Hát orvost választhatsz csak terhesgondozásra is és szülhetsz utána az ügyeletesnél. Ha választott orvosnál akarsz szülni akkor 30%-át a szülésnek a kórháznak kell fizetned + az orvosnak a hálapénz. Nekem csak a terhesgondozásra van orvosom, mert a Margitban bezárták a szülészetet. Körzeti kórházam a János,de oda nem szívesen megyek, tehát várok hátha alakul még a helyzet.
Köszi szépen. akkor ezek szerint tök mindegy, h kihez járok 9 hónapig, a végén úgyis beballagok a szent imrébe, és majd ott lesz, aki lesz. De szülésznőt lehet "ingyér" választani? Állítólag ugyis ő a lényeg, nem?
Tényleg, ti fizettek a nőgyogyinak a rendeléseken? egyik barátnőm mindig szépen perkált. Nem magánrendelésen. ez a normális? Én sose jártam orvosokhoz, sose fizettem senkinek hálapénzt
Én igazán nem értem mi köze a védőnőnek ahhoz,hogy te otthon vagy táppénzen. Maximum a háziorvos szólhatna érte, aki kiírt. Néha nagyon túltengenek. Az enyém meg a másik véglet nem sok vizet zavar,de semmi információt nem tud ha kérdezem.
A kiskönyvel igazolod a terheséget másoknál,de ha náthával mész vizitdíj kell fizetned,de a vérvétel ,ult.h., terheséggel kapcsolatos vizsgálatokért nem. Orvost választhatsz, de érdemes a területi kórházból választanod,júni-júli1-től választot orvosnak+ kórháznak 30% kell fizetni szüléskor, ha választot,egyépként ingyenes ellátás,csak az ügyeletesnél szülsz aki épp ott van. A terheséggel ha minden rendben 12hetes ult.hang a következő, persze az orvosod csinálhat ettől függetlenül is. A terheség megálapitására kapsz egy lelet szerüt amivel a területi védőnőd ad kiskönyvet, ill. felvilágositást hogyan tovább.
köszi, megnézem. . Bp-i vagyok, 11 ker, és sztem a szent imréhez tartozom, és én ott is szeretnék szülni, sok jót hallottam róla. Jár oda valamelyikőtök? Akkor mégis lehet orvost választani? hogy kinél szülök? Én már teljesen elvesztettem a fonalat... És a védőnőhöz küldenek, vagy magamtól kell menni? Az uh papírra már rá van írva, hogy "bizonyítottan terhes", de akkor kell még papír a nőgyogyitól is? És honnan a p-ből kéne mindezt tudnia az embernek egyébként, ha nem fórumozik?
Másik topicban azt írtad 20-án, hogy már látszódott egy pici pont. Szerintem már akkor voltál legalább 4 hetes (Nekem 5 hetesen még pont sem volt, csak petezsák). A hasi UH-n gondolom a baba korát mondta az orvos 3-4 hetesnek. Akkor a baba már 5-6 hetes, te meg 7-8 hetes terhes vagy. De szerintem pontosabb kort majd csak a következő UH alapján fognak neked mondani.
Na ez az! Én is otthon vagyok, mert olyan a munkám, hogy veszélyeztetné a bébit, de ez nem azt jelenti, hogy itthon ülök egész nap.
Pl: sokszor a dokinál ülök (ált. 3 órákat várok), sokszor kell mennem vérvételre is, mert PCOS-es vagyok és állandóan nézik a cukromat és szervezem az esküvőnket is.
De vannak napok, hogy tényleg csak vásárolni megyek le.
De azért egy telefont mindenképp elvárhatunk (mondjuk az én védőnőm mondta, hogy előtte szólni fog).
Nekem egy szimpatikus 50-es hölgy a védőnénim, csak sokat beszélt magáról, amikor kikértem a kiskönyvemet.De mondta, hogy októberben rengeteg babája születik (eddig 7en jelentették be), szóval hálistennek nem fog sokat nálam ülni:))
Először keress egy nőgyógyászt aki ad papírt arról, hogy megállapította a terhességet és azzal kell elmenned a területi védőnőhöz aki ad kiskönyvet. Ha most nem szimpatikus valamelyik később is tudsz váltani ugyis csak a 12. hét utánra hívnak vissza.
Ha Bp-i vagy szívesen megadom az én nődokim címét és számát, ha érdekel!!!!!
Akkor kérdeznék : 20.-án megyek 12.heti UH-ra. Ilyenkor be kell jelentkezni a várandós ambulancián előre, vagy csak lemegyek az alagsorba és ott jelentkezek?
Annyira nem egyértelmű, hogy náluk hogyan zajlik ez.
Remélem szülni is ott fogok tudni, mert az állandó lakcímem ugyan a VIII.kerben van, de a minisztérium honlapja rendre az Istvánt hozza ki nekem.
De akkor ki tartozik a SOTE I.-re, ha nem ez a kerület???
Terhesvitamin: Én Gravidát szedek, napi 1/2 szemet (ezt se mindig, sokszor elfelejtem), nem is merek többet szedni, nem szeretnék 4 kg felett babát.De hogy ezt meddig kell, fogalmam sincs.
valaki azt mondja elég az első trimeszterbe, valaki meg azt mondta, hogy végig kell, barátnőm orvosa csak a második trimesztertől szedette vele az Elevitet.
