Keresés

Részletes keresés

HLP Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163048
Változások a Balatoni menetrendben. "A dél-balatoni vasútvonalon a Déli pályaudvarról 7.00 órakor induló nagykanizsai gyors megáll majd Lepsényben, a 8.00 órakor induló fonyódi sebesvonat pedig Polgárdi-Tekerespusztán. A Déli pályaudvarról Nagykanizsára közlekedő expresszvonat 12.00 óra helyett 13.00 órakor indul. Ezzel párhuzamosan a szombathelyi gyorstól a nagykanizsai személyvonathoz csatlakozást biztosítanak Székesfehérvár állomáson. Az észak-balatoni vasútvonalon, önkormányzati kérésre Balatonfüredről egy vonat 20 perccel később 14.20 órakor indul, Tapolcán csatlakozást biztosítva Ukk felé. A dél-balatoni vasútvonalon a Székesfehérvárról Siófokra 8.05 órakor induló vonat nem közlekedik a téli időszakban, viszont a hivatásforgalomban utazók jobb kiszolgálása érdekében a korábban Siófok-Nagykanizsa közötti személyvonat Székesfehérvárról indul, 17 óra 30 perkor." A legviccesebb ezek között a 12 órás kanizasi express visszaállítása 13 órára. Eddig is akkor ment, minek kellett megváltoztatni?
sb2005 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163047

Óh, Istrenem mivel áldott meg engem a sors???

Miért van Szombathelyről Euregio Bécsújhelyre? Mert hárman átmennek naponta?? Meg vissza???

Szüntessük már meg azt jó, mert csak 3-an lépik át naponta a határt.

Legalább gondolkozzunk, könyörgöm. Tudom hogy ez nektek elég nehéz, de:

1. fel lesz újitva a Zalalövő - Zeg - vonal, tehát utána már nem kell lépésben menni.

2. Belföldi forgalomban a ZEG felé tartó ingajáraztok magasabb komfortfokozaton üzemelnének.

3. Érdems v-peti javaslatát, a ZEg - Muraszombat viszonylatot is megvizsgálni.

4. Nem érdekes ki menne át a határon, egy onatot nem azért indítunk, hogy minél több legyen a két végpont közötti utas. Ha ezt vennénk alapul, az ország összes vonatát meg lehetne szüntetni.

Az csak annyi hogy átmegy a határon, és ausztriában újra belföldi járatként közlekedik.

Ennyi.

Előzmény: orangutan (162969)
marslakó Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163046
De, most már tesztelik Brno környéki vonalakon utasokkal is.
Előzmény: Törölt nick (162918)
bj13 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163045

Ettől a hozzáállástól szokott elpattani egy ér az agyamban:))

Nekm meg a sok fakalaptól! Meg attól, hogy több mint két hónap alatt sem sikerült ráérezni a dolgokra. Lassan rá kell szánni az időt a papírmunkára!

Előzmény: rg7 (162934)
amicus Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163044

Amicus! Csalódtam benned.

Nagy kaland!

1. Tessék a 2004 és 2005 között ingadozó selejteket bekönyvelni végre. Vagy ha kész, akkor tájékoztatni a közvéleményt.

2. Tessék egy rendes fogalmazást termelni, különben nem 105, de még 5 nemmondommicsoda sem lesz itt idén.

:-))))

Szóval kvittek vagyunk. :-)

Előzmény: Törölt nick (163031)
v43 2281 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163043
Természetesen 39-30-as kocsikra gondoltam,elnéztem:-) Ezek javarészt a Cracoviában jártak.
track300 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163042
~1km. (de nem egy költséghatékony beruházás, az biztos)
Előzmény: Carpy (163007)
radio100jozsi Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163041

Elnézést kérek a tegnap este a 2517-essel kapcsolatban írtakra, mert azok nem fedik a valóságot.

A valóság az, hogy ma reggel nem a 2627-es monori ingával jöttem Pestre, hanem a 2517-es szolnoki ingával Monorról, és a vonat Monorra +3-al, Zuglóba óramű pontosan érkezett!

