rajta.

Előzmény: vlevi (5216)
vlevi Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5216
Szerintem viszont semmi baj nincs a Ceed formájával, nem tudom miért hőzöngenek az autós újságírók, hogy unalmas, meg izé.
Szerintem egyáltalán nem unalmas, hanem harmónikus. Értem ez alatt, hogy a formája egységesnek hat, nincs rajta semmi olyan részlet, ami önmagában lenne kiugró a formájából. Ezért nem felűnő az autó. Én pl. néha frászt kapok az "istenített" olasz formatervektől, amikor dícsérik, hogy milyen szép kilincs, meg lámpabúra, satöbbi.
Naigen, az szép, csak néha az egész autó már úgy néz ki, mint amit vasvillával hánytak egy kupacba, mert az alkatrészek formája nem illik össze. Jót röhögtem az új VW bogáron. Egy gömbölyű forma az egész, erre a tanksapka szögletes. Rohadtul nem illik oda.
Előzmény: BonBer (5212)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5215

Elküldtam.

Jó reggelt mindenkinek!

Előzmény: scenic(725) (5213)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5214
Csak egy megjegyzés a civicről. Hamar lecsengett a külalak miatti nagy felhajtás. A forma sem lett időtálló (szerintem) ráadásul az angolok nem tudják normális minőségben gyártani, sok civic tulajdonos véleménye, hogy ez volt az utolsó hondájuk.
Előzmény: BonBer (5212)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5213
E-mailben nyomjál már infót, hogy mi vót' :-))
Előzmény: Törölt nick (5211)
BonBer Creative Commons License 2007.06.11 0 0 5212

Ezzel nem teljesen értek egyet.

Ugyanis szerintem a Peu 206 formailag igencsak megelőzte korát és nagy dobásnak számított, a Megane II is merész formával jelent meg ami megosztotta a közönséget. Amikor a nagy dobást hiányolom akkor ilyenekre gondolok. vagy anno a Fiat Punto, hogy necsak a franciákat említsem, illetve most az űr Honda Civic.

Előzmény: scenic(725) (5201)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.11 0 0 5211
Kár, hogy elszalasztottad... miről maradtál le :-D
Előzmény: scenic(725) (5207)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 5210

Ehh...elírtam. "Remélem a folytatás is ilyen bíztató" akart volna lenni. :)

Előzmény: G4b0 (5209)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 5209

"A felmérés során az első 90 nap tapasztalatairól kérdezték meg a tulajdonosokat."

Szép eredmény, de van 1 szépséghibája! Csak 90 napot ölel fel a felmérés... Remélem az is ilyen bíztató! :)

Előzmény: Pancelos72 (5208)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 5208
OFF vagy nem is annyira?
A Kia Sorento és Sedona (Carnival) modellek első helyezést értek el a Total Quality Index felmérésben.
(http://verdaautohaz.hu/kiahirek/akiasorentoessedonamodellekelsohelyezestertekelatotalqualityindexfelmer.html)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.11 0 0 5207

Van, hogy amikor megirom az utolsó hsz-t, úgyhagyom a gépet és elmegyek aludni.

Aztán másnap felkelek, a "kedvencek"-re jobbklikk ---> új ablakban megnyit... igy az eredeti oldal tartalma

megmarad és ahoz képest nézem a változásokat. Egyébként valószinütlen, hogy bárki is lementené az oldalt... :))

Hogy honnan lenne meg? Jó memória kérdése az egész. :-P De legalább tudom kiktől kell faggatózni.

Előzmény: G4b0 (5206)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 5206
Gondolod menti valaki az oldalt naponta? Vagy honnan lenne meg? :)
Előzmény: scenic(725) (5205)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.11 0 0 5205

benjy ramon? Hajjajjjjj..... no majd kifaggatom öket :)

Akinek megvan az a sok törölt hsz elküldené? :)

Előzmény: Törölt nick (5203)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 5204

Volt itt egy kis nézeteltérés pár ember közt, amit helytelenül úgy gondolták, hogy itt boxolják le. Valamelyik moderátor gondolom meg megelégelte..., helyesen! :)

Üdv

Előzmény: scenic(725) (5202)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.11 0 0 5203
MeganosBenjy409-RaMon-díler   trió értekezése..:-D
Előzmény: scenic(725) (5202)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.11 0 0 5202
Hoppá! Hirtelen eltűnt 17 (!!!!) hozzászólás. Ajajajjj mi történt itt?
Előzmény: G4b0 (5200)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.11 0 0 5201

Szia BonBer !! :)))

Csak megirtad ide is :) mrcaptain-nak üzenem, hogy szinte minden autó hasonlít a másikra.

Biztosan van ennek oka... Lehet hogy sok embert elriasztana az átlagtól eltérő külsejű autó.

Talán ezért törekedhet sok gyártó hasonló formatervre. Egyik sem akar "lemaradni"

Szerintem direkt egyformára próbálják építeni az autókat külsőre... a belső már más tészta.

Szerintem egyik autó sem egyedi. Minden autóban találni legalább 2-3, a konkurenciáknál is fellehető vonást.

Előzmény: BonBer (5178)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 5200
Látom lett törölve a fórumból rendesen... :D
Tettestárs Creative Commons License 2007.06.10 0 0 5185
Jó helyen járok.......???????
A kétkedőknek egy újabb szösszenet:http://index.hu/x?d1004=http://totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2007.06.10.&315751.
Tudomásul kellene venni végre a tényeket!!!
BonBer Creative Commons License 2007.06.10 0 0 5182

Így van, én is csak a Sorrento-ra kaptam fel a fejem amit anno Agassi, most meg Nadal reklámoz a Eurosporton.

De arra is csak úgy hogy szép, mert sajnos a pénztárcám nem enged ilyen járgányok után forgolódjak. :(

Mindenesetre azt elérte ez a tesztvezetés, hogy a legközelebbi kocsicserénél számításba vegyem a KIA-t is. :) 

Előzmény: vlevi (5181)
vlevi Creative Commons License 2007.06.10 0 0 5181
Szerintem csak annak vannak előítéletei a KIA-val szemben, aki még nem próbálta. Már a korábbi típusokkal sem voltak gondok, csak éppen nem vették őket autószámba, kivéve a városi terepjárókat.
BonBer Creative Commons License 2007.06.10 0 0 5180

:))

Nem akarok vitatkozni Veled (sem) de azért ha ezt akarod hallani akkor kellene valami új, nagy dobást produkálni a Távol-Keletnek.

Véleményem szerint még mindíg csak másolnak, kisebb nagyobb sikerrel. A japánok az 50-es évek eleje óta csinálják, a többiek pedig későbbtől.

Az európai tervezők is küszködnek mert a mai karosszéria forma divat elég egysíkú. Talán nem is a tervezők fantáziája szegényes hanem a marketingesek szabnak határt a képzeletüknek.

Talán a Honda Civic és a Mazda6 olyan távol-keleti autó amelyen elsőre megakad a tekintet. Nem kritikaként inkább a ténymegállapítás kedvéért mondom, hogy a Cee'd külseje sem egy nagy dobás, viszont kell rá figyelni mert úgy néz ki, hogy a beltartalom indokolja.

A kínaiak amilyen termékkel jelenleg jelen vannak az európai piacon, inkább csak növelik az ellenérzést termékeikkel szemben. Remélem nem kell kínai kocsit vennem rövidesen. 

Előzmény: mrcaptain (5179)
mrcaptain Creative Commons License 2007.06.10 0 0 5179
Na!
Ne hasonlítgassunk itt Pözsóra, meg VW-re, Seatra, Rönóra!
Ezen autó a Kia cee'd!
Minden darabjával együtt. Eljön még az idő amikor azt mondják majd, na ez már kezd hasonlítani a cee'd-re, de még mindig van mit javítani ;)
Ez van Európa mára már mindent tekintetben öreg kontinens, és Ázsia az új világ. Fejlődés szempontjából mindenképpen. Kiváncsi leszek hány év múlva ismerkedhetünk majd a kimondhatatlan kínai márkákkal.
BonBer Creative Commons License 2007.06.10 0 0 5178

Sziasztok, üdvözlöm a Cee'd-es topiclakókat! :)

A MeganeKlub fórumon szoktam előfurdulni, és bevallom férfiasan némi előítélettel vagyok a távolkeleti autókkal szemben. Elsősorban a külsejük miatt, másrészt egyes japán márkák túlárazottsága és az igénytelen belső kialakítások miatt.

