kkalmi :....."......Miért nem lehet több vasútvállalatot bevonni a versenybe? Kit védenek azzal, hogy a személyszállítást nem lehet csak a MÁV-nak végezni ?
traficc :....
Tételezzük fel, hogy A.D. úr sikerrel jár, új vasúti törvénytervezete elkészül, és valamiért az országgyűlés is bolond gombát eszik, s azonmód elfogadja.
Kóka úr meghírdeti a 3800 km mellékvonal pályáztatását.
indulhat a :
- a kkalmi Bt,
- a vaskerék Kft,
- az sB20005 Rt,
- és mindeki más.
az első aki tiltakozást fog bejelenteni + sztrájkot helyez kilátásba + felháborodik + a helyi önkéntes tűzoltó parancsnoktól kezdve a polgármeseteren, miniszteren át , stassbourgon át egész a pápáig apellál pont az a kettő szagszervezeti vezető lesz, aki most a pénzt követeli.
a legvadabb vasutas ötletekre - ha hűen emlékszel - mindíg azt mondtam :......".......Ok. Próbáljuk ki. Csinálják !.........adjunk nekik lehetőséget........"
Azért (legalább engem) elgondolkodtat, hogy az elmúlt 14 évben a karcagi álllomásfőnökön kívül, aki úgy 6-8 éve a 103-as vasútvonalt vete volna ki gebinbe, egyetlen cég sem jelentkezet magyarországi, belföldi, vasúti személyszállításra.
........DLala......:.."............Az egész hozzászólásodnak nem sok értelme van....................."traficc (103844)
KKalmi : . Ez csak duma, üres szövegelés. traficc (163228)
traficc :
Mindig eljön az idő, amikor gondolati lustaság kitenyészti a, szívből jövő, kirekesztő mondatot .
"Ez a cirkusz pedig csak figyelemelterelés az idei létszámcsökkentés megkezdéséről.
A szakszervezeteknek pedig műsort kell csinálniuk, mert egyébként mindenki kilépne."
Azok akiket elbocsájtanak, vagy inkább mondjuk így: leépítenek, mindenképpen elvesznek a szagszervezet részire. Vajon lesz-e műsor? Egyelőre lapít mindegyik mint a feka a fűben. inap kérdem az egyik tisztségviselőt eljuta-e hozzá már az anyag, ja valami van ott mondta. Talán fogalmuk sincs róla mit kellene elolvasni, mit kellene már tálalni, megvitatni. Mer ugye azé nem lenne rossz, ha nem csak két három ember beszílne erről, hanem a tagok is.
Ha a politika érdekelt lenne, hogy a MÁV ne kerüljön ilyen sokba évente, akkor megváltoztatná. De ameddig itt (is) lehet milliárdokat átláthatatlan pénzügyi rendszeren keresztül elkölteni az állami költségvetésből addig az csak duma, hogy mi mennyibe kerül...
pl. A vonatszámcsökkentés szerintem egyetlen fillér megtakarítással sem jár, sőt megkockáztatom, hogy ez ezzel okozott erkölcsi kár sokkal nagyobb, mint az esetleges megtakarítások pénzügyi haszna.
Mivel ez pont azokban a percekben történt, amikor a Púpos elndult Komló-Teher pu. történelmi vonatával, ez osztódással szaporodási képesség hiányában nem volt lehetséges.:-)
"Mint az állam képviselője pedig utasítja a MÁV Vezérigazgatót, hogy hozon be holnaputánra egy olyan menetrend tervezetet, mely teljesítése csak 10 milliárd forint veszteséget okoz évente, hiiisz azt ki tudja fizetni a pénzügyminiszter., hogy többet ilyen ne fordulhason elő."
Miért nem lehet több vasútvállalatot bevonni a versenybe? Kit védenek azzal, hogy a személyszállítást nem lehet csak a MÁV-nak végezni? Hidd el, hogy nem a MÁV-ot...
Ez a cirkusz pedig csak figyelemelterelés az idei létszámcsökkentés megkezdéséről.
A szakszervezeteknek pedig műsort kell csinálniuk, mert egyébként mindenki kilépne.
- 1999-ben ez az ősszeg a MAV Rt. Üzleti Jelentése szerint 15,8 Mrd. Ft volt. . - 2000-ben a bázishoz képest 5 Mrd. Ft -tal növekedett az alapellátás vesztesége, azaz 20,8 Mrd. Ft volt. - 2001-ben ez az összeg 28, 2 Mrd Ft volt. - 2002-ben 26 Mrd Ft. volt, - 2003-ban. 26 Mrd. Ft volt .
