"ZEG: a Citadella, ami nem túl kedvező menetrendi fekvésű (mindkét irányba túl korán indul a belföldi forgalomhoz)"
Ezt a velemenyedet mire alapozod?
Bocs nem figyeltem eléggé, de majd ezt kifejtem.
IC-t akkor kell indítani, amikor a legnagyobb utasigény van. Nem hinném, hogy pont ebben az időpontban lenne a legnagyobb utasigény. Az már más kérdés, hogymindkét irányban egy gyorsvonatot pótol, ZEG elé meg a szinte már alig van tisztességes gyorsvonat. :((( (Mondjuk eddig nem is néztem, hogy a Citadella mellől szépen eltűntek a hozzá közeli időpontban induló gyorsvonatok :(((, így szükség van a Citadellára is.
De ha tisztességes ütemes menetrendben közlekedő gyorsvonatok lennének errefelé, akkor a pluszban közlekedő IC-ket nem valószínű, hogy ebben az időpontban kellene közlekedtetni.
En is! Vigyetek a francba Szombathelyre ezt az egesz folyosot Zalaegerszegrol, kell a fenenek :)))
Ehhez kapcolódva: Azt már kifejtettem, hogy miért járna jobban Zalaegerszeg egy sima IC-vel a Citadella helyett, és kárpótlásul milyen vonatot kaphatna.
Vegul: Engedjetek meg, hogy kifejezzem melyseges tiszteletemet mindazoknak, akik tegnap birták ideggel a ket sulinetes agymenését, es probaltak észérvekkel valaszolni. Le a kalappal elottetek.
A velemenyemet a fo temat illetoen vaskerek topictars szavait hasznalva idezem be, akinek kulon gratulalok az egyszeru de nagyszeru megfogalmazashoz: "Pécsröl felesleges közvetlen vonat Györbe. A Pécs-Budapest, és Budapest-Györ vonal a Magyar viszonyokhoz képest nem rossz."
"Megoldás lehetne esetleg, hogy bizonyos IC-k Szegedre érkezése után egy Csörgő ráakad hátul, és 2 Bp kocsival elszalad (IP-ként) Hódmezővh. felé."
Ezzel csak egy baj van: a Szegedre tarto IC-ken hatul tudtommal elso osztaly van :-)
"(Ha Kisvárda+Záhony megérdemel ilyet a 20 000 lakosával, akkor Hmvh is :)))"
Es akkor mar ussunk meg egy legyet egy csapasra: Oroshaza. Sot, akkor mar Bekescsaba, megiscsak ott van futohaz! Sot, akkor mar Gyula, hogy sosiforda is oruljon. :) Es maris adtunk Kecskemetnek is 3 nagyvarossal uj kapcsolatot, nem beszelve arrol, hogy amikor majd amicus megnyitja fatornyos ugyvedi irodajat, az ugyfelek szinte az egesz Del-alfoldrol kozvetlenul el tudnak jutni oda :) Egy dolog bant csak: a vilag masik 2 kozepe, Gadoros es Gyoparosfurdo igy kimarad a minosegi kozlekedesbol. :)
Na de nem akarom elkomolytalankodni a dolgot: szerintem is megerdemelne Hmvhely es Oroshaza kozvetlen budapesti vonatot, es ezt a verziot tartom sok szempontbol a legjobb megoldasnak. Szentest meg hagyjuk meg a Volannak.
"Szeged felé kicsit gagyibb a megoldás (ezért a MÁVnál nem is működne, csak más vasutaknál): Szeged állomáson túlhalad a kihúzóra, aztán rázár az induló IC végére. :-))))))))"
"új, a településekhez közelebb eső megálló lessz pl. Ötvösnél"
Aztamindenit! Hogy fog ennek orulni az a 25 mobil ember, aki Otvoson lakik! Eddig 5 kilometerre volt az allomas a faluresztol, most mar csak 4,3-ra lesz :-) (Saccra)
v_peti: "Amúgy mehetett volna Szombathely felé, és akkor a 25-ös helyett a 22-est rakták volna rendbe, és akkor nem kellett volna egy delta sem." amicus: "Peti! Kapsz tőlem 5 pirospontot! :-) Ezzel a hozzászólással egyet tudok érteni! :-)"
En is! Vigyetek a francba Szombathelyre ezt az egesz folyosot Zalaegerszegrol, kell a fenenek :)))
"egy csörgőből fogyott ki a gázolaj, pedig nem ő volt a ludas, viszont mivel pont ott lakott a vezért egyik jó barátja, akinek van egy halom traktora, s gázolaja, így a problémát megoldották két hordóval"
Ez igen! Micsoda veletlen! :))) Kifogy szegeny "nem-ludas" mozdonyvezeto gepebol a nafta, es egesz veletlenul van neki egy traktoros jobaratja, aki raadasul pont ott lakik. Es a traktorjai egesz veletlenul pontosan ugyanolyan gazolajjal mennek, mint amibe a Csorgobe kell. Ezt a veletlent :)))))))))))
"25-ös vonal: Ahogy elnézem a falvak lakosszámát .... mindegyik 1000 fő alatti, kivétel Türje. Milyen helyi forgalom van ott?"
