Keresés

Részletes keresés

van_Persil Creative Commons License 2023.02.16 -17 0 9803

Már hogy dölt volna meg, amikor még le se játszották a meccset? Vagy közben volt más meccs is, amiröl nem tudok?

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (9802)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.16 -2 0 9802

Szerintem ez már azóta meg is dőlt!

Előzmény: van_Persil (9801)
van_Persil Creative Commons License 2023.02.15 -16 1 9801

https://www.bvb.de/Mannschaften/Handball/News/Ueber-8000-Handball-Tickets-verkauft-Zuschauerrekord-in-Sicht

röviden: 1997-ben a Dortmund-Krim meccsen voltak eddig a legtöbben nöi kézi meccsen a németeknél (8700 nézö). Ezt a rekordot akarják megdönteni a Siófok ellen (max 11000 nézö mehet be). Eddig eladtak kb 8000 jegyet.

RnD Creative Commons License 2023.02.15 -4 3 9800

Fana—Móvár: 25-28 (végeredmény)

 

 

Tóth Gabi váratlan góljával indult a második félidő (mindenféle előkészítés nélkül lőtte, ráadásul nem is derékmagasságból, hanem vállmagasságból ívelte a labdát a kapuba). Ezt követően Bardi Fruzsi is betalált a hatosról majd ezen fellelkesülve védekezésben rögtön kirongyolt Hatlére középen tíz méterre, mint kiderült túl lelkesen, mert kiállították ezért (10-16 32. perc).

Hat-az-öt ellen aztán Hatle könnyen bejutott baloldalon a vonalig – a beállós elvitte szélre Albek Annát (j2 védő) – és ott már késve mozdultunk, a másik oldalról Ivancok még elérte Hatle lövőkezét de ő faultból is nagyon technikásan megoldotta a helyzetet. Ezután gyorsan kaptunk még két gólt: az elsőt a norvégok ’másik legjobb játékosa’ Celine Solstad lőtte Tóth Gabi mellett (b2 védő) betörésből, a másodikat a jobbszélső Kyrkjeeide (13-16 34. perc).

 

A háromgólos előny már nem nézett ki olyan jól mint néhány perce az ötgólos, de elöl Albek Anna középen betörésből összehozott egy kiállítást h aztán a támadásunk elakadjon Kovács Patti beállónak szánt elég gyenge labdáján (jobb lett volna ha ezt az emberelőnyös akciót szélre játsszuk ki mert ezek a beállós bepasszok…..:S) Még mindig hat-az-öt ellen, a következő próbálkozásunkkal sem jártunk sikerrel: megint túl gyorsan akartunk gólt lőni, Albek Annának ez középtájon betörésből majdnem összejött, de a labda a keresztlécről nem teljes terjedelmében pattant a gólvonal mögé….úgyhogy ennyi volt ez a norvég két perc (végül 0-0-ra hoztuk le).

 

Sebaj, mert kisvártatva Faragó Luca hét méteren labdát szerzett, indult vele és aztán az őt kísérő védő mellett jobbra a hatosról klassz gólt lőtt (13-17 38. perc). A Fana hamar válaszolt erre: először balszélről, majd Hatle j3 talpról kilenc méterről talált be (a kilépő Ivancokról)

[15-17 40. perc] De a három gólos előnyt azért nem adtuk ilyen könnyen: középen egy érdekesen improvizált  Faragó Luca—Albek Anna—Faragó Luca háromszögelést követően – egyik passz sem volt egy méternél hosszabb – Luca középen a hatoson befordult és Hatle már csak a vonalon belül tudta megállítani. A hetest Lancz Barbi belőtte (15-18). És Faragó Luca is újra betalált, norvég technikai hiba után indulásból (A korábbi EL-meccseken Luca egy gólt lőtt, most meg kilenc perc alatt kettőt + a hetes is….)