Díler klubtársam, akinek korábban Megane II-je volt nagyon praktikus okokból úgy döntött, hogy KIA-t vesz. Abból is ezt a Cee'd keresztnevű 1,6 petróleumost. Az Ő jóvoltából került sor egy rövid tesztvezetésre, aminek első benyomásait megírtam a MeganeKlub topicba, és most kérésére bemásoltam ide is:  

Nemrég szálltam ki a KIA Ceed-ből, Díler klubtárs jóvoltából. :)

Nem akarok most elemzésekbe kezdeni, csak az első benyomásomat mondom.

Kívülről nem csúnya, mindenből egy kicsi van benne, nekem leginkább a Peu307 re hasonlít. 1,6 CRDI motor van benne és nagyon erős, és főleg nyomatékos. Hatalmasat gyorsul. Nem akarok túlzásokba esni de a Bigy Leonjához hasonlatos.

(Bigy szintén egy klubtárs aki egy 1,9-es diesel Seat Leont vett nemrégiben igen erősen extrázottat)

Futóműve keményebb mint az MII-é, kormánya elsőre kicsit nehezebbnek tűnt, a fék viszont nagyon jó. Belseje szokásos egyszerű, kicsit hagyományos inkább a VW csoport ra hasonlít, de a műanyagok az alsó világos rész kivételeével igényesebb, puhább keverékek. Az ülése keményebb mint a Megane-é de szép. A sebváltója jó, erősen beugrik minden fokozatba, akinek ez a mániája az szeretheti. A Seatnál van hasonló. A műszerfala kicsit "gagyisnak" tűnik számomra, kicsi a fordulatszámmérő és a számlapok sem tetszenek.

Ami engem is magával ragadott az a gyorsulása, nyomatékossága.

Egy ilyen mocival kibékülnék az MII-ben is.

No hirtelen ennyi, összességében első látásra jó vételnek tűnik.

Még annyit: nekem Renault Megane II Grandtour 1,5 dCi 80 LE-s dynamic+ felszereltségű ótóm van, tehát diesel kedvelő vagyok. :)

MotoGroom Creative Commons License 2007.06.10 0 0 5177
Sziasztok!

Most, hogy itt ülök a gép előtt szemem elé került egy kis méretű cd tele mp3 zenével. Régen ilyen mp3 lejátszót használtam.
Kérdés:

Szerintetek a cee'd meg tudja enni a mini CD-t vagy csak a szabvány mérettel boldogul?
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.09 0 0 5176

Sziasztok!

Ma látam egy fekete "tesót" a 10-es úton Lábatlanon.

Kergettem, de jól meglógott előlem.

Közülünk valaki? Akkor üdv!

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.09 0 0 5175
szerintem dimbes-dombos úton sehogysem használ az ember tempomatot, a másik ami eszembe jutott, hogy nekem automatában volt tempomat, ami ugye visszakapcsol, ha szükség van rá. Ellenben egy kéziváltós 5-ben 90-nél valóban kinlódhat tempomattal, mert a dombon ahhelyett, hogy visszakapcsolna, csak kínozza padlógázzal az alacsony fordulatszámon pörgő motort.
Előzmény: Meganos benjy 409 (5158)
AgroRider Creative Commons License 2007.06.09 0 0 5174
Atyoka nekem is 1.4-es van de nem vetem észre ilyet pedig csak 1400km van a kocsiban. Sokat megyek pályán M3 és M7-en. A 3-ason van néhány emelkedő de 3személlyel klímával simán megy 130-at és gyorsul. A 7-esen az érdi emelkedőn is  simán megindul 130-ról amikor tele van.
Előzmény: atyoka (5160)
AgroRider Creative Commons License 2007.06.09 0 0 5173
Én is Sonax-ot használok de azt kívülre. Belülre vicces de Clin ablakpucolót a műszerfaltól az ablakig mindenre. Sőt otthon a számítógéptől a bútórig mndenre jó. Letakarítja a zsíros mancsnyomokat, nem ragad be sehova, ha nem  használsz sokat nem is habzik, jó az illata de nem olyan erős és elpárolog tehát nem zavaró. De szerintem bármilyen ablkatisztító jó lehet. Nekem 5 éve beválik.
Előzmény: Deras71 (5172)
Deras71 Creative Commons License 2007.06.09 0 0 5172

Sziasztok!

Valaki írja meg légyszi, hogy mivel lehet normálisan leápolni a műszerfalat!

Én már mindenfajta SONAX terméket kipróbáltam, de ebbe a "méhsejtes" műszerfalba minden cucc beleül és foltos lesz.

Valamennyire értek a dologhoz mert régen autókozmetikáztam, de úgy látszik felejtek. :))

Köszi

T.

G4b0 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5171

Tipikus magyar mentalitás!

Recept: végy egy elég régi lelakott autót, ruházd fel mindenféle optikai 0 Ft-os cuccal, majd kettesnél feljebb sosem váltva pörgesd a motort még akkor is, mikor 100-al mész!

Ideje lenne kinőni ezekből a dolgokból, elég uncsi már...

Előzmény: KiberLovag (5152)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5170
Én kértek elnézést...
Előzmény: scenic(725) (5153)
vlevi Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5169
Pont ezt akartam írni. Bár ennek kiderítéséhez kellene menni egy hasonló kört az 1.6-ossal is
Előzmény: SysNet (5164)
vlevi Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5168
"Olyan angol-német keverék"

Inkább olyan, mint amikor egy részeg angol tengerész megpróbál németül beszélni
Előzmény: Heapa (5167)
Heapa Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5167

Tök jó ez a holland nyelv. Már sokszor gondoltam, hogy meg kellene próbálkoznom vele! Olyan angol-német keveréknek tűnik!

Bár jelenleg az orosz jobban kifizetődne nekem.

Előzmény: SysNet (5165)
SysNet Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5166
Oh die ik heb vergeten:

Het onthaal aan ceed forum!!!

Wilt u een ceed kopen
Előzmény: knbm (5163)
SysNet Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5165
Spreekt u het Nederlands? Wat u die zijn daar doen?
Előzmény: knbm (5163)
SysNet Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5164
Hát sokan megjegyezték, hogy 1,6 os benzinesért érdemes kiadni azt a 100 valahány ezret -nem sok-, lehet neked is ....
Előzmény: atyoka (5160)
knbm Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5163
Volt pl egy céges 307SW 2.0 HDi 3 évig. Pontosan ezért írom. Nem mondom, hogy nem lehet olyan eset amikor csökken a fogyi pl sik uton ha sehol senki, de ez azért elég ritka.
Rendszersen jártam hollandiába. Ausztrián Németországon keresztül. Német autópályán sokszor 100 km -t is mehettem anélkül hogy fékezéssel vagy gyorsítással ki kapcsolt volna a tempomat. Tempomattal mentem mert kényelmes de néha összehasonlításként 10-20km enként ki- be kapcsoltam és mértem a fedkompal. Tempomattal 5-8 decicel többet evett. Ez a 307SW fogyija mellett 10%.
Akinek van tempomatja próbálja ki.
Előzmény: Törölt nick (5157)
SysNet Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5162
Ha már tesztnél tartunk:Ceed vs Mazda3

SysNet Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5161
Mind a 3 autó jó, mondjuk nekem Astra nem kellene :)
Előzmény: Heapa (5159)
atyoka Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5160

Nahh megszültem egy kis autópályás kergetést.