Nem rossz. Kemendollaron, Pokaszepetken, Pakodon nagyon jo helyen van az allomas, Turjen sem rossz, mert a falu busszal nem igazan ellatott reszet jol kiszolgalja, azonban a turjeiek inkabb Zalaszentgrotra orientalodnak, igy nekik a vonat nem nyero. (Szinte mar hallom is: jarassunk kozvetlen Desirot Turjerol Zalaszentgrotra, sot, epitsunk deltat, hogy egyben csokkentsuk az orszag Zalaber-Batyk-kozpontusagat...)
Zalalovo fele Andrashida Teskand szeso hazait szolgalja ki, Bagod egesz jol lefedi a falut (mar amennyire egy megallohely le tud fedni egy 2 km hosszu falut), Csurgaszi Csarda epp a vege utan van Bagodnak, eleg ertelmetlen helyen (es meg csarda sincs). A tobbi allomas es megallohely mind a lakott teruletek kozeleben van, jelenleg optimalis helyen. Tehat ha kerhetem, tessek az uj nyomvonalat jo messze pakolni a hazaktol :-)
Ez tetszik, így még nem hallottam! Szeged-Rókuson meggyőződhettem róla, felesleges ide a négyrészes MD, ugyanannyi ember fölfér a szimpla motorkocsira is! :-))/:-((. (ide már álló utasokkal bőven érkezett)
Nem. Bőven elég. Ha az összeset megszüntetnék az sem lenne tragédia.
4 (5) pár IP a 135-ös vonalra marhaság lenne, szvsz, mivel megszüntetnék helyette a személyeket. Inkább egy normális ütemes (jellegű) menetrend kellene.
"Avasúti személyszállítás volumene az EU-ban 2001-ben 4834 milliárd utaskilométert tett ki. Ebből 78% személygépkocsi-, ..6% légi, ...6% vasúti, ...9% buszforgalom volt."
Nem mondom, tudnak ezek a mai szemelygepkocsik! A vasuti szemelyszallitas volumenebol is 78%-kal reszesednek :-)
"A vasúti utasforgalom Görögországban, Portugáliában és Írországban a legkisebb egy utasra vetítve"
Valoszinuleg nem egy utasra, hanem egy lakosra vetitve.
Koszonet az adatokert. Mi a forras? Ha teheted, szolj nekik, hogy a fentieket javitasak ki.
Szentesről ezért nem vállalom be a 147-140 hazajövetelt! Régen jó volt, mert a gyorsra volt 30 perc, ha nagyon elcseszték, 15 még mindig. Szentesen lebélyegeztettem egy 40km-es jegyet, Kkfházán pedig egy 120km-es 1.osztályú kérget, így mindig volt ülőhelyem. Most inkább visszajövök Szolnok felé. Miskolcon működött a dolog, hogy Gömöriből Tiszaira bementem a kazincbarcikai ingával, majd átszálljak Mezőcsát felé. Tiszain 5 perc volt az átszállásra, valami rejtélyes okból ott ez működik és nem verik el egymást a vonatok.
MÁS: ha már Szeged, pár fotó. Első kép: a múlt és a jelen/jövő. Második: ott megy a soronkívüli telefonos IC-jegykiadás. (nemcsak kiírva, ténylegesen működött!!!). Harmadik kép: erősítés IC703-on(vicc!!!)
Egyébként terveiben - vagy csak egy szimpla rajzon? - létezett egy hasonló külsejű GANZ-HUNSLET motorvonat is, amelyből eredetileg egy- és kétrészes változatot is terveztek (vagy rajzoltak).
Ez csak egy fantáziakép, ha jól sejtem az ADtranz Regioshuttle kétrészes változatáról. Asszem annak idején volt szó (de nem több :-)) ilyesmik beszerzéséről.