Keresés

Részletes keresés

mickey cortez Creative Commons License 2006.05.01 0 0 362

Ezek az ugynevezett keleti tartományok azok amik mindig a forro pontjai voltak az aktuális kongoi kriziseknek,elsösorban a mérhetetlen gazdag ásványkincseik miatt,és a határ közelsége miatt(Burundi,Uganda,Rwanda,Sudan).

Jelenleg Kongoban tartozkodik a legnagyobb kéksisakos kontingens a világon,közel 17 000(!!) fö.Ezek mellé jönnek még a különbözö miliciák,a külföldi irodák.

Az europai egységeket a németek vezetik,ök használhatják aklimatizálodásra a gaboni francia támaszpontokat,söt egy hadihajojuk is a nyugat afrikai partok mellett lát el eü feladatokat.Kb 500 fegyveressel vesznek részt a missioban,ugy mint a franciák.Hozzájuk jön még a lengyel,skandináv,stb kisebb egységek.A többi az Afrikai Unio csapatai,Beninböl,Nigeriábol,Libériábol,stb.Plussz a szokásos alakulatok Pakistanbol,Bangladeshböl,stb.

 ajuliusi elsö forduloban az elnöki posztra 33 jelölt van,az 500 parlamenti helyre pedig közel tizezer kandidálo 196 választási körzetböl.A monuc missioban lévö europai egységek mandátuma négy honapra szol,amit a választások elsö fordulojátol számolnak.Addig a csapatok jo része a környezö országokban állomásozik.A német parancsnokság szerint addig maradnak az országban amig a választások után meg nem szilárdul a rend,tartson bármeddig is..(haza se kéne menniük:))

Esemény még itt,hogy sorban hullanak le pár napon belül harmadszor azok a kisrepülögépek amik az ensznek "dolgoznak".Igy zuhant le cargo gépével két délafrikai pilota,Andre Nel kapitány és Charles Greyvenstein.Ök is és egy másik délafrikai gép telekommunikácios berendezéseket szállitott az ensznek Kelet Kongoba.Egy darabig nem is találták a gépeket,kutato egységeket kelett kiküldeni.Arrafelé kegyetlenek a természeti viszonyok..

Vesztesége volt egy másik SA-i irodának is,Kolwezi környékén,ahol egy rézbányát megtámado rebellis csoport gyilkolt meg két bányacég alkalmazottat.Az egyikük a helyi igazgato testöre volt..RIP

A vállalat bezárta a bányát és kivonult Kolwezi körzetéböl.

 

Nem pont Kongo,de mégis van kötödés,Ugandában a helyi kormányerök több mint száz LRA fegyveressel végeztek,több mint félszáz foglyot ejtettek és rengeteg nehézfegyverzetet zsákmányoltak egy Dél Sudánba átnyulo operatio alatt.

 

 

Nagyjábol ezek voltak az elmult jo két hét érdekesebb ontopic témái:)

Előzmény: mickey cortez (361)
mickey cortez Creative Commons License 2006.05.01 0 0 361

Észak Kivu tartomány

Itt a afrikansok A százada egy FARDC ezreddel totálisan legyalulta az operation North Necklace keretében az egyik legnagyobb FDLR tábort.rengeteg fegyvert zsákmányoltak és gyakorlatilag felszámolták a tartományi lázadok infrastrukturáját..

A körzet másik nagy operácioja az op.North Clear Waters,ahol kombináltan légi,szárazföldi és vizi egységek hajtottak végre hadmüveletet helikopteres tüzérségi támogatással.Sikeresen:)

 

Dél Kivu tartomány

A Bukavuban és környékén tapasztalt biztonsági helyzetre(illetve a biztonság hiányára reagálva)tekintettel föleg éjszakai razziákkal,járörözésekkel probálják a rendet,biztonságot megteremteni a monuc egységei a helyi fegyveres erökkel együtt az operation Night Flash keretében.Bukavuban elég sok brutális büncselekmény történik..