1,4 benzin

Bp-Bécs-Bp

+ 130-ig tökéletesen halk a motor, kényelmes, finom... mintha direkt így lőtték volna be, mondjuk vszinű:) 140-nél már morog, afelett meg tényleg zajosodik, de érthető persze (fiestám 130-nál már szinte elnyomta a cd hangerejét is:)

- 4 személlyel+légkondi egy közepes autópályás emelkedőn nem bírtam tartani a sebességet 130-on 5.-ben, lassan fokozatosan lassúltam, akár padló közben is (megjegyzem ugyanígy az 1,4-es 80 lovas Fiestámnál meg tudtam tartani a 130-at)

Szóval jó a kocsi, kevesebbet is eszik, mint a régi, szép halk, jó vezetni, de 4 embernek, esetleg 5-nek, mondjuk klímával... autópályán öregurasan autózható. Szerencse, hogy ált. 2-en használjuk. A régi kocsi hangos volt, kényelmetlenebb, de a kis motorja rendesen kergette a kisebb kasznit, mondjuk evett is 10-et simán.

Adatok:

-fix 130-at autózva (kivéve emelkedő) fogyasztás 7,4

-130-nál kereken 4000-et pörög és szép halk eddig

-városi fogyasztásom, sajnos sok rövid szakasszal 8,5

Jobban nem kergettem meg, mert még bejáratós.

Összegzés: jó a kocsi nem bántam meg, városi használatra tökéletes, autópályán elvisz egyik pontból a másikba és nem zabál, kultúrált:) de azért ilyenkor nyáron, mikor gyakrabban megyünk a családdal hoszabb utakra, azért fáj a szivem egy nagyobb motorért 

Heapa Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5159
Meganos benjy 409 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5158
Nekünk a meganban nincs tempomta, de a klubban sok embernek van.

Sík uton a tempomat kevesebbet fogyaszt, sokkal precízebb mint a láb.

viszont hegyen dombon többet, mert mindenáron tartja a sebességet, tehát sokat padlózik, amit Te nem tennél meg, hanem hagynád hogy kiscit lassuljon, majd visszagyorsítanál.

Tehát mondom ez nem saját tapasztalat de logika van benne.
Előzmény: Törölt nick (5157)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5157
volt már tempomatos autód? Én is azt tapasztaltam a senatoromnál, hogy tempomat használatával kb egy literrel kevesebbet evett.
Előzmény: knbm (5131)
Meganos benjy 409 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5156
pff, az ilyeneket de utálom.

szólj hogyha küldi a mélt, én is elmegyek sziesen beszélgetni...

De ezknek csak a szája nagy...
Meganos benjy 409 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5155
Alapjárati motort kell megtisztítani, 15 per, nekem már nagyon rutinosan megy:))
Előzmény: scenic(725) (5154)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5154

OFF

Benjy úgyis mindjárt jössz ide... szerinted mi lehet a gond? Segits és gyötörd a buksidat.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=68098628&t=9050236

On

scenic(725) Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5153

G4b0 megzavart :))

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=68089436&t=9151084

Jólvan előkerült a szerző. Sok balesetmentes km-t kívánok, és kerüld az olyanokat amikről az előbb írtál :)

KiberLovag Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5152

OFF üzenet következik:

üzenem annak a jobbkormányos (tipikusanveszélyes-)metálzöld hondás vadbaro*nak, aki a 30-as zónában, (ahol én 40-el mentem), sokszoros sebességgel a fenekembe érkezve félreérthetetlen kézjelekkel adta tudtomra, hogy nya*gem, talán mert nem voltam hajlandó gyorsabban menni a szűk, és rossz aszfaltos utcában, hogy: iuois78794rjlskdfuöo9fs dlfj! :)

Másfelöl, aligha olvassa ezt az üzenetet, de:

ilyenkor nem az a megoldás, hogy miután erőteljesebb fékezéssel felhívom a figyelmét, hogy picit tán lasabban, akkor méginkább tapad, és már mászik is a járdára kerülni, és miután kövérgázzal állva hagyom, hátha apad a tesztoszteonja, akkor a következő kereszteződésnél balesetveszélyesen mellém állva, a tükrömet tapogatva anyázik, majd újabb balesetveszélyt produkálva hagyja el a helyszínt... ez tipikusan a "nagyonsokatökömbenavér" viselkedés...

Ellenben, ha mégis olvassa ezt az üzit Ő, vagy valaki ismerőse:

dobj egy emilt kérlek a nicknevem kukuc nicknevem pont hu címre, és esetleg a hatalmas arcodat told elém egy lájtos eszmecserére, hátha megvilágosodsz, ha elmagyarázom... :)

ON:

Üdv:

KL

KiberLovag Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5151
Szerinted? :) Olvass már vissza egy picit... :)
Előzmény: scenic(725) (5149)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5150

A panaszkodást is megmagyarázta anno, hogy amikor beengedik ugye, azzal szokott köszöngetni.

És amikor használja nem érzi jól, mikor kapcsol be-ki :-)

Aki magára ismer szóljon :-)

Előzmény: scenic(725) (5149)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5149

" A legnagyobb hiábja a vészvillogó-kapcsoló... :))))) Rettentő "taknyos" egy gomb, nem érezni mikor kapcsol, de hát ez legyen a legnagyobb baja! "

Melyik ceed tulaj panaszkodott a vészvilliogóra??? Nem ő irta ez a cikket véletlen? :))

Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5148
Kövezés nélkül is aránytalan lett, közel sem Megane CC, inkább gnóm 206 CC. :)
Előzmény: scenic(725) (5147)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5147
kövezzetek meg érte, de szerintem az a kupé béna, nyomi :))
Előzmény: Pancelos72 (5137)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5146

De szar lehet... Reméljük azért túléled valahogy! :D

u.i.: szerintem nézesd meg, valami gond lehet a kocsival... :D

Előzmény: KiberLovag (5145)
KiberLovag Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5145
Áhhh! Ma is lenyomott egy 3 lityis bömbi... :)))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: sysNet (5142)
sysNet Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5144
Jah KL -nek(nak). :) csak folytattam a láncot...
Előzmény: G4b0 (5143)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5143
Gondolom ez nem nekem szólt, mivel nem én írtam a népítéletet... :)
Előzmény: sysNet (5142)
sysNet Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5142
túl monoton a pontozás. Legalább a telyesitményt felnyomhatad volna 5* -re
Előzmény: G4b0 (5141)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5141
Előzmény: KiberLovag (5140)
KiberLovag Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5140

Jók ezek a VT-k, mondjuk egy keménytetős kabrió aligha lenne komolyan piacképes... a hobbiterepes már megint más dolog, pl a tetősínt rárakhatták volna a nem SW-kre is, hasznos bír az lenni... :)

Más: Kíváncsi vagyok, mikor jelenik meg a népítéletem... tegnap este írtam... :)

Előzmény: Pancelos72 (5137)
Tettestárs Creative Commons License 2007.06.08 0 0 5139

Próbáld meg, utána számolj be róla képekkel illusztrálva! :-)

Van akinek a középkonzol, van akinek a felni....

Előzmény: Törölt nick (5134)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5138

Megtaláltam a kocsi hibáját, van mibe végre belekötni! : a tükörbehajtó gomb nincs kivilágítva.. :((((  Boooorzasztóóóóóó! :-DD

Fogyasztás adatok: ha bírok magammal, akor 5.3 országúton

Élvezkedés, nyomulás, autópályán is: 6 lityi.

Na, ekkor nem sokan maradtakak előttem.

2300km-nél járok, néha megdolgoztatom a dízelt.

Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5137

Egy kis érdekesség:

Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5136
Abban igazad adok, hogy dombra fel kihasználható lenne az előző lejtőn vett lendület, de hát nem terep cross ez! A mai autók már erőből mennek, nem lendület autóznak, mint a KGST-ben volt szokás! Tuti frászt kapnék - főleg oszlopmenetben -, ha a 255Nm-el úgy közlekedne valaki előttem(tünk), mint egy trabantos: 110-80-110-80. :D
A tempomat nem hülye sofőr, precizebb szabályzást valósít meg az elektronika, mint a legprofibb sofőr. Egy pilótának sem olyan finomak az érzékszervei, mint a szenzoroknak és a beavatkozás sem gáztaposás és elvétel! :) Gyanítom, nem jársz tempomatos kocsival.
Adatok: Most kerül bele egy teherautóba tempomat, kiderül mi az igazság, Spanyolhonba oda-vissza tudja ő, mennyit evett eddig a vas.
AgroRider Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5135
Nem tévhit apámnak tempomat van a kocsijában és egy automata 2.3turbós Saab-al el lehet érni 130-as tempóval a 8 litert simán míg tempomat nélkül 8,5 - 9 liter.
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5134

Ez a középkonzol mizéria....

Sztem kályhaezüsttel le lehetne színre fújni kb 500Ft-ból :-DD

Szélsőséges kijelentésem arra utal, hogy egyszerűbb,és olcsóbb lenne színre fújatni.

Előzmény: Tettestárs (5125)
szytam Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5133

Hát én ezt cáfolom.

automata kocsim van, nagyköbcentis. ha nem tempomattal megy az ember, normális esetben ki az aki a 130ról hagyja visszaesni a sebességet 120ra? Életszerűtlen. Szerintem így kevesen vezetnek.

Ha emelkedő jön, és az ember észreveszi, hogy lassul, önkéntelenül már nyomja is a gázt, és akarná elérni az addigi utazótempót. (Nem úgy gondolkodik, hogy majd elérek lassulva a tetejére és onnan gurulok..)

A tempomat a lejtő legaljánál finoman egyenletes "gázadással" tartja szinten a tempót. ez kevesebb benzin elégetéssel jár.

De volt erről egy kísérlet a discoveryn, ott egy fickó beült egy kis sportkocsiba, 2 liter benzinnel, és köröket tett meg. Az első esetben úgy , hogy nyomta  agázt, aztán elvette, hagyta lendületből gurulni a kocsit, majd újra gázt nyomott amíg így ki nem ürült a tank.

A második esetben egyenletes tempóval körözött, és így majdnem két körrel többet ment!

knbm Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5132
"10% al" akart lenni
knbm Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5131
Az hogy a tempomattal spórolsz az tévhit. A tempomat olyan mont az automata váltó. Növeli a fogyasztást. Ha 130 ra állítod akkor mindig 130 ra törekszik ezért felváltva gázt ad vagy elveszi és motorfékez. Mind a hülye sofőr. Ha pl mész az autópályan 130 körül és az ut dimbes dombos ekkor ha te vezetsz akkor a lejtón engeded 140-id majd lendületből kevesebb gázzal felmész a dombra ha nem nyomod eszetlenül visszalassulsz 120 ra de nem baj mert jön a következő lejtő. Nem mész egyenletesen hanem 120 és 140 között átlag 130-al. Ezzel szemben a tempomattal fel le 130 al mész nem használod ki a lenduletet és kb 10-al többet fogyaszt a verde. Akinek van valamilyen tempomatos kocsija és fed kompja próbálja ki.
Azt elfogadom, hogy kényelmes a tempomat de az hogy csökkenti a fogyasztást az nem igaz.
Előzmény: Pancelos72 (5116)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5130
az lehet de nekem nem kéne, mert a fizetésem elmenne a benzinre :))))
Előzmény: G4b0 (5129)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5129

Durva a fenti kép... Mintha egy bika fejét látnám 2 szarvval. Asszem szívesen lennék annak az autónak a tulajdonosa, amiben ez a szív dobog! :)

Előzmény: AgroRider (5128)
AgroRider Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5128

Tt van két kép:

Twinturbo2Twin turbo

Ford PSA biturboBiturbo

Előzmény: scenic(725) (5122)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5127

ja! Márpedig meg fogják venni.... ugyanis a hires tojótáról van szó robotizált váltóval.

vajon a váltó vagy a turbó adja be hamarabb a kulcsot? :)

Előzmény: G4b0 (5126)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5126
És képzeld ha ilyentől veszed meg használtan az autót. Még ha viszonylag kevesebb kilóméter is van benne, a turbó már biztos minimum 2x annyira használódott el, mint amennyi a megtett kilóméter alapján kellett volna...
Előzmény: scenic(725) (5124)
Tettestárs Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5125
Ma hívott a kereskedö, hogy megjött a középkonzolom! Mákom volt, hogy megrendeltem, mert így a régi áron kapom! Dobálta a hátast a srác is, hogy ennyire megemelték az árát! Annyi "előnye" van, hogy így nem sokat kell belőle eladni az tuti!
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5124

Asszem a bmw is használ biturbót. Ott két egyforma kisebb méretű turbó van, amik egymástól függetlenül

azaz egyszerre dolgoznak. Ha jól emlékszek azt mondták róla, hogy előnye, hogy nincs turbólyuk

mivel a kis turbó hamar éled, valamint képesek akkorát tolni mint egy darab nagy turbó.

Hátránya a nagyon magas fordulatszám, ezek is biztosan izzanak, és nagyon óvatosan kell vele

bánni leállitásnál. Nyilván minden turbóval vigyázni kell, ésszel kell velük autózni. Ismerek olyat, hogy

komolyan csodálkozom, hogy még működik a turbója, mert úgy használja, pedig egyszer

tönkre fog menni, ha nem vált stilust (hidegen már fullgázon megy, aztán padló autópályán dizellel).

Előzmény: Pancelos72 (5119)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5123

OFF

Számolja ki hogy két sorbakötött tubó helyett hány ohmos terhelést lát a kipufogó, ha a

fordulatszám 2500 és 45-ös a sofőr lába :-)))

Előzmény: Pancelos72 (5118)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5122
Ne tudd meg mit össze kerestem egy twinturbós képet. Légyszi segítsetek ki vele :))
Előzmény: AgroRider (5113)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5121

Rögtön??? Előre beszedi!

Made in Hungary.

Még nem is fogysztottál, de előre adózol, a többin kívül.

Pitbull Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5120
Érdemes a FIAT honlapján megnézni az árlistát. Rajta van a nettó ár és regisztrációs adó tartalom is. Ugyanazon felszereltségű modell esetén egy 1.2 benyás és az 1.9 JTD között van majd fél milla regisztrációs adótartalom különbség. Szóval a rohadt PM rögtön visszaveszi adó formájában amit üzemanyaggban megspórolnál.
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5119
A változó geometriás feltöltő lehetőségei határához érkezett, további teljesítménynövelés eszköze a több feltöltő alkalmazása. Azonban itt meg kell különböztetni az egy nagy helyett 2 együtt dolgozó kis feltöltőt az először a BMW-nél  alkalmazott megoldással. Ez utóbbinál a két eltérő méretű feltöltő, a fordulatszám függvényében adja át egymásnak a feladatot, így szélesítik a nyomatékgörbét.
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5118
Sorba kötött? :)
Előzmény: Pitbull (5114)
vbandit Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5117
Benzin vs. diesel...
Én alapvetően diesel párti vagyok,most mégis benzines 1,3 autom van...
Osztotam szoroztam,most nem éri meg a diesel...
Eddig 3 diesel autom volt...
4,2L/100km-el eljártam...igaz ez régi szivodiesel volt, a környezetet is kíméltem(biodiesel)...
Sajnos itthon nem lehet még biodieselt kapni ,de szerte europában természetes a kutakon,itthon nem számít a környezet védelme,a megujuló energiaforás...sajnos a nagy olajtársaságoknak hosszabb a keze mint hinnénk...
És még egy utolso OFF a Hugom VW 1,9 TD autójában 680 000KM van,a blokk bontatlan,igaz mostanra kicsit eszi az olajat...
Mindenki döntse el(számolja ki) kinek mi éri meg jobban...
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5116
Tempomat
Dízelhez 95, benzines ceed-hez 75 ezer forint egy korrekt tempomat mindennel együtt (vezérlő és szabályzó szerkezet, beszerelés, tanítás - hangolás.) Ne felejtsük el, nem csak kényelmes és biztonságos (trafi) megoldás, de spórolás is. Teljesen reális a 10%-os fogyasztás csökkenés. Az életbe nem reagálsz olyan gyorsan és pedálozol pontosan, mint amilyen reakcióidővel és finoman egy jó tempomat szabályoz. És ugye a gyorsítások veszik el az üzemagyag nagy részét. Főként a hegylakók spórolhatnak nagyot, de bárkinek hasznos.

