>>de az előbb még azt írtad, hogy erre a vonalra sok lett volna az az Uzsgyi mennyiség ami érkezett az elvtársaktól, itt ellentmondást vélek felfedezni.
Azóta eltelt 2 és fél év. Ugye kezdetben gond volt a csatolás, mert nem volt elég Usgyi, az összes (40 darab?) meg sok lenne. Ennyi az egész.
>>A kivastagított mondatrészben is ellentmondást vélek felfedezni.
Mivel ugyanolyan mint az Uzsgyik megvételé < ezt vastagítottad ki. Ezt nem is minősítem.
Egyébként amire gondoltál abban sincs ellentmondás.
>>akartál írni.
Te önkényesen megváltoztattad amit írtam? Így a hülye is tud vitatkozni.
>>Hódmezővásárhelyig (é.: 19:00)
Ez túl későn ér a paraszt Londonba. Reggeli vonat nincs?
Na sztem meg pont ennek nem lenne értelme. akkor szerinted elindul egy vonat miskolcról és átmegy pesten és sehol nem áll meg, de a hangos bemondja, hogy a távolban látjuk azt a vonatot ami most megy le a Balatonra....
Budapesten meg nem álló vonatoknak egyedül a Balatoni forgalomban lenne érttelme. Szombaton reggel a baalton felé, vasárnap este meg a keleti országrész felé.
Nem fogadom én el a kisebbik rossz megoldást, mindössze annyit mondtam, hogy a Desiro üléseiben húsz perc után elgémberedek, eleve kényelmetlen, míg az Usgyi bejött, főleg, mióta van karfa is. Nagyobb a lábtávolság, ott az asztal is, kellemesebb az ablakok kialakítása, nem köp le a vízcsap... Hogy csak az igazán fontos dolgokról beszéljek. Valóban, esztétikailag nulla. De ez csak alapos tanulmányozásra tűnik fel. Mikor megjöttek, az utasok ámultak, hogy milyen szép. És csakugyan az, csak aztán elkopik. Ez igaz a Bombardier-csodákra is. Szerelni rémálom, bár a már beüzemelt példányoknál hasonló az üzemkészség. Vezetni meg cseppet sem nagyobb nyűg, mint a Dezsőt. Főleg az új ajtóvezérlésű példányokat. Ami tényleg gáz, az a "rugósan visszaálló szakaszajtó", meg a motorfrekvenciával analóg hangszóróbúgás. Ez a konstrukciós hiba, a többi a MÁV sara. Lesd meg a csehek hasonszőrű gépeit, érdemes lehet (csak sejtem, magam még nem utaztam vele).
Mellesleg a kocsmakocsi szinvonalát is emelni lehetne de ez most itt nem témánk.
Az 1. osztályon lenne 3-4 utas. Jó. Akkor menj ki a debreceni IC-khez és kukkants be az első osztály ablakain hányan ülnek benn hét közben.
Csak nehogy nagyon elképedjél.
turizmus: tudod hány % fizeti meg a teljes árú menetdijat?? Az összes utas 18 %-a. A többi kedvezménnyel megy, diák, nagycsaládos, nyugdijas, közalkalmazotti, stb.
Mi nagycsalád vagyunk és már évek óta 90 %os kedvezménnyel utazunk, az ország több pontjára igy jutottunk el.
Nem mondom hogy autópálya ellenes és autó ellenes vagyok. De a vonatot preferálom. mi most másoljuk az EU-t azt hisszük hogy ott minden szép és jó. De mi lenne ha egyszer a magunk lábára állnánk??
Sokkal többen használják a vasutat, mint 0,3 %.
És tehetnénk turistakedvezményeket, hogy pl, aki vonattal érkezik Debrecenbe az kedvezményes napijegyet válthat a DKV Rt járataira. És ennyi be kell vezetni, és működik a dolog. És növekszik a forgalom, eseteleg Db-ben meg tud nézni több látnivalót is mert olcsóbban eljut oda, és többet költ, és növekszik a bevétel. Erről szól a turizmus, semmi másról. Marketing.