- 2004-ben.??????Mrd.Ft.volt.
annyi mint annyi ??????,
.............."
S ez NEM a MÁV vesztesége, az adott évre, hanem CSAK, mondom CSAK, a személyszállításé !
Ugye volt olyan évünk is amikor europában egyedül, sikerült veszteséges árúszállítást csinálnunk.
S ehhez jön hozzá a társasági veszteség, évente.
1999-től már él ez a topic.
Érdekes lenne visszalapozni, hogy ugyan ezek az "urak" és társaik hogyan tagadták ugyan ezeket a számokat, (amiket most Ők hoztak nyilvánosságra,) az akkori médiában.
Áááááá nincs annyi........
Nem úgy van................
S e topic akkori és azóta megmaradt törzstagjai közül is hányan voltak akik nekiugrottak Carpynak mert ezeket a számokat akkor beírta.
Hazudik, füllent, túloz..............voltak az innnen küldött jelzők Carpy felé !
Emlékszem még arra is, hogy vita volt 2001-2002 körül itt, hogy tényleg belekerül e évente 100 miliárd forintba a MÁV, Magyarországnak.
Dühödt támadásokra emlékszem Carpy felé, hogy nincs annyi ( Ő egyébbként úgy 80 millárdra tette) mikor is egy belső szakmai konferenciáról tudósító újságírót nem figyelmeztetek előre és Ő véletlenül megírta dr.Benczédiné csak vasutasoknak szánt beszéd részletét, miszerint 2002-ben 156 milliádba került a vasút.
Milyen csönd lett itt utána ebben a kérdésben.
A gerincességről meg annyit, hogy egyetlen törzstag sem érezte szükségét, hogy saját vagy támadó társai nevében leírjon , egy azaz 1 sort :...."..Bocs Carpy ! Igaztalanul támadtunk Téged, Neked volt igazad.
Ez a mostani két szagszervezeti felkészületlen követelőzési kiáltványa, tartalmaz olyan számokat, melyeket akkor pont Ők titkosítottak évekre.
Látod , látod gonoszbrekeke !
Felkészületlenek vagytok, s egymás ellen dolgoztok.
Amicusra mordulsz, ahelyett, hogy előbb bent csinálnátok rendet.
Úgyis kiderülnek elébb-utóbb a számaitok, adataitok.
Mert egymást még minálunk ( külsősöknél) is jobban utáljátok.
Az egyik valami söröző vagy micsoda lett; Győrben, az 1-en Bp felé indulva a vonatból egy betonkerítés mögött látni is a tetejét (egy kéttengelyes kocsival együtt, egymáshoz képest olyan 135°-os szöget bezárva). Valószínűleg a forgóvázak nincsnek alatta.
A másik meg mintha a Rába-múzeumba lett volna szánva (a pótkocsi ugyanis történelmi szempontból értékesebb, mint a motorkocsi*). Volt is róla kép valamikor (tán az M38-cal együtt, ha jól emléxem). Jelenlegi állapotát nem ismerem, talán Mdbz tud róla valamit.
*: Az alumínium szerkezet miatt ipartörténeti értéket képvisel, csakúgy, mint az UZ villamos. Érdekes módon a szakirodalom is szinte csak a pótkocsikkal foglalkozik, pl. Egy 1964-es, a hazai alu-járművekkel foglalkozó könyvben foglalkoznak vele részletesebben, közölve fényképet és jellegrajzot is.
Ilyennel járt ugyanis a leggyakrabban, ez volt a Felsőpulya-Bécs közvetlen kocsi naponta egyszer.
Régi szép idők! Szívesen részt vennék egy időutazásban egyszer. Beutaznék jópár, azóta megszűntetett vasútvonalat. :)
Amúgy már írtam, hogy visszaállítják a személyforgalmat Deutschkreutz és Neckenmarkt-Horitschon között. Akkor már miért nem Lakompakig? A szerelvényfordulót sem befolyásolná, mivel hajnalban odaútban és estefelé visszaútban ennek nem lenne jelentősége.
Ha mát Ausztria: A kedvencem a félig fülkés-félig termes kocsitípus,a minek az egyik végén dupla feljáróajtaja van. De már rég kivonaták a forgalomból, és így nem volt alkalmam rajta utazni.
Van valahol erről egy fénykép? Remélem a nosztalgiaállományban van még belőle!