Optika
Tárgyalok egy céggel, aki tervek szerint jelentősen kedvezőbb áron gyártana optikai kiegészítőket. Egy hétre elviszek egy cee'd-et, hogy méretezzenek, szobrászkodjanak, aztán hajrá. Akár ősszel elindulhat az együttműködés. :)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5115
Azért az utóbbi időben egyre több kategóriában megjelent a dízel sportautó, ami elképzelhetetlen volt régebben. A Skoda RS-éhez hasonlóan mások is feszegetik, dízel csúcsmodell piacra hozatalát.
Előzmény: Törölt nick (5111)
Pitbull Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5114
Dieselek kipufogógáza jóval alacsonyabb hőmérsékletű mint a benzienseké a VTG éppen ezen okból nem nagyon terjedt el benzineseknél. Röhely hogy turbo megfelelő megválasztása esetén akár 1db wastegates turboval is megoldható hogy közel alapjáraton is legyen töltés viszont akkor csúcsteljesítmény fog csökken. Ezért kell vagy VTG vagy sorbakötött 2 turbo.
Előzmény: AgroRider (5113)
AgroRider Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5113
Bocsi de a képen nem twinturbóvan. Ez egy sima turbo. Egyébként eza megoldás tényleg jó de itt is van mért aggódni. Szakavatatlan kezekbena turbós motorok hamar meghalnak. Mármint nem a motor csak a turbo. Fontos hogy hidegen ne hajtsuk és ha hajtottuk is akkor leállítás előtt járatni kell a motort hogy visszahüljön. Különben meghal, elkezdi enni az olajat és folytja a motort és kva drága cseréltetni. A twinnél a másik probléma a két turbó közti fordulatszám eltérés. A kis turbót hamar elég magas fordulatszámra pörgeti a kipuffgáz míg a nyagyobbhoz több kell. Mire a nagy is igazán belendül addigra a kis turbó már iszonyat felforrósodik és több 10-ezres fordulatszámot ér el. Ílyenkor olyan forró lesz, hogy szinte vörösen izzik. Ha ekkor leállítod neki annyi. Kinyírja a gyors hőingadozás. Dízelnél meg már szinte kötelező a turbó úgyhogy mindenki vigyázzon rá.
Előzmény: scenic(725) (5108)
AgroRider Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5112
Ez nem csak számítás hanem tény. De ez csak rám vonatkozik. Az előző autómat egyszer kölcsönadtam egy haveromnak. Én 7 literrel jártam vele városban ő meg jó a ha 10-el megúszta. Ez lábfüggő. Egyébként többet megyek országúton ott meg szintén 8deci és 1 liter között változik a különbség. Szerettem volna dízelt, de ekkora felár az sok egy tök ugyanolyan autóért. Csak más motor van benne ami kevesebbet eszik, 200-250et még adtam volna érte. Kiváncsi vagyok megvennének-e egy olyan autót ami 1,5-2 literrel kevesebbet eszik mint a dízel és annál 500ezerrel drágább. Ki tudja :D 
Előzmény: ceeee (5105)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5111
Emlékszünk, hogy mekkora szenzáció volt, amikor elindult az első diesel rally autó?
Azóta is benzinnel jár a versenyautók 99,9%-a. És azt se feledjük, hogy a diesel csak turbóval tudja hozni azt a teljesítményt, amit a benzines csuklóból megcsinál. Tehát semmi értelme az egyiket a másik elé rakni valamilyen indokkal: mind a kettőnek megvan a helye a közlekedésben, és innen már csak és kizárólag ízlés kérdése (na meg pénztárca).
Előzmény: Pancelos72 (5110)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5110
Továbbra is mondom, hogy nem egyértelműen jobb választás a dízel és hogy aki benzinest vesz, csak anyagi korlátok miatt teszi.
1. Nem mindenki jár hosszú távon, városi és rövid távú autózáshoz nem adnám fel a benzines futáskultúráját, nem tudok annyi előnyt kiautózni.
2. A dízel nehezebben melegszik, és hidegen azért nem olyan jó a fogyasztás sem.
3. Amilyen előnyökkel bír a dízel 2 ezertől, alacsony fordulaton annyi a hátrány. A benzines 2.000 alatt is kényelmesen, gyönyörűen autózható, városban könnyedén, már alapjárattól kultúráltan autózható.
4. A benzines villanymotor szerű, hangtalan és rezzenéstelen futáskultúrája miatt 90 km/h-ig süketszoba, lámpánál ember meg nem mondja műszerfal nélkül, hogy nem állítottad-e le a motor.
Előzmény: G4b0 (5086)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5109
Így van. De jó lenne már elfelejteni ezt az idióta, életszerűtlen 0-100-at :)
Azért jó a benzines 0-100-ban, mert 2.000 alatt  is él, míg a dízel ott veszít. Afölött aztán viszont.. :) Életszerű szituáció a gyorsulás előzési szituációban, ha 2.000 körül tartjuk a motorfordulatot, akkor mindegy milyen áttétellel, a dízel 2x akkorát tol.
Előzmény: Meganos benjy 409 (5073)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5108

Szia

Szerintem hangolás függő ez a turbólyuk.

VGT (VTN) lehet egy jó megoldás.Azaz változó geometriás turbó.
A lényege, hogy a tengely hosszirányban ki-be mozog a fordulatszámtól függően.
Bővebben:   http://www.ahturbo.hu/tech_valt.html

Még alternativa a mostanság népszerű twin-turbó.
Itt egy közös tengelyen van egy kiseb és egy nagyobb turbó.
A kicsi alacsonyabb fordulatszámnál felpörög, a nagyobb
pedig csak magasabb fordulatnál lép életbe.

Ezek elég jól kiköszöbölik a turbólyukat szvsz. :-)

Kép a twinturbóról:

Előzmény: MotoGroom (5103)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5107
Jellemzően csak pályán használod ki, 80-90-nél még van hova visszakapcsolni a benzinesnél. Úgy azért már nem veszélyes előzni ezzel az 1,4-essel.
Előzmény: Meganos benjy 409 (5069)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5106

Egyre népszerűbbek a kompakt egyterűek itthon is. A Carens frekventált modell, nem régen zárult egy a Carens nyereményjáték és ott az 5 év km korlátozás nélküli gari! Ára a konkurensek alatt van 1-1,5 millióval. Minden kereskedés kap az importőrtől egy autót szállítóra, amelyet dekorálva ki kell tennie egy kúthoz.

