Keresés

Részletes keresés

tooommm0013 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1335
Előzmény: tooommm0013 (1334)
tooommm0013 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1334

Amiről írtak is. Mályalapozó.

Pl.: http://www.mestervagyok.hu/hera-falfix-diszperzios-melyalapozo-AA0015.html/hun/

Lentebb van a részletes leírás. Festékboltban biztos tudni fogják mit kérsz ha kéred.

Előzmény: CBNora (1333)
CBNora Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1333

Milyen alapozó az, ami a gipszre és a mészre is tapad? 22 m2 az össz felület, kb. 10 liter löttyel tudtam eddig lekenni.

Egyébként a látványt hamar megszokom, csak ne peregjen. A macskának meg nincs szépérzéke. Még egy lehetőség a falvédő. Alapozó nélkül, majd valamikor. Azt tulajdonképpen egyébként is szerettem volna, csak nem festés helyett.

Nem bírtam ki, nekiálltam kefélni. Egész sok mész rajtamarad, persze ez függ a kefélés intenzitásától. És persze most, lehet, hogy idővel több is lejön.

Előzmény: tooommm0013 (1332)
tooommm0013 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1332

Ahogy írod. Jó erős kefével átkeféled, majd utána kend le alapozóval. 7-800 ft egy liter amihez lehet 3 liter vizet adni. Ha az megállt bármikor átfestheted. Arra minden jól tapad. Mire a glett potyogni kezd, addigra meg megszokod a látványát és nem fog zavarni.

;)

Előzmény: CBNora (1331)
CBNora Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1331

Az biztos, hogy erős kefével le fogom kefélni.

Előzmény: tp329 (1330)
tp329 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1330

Mi lenne, ha most csak a meszet löknéd le róla, úgyse nagyon tapad, aztán diszperzittel átkennéd. Úgyse bírod nézni sokáig!

Amúgy tapétára se akarjon senki meszelni!

Valamiért a párom úgy gondolta, hogy a spájz legyen kimeszelve (felújjítás+bővítés után, gyakorlatilag szűz felület volt). A FESTŐK a fűrészporos tapétára simán rákenték a (bio)meszet, aztán hazamentek. Az egész bepókhálósodott és pereg azóta is, ha hozzáérsz, ha huzat van, ha ...,  vagy csa úgy!

Előzmény: CBNora (1327)
CBNora Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1329

Igen, a rács a tetejéről. Döbbenten kerestük, el nem tudtuk képzelni, hová tűnhetett.

Az itt a baj, hogy eredetileg volt a mész. Arra jött a gipsz, látszólag tapadt. Arra meg kentem 2 (na jó, 1,5) réteg meszet. Ami lászólag hol tapad, hol nem. Annak alapján, amit itt most írtatok, idővel az egész le fog jönni egészen az eredeti mészig. Kérdés, hogy mikor?

Azt hiszem, most kimegyek krumplit szedni és megszemlélem a falat. Aztán este még visszatérhetünk rá, ma már nincs erőm falat vakarni.  Sajnos pénzem sincs sok anyagra és gyalog túl sokat haza sem tudok cipelni. Jó félórányira van a legközelebbi festékbolt, sok 10 kilót nem tudok elhozni. A férjem meg gyűlöli a macskát, nem szívesen segít ezügyben. Az már nagy dolog, hogy megcsinálja a kerítést és majd segít a pvc-t beszabni.

Előzmény: gergerg (1328)
gergerg Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1328

Milyen lyukba? Akkor csak a teteje tünt el!

Pedig kaparni kéne. Ha mégsem, akkor várj egy-két napot hogy alaposan kiszáradjon a glett (levegő mozogjon) és kend le újra.

Előzmény: CBNora (1325)
CBNora Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1327

Hm.

Gondoltam rá, hogy itt megkérdezem, mit is csináljak, mielőtt belekezdek. Bizony, jó lett volna.

Illetve az első gondolatom, hogy lemosom kenőszappannal, hogy ne legyen zsíros, aztán kimeszelem, talán nem is lett volna rossz. Nem kellett volna a férjemet megkérdezni.

Most aztán megette a fene. Ronda lesz és hámlani fog.