 

Sztankovics Kyra húzásból jobbszélről volt eredményes, Albek Anna gyors labdafelhozatal végén j2 a hatosról (de ezt visszafújták belemenésre annak ellenére h  a norvég védő csak oldalról tudta őt faultolni……grrrrr)  [16-20 44. perc] Ebből ráadásul mi kaptunk egy gyors gólt: a balkezes Solstad megindult a pálya közepén labdavezetéssel – elég komótosan, ezért nem is vettük komolyan – aztán kilenc méteren váratlanul felgyorsított, a két középső védőnk között mint a villám berohant a hatosig és gól…. Faragó Lucát még ki is állították pluszban, mondván a kapuelőtér fölött oldalról valamelyest megtámasztotta (17-20).

 

Újra pályára került Pásztor Nonó, rögtön kapott is egy labdát balkettőben úgy h három védő (!) állt körülötte, de feltalálta magát és mivel eleve oldalról, balra fordulva állt a védők között a hatoson (és nem háttal) ezért kiadta a labdát balszélre Stranigg Zsófinak aki teljesen üresen kapta a passzt, nagy helye volt és b2 nagy gólt is lőtt (17-21 45. perc)

 

Gyurka János időt kért. Utána Stranigg Zsófi elrontott egy ziccert jobbszélről, Celine Solstad középen hét méterről – jobboldalról felkanyarodva - igencsak lendületes gólt lőtt, Tóth Nikit meg kiállították mivel oldalról faultolta (egy kicsit). Tóth Eszti állt be  helyette – szünet után először – de ő sem tudott sokat segíteni: mindkét emberhátrányos támadásunkat ő fejezte be egy-egy átlövéssel de az első a védők blokkján halt el, a másodikat meg a kapus könnyedén védte. A norvégok viszont egyszer ziccerbe kerültek balszélen és ők bezzeg nem hibáztak.

 

Így aztán megint szoros lett a meccs, a Fana az egy gólos különbségért támadhatott (19-21 48. perc) Hosszan próbálkoztak, végén passzívnál Hatle lövése elakadt a sorfalon, de aztán Solstad a másik oldalról j2 9 méterről talpról Tóth Eszti mellett sistergősen nagy gólt lőtt (kihasználva azt h a baloldalon felállt sorfalt lehetetlen volt ilyen gyorsan jobboldalra átvinni, így aztán hiába a passzív játék, a túloldalon csak Tóth Eszti maradt…… [20-21 49. perc])

 

Ekkor már több mint öt perce nem lőttünk gólt, de most Kovács Patti talpról nyolc méterről

betalált, aztán Szemerey Zsófi védett egy ziccert balszélről majd Kovács Patti jobboldalon hét méteren egy átemelős csel után betört a vonalig és nem hibázott onnét sem (Stranigg Zsófi itt ügyesen elzárta a hármas védőt baloldalon, ezért onnét Pattit nem tudták faultolni). Egy perc, két gól, egy védett ziccer és máris helyreállt a világ rendje…..(20-23 51. perc)

 

…helyreállt, rövid időre. Mert a következő norvég támadás végén kiállították Stranigg Zsófit és egy hetest is befújtak (a bevetődő jobbszélső karjára ütött oda Zsófi elölről, ezt ezen a meccsen volt amikor nem fújták be, de most igen….) A hetest Sara Berg a kapuba bombázta (21-23 51. perc)

 

Ez volt a negyedik móvári kiállítás húsz perc alatt (az első félidőben kettőt kaptunk csak) és ennyi már kicsit soknak tűnt. A kapust mindenesetre lehoztuk h támadásban ne legyünk kevesebben de ez hamar a visszájára fordult. Történt h  Tóth Eszti nem tudott elkapni egy passzt középen kilenc méteren, a labda jobbra/hátra pattant tőle, Lancz Barbi azonnal rástartolt h megszerezze. Az oldalvonal mellett jobboldalon nagyjából 15 méteren rá is vetődött, elérte majd tovább lökte a felezővonal irányába. És ez volt a baj….Ha hagyja h kimenjen oldalt akkor bedobás és közben visszarendeződhetünk. Így viszont a pályán guruló labdát a visszafutó norvég balátlövő, Marit Boyum szerezte meg és dobta aztán kilenc méterről az üresen álló móvári kapuba (22-23 52. perc).