Előzmény: Heapa (5058)
ceeee Creative Commons License 2007.06.07 0 0 5105
Ha csak 1 literrel eszik többet a benzines,és jó a számítás a 180ezer kilométerről, tulajdonképpen gazdasági oka télleg nincs a dizelnek, pláne a mai hektikus árviszonyokat figyelve, amikor még az is előfordul, hogy a gázolaj többe kerül ,mint a 95-ös benzin
Előzmény: AgroRider (5104)
AgroRider Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5104
Így van a verseny folytatódik.... és remélem fog is. Mert akkor kisebb fogyasztást és nagyobb teljesítményt kapunk, de remélem nem a tartósság rovására. A turbolyuk annyira nem érezhető mint ahogy mondják. Egyébként számomra mindegy, hogy dízel vagy benzin. A lényeg az hogy megéri-e és megtürül-e. Nekem sajna a dízel nem térül meg ezért van benzines. Jelenleg 1 literrel eszik többet a benzinesem a dízelnél teljes átlagban. Így 180ezerre teszem a megtűrülését a dízelnek de én 150ezernél el akarom adni a kocsit, mert akkor még csak-csak megveszik.
Előzmény: MotoGroom (5103)
MotoGroom Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5103
Szerintem is az látszik, hogy az olajárak miatt egyre inkább a kis köbcentis verdák kelnek el inkább és mivel az ember megalomán, így valahogy ezen gépeknek is fel kell a teljesítményét strófolni. Itt jön be a turbó a képbe.
Azonban javítsatok ki, ha tévedek, de a benzines turbóknál a turbólyuk sokkal inkább észrevehető és kiküszöbölhetetlen, mint a dízeleknél és ez nagy előnye a dízeleknek.
Azt meg nem hiszem, hogy a dízelek nem tudnak tovább fejlődni. Mindig van hova fejlődni. Főleg, hogy a benzinesek amióta világ a világ ott vannak a motorsportban, ebből adódóan sokkal jobban ismert technológia tuning szempontjából, mint a dízel. Az még csak alig fordul elő versenyeken. És hát valljuk be a legtöbb fejlesztés a vesenysportból kerül át széria gyártásba (lásd szekvenciális kormányváltó).
Ráadásul a dízeleknél is gyártanak egyre kisebb motorokat...szóval ez a verseny még nincs lefutva...
Előzmény: AgroRider (5096)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5102

Kb 30.000ft-al drágább a 4 db 16-os gumi. Valamennyivel bizonyára a felni is.

Azt hogyan lehet  érvényesíteni? Sehogy.

Viszont visszanyerem:

-a következő gumizásnál, ami kb 20.000km- el később lesz, mint a 16-osé.

-az fogyasztáson, ami csökken, (tapasztalatból mondom)

-valamint a fék, és a futómű tartósságán.

Amellett, hogy kényelmesebb így.

Emlékszem, hogy a 120 lovas Mini Cooper amit bitoroltam pár hónapig, hihetetlen menetteljesítménnyel, és úttartással bírt! Mindez 175-ös virslikkel!

A tesztjében is ugyanezt olvastam.

A németek "Trennscheibe" =daraboló korongnak hívják a vékony gumit. :-D

Vágja az aszfaltot.

Előzmény: G4b0 (5101)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5101
Azt valahogy éreztem hogy nem tiltakoztak... :D Gondolom megkérdezték mi az oka. Hátha szereznek ők is tapasztalatokat, miként változik a gumi méretétől az autó kényelme, viselkedése.
Előzmény: Törölt nick (5099)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5100
Navégre.. :-DDD
Előzmény: scenic(725) (5095)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5099

Érdekesen lelkendeztek. Boldogan kicseréltük, ők nyertek most, én meg majd a gumisnál, futóművesnél. :)

Tudom, fura egy alak vagyok a manőveremmel, de nekem a kényelem, és a gazdaságosság kell.

Nekem nem jön be az, hogy: másnak tettszen a nagy felni, főleg ha ÁLUMÍNIUM :-D, miközben az én gerincemet verik szét az úthibák, az én pénzemért!

Ráadásul még fizessek is érte jóval többet. Ez abszurd.

Erre a kocsira a 15-ös felni való. Akkor nem lesz annyira feszes a futómű, nem ráz annyira a rossz utakon. Még így is érezhető, de elviselhetőbb.

Aki 17-est tesz rá, annak még a fogtömése is kiesik.

Előnye is van, mert lerázza a vesekövet :-D

Előzmény: G4b0 (5097)
Metal Dog Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5098
Most megijedtem. Lehet, hogy nem széria az index a cee'den? :-) Ma délután ment egy előttem a Budaörsin, és index nélkül kóválygott át a sávokon, mint gólyasz@r a levegőben. Mellesleg otthagyott, mint a Szaharát. :-) Fájt a Volvós lelkem, de megvigasztalt a tudat, hogy két hónap múlva utánamegyek. :-)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5097
Amúgy tényleg, mit szóltak hozzá? Nem néztek hülyén, hogy lecseréled kisebbre? :) Csak azért kérdem, mert ez általában fordítva megy. :)
Előzmény: Törölt nick (5092)
AgroRider Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5096

Igen most ez lesz a jövő. Ksi köbcenti miatt nem eszik annyit, az erőt meg a turbó adja. Először a sportosabb modellek kapnak iylen motort mert kell a teljesítmény. De ugye teljesíteni kell az emissziós normákat és nem árt hanem eszik sokat. Utána hamar megszeretik és elkezdik majd ugyan úgy árulni mint a sima motorokat. Pár évvel ezelőttig nem volt Pl suzuki dízel mert az hitték ebben a kategóriában nem fogják kifizetni a felárat. Tévedtek, megcsinálták, eladják! Ez lesz a turbós motorkkal.

Ja és a Saab már 60éve gyárt szériában turbómotort máshol meg csak most kezd el csorogni hogy miylen jó ötlet. A legkisebb motorjuk 1.8turbo 150le és 6 liter szik országúton. Egy szoftwarefrissítéssel pedig 195le lesz az 1.8-as és ugyan annyit eszik!!!

Előzmény: G4b0 (5091)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5095
Jaj igy már minden világos :)))
Előzmény: Törölt nick (5092)
Meganos benjy 409 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5094
az igen!!!!

lehet tanulni belőle akkor!!

ez teccik hogy bekérték és szétszedték, meg adtak helyette egy újjat :)
Előzmény: Törölt nick (5090)
AgroRider Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5093
Én is hallottam ilyet Mercédes-el ha jól emlékszem 240CDi volt nemtom melyik osztály. De 1millió körül futott és ott is kapott az öregúr egy új E osztályt. Ez sofőr és használat kérdése is. Nem mindegy hol és hogyan használod. 90-el autópályán vagy városban indulgatva. Egy dízel például fel se melegszik rendesen mert nem éri akkora terhelés a dugóban. Én nem vagyok se dízel se benzin párti, és ez nem is az 1.4B és 1.6D közötti összehasonlítás volt hanem csak észrevétel.
Előzmény: Törölt nick (5090)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5092

Mit nem értesz ezen? :-D

A KIA szalonban kicseréltük a teszt autóéval, az 15-ös volt, az enyém 16-os.

Csere-bere, ugyanaz a típus, két méret, azonos dízel autón.

Egyik LX, másik EX.

Előzmény: scenic(725) (5087)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5091
Amúgy épp most olvastam egyik autós újságban, hogy jön majd az új OFF Twingo RS 1.2-es turbó motorral 130LE! :D
Előzmény: AgroRider (5088)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5090

Olvastam valahol. Igen.

Az egyik ismerősöm története jut eszembe erről:

Ő sofőr volt a KPM-nél, vadi új Transportert vezetett sok évig.

Ő egyedül. Állandóan adalékolta az olajat, és az üzemanyagot.

Megtakarított annyi üza pénzt, hogy a cuccok ára is bőven megtérült.

A cég rendszeresen hordta előírás szerint a kocsit a szervízbe.

760.000km-nél bekérte a VW gyár a kocsit, hogy szédszedhesse.

Nem értették, hogy bírt ki ennyit.

Adtak helyette ingyen egy újat.

Előzmény: Meganos benjy 409 (5083)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5089
Állítólag ez a jövő, a kis motorok turbóval...
Előzmény: AgroRider (5088)
AgroRider Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5088
Most még elég drága. 8 millió alatt nem nagyon kapni. DE lassan jön a Fiat az 1.4 turbóval és asszem csak 300ezer a felára. A VW már kijött az 1.6 turbóval de állszállt áron 5.5millió. A Peugeot is tervezi a BMW vel már a turbós benzinest. Szerintem lesz még itt nagy durranás bőven. Félre ne értsetek tudom hogy nagyon jól megy a dízel és a benzines is. De egyenlőbb lenne a küzdelem ha a benzines is turbóval lenne elllátva. A dízelek már ki vannak helyezve bár lehet még fejleszteni, de a benzineseke még bőben van tartaléka.
Előzmény: Törölt nick (5084)
scenic(725) Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5087

Paffff...

