Mint ahogy a cím is jelzi: kereskedelmi topic, de licitálós portálok linkelése nem megengedett és tiltást von maga után.
.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
A szériaszámot a hozzászólásban kell elhelyezni, szöveges formában. Képen nem megfelelő!
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
Sziasztok!Mivel jelenleg nincs AF-es telém, egyre sürgetőbb probléma lett a fényképező csere:E-510 csupaszon két akuval, minden tartozékával 45eE-510 + m42 adapter + Helios 44 / Pentacon 50/1.8 50eE-510 + 14-42 60e50 macro 85e06 20 290 4514mailom publikusÜdv: Viktor
Nyilvanvaloan egy eset nem jelent statisztikat. A valasz olvasasa kozben rakerestem ebay-en az 1800mAh-as valtozatra es mivel 5 dollarert (free shipping) volt elado, proba szerencse teszek egy kiserletet:)
Nem kizárt, a fantázia, pláne olympusnál (lásd E-5 várós pletykák) igen fejlett bír lenni, kár, h mérnöki oldalról nem akkora az elme szárnyalása. A két stabis rendszer meg engem nem érint, és ha minden jól megy egyáltalán nem lesz gondom stabilizátorokkal!
ott nincs olyan probléma, mint a szenzornál, szépen le tudja követni a nagyobb remegést is
ha annyira nagyon nagy lenne az elmozdulás, h az optika tudja: már ő sem képes azt lekövetni, akkor szólhatna a vázban lévő rendszernek, h segítsen
de ez már nem egy fontos, nem üzemszerű helyzet lenne (annyiar nagy elmozdulásnál már a szenzor-eltolás sem sokat tudna segíteni), mindenesetre egy tervezett együttműködés esetén, amíg ez nem következik be, ki kellene kapcsolnia a vázban lévő rendszert - és az a videóból is látható, h legalábbis az E-510 esetén ilyesmi nincsen: egyszerre dolgozik a két rendszer
ezért gyaníthatóan inkább egy újságíró gondolt ki vmi hülységet
Tudomásom szerint, hogyha van kommunikáció a két rendszer között, akkro összedolgozhat e két rendszer, pl akkora bemozdulás vegyünk példának, ami a szenzor eltolásnak már sok és oldalra"csúszna" a kép, ott besegíthet pluszba amásik rendszer.De mivel ezt nem tudom bizonyítani semmivel, mivel azt a cikket ennyi idő után én már meg nem találom (pláne nulla angoltudással) így nincs alapom vitázni veled, hisz nincs bizonyítékom az igazamra :)
hatékonyságban lehet eltérés, és fényképen az eredmény is kevésbé jól demonstrálható (hiszen a pillanatnyi kézremegés nem állandó, így az eredmények sem),
de az elv azonos, így a lényeg is közös: ha már dolgozik egy stabilizátor, ott egy olyan másodiknak, ami szintén csak ugyanazt az elmozdulást tudja érzékelni semmi értelme, mert már csak rontani tud az első stabilizátor munkáján
Najó, de ez a videó élőkép, és nem fotó, az nem ugynaaz! megpróbálok keresni tesztképeket, ahol ez rendes fotón látszódik, nem az élőkép stabilizálásán, mert nem ugyan az a" komunikáció zajnik le" élőképnél ,mint készítendő fotónál.
persze, h nem minden szemét, ami Kínából jön (a legtöbb cég saját maga nem is gyárt akkut, hanem egy beszállítótól veszi, aki többnyire szintén Kínában gyártat) - a kérdés az, egy adott példány mit tud
arra viszont (márkák, ismert gyártók híján) semmi garancia , h az, amit venni fogsz, szintén beválik majd
A témával kapcsolatban én pont az előző napokba foglalkoztam egy kicsit és ennek alapján én is Degeczivel értek egyet, amit az alábbi teszt is igazol. Gondolkodtam, hogy 12-60 vagy ez, de valószínűleg a jobb 12-60 marad. Ami a Leica mellett szól, hogy ha Pana vázra térnék át, akkor nem lenne már képstabim. Olyval pedig nem tudom, hogy mi lesz, de egy PEN-en a Metz 48as vakum és egy 12-60 nem lenne kényelmes, az E-5öt vagy azzal egyenértékű vázat pedig soha nem akarom és fogom tudni majd megvenni.
pl. itt egy látványos bemutatása annak, hogyan dolgozik egymás ellen ha az Oly E510-ben be van kapcsolva a váz stabilizátora, és rajta egy 14-50-es Leica/Pana-n is
honnan tudná a vázba épített, h hajszálpontosan mennyit korrigált az obiban lévő?
ha ezt nem tudja, csak ront a helyzeten
és egyáltalán: miért avatkozna be, ha az obiban lévő (jobb hatásfokkal, mint amire az érzékelő elmozdítás képes lenne) már ellensúlyozta a remegés hatását?
Én úgy tudom, h olympus stabis vázon pana-lajka stabis obi működik együtt, sőt nagyobb hatásfokkal működik, mint, ha csak az egyik lenne bekapcsolva. a világon jelenleg egyedülállóként, máshol a stabis váz összeakad a stabis obival.