Előzmény: tp329 (1324)
skolikagi Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1326

Igazán, de sajnos elfogyott:-)

Meg légipostával elég drága vacsi lett volna:-)

Előzmény: gergerg (1323)
CBNora Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1325

Nem dugult el, beleesett a lyukba, azért nem láttam. De mit kerestük! Ez még pár éve volt, a másik csevegő fórumon kitárgyaltuk. Mikor Il olvasta, kapásból tudta a megoldást. Igaz, nem lepett meg, már alig vártam, hogy jöjjön és mondjon valamit. És lám!

Ez belülre kell, nem fog vizet kapni. Remélem, erős fagyot sem, a féltve őrzött versegi macska fog ott lakni.

Akkor most mi legyen? Lehet, hogy legjobb, ha hagyom a francba és időnként összesöpröm, ami lepotyog? Mert vakolatig levakarni, újonnan vásárolt mélyalapozóval, csemperagasztóval lekenni, majd meszelni biztos, hogy nem fogom. Még egy réteg valamit rá tudnék szánni, holnap délutánra kész kellene, hogy legyen. Az idő sürget, hét végén le kéne rakni a pvc-t, következő héten jó lenne beköltöztetni VHO-t. Nem akarom megvárni a nagy hideget, vékony még a bundája. Meg kellene szokja.

Előzmény: gergerg (1321)
tp329 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1324

No, no! A festhető, az nem jelent automatikusan meszelhetőt!

csak egy pl.

"A MÉSZFESTÉK és INNTALER Szilikát festékek alá nem alkalmasak a gipszbázisú glettanyagok! Ezekben az esetekben a POLIFARBE CORSO beltéri meszes glettel van lehetőség elvégezni a munkálatokat."

Előzmény: CBNora (1320)
gergerg Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1323

igazán küldhettél volna belőle!

Előzmény: skolikagi (1318)
CBNora Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1322

Na mondjuk azt nem tudom, eredileg mivel volt lekenve. De ránézésre mésznek látszott, meg egy ólról nem is feltételez mást az ember. Igaz, hogy a melléképületünk meg tapétázva volt (idő és kedv hiányában még van is), a szobákból megmaradt tapéták keverékével, művészi módon. Egy kis részlet a mennyezetről, nagyon ötletes megoldás:

Előzmény: tp329 (1319)
gergerg Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1321

A padlóösszefolyó úgy tünik el hogy eldugul majd csurig megy piszokkal és nem látod.

Gipsz kültérre nem való mert első télen lefagy. A mész lepattan a gipszról és fordítva is. Kültéren a felület javítása mélyalapozó után csempe vagy eps ragasztó, és ezt lehet meszelni.

Előzmény: CBNora (1317)
CBNora Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1320

Ez gipsz, vizet kell hozzáadni. Semmiféle adalékot nem említ a csomagolás, annyi van ráírva, hogy festhető és tapétázható. És akkor mit gondol a gyakorlatlan óltulajdonos? Hogy rá lehet meszelni.

Előzmény: tp329 (1319)
tp329 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1319

Sajnos a padlóösszefolyókról (sem) nem sokat tudok, de vannak/voltak olyan festékek illetve adalékok (valami gyantaféleségre emlékszem, de ez nem biztos), melyekre utána csak az ugyan olyan adalékú festék (mész) tapadt hozzá, ha ilyet akarsz "simán" átmeszelni, akkor sajnos tényleg le kell az egész régi festéket kaparni, hogy fennmaradjon a mész.

Előzmény: CBNora (1317)
skolikagi Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1318

Megmutatom mit vacsiztunk tegnap.

Én nem szoktam ilyen látványkajákat csinálni, ez meg is látszik, de az ízén nem változtatott a dolognak:-)

Felszeletelt céklát pároltam, kis hagymával, fokhagymával, majd leraktam egy tányérba, alul a céklát, rá a szeletelt sajtot, arra szeletelt almát és egy kis pirított bacon-t-)

Nagyon finom volt, és kellemesek voltak az ízek így együtt:-)

CBNora Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1317

Nem fagyott meg, bent tároltuk a garázsban. Tegnap pedig új festékkel kentem le, a maradék nem is lett az összes falra elég. Az új ugyanúgy fölpúposodva repedezik és lejön.

Az a fal inkább a gyatra vakolat miatt porlott, homokként pergett lefele. És nem tyúkmagasságban, hanem végig az egész, már a tetőnél is. Ma még nem voltam kint, most jöttem meg Pestről. Tegnap este az az egy fal még jól nézett ki.