Én 1996 - 2000 között jártam Veszprém é s sopron között hetente kétszer. Tömve volt. Kéthavonta egyszer volt dolgom Győrben, busszal mentem: tömve volt. Nem csak hétvégén, mindig.
Caspynak felesleges irnia a topicba, mert Veszprémben nőttem fel, ot jártam iskolába, stb. Tudom.
Nyilván kisebb a forgalom mint máshol, épppen azért mert busszal könnyebben el tud jutni minenhova! De ezen sehogyan se lehet változtatni??? akkor a leegyszerűbb bezárni a veszprémi állomást.
120al menő 140 -es IC kocsik: Ezzel az erővel az ország teljes IC hálózatát meg lehetne szüntetni. Vagy majd Győr és Tatabánya között közlekedtetjük őket.
vonatpár: alacsonyabb kihasználtásgú Ic-k kocsijait ide irányitani. Szóval ez megoldaható. Vannak olyan citik, amelyek csak a helyet foglalják, utaztam már én is hasonlókkal, amik 40 %-ban vagy még annyiban se voltak kihasználva.
Részletes szabályozás ide, vagy oda, nem úgy kezdődött már akkor is az E.2. utasítás, hogy vasúti járművek, vonatok indulását fékpróbának kell megelőznie? Nem fékvizsgálatnak a fűtőházban. A fékpróbát meg ketten tartották. Aztán a gépmenet is vonat, mozdonyvonat. Hogy senki nem csinálta régen sem (most is csak egyetlen ferencvárosi vezér) az más kérdés.
Ic-vel Győr - Veszprém, ha nem állna meg shol menniyvel lenne rövidebb a mentidő??
nagyjából annyi lenne a mentidő Győr - fehárvár közt mint komárom felé. Kb két óra.
Akkor??
Ezt honnan álmodtad ki?
Székesfehérvár-Veszprém a 35 perc OK, hozzá 10 perc gépcsere Veszprémben OK, de hozzá 10 perc gépcsere Székesfehérváron, ezt nem számoltad.
Valamint a Veszprém-Győr táv ha sehol nem áll meg az IC, akkor is a menetidő 1:50 perc alá nem vihető leg jelenleg, ha kicsit megcsinálják a pályát, akkor sem lesz 1 óra 40-45 percnél rövidebb. Így akkor ezen álomvonaladon a 2 óra 30 perc is álom, nem még a 2 óra.
De Komárom felé vizsgálva a dolgot:
Győr-Komárom 25 perc +10 perc gépcsere Komáromban, mag Komárom-Székesfehérvár 1 óra 10 perc, ha nem áll meg sehol, és nem vár keresztre. Ez akár, hogy számolom mai állapotok szerint is 1 óra 45 perc, és egy forintot nem költöttem semmire. De ha ide is költenék egy kis kapirgálásra, még 5-10 perc lefaragható volna.
"És Pécs egy fillért nem ad majd a vonatodra, hidd el."
Az elővárosi közlekedésbe, ahol minimum félóránként van vonat, mennyivel száll be mondjuk a főváros vagy azok a városok, melyeket ezek a vonalak érintenek. Szerintem Te is rossz oldalról közelíted meg ezt a kérdést.
Matekozz még, és rájössz, hogy butaságot írsz. Józsi, küldj neki egy lassújel-kimutatást a 11-es vonalra, hogy lássa, milyen menetidőn akar rövidíteni :-)
De ami szúrja a szememet ebben a parttalan Pécs-Győr vitában, hogy eme pénzhiányos időkben kár olyan vonatról álmodni, ami max péntek-vasárnap megtölt 3-4 kocsit, amikor Monor-Budapest között 20-30 percenként csúcsidőben 7 kocsis heringjáratok járnak, erre a problémára kéne inkább koncentrálni.