A tartományban találhato Kivu tó mentén a már az országban tartozkodo(honapok ota,volt is itt már szo roluk mikor contactjuk volt az Uganda felé menekülö lázadokkal,embert is vesztettek)uruguayi speciális erök tartanak traininget mind a saját maguk alegységei számára,mint a FARDC több mint fészáz katonájának,akik egy jo része a kongoi haditengerészet kötelékében tartozik.

Kongo,Bukavu,South Kivu,2006

 

 

az uruguayi speciális erök(Riverine Company)tagja,általában ök hajtják végre a monuc missioban a publikus kutasd fel-semmisitsd meg operaciokat..( a többit a franciák és a SA-i irodák:))
Előzmény: mickey cortez (360)
mickey cortez Creative Commons License 2006.05.01 0 0 360

Na,Kongo..

A negyven év utáni elsö választások elötti helyzetröl,elsösorban a katonai aktivitást figyelembe véve:

a story olyan hosszu és bonyolult,hogy háttérmagyarázat nélkül nézzük csak az elmult pár hét történéseit..

Katanga tartomány:Észak és Közép Katangában az ugynevezett Manono-Pweto-Mitwaba és Nyunzu-Kabalo-Kongolo háromszögekben nagyon erös mayi-mayi aktivitás van(annak ellenére,hogy év elején a fö eröiket szétszedték a búrok).Az elmult napokban megtámadták és felgyujtották Nasanga és Mombe falvakat.Erre reagálva a délafrikai erök D százada Mitwaba környékén,a B század Kalemie környékén kezdett átfogo müveletekbe amik a mai napig is tartanak.Valoszinüleg hire ment,mert Kalemiebe több száz ex mayi-mayi harcos gyalogolt be leadni a fegyverét.öket aztán majd apránként beintegrálják a kongoi fegyveres erök bizonyos részeibe.

Szintén ebben a tartományban egy dán parancsnok felügyelete alatt a kaleminei reptér közelében több száz kézigránátot,könnygázgránátot,tucatnyi taposoaknát,három tucat antitank minest,rakétákat semmisitett meg egy csoportunk:

 

fel lett robbantva..

mickey cortez Creative Commons License 2006.05.01 0 0 359

ezekkel a megjegyzéseivel csak az a gond,hogy ismerve a megtörtént büncselekményt,ha sokat emelgetik itt ki,még a végén ráhuzzák az elöre megfontoltat(ha ugyan ö tevékenyen részt vett a tettben)és(bár aki bünös az bünhödjön)nem mindegy hogy 6 vagy 16 évet ülsz le egy senegali fegyházban:/

na ennyit erröl:)

mizu Veled?

Képzeld megprobáltam megtanitani az afrikandereknek,hogy "bugyog a fos",és sikeresen elsajátitották kb igy:budzsog á fossz..:))frankon megfelelö pillanatokban használják,bár mikor a vacsorák(ezek mindig közösek)alatt néha benyögik valamilyen fucking situationra,akkor néha elmegy az étvágyam:)))))))))

Előzmény: mabelle (357)
hardenpont Creative Commons License 2006.04.30 0 0 358
...biztos gyerekkori cimbora az asztalos , és összebarkácsolta a megfelelő mennyiségű lóvét .... minden esetre elég komikus egy komoly cikk soraiban olvasni .... " egy légiós , egy katona és egy asztalos " modern népmese .....
( bocs az ironikus hanggért , meg hogy beledumálok :-))
Üdv HARD
Előzmény: mabelle (357)
mabelle Creative Commons License 2006.04.30 0 0 357

:)

 

ja hat pedig ebbe aztan tenyleg nehez lesz konspiraciot talalniuk..

 

tele van a dolog a túlszervezettség jeleivel:))

 

 

mellesleg én nem is  emlékeztem már erre a szerencsétlen megjegyzésre..

(kétségtelenül az)

 

vajh az asztalos gyerek hogy kerulhetett a képbe..

 

de részemről is a téma lezárva, sokat ugysem tudok hozzafűzni

 

udv mindenki

 

 

 

Előzmény: mickey cortez (356)
mickey cortez Creative Commons License 2006.04.30 0 0 356

Üdv

Jobb ha felkészülünk,hogy megszaporodnak majd a topiclátogato "fülek"..

probáljuk hamar bebuktatni öket..