Én akkor vesztem össze a védönövel, amikor az elsö gyerekkel voltam terhes és kiírattam magam táppénzre. Meglátogatott egy párszor, mert a szomszédban akkor volt kisbaba, de én sohasem voltam otthon. Aztán mikor végre otthon talált, kérdöre vont, hogy mi az hogy én nem vagyok otthon. Én nem tudtam, hogy ágyban fekvö nyomorék vagyok, aki 24órán át döglik. (Egyébként a nagymamámnál voltam rendszerint, és ott is tudtam pihenni. Meg aztá azért voltam táppénzen, mert a munkahelyem 60 km-re volt és három müszakban dolgoztam)
Köszi a megnyugtatást. Gondolom, ez összefügg azzal, hogy nekem azért nem 28 napos a ciklusom, hanem hosszabb. Viszont most vissza kéne mennem a nőgyogyihoz, aki beutalt uh-ra ugye? aki nem volt nekem épp szimpi, de kap még egy lehetőséget. Vagy mehetek máshoz is? vagy hogy van ez? Most lehet orvost választani, vagy sem? És mikortól nem kell végre vizit díjat fizetnem. Ma voltam laboron, a kismamákat mind előreengedték, de nekem még nincs könyvem, nem volt pofám odaállni, h én is kismama volnék, igy is csúnyán néztek rájuk az öregaszonyok. Hol kapok ilyen könyvet? És mikor kell védőnőhöz menni? Tele vagyok kérdésekkel, bocsi :-)
Ez miatt ne aggódj. Én naptár szerint 10 hetes vagyok. De ultrahang szerint pár nappal fiatalabb. Így a baba mérete alapján 9+2-nek vallom magam. Gondolom te sem akkor fogantál, amikor számítások szerint "kellett volna".
Ne agodj nincs baja ,nem kisebb, csak pontosabb lett a kora az ultrahang szerint, A menstri a mérvadó, csak nem biztos, hogy pont akkor van peteérésed mint általában másoknak ezért később fogant, de ők is tévednek néha. Kétt ultrahangos mérés sem egyforma néha.Nyugi.:)))
Nekem febr. 2-án volt meg utoljára, de febr. 27-én volt egy petevezeték átfújásos vizsgálatom, a doki szerint mindenképp utána lettem terhes, mert a vizsgálat kilökte volna. Aztán már másik orvoshoz mentem, ő hasi UH-án, márc. 28-án 3-4 hetesnek saccolta. Akkor most hány hetes is vagyok? Jól számolom, hogy a 6.ban vagyok??
Bocs, kicsit le vagyok maradva, én ilyenkor veszem föl a munkát, meg a fórumot. szóval biztos ez lesz az, asszem terhes könyvben olvastam, nem magyar szerzőtől. És ezt lehet is kapni? Linket tudsz?
Jéé. Igazad van. elszámoltam, a február 20-i utolsó menstruáció alapján valóban 7+2. De a tegnapi u.h-n 6+2-t írtak, én még örültem is, h pont annyi. akkor most szerintetek mi van? Kisebb, mint kéne?
Még én is dolgozom, és egy darabig még fogok is. A váratlan látogatást arra az időre mondtam ,amikor már otthon leszek a babához. Elég optimista a hozzáállásom, mert úgy gondolom fogok tudni aludni napközben;-o)
Jó veletek beszélgetni, tényleg sokkal többet meg lehet tudni mások tapasztalata által. Örülök, hogy itt lehetek, mert amikor még elkezdtem fórumozni, akkor még a meddőségi topicokban írtam inkább, mert már több mint egy éve vártunk a babára, és azt mondták, hogy csak lombikbabám lehet majd. Közben kiderült hogy kiújult az endom, és már ki voltam írva műtétre, amikor megtudtuk, hogy terhes vagyok... :)
Szóval elég mesébe illő a történetem. :) Ezt a babát a sors akarta, és nem veszíthetem el.
Homopátiás gyogyszereket a patikus hölgyünk szokot kiadni ,mert a doki hozzá küld ha terheség alatt beteg vagyok, ő mosa kezeit nem javasol semmit tea ,fekvés, teszem hozzá én sem szivesen szedek gyógyszert ,csak ha döglödöm, sajnos gyerekkorból vissza maradt aszmám van, ezért fuladom mikor komolyabb a nátha,egyépként nem kell semit használnom anyira kinötem, most a gyerekek is betegek mind itthon, nekik irt gyógyszert ,de igy vissza fertőzőm őket is.
A terhesvitaminból többféle van? Melyiket ajánljátok?
A doki nem mondta, hogy már szedjem, de akkor lehet hogy mindjárt át is megyek a gyógyszertárba... Folsavat hallottam még hogy kell a baba normális fejlődéséhez. Ezt külön is kell szedni, vagy a terhesvitaminban van elég?
úgy kb. hanyadik hét után nyugodhatunk meg, hogy mostmár nem lesz baj?