Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Nem vitáznék, csak a saját tapasztalatomat írom le.
Automatikus módban feleslegesen pazarlóan bánik a lefoglalással, és (nem SSD-n) a töredezettséggel is gond lehet.
Fix méretre állítva elég jól teljesít.
Megfelelő méretű memória (4-8MB) mellett érdemes kb 100MB fix méretre állítani, mert ugyan nem használja a lemezt, de bizonyos programok mindenképp konfigurálnak maguknak egy lapozófájlt. Ez hibákat valószínúleg nem okoz, de itt ott lassulást okozhat.
"Nem biztos, hogy mindig csak a minimálisat foglalja el."
Valóban nem.. :)) De ha 100 esetből 100 alkalommal ezt tapasztaltam az azért elég jó arány..
"Automatikusnál nem tudja "mindet" lefoglalni"
Ez is igaz, de nálam egy nagyságrendel (x20) több helyet foglalna alapból, ami alá sose csökkentené a lapozófile méretét automatikus állásban. Nálam ez ssd-n pazarlás lenne..
"de miért is foglalna relatív nagy helyet, ha éppen nincs rá szüksége"
Sajnálom de nem vagyok a M$ programfejlesztője így nem tudom az okát, de a megfigyelések ezt bizonyítják a saját gépemen.
"Az előbbihez képest foglalhat 500-nál kevesebbet"
Természetesen el tudok képzelni olyan gépet amin össze lehet állítani olyan konfigurációt hogy más eredmény legyen a végeredmény.. :) Fenti esetben pl. 512kB RAM -nál ha kevesebbet tesz az alaplapra.. akkor alapból kicsi lesz a pagefile mérete is egy kigyomlált XP-n vagy Win7 basic verzión..
"Én kikapcsoltam párszor"
Én nem kapcsolnám ki teljesen a lapozófilet, mert -állítólag- sok rejtélyes lefagyás erre vezethető vissza hetekkel/hónapokkal később..
Nálam nincs potya 11GB hely az ssdn, mert ennyit hozna létre automatikusan, a 0.5GB jobban hangzik.. (ritka amikor ennél több kellene) Az oprendszer is 'előírja' hogy neki minimum 16MB kell..
Nem biztos, hogy mindig csak a minimálisat foglalja el. Hogy aktuálisan mennyit használ, ezernyi körülménytől függ. Automatikusnál nem tudja "mindet" lefoglalni, hiszen nincs "mind", nincs maximum, de miért is foglalna relatív nagy helyet, ha éppen nincs rá szüksége. Az előbbihez képest foglalhat 500-nál kevesebbet és 5000-nél többet is, ha szükséges. Én kikapcsoltam párszor, és semmi nem volt rossz miatta.
Ha korlátozott a helyed egy SSD miatt akkor érdemes manuálisra állítani. Pl. min:500MB max.5000MB. Ekkor mindig csak a minimális helyet foglalja el, és csak akkor növeli a méretét ha valóban szükség van többre. (automatikusnál eleve lefoglalja mindet). HDD esetén pedig egy nagy de fix méretre érdemes állítani hogy emiatt ne fregmentálja agyon az adatokat a hdd..
Tehát érdemes kézzel állítani - szerintem. De ha nálad eddig is automatikuson volt akkor nem rontasz tovább ha nem változtatsz rajta. A legrosszabb ha valaki kikapcsolja.
Általában nem érdemes kézzel állítani a pagefile-t, hanem autmatikus beállításon hagyni. A rendszer bekonfigurálja méretét az optimálisra. Néhány esetben érdemes kézzel konfigurálni, például ha több, mint egy fizikai lemez áll rendelkezésre. Kézi vezérlés esetén ajánlott RAM méret változtatásakor újragondolni a pagingfile konfigurációját.
Annál szemetebb megoldás az, amikor nincsenek olyan külön "pipás" opciók, hanem azt akarják elhitetni, hogy a kíván coffert fogod letölteni. És akkor lejön egy olyan, mint pl. "homokvárépítő v01.03. downloader.exe"... Ami a 100-300 KB-s terjedelmével egyértelmű, hogy nem egy telepítő fájl. :( Ráadásul még a fizetős, de korrekt változatra sem hagynak alternatívát.
Régebben jártam már így, el is indítottam, gondolván tényleg egy letöltő-kliens vagy hasonló. És a az IE azonnal meg is nyílt vagy 36 ablakban egyszerre, stb. :( Azóta az ilyeneket messzire kikerülöm. Ha látom, mekkora amit le akar éppen tölteni, és gyanúsan kicsi, azonnal meg is szakítom.
Szintén úgy emlékszem, hogy annyi, de lehet is látni a vlcrc nevű fájlban sok mindent, belenézel (Notepad vagy Total Commander F3).
Ilyenekről úgy is meg lehet győződni, hogy átnevezed a mappát, ezután indítod a programot, eltűnik minden beállítás, illetve új beállításokat kreál a program. Visszateszed a régit, visszaáll a régi állapot.
A VLC oldalán ott a válasz: C:Users%username%Application Datavlcvlcrc. Az application data hivatkozásként szerepel Vista/7-ben. Nem feltétlenül sokminden, egy fájl is lehet a beállítások jegyzéke.
Sziasztok. A kérdésem az lenne hogy a VLC Media Player-nél hogy lehet a beállításokat exportálni/importálni?