 

Kibeszélni muszáj,de mint topicgazda is állitom a minket "olvasoknak",ne keressetek itt semmi fonalat,kizárt,hogy bármiröl is bárki tudott volna.

Én a témához annyit szolnék hozzá,hogy gyilkolni bün.

Elég sok olyan megnyilatkozása volt a srácnak(publikus)ami elég zavartnak tünt.Leugrani Africába,hogy majd lesz valami,az nem ugy müködik..

Valoban voltak olyan kérdései,hsz-ei amik mintha csak a konkrét tettröl szolt volna ami megtörtént..

kár érte,hülyeség volt..

 

Pár nap mulva lesz idöm,majd irok a kongoi helyzetröl,már részleteiben is kezdek képbe lenni az aktuális dolgokrol..

 

És addig is,nehogy valamelyikötök elinduljon löni egy kocsit sehova..://

mickey

Előzmény: mabelle (355)
mabelle Creative Commons License 2006.04.30 0 0 355

hat utana okos az ember, de mar akkor is nehez ugynek találtam ,hogy egyedul csakugy hipp-hopp nekivagjon valaki ...(barmilyen tamogatas: civil cegek, franciak, leginkabb usa eseten nem lenne most mirol beszelni)

 

mellesleg ebbol a cikkbol nem derul ki sokminden, barmi tortenhetett... egy un.vendorral targyalni kurva nehez...nagyreszuk maguk is loptak a kamionjaikat... persze ez nem mentesit fel senkit..

 

en hetente egyszer vegigszoktam olvasni a szenegali quotidien nevu lapot .. tegnap vegigbongesztem,nem volt rola még semmi ...

 

ha most jol elcsamsugnak rajta , talan a nagy pomba arnyekaban a lényeg is kiderul

 

udv mindenki

 

 

Előzmény: urál (354)
urál Creative Commons License 2006.04.29 0 0 354

Ha minden igaz 6.-a 7.-e kornyeken erkezunk dakarba. Ott loni ken vmi autot amivel tovabb lehet menni, Milk a lehetosegek?
Milyen utat javasolsz Monroviaig?
etc.. inkabb levelben...

 

Az idegenlégiós, a katona és az asztalos

Előzmény: mercury_ (195)
mickey cortez Creative Commons License 2006.04.23 0 0 353

 

itt van ez a bohoc,Foday Sankoh,a sierra leonei RUF vezére..a második kép akkor készült mikor a UN biroság elé vitték háborus bünökkel vádolva..aztán nemsokra rá beadta a kulcsot:)

Előzmény: Mephisto75 (349)
mickey cortez Creative Commons License 2006.04.23 0 0 352

Na igen..

de azért nem kell feltétlenül beavatkozásra gondolni,hisz a legutolso általam ismert parancsban pont hogy ki volt emelve,hogy nem beavatkozni..

viszont mint Te is nagyon jol tudod,anno az idegenlégio képezte ki a csádi hadsereget..néha elég ennyi..

abban a pillanatban ahogy valamelyik fél mögött lesz annyi töke,hogy kijuttassák az olajat a chadi területekröl a kikötökbe,biztosan melegebb lesz a helyzet:)

 

Nem csak a csádiak,a környékbeli rongyfejüek többsége sem a határozott,fegyelmezett,jolképzett katona prototipusa...azt hiszem ez elég diplomatikus igy.

:)

Előzmény: kürtök (345)
mickey cortez Creative Commons License 2006.04.23 0 0 351

szia)

persze,ez nem uj dolog.az egésznek egyetlen titka van,hogy a helyi alkalmazottak pénze messze nem akkora mint egy hivatásos "idegennek" ellenben hasonlo nagyságrendben van bérszámfejtve:)

a különbözet Gbagbo számláin landol..

