Most akkor én is csatlakozom azokhoz, akik véleményt nyilvánítanak a borítóról. Nem vall nagy fantáziára, az biztos. Bár az első benyomásom nekem is az volt, ami nektek (DM), de ezúttal Disp-nek adok igazat. „Szakadj egy kicsit el attól, hogy mindenütt DM-et keresel”
Viszont én akkor is örültem volna annak, ha az édes kis pofiját is látni lehetne rajta. (ellentétben a mi kis Elnökünkkel, aki most valahogy eltűnt?) Szigi, kérésedre, nem használok +-et, szóval meg-et. O.K:? :)))) És ne felejtsük el, hogy holnap lesz, a mi drága, egyetlen Kovács Ákosunk 32. születésnapja. Sok-sok boldogságot Neki. Nekünk meg az új maxit.
Angel
Végülis védhető az új Ákos-betűtípus az Only When-nel szemben. Noha mindegyik 5x7-es mátrixbetűk mutánsa, azért vannak különbségek. A DM által használt betűtípus a régi égős kivetítőket idézi, ehhez társul a dm betűk számológép-kijelző szintű megalkotása. Az Only When esetében a kis pontok valójában kis körök tehát, míg Ákosnál kis négyzetek vannak. Mindkét borítón módosítottak a sztenderdhez képest. Az Onlynál pl. a nagy D és a nagy M betűnél az 5x7-es sémán belül közbeeső pontok vannak. Ákos pedig kilép az 5x7-es sémából a p és az y betűknél. Végeredményben észre lehet venni hasonlóságot a két betűtípus között, az egyetlen, ami igazán Ákos mellett szól, hogy ő a mobil/SMS klutúra betűtípusát használja, ami ma nagyon időszerű és általános, vagyis tényleg lehet a DM-tól függetlenül értelmezni.
Pontosan nem tudom, úgy emlékszem általában 9 felé nyit...
...de jó szokás szerint friss cd-k csak délután érkeznek. :-)
Szerintem.
Talán munka után már megvehetem... :-))
Sziasztok!
1988-ba a magyar Tv felvette a tehetségkutató versenyen az akkor alakuló Bonanza Banzai dalait ez volt az első fellépésük ezt szeretném megszerezni ha valakinek megvan kérem jelezze.
Köszi Zoli
A dal tényleg nincs túlhangszerelve, a gitáron, a nagyon elnyomott dobon és a vonósokon kívűl nem igazán fedeztem fel mást. De nem értem, miért baj az, ha valami egyszerű? Majd remixelünk egy jót és mindenki úgy élvezheti a számot, ahogy neki tetszik. Tényleg, indul valaki a remixpályázaton?
Azért is használtam az "nem annyira erőteljes" kifejezést, mert nekem is tetszenek ezek a dalok (illetve nekem csak a Dúdolni halkan), csak nem voltak annyira... erőteljesek :-) , pörgősek, mint a Láss bennem mást, vagy az Indiántánc.
Azért is használtam az "nem annyira erőteljes" kifejezést, mert nekem is tetszenek ezek a dalok (illetve nekem csak a Dúdolni halkan), csak nem voltak annyira... erőteljesek :-) , pörgősek, mint a Láss bennem mást, vagy az Indiántánc.
Patrona: csatlakozom szigihez: a DM topicból kicopyzhatod klubélményeimet... :-))
szigi101: láss csodát, egyetértek veled a dal megítélésben (azért az Utolsó levél ezerszer jobb ennél, az album egyik húzódala... :-))
A múlthéten nekem is szerencsém volt a Keresem az utamhoz, de nem szerettem volna elsőre véleményt írni. Sokáig azon gondolkodtam, hogy vajon az erdetit hallom-e (thnx to Disp), mert hihetetlenül borzalmasan szól! Olyan, mint egy demo felvétel! Jó, ha 5 sáv megy, kész, ennyi.
A szöveg nekem is tetszik, de zeneileg többet vártam Ákostól. A "többszázezres" vonósok eltűnnek a háttérben - ezt a hatást szintivel is el lehetett volna érni -, csak a végén, mintegy 10 másodpercre erősödnek fel...
Sajnos nekem üresnek és egyszerűnek tűnik az anyag. Ha viszont nem feltétlenül hangszerelés, technika, "súlyosság és zsúfoltság" szempontjából nézem (nem mindíg így kell), akkor mint DAL, igenis megállja a helyét, van benne egy kis báj, vagy mi. Sz'al összességében nem rossz, mégha - újból elovasva - a véleményem végkicsengése negatív is... Furcsa számomra negatív kritikát írni Ákosról... :-)))
Nagyon jó kis remix fog születni belőle... :-)))
Ja, sajna van még egy dolog, ami nem tetszik, pedig a témával kapcsolatban én mindig védeni szoktam Ákost: a borító dizájnra gondolok, amiről már szigi101 is írt. Pontozott betűk... Folytassam?