Pl. egy win 7 újratelepítés esetén, mert hogy a közeljövőben ez a terv. A Users/convar/AppData/Roaming könyvtárban találtam egy vlc mappát de abban alig van valami (pedig sok mindent elállítottam, bill.kódokat, a látható gombokat, OSD-t, stb.). Akkor is azt kell lementenem? Vagy az is kell vagy az is elég ami a program eltávolítása után a Program files/VideoLAN könyvtárban marad? Vagy valami más?
Más programokról találtam ezirányú infót, a VLC-ről nem.
Valami sötét megoldás biztos lesz rá, csak nem ismerjük. Amazonnak meg pont ez a lényege, akkor nem terjed nyomtatva és nem szkennelik vissza, olvasóra megveheted. Cserébe viszont az összes olvasódra érvényes a jog.
Vettem az Amazonon egy kindle formátumú könyvet (papírverzióban nem lehet kapni). Olvasóm nincsen, gépen utálok olvasni (kindle for PC-t letöltöttem hozzá), ki szeretném nyomtatni. Mit lehet tenni? Találtam olyan oldalt, ahol kindle formátumot pdf-re alakítanak, de fel kellene tölteni hozzá, én meg nem találom sehol a gépen. Nagyon úgy tűnik, hogy hiába fizettem érte, nem töltik a gépemre, csak a felhőben tárolt verzióhoz férhetek hozzá a gépre töltött olvasóval. Van a nyomtatásra egyéb módszer, minthogy oldalanként printscreen-nel lementsem? Két oldalt megpróbáltam, de hiába éles az olvasóval a kép, elég homályosat csinál belőle. Egyenként végigmenni képszerkesztővel meg mégsem akaródzik. Hogyan tudnám nyomtatott formában olvasni? Utálom az Amazont, máshol mindenhol több formátumot felajánl az e-book-ra is. :(
De annak olyan is a minősége. Sokkal jobb letölteni torrentről a 720p vagy 1080p verziót. Mozifilm esetén kellően nagy méretű fájlt választani, a nagy bitsebesség érdekében.
Utána persze törölhető is, hogy ne foglalja a helyet, kockázat sincs benne gyakorlatilag, a magnetlink használatával. Vagy lehet torrentfájl is, csak .exe akármi ne legyen. Ha már lejött, akkor sem kell rá kattintani, telepíteni, nem nagy ügy.
Vagy éppen a Chromeot szeretné, de ezek szerint Firefoxot használsz. Viszont a Chrome és a security scan szarság sem egészen az, amit egy törésbe rakott trójai csinál.
Igen, ezt én is megfigyeltem, hogy bármilyen szoftvert letöltök, rám akarnak tukmálni legalább még kettőt (víruskeresők, toolbar-ok, meg ilyenek). Törölgetem mindig sorban az összes pipát.
Szoftvert még sosem szedtem le fájlmegosztóról, a gyártó saját weboldaláról telepítettem azt a néhányat, amire szükségem volt. A fájlmegosztókról elsősorban nálunk nem kapható nyelvkönyveket szoktam leszedni pdf-ben. Aztán ha jó, úgyis megrendelem az Amazonról vagy a Book depository-ról, mert tele vannak színes képekkel, és sokszor drágább lenne kinyomtatni (és a végeredmény sem olyan kényelmesen használható), mint megvenni, de szeretek vásárlás előtt belenézni, hogy biztosan megfelel-e a célnak. Azt elismerem, hogy ha külön árulják a hanganyagot, azt már nem veszem meg, ha jó minőségű a letöltött fájl. Filmet sem szoktam letölteni, vannak oldalak, ahol letöltés nélkül, online lehet nézni. Csak összekapcsolom a projektort a géppel, és már mehet is a mozi. :)
Hát igen. A bosszantó az, hogy tényleg erről szól. Amikor erőlteti pl. az Adobe a FlashPlayer frissítést, ott van alatta a McAfee Security is, ha nem veszi észre az ember a pipát, már telepíti is. :(
Bosszantó azért hogy egy hitelesnek mondott cég is így trükközik. Miközben árgus szemmel figyelik a termékeik használóit, és egyből nyávognak ha "törött bögre" kerül a látókörbe, a saját szutykaikat gátlástalanul rád tukmálnák... :S
De akkor mi van, ha a törvénytisztelő (de egyben takarékos) júzer egy free proginál arra a zöld gombra kettyint, és rögtön jön is a kísérő a kapuccsino mellé? :( Mert az is divat mostanában. Valamikor a Chip magazint vettem, és a melléklet CD-n mazsolázgattam. Más is lehet így, hogy ezek után jóhiszeműen a Chip.eu oldalára tallózgat, és onnan néha érdekes "dowloader" fájl jönne le a progi helyett. Ha hagynám persze...
Sőt, nemcsak programoknál van így. Főbérlőm vett a kéjlakomba egy Candy CTD1060 tip. mosógépet a tönkrement helyett. Na persze hogy az eladó szerelő(?) nem mellékelt hozzá semmi user manual-t. Azt hittem rá hogy bakfitty, majd kerül a neten... (Más kérdés, hogy egyetlen ruszkin kívül sehol sámli) Hát, a driverguide-ról jönne is lefelé. Csak egy a gáz: egy 286 KB-s exe fájl amit "nyújtanának" na persze. Ha nem figyelne a hüje júzer, és hagyná is, a franc tudja mi lehet aztán az az izé... Pedig csak egy sima pdf kéne, nem az adobe fotósopp legújabb törött verziója... :(
Összes júzerem "szerzett" programmal kúrja szét a gépét, vagy csak nem úgy működik, baja van. Idehaza vírust terjeszteni nem divat, de majd jön hozzá mástól a törés.