A kérdésem arra irányult, hogy a mostani 15-ös feliden milyen gumi van. például Michelin Energy E3A ?

Saját magad intézted a cserét, vagy a kereskedőnek visszavetted a 16-os kerekeket felnistül

és adott helyette új 15-ös felniket gumival együtt?

Ha magad intézted a gumivásárlást, akkor te kerestél-e neked bevált gumit vagy megnézted,

hogy mivel adják el a gyárban és azt tetettél rá?

Ha bonyolult a kérdésem, akkor hagyd a csudába.

Előzmény: Törölt nick (5048)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5086

"Szegény ember vízzel főz..." szokták mondani. Akinek nincs valamilyen különös ellenszenve a dízel iránt, az szerintem mind a dízelt venné. Egyértelműen jobb választás, mint a benzines, de(!) annak aki megteheti! Ma Magyarországon egyántalán nem szégyen 1.4B-es autót venni. Főleg nem ilyet, mint a Ceed. Mit meg nem adnának sokan, hogy ilyen autójuk lehessen. Csak nézzetek körbe, milyen autókkal találkoztok nap mint nap. Rögtön rájöttök hogy nagyszerű autó az 1.4B is. Nem kell szégyelni, nem kell magyarázkodni és bizonygatni, hogy mennyire jó, mert tudjuk. Tudják azok is, aki 1.6D vettek! Ezen senki nem vitázik, senki nem kételkedik.

Felesleges azon vitázni melyik éri meg jobban. Igazság szerint nem is nagyon kéne összehasonlítgatni, inkább a konkurensek hasonló típusaival. Azok az ellenfelei. Az 1.4B-nek nem ellenfele az 1.6D, hanem egy más, magasabb kategória.

Ez csak a saját véleményem...

scenic(725) Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5085
Egyszerű. 5041-es hsz-t neked cimeztem. Ennyi :))
Előzmény: Meganos benjy 409 (5044)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5084

Elhiszem. Kétségtelen, hgy jól mennek.

Vajon miért nem terjednem el?

mondhatni ritkaság a töltött benzines.

Előzmény: AgroRider (5082)
Meganos benjy 409 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5083
a renault 300 ratervezi a dízeleket.

és ezt a rönó teljesen nyilvánosan be is vallja.

Előzmény: Törölt nick (5081)
AgroRider Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5082
Tényleg minden motorral versenyképes az autó. Az előző írásaim a modern dízelekre vonatkozik. Sokan odavannak hogy dízel és hogy megy. Persze nagynyomású befecskendezés és turbó. Próbált már valaki közületek turbós benzinest. Én 3 éve időnként használok egy Saab-ot. 2.3turbo benzines. Simán körbe lehet vele autózni az összes nagynyomású dízelt. Nem egyszer vicceltem meg 325-ös BMW-t és 2.5 dízel audit skodát. Ezt tényleg lehet pörgetni. Ez nem fricska volt csak egy megjegyzés. Nem a Cee'dre vonatkozik hanem a mostani szuper dízelekre, amit azért adnak fél millával drágábban mert veszik. Nagyobb kategóriákban a benzines kell ezért az drágább fél millával. Egy benzines turbo pedig szinte ugyan olyan takarékos tud lenni mint egy dízel. NEm egyszer volt hogy többet evett egy 2.5-ös 170le PDTDi mint egy 2.3-as benzines 170le Saab. A nyomaték itt már elég közel van egymáshoz, pár tíz NM a különbség.
Előzmény: Törölt nick (5078)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5081

Hát lehet, hogy neki csak 150 ezret megy el a dízel.

Manapság is jóval többet bírnak.

Korszerűbb anyagok, tehnika, optimálisabb égés, jobb üza, nincs pancsolás.

Az igaz, hogy vannak kivételes esetek.

Egyes OFF típusú tehnológiájú dízelek gyártását besszüntették, vannak gyártók, akik a konkurenciától veszik már a jól bevált motorokat. Ebbe ne menjünk bele.

Előzmény: KiberLovag (5080)
KiberLovag Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5080

Hát majd amikor az enyimben lesz 300e, szólok neked... ;) Rettentő komolytalan dolgokat tudsz írni kolléga... :)

Az 1.4-est amúgy széthajtanám, az tuti... ismerem magam... :) De erről nem a motor tehet, mert amúgy jó kis erőforrás az... :)

Előzmény: AgroRider (5077)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5079

A Mégane II-esemet 186.000km-nél adtam el tavaly.

Még most is megy, épp múlt héten látta egy ismerősöm.

Makulátlan volt a motorja. Egy deka olajat nem evett,nem folyt, nem füstölt.

A szomszédomnak meg kellett mutatnom a forgalmi másolatot, hogy benne van : dCi. Másfél év alatt nem vette észre.

Az a boci menni fog min. 400.000-ig simán.

Előzmény: AgroRider (5077)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5078

Így van.

Megy a vita: jó az 1.4 benzines is, sőt, meglepően jól megy.

Utaztam benne, igencsak elcsodálkoztam rajta.

Csendes, húzós, takarékos, ha kell, megy 200-at is.

A dízel is nagyon jó. Élvezetes vezetni.

Jó az autó, bármelyik motorral is.

Nehéz ész érveket találni, hogy melyik miért jobb.

hál istennek magasan van a léc, és bőven teljesíti a modell.

Ma ketten is megcsodálták a vasat:

az egyik BMW-s, autósboltja van, a másik benzinkutas.

Mindketten elismerően, csodálkozva nyilatkoztak.

Előzmény: KiberLovag (5076)
AgroRider Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5077

Lehet pörgetni de a legtöbb országúton használt dízel szét van hajtva. Tisztelet a kivételnek. Sajnos amihez 1000bar feletti befecskendezés kell hogy legyen teljesítmény az már nem lehet tartós. Sokan mondják hogy ez dízel és elmegy 3-400ezret. Ja; a régi adagolós szívó motor igen, de a kocsi többi része nem. A mostani motorok jó ha 150ezret kibírnak. Senki ne értsen félre nincs különösebb bajom a dízellel mert fontolgattam hogy azt veszek de végül benzines mellett döntöttem.

Előzmény: KiberLovag (5076)
KiberLovag Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5076

minek váltanék előzés közben? Nemár... odalépek, és előzök, ahogy előttem írták... ennyi... nem váltogatok, pont ez a lényeg... :)

Mondjuk a régi szívódízeleknél ez azért nem így volt, a mostani modern dízelek, viszont lássuk be, már pörögni is tudnak, ha kell, igaz nem ez az eslődleges használati módjuk... nekem eleddig egyszer ment 4000 fölés a fordmérő, mert minek?

Előzmény: Törölt nick (5075)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5075

Dízel:

-Odalépsz, és előzöl.

-Hegymenetben is.

-Tele csomaggal, utasokkal, akkor is.

-Izomból.  :-D

No comment.

Előzmény: AgroRider (5074)
AgroRider Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5074
Szerintem a dízel előnye az azonos körülmények közötti kisebb fogyasztás és a rugalmasság, ami csak autópályán érvényesül országúton nem. Hátrányai a magasabb ár és hang. Az előttem szóló említette, hogy országúton számít a rugalmasság előzésnél. Tényleg így van de előzni nem lehet vele jobban mint egy benzinessel. Nekem volt több dízel és benzines autóm is. Benzinest kihuzatod és megelőzöd a teherautót, a dízelnél meg vagy odalépsz és nyomatékból előzöl ami nem a leggyorsabb vagy visszakapcsolsz de akkor meg föl kell váltanod. Amit itt nyersz rugalmasságban az elveszíted a váltásnál. Viszont akkor is kevesebbet fogyaszt, ha meg nyomod neki akkor még kevesebebt mint a benzines.
Meganos benjy 409 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5073
Na most nem is arról beszéltem, de valljuk be hogy sokkal dinamikusabb az 1.6 os dízellel a gépezet.
ez minden autónál így van, nincs is ezzel semmi baj.