Ma bementem egy festékboltba megkérdezni, mitől lehet. Azt mondták, Rigipszre csak diszperziós festéket lehet kenni. És hogy vakarjam le az egészet a régi mésszel együtt, új glett, rá diszperziós festék. Ezt temészetesen nem fogom megcsinálni, sem időben, sem pénzben nem ér annyit. Gondolom, a fertőtlenítés a lepergő mésszel is megvolt. És abban sem vagyok biztos, hogy a fickónak igaza volt. Mintha Gábor is glettelt volna a konyhában meszelés előtt. És egyébként meg akkor miért nem jön le mindenhonnan egyformán a mész? A mészfestékre meg az van írva, hogy nedvszívó kell, hogy legyen a felület. A gipsz szerintem az.

Arról mit gondolsz, ha holnap lekenem Ripsszel az egészet? Az eddig úgy tűnt, rajta marad. Persze akkor nem volt még újonnan meszelve. Elég tartós felültetet ad? Hogy hogy néz ki, az mindegy, csak ne jöjjön le. (Aki kapásból tudja, hová tud eltűnni egy padlóösszefolyó, annak adok a véleményére.)

Előzmény: il1321 (1315)
il1321 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1316

A tyúkok a mészhiányuk miatt gyakran lecsipkedik a falról a meszet. Azért lehetett megbontva. A tojáskor sok mész kimegy a szervezetükből, pótolni kell. Szoktak nekik mészport adni, vagy porlott oltott meszet kiszórni. (nem hidrátot)

Előzmény: CBNora (1312)
il1321 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 1315

Ha a mész megfagyott, akkor leporlik mindenhonnan. A felületnek mindegy mivel van símítva, jó rá a mész és diszperziós festék is.

Előzmény: CBNora (1314)
CBNora Creative Commons License 2011.09.14 0 0 1314

Elképzelhető, de úgy gondoltuk, a gipsz jó kell, hogy legyen a mész alá.

Ugyanezzel festettük ki tavaly a konyhát, úgy emlékszem, az is glettelve lett. Ez a festék abból maradt, talán még a glett is.

Talán valami mocsok volt a falon, amit a glett is beszívott. Nem tudom. De van, ahol nem jön le a mész. Csak hát az ugye még kevés, mindenütt ott kéne, hogy maradjon.

Előzmény: atandi (1313)
atandi Creative Commons License 2011.09.14 0 0 1313

Nem úgy van, hogy létezik glett iszperzós festékek alá és másik meg mészalapú alá? Estleg mész alá sose glettelnek? Amúgy meg manapság mindent mélyalapoznak. A festők, a burkolók, lassan a kóborkutyák is, mielőtt lehelyezik a „csomagjukat”. Szutyok dolog, neéz lemosni az ablakról, viszont tényleg minden ott marad, ahova kenik, teszik, ragasztják.

Előzmény: CBNora (1312)
CBNora Creative Commons License 2011.09.14 0 0 1312

Kínlódom az ólfestéssel.

Helyenként elég kopott volt a fal, úgy tűnt, hogy a hajdan volt állatok (talán tyúkok) hozzádörzsölőztek. Először arra gondoltam, hogy lemosom a tetűirtásra fel nem használt kenőszappannal. A férjem azt javasolta, inkább kenjem le glettel, az megfogja a porló vakolatú rászeket is (olyan is volt). Tényleg megfogta, szép lett, nem is hiányzott róla a festés. Aztán lekentem mészfestékkel. Mire megszáradt, sok helyen felpattogzott, foltokban lejött. Csak a porló vakolatú legkisebb fal lett jó. Lekeféltem a laza részeket, lekentem újra. Még meg sem száradt, már jött le.

A fene egye meg. Lehet, hogy először tényleg jobb lett volna inkább a kenőszappan? Most már persze mindegy, arra gondoltam, pénteken kenek rá egy réteg Rigipszet, és nem fehér lesz, hanem világosszürke. Az eddig rajta maradt, remélem, ezután se jön le. V. H. O.-nak úgysincs szépérzéke, én is meg tudok vele alkudni. A hámló mész viszont engem zavar. VHO-t nyilván az se, de én is leszek ott néha.