 

Tóth Eszti próbálkozott ezután középről egy átlövésfélével, majd Pásztor Nonó fordult be két védő között a hatoson és őt már nem tudták megállítani. Most a Fana kapott kiállítást és mi lőhettünk hetest, nem is hagytuk ki. Majd Tóth Niki lőtt egy klassz átlövésgólt, ismét hárommal mentünk, a norvégok időt kértek (22-25 54. perc)

 

Hat perc maradt még, nagyon úgy tűnt h ez a meccs megvan. Tóth Niki egészen parádés passzt adott Pásztornak a vonalra (a baloldalon őt elzáró hármas védő mögé adott jobbkézzel

középre a hatosra egy labdát ’érzésre’ mert amúgy nem is látta…) Erre is hetest kaptunk, ezt is belőttük (22-26 55’00”)

 

A Fana azért most sem adta fel: lőttek még egy gólt beállóból j2-ből (itt most Tóth Niki maradt le a norvégokról….) és Hatle is betalált jobboldalon a nyolc méterre kilépő Ivancok fölött (24-26 57’43”) De nem kellett aggódni (és nem is tűnt úgy h kellene) mert utána Ivancok – hibáját jóvá téve – két védő között be-egy-egyezte magát a hatosig és ott j3 már a földön térdelve gólt is lőtt (24-27 58’11”) Erre még válaszoltak beállóból (a védekezésünk a norvégok jobboldalán az utolsó néhány percben már nem volt az igazi…) [25-27 58’22”] de aztán az utolsó támadásuk végén a lendületből érkező Hatle átlövését középről kilenc méterről Szemerey Zsófi kivédte (59’28”)  és ezután már csak feltettük a pontot az i-re Pásztor Nonó beállós góljával (25-28 59’55”).

 

„Borzasztóan csalódottak vagyunk” nyilatkozta a norvég edző. „Az első meccs után úgy gondoltuk h ezt a csapatot meg tudjuk verni hazai pályán. De túl sokat hibáztunk és sokat kivett belőlünk az is h szinte egész végig hátrányban voltunk…” A lényeg éppen az h az első meccsből a Móvár is tanult és három hét múlva már nem ugyanaz a csapat lépett pályára mint az odavágón, Mosonmagyaróváron. A védekezés nagyon jól összeállt, sokkal inkább figyelembe véve a Fana játékát mint korábban. Igazából az utolsó öt percben voltak csak gondok, amikor már tudtuk h a győzelem meglesz és kicsit kiengedtünk. De addig dominálni tudtuk a meccset, legjobban éppen azokban a kritikus pillanatokban amikor közelebb jött az ellenfél. Ma végig  egyértelmű volt h a Fanának itt nem lesz esélye semmiféle pontszerzésre.

van_Persil Creative Commons License 2023.02.14 -19 0 9799

Komolyabb ambícói??? Hallgattad a K.V. Extrában, mit mondott?

Előzmény: Tonio 2.0 (9797)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.14 -2 1 9798

'A Vácról mondjuk nem nehéz megállapítani, hogy ehhez a szinthez vékony a keret, ez magas nekik. Up nevelő műhelynek minek a nemzetközi kupa? Ha meg mégis ez a cél, ahhoz mélyebb keret kell (és motiváltabb játékosok).'

 

Egyetértünk..

 

'A Siófokot azért nehéz megítélni, mert szerintem elég könnyű csoportba kerültek, de éltek vele. Az egész mezőnyben az egyik legkevesebb gólt kapták (itthon eközben kikaptak a Békéscsabától, érdekes dolgok ezek...) Itt tetszett Papp (Kiss) Niki, és amikor játszott, Kajdon is, tehát egyénileg is voltak jó dolgok.'

Én talán tőlük féltem a legjobban,mert olyan szinten kiszámíthatatlanok hogy nem vártam továbbjutást,de szerencsére nem lett igazam.

Kiss Niki ennek az EL sorozatnak a magyar felfedezettje....szerintem!