De azért valljuk be hogy sokkal jobban megy a dízel.
Sokkal élvezetesebb.

Lehet hogy ha visszarakod 3ba akkor megy úgy mint az dízel 4 ben, de ennyi erővel azt is visszarakom 3 ba és csá.

Tehát normáél autózásnál sokkal rugalmasabb.

egyébként hogy lehet km/h val gyorsulni 100km!h ra? :)

egyébként nem az 1 tizedet veszed észre hanem a nyomatékot, ami belenyom az üllésbe.
Előzmény: ceeee (5071)
ceeee Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5072
És ha mondjuk 90-nél visszalöki hármasba, nem lódul meg az 1,4 -es úgy , mint a dízel negyedikben?
Előzmény: Meganos benjy 409 (5070)
ceeee Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5071

A "nagyságrendekkel"-t nem értem..

A gyári adatok szerint 11,6km/h ill. 11,5 km/h a két gyorsulási adat százra. Hol itt a nagyságrend? Ennyire észrevenni ezt az egy tized/!!/ másodpercet?

Előzmény: Meganos benjy 409 (5069)
Meganos benjy 409 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5070
Naja, ez a futómű ami a ceed alatt van, ez világbajnok, nagyon stabilna tartja az autót, de eggyáltalán nem bűántó!!
Előzmény: fabris123 (5067)
Meganos benjy 409 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5069
Na jó, hát ez izlés kérdése:))

Egyébként ezt nem jelenteném ki hogy csak pályán használod ki, mert azért nagyságrendekkel jobban gyorsítja a kasznit, ami egy országúti előzésnél is előnyt jelenthet.

No de már megint ott tartok hogy azt írom hogy a magyar utcai forgalomba bőven elég az 1.4 es is, fölötte már csak az élvezetnek használja az ember:)
Előzmény: Pancelos72 (5049)
vlevi Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5068
"Még jó, hogy Siemens ha jól tévedek."
Na, akkor már nem csak telefont és villamost, de CD jáccót se tudnak gyártani :)
Előzmény: Törölt nick (5062)
fabris123 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5067
Ez igaz lehet, a motorzaj is kevésbé szűrődött be gyorsításkor mint a mostani kocsim esetén és a futómű is jóval stabilabban tartotta a kocsit.
Előzmény: G4b0 (5065)
vlevi Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5066
"rionál vannak jó kedvezmények is."
Azt én is néztem, hogy fullextrásnak kinéző Rio 1.5 CRDi EX, bézs belsővel 3.5 millás árcédulával állt a múltkor a kereskedésben.
Előzmény: sysNet (5052)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5065
Amúgy én is hasonlót tapasztaltam. 2 dologra tudok gondolni. Az egyik hogy ugyan nem akkora a nyomaték hogy belesülyedj az ülésbe, de azért gyorsítja az autót. Másrészt a nagysága a kocsinak. Nagyobb autóban jobban elvész a sebesség érzet, főleg ha még csöndes is mellete. Így kevésbé veszed észre mennyivel ismész már...
Előzmény: fabris123 (5064)
fabris123 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5064
Érzetre elég furcsa ahogy az 1.4 Ceed gyorsul: semmi nyomatékot nem érezni benne, de ennek ellenére pillanatok alatt 80-100-on van, nem győztem levenni a lábam a gázról a városban.
Előzmény: Törölt nick (5057)
AgroRider Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5063
Én a Zone Reality-n láttam Cee'd SW !!! reklámot lengyelül. :D. Fel is vettem, de csak a végét csíptem el. Arról szól hogy van egy 5ajtós ezüst amit széthúnak és sw lesz belőle.
Előzmény: Heapa (5058)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5062
Még jó, hogy Siemens ha jól tévedek.
Előzmény: MG-Tech (5056)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5061
Természetesen koreai... :)
Előzmény: Törölt nick (5060)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5060
Korai? :)))
Előzmény: G4b0 (5059)
G4b0 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5059
Én már a KIA Shuma megjelenésekor felfigyeltem. Sőt, szüleim akkor tájt terveztek autót venni és ez is a lehetséges jelöltek közt volt. Akkor azonban nem ez lett, hanem már az említett 1.4B Megane I. Az egyik ok, amiért nem választották ezt szüleim, az a korai mivolta..., ma mikor otthon a Ceedről beszélek, meg sem említik, hogy nem kéne mert koreai... Ők is elismerik, amekkorát fejlődött és amit elért!
Előzmény: Andrew31 (5053)
Heapa Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5058

A marketingről jut eszembe! Tegnap valamelyik kereskedelmi csatornán láttam egy Carens reklámot úgy 18 óra körül. Ezt azért elég csúcsidőben nyomatták!

Eléggé meglepett a reklám, hiszen ezt még semmilyen európai csatornán nem láttam, csak az amerikai oldalakon, csatornákon!

Előzmény: Andrew31 (5050)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5057
Ma tesztvezettem egy 1.4 LX-et, mondhatom megy, mint a zállat. :)))
Nem volt túl hosszú út, csak mentünk egyet az üzlet körül, max 10 perc (kb. 10 mp-nek tűnt :( ). Szóval halk és gyorsul. Úgy értem el vele a ~80-at, hogy észre sem vettem. Az azonos lóerős 1.6-os Lacettimhez képest, annyi különbséget éreztem, hogy negyedikben ~50 körül egy picit lomhább, de amúgy nagyobb fordulaton valamivel fürgébbnek tűnt. Ja, és a váltó... Ég és föld...
MG-Tech Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5056

Nekem 1,4B van, tényleg nagyon szuper. Fogyasztása is alacsonyabb az általam vártnál, de még a gyár által vártnál (megadott fogyasztási adatok) is.

Tehát az autóval semmi gond, de...

Az audiómban csak a rádió játszik, a CD, illetve mp3 csak drive error, disk error, még azokra is amik eddig szóltak. Pedig csak két hónapos.

Kereskedés megnézte azt mondták cserélik, ami még rendben is van, csak...

Szintén van egy cee'd náluk audiócserére és már négy hete várja az alkatrészt a kereskedő, mert állítólag Koreából jön. hát ennyi.

atyoka Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5055
Nincs még egy ce'd-ed amiről ugyanígy cserélnél?:)))
Előzmény: Pancelos72 (5049)
sysNet Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5054
KL: Megnyertük a click 4 fordulóját, 1,6 milliárd klickel , WoW.click rank 4
Andrew31 Creative Commons License 2007.06.06 0 0 5053

1.Persze mindenképpen szerepe volt az új Riónak is, én akkor kezdetem el felfigyelni a márkára és így lettem boldog Kia tulaj. Az új - 2005. szeptemberében debütált - Riót, melyet egy évig én is használtam úgy tekintem - és ezzel távol áll tőlem hogy megsértsem a Riósokat hiszen én is az voltam - mint egy rakéta gyorsító fokozatát, mely után egyenes út vezetett a Ceedig ami igazán nagy durranás!
Hiába fanyalognak a konkurens márkák képviselői és tulajdonosai. Én ezeken a régi sztereotípiákon nyugvó lenéző véleményelen már csak mosolygok, és nem érdekelnek.

2. Való igaz, hogy 2001-ben még nem volt annyira elterjedt az internetezés és a fórumozás - nekem is 2002 szeptemberében lett otthoni internet-hozzáférésem - de az a tény hogy a 2006. októberében itt az index fórumán nyitott Ceed fórum 6 hónap alatt több, mint 5000 hozzászólást ért meg, majd dupla annyit, mint a Riós topik 6 év(!!) alatt, meggyőzően bizonyítja a márka iránti robbanászszerű vásárlói "odafordulást"!

Új korszak ez, melyben a "hagyományos" európai márkák nem ülhetnek nyugodtan tovább a babérjaikon.
Előzmény: G4b0 (5051)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!