Keresés

Részletes keresés

disznotor Creative Commons License 2001.06.07 0 0 6
Sajnos igazán jó linkem nincs, a legtöbb honlap, eladással foglalkozik vagy numizmatikai szaklapok rövidített változata.

Engem leginkább bizonyos európai országok XIX-XX. századi - főleg - fémpénzei érdekelnek: imádom az olasz, albán, lengyel, csehszlovák, román, osztrák pénzeket. És persze a magyarokat is, gyűjtenék mindenféle magyar pénzt, csak annyira sok van belőlük, hogy az szinte lehetetlen. Ezért visszafelé haladok az időben, a forint és pengő-kibocsájtásból gyakorlatilag minden megvan, kivéve néhány ritka pengő-bankjegyet, a koronával és a korábbi dolgokkal még igencsak hézagosan állok, XIX. sz. előtti pénzem szinte csak mutatóban van.

A Money Trandet nem ismerem. Valóban hiteles árlistája lenne egy külföldi lapnak? Nekem az a tapasztalatom, hogy idegen katalógusok általában túlbecsülik a közönséges darabok értékét, a ritkákét pedig alá. Nem tudom. Magyarországon sajnos nem adnak ki korrekt árlistát bemutató, rendszeresen frissített, jó katalógusokat. Pedig jó lenne.

Az 1906-os 1 koronáshoz meg legyen sok szerencséd (vagy lottó-ötösöd) - remélem, találsz egyet a 23505 példányból (most néztem meg a katalógusban)... :)

Előzmény: patrona (5)
patrona Creative Commons License 2001.06.05 0 0 5
Helló!

Hát, már komolyan azt hittem, hogy senit nem érdekel ez a téma.

Én főleg Magyar vonátkozású anyagot gyüjtök. Igazából azmi a Huszár katalógusban szerepel, az mind érdekel:-))))
De céltudatosan a Korona/Fillér pénzrendszer érméit gyűjtöm. Pl majdnem teljes sorom van 1 Koronásokból(az 1906-os hiányzik:-(((( )
Persze papírpénzeket is gyűjtök. A 10000 Koronásig meg is van mind.

Igazából a Money-Trend honlapját kerestem, mert szeretném, tudni, hogy melyik számukban jelent meg legutóbb a Magyar pénzek értéktáblázata. Nekem 95-ös van, kiváncsi lennék, hogy mennyit változtak azóta az árak(mert hiába mondják, hogy csak eszmei értéke van valamilyen darabnak, ha eladásra kerül sor, mindíg a Money Trend árai a mérvadók)

Hogy milyen weblapokat találtam? Hát olyat, ami nagyon profi, nagyon sok minden van rajta, egyedül csak Magyar anyag nincs:-((( Pl egy weblap, ami csak az Amerikai Dollárok hiábás vereteivel foglalkozik....

Te mit gyűjtesz? Van valami jó linked?

Előzmény: disznotor (4)
disznotor Creative Commons License 2001.06.05 0 0 4
Én is kerestem már néhányszor ilyen témájú topicot, most végre van, bár kicsit zsenge, fiatalka még.
Van, aki köztetek szintén gyűjtő?

Pl. patrona? ha igen, mit? s mik azok a nagyon komoly honlapok, amiket találtál?

Előzmény: patrona (-)
Nogan Creative Commons License 2001.05.24 0 0 3
No, én meg odaajándékoznám magam bármely kedves , fiatal ,elbűbájoló érmegyűjtő hölgynek,
csak az a baj, nem vagyok százas...illetve ez sem igaz, ugyanis ez a 100. hozzászólásom...
megyek is keresek valami pezsgőt....

ControlDenied Creative Commons License 2001.05.24 0 0 2
Olyan nekem is van! :PPPPP
:)
Előzmény: patrona (1)
patrona Creative Commons License 2001.05.24 0 0 1
Eladó?
Vagy cserélnél? Adok érte egy lyukas 2fillérest!
:-)))))))))
Előzmény: ControlDenied (0)
ControlDenied Creative Commons License 2001.05.23 0 0 0
Van itthon egy igazi különlegességem:
Egy 0 pengős.
patrona Creative Commons License 2001.05.23 0 0 topiknyitó
Üdv!

Kerestem ezt a topicot az Indexen, de mivel nem találtam, gondoltam elindítom.

Ahogy nézelődtem a neten, nagyon komoly honlapokat találtam a témában. Úgy látszik az interneten is kialakult enneka hobbynak egy kultúrája.
Talán ez a topic is a része lesz egyszer......

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!