 

'A Móvárt inkább csapatként éreztem erősnek, mindig más húzott, ami erény, de egyénileg annyira kiemelkedő összteljesítményt nem láttam (igaz, nem minden meccset követtem). Összességében ők voltak eddig a legmeggyőzőbbek a magyar csapatok közül. Az Ikast ellen idegenben pariban lenni, utána ikszelni velünk, majd leverni a norvégokat komoly sorozat. Remélhetőleg nem pukkadnak ki úgy, mint a Loki, és a Nantes ellenit még behúzzák'

Ebben is közel ugyan azt gondoljuk,nekem is a Móvár a leginkább csapat a négy közül,és minden esélyük meg van rá hogy itthon kiharcolják a tovább jutást!

És mivel náluk van a legtöbb fiatal feltörekvő emberke,ez a teljesítmény dicséretre méltó.....középen elég erősek talán csak a szélsők gyengébbek valamivel.

 

'A Lokiról tudjuk, hogy hazai pályán erősek, ezek a külföldi túrák nem sültek el jól, innentől már szerencse kell a továbbjutáshoz. Egyénileg tetszettek a beállók (az utolsó meccs kivételével) és Töpfner hetesezése (szintén az utolsó meccs kivételével). Sajnos a problémák is kijöttek: Kácsor védekezése és visszarendeződése, Planéta erőnléte, Hámori egysíkúsága, a kapusok inkább bravúrkapusok...'

Nálam ők voltak az egyetlen olyan csapat amitől én tovább jutást vártam,ami persze még mindig meg lehet de ez már több tényezőtől függ,az a baj velük hogy a Hódoson kívül teljesen elveszettnek tűnnek,és ez komoly hiátus.

Kácsor és Szimo kimondottal jól kezdték a csoport kör,de sajnos elég hamar el szállt a lendület.....és az tényleg aggasztó hogy Szimó 10 perc után már komoly oxigén hiánnyal küzd.....Hámorinak egy meccse volt ott mondjuk extrát nyújtott.....de ennyi ki ismerték készültek rá és meg fogták.

 

'Az pedig az EL csapatainkon egyelőre nem látszik, hogy feltétlenül a szélső lenne a legerősebb posztunk.'

Ez egészen félelmetes...pedig nekünk anno komoly szélsőink voltak!

 

 

Előzmény: Tonio 2.0 (9794)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.14 0 3 9797

Egyedül nehéz, OK, de akkor miért hosszabbított már megint Vácon?

Ha komolyabb ambíciói lennék, felteszem, eligazolt volna...

Előzmény: Taliga007 (9795)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.14 -2 2 9796

Csodákat valóban nem várok,de Csenge nem egy fakezű lelkes amatőr.....

Előzmény: Tonio 2.0 (9793)
Taliga007 Creative Commons License 2023.02.14 0 6 9795

Egy olyan csapatba nem csoda, ha néha belefásul..., Ferenczynek gyakorlatilag a Vácban még nem volt jó meccse, és a többiek teljesítménye is finoman szólva ingadozó. Érdemes megnézni, hogy az NBI-ben eddig mennyire stabilak voltak - csak a "nagyoktól" kaptak ki, és ez nagyrészt Kuczorának köszönhető, arról meg nem tehet szerencsétlen, h szerda-szombat ritmusban ez a keret k. kevés...

Előzmény: Tonio 2.0 (9793)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.14 0 2 9794

Nehéz értékelni, mert kevés az esetszám!

 

A BL sorozat szinte egész szezonon át tart (szerencsés esetben), 14 csoportmeccs, itt meg csak 6 mérkőzés. Vicces módon, mire valamit meg lehetne állapítani, már vége is (nyilván annak, aki nem jut tovább).

 

A Vácról mondjuk nem nehéz megállapítani, hogy ehhez a szinthez vékony a keret, ez magas nekik. Up nevelő műhelynek minek a nemzetközi kupa? Ha meg mégis ez a cél, ahhoz mélyebb keret kell (és motiváltabb játékosok).

A Siófokot azért nehéz megítélni, mert szerintem elég könnyű csoportba kerültek, de éltek vele. Az egész mezőnyben az egyik legkevesebb gólt kapták (itthon eközben kikaptak a Békéscsabától, érdekes dolgok ezek...) Itt tetszett Papp (Kiss) Niki, és amikor játszott, Kajdon is, tehát egyénileg is voltak jó dolgok.

