Összeszedtünk egy pár dolgot a piacon kapható főleg INTEX és Bestway mobil kerti medencék üzemeltetésével kapcsolatban.
Megpróbáltuk tematikusan, hátha segít az új tulajdonosoknak élvezetessé tenni a medencézés(beüzemelés, karbantartás, problémakezelés, jótanácsok, ötletek, javaslatok)
LÁSD: http://e-autos.hu/mobilmedencek/
No végre otthon. Sikerült megcsinálnom a Neptun tesztet.
Egyébként PH-m ahogy sejtettem felment 8.16-ra. ORP:705. Temp:21.6C
De a lényeg inkább a keménység:
összkeménység mérésem nem volt túl sikeres szerintem. 3-4 csepp után nem mondanám, hogy borvörös lett volna az oldat. Utána kb 14 csepp hatására volt valami kis változás, de arra sem mondanám, hogy kék szín lett volna belőle.
A karbonátkeménység teszt: már a 2. csepp után lila lett. Után még 42 csepp kellett a sárga szín eléréséhez. Persze kavargattam minden csepp után.
Nem sok a 42?
20 m3-es a medim.
Ez alapján mennyi sósavat használjak. Sav adagolás után fürdés mennyi idővel lehet?
Nagyon örülök, hogy Neked jó a kútad és az abból feltörő vas, arzén- és bacimentes viz, ami itt ebben a fórumban ritkaság ( mindjárt képekkel bizonyítom). Szerencsés vagy, de itt sok embernek még autómosásra sem jó ( vasas vagy valami értéke nem jó).
Az, hogy teszed bele a sok vegyszert, az a Te dolgod, de mi itt minél kevesebbel szeretnénk érintkezni és a "csemetéinket" is próbáljuk óvni a szerektől. Ezek okok miatt mi mérjük. Senki nem állította, hogy a kútvíz nem alkalmas fű locsolásra, ivásra, autó mosásra és medence töltésre, de vannak olyan esetek, hogy több kárt okozunk vele, mint hasznot ( víz összetétel).
Miután megállapítottad, hogy ennek a fórumnak nincs értelme szerintem zárjuk is be, öntsünk vegyszert a medencébe ( ki mennyit gondol) és akkor jó lesz. A szomszédonkban a kút 26m-re van fúrva a miénk 38m-re és az enyém maradt alul, pedig légvonalban 6-7m-re vannak egymástól. Én személy szerint rézgálicot elvetem.
Nem biztos hogy ehhez való a tartály, pont ezt próbáltam írni, hiába az is 10m3-es. Ezt Janaboy is megerősítheti, aki minden bizonnyal olvas minket most is, csak b@szik írni egy pár sort :))) Nem igazán jó "korcsosítani" ( összeházasítani) a szivattyút egy idegen tartállyal, mert nem garantált a siker. Mi is próbáltuk, aztán valami golyóscsappal próbálkozott Jana, hogy egy kicsit fojtsa a tartályon átfolyó víz mennyiségét, de az sem igazán jött be. Utána vett egy másik szivattyút és talán....de hátha megszólal még ma.
Azt kell eldöntened, hogy hosszú távra tervezel vele vagy nem.
Azért mondom, mert Janaboy barátommal ugyanígy jártunk, hogy különböző volt a tartály és a szivattyú, és a végén erősnek bizonyult a szivattyú és átnyomta a homokon a koszt. Szóval nehéz lesz tartályt találnod a későbbiekben ( és drága) ekkora teljesítményhez.
Ja a 10m3-es szivattyúnak nem hinném hogy 32-es lenne a csatlakozása, inkább 38mm-es.
Megkérdezhetnéd és azt is hogy hány W-os a szivattyú.
2 éve vásárolt cleanmaster 4m3 es homokszűrőmhöz, vásároltam idén egy új 25kg-os homokot. Utólag kiderült h nem 0,4-0,8mm szemcséjűt vettem (amit akkoriben vettem és tettem bele, valamit azóta is használom) hanem 0,7-1,2mm ig. Probléma e h nagyobb méretű homokot teszek bele? Vagy keverjem? Mert tulajdonképpen azért vettem az új homokot, mert tavaj úgy vettem észre h picit kevés homok van a tartályban. Szóval max régi (0,4-0,8mm méretű) átmosott homokra tennék az újból (0,7-1,2mm) 5kg -ot max. Vagy csak az újat tegyem bele? köszönöm előre is a szegítséget!
A TDS (oldott szárazanyag tartalom) kérédésköréhez egy adalék.
A kútvizek általában olyan magas TDS értékkel rendelkeznek, hogy se fürdőmedencébe, se locsolni nem alkalmasak (sajnos az én udvaromban is van egy kút, de még locsolni sem alkalmas).
Az egyik fontos paramétert lehet vele mérni, azt, hogy a fix medencéknél mikor kell vizet cserélni, vagy higítani (az oldott szárazanyag tartalmat méri).
Figyelmesen olvasgatok itt,pár napja és hát kicsit letőrtem,mert vettem a corában egy Bestway Medence Szett 366x76,mert olcsó volt,és kellett már ,mert a tavalyi Intex medencénk teteje felmondta a szolgálatot 100db körüli luk után.
Viszont olvasom,hogy amit most vettem:
Bestway Medence Szett 366x76,nem jó minőségű,hamar romlik.Most azoktól kérdezném akiknek ilyen tipusú-nevű medencéje van,valóban 1nyarat bír?
Tény mikor kinyitottuk a dobozt elhaltam milyen pici a keringető benne,de ezt orvosolom a régivel ami hát nagyobb.
Még valami. Nem szabad a csövet formálni, felesleges bírkózni vele. A cső önmagában is igyekszik spirál alakban elhelyezkedni, ehhez kis segítség kell csak neki. Ha csavarjuk, akkor a Laokoon család hagyományait folytatjuk.