Amit pedig Monoron egy utas mondott nekem, ez a vonat a héten végig pontosan járt, és nem győzött csodálkozni, hogy lehet ez.

A helyről annyit, hogy az utolsó kocsi első felében Monorról indulás után is volt 9 üllőhely, és Üllő után is volt még 4, a kocsi Vecsés-Kertekalján telt meg, innentől voltak álló utasok az előtérben.

Hétfőn is ezzel megyek, aztán majd kiderűl, mert nekem ezen 2517-es jobban fekszik időben, na meg már csak nem fagyok szét a peronon a vonatra várva.

marslakó Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163040

Sziasztok!

Ezt láttátok már?
nohab Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163039

Ettől a hozzáállástól szokott elpattani egy ér az agyamban:))

Kőbe van vésve valahol, hogy az aznap nem közlekedő vonat menetrendi fekvésében más vonat nem közlekedhet???

29-en? Az utóbbi évtizedben nem láttam ilyet.

Előzmény: rg7 (162934)
nohab Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163038

Ezeknél már csak az M62+VFK+By+tárcsa összeállítás tetszik.

A mostanában sokat emlegetett 9746-on láttam ilyet egy párszor a Bz előtti utolsó időszakban.

Előzmény: M44-419 (162803)
oldmumus Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163037
Most mar fele, negyede.... :-/
Előzmény: nohab (163036)
nohab Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163036

Na ja, de annakidejen nem igy kellett atdocogni Fehervaron sem. Tegnap azt magyaraztam a havernak tele van lassujelekkel az egesz, raadasul a biztber is regi.

Ha jól emlékszem, akkor kb. max. 40 volt akkor is.

Előzmény: oldmumus (162777)
FOMA Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163035
"Csak megint az a franya 1. osztaly zavar be :-)"

Zavar a francokat. Egy-egy A/4-es lap az ajtókra, és már mehet is tovább 2. osztályként.:-))
Előzmény: Carpy (163010)
manhattani Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163034

>Sajnos mindkét oldalon (fszt-mv) hibáznak, nem véletlen a sok késés, ami jellemző a MÁV-ra. A köztük lévő ellentét mindig is meglesz.
Úgy látom, a hibázásoknál nagyobb kárt okoz a szándékos szívatás.

Egy (már elmesélhető) példa: gözössel jöttünk a Déliből a Hámánba a körvasúton, hajnali 1 felé. Pestújhelynél nyugodt vörös a kijárat, megálltunk az irodánál. Álltunk egy órát, a forgalmász nyilvánvalóan aludt. Akkor a vezér meglátott egy, a mozdony alatt átosonó macskát, elkezdte csattogtatni a rudazatot, hogy megijessze. Ekkor mozgás támadt az irodában, és gondolom, a forgalmász azt gondolta, hogy őt akartuk felébreszteni a csattogtatással. Ott álltunk még két órán keresztül. Biztos Rákosrendező nem adott engedélyt tekintettel a hatalmas éjszakai forgalomra...
Itt a szívatás nem okozott ekkora bajt, de ilyesmik vannak a napi forgalomban is.

Előzmény: SztAti (163030)
manhattani Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163033

OFF:
>Egyszer megpróbálkoztam a kinyomtatásával, hogy ne kelljen annyit gép előtt ülnöm. Korábbi nyomtatások hátoldalát használtam ehhez. De egy oldalra iszonyúan kevés hozzászólás fért el. :(
Igen. pl. te is bészúrsz minden hozzászólásod után néhány üres sort. Biztos a nyomaték kedvéért :))

Amúgy: nyomtass kisebb betűkkel. Igaz, hogy akkor nagyítóval kell olvasni, de a nagyító megújuló eszköz, míg a nyomtatás maga a merő környezetszennyezés...

Nem annyira OFF: hallottátok, hogy jön a digitális film?
Aki nem váltott analóg gépről digitre, betehet ilyet a gépébe, a neg tekercse a tároló, egy nyelv a mostani film helyére nyúlik és nyeli a képet, mint kacsa a nokedlit... Betehető minden gépbe, amibe normál méretű kisfilm mehet. Nem bánnám, ha lenne ilyen! :))

Előzmény: v_peti (163023)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163032
És azt tudod, hogy amicus és én kiben csalódott ???????.............:-))))
SztAti Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163030
Sziasztok!

