Meg se próbálok ilyet, a hajam hullana ki:)) Az elmúlt hetet ennek olvasgatásával töltöttem, szal már így is sok volt:) Mindenesetre azért különbségek biztos vannak a motorok közt...
Fene se tudja. Van egy adott motor az FIAT 1.3 JTD.
Fiat ACEA B3/B4 SAE 5W40 20ezres csere periódus Ha ez Opelban van akkor ACEA A3/B4 SAE0W30 GM xxx (ez nem tudom fejből) 30ezer és vagy 2 év. Ha Suzukiban van ACEA A3/B4 10W40 15ezres csereperiódus.
Mondom amiket én írtam az mind a benzineshez szól, kivétel amit neked írok. Na meg több olyan gyártó van, aki nem 5w30-at ajánl szal mindenki tudja sztem mi a jó a saját művébe. Ezért indulok ebből ki, na meg elolvastam vagy 300 hsz-t olajdokinál minden benzinesről és majd végigolvastam az olajos topicot meg jópár olajos info oldalt. De a dízelt komolyan mondom egyből kikerültem, hisz az nekem feles infó volt.
Szal visszatérve most megnéztem a füzetet rendesen a dízelnél, van még egy turpisság az ACEA B4 mellett, API CH-4 megkötés, ha itt mind a 2-t teljesíteni kell, akkor nem jó a kiszemelt olajad. Erre utánakérdeznék a helyedben, elég-e az ACEA B4, vagy kell-e mellé ez az API CH-4 is.
Mert...
CH-4
Nagyon magas követelményszintû kategória, a legtöbb jelenlegi amerikai "nehézdízel" motortípushoz alkalmazható. Kiemelt kopásvédelem és koromdiszpergáló képesség jellemzi.
Jogos, látod nem értek hozzá, olajdoki javasolta, hogy 10w40-est majd nagyon nagyon soká toljak csak bele, ahogy Te is írod, szal jogos én csak azt írtam, hogy 40es, azt hittem az a része számít, de akkor a 10w:)
Szal javítom, 10w-set majd ha kopott lesz a motor.
Bár a dízelnél ahogy olvasom a füzetet van egy választás: ha jól értelmezem, részecskeszűrős dízelbe ACEA C3-at kell teljesíteni, ha részecske szűrő nélküli, akkor ACEA B4-et... de ehhez nem értek, azt se tudom hogy érkezik a dízel így ki is szállok, de aztán odafigyelni:)
Hát, ha a minősítések alapján nézzük, akkor teljesít minden előírást, nekem a benzineshez csak nem javasolták, de beletölthetném akár ezt is persze, hisz ami kell, az API SL vagy ILSAC GF-3, ACEA A3/B4.
Köszi, napsütésben a Mars Red nagyon szép, és ahogy néztem a koszosodása se olyan vészes. Jártam pár szalonban az elmúlt évben,de a Karácsonyi-Nagynál volt a legjobb tapasztalatom. Más szalonokkal szemben a tesztvezetés is jó hosszú volt, mehettem a városon kívül is elég hosszan, jó és rossz minőségű országúton és autópálya szakaszon egyaránt, igy mindenféle körülmény között kipróbálhattam. A Cee'd külsőségekre semmi extrát nem mutat, egész más élmény viszont beleülni és vezetni, mindamellett nekem formára is bejön, különben lehetett volna akármilyen jó a vezetési élmény, nem vettem volna meg. Számomra érdekes még, hogy a beltere nem mutat szépen fotókon, viszont beleülve mégis egészen kellemes. Amúgy rájöttem, hogy az ajtók belső formatervét honnan szedték: a Mazda 3-ból :) (tegnap még megnézegettem a mazda.hu-t a jelenlegi akció miatt, de aztán a magas casco, a brutális extra árak, és a Cee'd felszereltségéhez képest még akciósan is magas árak miatt inkább nem foglalkoztam vele tovább, a Mazda nem az én pénztárcámnak való.)
Én elhiszem, bár csak olyat találok, ami szintetikus technológiával készült... de a többinél (0w5w)azt írja teljesen szintetikus. Ha nekem az kéne most megint zaklatnék minden szakit, de én már megállapodtam, szal jó szerencsét és csak okosan mindenkinek hiszen ez nagyon fontos.
Ez nálam is már eldöntött dolog... viszem, kannának nem tudják elöttem letekerni a kupakját, így sose tudhatom... nem vagyok senki ellen, de ezt a bizalmatlanságot már belémnevelték a tapasztalatok és az olvasottak.