A Móvárt inkább csapatként éreztem erősnek, mindig más húzott, ami erény, de egyénileg annyira kiemelkedő összteljesítményt nem láttam (igaz, nem minden meccset követtem). Összességében ők voltak eddig a legmeggyőzőbbek a magyar csapatok közül. Az Ikast ellen idegenben pariban lenni, utána ikszelni velünk, majd leverni a norvégokat komoly sorozat. Remélhetőleg nem pukkadnak ki úgy, mint a Loki, és a Nantes ellenit még behúzzák.

A Lokiról tudjuk, hogy hazai pályán erősek, ezek a külföldi túrák nem sültek el jól, innentől már szerencse kell a továbbjutáshoz. Egyénileg tetszettek a beállók (az utolsó meccs kivételével) és Töpfner hetesezése (szintén az utolsó meccs kivételével). Sajnos a problémák is kijöttek: Kácsor védekezése és visszarendeződése, Planéta erőnléte, Hámori egysíkúsága, a kapusok inkább bravúrkapusok...

 

Az pedig az EL csapatainkon egyelőre nem látszik, hogy feltétlenül a szélső lenne a legerősebb posztunk.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.14 -3 2 9793

Nekem nagyon tetszik ezen felül még Kuczora teljesítménye is!

 

Nincs nálad túl magasan a mérce...

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (9785)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.14 -1 1 9792

Én olyat is olvastam hogy az EB-n is túl nagy terhelést kapott és most az üthetett vissza....

Előzmény: szabopalesz (9790)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.14 -2 0 9791

Ezt nem tudom,de ha igazak szabopalesz értesülései akkor ez még inkább sajnálatos....

Előzmény: mislenyi (9789)
szabopalesz Creative Commons License 2023.02.14 0 1 9790

Én azt olvastam, hogy igen. Mörk2 elindult...:(

Előzmény: mislenyi (9789)
mislenyi Creative Commons License 2023.02.14 0 0 9789

Sajnálni való. Ugyanaz vajon?

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (9786)
szabopalesz Creative Commons License 2023.02.14 0 1 9788

Az biztos, hogy magas szintű Fradira lesz szükség az egyenes kiesesben, ami Edwige hiányában nem lesz max. 

Viszont szerintem a Metz egy Stabil, taktika gazdag csapat, de a Fradi plafonja felettük van (persze a padlója a hullamzasbol jóval alatta). Ha választani kellett volna ellenfelet a Győr csoportból 4 közé meccsre, őket valasztottam volna, ráadásul velük mindig pari meccseket tolunk, sőt. A Győr két rossz meccset jatszott velük, megintcsak sőt.

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.14 -3 1 9787

'Valóban nem lesz könnyű, de akkor volt egy gyors igazolásuk (Gros), aki egy maga verte a Fradit.'

 

Ez igaz,de azt hiszem hogy ettől még nagyon nehéz meccse lesz a Fradinak.

Előzmény: mislenyi (9773)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.14 -1 1 9786

Most olvastam!

Szegény lány,alig épült fel és itt a baj megint!

Előzmény: codi1993 (9784)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.14 -1 2 9785

Minden olyan fiatal akiknek esélyük van arra hogy ezekből a meccsekből tapasztaljanak,akár egy Tóth Niki egy Kajdon(nálam ő most külön figyelmet kap)de Albeket se írjuk le,vagy pl Faragót!

Nekem nagyon tetszik ezen felül még Kuczora és Pásztor teljesítménye is!

 

Kiss persze nem ez a korosztály,de neki is lehet örülni!

Előzmény: Tonio 2.0 (9775)
codi1993 Creative Commons License 2023.02.14 0 0 9784

Kicsit off. 

Jaukovic terdszalagja ismet elszakadt. 

Bamberg58 Creative Commons License 2023.02.14 -11 1 9783

Egyébként ennek örülök, még balszélre kellene egy norvég/dán/svéd, és akkor már magyar nélkül is ki lehet állni, a Veszprém végül is jövőre már csak egy ligetvárinyira lesz ettől, ha minden igaz.

 

Még vehetnének egy off-shore karib-tengeri vagy inkább norvég szigetet, hogy egyértelmű legyen az identitásuk, bár most is az.