M44-419, egyetértek veled, hogy nem más szakszolgálatok munkáját kellene bírálgatnunk- nem is ez volt a célom -, csak hát a vez. állásból nézve sokmindent másképp – gördülékenyebben – meg lehetne oldani.

Az általam leírt aszódi esethez még annyit, hogy Aszód-Tura között vgzár volt, Aszód II. vágányán szintén, egy vágányt elfoglalt a tológép is, így a maradék 4 vágányon a forgalmat zökkenőmentesen lebonyolítani egy gyakorlott fszt-nek is gondot okozott volna.

Akkor legyen egy eset a gépészettől is: egy V43-as fekve maradt, ha jól emlékszem, Mendén. Szolnokról segélygéppel egy 2000-es V43-assal mentünk. Odaúton feltűnt, hogy a mv. igencsak rávágódik a jelzőkre, a lassújelekre az utolsó pillanatban fékez. Biztosan rutintalan vagyok – gondoltam – én jóval hamarabb elkezdtem volna fékezni, de hát a mv-nek 10 év körüli utazási ideje van, úgy voltam vele, biztosan tudja, mit csinál. Mendén a mv. összeakasztotta a két gépet, azután fékpróbáztunk, én kezeltem a fékezőszelepet, a mv. nézte a fékezést-oldást a dög gépen. Irányváltáskor a papagáj összeszedett valami hibát, ami a kijelzőn is eltörölhető volt. A mv. viszont a hiba törlését a kijelző világítását szabályozó gombbal próbálta eltörölni, sikertelenül. Ekkor már Szolnokon közel 1 éve voltak ilyen gépek, sőt a mv-nek már szolgálata is volt rajtuk! Visszaúton a már odaúton megszokott módon – szerintem - későn fékezgetett, igen kis lassulásokat produkálva. Szolnokon a fűtőházba betolás idejére átmentem a dög gépre, kiderült, hogy a mv. a kormányszelepet be sem iktatta! Mit nézett a fékpróba alkalmával?

Szerintem ott lehet a baj, hogy a mv-k csak egyszer vizsgáznak gyakorlatban. A hatósági vizsga alkalmával vezetnek egy térközt, szerencsés esetben megállnak egy vizsgáztató által meghatározott pont előtt. Amikor én vizsgáztam, az egyik gyakornoknak az volt a feladata, hogy haladjon át Szerencs állomáson, melyen ténylegesen fesz. Mentesítés és egy 10-es lassújel is volt. Ezt sikeresen megcsinálta, a többiek gratuláltak neki, mondván, hogy lehet, hogy ők nem tudták volna megcsinálni. A baj csak az, hogy ez egy átképzős tanfolyam volt, mindenkinek a dízeles jogsija megvolt, nekik fékezniük tudni kell(ene). Akkor mi volt a feladatban a nehéz? Az áramszedő levétele? Így vannak mv-k, akik valahogy átmennek vizsgán és azután egész életükben nem tanulnak meg fékezni sem.

A fszt-k önállósító forgalmi vizsgáját nem ismerem, de ez sem lehet sokkal komolyabb.

Sajnos mindkét oldalon (fszt-mv) hibáznak, nem véletlen a sok késés, ami jellemző a MÁV-ra. A köztük lévő ellentét mindig is meglesz.

bj13 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163029

Ha még hátizsák is volt rajta, és ilyen képeket készített hétfőn 14.30-körül, akkor az én voltam.

No, én meg az, aki már tudja, hogy nem vagy újságíró. Csak szerettem volna kérni néhányat a képekből emilben, esetleg váltani pár szót.

Előzmény: utn (162855)
_nyunyuka Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163028

Kedves Isten Fia és a többiek!