A Soproni nemzetközi váróban van egy szép, nagyméretű térkép, az osztrák postavonathálózattról. (1991.-ből).* Azt hittem, hogy az osztrákok okosabbak nálunk. De úgy tudom, hogy ott is győzött az ostobaság, és ott is drasztikusan kiírtoták a postavonatokat. Régen Gyanafalvára is ment postavonat. 1999. környékén talán még láttam ilyent, de utána már nem. :(((
> Amikor először mentem ki Ebenfurtba, akkor a szerelvényösszeállítás V43+Bhv vagy By volt.
By az kizárt lévén nem volt a GySEV-nek. Ami előfordult:
V43+Bh
V43+BDh
V43+Bh+BDh
V43+Ax (Bx)
V43+Ax+Bx
Az Ax és a Bx a Rába-Balaton szegecselt alu-pótkocsik voltak. (a Bx-ben nem vagyok biztos, de biztos, hogy másodosztályú volt az utolsó időkben az egyik - mint eredetileg - , de a sorozatjel lehet, hogy Ax volt. Az 1. oszt. az 001, a 2.oszt. 000 pályaszámú volt amúgy.)
A Rába-Balaton saját pótkocsijaival volt a legritkább összeállítás amúgy. A pótkocsik pedig az utolsó festési verzió előtt sokáig az ebenfurti oldali tároló csonkán voltak félreállítva. (Szvsz az egyik legszebb hazai gyártású kocsitípus volt)
De szép is ez! A fehér csíkokkal pedig teljes lesz a hatás:-)
Csak egy hozzá illő pótkocsi hiányozna: egy elefántcsontszín-kék festésű egy végén nyitott peronos, másik végén poggyászteres kéttengelyű motormellékkocsi, egyedi Webasto-fűtéssel.. Ilyennel járt ugyanis a leggyakrabban, ez volt a Felsőpulya-Bécs közvetlen kocsi naponta egyszer. Ha jól emlékszem délután öt óra felé hozta Sopronig egy 2143-assal vontatott vonat Sopronba (amely Schlieren-kocsiból, és négytengelyes poggyász- valalmint postakocsikból állt). Miután a vonat többi része elment Bécsújhely felé, járt rá a Rába-Balaton és vitte a kocsit Ebenfurtig. Vissza pedig valamikor kora délelőtt...
Egy ilyen kocsi egyébként van Sopronban is jelenleg, valamilyen célra félreállítva, azt hiszem 7238 sorozatú. Jól passzolna:-)
Azt olvastam valahol, hogy egy új változat lett volna, de aztán valamelyik fülkés típusból vásároltak helyette. Ennek némileg ellentmond, hogy később változatlan formában készültek a további példányok. Utána kellene nézni, hogy pontosan mikori...
Egyszer volt szerencsém ezzel utazni. (1994-ben.) Akkor még rendszeresen közlekedett Sopron és Ebenfurth között. Én is csak néztem, mint Jenő a moziban. Igaz, a GYSEV még a MÁV-on edződött utasoknak is tud meglepetést okozni.
Pl. Amikor először mentem ki Ebenfurtba, akkor a szerelvényösszeállítás V43+Bhv vagy By volt. Én mega arra számítottam, hogy valami osztrák vonat lesz. Azután a kalauz is tudott magyarul. Akkor még nem tudtam, hogy magyar jv utazik rajta.
Másodszor akkor lepődtem meg, amikor ezen a motorkocsin utaztam. Harmadszor meg akkor, amikor felültem az első közlekeedési napon az EUREGIO-ra, és láttam, hogy sima Bhv, pedig osztrák Schlieren-kocsikra számítottam. Igaz, belül ki voltak pofozva, mert majdnem olyanok voltak, mint a MÁV-os 1. osztály.
Utána találkoztam IC-kocsival személyvonaton, és Halberstadti kocsival IC-n is.
Úgy látszik a GYSEV-nél vonat és vonat közt nem tesznek (túl nagy) különbséget.
A fapados szindróma, a gazdasági bűnfelderítési szakzsargonban a pénzmosás szinoním fogalma.
Én még nem hallottam ezt a kifejezést. A fapadosról nekem csak az low-cost légitársaságok jutnak az eszembe. Vagy van a két dolog között valamilyen indirket összefüggés?
Ma volt egy kis probléma az IC 611 22-es kocsijával; Püspökladány előtt beragadt valamelyik tárcsafék, így először csak az utasok, majd nem sokkal később a szaghatások is elkezdtek átáramolni a 21-esbe, ahol én is ültem... A probémás kocsiban szinte vágni lehetett a füstöt! Az állmomásra érve egyébként viszonylag hamar kijavították a problémát, de a Keletibe így is 20 perc késéssel érkezett a vonat (a pótjegyeket viszont vissza lehetett váltani).