Csak az a kár, hogy ezt a sz..t, a mi pénzükből csinálhatják..

Hajrá Magyar Kézilabda, ja, bocsánat, itt olyan nincs..;-))

Előzmény: Tonio 2.0 (9774)
van_Persil Creative Commons License 2023.02.13 -18 1 9782

A folyón akkor kell átkelni, ha odaértünk.

Előzmény: ötlethalmaz (9781)
ötlethalmaz Creative Commons License 2023.02.13 -3 2 9781

Bizony, bizony. Igaz tavaly dánia legjobb külföldi játékosának választották. Elég lesz a bajotok vele.

Előzmény: ducikenyér (9779)
van_Persil Creative Commons License 2023.02.13 -17 0 9780

Pedig pl. az Aune mozdítható lett volna. Lehet, hogy a Viborg csődközeli helyzete miatt jóárasítva tudták megkaparintani, vagy a Kilkenny őt és csakis őt akarta.

Előzmény: ducikenyér (9779)
ducikenyér Creative Commons License 2023.02.13 -4 1 9779

A retyó csak a 4. számú norvég jobbszélsőt tudta megszerezni? 

Előzmény: Tonio 2.0 (9774)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.13 0 3 9778

Én azt hiszem három meccsüket láttam, és kettőt nem. TG szerintem limitált, bár az kétségtelen, hogy sokat fogyott.

Előzmény: Gojira (9777)
Gojira Creative Commons License 2023.02.13 0 2 9777

Tóth Gabi sem volt rossz, bár az is igaz, hogy nem sok meccsét láttam az Óvárnak. És ha már annyit kapott tavaly, hogy milyen kövér, akkor most mindenképp meg kell említeni, hogy rengeteget fogyott.

Előzmény: Tonio 2.0 (9775)
lunanoctis Creative Commons License 2023.02.13 0 0 9776

A Metz annyira jó? Én bevallom, hogy azt a csoportot kevesebbet láttam, de nálam inkább a CSM és a Vipers a top favorit jelenleg.

 

A legtöbb meccsüket láttam. Szerintem igen. Nem egyénileg (kezdősor alapján szerintem nem Final Four szintű csapat), de a kispadon Mayonnade sokadszor mutatja meg, mennyire érti a szakmáját. Remekül tudják a játékukat az éppen aktuális ellenfél gyenge pontjaihoz igazítani. A költségvetéséhez mérve a Metz ráadásul határozottan okosan igazol, a legtöbb játékosuk játékintelligenciája magas.

 

Meg lehet nézni, hogy az összességében hasonló játékerővel rendelkező Brestből mit (nem) hoz ki Morel, csak hogy francia földön maradjunk.

Előzmény: Tonio 2.0 (9765)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.13 -1 0 9775

Ezekben a csapatokban sok a fiatal és nekik minden egyes meccs jó arra hogy tapasztaljanak és építkezzenek,biztos lesznek olyanok akik majd könnyűnek találtaknak,de az sincs kizárva hogy lesznek olyanok akik megmutatják magukat....és esetleg elviszi őket egy külföldi csapat!

 

Kik ők, kik ők? Lemaradtam valamiről?

Egy-egy felvillanás van, de ki az a fiatal, aki berobbant?.. És főleg ki az, aki külföldre menne, és itt nem feltétlenül Buzaura és Zwickaura gondolok...

 

Az egyetlen kellemes meglepetés számomra a 100x leírt Papp Niki játéka, de ő már nem tartozik a fiatalok közé.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (9768)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.13 -4 1 9774

Gratulálok, hogy egy újabb gyöngyszemet ad a győri utánpótlás a felnőtt csapatnak Hovden Emília személyében.

Egyébként ennek örülök, még balszélre kellene egy norvég/dán/svéd, és akkor már magyar nélkül is ki lehet állni, a Veszprém végül is jövőre már csak egy ligetvárinyira lesz ettől, ha minden igaz.

 

Ez a lány amúgy olyan jó játékos? Mert eddig legalább Lunde, Mörk, Oftedal, Brattset érkezett Norvégiából, akiknek a klasszisához nem férhet kétség. Ez a hölgy annyira kiemelkedő lenne?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!