A java még hátravan! Kakaóbiztos billentyűzettel OviNet! :-)))))

Előzmény: amicus (163016)
_nyunyuka Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163027
A 7714 volt ez.
Előzmény: M40 120 (163009)
v_peti Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163026

Van rá esély, hogy szombaton nem elméletben, hanem gyakorlatban fogok vonatozni, így nem írok ide.

Előzmény: mcg (163024)
hal9000 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163025
Mostanság többször is előferdültem az eszetgomi vonalon. Eddig semmi extra.
Egyik nap odafelé usgyi, kezd eléggé amortizálódni, úgy ráz, hogy kiesik a vesekövem (nem a sin illesztéseken, hanem egy 5-10Hz körüli rezgés), tömött, és kezd igazán koszos lenni. Na sebaj, ez mégmindig máv ultra++. Visszafelé megjelent egy vezérlőkocsi, szakadt bhv-k, majd a hátulján egy csörgő. Sehol sem állt 2 percnél többet, így a Pilisvörösvár-nyugati útvonalat 55 perc alatt sikerült "befutni", szerintem a 40km/h-s sebessget értük el maximum, de azt is vagy öt perc alatt. Ugyanez a táv desiróval 25-28 perc.....
mcg Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163024

Jó éjszakát mindenkinek!

ui:hétvégén ne írjatok be sokat,mert hétfőn nem sok időm van olvasgatni... köszönöm....:))))

v_peti Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163023

Háromszázvalahány hozzászólás végigolvasása már túl sok időt igényel. :( Erreföl én még most is szaporítom a szót. :)

Amikor hosszabb időre (1 hét minimum) távol vagyok, akkor mindig elmegy a kedvem attól, hogy behozzam a lemaradást. Egyszer megpróbálkoztam a kinyomtatásával, hogy ne kelljen annyit gép előtt ülnöm. Korábbi nyomtatások hátoldalát használtam ehhez. De egy oldalra iszonyúan kevés hozzászólás fért el. :(

Előzmény: Carpy (163022)
Carpy Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163022
Nem az a baj. Hanem az, hogy ebbol kb. 50 volt olyan, ami melto a topic megszokott szinvonalahoz.
Előzmény: v_peti (163021)
v_peti Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163021

A tegnapi nap termése: 386 hozzászólás.

v_peti Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163020

Ezek a legnagyobb problémák ebben az országban, hogy egy kb. 150 km-es távolságot fél nap alatt lehet megtenni vonattal.

Olvastam erről egy cikket, már nem emlékszem hol, hogy Magyarországon azért nincs értelme gyorsvasúti hálozatot kiépíteni, mert túl rövidek a távolságok. Ez szerintem így ebben a formában hülyeség, mert időben meg mintha az őskorban lennénk.

Egy 140-160 km/h-s sebességre alkalmas pálya, az nem gyorsvasúti hálózat, és Magyarországon elegendő lenne a legtöbb fővonalon. Sőt néhol még a 100-nak vagy a 120-nak is lehetne örülni, a 40-60 km/h-s sebesség helyett pl. Kaposvár és Dombóvár között.

Előzmény: M41 2202 (162957)
v_peti Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163019

A villamosított szakaszok aránya csak Lengyelországban éri el az uniós átlagot, Szlovákiában és Szlovéniában 42%,

Elég valószínű, hogy ez az arány tovább fog javulni Lengyelországban. Ugyanis a mellékvonali hálózat drasztikus csökkentésével egyre kevesebb a madzag nélküli vonal. Így könnyű... :/

Előzmény: Törölt nick (162963)
v_peti Creative Commons License 2005.02.25 0 0 163018
A legnagyobb mértékben Németországban csökkent a hálózat hossza, az 1995-ös szint

86%-ára szorították vissza. Ugyanakkor Olaszország, Belgium, Svédország és Ausztria 2–5%-kal növelte vonalainak hosszát ebben az időszakban

Úgy látszik, a németek a lengyelek babérjaira pályáznak. :((( Ráaádásul, ha ott bezárnak 500 km vasútvonalat, és épül 500 km ICE-pálya, akkor a mérleg az nulla?

Előzmény: Törölt nick (162963)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!