komolyra forditva,igen,ezzel a tervezettel,mert még az,megprobálják ugy lekötni a helyi fegyveres eröket(itt most a fegyverhasználo egyénekröl van szo) hogy bármilyen atrocitás esetén egyfajta tartalékeröket szolgáltassanak akár egy elnöki bukás akár egy belsö villongás esetén.ahogy majd lassan valamikor rend lesz az állami apparátusokban,még mindig könnyebb lesz mozgatni egy ilyen feltöltött "céget"mint adott esetben a hadsereget.mert hogy ki ki fölött diszponál az mint tudjuk mindig csak idöszakos:)

Előzmény: mabelle (347)
mickey cortez Creative Commons License 2006.04.23 0 0 350

:))

na ez egy jellemzö cikk(vagy levél vagy mi)

 

Előzmény: Mephisto75 (349)
Mephisto75 Creative Commons License 2006.04.18 0 0 349

:-)))) (Ez komoly!) Bocs az angolert es a hosszusagert...

 

 

REVOLUTIONARY UNITED FRONT OF SIERRA LEONE

5th May, 1992

His Excellency CIC Charles Ghankay Taylor President, P.P.R.A.G.

 

Dear Brother,

 

I am thanking you very much for the brotherly help you are rendering me in my liberation struggle. This struggle itself has reached a crucial and sensitive stage wherein I cannot afford to give up. However, there is an urgent need to sit and discuss issues on the current development in Sierra Leone and also on the deployment of ECOMOG at the borders. These events are crucial and we need to address ourselves to them. I am therefore requesting an audience with you before I leave.

I appreciate the five boxes of AK-47, raffle [sic] ammunition and the ten boxes of RPG gun rackets [sic] which I should receive from you today. But I have just received a radio message from General Depee that our men have encircled the Daru barracks and they are awaiting materials to do the final assault. I believe that what you have offered is not enough to carry out the "Operation Capture Daru". So I am asking you in the name of Almighty God to kindly increase the number of boxes of AK-47 ammunition to (20) twenty and that of the RPG rackets [sic] to (12) twelve plus some berretta rounds. This will sustain me for some time while awaiting the long term supply that you have promised me. However, it will boost the moral [sic] of my fighters who are in top form to advance on the enemies.

Lastly, today I am a common laughter because of a lack of vehicle for my mobility. My only jeep is in the garage beyond repairs. I do ride on a Toyota truck for a long distance journey or beg for lift here in town. Such practices pose a high risk to my security but I have no alternative. I am asking you to arrest this situation by providing me even a second hand pickup to enhance my mobility.

While anticipating your usual consideration, I would be grateful to you for your continued support in my struggle to liberate my people.

Kindest regards,

Yours in His Cause,

 

Foday Sankoh

Revolutionary United Front of Sierra Leone

kürtök Creative Commons License 2006.04.16 0 0 348
Oda is elért a munkanélküliség?
Előzmény: mabelle (347)
mabelle Creative Commons License 2006.04.16 0 0 347

Mickey

 

hallottál errol az uj ivorys szupertervrol?:

 

Simone Gbagbo, meg Yapou százados azt tervezik bevzetbi, hogy minden privat biztonsagi csapatban 51% minimum local kell hogy legyen...

 

udv mindenki

 

bantam Creative Commons License 2006.04.15 0 0 346
fogadd meg kurtok tanacsat, ha ez a helyzet(ha winamppal se megy, akkor talan media player classic). az en hozzaszolasomban volt 2 winamp link, onnan telepitheted
Előzmény: mickey cortez (341)
kürtök Creative Commons License 2006.04.15 0 0 345
A media player egy fos, mint minden microsoft termek. Töltsd le a winampot, és a megnyitandó fájloknál kell hogy találj lehetőséget egy más programmal való megnyitásra, köztük lesz a winamp.
N'Djamena, rebellek, kormányerők... az egyik csürhe integetett már ezer méterről, a másik az ott tatrtózkodásunk alatt megpróbált kirobbantani valami puccs-féleséget, hátha beszállunk az ő oldalukon. Igaz ez tíz éve volt, de szerintem azóta sincs több vér a tökükben. Ha maguk mellé tudják állítani a francia kormányt, azért amit onnan elhurcol akkor hurrá, ha nem akkor oppá. És ha oppá, akkor a misszió kimerül a kb. 1400 civil kimenekítésében a zónából, anélkül, hogy az ő nyomorukat és kormányváltásukat, vagy puccsukat megoldaná, ők meg kezeljék magánügyként, hogy hol és mikor lövik halomra egymást.
Előzmény: mickey cortez (344)
mickey cortez Creative Commons License 2006.04.14 0 0 344