A HDMFC-ről írtam már egy cseppet a DM-topicban, azt küldd el szerintem Angelnek. Ja, és mondd meg neki, hogy ne haragudjon, de a sok + rettenetesen zavaró a hozzászólásaiban!
Ha érdekli, elküldhetem neki a leadott dalok listáját... (csak nem nyugszom).
Héé, topic, ébresztő! Useless topicja beindult, ez meg leáll???
Mit szóltok az új Ákos-borítóhoz? Only When I Lose Myself "betűtipussal", Scooterre emlékeztető image-dszel. Jajjj...
Viszont kedves Kuratórium Elnöke! Ezúttal nem tette fel a saját arcát a borítóra!!!
A HDMFC beszámolót én már megtartottam egyszer, de úgylátszik nem volt kielégítő. Szigi, Mark, vagy valaki! Ha van kedvetek, akkor írjátok meg a Ti verzótokat mailben, és én eljuttatom Angelnek.
Hát akkor, ha nincsen tma, akkor majd én csinálok 1et, 2őt!!!
Kuratórium elnökének visszaolvasva hozzászólásait, inkább magát teszi nevetségessé a hozzászólásaival és nem tudom, hogy jön ahhoz, hogy bárkit is leszóljon Ákoson kívül a topicban! Ugyanis ez nem is másról, hanem Ákosról szól. Még Őt magát se kéne, mert én úgy gondolom azért beszélünk ezekről a dolgokról, mert valahol az tart minket össze, de ez nagyon jelképes, hogy szeretjük Ákost. Na erről ennyit, de e mellett nem tudtam szó nélkül elmenni. És a Kispálhoz még valami. Ha mindannyian olvastátok azt a bizonyos Wanted-ot, akkor azt is tudjátok, hogy az Ákos cikket +előzően a barom Lovasival, + tudom is én, hogy kivel beszélgettek, bár ez is eléggé triviális volt. Effektíve, nekem van igazam, mert Ákos utálja a Kispált és akkor is azt mondom, hogy ezen nem is csodálkozom. De ha akarjátok, csináltassatok, egy Kispál topicot a mi kis elnök Úr-unknak és akkor ott majd én leszek a negatív emberke. (és még csak nem is elnök). (A cikkben mellesleg azt mondja Lovasi, hogy „szerintem, irigyel minket”, és erre Ákos + „a többi úgy szól, mintha lavórba pisálnának”, már elnézést a durva +fogalmazásért Ákos nevében, de 1 igénytelen újságban csak igénytelenül lehet +szólalni???) Ha nekem nem hisztek, kérdezzétek + Ákost. Kinek kell a telszáma? Á ennyit azért nem ér +, holmi bagatel vita…
Ezt a tmát kimerítve, örülnék, ha ezt csak +jegyzésként fognátok fel. Köszi.
És valaki 1 kisebb fajta élmény beszámolót is tarthatna a HDMFC-ról.
Angel
Most az vígasztal, hogy amikor jóval album előtt jött ki egy dallal (Dúdolni halkan, Utolsó levél), az mindig egy kevésbé erőteljes alkotás volt, aztán az albummal kijött az a bizonyos "erőteljes dal" (Láss bennem mást, Indiántánc).
A dal aranyos, de ennél több jót nem tudok róla mondani. Pedig szeretnék :-)
Keresem az utam! Látom ti is ezen tmáztok! Én már első hallásra +szerettem adalt, és két észrevételem is van. (Szigi, neked már +int csak a rossz jut az eszedbe…) „Látod nincs mit mondanom…” Ez szerintetek mit jelent? Nem akar tán búcsúzni? Isten/Ákos mentsen + ettől minket, csak ez is felmerült bennem, mint lehetőség. A számra illetve a dal szerzőjére Jamie Winchester-re jellemző a kezdés a gitár solo és a két-két taktus, majd a kis hatásszünetek. Imádom. Egyenlőre erről ennyit, nem győzöm hallgatni, Ákos újra nagyot alkotott, és hogy azért ne legyen ilyen nyálas és csöpögös, ez a kicsit sem elfogult vélemény a szóvégi mássalhangzót igazán elválaszthatná…pl: „bajtés keresem aztaki engem akart…” és még 1 pozitívum Engem is +említ :)))))) (Angyal-nyelven)
Angel
Sziasztok. Ez itt az első hozzászólásom. Eddig a DM-topicon voltam igen aktív.
Régebben szerettem Ákos zenéjét, manapság egyre kevésbé. Valahogy egyre kezd távolodni az ízlésemtől az, amit csinál. De hát ez az én bajom.
Az új dalról már írtam a DM-es oldalon is... Na jó. Szóval szép-szép, de ettől sokkal jobb számokat is írt már Ákos. Én úgy hiszem, hogy az zenei pályája inen már csak lefelé ível(het)...