TGWH Creative Commons License 2011.09.07 0 0 1311

Sőt, ugyan az az alkatrész, ha színes - más márka - csomagolásban van, máris másfélszeres áron adják :D

Előzmény: gergerg (1310)
gergerg Creative Commons License 2011.09.07 0 0 1310

A story végén még vártam hogy "pedig nekünk Opelünk van" :-)

Ja, jegyezd meg jól hogy nem minden autóalkatrész amin Renault jel van! Ezt mi férfiak már rég tudjuk! :-)

Előzmény: atandi (1308)
TGWH Creative Commons License 2011.09.07 0 0 1309

http://www.koronakor.hu/pilis.php

Érdekes kezdeményezés, ha valakit érdekel.

atandi Creative Commons License 2011.09.07 0 0 1308

„…de az igazat megvallva, így szétbontva elképzelni sem tudom, hova lehetne erre még szűrőt tenni”

Erről jut eszembe, csak nem akartam a kertészetisbe írni:

Anyámat „bepalizták” egy Lux porszívóra, nem is arany, de gyémántáron…. No comment, ő pénze, ő dolga. DE ez még a lelket is kiszívja, ha kell, mondá anyám. Kölcsönkértem ágymatrac és autóülés-porszívózásra, mondván valahova tényleg a csoda szükségeltetik, pláne poratkák és kocsiban hozzáférhetetlen helyek számára.

Már a kocsi csomagtartóját porszívózom(persze üres a csomagtér),mikor kiesik a porszívóból egy tenyérnyi, nyeles, kerek, forgó-mozgó „izé”. Jézusnak szent neve, anyám vagyont érő porszívójával, mit tettem… keresem-keresem a helyét, sehogyse találom. DE hát a csomagtér üres volt, biztos a porszívóhoz tartozik! Na, most mi lesz, közben nyílnak a csodamasinán kisajtók, különféle csoda-pollenszűrő-rések, anyámtyúkja-feliratos kerek sapkák, de az „izé” sehova se passzol. Pedig minden lukába megpróbáltam bedugni. Nem igaz, hogy minden nálam kell, hogy elromoljon…

Nézegetem a kerek „izét”, hátha abból kiderül, mi lehet, mire találok rajta egy „Renault” feliratot…

NO, onnantól a csomagtartó minden szegletét kutattam, de ott se találtam meg a rendeltetési helyet. :P Úgyhogy most van egy extra izém…: )

(Ha van valakinek Renault-ja, szívesen lefotózom, hátha a helyére kerülhet)  

Deryan Creative Commons License 2011.09.03 0 0 1307

A lelkes kollégák gondolom igen fiatalok lehetnek/lehettek, hogy mindent bevállaltak.

Örökké nem lehet gumiból az embernek az ideje és végtelen az energiája, egészsége.  

A húgyos macska úgy látom helyére került :D

Nekem most egy húgyos kutyám van. Időnként bepisil nagy örömében, szerencsére nem a lakásban.

Előzmény: CBNora (1304)
CBNora Creative Commons License 2011.09.02 0 0 1306

Jól mondod, betelt. Aggódom miatta, érzékeny jószág, bolhaallergiája van, a vérképe sincs mindig rendben, de nincs mit tenni. Abban bízom, hogy tetszeni fog neki ott kint, itt bent is kedvenc időtöltése, hogy szagolja a garázsajtó alatti rést. Kb. 60 négyzetméteres területe lesz, kis kertes lakás.

Nekem a férjem keveset tud segíteni, későn ér haza, sokat van vidéken és neki nem kikapcsolódás. Talán jobb is így, ő másképp csinálná. Az egyszerűsítésen gondolkozom, helyenként sikerült. Főleg a díszkertben kell csökkenteni a munkát, a veteményesben kevésbé lehet. A paradicsom ezentúl valószínűleg marad állandó helyen, hogy ne kelljen költöztetni az állványokat. Ha Neked bevált, nekem is jó lesz úgy. És a főznivaló zöldségekből kevesebbet ültetek, úgyse fogok sokat főzőcskézni. A virágágyásokba elültetem a 25 Heuchera magoncomat, van 16 díszfű palántám, pár Phlomis russeliana, hunyor magoncok. Ez mind jó talajtakaró lesz. Az utcán nő egy imola faj, arról már szedtem magot, az jó lesz a száraz, homokos ágyásba. Az előkert már jó sűrűn be van nőve, ott már alig kell gyomlálni. Még kialakul, csak jöjjön tényleg össze az állás. Jó lett volna itt helyben elhelyezkedni, de elég reménytelen. És ha nem a szakmámban dolgozom, ugyanannyi idő alatt valószínűleg csak a felét kapom. Így hát maradnak a kazáncsövek...

Előzmény: il1321 (1305)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!