Chad2

mickey cortez Creative Commons License 2006.04.14 0 0 343

Francia csapatok Chadban

mickey cortez Creative Commons License 2006.04.14 0 0 342

N'Djamena,Chad,2006

mickey cortez Creative Commons License 2006.04.14 0 0 341
nekem alapbol az a gondom,hogy semmit nem játszik le a médiaplayer..kurva bosszanto..erre mondj megoldást..ráklikkelek a videoképre,bejön a wmp képernyö és aztán valami olyat ir ki,hogy nem tudja lejátszani ellenörizzem az url cimet vagy mit..de semmit nem játszik le,szerintem valami más lesz..se pornot se zenét se klipet....:(
Előzmény: bantam (337)
mickey cortez Creative Commons License 2006.04.14 0 0 340

iiigen,ö volt a "commandant":))

nem sokat láttuk,kétszer tartott személyesen taktikai értekezletet(hivjuk igy),ellenben naponta jelentettünk a privát mailjere.

tipikus brit stilusu vezetö,messze jobb mint major L.O.volt Kabulban.

 

Csád

A pár napja fellángolt heves harcok ujra felvetik Déby pozicioinak gyengülését,bár jelenleg (és két nappal ezelött ota)a föváros nyugodt,a klasszikus becsapok aztán iszkolok Sudanba tipusu összetüzések viszont felvetik egy komolyabb operácio lehetöségét.Azt hallom,bár még nem volt modom megnézni a hivatalos csatornákat,hogy Franciaország készültségbe helyezte egy ezrednyi erejét ami Csádban állomásozik,de beavatkozás nélkül,és Gabonbol is visznek át egy jo száz föt..biztos ami biztos:)

Csádba is begyürüzött az olajháboru:))

ha lesz friss info ami pontos,majd érdemes kicsit körüljárni Csádot,ezt a koldusszegény kis koszfészket..

addig is..egy arc a csádi erökböl:)

Előzmény: mabelle (339)
mabelle Creative Commons License 2006.04.09 0 0 339

hello mickey

 

nem is tudtam, hogy a Colin Brown mar ilyen sokra vitte az Erynisnel:-)))

mabelle Creative Commons License 2006.04.08 0 0 338

OFF

 

nekem is sokat gondolkozott.. de mielott megadta volna magat, kinyitotta quickplayerrel..

 

ON

bantam Creative Commons License 2006.04.08 0 0 337
akkor talan olvasd el meg1x a hozzaszolasom... a masodik es a harmadik felcserelheto, de a codec kisebb, ezert kerult 1-el elorebb(nem, nem veletlenul...).
Előzmény: kürtök (336)
kürtök Creative Commons License 2006.04.08 0 0 336
Az mp3 kodek helyett inkább a winamp. Ingyen letölthető, és szeret memóriát zabálni, de a windows média playeréhez még kezdő)), és benne vannak a legalapvetőbb kodekek zenéhez, filmekhez.
Előzmény: bantam (335)
bantam Creative Commons License 2006.04.07 0 0 335

elso lehetoseg: ha van hibauzenet, meg minden, akkor kovetni az utasitasait(nyilvan nincs...)

masodik lehetoseg: letolteni mp3 codecet(mp3 decoder)

harmadik lehetoseg: leszedni egy winampot(winamp lite(kb.1MB)/winamp full(5-6MB))

Előzmény: mickey cortez (334)
mickey cortez Creative Commons License 2006.04.07 0 0 334

nekem azt irja ki hogy windows media player nem tudja megnyitni a fájlt.

de megnéztem,mást sem..

valami elbaszodhatott..mit kell ilyenkor tenni?

:/

Előzmény: bantam (333)
bantam Creative Commons License 2006.04.07 0 0 333

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!